Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Dumi86 #38697 üzenetére
Tisztának tiszta, viszont minden a gépen lévő felhasználói fiók alatt ott virít.
Szerk: Google.
SzerK 2: http://www.tenforums.com/general-support/7916-suspicious-appdata-profile.html
[ Szerkesztve ]
-
steele80
senior tag
Tegnap az asztali gépem este nem állt le kikapcsolás után. Reggel még a kék képernyőn tekert a karika, hogy leáll, de ez nem sikerült. Az indulás pedig egy reset után majd 5 percig tartott. Most bekapcsoltam a lapost és az sem akar pikk-pakk indulni sötét képernyő és várakozás. Ez most mi?
-
Dumi86
senior tag
válasz #41133696 #38696 üzenetére
Nálam csak az első három van. Kitudja mi lehet nálad az...
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
Kínai írásjelekkel megspékelt fájlnév Nálatok is van C:\Users\user\AppData:
útvonalon?
-
andrasferenc
tag
A Dell Insprion 5559-es notebookot az (operációs rendszer Windows10 64 bit) alaphelyzetbe állítottam teljes törléssel.
Újra telepítés után a Start menü/Minden alkalmazás/Dell/Dell Product Registrationra - klikkelve nem jön fel a korábban, rendszer visszaállítás előtt megjelent termékregisztrációs ablak.
A Programok és szolgáltatásoknál is szerepel hogy a Dell Produck Registracion telepítve van.
Hogy lehetne megjeleníteni?[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Hátha valakit érdekel: az MSI Live Update legfrissebb változata sokaknál nem működik a Win10-zel, viszont a 6.0.012 jó hozzá. Aki "The platform does not support this application" üzit kap, simán csak tegye fel a korábbi Live Update-et!
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
ha Win7-es laptopot szeretnék frissíteni, akkor mindegy, hogyan teszem, tehát a kis "Get Windows 10" alkalmazással vagy pedig jobb a Media Creation Tool-lal kreálni egy ilyen frissítő pendriveot? Tudom, hogy jobb lenne a tiszta telepítés, de tennék így egy próbát vele kezdésnek...
Kiegészítő kérdés: angol a Windows-om (legális, külföldön vett laptop), ebből sehogy nem lesz magyar ha jól sejtem?[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
ERRE valaki esetleg?
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy ideje, hogyha kevés a RAM-om, akkor mindig automatikusan bezárja a legtöbb RAM-ot felhasználó alkalmazást.
De régen ez nem volt. Van esetleg valamilyen RAM vásárlása kívül, hogy ez ne legyen?Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Az mitől lehet, hogy a Leállításra kattintva nem reagál semmit a Windows pár percig, a kikapcsoló képernyő se jön be, majd egyszer csak kikapcsol? -
félisten
válasz norba69 #38686 üzenetére
Hát igen, a nevek...
Ezzel kapcsolatban nekem is lenne kérdésem:
Én már sajnos belaktam a Windows 10-et, amit egy technikai emailcímmel indítottam, így teljesen lehetetlen felhasználónevem lett.
Ezen tudok-e változtatni?Ehhez kapcsolódik a másik kérdésem is:
Egy cégnél az egyengépeket image-ből telepítették, így a felhasználói fiók mappaneve a mindenki által szívből rühellt volt igazgató lett, és már forradalmi hangulat van kialakulóban, hiszen lépten-nyomon feltűnik ez a név géphasználat közben.
Ezen lehet-e változtatni?Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
norba69
senior tag
Az újonnan létrehozott helyi fiókba legalább egyszer lépj be, várd ki a beállítások és egyebek létrehozását, majd utána próbáld meg újraindítás után parancssorból hozzáadni a rendszergazdákhoz.
Sajnos az online fiókoknál a win10 hajlamos érdekes dolgokat művelni a felhasználónévvel, amitől nem minden működik úgy, ahogy az ember gondolná. Csak nézd meg a számítógépkezelében a helyi felhasználóknál kiírt nevet, és láthatod, hogy nem egyezik.
Ebbe az elveszett RG jog dologba még a win 10 első eljövetelekor futottam bele, amikor is a telepítés végén, az asztal megjelenése után rögtön netplwiz, jelszó beír, újraindít volt, és máris az általad ismertett helyzet állt elő.
Azóta win 10 telepítésekor az asztal felbukkanásakor újraindítok, bejelentkezek jelszó beírásával, és csak utána jön a netplwiz, amiben online felhasználónál átírom a felhasználónevet a teljes, emilcímes névre.Amikor nekem jött elő, akkor javítgatás helyett újratelepítettem a wint, mert még nem volt rajta semmi, és egyszerűbb volt, mint megoldást keresni.
Azóta mindig offline felhasználóval telepítek, és az alól veszem föl az online felhasználót, ha kell. -
sch_a
addikt
válasz norba69 #38683 üzenetére
Ismét köszönöm. Speciális rendszerindítással elindítottam a parancssort, rendszergazdaként. Kiadtam a "net user Rendszergazda /active:yes" parancsot, kiírta hogy sikeres végrehajtás, ennek ellenére továbbra is le van tiltva. Akkor gondoltam hozzáadom a saját userem a Rendszergazdák csoporthoz. De azt mondja nincs ilyen globális felhasználó. Mivel Microsoft-fiókkal használom a gépet, létrehoztam egy helyi fiókot is. Aztán megint speciális rendszerindítás, parancssor... Megpróbáltam az újonnan létrehozott helyi fiókot hozzáadni a Rendszergazdák csoporthoz, de erre is azt mondja, hogy nincs ilyen globális felhasználó. Tényleg nem értem... Úgy látszik nem úszom meg az újratelepítést...
-
norba69
senior tag
A gépház - Frissítés és biztonság - Helyreállítás útvonalon eljuthatsz a speciális rendszerindításhoz. Az újraindítás gomb megnyomása után újraindul a gép, és itt valahol (nem emlékszem pontosan a menüpontok neveire, de elég egyszerűen elérhető) indítható parancssor, ahonnan engedélyezheted a beépített RG fiókot (ha minden igaz).
-
Valed
tag
Üdv!
Win 10 alatt ha kábelről megy a net néha megdöccen a hang, wifin nincs ilyen probléma. Sajna mesze vagyok a routertől a 120 mb/s csak kábelen jön át. A gépben Realtek PCIe GBE Family Controller nevű lan kártya van. Próbáltam már a dell oldalán lévő win8-as, 10-es, realtek oldalán lévő legújabb driverrel de minddel fen áll a probléma. Mit tudnék ezzel kezdeni?
-
salmiakki
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy átállítottam a rendszer angol nyelvűre, viszont a billentyűzetet meghagytam magyar kiosztásra, de minden újraindítás után visszaállítja a windows angolra, vagyis a tárcán HUN helyett ENG felirat van. Ez igazából annyiban nyilvánul meg, hogy a z és y betűk felcserélődnek, de nagyon zavaró, hogy mindig kézzel át kell kattintani. Van erre bármi megoldás? Természetesen alapértelmezett billentyűzet kiosztás a magyar.
-
sch_a
addikt
válasz norba69 #38679 üzenetére
Kösz a választ. Hiába jelentkezek ki, nincs a bal alsó részen semmi. Nem is nagyon lehetne ott bármi, mivel a saját useremen kívül az összes többi le van tiltva. A saját useremnek meg ugye nincs rendszergazda jogosultsága.
Netplwiz-et sem tudom futtatni. Ahhoz is rendszergazdának kéne lennem.
-
norba69
senior tag
Jelentkezz ki. A bejelentkező képernyő bal alső részén látnod kell az eredeti usered. Kattints rá, írd be a jelszavát, enter. Ha bejelentkezett netplwiz indít, pipa ki, pipa be, és a felhasználó nevét írd át a rövidítettről a teljes, emil címet tartalmazóra.
Ha online fiókot használsz, és a netplwiz futatásakor az általa felajánlott rövidített felhasználónevet nem írod át a teljesre, akkor szokott a rövidített névre létrehozott általános jogú felhasználóval beléptetni.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Másnak is jött ma frissítés?Valamint az eset jelzett több frissítést.Ezeket szépen ki is kerestem az eszközkezelőben és le is frissítettem őket onnan.
De kettőt nem találtam.Intel(R) Watchdog valamint a Intel(R) Core(Tm) Host Brdige.Ezek merre lehetnek?
Köszi![ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
addikt
válasz shaggy #38674 üzenetére
Üdv!
A Windows.old mappára csak akkor van szükséged, ha a frissítést követő 30 napon belül esetleg szeretnél visszaállni a 8.1-re. Amennyiben nincs ilyen szándékod, akkor törölhető, hogy ne foglalja fölöslegesen a helyet. A legbiztosabb módja a törlésnek, ha rábízod a Winre, konkrétan a lemezkarbantartóra, ott bejelölöd, hogy mit töröljön, azután leszedi a cuccokat. Utána még egy CCleanert is ráengedhetsz, és ha még mindig maradt valami ezekből, azt meg lehet manuálisan törölni. Én legalább is így csináltam."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
sch_a
addikt
Nincs senkinek ötlete? Én linuxhoz értek, ezen nem igazodok ki... Addig eljutottam, hogy a rendszergazda fiók le van tiltva, a saját userem meg nincs benne a rendszergazdák csoportban. Természetesen egyiken sem tudok változtatni, mert "hozzáférés megtagadva" üzenetet kapok. Amikor meg bármit rendszergazdaként futtatnék, akkor a fenti képet kapom és nincs hova beírni a rendszergazda jelszavát. Gondolom mikor kikapcsoltam a jelszókérést bekapcsoláskor, akkor barmoltam el valamit. De akkor most innentől kezdve kuka a rendszer? Csak reinstall segít? Ne már...
-
shaggy
aktív tag
Tegnap befrissítettem a gépem 8.1-ről 10-re szépen le is zajlott és csinált 3 mappát egy ESD egy Logs és egy windows.old mappát ebben gondolom a 8.1-es cuccok vannak.
A kérdésem az lenne ezeket letörölhetem vagy nem lehet mert akkor nem fog rendesen működni a gép?
-
ot93
senior tag
Aki a lemezeken lévő helyfoglalást akarja megnézni, annak az alábbi programot ajánlom: SpaceSniffer [link]. Ez megmutatja vizuálisan a lemezen lévő fájlok méreteit, még a lapozófájlt, meg System Volume Infromation-t is kijelzi... a programból meg is lehet nyitni fájlkezelőben az adott mappát, vagy meg lehet nyitni a programban is és a további mappákat lehet vizsgálni... szerintem nagyon hasznos... annyi a mejegyezendő, hogy vagy rendszergazdaként kell futtani, hogy az olyan mappák is helyesen megjelenjenek mint pl. a system volume information, vagy pedig ki kell kapcsolni a felhasználói fiókok felügyeletét ideiglenesen.
Az ikonokhoz meg annyit fűznék, hogy pl. az [link] oldalon lehet letölteni ikonokat ha valakinek a gyáriak nem jók.. elég nagy a választék
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Rimuru
veterán
válasz kicsigee444 #38664 üzenetére
Tudjak hogy ugyis kiadnak majd egy ujat mert ki kell fizetteteni az MS adot.
Gondolom majd X idokozonkent meghosszabitjak pl 1 nagyobb frissitocsomag utan, es nem az lesz ott hogy 2015 júliusában kiadott , hanem pl 2017 júliusában kiadott
Vigyázat, csalok!
-
vlevi
nagyúr
Edge böngészővel nektek megy ez az oldal?
-
kicsigee444
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában tervezem a frissítés Win 7 pro-ról. Viszont felmerült egy kérdés bennem.
Ha a Win 10 lesz az utolsó op. rendszer amit a Microsoft kiad, ezt fogja foltozgatni, akkor miért van 2020-ban vége az alapvető technikai támogatásnak?http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/lifecycle
-
Burki
aktív tag
válasz King Unique #38661 üzenetére
Úgy is terveztem már egy clean installt, hétvégén megejtem, aztán megnézem mi lesz vele.
Köszönöm a segítséget!Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
King Unique
titán
Olyan hiba előfordul, hogy az alaplapi USB 3.0 vezérlő + külső ház USB 3.0 vezérlő + OS együttműködése nem tökéletes. Ha nem az előlapi USB 3.0 portok használata okozza a hibát, akkor ezen max. egy másik OS / USB chip(ek) driver / firmware frissítése segíthet. Előbbit Windows 8.x óta általában natívan támogatott, utóbbit meg max. az USB hubon lehetne. Bár nem valószínű, hogy van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
A win futtatás listáját a regedit mely részében lehet szerkeszteni? (törölni szeretnék az utoljára megnyitott listából)
A cmd-n kívül van a win-nek valami fejlettebb futtatásra alkalmas kezelő felülete?
(mintha lett volna valami, csak nem emlékszem már hogy nyitottam meg)Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Burki
aktív tag
Remek, USB 2.0-ra kötve tökéletesen működik. Már csak USB 3.0 alatt kéne működésre bírni.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Működni működik, mert a hozzákötött egeret minden gond nélkül tudom használni. Nem találok az eszközkezelőben driver nélküli eszközt,viszont ha bekapcsolom a HUB-ot, akkor egy Általános SuperSpeed USB-hub nevű eszköz (illetve néha kettő) jelenik meg, és tűnik el.
Ami furcsa, hogy ha áram alatt van a HUB, akkor a Synology DiskStation, mint hálózati hely is hol megjelenik, hol eltűnik Sajátgépből.
[ Szerkesztve ]
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
King Unique
titán
Üdv!
Lehet nem egészen kompatibilis Windows 10-zel, vagy az adott alaplapi USB vezérlővel. Eszköz felől ezen leginkább egy firmware frissítés javítana, bár ehhez nem hiszem, hogy lenne. OS felől egy új frissítés / build lehet esetleg javíthat rajta. Valamint, ha USB 3.0 portra van kötve, akkor PC-ken az előlapi portok sok esetben xarul működnek. Érdemes lenne a hátlapiban is kipróbálni. Valamint az eszközkezelőt is meg kéne nézni, mert ha ott probléma van, akkor az eszközillesztő újratelepítése is néha megoldás szokott lenni [link].
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg az USB HUB amit rendeltem.
Összekötöttem, bedugdostam a kábeleket, viszont sajnos van egy kis problémám vele. Folyamatosan villog az értesítési területen az a kis USB csatlakoztatását/leválasztását jelző ikon. Egyelőre egy egér van csatlakoztatva, mert a külső HDD-t felismerni felismeri ugyan a gép, de hol becsatlakoztatja,hol leválasztja. Van valakinek ötlete hogyan lehetne orvosolni a problémát? Esetleg valamilyen driver okozhatja?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Rimuru
veterán
válasz King Unique #38652 üzenetére
Nem arra gondoltam hogy a netplwiz hasznalata az, hanem arra ami igazabol tortenhet akkor amikor belovod az auto bejelentkezest.
Vigyázat, csalok!
-
sch_a
addikt
Ez mi a franc?
Nem tudok semmilyen beállításon változtatni, nem tudok semmit sem futtatni rendszergazdaként. Hova kéne beírjam a jelszavam? Mindjárt kivágom a fenébe... -
King Unique
titán
válasz netpeti98 #38647 üzenetére
Felőlem kapcsolja, illetve mindenki úgy faragja a rendszert, ahogy akarja. Csak épp nem látom akkora értelmét, mivel csak 1 kattintás és eltűnik. Volt már szerencsém olyan OS-hez, ahol konkrétan meg kellett "fogni az egérrel" és fel kellett húzni. Na az már engem is zavarna.
(#38648) colomb2: mért lenne gányolás a beépített, grafikus beállítófelület? Ellenben a registry megtúrása, gyári értékek nem hivatalos módon történő megváltoztatása már inkább az..
[ Szerkesztve ]
-
brugo
aktív tag
Lefagyott az edge hogyan tudnam kilonni konzolbol ?
elnezest magatol helyrejott .
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #38646 üzenetére
Nem látom ezt nagy problémának, inkább lehetőségnek. Aki nem akar változtatni, az ne tegye.
-
Rimuru
veterán
válasz King Unique #38642 üzenetére
Amugy oszinten nekem a netplwizes megoldas is ganyolasnak tunik, ha ugy mukodik a hatterben mint ahogy gondolom.
Mivel a kodjat nem tudom megnezni ez soha nem fog kiderulni.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
netpeti98
addikt
válasz King Unique #38646 üzenetére
Ha neki nem kell akkor miért ne kapcsolhatná ki? Azért van még sok apróság ezen kívül, ami plusz a heteshez képest. Mondom ezt úgy, hogy én is szeretem a zárolási képernyőt.
-
King Unique
titán
válasz Dhampir #38645 üzenetére
Már Win8.x óta ez van és a zárolási képernyőn a különféle szép hátterek, maga a tényleges bejelentkezési képernyő rendszertémához igazodó színe is egy plusz a Win7-hez képest. Akinek ez akkora probléma, akkor mért nem használja a 7-est? Majd' 4 évig még megteheti és gyönyörködhet a rikító kékségben...
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #38642 üzenetére
Nekem jó a szimpla bejelentkezési képernyő, úgyhogy ki is lőttem a zárolásit a csudába.
A jelszó természetesen marad, ez csak a "felesleges" plusz képernyőzárolót távolította el. -
biker
nagyúr
Ha már valaki megkezdte a win 10 frissülést ami abban a végtelen ciklusban van, hogy sikertelen település, visszaállít, újra települ visszállít, mi a kiút?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
King Unique
titán
válasz Dhampir #38640 üzenetére
Az ilyen gányolásoknak aztán baromi sok értelme van...
Szerintem meg pont ad egy pluszt a Win7-hez képest és nem olyan megerőltető lenyomni egy billentyűt, vagy egyet kattintani az egérrel... ha már annyira nem akarok vesződni, akkor netplwiz és a jelszókérést kikapcsolom. -
Polllen
nagyúr
Hölgyek, urak. Az uwp-s fényképek app-ban tényleg nem lehet a fényképek között váltani, ha olyan mappában nyitok meg képet, ami nincs hozzáadva a gyűjteményhez vagy csak én nem találom?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Dhampir
félisten
time 87 cikke volt már?
-
MrTwister
őstag
Windows 10-em sok furcsaságot csinál mostanában, "Gép alaphelyzetbe állításával" vissza akarom állítani. Rányomok Kezdésre, kiválasztom a fájlok megtartását, erre kiírja, hogy "Hiányzó helyreállítási környezet." Ilyenkor mit tudok csinálni? Jogtiszta Win 8.1-ről frissített magyar Windows 10 Pro.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Gabesz87
veterán
A következőben kérném a segítségeteket. Van Xbox360-am, amin anno nyilván kreáltam egy MS Live fiókot (outlook.com végű azt hiszem, de ezt nem használom levelezésre) normális nick name-el. Amikor meglett a Nokia Lumiám, a gmail-es címemet adtam meg MS fiókként, és az asztali gépen is Win10-en ezt használom. Ez utóbbi kettő nyilván kreált a játékhoz egy Player..... nevű accountot. A kérdésem az, hogy nem lehetne valahogy összeboronálni a kettőt? Vagy ha nem (az outlook-os Xboxos annyira nem is érdekel mondjuk, nem feltétlen akarom én látni az ottani tevékenységemet, játékaimat, mert elevel nem nagyon használom már), akkor legalább ezt a hülye azonosítót (Player....) hol lehetne megváltoztatni?
-
King Unique
titán
Maga a Windows telepítése nem tart sokáig, az újabb 8.1/10 esetén talán valamivel hamarabb is megvan, mint a 7-esnél. Ami utána plusz idő, az a driverek & programok felrakása | testreszabás | frissítés. Igazából előbbi 2 se nagy idő általános esetben, nekem pl. előre le vannak töltve a gyakori programok (böngészők, lejátszók, egyéb toolok) telepítői és azokat felpakolni kb. 5-10 perc. Persze, ha valaki MS Office-t, combos játékokat, vagy éppen tervezőprogramokat (pl. Inventor —► 12 GB-os telepítő!) akar feltenni, az nyilván el fog tartani egy ideig.
A Windows 10 a drivereket is automatikus leszedi és felrakja, illetve ahhoz van a legkevesebb frissítés. Egy Win7/8.1 esetén ez már kicsivel tovább eltarthat, de ott is főleg a WU frissítés időigényes. Különösen a 7-es xar ilyen téren, ami képes akár órákig keresni a frissítéseket... na annál lehet elmegy rá egy egész nap. Bár az is felettébb érdekes, hogy rejtélyes módon ez a lassú keresés kizárólag a Win7-et érinti és Win8.1/10 esetén rendszerint nincs vele gond. Így persze + 1 ok, hogy mért is frissítsen mindenki a legújabb Windowsra, ha telepítés után nem akar több órát várni míg megtalálja a frissítéseket. Vagy éppen a Win7 topik is azzal van tele, hogy már a patch keddeken is rendre 30 - 60 perc, vagy akár még több idő mire megtalálja a havi adagot, holott a 8.1/10 esetén ez max. pár perc..."telepítése csak addíg tart, amíg a next-next-next finish után megjelenik a login ablak?"
Vannak ilyen rendszerek, amiknél restart után már kb. használható is rendesen. Max. pár perces kis testreszabás, illetve a rendszer frissítése jön rá pluszba. Utóbbi szintén nagyon hamar lefut, egyáltalán nem tart addig, mint egy Windowsnál. Illetve, ha olyan telepítőt használ valaki, amibe szinte minden egyéb extra program, driver stb. bele van pakolva, akkor utána a frissítésen kívül szinte semmi dolga nincsen [link].
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz krealon #38635 üzenetére
A fájl írásvédettsége, azaz a readonly attribútum és a fájlhozzáférési tulajdonságok nem azonosak. Az attribútum a fájl tulajdonsága, a fájlhozzáférés pedig a fájlrendszeré.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
krealon
veterán
válasz HollyBoni #38616 üzenetére
"Én tudok írni, csak jobbklikk -> tulajdonságoknál azt látom hogy az összes mappa írásvédett."
Windows 2000 (!) ota tobb felhasznaloi fiok van a Windows alatt es a mappak es fajlok hozzaferese nem csak irhato / nem irhato, hanem mindenkinek (felhasznalok, csoportok) kulon-kulon van megadva (Access Control List), igy az irasvedett jelolonegyzet meglehetosen elavult dolog.
(#38634) junior11
"Win7-re a biztonsági frissítések 2020-ig vannak, ha jól tudom."[ Szerkesztve ]
-
veterán
Oké, ez számomra jó hír. win 7 support le fog állni , ez alatt pontosan azt érted, hogy a biztonsági frissítések is leállnak kompletten minden jellegű supp. ?
3njoy the Lif3
-
Rimuru
veterán
Nekem majdnem annyi lenne a win. Atmasolom a portable appokat, utana mar csak nehany dolgot kell megcisnalni.
Linux eseten meg konnyebb: save pkglist -> install os -> isntall pkglist -> (copy/)mount home (esetleg johet meg az /etc is). ez lenyegeben annyi idobe telik amig letolti a csomagokat es telepiti (anyamnal ennyit szoktam cisnalni, lassu geppel (1mag ddr400, stb) megvan fel ora-ora alatt minden).Vigyázat, csalok!
-
Mappa
addikt
Áruház letöltések helyét hol lehet módosítani? 20 GB letöltött és most sipákol, mert elfogyott a tárhely
nem kötelező megadni
-
pzstm
titán
soha nem volt és soha nem is lesz kötelező....sőt július 29 után eltűnik az ingyenes ajánlat is.......persze Win7 supportja is le fog járni.....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
O365 felpattan mellé, és esetleg total commander...amúgy Azure-ban és fizikai szerveren is van Hyper-V masinám, és RDP-vel belépek rá, aztán csókolom...pedig elhiheted, nem csak irodai munkára hazsnálom amit használok
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
veterán
Valaki tud infot adni, hogy mennyire lesz kotelezo egy win7es rendszert majd win10re frissiteni ? Hallottam, hogy az MS allitolag kotelezove fogja tenni... ? Nos, ha igy lesz, tudok, majd ellene vedekezni ?
3njoy the Lif3
-
vlevi
nagyúr
válasz worxland #38624 üzenetére
Még ha 10 perc is lenne, akkoris.
Basszus, ki az, akinek a win (vagy bármelyik rendszer) telepítése csak addíg tart, amíg a next-next-next finish után megjelenik a login ablak?
Marhára irigylem az ilyeneket, akikek a rendszer telepítése után semmilyen egyéb szoftverre nincs szükségük, oszt mehet.
Saccperkábé egy nap (de akár hét is lehet), mire az ember belakja a rendszert, feltelepíti a szoftereit. pl. Office nem megy fel fél óra alatt, ésatöbbi. Mire ezeket a szoftvereket újra bekonfigolod, lemegy a nap. -
HollyBoni
veterán
válasz #56474624 #38622 üzenetére
Ok, ha van 15 játékod amit újból le kell tölteni akkor tényleg több óra. Bár abból is sokat nem mindig kell újrarakni. Nekem az összes programnak amit használok az installere le van mentve, felrakom a Windows-t, felrakok 1-2 drivert, megnyitok 20 installert és közben netezek.
Azért egy Windows install és beköltözés nem olyan nagy feladat hogy ezen annyira gondolkozni kelljen meg tervezgetni...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz fogirobi #38603 üzenetére
Előbb utóbb úgyis váltani kell, gondolom nem fogsz 5 év múlva még mindig Win 7-en lenni. Sok okos szidja, és az összes létező hibát a Win 10-re fogja, de mindig ez van egy ideig mikor új Win jön ki.
Nálam megjelenés óta megy, gondok nem nagyon voltak még, és stabil. Jó pár sokéves játékkal játszottam gond nélkül.
Ha meg nem tetszik megy vissza a Windows 7, 10 perc felrakni egy Win-t... -
ZPKing
tag
Sziasztok erre valaki tud megoldást miért lehet?
Adott egy hálózat pár Windows 10 rendszerrel ellátott PC-vel.
A problémám az hogy egyik gépen megosztok mappákat és fájlokat.
Kikapcsolom a Hálózati és megosztási központ, Speciális megosztási beállítások menübe
összes hálózat fül alatt "megosztás jelszavas védelemmel" átraktam a pipát jelszóval védett megosztás kikapcsolásába a pontot.
Ennek ellenére ha egy másik gépről akarok belépni akkor felhasználói nevet és jelszót kér.
nem tudjátok mi lehet a gond? Azt szeretném hogy fh és jelszó nélkül simán lássam a megosztott fájlokat.
Köszönöm. -
raidx
őstag
Ez mitől lehet?
Ha a régi progit telepítem fel minden rendben, ha a Crimson valamelyik verziólyát ez a hiba előjön a Speciális beállítások megnyitásakor. Viszont, ha ott ne állítom be az 1900x1080 értéket a monitoronál sem megy a nativ felbontás kiválasztása. Az EDIF nem működik D Sub esetén. Más meg nincs. Most frissítette magát a driverpakk. Régebben ez a hiba nem volt! Valamelyik Win frissítés óta van.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
petyus_
senior tag
válasz HollyBoni #38610 üzenetére
Nekem ugyanez a probléma, a régi HDDről átmentett mappák mind írásvédettek, hiába állítom át, és nem tudok pl rámenteni ezekre a dokumentumokra (pl szerkesztek egy excel file-t, nem engedi, hogy elmentsem, csak mentés másként), és törlésnél is mindig előjön egy ablak, hogy rendszergazda jogosultság szükséges. Újonnan létrehozott dokumentumoknál nincs probléma.
-
dejvid8
őstag
Sziasztok.
Az imént feltelepítettem a Mortal Kombat Komplete Edition-t a gépemre , és folyton ezt a hibát dobja ki:
"Az alkalmazást nem sikerült elindítani mert a párhuzamos konfigurációja helytelen. A problémáról részletesebben az alkalmazás eseménynaplójában, vagy az sxstrace.exe parancssori eszköz elindításával olvashat."
Az eseménynaplóban ezt írja: "Az aktiválási környezet létrehozása "E:\R.G. Catalyst\Mortal Kombat Komplete Edition\DiscContentPC\MKKE.exe" esetében nem sikerült. A(z) Microsoft.VC90.OpenMP,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.8" függő szerelvény nem található. Használja a sxstrace.exe fájlt a részletes diagnosztikához."
Mit tudok tenni? Újratelepítettem már párszor a játékot, próbálgattam ezt-azt a netről nézve, de nem jártam sikerrel.
Nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni.
Köszi előre is!Mac M2 Air 16/512 | 𝐆 Pixel 6A | Cars | Developer | Footballer | Visca!
-
agy73p
senior tag
Üdv, Windows 10-es mobilon lehet szinkronizálni az outlook.hu-n levő néjegyeimet (telefonszámok) a telefonnal, amit most tettem alaphelyzetbe és adtam hozzá ezt az egy fiókot? Hogy ne kelljen az összes számot kézzel bevinnem a telóba...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
edeleny
őstag
Megtörtént!
Mint írtam kb 20 giga volt a Windows old mappa.
120 gigás SSD-n van a rendszer.
Szabad terület 32 giga. A rendszerkarbantartó 23 gigányi fájlt törölt, közöttük kipucolta a Windows.Old mappát is.
Ezek után lett 37 giga szabad helyem!Most én vagyok hülye a matekhoz (32 + 23 = 37) , vagy a májkroszoft hülye hozzá!!
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
HollyBoni
veterán
Normális hogy az összes létező mappa, a HDD-n is SSD-n is írásvédett? Ha bármelyiknél megpróbálom kivenni, visszaállítódik magától.
Eddig erre sosem figyeltem, de most gond van egy programmal (Adobe Lightroom) és olvasgattam fórumokon hogy az írásvédettség lehet gond. Ami az érdekes, hogy akármelyik mappába tudok fájlokat írni, de jobbklikk tulajdonságoknál azt írja minden írásvédett.
Kb. 2 napja frissítettem 1511-re ISO-ról. Előtte minden okés volt. Vírus?
[ Szerkesztve ]
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, teljesen friss rendszert akarok feltenni, már évek óta Win 7-et használok, gondoltam beújítok, csak nem tudom eldönteni, hogy érdemes e a Win 10-et feltenni vagy inkább a 8.1-et vagy maradjak a 7-nél.
Elég sok hozzászólást olvastam de nem tudom eldönteni.
70%-ban játékra használom a gépet, legújabb játékok, néha előveszek régebbieket.
Ha tudnátok nekem tanácsot adni, akkor azt nagyon megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Win7 óta az asztali gépekben az alváshoz alapértelmezetten az ún. hibrid alvás van beállitva. Ilyen kor altatás előtt hibernációs fileba lementi magát. Ezt azért teszi, hogy esetleges áramszünet esetén se vesszen el semmi alváskor. Laptopon, mivel ott nem áll fenn a veszélye az áramszünetnek, ez nincs bekapcsolva. Epde nekem az első dolog mindig a hibernáció kikapcsolása, ami ezzel együtt a gyorsindulást és a hibrid alvást is kikapcsolja. Nincs rá szüksegem, hogy napi 10* kiirjon 4-8gigát az ssd-re. Felesleges ssd koptatás, és lassu is. Alváskor amugy sem szoktam otthagyni a gépet úgy, hogy fontos adatok ne lennének elmentve, egy esetleges áramszünet nem okozna adatvesztést.
Ellenben pont az emlitett hardvercsere esetén tényleg érdekes, amikor nem bebootol a rendszer, csak alvásból ébred, közben meg más lett alatta a lap, proci, vagy egyéb....
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mazda topik
- Projektor topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox tulajok OFF topicja
- Tőzsde és gazdaság
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest