Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz
maroni #66047 üzenetére
"A Hama ezúttal is DPI-választó gombot használ, tehát a funkció hardveresen, a Windowstól teljesen függetlenül működik" https://hama.blog.hu/2018/05/02/egy_erzekeny_eger_jatekokhoz
sfdrakex már válaszolt.
-
akaido
addikt
válasz
Kezdő vagyok #66041 üzenetére
Elvileg soxor.
csak OEM esetén a hardver konfiguráció ne változzon túlságosan, pölö: alaplap.
SSD-re átklónoznám Macruim Reflecttel vagy Easeus Disc Copy-val vagy egyéb klónozóval a rendszerpartíciót, arányosan csökkentve a méretet, hogy ráférjen az SSD-re.
Paragonnak is van klónozója, Aomei-nek is, MiniToolnak is. -
maroni
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy hama uRage Morph 5in1 egeret az Alza-ról működik feltelepítette a drivert, de nem találom, tudnátok segíteni benne? -
-
Cancer
senior tag
looser, King Unique köszönöm a válaszokat.
Azt esetleg tudjátok, hogy miért lehet, hogy mapp
nként összeadva ~70 GB adatnak kellene lennie a C-n, viszont a 111-ből 13 használható a Sajátgépnél. Azt tudom, hogy vannak rejtett fileok, de 30GB?? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Hányszor lehet egy legális OEM Windowst(Windows 7 Prof 64 bit) újratelepíteni?
Kétszer már volt újratelepítve.
Alaplap GIGABYTE GA-790XTA-UD4
Processzor AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 SÍMA PROCESSZOR HŰTŐVEL
Memória KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
Videókártya SAPPHIRE HD5750 1GB DDR5 HDMI PCIE
Merevlemez WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
Optikai egység NEC AD-7243S Fekete
Billentyűzet + Egér LOGITECH
Ház GIGABYTE GZ-X3 Fekete
Táp GIGABYTE Superb 550W
Monitor: BENQ G2420HDBL
HANGSZÓRÓ:LABTEC PULSE 386A HDD helyett vennék egy SSD-t.
-
King Unique
titán
válasz
Cancer #66038 üzenetére
Erre való a klónozás pl. a népszerű Macrium Reflect szoftverrel. Akár a másik válaszban említett program is használható ehhez, de én speciel jobban preferálom az előbbit ilyen célra.
-
looser
addikt
válasz
Cancer #66038 üzenetére
Szia! Legegyszerűbb egy partíció-másoló szoftverrel, pl. ezzel. Tedd be a nagyobb lemezt a gépbe vagy külső usb-s hdd dokkolón. Telepítés után csak kiválasztod a másolandó partíciókat (legegyszerűbb a lemezről lemezre) és újraindítás után elkezdi (élő rendszeren (futó windows) nem megy, mivel szektorról szektorra másol). Utána visszakapod a régi rendszert. Leállítod, becsatolod a helyére az új lemezt (esetleg másodlagosnak maradhat a régi) és meg is vagy. Hajrá
-
Cancer
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e Win 7 64 bit HoME edition-nál, hogyha vinyót cserélnék alatta, akkor ne kelljen mindent a 0-ról újra telepíteni.
Igazából rendszer vinyónak is kezd szűkös lenni a 120 GB és 240-esre cserélném. Viszont szívesen megspórolnám azt az 1 napi telepítgetést.Előre is köszi,
Ádám(*szerk)
Csak nem beépített Windows áttelepítőnek hívják?
Valami ilyet találtam by google.
Bocsi, hogy előbb írtam, aztán néztem. -
akaido
addikt
A leírtak alapján ez nem valószínű, hogy w7 hiba lesz.
- Ha nem túl régi a gép, akkor az esetleges hardverhibát esetleg másik USB-be csatlakoztatással kezdheted, illetve az Eszközkezelőben az USB-k állapotára pillants rá. RAM-okat MemTest-tel. HDD-n chkdsk-t is indíthatsz.
- Inkább "ártányfíreg" gyanús ez, pl. Malwarebytes Antimalware-t futtass. -
Kb. 3 naponta azt csinálja a gép, hogy pl. megnyitok egy Skype ablakot, bezárnám, de újra nyílik, vagy dupla klikk a Firefox ikonra, és megnyitja 50-szer. Most cseréltem egeret, mert az előző meghalt, nem tudom összefüggésben van-e vele, de mikor meghülyült, és kicserélem az egeret egy másikra, akkor ugyan azt csinálja a másik is. Gyakorlatilag csak restart segít. Rendszernaplóban semmi hiba nincs. Tapasztalt már valaki ilyet?
-
efi99
őstag
Üdv.
Van arra valami mód, beállítás arra, hogy Bluetoothon keresztül (Personal Area Network) egy korábban már kapcsolódott mobil kapcsolata automatikusan helyreálljon a megszakadás esetén (tehát valamelyik eszköz kikapcsolása, vagy a hatókörből való eltávolodás után). Mindig kézzel kell újra csatlakozni. A BT a PC-n USB adapteres, de ennek nincs sok jelentősége, mert notebookon sem megy beépített BT adapterrel (azon mondjuk W10 van.) -
Zoz
őstag
válasz
stigma #66029 üzenetére
Na most win 7 vagy 10?
Ha 7, akkor lehet, hogy a tavaly évvégi Microsoft dátumbug esete áll fent.
Állítsa vissza a dátumot egy évvel, gép újraindít. Utána frisítések keresése. Keresgél majd hibát dob. Dátum visszaállít, újraindít. Ezután újra frissítés, és menni fog (ha ez volt a hiba). -
gregory91
senior tag
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy eredeti Win7 Pro SP1-es változat, mely egy DELL laptopon fut. nemrégiben ismerősöm arra lett figyelmes, hogy Windows Update nem fut nála, nincs rendszeres frissítés.
64-bites a rendszer, mivel eredeti úgy emlékszem 2020-ig van a rendszer támogatása és a javító pach-eknek elvileg automatikusan kéne frissíteni vagy felajánljnia.
Eddig Win 10 felajánlta a frissítéseket, most ha manuálisan is nyom rá, sajnos semmit sem talál a rendszer, azt írja naprakész.
Pontos verziót sajnos nem tudok mondani nektek.Ilyenkor mit lehet tenni, hogy megjöjjenek a frissítések?
Szolgáltatásoknál esetleg ki/bekapcsoljam a Windows Update-et?Segítséget előre is köszönöm.
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok a következőben szeretné kérni a segítségeteket: Adott egy kisvállalati hálózat NAS-ra fűzött belső hálózaton lógó kliens gépekkel.
A cél, Synology A.Directory segítségével local tartomány létrehozása a felhasználóknak. Ez gyakorlatilag kipipálva, működik.
A cél az lenne, hogy a bekonfigurált felhasználókhoz tartozó fiókban (mely egyébként hálózaton van) bizonyos dolgokat le kellene tiltanom (ezek részben sikerültek).
amivel nem tudok megbirkózni: Asztal bármiféle módosítása (illetve módosítani lehet, de visszaáll a beállított alapértelmezettre - nem menti el a beállításokat(módosított ikonok, téma..stb)gpedit.msc-t ismerem!
-
Kenderice
senior tag
válasz
darvinya #66016 üzenetére
Avastot lepucoltam MSE-t feltettem.
Biosban beállítottam a dátumot/időt.
Kikapcsolás és pár perc várakozás utáni bekapcsoláskor biosban a dátum/idő jó.
Windows elindulásakor random dátum/idő.
Szóval nem alaplapi elem és nem az avast.Dátum és idő beállításánál ha nyomok a szerverre egy frissítést azt írja ki, hogy a szinkronizálás sikertelen, de mégis beáll a helyes dátum/idő.
Újratenni nem tudom a windowst, mert telepítve vettem újonnan és nem tudom a sorozatszámot, mert már lekopott a matrica...
-
-
-
Kenderice
senior tag
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Van egy gondom.
Windows7 home van a laptopon.
Az a jelenség, hogy működés közben egyik pillanatról a másikra elállítódik az idő és a dátum, egymás után többször is, 10-30 percenként.
Az óra melletti értesítési területről hiányzik az ikonok kb. fele.
Valami vírusra gyanakszok.
Avastot használok, de nem talál semmit. Sem a malwarebytes.
Találkozott valaki hasonló jelenséggel? -
petakpa1
őstag
válasz
quailstorm #66005 üzenetére
2017-12 havi felment ra
-
gregory91
senior tag
-
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #65997 üzenetére
Na végigböngészgettem a 2018-as havi kumulatív frissítéseket a Ms weboldalán és arra jutottam, hogy ma már a 2018-03. havi kumulatívból is olyan verzió tölthető csak le, amihez SSE2 kell
Az azt követőkből szintén
A 2018-02. havi kumulatív az utolsó, amihez még nem írja oda, hogy SSE2 nélküli gépre történő telepítés esetén probléma lesz, de még nem próbáltam rá az AThlon XP-s gépre. 2017-12 havi kumulatív van most fenn, de kicsit ráuntam a Macriummal készített image folyamatos újratöltésére sikertelen frissítés után nem induló Win7 miatt.
-
gregory91
senior tag
válasz
cooi11 #66000 üzenetére
Így első olvasásra valami "kódek-nyavaja" lesz.
Nagyon akadozik a hang?Milyen lejátszóval játszod? Böngészön Flash,html5?
Vagy valami külső lejátszóval? VLC Windows media player?
Vagy van egy külön-alkalmazás rá?Esetleg ha csinálsz egy rendszer-visszaállítást a frissítés előtti állapotra, akkor talán helyreállhat a probléma(igen a frissítés nem kerül telepítésre),de akkor kézileg kellene válogatni a javításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest