- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz The Goth #23999 üzenetére
CDW-n láttam most is 1 darabos licence-t, bár az most épp IoT volt, nem tudom máshol mit árulnak. Az 5 seat-et anno ilyen 10 dolláros bigyókkal töltötték fel, szóval nem vettek 5 db. LTSC-t.
Felgyorsult a világ! Mostanra már Te se több tucatot, több százat írsz[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
"A szál elején azt hittem, hogy Te ennek utánamentél,"
Meg fogsz lepődni, igen utána néztem, ezért tudom, hogy ezt így nem lehetséges legálisan megoldani.
"Vagy most azt várod, hogy én vegyem fel a kapcsolatot valamelyik reseller-rel? Félreértés lehet, én nem akarok ilyesmit vásárolni. Viszont egyre biztosabb vagyok benne, hogy Te sem."
Te erőltetted mindvégig ezt a:
"Még mindig meg lehet venni jogtisztán, nem tudom ez miért van figyelmen kívül hagyva mindig..."Ha már ennyire erőltetted ezt a vegyük meg legálisan vonalat, gondoltam hozzá fel konkrét lehetőséget is hozzá, mert mint fentebb már írtam, igen ha lehetne én hajlandó lennék fizetni is érte. Csak hogy ez az én esetemben így egyénileg nem opció.
"Nem ismerem ezt az NTLite-ot, de itt egyik "karcsúsított" rendszeren sincs gond a frissítésekkel. Melyik capability/package/feature/app eltávolításával volt gondod?"
Nem tudom már pontosan, kismillió változatot próbálgattam annó ezekből, hogy már beleuntam és ezt a vonalat elengedtem, és ezért akarok rendes használati próbát tenni egy eleve ilyen minimalista redszerrel.
rumkola
Nem az Enterprise verzió kigyomlálásáról volt szó!
[ Szerkesztve ]
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
rumkola
nagyúr
Enterprise egy gépre otthonra. Azt még kigyomlálok belőle ezt-azt.
-
Geth
veterán
válasz The Goth #23994 üzenetére
Én nem tudom, csak felvázoltam egy korábban biztosan működő módszert. A szál elején azt hittem, hogy Te ennek utánamentél, azért kérdeztem.
Vagy most azt várod, hogy én vegyem fel a kapcsolatot valamelyik reseller-rel? Félreértés lehet, én nem akarok ilyesmit vásárolni. Viszont egyre biztosabb vagyok benne, hogy Te sem.Nem ismerem ezt az NTLite-ot, de itt egyik "karcsúsított" rendszeren sincs gond a frissítésekkel. Melyik capability/package/feature/app eltávolításával volt gondod?
-
The Goth
tag
Geth
A kérdés továbbra is adott, szerinted hol tudok MAGÁNSZEMÉLYI mivoltomban EGYETLEN gépre érvényes EGYETLEN Enterprise licenszet venni?
"Nekem ntlite nélkül sikerült megugrani a gyomlálást, nem használtam külső szoftvert."
Egy nagyon egyén függő szitu, hogy ki és mit és mennyit akar belőle kiszedni.
Én is megtudtam oldani csak nem annyi mindent és azokat kigyomlálni amiket én szerettem volna. NTlite meg a hasonló módszerek ugyan ezt megoldották, csak éppenséggel hosszabb távon pl. frissítéseikkor akadtak ezekkel a verziókkal gondjaim. Nyilván ha eleve valami benne sincs a rendszerben, akkor nem kell eltávolítanom, és az eltávolítása miatt a rendszer sírni, én meg szívni nem fogok.teptep
Nagyon köszönöm! Bár tényleg nem volt szükségszerű megtenned, de köszi mégegyszer!
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz The Goth #23985 üzenetére
[hu-hu_windows_11_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_8fea6034.iso]
i3-4170, Rufus, helyi fiók, Internet nélküli telepítés után az alvás tiltva volt. [Graphics!]
Kiengedtem a netre, maradt aktiválatlan, de összeszedte a drivereket, és a képernyő átváltott 1024x768-ról FullHD-re. Ekkor elérhető lett az S3 alvás.
Win update előtti és után állapotok: [Főkapcsoló] [Powercfg] -
Borisz76
veterán
válasz Greensnake #23989 üzenetére
Nálam a gépen évekig a Win10 Pro 64 bites rendszer futott , digitális licenszel.
2013-ban vettem a gépet és azóta "csak" az SSD illetve a VGA lett cserélve.
Ház: Cooler Master HAF XB
Táp: Enermax Revolution 87+ 650W
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 GHz-3.9 GHz )
Hűtő: Noctua NH-D14
Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
VGA:ZOTAC Gaming RTX 2060
SSD: Samsung 850 Pro series 2,5" 512 GB1-2 hete feltettem a Win11 Pro 64 bites rendszert.
Azóta is szépen fut, működik rendesen.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
válasz Greensnake #23989 üzenetére
Tedd fel nyugodtan, nálunk egy dell 3050-es gépen, ami i3-7100 procival van szerelve gond nélkül fut. Volt itt, aki harmadik generációs intellel is használja, szóval az első genes Ryzen nem kevés neki.
-
Greensnake
csendes újonc
Sziasztok ! Kérdezni szeretném, hogy vannak itt tagok akik úgymond nem kompatibilis hardveren futtatják a rendszert? Ha igen van bármilyen negatív tapasztalat a rendszerrel?
Nekem speciel egy első genes ryzen 1600X ketyeg a gépbe ami köztudott nem elég neki.
Amit nem egészen értek, vagy nem rendelkezik ez a prockó valami utasítási készlettel ami éppen a Win11-nek kellene? Jelenleg 10-est nyüstölök azért érdekelne a Win11. (TPM stb rendelkezik a gép, egyedül a procival nincs kibékülve amikor lefuttatom a health check appot. (Tudom, hogy vannak kiskapuk rufus és társai , de elsőbb kíváncsi lennék a felhasználói tapasztalatokra is )"Dutch van der Linde: My lord, few more like her, we could take over the world. "
-
Geth
veterán
válasz The Goth #23985 üzenetére
Pár êve elég volt egy resellerrel (pl. CDW) együttműködni, 5 seat volt a minimum (nem több tucat vagy száz), és ebből 4 lehetett valami filléres bigyó.
De úgy látom Te alaposabban utánanéztél ennek.Nekem ntlite nélkül sikerült megugrani a gyomlálást, nem használtam külső szoftvert.
[ Szerkesztve ]
-
Na sikerült meggyógyítani! Egy UUP-s 23H2 verziót akartam letölteni, amit lehet hogy eltévesztettem és in place upgrade után 22H2 downgrade lett belőle. Azt hittem, hogy vége mindennek, de lassan magához tért a windows update és lassan felfrissítgette magát. Hallelujah! Ettől többet már nem is várnék ettől az AMD 3020e processoros 8giga rammal és 500gigás nvme SSD-vel megtuningolt ACER Aspire 1 A114-21 NX.A9HEU.001 -es török sorozatnéző annyomnak megcsinált masinkától. Bár SSE4.2 -t tud a procija.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
DrKapocs
őstag
válasz King Unique #23915 üzenetére
Köszönöm szépen, valóban ez volt a gond. Letöltöttem a 8-as verziót (a 7-es már kevés), hozzáadtam a BitLocker támogatást és újra működik. A Haleoval szemben egy hátránya van talán a Macrium Free-nek: a titkosítás, jelszóvédelem a free verzióban nem érhető el. A Haleo Free-ben benne van.
-
The Goth
tag
Geth
Egyéni felhasználóként hol veszel csak szervezetek számára elérhető Enterprise licenszet? Vegyek több ezer dollárért több tucat, vagy több száz gépre, mikor csak egyre lesz telepítve? Te nyilván megtennéd, ugye? Ne már.
Unique
Az általad linkelt cikkben pontokba szedettek, melyek szerint az LTSC nem támogatja a Win. Store-t, modern Edge-t, Office-t stb, amiket érvként hoz fel hogy ezért ne használd otthoni környezetben a 24H2 esetében abszolút nem állnak meg. Minden telepíthető, sőt pl. az Edge már alapból rajta is van. A Surfacet lehet tényleg nem támogatja, de ki akarná azon használni?
"Nem is cél itt semmiféle meggyőzés, pusztán csak a tények lettek leírva és kifejtve, ha már firtatva lettek a leírtak, ahol a véleményem mellé eleve oda tudom állítani magát a Microsoftot is,"
Ahhoz képest nagyon sulykolod, hogy dehát az MS nem ajánlja.
"gyakorlatilag semmilyen olyan microsoftos ajánlást, leírást nem lehet találni, ami az Enterprise LTSC kiadás széles körű használatát javasolná pl. otthoni felhasználók számára "
Szerinted egy szervezeti vagy vállalati dolgozó akinek a céges laptopján ott figyel ezen licensszel rendelkező kiadás, nem hordja haza és nem használja általános célokra a gépét? Ugye ezt nem gondolod komolyan? Mi köze annak ahhoz, hogy az MS mit javasol vagy mit nem ahhoz, hogy te ténylegesen mit tudsz használni, miután kipróbáltad és tudod hogy tudod használni????ViktorHUN
"Ez nem arról szól hogy az a kisréteg szeret warezolni,inkább van az,hogy van egy réteg akinek régebbi a gépe amre nem lehet felrakni a 11-et,viszont teljesen jó pc ami megfelel neki, mókolás nélkül viszont csak az ltsc megy fel rá,és nem lehet hozzá kulcsot venni."
Az estemben nem erről van szó, most is 11 prót használok sok pénzért megvéve, csak egyszerűbb lenne az Enterprise kiadásba belerakosgatni ami nekem kell, mint a mezei próból kigyomlálni ami nem. Főleg, hogy utóbbi több mint előbbi, és az olyan megoldások mint az NTlite meg hasonlókkal sem tudtam eddig hosszú távon megfelelően működő rendszert összerakni.
teptep
A sima iot nélkülit. Megköszönöm, ha megteszed, de ezt az egy napot már úgyis kibírom.
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz The Goth #23969 üzenetére
"hétfőn az lesz, veszek egy SSD-t azt rárakom élesbe"
Nekem van egy 80%-os SSD az asztali gépemben. (Az éles rendszer van ráklónozva és azon próbálok ki alkalmazásokat.) Nem tart semmibe megfuttatni a telepítőt. A MAS-ról ezt a két ISO-t tudom leszedni:
[en-us_windows_11_iot_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_f6b14814.iso] vagy
[hu-hu_windows_11_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_8fea6034.iso]Melyik verziót teszteljem alvásra? [Infó]
(Pár hónapja tesztelgettem. Tetszett, hogy feladatkezelőben csak fele annyi folyamat fut. De gyakran belefutottam, hogy ez vagy az nem működik, ezért elengedtem.) -
ViktorHUN
csendes tag
válasz King Unique #23982 üzenetére
Ez nem arról szól hogy az a kisréteg szeret warezolni,inkább van az,hogy van egy réteg akinek régebbi a gépe amre nem lehet felrakni a 11-et,viszont teljesen jó pc ami megfelel neki, mókolás nélkül viszont csak az ltsc megy fel rá,és nem lehet hozzá kulcsot venni.
-
King Unique
titán
válasz The Goth #23980 üzenetére
Mármint egy olyan microsoftos leírás, ami a Windows 11 Enterprise LTSC 2024 újdonságait mutatja be, talán cáfolná azt a szintén microsoftos leírást, ami lényegében azt részletezi, hogy az Enterprise LTSC kiadás egy speciális kiadás speciális felhasználáshoz és nem feltétlen általános otthoni vagy akár vállalati használathoz? Nem gondolnám, úgy meg pláne nem, hogy gyakorlatilag semmilyen olyan microsoftos ajánlást, leírást nem lehet találni, ami az Enterprise LTSC kiadás széles körű használatát javasolná pl. otthoni felhasználók számára is!
Nem is cél itt semmiféle meggyőzés, pusztán csak a tények lettek leírva és kifejtve, ha már firtatva lettek a leírtak, ahol a véleményem mellé eleve oda tudom állítani magát a Microsoftot is, ellenben ez a másik oldalon ugye már nem feltétlen mondható el.
Igen, tudjuk, van egy 0.x%-os felhasználói réteg, akik szeretnek otthon LTSC-vel warezolni, ellenben a többségnek bőven megfelelnek otthonra és a Home és Pro kiadások is, azokhoz jogtiszta licencet is inkább tudnak beszerezni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
válasz King Unique #23978 üzenetére
Az általad linkelt cikk finoman szólva elavult. És nem csak azért mert az LTSC 2016-ról szól és 2019 jún. 22. az eredeti az utolsó módosítása 2020 feb. 20.
Gondoltam rá, hogy pontonként rávilágítok, hogy az abban leírtak a 24H2 esetében miért nem fedik a valóságot, de az MS egy egész oldalt szentelt neki: [link]
A lényeg, hogy az én elvárásaimnak és felhasználásomhoz jobban megfelel mint a SAC kiadás.
Azt most már tényleg engedjük ezt el, láthatóan nem fogod megérteni, hogy van akinek ez a verzió ezért vagy azért, de jobb kiadás, Te meg engem nem fogsz meggyőzni, hogy nekem a rosszabb miért jobb, szóval jóccakát."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
King Unique
titán
válasz The Goth #23972 üzenetére
Szerintem ha visszaolvassuk, akkor elég egyértelmű és nyilvánvaló a leírtak alapján, hogy a "potyázás" kizárólag az Enterprise LTSC otthoni használatára vonatkozott. Másra még csak utalás sem történt, meg pláne nem általánosítás, szóval a tekintetben eleve nincs miről beszélni.
Az Enterprise LTSC speciális környezetbe és felhasználásra szánt kiadás rögzített életciklussal, nem pedig otthoni általános használatra szánt kiadás, az előbbi okán számos olyan funkció és szolgáltatás hiányzik belőle, ami otthoni és bizonyos esetekben vállalati környezetben is alapvető követelmény lehet. Amiket a linkelt leírás szépen felsorol és ennek okán nem meglepő, ha a Microsoft nem nagyon kínálja az otthoni felhasználóknak, hiszen ugye nem is feltétlen otthoni általános használatra szánt kiadás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok. Olyan problémával fordulnék hozzátok hogy a legfrissebb verzióval rendelkezek,s ha rámegyek képfájlra rákattintok 2x akkor csak pörög a kis ikon és nem csinál semmit. Vagyis pontosan ki is akasztja a fájlkezelőt,de csak abban az ablakban. Mit tudnék csinálni? A képfájlt tuti hogy jó,mert ugyan arról telepítettem már sokszor fel programot. Kipróbáltam több képfájlal de ott is ugyan azt csinálja.
Tudtok ebben segíteni nekem? Köszönöm a segítségetek előre is.Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
The Goth
tag
válasz King Unique #23971 üzenetére
Oké, tényleg uccsóra.
Technikailag tényleg jogos, nem is vitattam. Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy attól, hogy ezt a verziót potyázom még nem lehet általánosítani, hogy minden mást is potyázok. De mivel egyéni felhasználóként Enterprise licenszet nem lehet vásárolni, és ha nem állsz kapcsolatban olyan szervezetekkel akik számára ez a lehetőség legális módon adott, lásd mint én sem, akkor az marad hogy megoldod ahogy tudod. Az, hogy az MS nem teszi legális módon elérhetővé a nem minden szarral teletűzdelt op.rendszerét a mezei júzer számára -ami egyébként lényegében csak annyiban tér el a mezei felhasználói változattól, hogy nincs minden szarral megtömve -, (igen, tudom, hogy nem csak abban) az az MS "sara". Ha elérhető lenne egyénileg jogtisztán megvenni az LTSC licenszet, nyugodtan elhiheted, az elsők között lennék a pénztárnál. De mivel az van ami van, hát ez van, pont."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
Geth
"A Pro kulcs nem tudom hogy jött ide, illetve a lenézést Te vizionáltad."
Az a része Uniqe-nak szólt a "potyázós" megjegyzésre. Oké az én saram, a nevét kihagytam.norba69
"Ha nincs 50 Gb üres helye, akkor fölösleges észt osztani, valóban.
Szar melóhely lehet, hogy ltsc-t kell telepíteni, de egy ssd sincs pluszban :)
5 rugónál kevesebb egy 120-as dahua."Háát jóbarát... Csak jeleztem, hogy úgy reagáltál valamire, hogy azt el sem olvastad.
És az a durva, hogy még mindig nem olvastad el. Mert ha tényleg elolvastad és úgy írtad ezt a kommentet, akkor nagyon súlyos gondok vannak.Mindegy, hétfőn az lesz, veszek egy SSD-t azt rárakom élesbe. Ha élesben lesz alvó mód akkor pedig használom, és nem fogok álmatlanul forgolódni miatta.
Részemről a témát lezártam.
[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
Pár napja nem látja a többi gépet a hálózaton a Win11 notebook, szerintem a 24H2 update óta. Már kipróbáltam mindent amit találtam a neten, de semmi eredmény.
SMB szolgáltatások bekapcsolva, wifi driver újratelepítve, Win10 asztali és notebook lát mindent, csak a 11 nem.
Van valami tippetek?
-
-
norba69
senior tag
-
The Goth
tag
"Nem viccelek, a warez itt tiltva van."
Pontosan mi is volt a bejegyzésemben "warez"??? Nem reklámoztam, de még csak a scriptet sem tettem közzé ami az aktiváláshoz szükséges. Az, hogy nem vagyok olyan képmutató mint sokan mások és be merem ismerni, hogy nem vásárolt licensszel akarom használni -leginkább mert nem tudnék hogyan hozzájutni ehhez a verzióhoz- még nem olyan "hű, akasszuk fel a mocskos ingyenélőt" szitu, szerintem. Egyébként megsúgom, hogy a mostani prómat is teljes áron vettem, nem ilyen párezres kitudja működik-e kulccsal használom és a programjaimat is megveszem -biztonsági okokból mert nem rakok ingyen bejárót a gépemre-, szóval még nem kéne rögtön lenézni valakit."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
King Unique
titán
válasz The Goth #23960 üzenetére
Eleve adott a lehetőség a már telepített, belakott rendszert képfájlba menteni és abból visszaállítani, nem feltétlen kell a 0-ról újratelepíteni egy másik Windows kipróbálása után.
"Mennyiségi licensz? Ne vicceljünk már.
Script aktiválás, digitális licensz, működik, pont."Tehát akkor ahogyan sejthető volt, csak a szokásos potyázós megoldás és nyilván nem vásárolt, jogtiszta licenc, ami az Enterprise LTSC esetében amúgy is erősen kérdéses otthoni használatnál, mivel normális esetben szervezeti szinten (céges, intézményi) reális és legális mennyiségi licenceléssel az olyan használata.
[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
Mint fentebb írtam nincs fölös meghajtóm rá -ha lenne már rég feltettem volna- a mostaniakat meg nem akarom ezért szétparticionizálgatni, főleg hogy hely se lenne rajtuk hozzá. Tapasztalat szerzésnek meg túlzás lenne annyit szívni mint ami a mostani működő rendszer legyalulása majd újra rakosgatása jelentene. Mennyiségi licensz? Ne vicceljünk már.
Script aktiválás, digitális licensz, működik, pont."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
Geth
veterán
válasz The Goth #23957 üzenetére
Akkor tedd fel vasra és nézd meg ott. Nekem is ugyanaz a rendszer van fent VM-ben és a vason is, és természetesen a vason van altatás.
Vagy Nálad nem lesz ott se, és akkor szereztél egy tapasztalatot, hogy miért nem kell erőltetni az LTSC-t.Hátha Te válaszolsz, ha már szóba került az LTSC!
Mennyibe fájt a mennyiségi licence? Mit vettél mellé? Úgy emlékszem nem olyan egyszerű összekattintani egy csomagot, hogy adjanak ilyet. -
The Goth
tag
Nem támogatottot ír mindenre. Nem virtuál gépen akarom használni, csak per.pill. nincs fölös meghajtóm élesben próbálgatni. Felraknám fix rendszernek de kellene az alvó mód. És pillanatnyilag ez az egyetlen ok ami meggátol ebben, szóval ezért kellene megoldás rá. Ha csak VM akarnám használni, akkor tökmindegy lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
Már beépítve tudja a Win 11:
-
Csorbi
addikt
válasz GEPESZ66 #23953 üzenetére
De, és magán az okostelefonon használod magát a webkamerát használó appot is. Messenger, Skype, Teams, stb.
Ha PC-n akarod, az Android natívan ezt nem tudja/nem engedi. Külső, jellemzően "noname" appok kínálnak ilyen funkciót, az meg olyan hogy vagy megbízol benne vagy sem (inkább nem). -
GEPESZ66
veterán
Az okostelefont még nem lehet webkameraként alkalmazni?
-
The Goth
tag
válasz The Goth #23928 üzenetére
Az lehetséges, hogy azért nem tudom beállítani a fentebb írtakat, mert virtuális gépen futtatom?
Mondjuk minden más Windows és Linux is amit virtuális gépen használok megjeleníti az alvó módot, és el is tudom szundíttatni.
Találtam ugyan egy ilyet: [link] (Option 2), meg más "megoldásokat" is de nem hozza vissza a menübe az alvó gombot."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
-
Schafranek
tag
Már letettem róla.
Valami elképesztő, hogy 2 hónap után sincs.[ Szerkesztve ]
Otium est pulvinar diaboli.
-
CirrMee
addikt
válasz GEPESZ66 #23935 üzenetére
Úgy olvastam, hogy jobban "terheli" a monitort.
De akkor maradok a 100 Hz-nél.A "jobban terheli" (ergo gyorsabban degradálódik) igaz volt a képcsöves monitorokra, viszont gondolom nem óhajtasz olyat használni.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Win10 alatt be tudtam állítani, hogy a Win kikapcsolási menüjében csak a "Leállítás" és az "Újraindítás" legyen látható.
Ezt, hogyan tudom beállítani W11 esetén ?
A Zárolás és az alvó állapotot soha nem használom !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
GEPESZ66
veterán
Enézést, hogy itt kérdezem meg, de a monitor topik nem igazán aktív!
Ez a monitorom van.
[link]
Tudja a 100Hz-et.
Az Intel UHD Graphics 730 a Windows-on belül a következő frissítéseket hozza fel:
65 Hz
74,97 Hz
100 Hz.
Melyiket állítsam be?
Elég a 74,97 MHz? -
senior tag
-
Csöves
őstag
válasz Öcsielvtárs #23926 üzenetére
Bekapcsoltad az automatikus frissítést?
Aquila non captat muscas.
-
The Goth
tag
Hali, azt esetleg tudja valaki, hogy az 24H2 LTSC verzióban hogyan lehet a leállító menübe
(start menü jobb alsó "hosszú Ó") visszarakni az alvó módot? Vagy egyáltalán beállítani, hogy csicsikáltatni lehessen amikor én szeretném?
Ebben a verzióban a vezérlőpultban nincs meg a szükséges beállítás lehetősége mint pl. a Próban."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
andreas49
senior tag
válasz Doky586 #23885 üzenetére
Szia,
Mitől ilyen nagy méretüek a fájlok? Nekem regisztrált verzióm van és :
Macrium Reflect Free 8.0.7783 [x64] Setup.exe -> 186 003 336 Mb
Macrium Rescue Media 8.1.7847 [PE10, x64].iso -> 486 408 192 MbHONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
GEPESZ66
veterán
Amikor be szeretném kapcsolni a memória integritást, az alábbi illesztóprogram hiba miatt nem lehet.
Utánna olvastam, s ez a Logitech C170 webkamerám miatt van.
Frissebb illesztőprogramot a Windows nem talál.
Nem tudom, van-e erre megoldás, van-e frissebb illesztőprogram valahol?
Úgy olvastam, hogy a telefont is lehet már webkameraként használni.?
Akkor inkább ne használjam ezt a webkamerát?
Hogyan távolítsam el ezt az eszközt?
Nyissam meg a Vezérlőpultot, s keressem meg az eszközt, s távolítsam el az illesztőprogramot?
Ha így teszek, mikor kell kihúznom az eszköz USB csatlakozóját a gépből?
Vagy előtte tiltsam ez eszközt, s utánna kattintsak az illesztőprogram eltávolítására? -
Apucy01
őstag
THX Srácok
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
King Unique
titán
-
aktív tag
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
HP EliteBook 8540W-re telepítek Win11-et. Tudom, elvileg nem lehetne, de ettől most tekintsünk el.
A BIOS támogatja az UEFI-t, viszont jelenleg MBR-es a telepítőm - a kérdésem, hogy van-e értelme UEFI-s telepítőt csinálnom, lesz-e ennek bármi előnye a gyakorlatban?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Apucy01
őstag
Sziasztok
Nem igazán nagy probléma csak furcsálom a környezetemben mindenki meg kapta már 24H2 csodát én viszont nem , persze ujra tudnám vele telepíteni a gépet de nem akarom úgy szeretném megcsinálni hogy minden program és beálítás meg maradjon de hiába várom az ms től a frissitést. szerintetek mi lehet a gond? 8700k proc 16 giga ram rx 580Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
DrKapocs
őstag
válasz King Unique #23915 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, ezekkel lehet a gond. Valószínűleg a 7-es már kevés lesz az utóbbi win11 frissítések óta, illetve kell a Bitlocker support is. Frissíteni fogom.Egyébként érdekes, mert miután belaktam a frissen telepített Win11-et, sikerült egy backup csinálni a Macrium 7-el. Az avast miatt később összekavarodtak a dolgok és kellett egy restore. A 7-es verzióval készített backup visszament még rá hibátlanul. Most ugyanazokkal a beállításokkal már nem boldogult a 7-es a Bitlockerrel.
-
King Unique
titán
válasz DrKapocs #23910 üzenetére
A Macrium Reflect esetében mind a képfájlba mentésnél, mind a klónozásnál alapértelmezett beállítás az intelligens szektormásolás, amikor csak a ténylegesen foglalt területet menti a partíción, nem szektorról szektorra a teljes partíciót benne a szabad területtel is. + Az így létrehozott képfájlt még tömöríti is alapértelmezetten 60%-ra, vagyis eleve kis méretű lesz.
Ha az előbbi beállítás mellett lett 60 helyett 450 GB a képfájl, akkor lehet a BitLocker kavart be, ahol ha penrive-ról bootolós WinPE / WinRE környezetben nem lett a mentés előtt feloldva a titkosítás (ott is hozzáadható a BitLocker támogatás), akkor az (zárolt állapot) magyarázza miért lett olyan nagy méretű a képfájl."Image Size
An image of a locked BitLocker encrypted volume will be approximately the same size as the entire imaged file system. The file system cannot be read so unused space cannot be omitted and encrypted data does not readily compress."A Hasleo Backup Suite használata meg gondolom a telepített Windows 11 alól indítva történt feloldott BitLocker-titkosítású kötet mellett, az azért tudta csak a ténylegesen foglalt területet másolni és utána tömöríteni a képfájlt, ahol ilyen alapon a Macrium Reflect is tudta volna.
A Macrium Reflect amúgy jelenleg a 8.1.8325 verziónál jár, ajánlott mindig lehetőség szerint a legújabbat használni, nem az X évvel korábbi muzeális verziókat... Vagy mivel a 8.1-tól fizetős lett, akkor már legalább a legutolsó ingyeneset, a 8.0.7783 verziót, de pendrive-ról bootolós WinPE / WinRE formában akár a 8.1.xxxx is opció lehet, egyik fórumtag szokta itt linkelgetni a saját maga által létrehozott WinPE ISO-t (példa).
#23913 hotkar:
Az intelligens szektormásolás alapesetben azt jelenti, hogy csak a ténylegesen foglalt területet menti illetve másolja a program a képfájl létrehozásánál és a klónozásnál, nem pedig azt, hogy nem menti a lapozófájlt, hibernáció fájlt és egyebeket, nálam az ilyen módon létrehozott majd utólag felcsatolt képfájlban eleve benne vannak ez utóbbi fájlok is.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
hotkar
aktív tag
válasz DrKapocs #23905 üzenetére
A Macriumnál az "Intelligent Sector Copy" kiválasztása a megoldás kulcsa; ekkor nem másolja át a lapozófájlokat és a hibernáláshoz szükséges területet sem, és csak a ténylegesen elfoglalt helyet másolja (ahogy Csorbi írta).
(A másik választás a Make an Exact Copy of the Partitions, amikor teljes lemezképet másol.)
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem!
Az adatlapomon szereplő konfigurációval van valami megoldás, hogy a windows 11 futtatható legyen?
-
Csorbi
addikt
-
DrKapocs
őstag
válasz nokiauser #23909 üzenetére
Nem is vitatom, hogy működik.
Csinálni akartam egy újabb backupot a Macrium Reflect Free-vel (7-es verzió, régóta ezt használom), mielőtt felteszem a Hasleot. Érdekesség, hogy a korábbi 60GB körüli érték helyett most a teljes C meghajtót akarta menteni, kb. 450 GB körüli értéket írt ki. Olyan volt, mintha nem tudott volna mit kezdeni a BitLocker miatt a C meghajtóval. Nem is piszkáltam, inkább feltettem a Hasleot. Először csináltam egy mentést futó windows 11 alól az SSD-ről a gépben lévő HDD-re. Ment simán, kb. 50GB-os a mentés. Utána csináltam egy bootolható pendrájvot is, úgyis csináltam egy mentést. Eredmény ugyanez, kb. 50GB, ezt most külső HDD-re csináltam. Az én 7-es verziós Macriumomban még nem volt titkosítás, a Hasleoban van. Így jelentős az időmegtakarítás, mivel nem kell külön titkosítanom a a backup fájlt. Szóval, eddig tetszik a Hasleo, remélem megbízható is. Mondjuk ez csak egy esetleges visszaállításnál derül majd ki, addig marad a bizalom. Úgy tűnik, hogy váltok a Hasleora. -
-
Csorbi
addikt
válasz DrKapocs #23905 üzenetére
ShadowCopy a titok. És működik.
-
DrKapocs
őstag
válasz Doky586 #23892 üzenetére
Doky586 & cigam:
Köszönöm a válaszokat. Igen, számomra túl bonyolultnak tűnt a leírás, a 128 GB elbizonytalanított.Egyébként én mindig pendrájvról bootolva csináltam biztonsági mentést Macriummal. Én a bootolható megoldásban jobban bízok, mint a Win-en futó exe programban. Valahogy nekem furcsa egy olyan rendszerről csinálni biztonsági mentést, ami éppen használatban van és futtatja éppen a mentést. Biztos működik, csak nekem furcsa. Számomra egy dolog hiányzik csak a Macrium Reflect Freeből: a lemezkép jelszavas védelme, titkosítása.
-
moleculez
veterán
válasz King Unique #23902 üzenetére
Kinek hogy🤷🏼♂️ Az N az tényleg a ló túloldala, de ha valaki szeret ezzel szórakozni… mindenkinek kell egy hobby.
LTSC: mostanában érzem úgy hogy be van lakva, minden feltelepítve, kipróbálva ami kell, aztán minden működik.
Korrekt kis középkategóriás gépem van, nem a hardver miatt van LTSC. Egyszerűen zavar a sok előretelpített bloatware amit az életben nem fogok használni, zavar a tudat na’ . Ezt felraktam, volt egy File Explorer Settings meg Edge azt ennyi. Ami kellett felraktam.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
King Unique
titán
válasz moleculez #23898 üzenetére
Ez a "gyomlálás" gyakran inkább csak kényszeres berögződés egyes felhasználóknál, mert nem mintha okvetlenül szükség lenne rá. Attól hogy vannak a rendszerben vagy azon belül az egyes kiadásokban + funkciók és alkalmazások, még nem feltétlen kötelező használni azokat, lehet helyette másik programot telepíteni és alapértelmezettként beállítani, stb. Na meg a mai hardveres erőforrások mellett szintén nem mintha annyira szükség lenne "kicsontozott" Windowsra, az max. a hardveresen nagyon gyenge PC-knél lehet indokolt, de egy olyanra meg lehet inkább valami könnysúlyú Linuxot érdemesebb telepíteni.
Az N kiadásoknál a multimédia funkciók teljes hiánya nyilván nemcsak a videózásra értendő, hanem gyakorlatilag minden arra épülő funkcióra , egy rakás dolog nem fog működni az N kiadásoknál - elég csak megnézni a linkelt útmutatót, az ott felsoroltakat, még a Skype, Teams, Xbox sem fog normális működni - , sőt pl. az MTP hiánya miatt még egy androidos okostelefont sem fog tudni kezelni, amivel nem olyan régen szívott itt más is (bővebben).
Úgyhogy az továbbra is áll, hogy otthoni általános használatra gyakorlatilag semmi értelme nincsen N kiadást telepíteni, meg ha utána úgyis telepíteni kell rá az MFP-t, hogy normálisan lehessen használni.Az Enterprise LTSC szintén az előbbi kategória, az megint nem éppen otthoni általános használtra való és egy rakás dolog hiányzik belőle. Az meg a másik, hogy ugye licencelés szempontjából az olyan inkább szervezeti (céges, intézményi) szinten reális és legális, nem feltétlen otthoni felhasználóknál.
#23901 Z.s.o.l.t.i :
Tehát az előbb leírtak értelmében nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez esetben kb. semmi értelme nem volt N kiadást telepíteni, meg nyilván nem csak a Windows Media Player hiánya ott a gond.
Ha még nincsen belakva a rendszer, akkor igen, célszerű újratelepíteni egy standard (nem N) Pro kiadást.[ Szerkesztve ]
-
Z.s.o.l.t.i
csendes tag
válasz King Unique #23897 üzenetére
Szia! A minél kevesebb, felesleges cucc miatt. (Windows media player és hozzátartozói nekem nem kellenek. Videó és zenelejátszáshoz más progit fogok használni.) Win10nél már használtam N-es verziót korábban.
De így reinstall lesz sima pro-val.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Napelem
- DIGI internet
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest