Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Üdv!
Előre is elnézést, ha egy kissé hosszúra sikeredik a kérdeznivalom, de szeretnék végre tisztán látni. Adva van a profilomban látható kb. 4 éves cucc, ezeket szeretném fokozatosan lecserélni. Az első lépcső a VGA csere lenne, egy 2 GB-os kártyát tervezek venni. Alapvetően ehhez kapcsolódik a problémám. Nálam egy 32 bites Win 7 van fennt, ami alapból 4 GB-ot tud kezelni. Egy másik videókártyás topikban feltettem azt a kérdést, hogy a VGA memóriája beleszámít-e ebbe a 4 gigába. Sikerült egy kis vitát generálni, mert egyesek szerint a Win 7 alapból "lefoglal" 2 gigát a VGA memóriának, és csak a maradék 2 giga maradna a rendszermemóriának, ami ténylegesen még ennél is kevesebb. Mások véleménye szerint a 32 bites Win 7 az alaplaptól függően kb. 3,25 GB memóriát kezel a négyből, de ebben nincs benne a VGA memóriája, mert a grafikus megjelenítés más tészta, tehát nincs jelentősége, hogy hány gigás VGA van a gépben. Nálam a gép rendszerinformációjánál is az van kiírva a memóriánál, hogy telepített 4 GB, használható 3,25 GB. Azt nem látom, hogy ebben a 3,25 -ben benne van-e a jelenlegi VGA 512 MB-ja.
Nekem nyilvánvalóan ez utóbbi vélemény lenne a kedvezőbb, persze akkor ha valóban igaz. Azt hozzá teszem, hogy anyagilag azt nem tudom most vállalni, hogy vegyek egy 64 bites Win 7-et, mert a következő lépcső alaplap+proci+RAM csere lenne, és a tervek szerint majd ezután jövőre valamikor beruházok egy Win 8-ra. Viszont azt szeretném elkerülni, hogy megveszem a VGA-t most, és pl. a BF3 multiját nem fogom tudni használni mert elfogy a rendszermemória a megnőtt VGA memória miatt.
Azután volna még egy naív kérdésem, mi van akkor, maradva a BF3-nál, ha a beállításoknál mindent low-on hagyok, és így a kártyának nincs szüksége a 2 gigára, ilyen esetben a fel nem használt VGA memória helyét automatikusan átvenné-e a rendszermemória?
Előre is köszönök ezzel kapcsolatban minden hasznos infót, és azt még hozzátenném, hogy én nem a számítástechnika világában nőttem fel, Bill Gates nálam fiatalabb."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest