-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TiberiusX
tag
válasz Csupingo #25898 üzenetére
Gigabyte Z790 Gaming X lap
i5 13600k
32Gb-ram
4070ti
Seasonic Prime GX ATX 1000W 80+ gold tápSemmi nincs húzva, ált netezés után felállok és mikor visszaülök a gép elé az fogad, hogy írjam be a pin-t mert újraindult a gép. Talán egyszer volt az, hogy ott ültem, de a telefonomat nyomkodtam és újraindult, semmi nem futott akkor ha jól emlékszem.
Alvó állapot mindig ki van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz TiberiusX #25895 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy milyen gép és milyen helyzetekben indul újra. Pl. ha jól rémlik, az újabb inteleknél előfordul, hogy terheletlen állapotban alacsony a cpu feszültség és az okozhat ilyet is. Ha pl. játék alatt fordul elő, akkor talán nem megfelelő teljesítményű a tápegység. Ha böngészés közben, akkor talán az adott vga driver és a böngésző nem szeretik egymást, stb. Aztán persze lehet rosszul megválasztott tuning is.
Ha folyamatosan használod, akkor is csinálja, vagy ilyenkor mondjuk készenlétbe megy és az ébredéskor omlik össze? Amd vga-nál még akár ez is bent lehet a pakliban, bár pontosabban fekete szokott maradni a kép, a kártya nem tér magához.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
TiberiusX
tag
válasz Csorbi #25896 üzenetére
MemTest86 lefutott 2 pass ig.
Leellenőriztettem a 3 SSD-t és a 2 HDD-t is, nem talált hibát, Macrorit Disk Scanner
Egy dolgot tudok, hogy az egyik HDD sata kábel csatlakozója elkopott és simán le lehet húzni a kábelt róla, nem kell a bütyköt benyomni hogy elengedje.
Általában IDLE-ben jön elő ez a hiba, netezek, felállok és mire visszaérek már újraindult.
Terhelés, játék alatt nem fordult még elő. -
TiberiusX
tag
Sziasztok!
A számítógépem újraindul random és az eseménynaplóban ezt a kritikus hibát találom mindig miután megtörténik, ez táp hiba lehet?
Már 3x telepítettem újra a Win-t, hátha...
Nincs kékhalál, se hiba üzenet, lekapcs majd újraindul.[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
ugyan ugy mint a jelszavas idopocsekolas.
Ezzel sokan így vannak, ha meg valahova kell, akkor meg all in 1db mindenhova. A következményeiről meg naponta olvasni.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
hugi0
őstag
Egy biztonsagisnak biztos az "okorseg" - nekem nem az.
.
Igen volt kriptobanyasz a gepen (w11).
Porgott a VGA rendesen.
Megnyitottam az EXE filet notepaddal kicsit beleszerkesztettem ezt-azt atirtam, igy mar nem latta el a funkciojat.
10 napig nem volt aktiv, utanna toroltem - azota nem volt.
Ezt sem lihegtem tul. - volt, nincs.
.
Az en szempontjaim masok, mint az "atlag", ha nekem nem kell jelszo es ebben segitesz azt koszonom !
.
Errol meg nem hallotam "Credential Manager" delutan utanna nezek ha talalok magyar informaciot rola.
- sajnos nekem az angol az nem megy.
Bar sokkal egyszerubb ha nincs jelszo es nem kell egy kulon program hozza, hogy a szamomra nyugbol egy keveset elvegyen.
.
Noxy !
Laptopot nem hasznalok.
Szamomra a laptop gazdasagtalan es kenyelmetlen.
- ugyan ugy mint a jelszavas idopocsekolas."Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Noxy
veterán
Ne má bakker, hogy akkora gond lenne, pld 4x lenyomni az X-t.
De vannak kényelmi megoldások is W11-re. Ujjlenyomat, vagy arcfelismeréssel szerelt laptopok.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Geth
veterán
Ez lemaradt, de erre is érdemes felhívni a figyelmet:
Semmi olyan nincs a szamitogepemen amit ha zarolnak a "bunozok" vagy elviszik akkor az nagy veszteseget okozna.
Ha neki ez kell vigye zarolja - leszarom.És ha csak botnet részeként használja az erőforrásaid, az még belefér? Vagy csak cryptominer-t futtat villanyórát pörgetve? Ne legyünk már ilyen fantáziátlanok, vannak ennél durvább szcenáriók is, amiben egyáltalán nem játszanak szerepet az adataid.
-
hugi0
őstag
Dehogy allitok.
Nem fogom minden inditasnal a billentyut veregetni.
.
Semmi olyan nincs a szamitogepemen amit ha zarolnak a "bunozok" vagy elviszik akkor az nagy veszteseget okozna.
Ha neki ez kell vigye zarolja - leszarom.
.
De hogy magamat hatraltassam azzal, hogy minden egyes inditasnal idot pazarlok arra, hogy jelszavakat irkaljak - hát azt nem.
Meg a ket szamitogepem kozott megint jelszavat irkaljak az nonszensz.
.
A win11-et is kieroszakoltak csak azert kerult az egyik gepre.
- ezzel egyutt ugye uj alaplap procit is vennem kellet, pedig valojaban nem lett volna ra szuksegem.
.
Remelem erzekeled a hozzaallasom a jelszavakhoz es a "rendszerhez".
A w7 is csak evekkel kesobb kerult fel amikor mar az XP-t korlatoztak.
.
Tudom tudom a fejlodeshez szuksegvan a fejlesztesekre.
- de az en felhasznalasi teruletemben meg a win95hu is jo lenne.[ Szerkesztve ]
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
szasanyi
félisten
Nálam a START menő/FŐKAPCSOLÓ/Leállítás menű csak 2-3mp múlva jelenik meg. Még sosem tapasztaltam ilyet és zavar (friss Win11 PRO, legutoló frissítéssel telepítve).
Tudja-e valaki mi lehet az oka ennek és/vagy megoldás van-e erre?If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
gyga
senior tag
Üdv. Urak/Hölgyek.
A következő problémába ütköztem. Friss win11(1hónapos belakott). Adott a helyi rendeszrgazda fiókom amibe a beállított pinkóddal be tudok jelentkezni. Most úgy gondoltam, hogy a sima jelszót megválltoztatnám, de úgy néz ki elfeljetettem. Nincs online fiók a gépen. Mit tudok tenni a jelszóval? Jelenleg is be vagyok jelentkezve a pinkód működik.. Más: próbáltam volna jelszókiadási lemezt létrehozni de nem indul el egyszerűen a progi[ Szerkesztve ]
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
Sanyi.mTs
addikt
MS store-ból eltöltött appokat hova telepíti? Program files (x86) -ban nem találtam
-
-
coco2
őstag
válasz King Unique #25877 üzenetére
Ok, tényleg nem sikerült teljesen a végéig elolvasni. ServicePack Build 2033-as a pro verzió a telepítőn. Bocsiiiii
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz R̲e̲m̲ #25873 üzenetére
Na közben meglett a megoldás.
Ha valaki esetleg belefutna, hogy döglassú a samba 24H2 alatt:windows 24h2 introduced a requirement for SMB signing wich can make NAS or network file transfers extremley slow when either server or client system does not have enough oomph so far it seems it can be disabeld alltough this is a security feature according to micorosft there maybe is no other option to increase file transfer speed again
open power shell as admin verify if sining is true
Get-SmbServerConfiguration | FL requiresecuritysignature
Get-SmbClientConfiguration | FL requiresecuritysignature
if signing is true turn it off
Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false
Set-SmbServerConfiguration -RequireSecuritySignature $false
Nálam működött, megvan mind a 10 csigabitForrás: [link]
-
King Unique
titán
Find Build and Version of Windows 11 Installation ISO or USB
A #25790 számú hozzászólásban eleve linkelve lett a fenti útmutató, amit úgy látszik nem sikerült megfelelően értelmezni, ez itt a probléma.
Nem a DISM verziószáma kell, hanem az ISO-fájl verziója, lásd alatta Version és ServicePack Build.
Teljesen naprakész ISO, UUP dump, stb. témában lásd #23814.
Az UUP dump és egyéb hasonló letöltési források a Microsoft letöltőszervereit használják, arra mutató letöltési linkeket generálnak, ami okán nyilván megbízható letöltési forrásnak tekinthetők.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
A képen a DISM verzióját látod, az ritkábban frissül, mint a rendszer.
2 perce letöltött MCT-s iso-ban az install.esd-t felmount-olva és lekérdezve az image verzióját:
Image Version: 10.0.26100.2033
Ez októberi.Az UUP dump is végső soron MS szerverekről szedi a mókát, abszolút megbízható. Fent van a forrása is az oldalnak, hash-ek ellenőrizhetőek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
coco2
őstag
válasz King Unique #25863 üzenetére
Ki van zárva,...
Félre ne értsd, nem ér meg nekem vitát, de ha van egy olyan szempont is, hogy a tényekben tisztán lássunk, akkor #25557-nél találsz egy dátumot arról, mikor volt, amikor kérdeztem - és utána csináltam. Az mct elpepecselt neten letöltéssel, meg az usb drive kiírással. A mappáknál ott a dátum:
Annyi ideig tartott el. És azon a drive-on ezt látom:Más.
Van a UUP dump weboldal. Vannak ott mindenféle verziók. Mennyire megbízható az a forrás?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha van rajta Windows, pl. Windows 10, akkor a microsoftos PC Health Check alkalmazás majd megmondja.
Egyébként meg #25329 és #25822 hozzászólások, azokban ismertetve van, hogyan lehet Windows 11-et telepíteni támogatott és nem támogatott hardverkonfigurációkra.[ Szerkesztve ]
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen gépre egyáltalán feltehető a Win11
HP Compaq Elite 8300 CMTVálaszt előre is köszönöm
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
nagyúr
válasz Doky586 #25868 üzenetére
Egyelőre nem kezdtem bele a tiszta telepítésbe.
Normál (nem Rufus-os) update volt Win10-ről Win 11-re és ez a "Ezeknek a beállításoknak egy részét a szervezete kezeli" problémával nem tudok mit kezdeni.
Pedig szerintem az upgrade-kor semmilyen vállalati használatot nem választottam ki. -
nagyúr
válasz King Unique #25864 üzenetére
Köszönöm, sikerült visszaállnom helyi fiókra.
-
-
nagyúr
válasz King Unique #25864 üzenetére
Köszönöm . Elnézést, hogy ennyit szerencsétlenkedek, de anno a Win10-et sokkal egyszerűbb volt feltenni...
-
Tiszta telepítésnél arra ügyelj, hogy ha nem tiltottad a rufuszból a bitlockert, akkor a telepítés után be lesz kapcsolva a bitlocker. Ezt utólag ki tudod kapcsolni pl a vezérlőpult bitlocker sectiójából.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
King Unique
titán
A #25822 számú hozzászólásban nemrég ki lett fejtve a hogyan kell Windows 11-et telepíteni.
"ne fussak bele megint ebbe a vállalti felhasználású verzió telepítésbe"
• How to Install and Log In to Windows 11 Without a Microsoft Account
Akkor lehetne helyi inkább fiókkal telepíteni.
• Switch to Microsoft Account from Local Account in Windows 11
• Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11Utólag is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, meg Microsoft-fiókról helyi fiókra is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ki van zárva, hogy a microsoftos MCT 1 hete 26100.1150 buildszámú 24H2 ISO-t töltött le és írt a pendrive-ra, ami ráadásul a hivatalos megjelenés (2024. október) előtti (2024. július) állapot, meg amikor eleve a minimum 26100.2033 vagy újabb builszámú 24H2 ISO-t tölti le.
Inkább a 3rd party Universal MCT wrapper programnál lehetett reális a 26100.1150 buildszámú 24H2 ISO, de a microsoftos MCT-nél eleve nem.Mármint mi a probléma, hogy az ElevenForum útmutatóban nem egy direkt link van az MCT letöltéséhez, hanem a Microsoft angol nyelvű szoftverletöltő oldalát nyitja meg és ott még egyet kell kattintani az MCT letöltéséhez, amit egy külön screenshottal is szemléltetnek?
[ Szerkesztve ]
-
hugi0
őstag
A w11-es gep elindul jelszo nelkul.
A w7-es gep is jelszo nelkul indul.
Hol talalom a felhasznalonevet (w11) ? - megtalaltam.
- gondolom ez lesz az (kep mellekelve).
Hol talalom a hozza tartozo jelszot ?
- ha jol remlik win11 telepiteset megoldottam jelszo beirasa nelkul.
( - vagy megsem ?)
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Sanyi.mTs
addikt
vezeték nélküli billentyűzetemen van hangerő állítási gomb (+, - , némítás)
ha használom ezeket, akkor megjelenik egy hangerő csík képernyő alsó részén középen. 10 mp-ig látszódik. le lehet ezt az idő rövidíteni 1-2 mp-re? (w11 pro 24h2) -
Geth
veterán
-
hugi0
őstag
Sziasztok !
Van idehaza 2 szamitogepem.
Az egyiken w11 fut a masikon w7.
A w11-es gepen hiaba csinalom a "mappa megosztas"t a w7-es gep nem latja a w11-est.
YT-on rengeteg videot megneztem mar a temaval kapcsolatban es odaig eljutottam, hogy a w11-es gepet latom a w7-esrol, de ha raklikkelek a gepre meg mindig felhasznalonevet es jelszot ker.
A w7-es gep nem lesz frissitve (ujabb win verzioval) mert 12 eves gep.
- valoszinuleg nem is menne rajta ujabb win.
De a fo oka az, hogy egy jol bealitott szamitogep ami a CNC gepet iranyitja.
- ami jo azt nem piszkalom.
Szuksegem lenne a CNC-t iranyoto geprol elerni a w11-en egy megosztott mappat amiben azok a file-ok vannak amiket futtatni fogok a CNC-s gepen.
Mindket gep egy routerhez csatlakozik vezeteken.
Elore is koszonom a segtseget !"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Joshi
titán
Azt állítsd be ami szimpatikus és tényleg nem kell. Illetve telepítéskor azt jelöld be a telepítő varázslónál, hogy nincs kulcsod. Ezek után frissítsd be a Windows Update-nél és ha minden meg van és újraindítások után se talál frissítést, na akkor írd be a kulcsot.
Én OEM kulcsot vettem ami az alaplaphoz kötött, tehát ha komplett konfigot cserélek, akkor új Win kulcs is kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
Én utóbb két Win 11-et is telepítettem és eredeti kulccsal lettek aktiválva. Én a Rufussal készítettem egy boot pendriveot és simán telepítettem a gépekre. Persze telepítés előtt töröltem a partíciókat és újra kiosztottam azokat, mindezt a telepítő elején választhatóan. Kb ennyi. Ha ez nem tiszta telepítés akkor semmi. Amúgy itt van a teljes útmutató a telepítéshez.
[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
Szerintem vissza lehet vonni az update-et. így visszakapnád a 10-et.
"mire figyeljek, hogy ne fussak bele megint ebbe a vállalti felhasználású verzió telepítésbe, illetve hasonló szívások..." - szerintem csak olvasni kell.
Kizárt, hogy abból nem lehet kilépni, pláne, hogy elképzelni sem tudom miképp léptél bele.
Formázásnál az is törlődik(office)...., szóval nem veszíthetsz.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Valaki le tudná nekem írni, mint teljesen amatőrnek, hogy egy tiszta telepítésnél mire figyeljek? Pro verziót fogok telepíteni, ha már az update nem volt teljesen sikeres.
Az SSD már GPT-re van állítva, BIOS-ban a boot át van állítva a megfelelőre.
Addig megvan, hogy csinálok a Microsoft oldalán egy bootolható telepítőt pendrive-ra.
Ezzel bebootolok, törlöm az SSD-n a partíciót és telepítek.
És itt jönnek a kérdések, hogy mire figyeljek, hogy ne fussak bele megint ebbe a vállalti felhasználású verzió telepítésbe, illetve hasonló szívások...
Van outlook.com-os email címem, szerintem azt el fogja fogadni MS fióknak telepítéskor.Köszönöm a segítséget .
-
coco2
őstag
válasz King Unique #25796 üzenetére
Azt a pen drive-ot valami 1 hete formáztam, adtam oda a frissen letöltött media creator-nek, és az van rajta, amit az akkor rárakott. Microsoft hivatalos oldal, nem néztem el, nem ügyeskedtem semmivel, "megbízható" recovery drive-ot akartam gyártani, és azt kaptam.
A linkek bőségének zavarában még arra mtatnék rá, hogy a sok klikkengetés után végül elég sűrűn jutok ugyan oda, és a jelek szerint az a "biztosan messzire kerüld el" forrás (mint pld a fentebbi MCT linked is elküld egy oldalra, de ott a download button utána továbbküld, és ugyan úgy az MS oldalon vagyok).
Azzal sincs bajom, ha újra ott tartunk, mint az XP idejében, hogy mindenki kézileg barkácsol magának, egészen addig, amíg legalább ahhoz van normális nyersanyag. De legalább az van?
-
-
Toomy
senior tag
válasz ADAM1337 #25838 üzenetére
Ez ban kapcsolva?
Ha igen akkor nem sokat szórakoznék rufussal csinálnék egy
telepítőt és azzal gond nélkül felmegy. Persze ha a régi rendszert le
akarod gyalulni azaz nulláról telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Adott egy win11 home os lenovo laptop legion 5 pro
Ami az alábbi hibát dobja 24h2 download-nál:Tárhelyem van bőven a gépen, esetleg valami tipp mi a leggyorsabb módja ezt megoldani és felrakni ?
-
kutga
nagyúr
Én csak arról tudok, amikor telepítés során meg kell adni. Illetve itt azt írják, hogy ha hozzáadod a személyes MS fiókod, utána törölni tudod a munkahelyi fiókot. [link]
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok!
Feltettem ezt az új csodát (w11 24h2) - a lassú samba copy-ra van már valami megoldás? nemigazán találtam normális leírást a gugel segítségével.
w10 alatt simán ment a 10g oda-vissza, 11 alatt 3,6gbps-nél vág.
Ha van valakinek valami ötlete, azt megköszönöm! -
A telepítésnél bénázhattál.
Lehetett választani telepítéskor a személyes használat és a vállalati felhhasználás között.
Az első verziót kellett volna választani.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
nagyúr
Sziasztok!
Home verzióban rendszergazdai helyi fiókkal nem lehet a zárolási képernyőt változtatni?
A gépházban az az üzenet, hogy "Ezeknek a beállításoknak egy részét a szervezete kezeli."Vagy én bénázok valamit?
-
Toomy
senior tag
Én a DDU-d vga telepítő/pucolót már próbaáltam csökkentett módban futtatva és úgy telepítve az ajánlott drivert, de az sem hozott megoldást, úgyhogy tényleg marad így.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
Ez a topik nem hivatalos MS oldal, ha itt keresel changelogot, van egy rossz hírem.
Te is bekapcsoltad az insecure guest logon-t? Hát ez valami fantasztikus.
Az ebbe az egészbe a jó, hogy X idő múlva egy következő frissítésnél, amikor még tovább fogják szigorítani, ugyanazok az emberek fognak újra megjelenni, hogy tegnap még ment, ma még már nem.
Szerintem ez egy picit unalmas. Nem jobb úgy ahogy pl. nálam is van, hogy soha nincs probléma évek óta és nem is lesz? Persze ha a szívás maga a hobbi, akkor oké.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Aureal #25820 üzenetére
• Clean Install Windows 11
• Custom Install Windows 11
• Bypass Windows 11 System Requirements on Unsupported PCWindows 11 témában legjobb kb. az ElevenForum (WIndows 10 témában meg a TenForumrs), az ott végig screenshotokkal illusztrált útmutatóknál jobbat, részletesebbet nem nagyon találni.
Az angol nyelv meg ne zavarjon, mert a screenshotok alapján amúgy is egyértelmű a teendő, de ha magyar nyelvű szöveg kell, akkor ott van pl. a Google Fordító, az kompletten lefordítja magyarra a teljes leírást.• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
—►
FRISSÍTÉS
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processHa a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-re kell Windows 11-et telepíteni, vagy Windows 10-ről Windows 11-re frissíteni, bár ezek az ElevenForum útmutatókban is ismertetve vannak.
[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
Köszi a tippet.
Hát, az a helyzet, hogy pedig olvastam előtte amit beszélgetsz a Sinology-s sráccal.
De mivel neki olyan szitjuja volt/van, hogy jelszó nélkül használja a windows-t, így azt gondoltam, hogy nem vonatkozik rám.És amúgy az összefoglalót is kinyitottam (mindig kinyitom itt a PH!-n, mielőtt bármit is kérdeznék), de semmilyen changelog nincs a 24H2-ről), így azt gondoltam, hogy az összefoglaló sem fog segíteni.
Egyébként most már látom a megosztást, és ez segítetett,
Select Start, type gpedit.msc, and select Edit group policy.In the left pane under Local Computer Policy, navigate to Computer Configuration\Administrative Templates\Network\Lanman Workstation.Open Enable insecure guest logons, select Enabled, then select OK.
Ez azért tényleg fura. Én nem hajtottam ilyesmire, nem gondolom, hogy vendég logonnal kéne mennie.
Hiszen jelszavam van rajta.
(Amit persze megadtam korábban, csak akkor hibaüzit mondott rá a Win.)Na most restartlolok egyet, megnézem, utána is van-e még K: meghajtóm.
-
Aureal
őstag
Találtam egy manual install leírást. [link]
Ez esetleg működhetne mbr disk módra is és win11-re?
Próbáltam a tenforums, elevenforumson is keresgélni ahogy King Unique szokta, mint megbízhatóbb site, de nem jött elő hasonló tutorial ott. Fake lehet ez a reddites leírás?[ Szerkesztve ]
-
Nincs mit. Azért írtam, hogy ne lépj Te is abba tehénlepénybe, amibe én léptem.Nekem az I7-3770-es proci HD 4000 driverét kellett eltávolítanom egy nvidia geforce low profile kártya védelme birtokában. Nem nyugodtam bele és felraktam rá az általam felderített legújabb drivert, amire teljes lendülettel lecsapott a defender és nem enged hozzáférni az eszközkezelőben ehhez a driverhez , blokkolta és nem hagyja eltávolítani sem. De a gép köszöni jól elvan az Nvidia kártyával. Azt a brontos dll-t meg majd valahogy a hátsó ajtón kellesz kilopnom. Valamelyik fórumban láttam egy csökkentett üzemmódban működő drivereltávolítót, talán azzal sikerülni fog. Jut eszembe csináltam visszaállítási pontokat. Ha visszalépek valahová, akkor az utoljára belepakolt szemete ott marad valahol a wibdows mappában?
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek, kérlek, mert kissé elszontyolodtam.
W11, 24H2, friss telepítés.
Tulképp gyári cucc.
Itthoni környezet - most épp úgy hívják ugye, hogy magánhálózat.
És a LAN-os szamba megosztást nem tudom becsatolni.
Ping megy, névvel is, nem csak ip cím alapján.
Nem állítom, hogy nagy rendszergazda májer vagyok, és valóban kihagytam éveket (már más a munkám), de azért WinNT4 - és Windows 10 érában volt alkalmam kb. 2543 darab smb megosztást felcsatolni.
Most mi a túró változott??A gyerek iskolai laptopjáról, ami szintén W11, csak régebbi, fel lehetett csatolni, gond nélkül.
A saját gépemről, W11 Pro, friss telepítés - ház ez meg nem megy.Nyilván gugliztam egész este, hogy aszongya adjam hozzá az SMB 1.0-et.
De nem segített.> próbálom az intézőben,
> próbálom parancssorban
net use K: \\server\share /user:server\username
de az eredmény ugyanaz:
A munkahely vagy az intézmény biztonsági szabályzatai nem engedélyezik a megosztott mappák hitelesítetlen vendégként való használatát. Ezek a szabályzatok védik a gépet a nem biztonságos vagy kártékony hálózati eszközöktől.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy úgy gondolják Redmondban, hogy szét kell túrni a gyári állapotú registry-t ahhoz, hogy egy alapdolog működjön.Szerintetek?
Mit nézek be? -
A legokosabb, ha az intel HD 3000 driverét letiltod és eltávolítod. A sárga felkiáltójelet meg az eszközkezelőben figyelmen kívül hagyod. Így a defender nem fog berzenkedni és az eszközbiztonság meg memória integritás miatt károgni.
[ Szerkesztve ]
-
Hagyd úgy békén. Nem lesz az Intel HD3000-reshez win 11 kompatibilis driver. A net tele van ezzel. A másik dedikált kártya fog műkődni és így maradhat rajta a windows 11 is.
-
Geth
veterán
A frissítés alapértelmezetten tiltja mostantól a jelszó nélküli belépést, ezt a szigorítást kapcsoltad ki.
Mivel nincs elmentve a Credential Manager-ben a megosztáshoz használandó felhasználónév/jelszó páros, ezért a Win a megosztásba belépésnél a saját felhasználóneveddel és jelszavaddal próbál meg belépni.
Namost jelszavad Neked meg nincs, nem tudom látod-e hol ért körbe a történet. Amit a kolléga írt is jó megoldás, hogy alternatív credential-lel lépsz be megosztásba, amit megadsz.
A jelszó nélküli megosztás használatának visszaerőltetése a nem jó megoldástl;dr legyen jelszavad a Win-ben. Ha a NAS-on is ugyanaz a felhasználóneved és jelszavad, mint a Win-en, akkor vajsimán lép be (én így használom Win7 óta, nem meglepő módon soha nincs problémám). Ha nem egyezik, akkor meg kell adni, megjegyzi és ennyi. A NAS-on is érdemes SMBv3.x-re állítani a protokollt és tiltani a vendég hozzáférést.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Windowsnak nincs jelszava, de hát a frissítés előtt működött az IP alapján felcsatolt hálózati meghajtók is. Miután frissített már nem tudtam elérni a meghajtókat. Na mind1 most már jó, csak nem értem ezeket a dolgokat. Ráadásul a Windows is eredeti, igaz nem telepítettem újra, csak beírtam a kulcsot. Olyan kulcsot vettem ami nem igényel Microsoft fiókot.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
lehetséges profilokat beállítani valahogy a kijelzőkhöz?
Napi szinten 2 monitor van. 24" álló, és 27" fekvő.
De néha a tv-t szeretném használni megjelenítőnek (fotón a 3.).
Viszont nem szertném kézzel állítani, hanem valami profil kijelőlést, vagy valamit használni erre.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Joshi
titán
Megoldódott. A hálózati mappa csatlakoztatásánál IP címmel esélytelen csatlakoztatni hálózati meghajtót. Viszont ott látszik a Synology_NAS név is amire ugye az Intézőben be tudtam jelentkezni. Na azokkal már megy a felcsatolás. Komolyan nem tudom mi ez, de nagyon bosszantó. Egyébként a Synology_NAS-nál se tudtam csatlakozni, szerintem az már azután működött, amit írt Victorio.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Ezt megcsináltam, habár a PowerShell nem tiszta hogy ott mit kell csinálni. Mármint hogy bemásolom a Set-SmbClientConfiguration -EnableInsecureGuestLogons $true és ennyi? Vagy entert kell nyomni?
Az alábbi képen be tudtam lépni a megosztott mappákba, de a Hálózati mappa csatlakoztatását egyszerűen nem engedi. Nekem mindegyik megosztott mappa külön meghajtón volt. Most már töröltem, hiszen nem értem el a mappákat. Miért kell csinálni ilyet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Háború Izraelben
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Zyxel NAS326
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest