Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
W7 Prof. 32bit-et tudok frissíteni W10 Pro 64bit-re?
lehetséges ilyen?
kösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
turbokappa
senior tag
Azt vettem észre,hogy játék alatt a videókártya 10 fokkal alacsonyabb hőfokkal üzemel most....
[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Lenry
félisten
ettől ma dobtam egy triplaszaltót, leírom, hátha máson is segít
szóval ma felhívott az egyik területi képviselőnk, akinek a múlt héten frissítettem a laptopját Win7-ről 10-re, hogy azóta veszett lassú, agyfasz dolgozni vele.
TeamViewer, látom, hogy a lemezkihasználtság az egekben, de látszólag semmi sem pörgeti.
Google a barátom, egy reddit topikban lett meg a megoldás"kapcsold ki a gépház - értesítések - tippek megjelenítése a Windowsról kapcsolóját" o_O
ez akkora fasságnak tűnt, hogy muszáj volt kipróbálnom, és lőn...
hogy annak a kapcsolónak mi köze van bármihez, elképzelni nem tudom, de amint kilőttem, azonnal 0-ra esett a lemezterhelés.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
King Unique
titán
válasz dodopek #39775 üzenetére
Üdv!
Ha multiboot pendrive-ot akarsz készíteni, akkor valóban a YUMI alkalmas erre. Viszont a hátránya, hogy UEFI (GPT) módban nem működik... telepíti a meghajtóra a Syslinux MBR-t, ami a GPT-t is előbbire állítja. Hasonló program még az XBOOT | SARDU, de azokat nem próbálgattam, főleg UEFI módban nem. Bár utóbbi a leírása alapján támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
r4z
nagyúr
válasz Воланд #39785 üzenetére
Aha, és ezt a tippekkel és az antimalware-rel kapcsolatban is hajlandó vagy elmondani? Előbbi a merevlemezemet, utóbbi a processzoromat zabálta le teljesen feleslegesen, amíg le nem tiltottam őket. A Cortanát is le akartam tiltani, de nem találtam rá opciót.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Van valami összefoglaló arról, hogy mit érdemes kilőni/bekapcsolni/letörölni egy VM-ként használt Win10-en, hogy ne zabáljon feleslegesen erőforrásokat? Fejlesztéshez és Office-hoz használom csak.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
rgeorge
addikt
válasz Döglött Róka #39777 üzenetére
Tudomásom és tapasztalatom szerint a gyors rendszerindítás, ezen belül a kernel hibernálás leállításkor okozhat fájlrendszer inkonzisztenciát, indításkori CHKDSK indulást és fájlrendszersérülést. Szerinted nem?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
petyusz851
tag
Sziasztok!
Tegnap frissítettem Windows 7-ről Windows 10-re viszont olyan problémám volna ha belépek Számítógépbe akkor az E meghajtó duplán jelenik meg baloldalon ez mitől van vagy lehet ezzel valamit csinálni ne legyen ott kétszer? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Tudtok valami olyan programot, mint a yumi, azzal a különbséggel, hogy GPT-re formázva UEFI-ben tudjon telepíteni több ISO-t "tárolva?" Mert a Rufus megcsinálja, de ott pen drive-onként csak egy ISO-t tudok "beletenni".
Bocs az OFF miatt, de nincs kifejezetten ilyen témájú, élő topic...Köszönöm!
-
rgeorge
addikt
válasz Döglött Róka #39727 üzenetére
Miért?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Wucky
senior tag
Megpróbálom régebbi win 10 driverrel. Nekem sajnos percenként csinálja. Bármilyen appot indítok.
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
cserix
tag
-
zseko
veterán
Üdv, ezt az ablakot hol találom a win10-ben? :
Betűtípust váltanék, de sehol nem lehetMásik, még mindig nem találtam rá 100%-os választ (lehet amíg meg nem próbálom nem is lesz) adott egy win7 pro, amit még fősulin kaptam, ezt most milyen feltételekkel lehet win10-re frissíteni? Mert már olvastam olyat is, hogy megmarad a win7 is, azt is tudom telepíteni, és az ellenkezőjét is.
Viszont ami jobban érdekelne az a másik, hogy ezt köti-e az adott hardverhez, tehát hardvercsere után is újra tudom-e tenni. Az oem-eknél azt gondolom hogy nem, mivel azok eddig is hardverhez voltak kötve (ha jól tudom és jól értelmeztem), de ennél nem tudom mi a valós. A gépem megérett a cserére, viszont AM4/zen-re mennék ami még mindig nincs kint, így ha most meglépem az ingyenes frissítési lehetőséget aztán hozzáköti a régi cuccomhoz, akkor cumi van. 80e-et pedig nem vagyok hajlandó kifizetni érte.
Más, ez vajon mennyire legális és hihető? (gondolok itt arra hogy nem csesznek át)
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
kezo0
addikt
Igen, ezt próbáltam másodszor, de nem segített. Újraindítás után ugyanúgy elsötétül a képernyő bootolás közben.
Igaz, csak eltávolítottam az eszközt, de azt nem pipáltam be, hogy a driverét törölje is a gépről, mert azt nem mertem... Legyek bátrabb? Nem szeretnék tovább rontani a helyzeten.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Na most rájöttem, hogy úgy kell kikapcsolnom bootolás közben, hogy hosszan nyomom a ki-bekapcs. gombot. Erre azonnal reagál, és leáll. Így harmadikra már bejött a spéci menü, ahonnan elértem a csökkentett módú újraindítást, köszi.
Viszont most nem tudom, hogy tudnám visszaállítani a korábbi drivert, amit még a Win 10 tett fel, telepítéskor. Az működött rendesen. Egy Nvidia GT 425-ös kártya van benne, és jelezte a tálcán egy kis ikon (mint korábban mindig, a Win7 alatt is), hogy van elérhető driver, ami frissebb a jelenleginél. El is kezdte telepíteni a saját "Game Ready" driverét, ami rendszeresen gond nélkül frissült a Win7 alatt, de itt most a telepítés közben elment a kép, és azóta se jött vissza. Hát ettől a félresikerült driver telepítéstől kéne most valahogy megszabadulni...
A csökkentett módban az eszközkezelőben újratelepítettem azt a GT425-ös drivert, amit talált a gépen, de újraindítás után megint sötét képernyővel jut el a bejelentkezésig.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
lck
senior tag
Lehet van más is, de nem tudok róla. Esetleg valami boot-lemezzel lehetne próbálkozni, de akkor meg jön a nem aktív windows registry manipulálásának a problémája.
Asztali gépnél már csináltam gond nélkül. Legfeljebb ha sikerült utána csinálsz egy scandisk-et.
Ugye az a baj - szerintem - hogy a win10 annyira nagyképű hogy azt hiszi nem fordulhat elő hogy nem tud beboot-olni.
Egyébként létezik a futó win 10 alatt olyan registry buhera ami visszaállítja az F8-at. -
kezo0
addikt
Ez egy Sony Vaio notebook, a főkapcsolója az oldalán egy világító nyomógomb, aminek nincs fizikai ki-be állása, és ha bootolás közben akkor nyomom meg, amikor még látszódik a Win logo, akkor nem törtenik semmi: folytatódik a bootolás egész addig, amíg meg nem hallom a bejelentkező képernyő hangját – persze ekkor már csak a hang van, magát a bejelentkező képernyőt nem látni. Ekkor reagál a gomb megnyomására, és kikapcsol, de szerintem ezt rendes leállításnak tekinti, mert akárhányszor eljátszhatom következmények nélkül...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
lck
senior tag
Lehet hogy nem a legkorrektebb módszer - és jobb is van nála, a fájlrendszer sem örül neki annyira - de ez is működik:
Mielőtt elsötétülne a monitor, boot-olás közben a főkapcsolóval kapcsolgasd ki a gépet többször egymás után.
Egy idő múlva beadja a választóképernyőt, mondván hogy a windows több újraindítás után sem tudott elindulni. -
kezo0
addikt
Sziasztok,
hogy lehet a Win10-es gépet csökkentett módban elindítani, ha egy videodriver telepítése közben lehalt a képernyő? Ezek után vakon, főkapcsolóval kellett leállítanom a gépet, és azóta bekapcsoláskor is csak egy rövid ideig jelenik meg a Windows logo, de még mielőtt megjelenne a bejelentkező képernyő, minden alkalommal elsötétül, és onnan kezdve nincs kép. A bejelentkező hangot hallani, a rendszer amúgy valószínűleg rendesen elindulna, csak a képernyőre nem megy ki a kép, így még bejelentkezni sem lehet.
Szóval vakon kéne valahogy elindítani a csökkentett módot, hogy el tudjam távolítani az utoljára felkerült videodrivert.Vagy ha van más mód a hibás videodriver eltávolítására, és az előző, még működő driverhez való visszatérésre, akkor azt is szívesen veszem.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
félisten
válasz Dhampir #39734 üzenetére
A Clonezilla alatt válastthatsz, hogy direkt másolást kérsz-e, vagy mentést. Ez utóbbi esetben egy sima könyvtárba másolja a lemez/partíció tartalmát, fájlokra konfertálva.
Az utasításokat alaposan olvasd át (még ha magyarul is kérted), mert kissé kacifántos a megfogalmazás!MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
szekto
aktív tag
Nekem a 368.22-es driverrel csinált hasonlót. Mióta Windows a Windows, sajnos benne van az ilyen. Ha csak 1-2 alkalommal csinálja évente, akkor nincs gond.
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
python1
veterán
-
Popes
őstag
válasz t72killer #39747 üzenetére
Hiába vársz választ ha nincs jó válasz.
De válaszolok. Lehetőségek, 1 amikor megvan a gép veszel egy licencet kp, 2 vársz a csodára hogy talán meghosszabbítja az MS az akciót, 3 felrakod most valamire és később megpróbálod az ügyfélszolgálatnál kisírni hogy meghalt a lap és legyenek oly kedvesek és aktiválják neked újra.
Na most ezek közül csak az első lehetőség biztos hogy Win10-ed lesz, a többi csak lutri.Deus ex machina
-
t72killer
titán
Fantasztikus: egyik gépünk megkapta a 10586-os frissítést: megjelent kb 20 gigányi szemét a C-n, amiből 15+GB "előző windows" - a szemétdomb takarítása kb 20 perce folyik (5400rpm-es winyó)
Továbbra is várom a javaslatokat, hogy mi a teendő, ha az embernek van egy 8.1 licensze, de gépe, amire 10est tenne csak késő ősszel v jövő tavasszal lesz.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Wucky
senior tag
[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Sztlaci
aktív tag
válasz DonMarco #39740 üzenetére
Videokártyában nem tudok tanácsot adni, de a YouTube videókat próbáld meg IE11, vagy Edge-vel lejátszani. Azokra optimalizálták!
Több gépes tapasztalat alapján a CPU igény sorrend ha az IE7=100%, akkor Firefox 160%, Chrome 210%.
Sajnos ez van. Az én gépemen (típus aláírásban)
Edge, IE: Full HD CPU terhelés 8-14%
Firefox Full HD CPU terhelés 30-45%
Google Chrome Full HD CPU terhelés 35-65%
YouTub miatt használom az Edge-t, IE11-et, ez utóbbi a preferált, mert erre sikerült az Adbolckert ráerőltetni, külső telepítéssel.
Az IE alatt a Full HD/60Fps ~40-45%-on terhel.[ Szerkesztve ]
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
őstag
Sziasztok
Nem vagyok benne biztos, h ez windows 10 probléma, de mi okozhatja azt, hogy a 2*USB3.0 és 1*USB2.0 portból az egy darab usb2.0 nem működik, de úgy, hogy rádugva az egér vagy a pendrive ledje világít, de nem ismeri fel, nem mozog az egér?
-
DonMarco
aktív tag
Szép napot ! Tudom hogy nem mai videókártyák,de melyiket ajánljátok ? (Játékra nem kell,mert,nem játszom)
[link] vagy [link] Teszteltem mind a kettőt de én nem igen veszek észre külömbséget. Talán mintha kevésbé akadozna a youtubos full hd videóknál az nvidiás cucc,pedig olcsóbb kártya. Mi a véleményetek ? Köszi előre is ![ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
válasz Dhampir #39734 üzenetére
Rá lehet másolni, csak egy külön állomány lesz, egy külön mappában.
Persze pontosan kell megadni mit kérsz. Némelyik mentő progi, tud lemezmásolatot is készíteni, az törli a célmeghajtót. Ha nem kér célmappát az igen gyanús lehet, akkor alaposan át kell nézni mit választottál.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Sztlaci
aktív tag
válasz Döglött Róka #39727 üzenetére
Érdekelne a megoldás.
Nálam is volt korábbi rendszernél ilyen, és a javítás után, csak az újabb oprendszert volt hajlandó elindítani.
A Win szeret keresztbe pakolni állományokat telepítéskor a lemezek között, okát nem tudom. Mivel külső beavatkozás, amit nem naplóz a mások op rendszer megfelelően, ezért rendszeres a "fat tábla" hiba üzenet, javítani nem szabad. (Saját tapasztalat, hozzáértőbbek majd megmondják a tutit.)
Mindig egy merevlemez legyen telepítéskor.
Új HDD-re pakoltam Win 7-et. A gépben volt felejtve a mobil rack (XP) és ha kivettem hiányzó boot állomány miatt nem bootolt be a gépen a Win7, új telepítés lett a vége. Telepítéskor oda is írt valamit (????)
A telepített lemezről nem futott le a javítás funkció, már nem emlékszem a hibaüzenetre.
Szeret bizonyos állományokat keresztbe, másik hardverre pakolni, erről később olvastam, úgy látszik ez a hülyesége még a mai napig meg van.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Nálam is előjött az nvidia driver probléma. Igaz ez egy régi gép(880 GT). Win 7-ről lett frissítve 10-re. Olvastam hogy régebbi 8.1 alá való nvidia driver megoldja a gondot. Azt nem engedi telepíteni (337.88). Ami win 10-hez jó ugyan az a gond mint amikor a win magától telepíti.
Mivel oldhatnám meg a dolgot? DDU-val szedem le drivereket. Tiszta telepítés esetleg? Win 10 32 bit Pro-ról van szó.~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Dhampir
félisten
Viszont azóta a Crimson sem működik rendesen.
Az nem jó. Nálam is Crimson van.
(#39715) d.rokus
Még annál régebbi konfigurációkra is vígan telepíthető. ThinkPad T510-re is telepítettem, és hónapok óta gond nélkül üzemel.
(#39719) MaCS_70
Én is a CloneZillán töprengtem, bár eddig még sosem kellett használnom. Rá lehet úgy másolni vele a rendszert egy külső meghajtóra, hogy azon a meghajtón lévő egyéb állományok ne sérüljenek meg?
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Win 10 Pro 64 bites rendszerem van és valamiért a Guest account engedélyezés után se használható, nem látszik a fiókok között. Találkozott már valaki ilyesmivel? -
MrSealRD
veterán
Itt most a eredeti kulcsos megoldás volt az egyetlen út. MS szerver szerintem nem ment volna...bár kitudja. Nem volt időm kivárni...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
raidx
őstag
válasz MrSealRD #39729 üzenetére
Nincs kulcs! Át kell lépni telepítéskor. Majd, ha nethez jut az MS szerverén tárolt infó alapján aktiválódik.
Aa Win 7-8-8.1 eredeti kulcsával frissítés nélkül lehetett volna telepíteni állítólag.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
A képek Doksik külön lemezre mennek és van napi mentésük. Ezeket a könyvtárakat áthelyezem mindég a rendszerlemezről egy másikra mert még XP alatt szívtam a visszaállítással.
Innen a fórumról származik az ISO. Gyorsan kellett egy működőképes rendszer azért tünt jó ötletnek. Most azon gondolkodom, hogy kellene egy MS ISO-val újrarakni. De mindég van valami amiért kel a gép.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
MrSealRD
veterán
Adott volt egy aktivált Win7-es gép. Upgradeltem Win 10-re. Igaz, hogy 100 + 1 évig tartott, de megcsinálta. Gondoltam akkor mivel megvan a kulcs ezért újratelepítem friss rendszerként. Újratelepítettem a rendszert, erre közli velem hogy ez kulcs nem jó...(Az új kulcs amit a win10 alatt láttam) Valaki el tudná magyarázni, hogy frissítsek egy win7-es és egy win8.1-es gépet 10- úgy, hogy utána friss telepítéssel is használható kulcsot kapjak?Visszavonom. Az eredeti kulcsot kellett használom.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
raidx
őstag
Nincs külön kütyü. Hasonló mint az OM gépek rejtett particiója és onnan tud bootolni is ha kell. Beállítható, hogy válasszál Win vagy Ő bootoljon. Beállítható, hogy F11 vagy A legyen a varázsbillentyű bootoláskor és akkor az Onekey indul még BIOS szinten.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
rgeorge
addikt
válasz fasterware #39712 üzenetére
A gyors rendszerindítás okozhatja ezt, kapcsold ki mindkét operációs rendszerben.
-
pjen
félisten
válasz fasterware #39712 üzenetére
Ha az SSD bootol a HDD t csak mint adat vinyót látja és hibát észlelt,ezt igyekszik kijavítani.Hagyd,hogy javísa.Szerintem ha a HDD ről töltöd a 8 at ott is ki akarja javítani.
-
t72killer
titán
Kérés: van egy szabad (MSDNAA-s) win8.1 licenszem, amit szeretnék 10-esíteni, de úgy, hogy még nincs meg alá a gép, csak ősszel jön az új alaplap.
Valahogy lehet ebből 10-es licenszet varázsolni úgy, hogy az új gépen - ami az akció lejárta után jön - ne kelljen perkálni érte?
(Más: tök jó, úgy nézem a techbench iso frissült Nem árt, a nejem gépe most kapja épp a 10586-os frissítést, ahogy nézem a letöltésből, 2GB feletti lesz a "végösszeg")
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ricsi99
addikt
Win10 tud kezelni 2 db procit? Van nálam egy szerver alaplap ha igen akkor megpróbálom rá varázsolni
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
félisten
-
félisten
Sajnos én is faragtam már rá a Windows (8) rendszermentőjével egy HDD-csere alkalmával. Azóta Clonezilla - ingyen van és nyílt, csicsák nélkül.
Adatokam meg igyekszem nem a rendszerpartíción, lehetőség szerint másik fizikai tárolón tartani. A renszermappákat is átirányítom, meg aztán LSE az én barátom, meg a felhők, meg a biztonsági másolatok...MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Sztlaci
aktív tag
Nagyon megnőtt a boot időm, egy takarítás utáni Defraggler futtatás egész jól helyrehozta.
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
height
aktív tag
Sziasztok!
FUJITSU LifeBook A544 notebook A5440M33B2HU (15,6" matt kijelző/Core i3/4GB/128GB SSD/ laptopom van.
Ezen el megy a Windows 10 es verziója ? -
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Van az ssd-men egy windows 10, és melette egy hdd - n windows 8 telepítve, szoktam váltogatni, hogy melyik oprendszer töltsön be, ma bekapcsoltam a gépet és azt írta ki windows 10 bootolás közben, hogy a windows 8 - as hdd-n, hibát észlelt ezért javítja a partíciót, egyáltalán minek vizsgálja át a windows8 hdd-t, mikor nem is arról bootol ?
A kérdésem az lenne, hogy a BIOS-on belül mit mire kellene állítani, hogy ne legyen ez a hibajelenség. A virtualizáció ki van kapcsolva, nem tudom van e értelme bekapcsolni.
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok.
Nemsokára grafikus kártyát fogok cserélni a gépemben és ilyenkor mindig újratelepítem az OS-t.
Tudom, hogyha aktivált Windows alatt cserélném ki, akkor még aktivált maradna a rendszer, de én szeretem hardvercserekor újratelepíteni azt.
Mivel egy dobozos hordozható licensel rendelkező Win 10 van rajta, ezért gondolom először deaktiválni kell azt.A kérdésem az lenne, hogy pontosan hogyan kell deaktiválni az OS-t?
-
vlevi
nagyúr
Az se rossz, de én meg éppenhogy másik lemezre szeretek menteni. Legjobb az USB-s külső HDD, mert azt ritkán használom, nem forog állandóan, annak a legkisebb az esélye, hogy tönkremegy. Ha lemezhiba van, akkor nemsokat érek a helyreállítási particióval.
Az EaseUS, a Macrium (és gondolom a többi is) csinál egy 1-2gigás bootolható pendriveot, amiből particionálást, mentést, visszaállítást, file böngészést lehet indítani. -
Olyan telepítőt használtam amibe a frissítések is benne vannak.
Meg ki tudja mit "tuningoltak" a készítői. Ugyanakkor én is biztosra megyek, és a Paragon Backup&Recovery ingyenes verziójával is készül néha mentés. De egy átlagos felhasználónak bőven elég a beépített mentés. Első körben az adatok védelme miatt érdekes a dolog, nem pedig a komplett rendszer visszaállítás miatt. Mert amíg egy rendszert egy hétvége alatt visszahozok nulláról, addig az évek alatt összegyűlt csecsebecsék (videók, képek, doksik,...) pótolhatatlanok.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
raidx
őstag
az OneKey meg létrehoz egy hejreállítási partíciót és ods ment. Bootoláskor is lehet választani a visszatöltést.ha a Win nem indulna. Első alkalommal újraindul és elég lassan halad. A további mentéseknél már nagyon gyors. Kíváncsiságból ellenőrzésként csináltam visszaállítást és minden rendben volt.
Az AOMEI Backupperje többet tud de nekem nincs rá szükségem. Most hétvégén egyébként jelentős árkedvezménnyel lehet a Backuppert megvásárolni állítólag.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Windows 7 óta használtam a beépítettet. Elszemetesedett lemezre nem mindig akart menteni. Rendcsinálást követően viszont ment oda vissza minden. Alaplapom szervízbe volt és mikor visszakerült közölte a Win 10, hogy hibát észlet ezért újraindytja a rendszert. Ez ment az idők végezetéig. Mikor meguntam gondoltam jöhet a lemezképből visszaállítás. Sajnos nem műköfött. Okát nem sikerült megfejteni. Tiszta telepítés után Nem tudtam menteni mert valami jogosultsági gondja volt. Ekkor tettem fel az Aomei Onekey Recoveri progiját.Viszont azóta a Crimson sem működik rendesen. Olyan telepítőt használtam amibe a frissítések is benne vannak. Lehet ott van valami gubanc. Fura mert az alaplapnál csak elemet cseréltek, nem találtak semmi hibát, pedig úgy nézett ki, hogy az UEFI/BIOS meghalt.
-
vlevi
nagyúr
Image backupot nem sikerült visszaállítani a Win7 mentésével. Visszatöltötte, de a végén azt írta, nem lett jó, nem is lehetett belőle bootolni. A file mentésekkel nem volt gond, azok sima zip fileok.
Macriumot azért szeretem, mert marhagyors. Nem tudom, mit és hogyan csinál, de az Easeussal hasonlítottam össze, és az Easeus sokkal lasabb volt. Ráadásul visszaállításkor a Macriumnak egy olyan HDD-t adtam oda, amin korábban GPT partició volt, de a mentés MBR. Nem teketóriázott, átparticionálta a lemezt, visszarakta a mentést, és kész. Az Easeusnál viszont elég sokat kell parancssorban babrálni, hogy ezt a partició váltást áterőltessem rajta. És az egész mentés nem volt olyan teljesen magától értetődő, mint a Macrium.
Nem állítom, hogy a Macrium a legjobb, csak azt, hogy én azt próbáltam, és azt ismerem. -
Egyedi hiba lehetett. Ha problémás lenne a beépített mentés, akkor azzal én is találkoztam volna az elmúlt pár év alatt, ill. az internet is hangos lenne tőle. Szóval én továbbra is is azt mondom, hogy nyugodtan használhatja a beépített mentést.
A macrium programja is remek megoldás, de túl van hype-olva. 12 egy tucat a hasonló tulajdonságokkal rendelkező programból, de valamiért vannak becsípődött sláger programok, mint a ccleaner,stb...Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
vlevi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Garaskodás
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest