Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz fasterware #89727 üzenetére
Amikor megakad, akkor folyamatosan világít a vinyó led az akadás idejére?
Ha igen, akkor lehet döglődő SSD, vagy SATA kábel/driver probléma.Proci használatot néztél? Nem terheli be ilyenkor valami?
Illetve azt is nézd meg, hogy milyen órajelen fut a proci. Néha előfordul, hogy az energiagazdálkodás megkergül, és akkor se emeli meg az órajelet, amikor kéne.Már tölthető a javított 1809, MCT-vel csinálsz egy telepítőt, és kézzel frissítheted. Hátha a frissítés segít.
-
Döglött Róka
veterán
válasz fasterware #89731 üzenetére
Nem feltételezzük, hogy OS hiba alapból csak azért mert jelentkezik. Nálam nincs, másoknál nincs. Az ilyenekhez bolygóegyüttállás kell, értsd valamid van, elállítottál, felraktál ami okozza ezt
Ha van időd, szépen egyenként frissíts minden drivert. Szedj le minden 3rd party rendszermanagement programot egyenként. Szedd le a vírusírtót. Minden egyes változtatást reboot kövessen és figyeld a jelenséget.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Döglött Róka
veterán
válasz fasterware #89727 üzenetére
Billentyűzeten a numlock reagál, LED vált? Ha nem akkor hardware eredetű a probléma mert a billentyűzet magasabb IRQ-n van.
Milyen gyakori? Van egy gyors lehetőség mérni a teljesítményt egy perfmon trace-el:
· Open an administrative command prompt and run the following comand:
· Logman.exe create counter Circular-Perf-Log-01secSnaps -f bincirc -v mmddhhmm -max 500 -c "\LogicalDisk(*)\*" "\Memory\*" "\Network Interface(*)\*" "\Paging File(*)\*" "\PhysicalDisk(*)\*" "\Process(*)\*" "\Redirector\*" "\Server\*" "\System\*" "\Processor(*)\*" -si 00:00:01
· Go to Start - > Perfmon -> Data Collector Sets -> User Defined -> Circular-Perf-Log-01secSnaps and change the logfile path to another drive, if you do not want to save it in C:\Perflogs directory.
· To start the Perfmon created above
· logman.exe start Circular-Perf-Log-01secSnaps- Várj míg a probléma előjön
· To stop the Perfmon above
-logman.exe stop Circular-Perf-Log-01secSnapsA C:\Perflogs folderben találsz majd egy .blg filet.
Ezt egy PAL nevezetű eszközzel vagy kézzel ki tudod majd elemezni.
https://github.com/clinthuffman/PALOlvasd el figyelmesen a PAL readme-jét. A PALWIZARD app-al kell majd megnyitni a blg-t. Ha ezzel nem megy, akkor WPR trace kellhet de azt hobbiból nem csinálom, mutatom miért:
https://blogs.technet.microsoft.com/askpfeplat/2013/03/22/troubleshooting-windows-performance-issues-using-the-windows-performance-recorder/
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
zseko
veterán
válasz fasterware #39712 üzenetére
Én is jártam már így anno, kipróbálásra külön hdd-re feltettem a win7-et, telepítés közben természetesen minden más hdd-t lehúzva. Mégis a harmadik indítás után 'a windows konzisztenciális hibát talált és kijavította', ezzel sikeresen egy 500GB-os raw file-t csinálva gallyravágta a legalább egy éve hiba nélkül üzemelő fő rendszeremet aztán ezt még egyszer eljátszotta a win7, de szerencsére épp ott ültem és el tudtam kapni a 'javítás' előtt, így 'csak' bad szektoros lett utána az 500-as hdd (tudom nincs összefüggés, mégis érdekes, mivel addig semmi nem volt), így letúrtam az egészet a francba és feltettem egy linuxot.
Nem jöttem rá mitől volt, midenesetre azóta nem teszek két windowst egymás mellé sehogy.HR24.hu
-
rgeorge
addikt
A gyors rendszerindítás okozhatja ezt, kapcsold ki mindkét operációs rendszerben.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
pjen
félisten
Ha az SSD bootol a HDD t csak mint adat vinyót látja és hibát észlelt,ezt igyekszik kijavítani.Hagyd,hogy javísa.Szerintem ha a HDD ről töltöd a 8 at ott is ki akarja javítani.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest