Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
Amatőr piti dolognál akadtam el, segítsetek kérlek. Adott 2 gép mindkettőn windows 7.
Egy t-homos cisco routerre csatlakozik mindkettő kábellel. A gépek benne vannak a hálózati csoportban, látják is egymást. Meg szeretném osztani egymással a meghajtókat. Rámegyek a sajátgépben jobb klikkel--> tulajdonságok-->megosztás- Az engedélyeket megadom meg minden de nem enged belépni sehogy. Ez a kép fogad mindig:
Mi marad el?? Köszi! -
mcsabee
senior tag
Sziasztok, lenne nekem egy érdekes (nekem az és egyben idegesítő is ^^) problémám. Windows 7 32 bites operációs rendszert használok egy nem mai konfigon, de 1-2 héttel ezelőttig nem volt probléma. Akkor észrevettem, hogy picit minden belassult. RSS olvasóként Feadreadert használtam, és kaptam is az infót, hogy egyik ismerősnél ez okozta a lassulást. Mondom mifene, de aztán kipróbáltam, hogy ha megjött a lassulás, akkor Feedreadert kikapcsoltam, és rá 2-3 percre minden helyreállt, ezt 2-3 alkalommal eljátszottam, mindig segített, de kezdett kicsit zavarni, hogy mindig ki kell kapcsolgatni.
Semmi gond, töltöttem egy FeedDemont, az ingyenes változatát, mondom jó lesz ez is. Úgy 3-4 napig semmi gond nem volt, mint forró kés a vajban, úgy ment a masina. Aztán arra lettem tegnap figyelmes, hogy megint belassul az egész, mintha az oprendeszer 1-2 fps-sel lassabb lenne, mint amennyit még mozgóképnek érzékelek. Persze próbáltam kikapcsolni a FeedDemont, de nem segített, minden nem létfontosságú processt lelőttem (vagyis az Avira maradt és a CFosSpeed, bár ez utóbbi nem létfontosságú, de kétlem, hogy ez okozná a gondot), összesen 380MB ramot használt a gép. Mondom ráindítok egy Chrome-ot, meglesem, hogy futnak a 720p-s videók - természetesen akadtak. Nem nagyon, csak pont annyira, hogy élvezhetetlen legyen az egész. Konkrétan a kis piros gurulós smiley is akad a hozzászólás box alatt éppen .
Ha újraindítom a gépet, akkor minden tökéletes olyan 15-20 percig, de utána jön az akadás. Fogalmam sincs mi lehet gond. Ha esetleg tapasztaltatok már ilyet, akkor örömmel fogadnám a segítséget. Esetleg ha infóra van szükség a hiba lokalizálásra, hit me, leírom, amit tudni szeretnétek, teljes konfigot, ilyesmiket.
Stay a while and listen...
-
-
somasz
addikt
Üdv!
Igazából nem tudom, hova írjam, melyik topikba, de tán ez lehet a legalkalmasabb.
Összeraktam egy komolyabb gépet unokatestvérem kollégájának, és a következő tünet fordul elő nála több alkalommal:
Bármelyik programot használja, chrome, word, photoshop, egyéb ilyesmi, egyszer csak inaktívvá válik az az ablak, amelyiket használta, csak ablakra rákattintás után tudja folytatni a dolgait.
Milyen jellegű probléma lehet ez? Sajnos nincs már nálam a gép, nálam ez nem jelentkezett, de ha valahogy be tudnánk határolni a hiba forrását, akkor kifaggatom rendesen.Én arra tippelek, hogy felrakott valamilyen programot, ami be akarja magát regisztrálni és a tálcán megjelenik ilyen kis üzenet, és ez elveszi az ablaktól az aktivitást. Lehet, hogy fel se bukkan ez az üzenet, nem tudom. Ő mindenesetre semmi ilyet nem tapasztalt.
Driver összeakadás lehet esetleg?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
DS39
nagyúr
a kétféle java nincs kihatással egymásra mivel külön kell őket telepíteni és nem is egy helyre települnek. (az egyik a Program Files-ba, a másik a Program Files (x86)-ba megy)
a Flash-sel már más a helyzet, ott egy telepítőben van mindkét verzió, és ha uninstallálod szerintem rántja mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
luke.
aktív tag
Ha fönt van a Win7-en elsőként egy 64bites java, majd erre rákerült egy 32bites az okozhat bármi galibát a későbbiekben? Esetleg simán törölhetem a 64bitest (elvileg egy helyre telepítette mind a kettőt) gondok nélkül? Ugyan ez érdekelne adobe flash-el is.
[ Szerkesztve ]
+SoulRiever- köszi a haverod hugának telefonszámát a szomszédom kutyája nagyon élvezte a társaságát, jól elvoltak! Azzal van probléma aki szerint egy játék meghatározza ki mennyit ér!
-
draco31
veterán
Hello!
Barátom Brazos notebook-ján win7 starter van gyárilag. Most szeretné megcsinálni azt, hogy ami lan kábelen megy a notiba internet azt a noti wifi-jén kesztül megosztani, hogy mobilokkal is tudják használni (lakótársak) nem szeretne ezért routert venni most.
Egyszer már sikerült neki, a telefon látta is a hálózatot, de a net nem ment.
Van erre valahol leírás?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
BigManus
addikt
válasz havri1 #17084 üzenetére
Szia!
Elvileg az MSE csinálja. 64 bit-es rendszereken néha, hogy beakad az ellenőrzési folyamat.
Próbáld meg, hogy amikor majdnem lent van az állomány, kikapcsolod az álandó védelmet illetve magát az MSE-t.
Ha nem akad meg akkor megvan mi okozza.[ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Nem tudom melyik topicba írjak, ssd vagy ide, mert nem tudom mi okozza a hibát.
Háttér :Rendszer: Windows 7/64 Home Premium
SSD-re telepítve
Másodlagos háttér: 7200rpm HDD
Böngésző: FFOX 14.0.1
Vírusírtó: Security EssentialJelenség: Ha letöltök valamit (bármit: torrent file, file, videó, etc) böngészővel (cél mappa:ssd:\dokumentumok\download) akkor amikor elkészül, kb 10-15 mp-re teljesen megfagy a böngésző. Addig se kép, se hang.
Nagyon bosszantó..Először arra gondoltam, hogy a HDD-t pörgeti fel a win, mivel ilyenkor általában áll, de nem, hisz SSD-re megy a letöltés.
Mi lehet? Vírusírtó? Windows bug?havri
havri
-
-
flash-
veterán
van arra valami értelmes megoldás(program,beállítás)hogy mit tegyek ha a fizikai memória szabad memórája 2000ről lemegy 8-10 re és ezáltal csigalassan futnak a játékok?
ilyenkor mindig resetelnem kell..de ez csak akkor van ha már órákat fut a gép,és utána akarok játszani...
van erre valami jó program?mert hát azt mondják hogy a windows magától ürit és odaadja a memóriát annak a proginak aminek kell,nade a diablonak nem akarja odaadni!
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz Core2duo6600 #17077 üzenetére
Működik! Elindult a telepítő.
Köszi szépen a segítséget!
Nem mellesleg nagyon örülök, hogy megismerhettem, hogyan kell telepítő USB drive-ot készíteni.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz Core2duo6600 #17077 üzenetére
Köszi. Készítek egy ilyen telepítő pendrive-ot.
(#17078) kiskornel: Milyen az a starter verzió?
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Core2duo6600
veterán
Így elsőre arra tippelek, hogy vagy a CD / dvd olvasó vagy maga a gép rossz.
A 64 bitesről is be kell bootolnia, legfeljebb hibaüzenetet kapsz.
Lehet akár túlmelegedés is, elkoszolodott borda / ventilátor.Csinálni kellene első kőrben egy Pendrive ot, ami bootképes, és arról feltenni a Win 7 est, legalábbis megpróbálni !
Egy működő gépen a következőt kell csinálni, Win 7, vagy Vista szükséges hozzá, XP alatt nem müködik a dolog !!!!
1. beteszed a pendrive ot, minden adat el fog veszni róla !!!!
2. Nyitsz egy paransort / Legyen administrator jogod a gépen
3. Kiadod a Diskpart parancsot
4. Majd List disk, ezzel megnézed, hogy hányadiknak látja a win a pen-t, (a méretéből könnyen lehet következtetni )
5. Select Disk X, ahol X a pen sorszáma !
6. Clean, töröl mindent !
7. Create Partition Primary , elsődleges particiót hoz létre
8. Select partition 1, kiválasztod a pen első particióját
9. Active, aktivvá teszed
10. Format fs=ntfs quick , gyorsformázod a penen a particiót ntfs re
11. Assign, hozzárendelsz egy betüt
12. Exit, elhagyod a diskpart segédprogramot !Majd win 7 telepítőkorong be
Lépjél be a DVD én a boot mappába
majd BOOTSECT.EXE/NT60 X: ahol X a pendrive betüjele . ezzel viszed fel a boot információt.Majd
xcopy g:\*.* /s/e/f x:\ ahol x: a pen, g: a dvd-rom betüjele, felmásoljuk a telepítő korong tartalmát a pendrive ra, el lesz vele egy darabig !másolhatod akár totoálcommanderrel is, de ez talán biztosabb !
Ezután ha mindent jól csináltál, akkor bootolnia kell a pendrive ról amennyiben az adott gép erre alkalmas !
(#17075) Steelmanus
Én is használom, megbizhatobban és jobban kezeli a hálózatot, ott fejlődött igazán a 8 as verzió ![ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
vilmaboy
őstag
válasz Steelmanus #17075 üzenetére
Én azt használom. Nem vettem észre őszintén különbséget a 32biteshez képest. Én a prog. f. mappába szoktam tenni.
[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Hasznal valaki 64 bites TotalCommander-t?
Erdemes mar a Program Files mappaba telepiteni? -
€uro
őstag
Sziasztok!
Egy nagyon kedves ismerősöm laptopján szeretném frissíteni a Windows-t. A HP-530-as gépén jelenleg is egy 32 bites Windows 7 van. Nagyon lassú, sokszor megakad, lefagy a rendszer - ezért döntöttünk az operációs rendszer frissítésen.
Az a problémám, hogy a laptop nem boot-ol a Windows 7 telepítőlemezről. 64 bitesből próbáltam már 4 lemezt. 32 bitesből kettőt. Gondolom csak 32 bites indul el rajta, mert Celeron processzor van benne. De a 32 bites Windows boot-olásakor kifagy a laptop - vagy legalábbis megáll. Azon a ponton, amikor azt írja, hogy nyomjak meg egy gombot a lemezről történő boot-oláshoz. Itt nyomok egy gombot, majd nem történik semmi.
Van valami ötletetek, hogy mivel próbálkozzak? Hogyan telepítettek a gépre Windows 7-et? Hogyan tudtak boot-olni a telepítő lemezről? Frissítenem kellene a BIOS-t?
Ha van valami ötletetek, annak örülni fogok.
Köszi.
-
Core2duo6600
veterán
válasz fatal` #16675 üzenetére
Lehet csinálni, csak marha lassú lesz, lasabb mint ha cd ről telepítesz, tehát xp ét akkor szabad csak pendrive ról telepíteni, ha kénszermegoldás, pl laptopnál, ha nincs benne vagy rossz az optika .
UP : [link]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
vilmaboy
őstag
válasz cintula187 #17071 üzenetére
annak oka van ha a telepítő sem bootol. leginkább memó gond szokott lenni tapasztalataim alapján. ámde lehet, h vacak a telepítő, hibás a rom vagy alaplap... egy bios update-el is érdemes próbálkozni, de nem szokott megoldást hozni általában... ezért írtam a memteszteket elsőre. illetve a hiren's cd-t.
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz cintula187 #17067 üzenetére
-
vilmaboy
őstag
válasz cintula187 #17067 üzenetére
mert arra tette a boot fileokat. ezért kéne elindítani telepítőről és indításjavítást csinálni. valahogy lehet parancssorból is onfigolni. mindjárt utánanézek.
-
vilmaboy
őstag
válasz cintula187 #17065 üzenetére
hát nem kéne neki. de ha telepítőről sem bootol az gáz... kéne tesztelj elsőnek memókat. memtest86+ progival, pláne ha több rúd van bent. de ha egy, akkor is lehet hibás.
Másik: semmilyen módban nem indul el? Esetleg hirens boot cdről beindítva egy mini windóz vagy memteszt. ha nem tudsz másképp diagnosztizálni.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
-
vilmaboy
őstag
válasz cintula187 #17063 üzenetére
mert az indításhoz szükséges fileokat a win telepítéskor arra a winyóra tette előfordul ez a legjobb helyeken is... add neki a telepítő lemezét és rendszerindítás javítása helyre kell hozza
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Alábbi gondom lenne.
Van 3 vinyó a gépben. Ebből az egyiket aminek semmi köze a rendszer particióhoz le akarom húzni. De ekkor nem bootol be a win és rendszerlemezt kér.Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
csita86
csendes tag
válasz BigManus #17061 üzenetére
Köszi, ezt már én is olvastam vhol, hogy a hdd-t a biosba át kell állítani IDE-re. De ilyen kis sunyi biost még nem láttam, hogy semmit nem találok benne. :-( Az elsődleges boot helyét is kerestem egy darabig....de az legalább meglett :-)
Délután újra otthon leszek nekifutok újra a keresésének.... -
BigManus
addikt
válasz csita86 #17060 üzenetére
Szia!
Annak, hogy SuSE van a gépen, nincs köze hozzá.
A telepítőt betéve és bootolva látnod kellene a particiókat, csak ismeretlennek írná ki.
A bios-ban keress egy olyat, nem biztos, hogy pontosan írom, nem ugrik be a pontos neve,majd kijavítanak, hogy ahci és azt vagy ki vagy be állásba kapcsold.
Tehát a Linux particiók nem zavarhatnak be, bootolás után amikor a telepítő indul, látnod kellene és törölhető.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
csita86
csendes tag
-
nagyúr
válasz csita86 #17058 üzenetére
Ha tudod vedd ki a merevlemert/ssd-t és egy másik gépbe rakd be, majd töröld az egészet.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
csita86
csendes tag
Sziasztok!
Sok hozzászólást olvastam itt is máshol is... de megoldást nem találokEgy HP notebookot vásároltunk. Gyárilag Suse Linux van telepítve rajta... sose használtam linuxot. :-( mindig windows-t tanultam, használtam.
Gondoltam, hogy semmi gond behelyezem a telepítőt és telepítem úgy ahogy régebben tettem... de sajnos nem ment
Mindig "kék halál" lett a vége. Nem jutok el még odáig se, hogy particionáljak vagy töröljem a partíciókat. A cd hibátlan a másik gépen teszteltem. Próbáltam eredetivel másolttal. Win 7-et szeretnék felrakni eredeti kóddal, de a régi XP-vel se jutottam előbbre.Azt már más hozzászólásokból kiokoskodtam, hogy azért van, mert a linux más típusú partíciót használ. Hogy szabaduljak meg tőle, hogy felkússzon a Win. Sata-s HDD van benne.
De akkor hogyan tovább?
(innentől kezdve teljes szőke nő effektus és megállt a tudomány)Bármilyen segítségnek nagyon örülnék.
Köszön -
szeva000
addikt
annyit meg tudtam nézni,hogy a windows mappa most 15GB,a program files 6GB...a saját dolgaim kb 5GB....eddig rendben is van...de a 60GB-ból hogy lett 2GB szabad hely?
Most átméreteztem kínomban az ssd-t,mert osztva volt,a másik partíción még volt vagy 30GB,azt hozzáadtam,mert 3X szoptam meg és a képkonvertálások közben megcsuklott a Dxo...azután kezdhettem újra.
Persze ettől még valahol hiányolok legalább 10-15GB helyet... -
szeva000
addikt
az a baj,hogy a cache-t megtaláltam és töröltem.Már kitöröltem az összes képet is a mappából és akkor is vagy 8GB hely nincs meg.
Igazából a Lightroommal csak importáltam a képeket(a dátumok miatt és a DxO val szerkesztettem)De 2-3 nap alatt legalább a 20GB szabad helyem eltűnt.ezt mindjárt meglesem azért
nah...az egész appdata mappa 1GB most
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
szeva000
addikt
hali!
Milyen takaritoprogit erdemes felrakni win7-re?Egyszeruen nem tudok rajonni mitol lett tele az SSD.Kepeket szerkesztgettem,de akkor csinaltam kb.10GB helyet,azota kepek torolve es alig van hely.A Lightroom es a DxO optics pro van fent,de itt sem latom a gondot.
nem virus van,KIS van fent...ez most jott elo a sok kep szerkesztesekor[ Szerkesztve ]
-
-
vlevi
nagyúr
válasz vilmaboy #17043 üzenetére
marha egyzseru, a masodik usert, akit felveszel, nem rendszergazdakent veszed fel. nem mondom, hogy mindent megtilt neki, de rengeteg dologhoz nem lesz jogosultsaga.
de ez gondot is okozhat, ha van valami rosszul megirt progam, amihez adminn jog kell, ezt o nem fogja tudni hasznalni. csak akkor, ha nem a program filesbe van telepitve, hanem mashova. az ilyen vacak programokhoz en szoktam csinalni egy c:\programs mappat, teljes joggal mindenkinek. ide szemelelhet. -
brugo
aktív tag
nem tudok linuxot telepiteni mert az a hely az MBR-en ahova kapaszkodik a GRUB nem szabad azt se tudom, hogy a Windows 8 vagy a Windows7 vagy mindketto a ludas az ezelotti windows-okkal nem volt ilyen problemam
-
vilmaboy
őstag
hogy kell korlátozni vagy kialakítani a felhasználói fiókokat és/vagy a fiókfelügyeletet stb.., hogy legyen egy user ami full jogokkal van, és legyen egy aki sem telepíteni, sem pasziánszozni stb... nem tud a win7 alatt. ultimate van fent a gépen. Ha lehet a rendszermappákhoz se férjen hozzá. csak a teelpített progikat tudja használni.
-
HZoli87
veterán
Üdv!
Mennyire legális, ha az eredeti lemezről készítek egy biztonsági másolatot? Így 2,5 év után elkezdett motoszkálni a gondolat a fejemben, mi lenne ha elromlana az eredeti média.
Ha megoldható, akkor milyen programmal a legegyszerűbb, ami rendesen megcsinálja, és továbbra is tudok róla bootolni. (Burnaware Free van feltelepítve, bár a beépített DVD-író is lehet megteszi.)
-
Danny-L
csendes tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra elment a routeren keresztül jövő internet.
Hiba kódja: 651
Rappsoe vagy milyen sys fájl átnevezése nem megy mint megoldás.
Valakinek vmi öltete?
KöszönömJackson forever :D
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. A win élményindexxel akadt egy kis problémám. Nem tudom valamiért lemérni, a következő szöveg áll a számítógép minősítése gomb mellett:
A win. új hardvert észlelt
A win élményindex nem alkalmazható, ha a számítógép telepről működik.Laptopról van szó, de be van dugva töltőre. Illetve valóban volt egy ismeretlen eszköz az eszközkezelőben, nem volt feltelepítve a bluetooth, de ezt már megoldottam, viszont így sem akar elindulni a mérés.
Ötlet? -
DS39
nagyúr
abban tud nekem vki segíteni hogy ha a .html fájlokhoz hozzárendelem hogy Firefox nyissa meg alapból, akkor jelenjen meg az ikonja? ha intézőből nézem a html fájlokat csak egy üres lap az ikonja, ha vmilyen más programmal tallózom vagy akár Total Commanderrel nézem, akkor ezen fájloknak üres lap FF logóval az ikonja.
szóval az intézőben miért nem látszik? minden más program esetében a hozzárendelt program ikonját szépen mutatja ott is, csak ezt nem.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Nope... nem ez volt a kérdése. Mellesleg azt már korábban is írták, hogy a rendszermemóriából veszi le a hardverok memóriáját...
Kuruc2 kérdése így hangzott kb... (most nem olvasom vissza): melyik hardver zabálja ennyire a memóriát?Amúgy a leírtakban igazad van...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Kuruc2
senior tag
válasz Воланд #17033 üzenetére
Mondjuk továbbra se értem hova megy el 650 mb, az kicsit sok.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
-
Kuruc2
senior tag
válasz Воланд #17029 üzenetére
Azaz akkor? Az alaplap nem bír el 4 g ramot? Vagy az viszi el? vagy mi van?
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Воланд
titán
válasz 30z.Samu #17030 üzenetére
jobb klikk a particion, tulajdonsagok --> biztonsag --> specialis --> tulajdonos --> szerkesztes --> user kivalaszt (a tulajdonos csereje az altarolokon... ele pipa betesz) es alkalmaz. igy elvileg mar menni fog.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Tudtok nekem segíteni? Feltettem a Windows 7 mellé a 8-at kipróbálni, de mivel úgy érzem, hogy nem fogom leváltani a hetet, letörölném. De nem tudom, mert nem hagyja kitörölni, akkor sem, ha kiszedem az írásvédettséget. Tudtok erre valamit? Köszi előre is!
Sic Parvis Magna
-
Kuruc2
senior tag
válasz Воланд #17018 üzenetére
Nem, mert akkor nem lett volna az élményindex 5,7.
Na látom neked megadja a teljes 4 g ram-ot. Hm.
Microsoft-os linkemben ott írják hogy:
"A csökkentés mértéke a rendelkezésre álló memória konfigurációjától függ a következő:
-A telepített eszközök a számítógép és a memória van fenntartva azok a készülékek
-Az alaplap képes-e a memória kezelése
-A rendszer BIOS-verzió és beállítások
-A Windows 7 telepített (például a Windows 7 Starter Edition csak akkor támogatja a 2 GB beépített memória.)
- Más rendszer beállítások"És lezárják más rendszerbeállításokkal a dolgot. Azaz bármi lehet.
-
bpx
őstag
(#17011) kiskornel, (#17015) DS39:
ne beszéljetek már zöldségeket
a memory remap hiányzik neki, de régi az alaplap, és a 945G chipset ilyet nem tud
[link]211. oldal:
"The (G)MCH provides a maximum main memory address decode space of 4 GB (2 GB for the 82945GC/82945GZ /82945PL). The (G)MCH does not remap APIC or PCI Express memory space. This means that as the amount of physical memory populated in the system reaches 4 GB (2 GB for the 82945GC/82945GZ/82945PL), there will be physical memory that exists yet is non-addressable and therefore unusable by the system."
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Воланд #17017 üzenetére
akkor rosszul gondoltam, elnézést.
viszont ha van integrált vga és dedikált is a gépben, nem úgy szokott lenni hogy az integrált akkor lekapcsol? vagy ki lehet kapcsolni a használatát, mivel van a gépben dedikált.
az integrált vga driverében esetleg lehet szabályozni hogy mennyi legyen a min.-max. amit használhat.egyébként az mit jelent hogy elért a TDR?
[ Szerkesztve ]
-
Kuruc2
senior tag
Na igen, úgy értem nem veszik el, nem ugrik el a semmibe, mint az a 640 amit korábban mutattam. Az hova tűnik el? Az miatt érdeklődök.
Amúgy nem tudok most a videókarival operálni mert két napja elért a TDR, szal most integráltról érdeklődök a 640 M rejtélyes helyéről.
Bios-t frissítettem, de semmi változás.
Itt is csak beállítgatásokról beszélnek, de semmi ennél konkrétabb.
[ Szerkesztve ]
-
szmegma
aktív tag
Sziasztok,
Egy olyan kerdesem lenne, hogy letezik-e olyan program amivel mas programokat lehet elforgatni a windows asztalon?
A lenyeg nagyjabol az lenne, hogy van ket programom. Egyszerre kell hasznalnom am az egyiket el kellene forgatnom 180 fokkal (tetejere allitani).
Lehetseges ez? Koszonom.TV: JZ1000
-
Kuruc2
senior tag
válasz kiskornel #17011 üzenetére
1 G.
De nem hiszem hogy ugrik: [link]
-
kiskornel
addikt
válasz Dontorrent #17010 üzenetére
Igen! 64bites oprendszer kell a 4GB fölötti területek megcímzéséhez...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
-
Воланд
titán
válasz Dontorrent #17008 üzenetére
nem. csak most tok foloslegesen van benne annyi ram.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Dontorrent
tag
Sziasztok!
Toshiba laptopomon előretelepített win7 Home Premium 64bites rendszer volt.Tegnap újrakellet raknom az op.rendszerét,csak épp figyelmetlenségből 32bites-t tettem fel.,de ugyanúgy Home Premiumot.A gépben alapból 2Gb ram van,én toltam mellé még 4-et,persze nem ismeri fel a gép,nem kezeli.A kérdésem az lenne,hogy származhat valamilyen problémája a gépnek amiért nem 64bites rendszer fut rajta?
Köszönöm.
-
Kuruc2
senior tag
Talán mert mégsem 64bitest tettél fel?
De az is lehet, hogy alaplapi a VGA?Azért ennyire hülye nem vagyok a témához.
Nem azért, mert csak 4GB ram van a gépedben?
Azért használ a 64-es op 3,37-et a 4 g ram-ból mert 4 g a ram? Ezt nem értem hogy érted.
De amúgy itt egy Ram-összegzés: [link]
640-en le van foglalva vminek.ott tenyleg a biost kell atnezned, hogy milyen beallitasok vannak meg, amik a memoriara voatkoznak. nem artana egy bios frissites sem.
Na ja, csak nem találom a megoldást, ezért írtam ide ph-ra. El nem tudom képzelni milyen hardvernek van félretéve 640 ram. És ez a félrerakás lehet azért mert nem a legfrissebb a bios? Ez furán hangzik. (De látom egy frissítés van hozzá, a jelenlegi 410-es helyett 413. Az van írva rá hogy cpu listát bővítették ezzel a frissítéssel.)
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Utolag is meglehet csinalni, miutan mar fel van telepitve a rendszer, en is igy hasznalom a rearm-os vagyis 120 napig ingyen hasznalhato W7 Pro-t.
Vistalizator
Sokkal egyszerubb mint amit linkeltek.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz Kuruc2 #17002 üzenetére
ott tenyleg a biost kell atnezned, hogy milyen beallitasok vannak meg, amik a memoriara voatkoznak. nem artana egy bios frissites sem.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz raven12 #16999 üzenetére
XP-vel, és Vistával voltak gondok a 64 bittel. De ott sem magával a rendszerrel, hanem a driver hiány volt a nagyobb probléma. Win7 alatt ilyen gond már nincsen. Melóhelyen én is évek óta 64 bitet használok, gond nélkül.
Természetesen a 32 bites szoftverek mennek rajta gond nélkül. Ami nem megy, az olyan régi, vagy rosszul megírt, vagy nagyon speciális hardvert kezelő szoftver, hogy a 32 bitesen sem menne.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest