Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tlac #133563 üzenetére

    Honnan tudod, hogy a Windows 10 ébreszti fel mindig - pl. üresjáratban az automatikus karbantartás - mindig és nem valamilyen 3rd party program intéz hozzáférést a lemezhez, akár pl. a HDS, AIDA vagy más hasonló? + Ha készenléti módban van a HDD és a fájlkezelő meg van nyitva, ott tallózva a tartalma, vagy feladatkezelő/egyéb programban lemezinfók lekérdezve, akkor annyira nem meglepő, ha felpörög.
    Aztán ha teljesen üres a HDD és még partíciók sincsenek rajta, azaz nincsen aktívan használva, akkor nem teljesen világos miért van egyáltalán csatlakoztatva a PC-ben. :F Ilyenkor adja magát a leválasztás (lehúzás), vagy akár a BIOS/UEFI-ben az adott port/lemez letiltása, stb. + Ha van ott Hot Plug opció, akkor a SATA hot swap képességet kihasználva akár a működő Windows alatt is leválasztható, eltávolítható, újracsatlakoztatható a HDD.
    A felpörgések/leállások számának értéke közvetlenül nem befolyásolja a HDD állapotát, írja a SMART, illetve pl. a HDS is. Persze elvileg a sok felpörgés/leállás a mechanikát hosszabb távon igénybe veheti, de itt azért rövid idő alatt a több 1000 / 10 000 ilyen művelet mondható kritikusnak, meg az sem mindegy milyen HDD, a 2,5"-osok pláne bírják a strapát, lásd pl. a 62 ezres példát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák