-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz #73959936 #134124 üzenetére
"sziasztok. böngésző/kereső. bármit keresek pár oldal után magyar összefüggéstelen zagyva hivatkozásokat találok. pl. mosógép keresésre:
Tartós Megszakító Láncszem Szünet Eltávolítása Kerékpár
meg tudja valaki mondani hogyan lehet az ilyen semmiket kiszűrni/szűretni a böngésző találatai alól ?"Szia!
Sikerült megoldást találni a problémára? Ugyanis nekem is ugyanez most a helyzet, különböző google-keresésekre rengeteg zagyvalék, idióta fordításos, vírus-gyanús vagy "404 NOT FOUND"-weboldal jelenik meg.
Pl. rákeresek egy napszemüvegre, és ezt kapom. Ilyen fordítás (holott nem is szándékoztam fordíttatni) pl. "Ék Hóvihar savasság ray ban rb3386 - lonestarinspectioncompan......" vagy "Megelőző mini Újrahasznosítani ray ban rb3386 - tceaonline.org"
Legfrissebb egde.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz szaki7 #134586 üzenetére
A korábbi válaszban egyébként már linkelve lett neked, hogy rendszermentés készítéséhez adott a Windows 10 beépített eszköze is, + külső programok (pl. Macrium Reflect), stb... Az meg alap, hogy értelemszerűen minden szükséges partíciót menteni kell, ami a telepítésnél létrejött a Windows 10 számára és nyilván nem kizárólag csak a C-t, meg pláne nem UEFI-s telepítésnél, ahol alapesetben amúgy is 4 db partíció van a C-vel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz mrbego #134572 üzenetére
Úgy látom, a 21H1 telepítés dátuma a korábbi, Windows 10 2004 "nagy frissítés" telepítésének a dátuma maradt. Nálam így néz ki:
Nem képzelhető el, hogy te 2020.05.27. után telepítetted a friss win-t, bár erre nem magyarázat miért nem jelenik meg a 21H1 a funkció frissítések között.
Telepítés után rendesen újraindítottad a gépet?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
King Unique
titán
válasz Zwodkassy #134584 üzenetére
Ha neten talált random videók alapján akarjátok megoldani kerülőúton úgy, hogy ebben a topikban nemrég már le lett írva a válaszban a megoldás, akkor mi értelme volt itt kérdezni?
Egyébként meg nem újdonság a CHKDSK, az előző válaszban linkelt leírásban is szerepel 1 opcióként a több közül a fájlrendszer ellenőrzése/javítása 3 rd party programmal, meg azért is azzal, mert RAW kötetnél alapesetben nem futtatható a CHKDSK. Másrészt ha az adatok lementése, azok épségének megóvása a cél, akkor nem feltétlen javasolt CHKDSK-t futtatni, meg pláne nem szektorhibás lemezen, máskülönben visszavonhatatlanul törölheti azokat (bővebben). Jó esetben persze megoldhatja a CHKDSK is és újra NTFS lesz a RAW, de rossz esetben nem és az adatfájlok is sérülhetnek. Meg ugye adatmentésnél alap, hogy csak olvasunk a mentendő lemezről/partícióról és nem írunk rá, valamint el kellene dönteni, hogy valaki most partíciót akar visszaállítani, vagy adatot menteni, illetve ha nem cél az utóbbi, akkor jóformán felesleges visszaállítani, mehet a törlés és az újbóli létrehozás, vagy újratelepítés, stb.A frissítésnél az még némileg reális lehet, ha esetleg egy adott Windows 10-verzióval működnek jól azok a programok és nem feltétlen javasolt újabb upgrade-elni, de már az is tré. Viszont itt havi kumulatív frissítésekről volt szó, amivel maga a főverzió száma nem változik, max a buildszám utótagja, amit ha nem tudnak lekövetni azok a programok és amiatt nem működnek, akkor az elég gány... Meg nyilván nem az a megoldás általánosan, hogy feltelepítjük a kezdő buildet, aztán utána soha nem frissítjük, nem kap semmilyen biztonsági és egyéb javítást sem, vagy max. esetleg akkor, ha pl. offline üzemel az a PC, rajta a W10.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #134602 üzenetére
Ha elolvasod a Microsoft weboldalán a Windows To Go leírását, akkor láthatod, hogy "Upgrading a Windows To Go workspace is not supported". Vagyis a WTG nem támogatja a build upgeade-et*, W10 funkciófrissítést, ezért esetedben sem meglepő a kapott eredmény. Legalábbis normál módon nem, de ha valahogyan berakod virtuális gép alá, akkor ott már megoldható, pl. a fizetős Windows To Go Upgrader is ezt a módszer használja VirtualBox-szal.
* Csak az Enablement Package telepítése módszer nem világos működik-e, majd kipróbálom. De esetedben 19H2 --> 21H1 felállásnál az mondjuk amúgy sem opció, csak a standard, full upgrade.Ha nincs nagyon belakva a rendszer, meg amúgy is csak pl. tesztelésre van használva és nem akkora gond az újratelepítése stb., akkor igen, ez esetben célszerűbb lehet inkább a clean install.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #134473 üzenetére
Helló
A drivert a gépre sikerült felrakni, viszont a wifit "betanítani" ezzel még nem tudom, :( ahhoz kell a gyári program.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
törölt tag
Microsoft confirms Windows 10X is dead
Úgy meglepődtem -
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #134609 üzenetére
OK kösz. Kipróbálam a progit. Felejtős, a free verziója leellenörzi a gépet, de a virtualizált usb-n ugyanúgy megtagadja ugyanazokkal a hibákkal a frissítést. A 2. fogaskerékre kattintva pedig csak közli hogy ingyen nem dolgozik. [kép]
Úgyhogy marad a reinstall.
-
mrbego
aktív tag
válasz VGYke #134606 üzenetére
Én 2020. januárban vettem és raktam össze egy új gépet, akkor lett a Windows is telepítve. Azóta csak folyamatosan frissítve van.
A tegnap esti frissítés után kétszer is újraindítottam a gépet, de a névjegy résznél maradt a tavalyi dátum. Viszont az este még valamit molyolhatott a gép, mert később már megjelent a Funkciófrissítések között is mint előzmény.Egyébként nem zavar a tavalyi dátum, csak elsőre fura volt nekem. Amíg jól megy a gép nem érdekel.
Üdv, P
-
egykori
őstag
Sziasztok, lassan lecserélem a 8 éves laptopomat, viszont jó lenne, ha a meglévő programokat, illetve azok beállításait valahogy át tudnám úgy menteni az új gépre, hogy ne kelljen mindent manuálisan, egyesével megcsinálni.
Gondolom, az nem járható út, hogy a régi, vagyis a most használt rendszeremet átklónozzam, vagy egy komplett rendszermentést az új gépre visszaállítsam.
Kérnék segítséget, ötletet, hogy mivel lehetne egyszerűsíteni, gyorsítani a költöztetést - ha egyáltalán létezik ilyen megoldás. Köszönöm.
-
Marci112233
addikt
válasz egykori #134614 üzenetére
Előttem leírták a választ,
Macrium reflect free.
Vagy ha Samsung SSD-ről Samsung SSD-re kell klónozni akkor a saját programja a Samsung Migration is járható út.
Én az asztali gépembe nemrég vettem új M.2-es NVMe SSD-t de mindkettő Samsung volt így a saját programjával kb 10 perc alatt átklónoztam és már az M.2-esről is bootolt a gépem.
De tegnap mivel én is laptopot váltottam, és szintén kb 8 éves volt laptop már a macrium reflect frre-t használtam. Oka hogy abba beraktam a sima SAT3-as SSD-t, amin a Windows 10 Pro volt. Feldrivereztem az új laptop után, majd átklónoztam az M.2-esre az egészet. Azért nem a Samsungot használtam hanem a Macrium-ot, mert ugyan a SAT3-as SSD Samsung, de az M.2-es az SK Hynix, és úgy a Samsung programja nem jó. Viszont az SK Hynix-ről, gond nélkül átrakná a Samsung Migration az egészet.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz egykori #134614 üzenetére
Ha akár hardvermódosítás esetén is megoldható a megfelelő előkészületekkel (példa) a jelenleg telepített Windows 10 megtartása, akkor ilyen alapon a klónozás / mentésből visszaállítás is működhet.
Másik lehetőség a Már megszűnt Windows áttelepítőhöz hasonló programmal megoldani a "költözést", lásd pl. PCmover Express, EaseUS Todo PCTrans, stb.
+ Ha Microsoft-fiókkal használod a Windows 10-et, akkor ott leszinkronizálhatók az egyes beállítások.(#134616) Marci112233:
Csak itt azért azt tegyük hozzá, hogy nem szimplán a klónozás a téma pl. egy szimpla meghajtócsere miatt, hanem a leírtak alapján eltérő hardverkörnyezetről van szó, vagyis komplett hardvercsere történik, amihez pl. a Macrium esetében is a fizetős kiadásokban lévő ReDeploy megoldás használatát javasolják. Jó esetben persze akár enélkül is működhet, meg ha az előzőleg említett előkészületek is megtörténtek, de attól még értelmeszerűen nem árt az előbbivel (komplett hardvermódosítás) is tisztában lenni és annak megfelelően alkalmazni egyik, vagy másik megoldást.[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz King Unique #134617 üzenetére
Nálam is eltérő volt a hardverkörnyezet, nem is kicsit. Semmit nem babráltam a régi laptoppal, csak előző este kikapcsoltam. Másnap kivettem belőle SATA3-as SSD-t. Másnap amint kézhez kaptam az új laptopot, nyitásnak lekaptam róla a hátlapot.(meglepetésemre a DELL Vostro 3500-ban még a rögzítő keretbe való SSD befogatást képző csavarok is benne voltak.) és beleraktam a Samsung 860EVO SSD-t amin a 10Pro is van/volt. Majd hátlapot visszarkatam, és első bekapcsolásnál a BIOS-ban beállítottam hogy ne az előreszerelt M.2-esről bootoljon a gép hanem az 860EVO-ról. Ez szépen ment is, a rendszer elindult, és rögtön elkezdett a Win update dolgozni ezerrel és töltötte lefele a drivereket. Amint végzett ráengedtem a Dell saját programját, a Suppport Assistot. Az még talált 5 hiányzó drivert, így azokat is felrakattam. Amint ez is végzett, aktiváltam a rendszert ahogy kel Microsoft fiókkal, és aktiválta is magát az új laptopon a rendszer. csak ezután klónoztam át a már újradriverezett és aktivált rendszert az M.2-esre, egy az egyben, azután restart és boot átállít M.2-esre.. Azóta is probléma nélkül megy az új laptop az M.2-es SK Hynix BC711-ről.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #134618 üzenetére
Azért írtam, hogy jó esetben működhet, meg a linkelt korábbi esetnél is volt rá példa, hogy nem csinált semmit a felhasználó és elindult a másik hardverkörnyezetben is gond nélkül a W10 nem újdonság. Viszont ez nem feltétlen minden esetben jön össze és lehetnek buktatók (példa), meg ha valaki biztosabbra akar menni, akkor előtte megfelelően előkészíti a rendszert.
-
default.
őstag
Sziasztok, egy gyors, suta kérdés: User-ként bejelentkezve ugyanúgy tudom rendszergazdaként futtatni, amit kell?
Köszönöm, üdv![ Szerkesztve ]
-
UnSkilleD
senior tag
válasz default. #134624 üzenetére
nem muszáj, ha sima userrel elindítasz egy olyan programot/telepítőt amihez admin felhatalmazás kell akkor előjön a standard uac ablak ahova be tudod írni a jelszót és elindul
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
PitLee
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #134577 üzenetére
Csak tippelek.
Az első megérzés azt módja nálam, hogy nincs esetleg meghajolva valamelyik láb az USB foglalatoknál vagy hátul az I/O shield-nél?
Ismertem olyat, akinél az előlapi usb "anya" fém házánál a hajlított szorító kis fülekbe elakadt az usb "apa" és azt begörbítette az érintkezőkre és ettől volt gond.Itt a fórumon meg volt olyan aki az I/O shild-et rakta fel úgy, hogy annak egyik támasztó lábacskája lógott bele a valamelyik foglaltba és okozott problémát.
Ilyeneket találtam, de nem tum segít-e
https://answers.microsoft.com -
Top cat
addikt
válasz King Unique #134566 üzenetére
Az új MCT 21H1, egy átnevezett 20H2.
1bf5f814ffe801b4e6f118e829c0d2821d78a60a *MediaCreationTool20H2.exe
1bf5f814ffe801b4e6f118e829c0d2821d78a60a *MediaCreationTool21H1.exe -
Top cat
addikt
válasz King Unique #134629 üzenetére
Mint látod a cheksum értékük megegyezik. Bitre ugyanaz mind a kettő.
Azt nem próbáltam milyen ISO-t tölt le.
-
King Unique
titán
válasz Top cat #134630 üzenetére
Ilyen alapon a verziószámuk (10.0.19041.572) is megegyezik. Viszont ha a megfelelő (21H1) ISO-t lehet az aktuális MCT-vel is letölteni, arra upgrade-el stb., akkor nem mintha ennek akkora jelentősége lenne. Inkább az előző, 20H2-es MCT-nél lehet kérdés, hogy most 20H2-t / 21H1-et tölt-e le, de majd kipróbálja akit érdekel.
-
egykori
őstag
válasz King Unique #134617 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítő válaszokat mindenkinek.
Egy dolgot kifelejtettem, hogy az új gép W10 Home-mal jön, a jelenlegi gépemen W10 Pro van. Nekem már elég a Home is, régebben szükségem volt a Pro verzióra, ma már nincs. Vehetném Pro-val is, de több tízezer forintot nem adok érte pluszban.
Ez esetben jó ez a folyamat: W10 telepítése és aktiválása (Home), driverek felrakása, majd ezután jöhet a régi SSD-ről a klónozás vagy rendszer mentésből visszaállítás?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz egykori #134634 üzenetére
"W10 telepítése és aktiválása (Home), driverek felrakása, majd ezután jöhet a régi SSD-ről a klónozás vagy rendszer mentésből visszaállítás?"
Egyrészt ha a régi SSD-n lévő W10 Pro megtartása a cél, akkor nem világos miért akarsz új telepítést csinálni, majd utána arra ráklónozni... Nyilván értelmetlen, meg inkább egy Pro
—►
Home downgrade kellene esetleg a régi rendszernél, ha cél az új laptopnál a Home kiadás használata.
Másrészt ha Windows 10 Home kiadással előtelepített az új laptop, akkor annak pont az a lényege, hogy már gyárilag telepítve van arra a Windows 10 Home, adott a gyári recovery partíció a gyári alapállapotba visszaállításhoz stb., annál alapesetben nem kell új telepítés.
+ Az előző válaszban egyéb opciók is említve lettek a klónozáson kívül, lehet nem feltétlen kellene az utóbbival bonyolítani, meg pláne ha ennyire körülményes ez az egész, a hardver és a kiadás is eltér, stb.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #134633 üzenetére
Na kipróbáltam, a korábban letöltött 20H2 nevezetű MCT is már a 21H1 ISO-t tölti le.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz King Unique #134566 üzenetére
Nekem ma frissült a rendszer de az életemben nem tapasztaltam ekkora bakit ,szó szerint szétfagyott tőle a gépem ,eszközkezelőben bizonyos illesztőket szétcseszett stb. ,nem tudom mit művelnek a Microsoft- nál de ez botrányos.
Kellett egy-két újraindítás-frissítés ,most 2 órája már nincs gond ,lehet a háttérben csinált egy kis rendrakást is.
(#134639) King Unique
Hozzáteszem ,hogy frissen telepítettem a Windows t még tegnap ,de máris megkaptam ezeket a botrányos frissítéseket...:
2x kellett ma összesen frissítenem ,a másodiktól lett minden rendben.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz King Unique #134636 üzenetére
már letöltöttem, most frissítem a telepítőimet
-
TechN7ne
nagyúr
válasz King Unique #134639 üzenetére
Amúgy annyira örülnék ,ha a frissítéseket véglegesen ki lehetne kerülni ,jó nekem úgy ahogyan most van ,nem kívánom hogy birizgáljanak mindent erőszakkal...
Erre van lehetőség ,hogy teljesen kikapcsoljam a frissítéseket?
(#134641) King Unique
Utóbbira én kattintottam ,amitől helyre is állt minden.Viszont ha jól értelmezem csak szüneteltetés és halasztás van ,végleges frissítés kikapcsolás nincs?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz TechN7ne #134637 üzenetére
Abban nincsen semmi meglepő, hogy ha telepítesz egy nem teljesen naprakész 20H2 ISO-val - vagy ki tudja hogyan kell érteni - egy Windows 10-et, akkor arra a Windows Update telepíti az újonnan kiadott kumulatív és egyéb frissítéseket, lásd KB4023057 WU komponensfrissítés és KB5003173 májusi kumulatív frissítés, amely utóbbi jelenleg 2004 & 20H2 & 20H1 verzióknál eleve ugyanaz. Ha esetleg épp nem alkalmas a frissítés, akkor meg adott a szüneteltetés, halasztás stb. lehetősége, kismilliószor le lett már írva itt. A 21H1 funkciófrissítés meg egyébként jelenleg csak választható frissítés 20H2-re, az nyilván nem települt magától, max. ha te magad kattintottál a "Letöltés és telepítés" lehetőségre.
Igen, van (átmeneti) lehetőség letiltani, illetve az automatikus frissítés is konfigurálható/kikapcsolható, stb. De végérvényesen és teljesen letiltani a frissítést nyilván nem javasolt, még ha a user esetleg úgy is érzi otthon a fotelből, hogy jobban tudja a Microsoftnál és másoknál kell-e vagy sem, meg ennyi erővel lehetne pl. EOL W7-et vagy akár muzeális XP-t is használni, azokhoz már egyáltalán nem jönnek konzumer vonalon új frissítések.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Doky586 #134642 üzenetére
Xp nyilván használhatatlan a napjainkban létező sebezhetősége miatt ,Win7 et meg örömmel használnám ha fel lehetne rakni a z490 es alaplapomra + ha lenne vele DX12 és stb.
Pyttawrx
Külső program beavatkozása nélkül gondoltam ,de ez sajnos kikerülhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Hogyan lehet feltenni Windows 10 21H1 ha a windows magától nem dobja fel? -
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy itt is felteszem ezt a kérdést (a 3D HD filmek lejátszása fórumban is kérdeztem), talán itt tud valaki segíteni.
Olyan gondom van 3D megjelenítéssel, hogy a Windows 10 20H...(19041....) alatt ha bekapcsolom a képernyő beállításoknál a 3D kijelzőt és a felbontást is 1920*1080p 3D re állítom( ez a opció csak akkor jelenik meg a felbontásoknál, ha bekapcsolom a 3D kijelzőt) akkor a TV átkapcsol 3D módba és így ,,mosott" lesz a kép. Ez a ,,hiba" előjön Intel és AMD grafikus kártyánál is. A Windows 10 19H...(18363...) alatt nem jelentkezik. Ott a driverek telepítése után automatikusan beállítja a felbontásoknál a 1920*1080p 3D, bekapcsolva van a 3D kijelző és mégsem vált át a tv 3D módba. A driverek mindkét Windows 10 alatt ugyanazok. Mi lehet a megoldás?Elmúlik.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest