- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mikrotik routerek
- Mobilinternet
- Reklámblokkolók topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Igor rakott fel új cikket padokról és hát kicsit fura az eredmény.
Hard pad az nemjó sehova, mindenhova is a legjobb a puha akármi. Csak ez így nekem kicsit gyanús. Mik ezzel a tapasztalatok vagy én értek félre valamit? -
válasz
Jácint83 #3364 üzenetére
https://thermalpad.eu/thermal-pad-sizes/msi-geforce-rtx-3080-suprim-x-10gb/
A pad jó, de néhány helyen 1,5-est is írnak.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Jácint83
csendes tag
Sziasztok. van egy msi rtx 3080 suprimem egy 12gb-os verzió! Nem TI. Thermal padeket szeretnék cserélni a VRAM-kon. Azt szeretném kérdezni 2mm es padek jok e tutira mert mindenhol azt írják de nem vagyok biztos benne. https://thermalpad.hu/termek/gelid-gp-extreme-hovezeto-lap-80x40x2mm-12w-mk-tp-gp01-d/ én ezt nézetm ki jó lehet szerintetek? Vagy ha valakinek van tapasztalata ossza meg velem elöre is köszönöm
-
mrzed
senior tag
Ha egy marék szotyinál többet ér az alkatrész amit tisztítani szeretnétek, akkor meg kell venni az izopropil alkoholt. Ez való elektronikai alkatrészek, nyákok tisztítására, tutira nem fog kárt tenni semmiben.
-
blp85
senior tag
Én vattát szoktam használni (pamut kozmetikai korong), azt itatom át alkohollal (pár éve vettem finom elektronikához is jó alkoholt (denaturált szesz, az még egy darabig jó lesz, de működhet az is, ha féktisztítót (izopropil alkohol) fújsz vattára. ami a processzor oldalára száradt azt pedig fogpiszkálóval szoktam fellazítani.
Arra azért figyelj, ha processzorról szeretnéd eltávolítani és a hűtő is rajta van, akkor egy kicsit járasd a gépet (akár tesztprogram vagy játék is lehet), hogy könnyen le tudd venni a hűtőt és ne processzorral együtt jöjjön le.Honnan szeretnéd eltávolítani?
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
moven
tag
Hello!
Tud valaki hazi megoldast, hovezeto paszta eltavolitasara?
Olvastam hogy sima papirtorlo megteszi, esetlek gyogyszertari alkoholos torlokendo?Koszi a helpet!
-
snake1977
őstag
válasz
Pyttawrx #3345 üzenetére
Bocsi picit kapkodtam, és már szétszedtem a kártyát mire eszembe jutott hogy kellene egy előtte teszt is, de arra fixen emlékszem hogy 72 fok körül állt meg superposition alatt. A gyári paszta meglepő módon még nem száradt ki teljes mértékben, a subzeroval még így is 4 fokkal hűsebb lett 68 fölé nem ment, ami egy kétventilátoros gainwardhoz képest szerintem egész jó mértékű javulás. [kép]
...BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Arkar
aktív tag
Közben VGA topikban visszaolvasva , megtaláltam a választ, nem működik a vastagabb pad, viszont az Artic pad az egymásra tehető
, erre nem gondoltam
.
Mx-6 tal át lett pásztázva a powercolor red dragon 5700, nemsoká jön remélem a subzero, illetve a [Streacom TX13] .megnézem majd azokkal is.Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm
-
Arkar
aktív tag
Sziasztok!
Videokártya GPU hőmérsékletnél számíthat, hogy a memória illetve a vrm padok eltérnek a gyári értéktől? Az eltérés az kb 0,5mm vagy annyit össze lehet még húzni a csavarokkal?Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm
-
marquuard
veterán
Sziasztok, csak infóként hagyom itt amit sikerült elérnem újrapasztázással. Gép: HP Elitebook 840 G8. Idle mérések átlaga (45 perc).
MX-2 (2023.04) - Core: 50°C / Package: 55°C
MX-2 (2025.01) - Core: 46°C / Package: 53°C
CryoFuze (2025.01) - Core: 41°C / Package: 45°CSzerintem maradhat, már nem bőg fel az idle.
PSN ID: marquuard
-
snake1977
őstag
Sziasztok, tudtok ajánlani gpu-ra egy jobbféle pasztát?
Két napja nézegetem a témát, syy 157 volt tervben de az amazonon több vásárló is azt mondja hogy a 2022-es/utáni batch már nem igazán jó, folyékonyabb lett és és ezzel együtt hajlamos pump outolni. Az MT9 illetve 10-et néztem még ami elérhető emagon, és a pc cooler EX90-et. Ezekből érdemes valamelyiket megvenni vagy van jobb lehetőség is ami itthon elérhető?
Néztem még a phase change-es lapokat is, Upsiren pcm-1 elérhető aliexpressen.
Egy 3060Ti Gainward ghost lenne az alany, a gari lejárt áprilisban szerintem már ideje lesz lecserélni a hővezető közeget....BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
kocsiska15
tag
válasz
FoLey-v #3338 üzenetére
A tisztítás természetes, az gyakran megvan, már be is szereztem egy palack sűrített levegőt erre.
Közben lett egy kis szerencsém, havernak van "Be-quiet DC2" pasztája, így azt fogom használni. Bár nem értek hozzá, de nem tűnik rossznak, főleg ha azt nézem, hogy ilyet adtak a proci-hűtőjéhez.Köszönöm a segítséget és a tippeket!
-
FoLey-v
addikt
válasz
kocsiska15 #3334 üzenetére
Videokártya pasztázás sem nehezebb. Azt figyeld,hogy rakod vissza a hűtőjét. Illeszkedjen és feküdjön jól és csavart is addig húzd ameddig lehet.
Azért nem ártana a poros ventilátorokat is kifújni.
A thermal padokra is figyelj,hogy óvatosan szedd le.[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok most biztos furcsát fogok kérdezni bár a topik erről szól.
Melyik az a hűtőpaszta tipus amivel jól lehet "dolgozni" Az nagyon tud idegesíteni amikor próbálom elkenni és olyan ha hozzáérek mint egy rugalmas anyag -
kocsiska15
tag
Igyekszem, nagyon zavar a dolog... pláne, hogy nem állok úgy anyagilag, hogy csak úgy kockáztathassak ilyesmivel. Szóval a másik topikban is aktív vagyok.
A driver hiba is lehetséges, tolok majd egy DDU-s tiszta telepítést + friss chipset és társai. Köszi!#3333
Hát... sajnos az a helyzet, hogy nagyon limitált az összeg, amit ilyesmire tudok költeni... szóval abból kell gazdálkodnom, ami van. Persze igyekszem nem ázsiai betűkkel ellátott "márkát" venni azértValahol meg kell találnom az ár-minőség rációt.
Még sosem pasztáztam életemben egyébként
CPU még csak-csak, de a VGA-tól kicsit tartok. Vagy az is hasonló?
(Ill. ha van bármilyen általános tippetek/figyelmeztetés szívesen fogadom) -
FoLey-v
addikt
válasz
kocsiska15 #3331 üzenetére
SYY-157-el itt aprón egyik kollégától megveszed 7k-ért,mert abban az összegben 2db paszta és kiegészítő is jár hozzá. Az egy darabért csak maga a paszta,mivel bontott,de el is fogja magyarázni.
Az egyik legjobb paszta garantálom. A posta 1-2 nap alatt hozzád megjön.
Amúgy is RX 5700-re erősen is javaslom ezt a fajta pasztát.Járhatok rosszul egy random fajtával?
Igen meg nem is! Ha nem megfelelő hővezető képességű és silányt pasztát vásárolsz.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
válasz
kocsiska15 #3331 üzenetére
Persze, 5 év után mindenképpen megéri újrapasztázni, bár ennek a dolognak járj utána, ne hagyd így.
Még driver hiba is eszembe jutott.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
kocsiska15
tag
Igaz. Tegnap sikerült egy kisebb próba-tesztet csinálnom is, HWiNFO nevű programmal. Fogok csinálni egy jobbat, de ha jó dolgokat nézek, a logban a CPU hőmérséklet legmagasabb értéke 61°C... kihasználtság is kb. ennyi % a maximum. Szóval ha ez igaz, akkor könnyen meglehet, hogy mégsem a CPU hűtésével van a gond. (A biztonság kedvéért állítottam saját értékeket a ventihez, eddig minden alapon ment, de jól működött
).
Igen, a tápegység elég furcsa egyébként... sajnos gyorsan kellett, és ez volt az egyetlen az üzletben. Belenéztem a gépbe tegnap és nagyon durván felszívta a port kb. 4 hónap alatt, (a PC ki lett tisztítva akkor) - ezt letakarítottam, nem tudom ez vagy valami más közrejátszhatott-e. Ha lenne valami tipped, szívesen fogadom egyébként.De hogy a fórum témájánál maradjak, a kérdésem ebben az esetben akkor az lenne, hogy azért érdemes-e így 5 év után mégiscsak újrapasztázni, ha nem is ezzel van a gond?
Köszi. Valszeg benézek egy boltba érte, szóval nem biztos, hogy lesznek pont ilyenek. Járhatok rosszul egy random fajtával?
-
válasz
kocsiska15 #3328 üzenetére
Annak, hogy valami túlmelegszik a gépben, nagyon egyszerű utána járni. MSI Afterburner + RivaTuner. A beállított szenzorokat kiírja a monitorra és ott tudod figyelni, hogy mi hány fokos. Ha ezek rendben lesznek, akkor más probléma lesz, nekem még a tápegység is gyanús, bár ez a config alig eszik valamit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kocsiska15 #3328 üzenetére
Szia.
Pl:
- SYY-157 (Ezt itt hardverapron megtalálod)
- Noctua NT-H2 -
kocsiska15
tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem, remélem jó helyen járok.
A kb. 5 éve vásárolt Ryzen 5 3600-omhoz keresnék pasztát. Gyári hűtője helyett egy "Artic Freezer 34 eSports"-t rakattam a gépbe akkoriban, a paszta még soha nem volt lecserélve... eddig nem is volt gond (tegnapig, egy kis leírást mellékelek a dologról lentre, ha esetleg valaki ránézne és mégsem CPU gond lenne, mert én nem vagyok szakértő).
Gondoltam ennyi idő után ráférne a csere egyébként is, de még soha nem csináltam ilyet... A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell ezt túlgondolni? Nem stresszelnék 1-2 fokon, nem akarok OC-t, semmi ilyen extra; leginkább csak azt, hogy stabilan jó maradjon a hűtés és ha lehet ne kelljen gyakran újrapasztázni.
Ezesetben elég egy sima "akármilyen" paszta, amit a boltban lehet kapni, vagy érdemesebb az itt ajánlottakat venni inkább? Ill. akkor milyet ajánlanátok, ami azért nem túl drága?
Az alaplapom: MSI B450M Mortar Max
GPU: RX5700 Sapphire Pulse - ez sem volt még újrapasztázva... kellene?
Ha van bármilyen tippetek az egésszel kapcsolatban, azt is szívesen fogadom.
Köszi szépen előre is!
A tegnap felbukkant probléma:
egy CPU-heavy játékot játszva/közvetítve elsötétült mindkét monitor és a PC teljesen lefagyott (zene továbbra is játszódott, nem emlékszem, hogy ismétlődve-e), csak a hosszan lenyomott power gomb segített, újraindítás után pedig egy ideig még hangosak voltak a hűtők. -
LordofFire
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam erről a méretre vágható PTM7950ről
Egy új gépben egy 7800x3d lesz az alany. Valamilyen AIO vízhűtés kerül majd rá. Arctic Cooling Liquid Freezer III 360 vagy Lian Li Galahad II 360
Egyértelmű hogy a maximumot akarom majd kihozni.
Van valakinek tapasztalata ezzel a PTM7950-el? Véletlenül 7800x3d-n? Vagy bármin.What doesn't destroy, it makes me stronger!
-
Más témával kapcsolatban ellátogattam a TH-ra és úgy látom, hogy erősen frissítve lett a toplistás pasztáik weboldala: [link] Érdemes lehet ránézni, mert én látok közöttük olyan termékeket, amik eddig (számomra) ismeretlenek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Gondoltam megosztom ezt a szösszenetet, személyesen Igor Wallossek is az Alphacool Subzerot ajánlotta VGA-ra.
Szerk.: ha túl kicsi a kép, akkor jobb klikk, kép megnyitása új lapon!
Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
válasz
abridabri #3321 üzenetére
Erről olvastam,hogy olyan pasztában olyan szemcsés anyagok voltak,hogy karcolta a chipet. De lehet ez még a első kiadott változatoknál volt.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Egy kis update :
Május elején pasztáztam újra a VGA-t és a CPU-t is [Alphacool Apex] -el . Jelentem nincs pump out. Legalábbis a hőfok ( gpu /hotspot ) most is annyi mint amikor felkentem.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ma megjött az Alphacool Subzero!
2db rx5700xt-t is újra pasztáztam vele, egy Rog Strix-et, és egy Sapphire Nitro+-t. Mindkettőnél hozott a hotspot-nál -20c-t átlagban az mx4-hez képest. Elég jó cucc!
De holnap veszem át a postán az SYY-157-et, mivel erről is csak jókat lehet olvasni, vettem ilyet is, elfér a polcon alapon.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Amazonon még népszerű, kevésbé pump outoló paszta: Kooling Monster KOLD-01
-
Ez a PCCooler egyébként egy érdekes cég, most dobtak piacra egy rüszmeteg nagy procihűtőt, előtte én személy szerint nem hallottam róluk. Vagy egy teljesen új belépő, vagy nem tudom...
-
Arctic MX-6... #419 csalódott vagyok... VGA-ra is ezt kentem, bár annál még rendben vannak a hőfokok. Ez is kinyomódik pár hónap alatt.
-
JasL
senior tag
Ezt raktam a 9950X-re. Viszlát kencézés meg takarítgatás meg légbuborékok
85fokon van a proci vele maximum, szénné hajtva is! Életem egyik legjobb döntése volt.
-
Pöttön
őstag
Köszönöm a linkeket!
Berendeltem a 3,5g-s subzero-t!A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Kayn
csendes tag
Én 5700 XT-re kentem fel a fentebb említett EX90-et, lassan már egy hónapja és nagyon jónak tűnik eddig. MX-4 nagyon gyorsan, MX-6 lassan de az is degradálódott, pumpoutolt és elkezdett felszökni a hotspot.
Ennél egyáltalán nem látok hőmérséklet emelkedést, nekem nagyon bevállt. Kissé noname szar-nak hangzik, én emagon találtam, de abszolút ajánlani tudom!
[link][ Szerkesztve ]
-
Szia. Annyit tehetsz még, mert oda kevés az mx-4, amit te is írtál.
- syy 157 - Ide haza nem találtam forgalmazót (Ti honnan rendelitek?)
Ez van itt a hardveraprón is én is onnan rendeltem, gyorsan megjött. A 2x 4g válztozatot rendeld, vagy marad a
-Alphacool Subzero - 1g kiszerelésben.
Értem hogy drágána találod, de ha ezzel jobbak lesznek az értékek, akkor már megérte. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van ez a problémám.
Milyen pasztát tudnátok javasolni rx5700xt-re?
A cél a hotspot hőmérséglet csökkentése lenne hosszútávon.Amiket eddig néztem:
Thermal Grizzly Kryonaut Extreme - piszok drága, de ha nem találok más alternatívát lehet ez lesz
Thermalright tf9 - Ide haza nem találtam forgalmazót
syy 157 - Ide haza nem találtam forgalmazót (Ti honnan rendelitek?)
Alphacool Subzero - 1g kiszerelésben találtam eddig, és ez is baromi drágaA sport a legjobb kikapcsolódás...