- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
The Goth
tag
válasz Armagedown #24019 üzenetére
Minden általam használt szoftver telepítését és használatát kipróbáltam VM-ben, ezért tudom hogy működik aminek kell, ugye nem is a szoftverekkel kapcsolatban volt kérdéses a téma. De azért köszi a visszajelzést.
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
válasz King Unique #24017 üzenetére
Édes Istenem, koma, de tényleg.
Ez már az a szint, az a szint amire azt mondom eddig és ne tovább.
Most nem fogom már tételesen végig venni újra, de lényeg ismét, Geth válasza nem a megoldás volt a kérdésben felmerült problémára, ergo írreleváns. írreleváns.
Szóismétlés hátha felfogod végre. Semmilyen büszkeségről vagy hencegésről szó nem volt csak egy viccesnek szánt megjegyzés a magyarországi legális szoftver használatra vonatkozóan. Ahogy azt a széles vigyor is jelezte. És most ne gyere nekem azzal, hogy akár csak az itt a topikban megforduló emberkék, használjanak Home vagy Pro kiadást, mindannyian megvették hozzá a licenszet? Annyire sötét csak nem lehetsz, hogy ezt komolyan gondold. Az, hogy nem vagyok olyan képmutató, hogy bekamuzom, hogy hú de megvettem ám! Attól még nem leszek büszke vagy hencegő. Én traktállak benneteket? Ember, te áldottak gyöngye, te! Továbbra is csak azokra a kommentekre reagálok amit ti írtatok, pont mint most. Én nem tudom elengedni, ez jó. Mindegyik Engedjük már el kommentemre jött válasz, nem én vagyok az aki nem tudja elengedni. De lássuk most sikerült-e felfognod a leírtakat, vagy újfent reagálni fogsz?
Ha igen, akkor hajrá, ásd magad még mélyebbre, menni fog az, én hiszek benned!
Arra, legyen az bármi is, már nem fogok válaszolni, de csak még mielőtt emiatt belelovalnád magad, hogy "nyertél", spoilerveszély, nem!"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
válasz King Unique #24013 üzenetére
Az a "válasz" Geth-től nem volt válasz a kérdésre.
Tényleges választ a tényleges kérdésre moleculez és teptep adott."Az csak a későbbiekben lett és ott sem kizárólagosan, hanem az altatás téma további fejtegetésénél, de egyébként teljesen jogosan"
Mi a faszom köze van annak, hogy megvettem-e egy licenszet ahhoz, hogy egy nyomorult alatató gombocska nem érhető el a menüben??????????
"Mármint ezelőtt 1x jelezted eddig, hogy engedjük el a témát, de láthatóan csak nem sikerül és továbbra is szajkózod, sulykolod az LTSC-t."
Már jó pár komment óta nem is az eredeti problémáról szól ez a beszélgetés,hanem az abszolút feleleges hozzászólásaitokra irogatok, hogy hátha felfogjátok végre amit leírok. Láthatóan ez csak nem sikerül.
És tanulj meg legalább számolni:
#23969 "Részemről a témát lezártam."
#23980 "Azt most már tényleg engedjük ezt el, láthatóan nem fogod megérteni, hogy van akinek ez a verzió ezért vagy azért, de jobb kiadás, Te meg engem nem fogsz meggyőzni, hogy nekem a rosszabb miért jobb, szóval jóccakát."
#24001 "Ez most már tényleg fárasztó, részemről ezzel off."
"Azon meg ne csodálkozzál, hogy ha rendre firtatod a mások által leírtakat, folyamatosan megkérdőjelezed az állításaikat, akkor arra válaszolnak. "
Világosan leírtam egy problémát, amire teljesen írreleváns kommenteket kaptam, moleculez és teptep kivételével! Miért ne firtattam volna az azokban leírtakat, ha egyszer a kérdésemre nézve teljesen írrelevánsak????????????
"Az meg a következő, hogy az ebbe a fórumra és ebbe a topikba írogatók 9X%-a otthon eleve Home vagy Pro kiadást használ, vagy esetleg oktatási intézmény kapott Pro Education / Education kiadáshoz licencet, ellenben Enterprise és pláne Enterprise LTSC-t nem nagyon szoktak, vagy csak páran."
Ez nem a Win 11-es topik?????????????
A kérdésemben szereplő LTSC nem Win 11-es verzió??????????
Akkor hol a tökömben próbáltam volna segítséget találni????????Láthtóan nagyon frusztál téged, hogy olyan kérdéssel jöttem ide amit a megszokott copy-paste válaszokkal nem tudtál megválaszolni ezért elvitted a témát egy írreleváns irányba és most probálsz nyertesként kijönni a heyzetből.
És még még mindig csak ezt az "MS nem ajánlja" szöveget tolod. Ez szomorú, ez már szimplán csak szomorú.[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
válasz moleculez #24008 üzenetére
Olvast a PM-et, köszi. Nem bunkóságból nem válaszoltam rá, ha így jött volna le, bocs! Engem semmiről nem kell meggyőzni, tudom hogy működik. Csak az "altató gomb" volt probléma. De mint látod van aki jobban tudja, hogy másnak mi műkődik, meg mi nem, mint Ő maga.
-
The Goth
tag
válasz King Unique #24003 üzenetére
Feltettem egy kérdést:
[link]
Minden ez utáni kommentem a Te és Geth által újra és újra csak az azt szajkózott kommentjeitekre volt válasz amiben a
"Meg lehet venni" meg a "Az LTSC-t az MS csak speciális eszközökre ajánlja" beszólogatások voltak, pedig elég világosan leírtam, mindent ezekkel kapcsolatban. És az már tényleg súlyos, hogy még mindig csak ezt a "MS nem ajánlja" mantrát nyomod.Komolyan komám ezt vezesd már le:
"Hát azért ha visszaolvassuk, akkor ezt az LTSC témát inkább pont te hogy sulykolod itt, meg nemcsak nekem, hanem más fórumtagoknak is. "
Azok után, hogy nem egyszer jeleztem, hogy engedjük el a témát, de Ti folyton újra és újra visszahozzátok???? Pont mint most is!
Arra meg aztán tényleg kíváncsi lennék, hogy melyik kommentemben súlykoltam ezt bármelyik másik fórumtagnak???????????????????????????????
Jézusatyaúristen, bazmeg."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
"Felgyorsult a világ! Mostanra már Te se több tucatot, több százat írssz"
Húú, bazz. Lovagoljunk a szavakon. Kurvára mindegy, hogy 3-5 vagy több tucat-több száz, ha csak egyre van szükség. Ez most már tényleg fárasztó, részemről ezzel off.
-
The Goth
tag
"A szál elején azt hittem, hogy Te ennek utánamentél,"
Meg fogsz lepődni, igen utána néztem, ezért tudom, hogy ezt így nem lehetséges legálisan megoldani.
"Vagy most azt várod, hogy én vegyem fel a kapcsolatot valamelyik reseller-rel? Félreértés lehet, én nem akarok ilyesmit vásárolni. Viszont egyre biztosabb vagyok benne, hogy Te sem."
Te erőltetted mindvégig ezt a:
"Még mindig meg lehet venni jogtisztán, nem tudom ez miért van figyelmen kívül hagyva mindig..."Ha már ennyire erőltetted ezt a vegyük meg legálisan vonalat, gondoltam hozzá fel konkrét lehetőséget is hozzá, mert mint fentebb már írtam, igen ha lehetne én hajlandó lennék fizetni is érte. Csak hogy ez az én esetemben így egyénileg nem opció.
"Nem ismerem ezt az NTLite-ot, de itt egyik "karcsúsított" rendszeren sincs gond a frissítésekkel. Melyik capability/package/feature/app eltávolításával volt gondod?"
Nem tudom már pontosan, kismillió változatot próbálgattam annó ezekből, hogy már beleuntam és ezt a vonalat elengedtem, és ezért akarok rendes használati próbát tenni egy eleve ilyen minimalista redszerrel.
rumkola
Nem az Enterprise verzió kigyomlálásáról volt szó!
[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
Geth
A kérdés továbbra is adott, szerinted hol tudok MAGÁNSZEMÉLYI mivoltomban EGYETLEN gépre érvényes EGYETLEN Enterprise licenszet venni?
"Nekem ntlite nélkül sikerült megugrani a gyomlálást, nem használtam külső szoftvert."
Egy nagyon egyén függő szitu, hogy ki és mit és mennyit akar belőle kiszedni.
Én is megtudtam oldani csak nem annyi mindent és azokat kigyomlálni amiket én szerettem volna. NTlite meg a hasonló módszerek ugyan ezt megoldották, csak éppenséggel hosszabb távon pl. frissítéseikkor akadtak ezekkel a verziókkal gondjaim. Nyilván ha eleve valami benne sincs a rendszerben, akkor nem kell eltávolítanom, és az eltávolítása miatt a rendszer sírni, én meg szívni nem fogok.teptep
Nagyon köszönöm! Bár tényleg nem volt szükségszerű megtenned, de köszi mégegyszer!
[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
Geth
Egyéni felhasználóként hol veszel csak szervezetek számára elérhető Enterprise licenszet? Vegyek több ezer dollárért több tucat, vagy több száz gépre, mikor csak egyre lesz telepítve? Te nyilván megtennéd, ugye? Ne már.
Unique
Az általad linkelt cikkben pontokba szedettek, melyek szerint az LTSC nem támogatja a Win. Store-t, modern Edge-t, Office-t stb, amiket érvként hoz fel hogy ezért ne használd otthoni környezetben a 24H2 esetében abszolút nem állnak meg. Minden telepíthető, sőt pl. az Edge már alapból rajta is van. A Surfacet lehet tényleg nem támogatja, de ki akarná azon használni?
"Nem is cél itt semmiféle meggyőzés, pusztán csak a tények lettek leírva és kifejtve, ha már firtatva lettek a leírtak, ahol a véleményem mellé eleve oda tudom állítani magát a Microsoftot is,"
Ahhoz képest nagyon sulykolod, hogy dehát az MS nem ajánlja.
"gyakorlatilag semmilyen olyan microsoftos ajánlást, leírást nem lehet találni, ami az Enterprise LTSC kiadás széles körű használatát javasolná pl. otthoni felhasználók számára "
Szerinted egy szervezeti vagy vállalati dolgozó akinek a céges laptopján ott figyel ezen licensszel rendelkező kiadás, nem hordja haza és nem használja általános célokra a gépét? Ugye ezt nem gondolod komolyan? Mi köze annak ahhoz, hogy az MS mit javasol vagy mit nem ahhoz, hogy te ténylegesen mit tudsz használni, miután kipróbáltad és tudod hogy tudod használni????ViktorHUN
"Ez nem arról szól hogy az a kisréteg szeret warezolni,inkább van az,hogy van egy réteg akinek régebbi a gépe amre nem lehet felrakni a 11-et,viszont teljesen jó pc ami megfelel neki, mókolás nélkül viszont csak az ltsc megy fel rá,és nem lehet hozzá kulcsot venni."
Az estemben nem erről van szó, most is 11 prót használok sok pénzért megvéve, csak egyszerűbb lenne az Enterprise kiadásba belerakosgatni ami nekem kell, mint a mezei próból kigyomlálni ami nem. Főleg, hogy utóbbi több mint előbbi, és az olyan megoldások mint az NTlite meg hasonlókkal sem tudtam eddig hosszú távon megfelelően működő rendszert összerakni.
teptep
A sima iot nélkülit. Megköszönöm, ha megteszed, de ezt az egy napot már úgyis kibírom.
[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
válasz King Unique #23978 üzenetére
Az általad linkelt cikk finoman szólva elavult. És nem csak azért mert az LTSC 2016-ról szól és 2019 jún. 22. az eredeti az utolsó módosítása 2020 feb. 20.
Gondoltam rá, hogy pontonként rávilágítok, hogy az abban leírtak a 24H2 esetében miért nem fedik a valóságot, de az MS egy egész oldalt szentelt neki: [link]
A lényeg, hogy az én elvárásaimnak és felhasználásomhoz jobban megfelel mint a SAC kiadás.
Azt most már tényleg engedjük ezt el, láthatóan nem fogod megérteni, hogy van akinek ez a verzió ezért vagy azért, de jobb kiadás, Te meg engem nem fogsz meggyőzni, hogy nekem a rosszabb miért jobb, szóval jóccakát."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
válasz King Unique #23971 üzenetére
Oké, tényleg uccsóra.
Technikailag tényleg jogos, nem is vitattam. Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy attól, hogy ezt a verziót potyázom még nem lehet általánosítani, hogy minden mást is potyázok. De mivel egyéni felhasználóként Enterprise licenszet nem lehet vásárolni, és ha nem állsz kapcsolatban olyan szervezetekkel akik számára ez a lehetőség legális módon adott, lásd mint én sem, akkor az marad hogy megoldod ahogy tudod. Az, hogy az MS nem teszi legális módon elérhetővé a nem minden szarral teletűzdelt op.rendszerét a mezei júzer számára -ami egyébként lényegében csak annyiban tér el a mezei felhasználói változattól, hogy nincs minden szarral megtömve -, (igen, tudom, hogy nem csak abban) az az MS "sara". Ha elérhető lenne egyénileg jogtisztán megvenni az LTSC licenszet, nyugodtan elhiheted, az elsők között lennék a pénztárnál. De mivel az van ami van, hát ez van, pont."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
Geth
"A Pro kulcs nem tudom hogy jött ide, illetve a lenézést Te vizionáltad."
Az a része Uniqe-nak szólt a "potyázós" megjegyzésre. Oké az én saram, a nevét kihagytam.norba69
"Ha nincs 50 Gb üres helye, akkor fölösleges észt osztani, valóban.
Szar melóhely lehet, hogy ltsc-t kell telepíteni, de egy ssd sincs pluszban :)
5 rugónál kevesebb egy 120-as dahua."Háát jóbarát... Csak jeleztem, hogy úgy reagáltál valamire, hogy azt el sem olvastad.
És az a durva, hogy még mindig nem olvastad el. Mert ha tényleg elolvastad és úgy írtad ezt a kommentet, akkor nagyon súlyos gondok vannak.Mindegy, hétfőn az lesz, veszek egy SSD-t azt rárakom élesbe. Ha élesben lesz alvó mód akkor pedig használom, és nem fogok álmatlanul forgolódni miatta.
Részemről a témát lezártam.
[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
"Nem viccelek, a warez itt tiltva van."
Pontosan mi is volt a bejegyzésemben "warez"??? Nem reklámoztam, de még csak a scriptet sem tettem közzé ami az aktiváláshoz szükséges. Az, hogy nem vagyok olyan képmutató mint sokan mások és be merem ismerni, hogy nem vásárolt licensszel akarom használni -leginkább mert nem tudnék hogyan hozzájutni ehhez a verzióhoz- még nem olyan "hű, akasszuk fel a mocskos ingyenélőt" szitu, szerintem. Egyébként megsúgom, hogy a mostani prómat is teljes áron vettem, nem ilyen párezres kitudja működik-e kulccsal használom és a programjaimat is megveszem -biztonsági okokból mert nem rakok ingyen bejárót a gépemre-, szóval még nem kéne rögtön lenézni valakit."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
Mint fentebb írtam nincs fölös meghajtóm rá -ha lenne már rég feltettem volna- a mostaniakat meg nem akarom ezért szétparticionizálgatni, főleg hogy hely se lenne rajtuk hozzá. Tapasztalat szerzésnek meg túlzás lenne annyit szívni mint ami a mostani működő rendszer legyalulása majd újra rakosgatása jelentene. Mennyiségi licensz? Ne vicceljünk már.
Script aktiválás, digitális licensz, működik, pont."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
Nem támogatottot ír mindenre. Nem virtuál gépen akarom használni, csak per.pill. nincs fölös meghajtóm élesben próbálgatni. Felraknám fix rendszernek de kellene az alvó mód. És pillanatnyilag ez az egyetlen ok ami meggátol ebben, szóval ezért kellene megoldás rá. Ha csak VM akarnám használni, akkor tökmindegy lenne.
[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
válasz The Goth #23928 üzenetére
Az lehetséges, hogy azért nem tudom beállítani a fentebb írtakat, mert virtuális gépen futtatom?
Mondjuk minden más Windows és Linux is amit virtuális gépen használok megjeleníti az alvó módot, és el is tudom szundíttatni.
Találtam ugyan egy ilyet: [link] (Option 2), meg más "megoldásokat" is de nem hozza vissza a menübe az alvó gombot."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
Hali, azt esetleg tudja valaki, hogy az 24H2 LTSC verzióban hogyan lehet a leállító menübe
(start menü jobb alsó "hosszú Ó") visszarakni az alvó módot? Vagy egyáltalán beállítani, hogy csicsikáltatni lehessen amikor én szeretném?
Ebben a verzióban a vezérlőpultban nincs meg a szükséges beállítás lehetősége mint pl. a Próban."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
Azt be lehet valahogy állítani, hogy a gyári fájlkezelőt megnyitva a D,
vagy az általam kiválasztott meghajtót nyissa meg alapestben?
Vagy csak ezért kelleni fog 3rd party soft?
A beállítások közt csak a "Kezdőlap" és az "Ez a gép" opciókat ajánlja fel.
24H2 legfrissebb."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
-
The Goth
tag
válasz mefistofeles #3191 üzenetére
Ez biztos? Amúgy köszi! Nem szívesen szánnám rá az időt ha mégsem.
-
The Goth
tag
Ha nulláról felrakom egy szűz meghajtóra egy olyan gépre amin fiókhoz kapcsolt digitális licenszes 10-es van most, akkor automatikusan aktiválódni fog mintha a 10-est telepíteném újra, vagy kellene hozzá új licensz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest