Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokesz007
senior tag
válasz FollowTheORI #44293 üzenetére
Én használom és mindent lejátszik szépen,gyorsan
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
padam92
csendes tag
Sziasztok!
Ugye bekerült a windowsba az ubuntu nativan.
Na már most én szeretném használni a crontab-ot illetve a screen-t is de sajnos egyiket sem tudom.
Cannot make directory '/var/run/screen': Engedély megtagadva
Illetve a crontab mint szolgáltatás sem fut sajnos.
Meg ugye szintén belekerült ez az új béta skype na már most ha én bejelentkezek és leteszem a tálcára akkor kijelentkezik ha, megnyitom a tálcáról akkor meg újra bejelentkezik ez normális?
Köszönöm
Üdv
-
Pokesz007
senior tag
válasz tibike8 #44296 üzenetére
Nekem eltűntek oldalról. Minialkalmazásokra katt és nem történik semmi. Mikor telepíteném,akkor kiírja,hogy hozzáférés megtagadva. Ha meg DesktopGadgetsInstaller progit raknám fel újra,hogy elérhető legyen a gadget,akkor azt kéri,hogy uninstall ,rakjam újra... Nem tudom,hogy hol van a telepítési könyvtár...
-
raidx
őstag
válasz pendre54 #44257 üzenetére
Hasonló esetben nekem az adott program eltávolítása, restart, újratelepítés oldotta meg. Viszont szinte naponta visszaállította a neki tetszőt. Ez több hetes huzavona volt, Mostanában csak frissítések telepítésekor szemétkedik a visszaállítással.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
tibike8
őstag
válasz FollowTheORI #44211 üzenetére
Én is olvastam ilyesmiket, de áthidalni nem sikerült a problémát. Újrahúzni nincs energiám, lemezhibát nem találtam, így marad az utolsó build amivel igazából semmi bajom.
-
nagyúr
válasz pendre54 #44257 üzenetére
Media Player Home Cinema szerintem viszi ezeket... tedd fel.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Tigerclaw
nagyúr
Másnak is volt hasonló gondja?
• Funkciófrissítés a Windows 10 1607 verziójára - Hiba: 0x80240017
Telepítés közben eljut 14-15%-ig, aztán megáll. (Tegnap este úgy hagytam, hátha tovább megy, de reggelre sem változott semmi)
Reset után szépen rollback-el és a gépház/frissítésnél ez a hibakód olvasható.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
pzstm
titán
A telemetriai adatok alapján 30 nap helyett 10 napig lehet visszamenni előző Windows verzióra. 10 nap után törlődik, nem foglal helyet 30 napig
Microsoft Shortens Recovery Rollback Period to 10 Days in Windows 10 Anniversary Update
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
sinick
senior tag
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Frissítettük a munkahelyi laptopot Win10re múlt héten. Akkor még problémamentesen ment, de valami történt mert a héten vettük észre, hogy a tálca használhatatlanná vált. Hiába nyomok jobb gombot rá nem hozza fel a lehetőségeket, bal gombra sem reagál pár dolog rajta: például a windows jelű start gomb sem, vagy az értesítések sem, de mondjuk a chrome indítható onnan és lehet váltani futó alkalmazások között. Kikapcsolni jelenleg csak a power gombbal tudjuk.
Mi lehet a baja ?
-
nagyúr
-
sinick
senior tag
Otthon gond nélkül felkúszott a 1607-es csomag, viszont a céges gépen nem megy fel. Jogtiszta Win és kb. 4 hónapja tiszta telepítés volt rajta. A gép I7, 16GB ram, SSD+HDD, szabad hely van rajta bőven.
A cégesen Windows Update 0x8024000b hibát, a Windows10Upgrade9252.exe pedig 0x1900200 hibát ad. A MediaCreationTool.exe-vel csináltam egy iso-t, az szimplán annyit ír, hogy "Nem sikerült frissíteni a rendszer számára fenntartott partíciót", MCT-vel frissíteni még nem próbáltam (de tuti nem fog menni).
Találkozott már valaki ezzel? Ha igen és sikerült megoldania, az hogyan tette?
(Nekem anno az előző nagy csomag is nehezen ment fel. 3 napig bogarásztam a netet, de semmi, aztán az ilyenolyan karbantartó logokat, mire rájöttem, hogy a telepített Hyper-V [saját virtuális gép szolgáltatás] okozta a gondot és a gép frissítés során/után folyamatos bootloop-ba került.)
Köszi: sinick
-
bobalazs
nagyúr
válasz FollowTheORI #44268 üzenetére
Nem kell unlocker, tulajdonba kell venni,és jogokat adni magadnak.
-
ssgk
aktív tag
válasz Neil Watts #44276 üzenetére
amíg frissítesz válaszd le az egyik ssd t (amin az ubuntu van )
-
Patice
nagyúr
válasz Neil Watts #44276 üzenetére
Az Ubuntu-s lemezt kösd ki a SATA portról a Win10 frissítés idejére. Aztán ha megvan, akkor utána vissza.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
veterán
Uraim!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ilyen esetben mit tegyek?
Az első SSD-n van egy Win 10-t, a másikon egy Ubuntu 16.04.Mindkettőt aktívan kell használnom. Az Anniversary Update meg félelemmel töltött el. Nem szeretném tönkrevágni a rendszereim.
--------
Köszönöm, bár jobban örültem volna ha hoax lett volna illetve ha nem kellene ilyenhez folyamodnom
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Akkor a másik problémámhoz kérnék segítséget, ha már az előbb leírthoz nem igazán lett megoldás.
Szóval van egy ilyen külsős USB-s DAC-om.[link]A tegnapi tiszta telepítés után egyszerűen nem tudom a driverét felrakni, minden telepítési kísérlet hibaüzenettel elszáll. A korábbi Win 7-ről frissített rendszeren simán működött. Próbáltam kompatibilitási módban (Win7, Win8) telepíteni, így se ment. Most jelent meg egy cikk a PH-n, amiben az van, hogy az MS az új telepítésű Winnél csak WHQL minősítésű drivert enged a gépre, valószínű, hogy a DAC gyártója korábban nem foglalkozott ezzel.
A cikk szerint lehetséges egy kiskapu a driver telepítéséhez, konkrétan a Secure Boot kikapcsolása.
Na, most ehhez kellene segítség, hogy ezt mégis hogy? Az alaplapom (Asus Vanguard B85) Boot menüjében van ugyan egy Secure Boot opció, de ott csak két választási lehetőség van, egy Windows UEFI mode, és egy Other OS, Disabled opció nincs.
Akkor mégis hogy lőjem ki, van valami más lehetőség még, nem szeretnék egy százezres cuccot emiatt levélnehezéknek használni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
general
addikt
sziasztok!
win 7 upgrade után lett egy Windows.old mappa, ami nem kicsi, 23,5 gb... le lehet ezt törölni, ha nem akarok visszamenni a 7-esre? SSD-n van, és minden gb számít
-
addikt
válasz donatel #44264 üzenetére
Jobb gomb a legbelső mappán - Tulajdonságok - Biztonság - Szerkesztés - Hozzáadás és add hozzá a usered és adj neki teljes hozzáférést, utána tudod törölni. Aztán ugyanezt csináld meg még párszor a felsőbb mappákra.
Megpróbálhatod a tulajdonost módosítani a Windows.old mappán és az összes almappáján, nekem ez valamiért csak 2 szintig sikerült, de a fenti módon tudtam törölni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
addikt
válasz Taifa Díaz #44259 üzenetére
Amennyiben, ha erre gondoltál akkor ez alapból is így van.
Videókat le tudok játszani, mint pl. a You Tube-os cuccok, de mint írtam ezek az anyagok korábban videókamerával lettek felvéve, majd ki lettek írva DVD-kre. A korábbi, Win7-ről frissített Win 10 alatt simán lejátszhatóak voltak, csak a mostani tiszta telepítés tett be. Nekem az is jó lenne, ha tudnátok javasolni olyan lejátszót amelyik az ilyen típusú fájlokkal is elboldogul, ha már a MediaPlayer bemondta az unalmast.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
donatel
tag
válasz cattus #44253 üzenetére
A Windows.old mappán belül nem akar törölni egy mappát nem tudom miért (még rendszergazdai joggal sem).
Windows.old\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\intcdaud.inf_amd64_12e2eb5912c0f66f
Ezt a mappát nem akarja törölni: intcdaud.inf_amd64_12e2eb5912c0f66f
Hogy lehetne törölni?
-
addikt
Nem, Home változat, és a problémám az, hogy hiába akarnám megadni alapértelmezettnek ezt a bizonyos Filmek+TV-s alkalmazást, egyszerűen nem ajánlja fel a lehetséges opciók között, csak a MediaPlayer elérhető erre a célra.
Szóval, kellene még valami ötlet.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
donatel
tag
Hali!
Frissítettem a Win10-et a legújabb nagy frissítőcsomaggal. Létrejött két új mappa a c: meghajtón, ezeket lelehet ugye törölni?
Az egyik mappa: $WINDOWS.~BT
A másik mappa: Windows.old -
Lenry
félisten
a változatosság kedvéért nem upgrade-s kérdés jön
egy kolléga gépén fontos volna, hogy a megosztásait ne csak a saját alhálózata lássa. ennek megfelelően módosítottam a tűzfalszabályt
de nemrég, valamikor eltűntek ezek a beállítások, állíthattam be újra. hol és hogyan tudnám fixálni, hogy tutira ottmaradjanak?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Pikkolo^^
addikt
A frissítés kényszerítő programmal nem tudom felrakni, mert 20Gb hely kell neki a C-n (ráadásul nem is lehet változtatni rajta). Ebben az esetben magától sem fog frissülni, ugye?
-
addikt
Üdv!
A kedd esti frissítés után tegnap reggel minden előzmény nélkül lehalt a rendszer, újraindítás után csak fekete képernyő, alul egy olyan nyeles szivecske ikon villogott csak, mint ami a römikártyákon is látható. Egy óra próbálkozások után jött a tiszta telepítés, jelenleg is a progikat telepítgetem.
Eddig két problémába szaladtam bele, az egyikre valószínűleg nincs megoldás, a másikhoz kérnék segítséget.
A probléma lényege, hogy a DVD-ken lévő videókat nem indítja el a Win MediaPlayer, pedig be van állítva alapértelmezett lejátszónak. Konkrét példával, ezen a DVD-n lévő videók .ifo fájlkiterjesztésűek, a vezérlőpultban hozzárendelve a lejátszó:Berakom a DVD-t, indítom lejátszást, a MediaPlayer elindul, egész pontosan eddig jut el, innen azután már semmit nem csinál, a lejátszó gomb nem reagál.
Előre is köszi a segítséget.
-
törölt tag
A mostani frissítés óta megjelent az aktiválás alatt, hogy fiókhoz kapcsolt digitális licenccel aktiváltam a Windowst. Ezt hol lehet megtalálni az MS fiók alatt?
-
norbert0622
csendes tag
Nem próbálkoztam vele mert félek, hogy megint befagy és csak úgy jön helyre a rendszer ha rendszer visszaállítást csinálok mivel hiába indítom újra a laptopot az oprendszer betöltésénél is kővé dermed a gép. Persze ez csak akkor van ha előtte próbálkozok az új driver felrakásával.
Ezért is írtam ide hátha valaki ugyan így járt mint én és tud valami megoldást ami jó volna[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz norbert0622 #44239 üzenetére
És ha egy régebbi drivert próbálsz felrakni? Crimson 16.3.2?
-
norbert0622
csendes tag
válasz mefistofeles #44237 üzenetére
De egy régi verziós drivert jobban mondva eszközillesztőt rak fel de ezzel semmi beállítási lehetőség nincs a kártyához.
-
törölt tag
Hali!
Tegnap telepítette nálam is a frissítést a gép, viszont azóta van egy problémám.
Ha elindítom a cs go-t akkor csak 20 fps-em van, meg ha elindítok egy meccset akkor is marad ez az fps szám.
Ha kilépek alt+tab-al és vissza a játékba akkor már egyből 250-300 fps-em van.
Nem kapcsolhat fel a kártya 3d-be amikor elindítom a játékot?
Egy nvidia driver telepítés megoldaná ezt a gondot?
Mert tegnapig ilyet sosem csinált a gépem. -
mefistofeles
addikt
válasz norbert0622 #44231 üzenetére
Most tudom, hogy én leszek a hülye, meg a választás szabadsága meg stb...... de a windows alapból nem tesz fel megfelelő drivert? Ha mással nem megy inkább visszaállsz egy előző win verzióra?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Pokesz007
senior tag
Mióta frissített a rendszer,azóta használ esetleg valaki gadgetet(minialkalmazás)? Sajnos nem tudom előcsalogatni..
-
norbert0622
csendes tag
Amikor elindítom minden simán megy kiválasztom, hogy miket szeretnék telepíteni és elkezdi telepíteni de amikor az illesztőprogram telepítéséhez érkezik a telepítő akkor kifagy a gép. De próbáltam az eszközkezelőből is telepíteni a friss drivert és akkor is kifagyott a gép.
-
Pokesz007
senior tag
-
Poiro7
senior tag
Tiszta telepítéssel nekem is fent van. Ha esetleg valaki nem ismeri a Windows/Office ISO lemezkép megszerzésének módját [link]
Legalább is én tegnap hiába kerestem a hozzászólások között -
bobalazs
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz norbert0622 #44225 üzenetére
Mit ír ki, amikor elindítod a driver telepítést?
-
törölt tag
-
PuMbA
titán
válasz norbert0622 #44219 üzenetére
Prohardveres AMD driver hírből: "Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is"
Intelnél is ki lehet választani bármit, de amikor teszem fel néhány gépre, akkor szépen kiírja, hogy menjek a laptop gyártó honlapjára.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz mefistofeles #44218 üzenetére
Ne nevetess már, kérlek. Ha rendszerkorlátozás van, akkor el sem indul a telepítés.... Tényleg, tök jó, hogy megjelenik egy cikk a ph-n, és akkor a legelső driveres problémát rögtön erre a korlátozásra fogjuk.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
bozont
veterán
válasz mefistofeles #44218 üzenetére
Pontosítva, van olyan gyártó aki csak a saját drivereit engedi feltelepíteni. De némleyiknél nem feltétel, ott működik az AMD drivere is.
-
GEPESZ66
veterán
Olvasgattam, ezt találtam.
Igazatok van!
A Microsoft a töredezettségmentesítés és optimalizálás eszközt a Windows 8 operációs rendszerben vezette be, amely tárolóoptimalizáló funkciót is tartalmaz. SSD esetén a tárolóoptimalizáló végzi el a lemezoptimalizálási és lemeztisztítási feladatokat megadott időközönként tétlen állapotban. Ez az eljárás eltér a hagyományos töredezettségmentesítéstől, és biztonságos SSD-k esetén is. -
mefistofeles
addikt
válasz Воланд #44212 üzenetére
Olvass kicsit vissza légy szíves pár ezer hozzászólást.
Gondolom feltűnik neked, hogy bármely folyamat mindig ugyanúgy zajlik le minden gépen igaz? Vagy esetleg mégsem?...... Hát nem......norbert0622: Mivel nem írtad mit akartál feltenni, ezért fogalmam sem lehetett erről. Amit írtam csak egy tipp volt.......
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Patice
nagyúr
válasz norbert0622 #44213 üzenetére
A legújabb Crimson driver-nek nincs WHQL aláírása...
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
PuMbA
titán
válasz norbert0622 #44213 üzenetére
Laptopra nem tehetsz csak úgy fel az AMD honlapjáról videókártya drivert, csak a laptop gyártó honalpjáról Már évtizedek óta így működik, de egyébként igen, tiszta telepítéssel csak WHQL driver megy fel Windows 10-re Ha frissítettél volna, akkor nem lenne ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
válasz juve600 #44205 üzenetére
Nyilván nem vagy hülye és tökéletesen meg is értelek.
Mégis azt mondom, hogy valami bibinek kell lennie a géped hardveres, vagy szoftveres kiépítésében.
A "bibi" nem azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltál hanem (ez természetesen csak az én elméletem) a lehetséges milliárd fél hardveres-szofveres kombinációk közül pont abba a százalékba tartozik a vasad ami kideríthető vagy kideríthetetlen okból nem klappol a windowsal.
Insider megjelenése óta használom a 10-est és láttam a sokezer panaszt, és káromkodást. Minazonáltal én is végig csináltam az összes frissítést, ráadásul erősen különböző hardveres háttérrel és gyakorlatilag sosem volt nagyobb problémám. Pedig nem vagyok guru csak egy (max. tapasztalt) felhasználó és azt sem hiszem, hogy a szerencse kegyeltje lennék és ezért sikerült.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
norbert0622
csendes tag
válasz mefistofeles #44210 üzenetére
Nem támogatja a Microsoft az AMD által kiadott Crimson Edition Drivert???? Ne viccelj már
Az AMD honlapjáról szedtem le. Crimson Edition 16.7.3 -
Воланд
titán
válasz mefistofeles #44210 üzenetére
Ez nyilván nem úgy fog kinézni, hogy telepítés közben csak úgy lefagy az adott gép...
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nagyúr
válasz tibike8 #44186 üzenetére
Google szerint ez lemezhibák során szokott általában előjönni, nem tud írni rá, vagy rossz valamelyik karakter valamelyik elérési úton... stb.
Ilyesmiket találtam.Gondolom szeretnél frissíteni és megtartani a dolgaid... mert ha nem akkor töröld a particiót és kezd onnan az egész telepítést újként.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
mefistofeles
addikt
válasz norbert0622 #44208 üzenetére
Nem tudom milyen drivert akartál feltenni, de könnyen lehet, hogy az a problémád, hogy nem a Microsoft által aláírt hivatalos drivert akartad feltenni. Ettől a frissítéstől kezdve ugyanis ezeket nem támogatja a windows.......
-
Pokesz007
senior tag
válasz norbert0622 #44208 üzenetére
Szia.
Van egy egy- két megoldás az interneten yout videók is Próbáltad esetleg?️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
norbert0622
csendes tag
Sziasztok!
Én tiszta telepítés útját választottam, hogy használatba vegyem az új Win 10-et.
Nos szerettem volna felrakni a videokártya driver-t de telepítés közbe megfagyott a gép de úgy hogy csak a kikapcsoló gomb hosszú idejű lenyomása után volt hajlandó kikapcsolni.
Laptopom van és egy Radeon R7 M265-ös kártya van benne és ugye a legújabb drivert szerettem volna felrakni.Kérdésem, hogy valaki járt mégy így mint én? Valami megoldást valaki aki így járt talált már?
Míg nem a frissített Windows 10-et használtam addig semmi bajom nem volt.
-
juve600
nagyúr
válasz mefistofeles #44202 üzenetére
nekem is települt minden gond nélkül
másnap meg összeomlott a rendszer,pont amikor használni akartam a gépet és frissités miatt voltazért vettem oprendszert hogy használjam és most a pénzemért kaptam hozzá egy f@st ami miatt nem tudtam használni,persze MS szerint én vok a hülye
-
Pokesz007
senior tag
Szépen felrakta a frissítést,míg megkavartam a cefrét
Annyi gondom lett,hogy a minialkalmazásokat nem tudom elővarázsolni Telepíteni se tudom újra...️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
juve600
nagyúr
válasz BladePocok #44201 üzenetére
net 2.0-t én leszedtem,annálkül nem megy a gpuobserver gadget-em
-
mefistofeles
addikt
válasz juve600 #44199 üzenetére
Ha valakinek ilyen problémái vannak akkor teljesen természetes, hogy bosszankodik de azért ne általánosítd a dolgot. Gyanítom, hogy -hozzám hasonlóan- a többségnek mindenféle probléma nélkül települt a frissítés, csak ők nem nagyon írnak ide.......
-
BladePocok
tag
Olyanokat itt is (win10) érdemes leszedni külön,mint pl: DirectX(szoftver),Visual C÷÷(akár régebbi verziójut), .NET Framework stb?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Parfüm topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lexus, Toyota topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest