-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz King Unique #25695 üzenetére
Van egy öreg vas. Pentium G630-as proci (tudja POPCNT-t és az SSE4.2-t), 6 giga RAM, HDD-re frissen telepített Win 10 Pro szinte száguld rajta. Ősi Intel HD grafikus kártya, Firefoxon a Facebook nem térdel le. Youtube 720p(60) felbontásnál akadásmentes. Vajon mit csinálna vele egy rufuszos 24h2 inplace upgrade? Lehet-e remény egy sikeres upgrade-re ? Végső esetben, ha bekrepál a win 10-est újra rá tudom rakni.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
nagyúr
válasz King Unique #25679 üzenetére
Köszönöm .
-
Wasp91
aktív tag
Ezen a trágya win11en valaki próbált már fájlmegosztást egy win11es és 10es gép közt?
Jelszó mindkettőn kikapcsolva és a 11es rendszer alól mégse férek hozzá a megosztott mappához.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
King Unique
titán
válasz Aureal #25691 üzenetére
A Ventoy esetében is van "Bypass Windows 11 Requirements" opció, ami az 1.0.86 verziótól alapértelmezetten be van kapcsolva, szóval elvileg nem az lehet a gond.
A Rufus használatakor ha a GPT-UEFI sémánál a leírt probléma van, akkor értelemszerűen MBR-BIOS/UEFI partíciós sémát kellene beállítani.
Ilyen HDD, 4 GB RAM, gyenge CPU PC-n döcögős lesz nemhogy a Windows 11, de még a Windows 10 is. -
hito
nagyúr
válasz King Unique #25692 üzenetére
Ötletem nincs, hogy mitől lehet ez A hardverproblémát kizárnám, mert akkor egyszer sem töltene be a rendszer.
Csak tesztelgetek. Jó lenne egy stabil portable rendszer. Jött volna már jól többször is, gondoltam megcsinálom.
Most win10-zel próbálkozom. Kíváncsi vagyok azzal is ez lesz-e.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
vegyszer
addikt
válasz King Unique #25681 üzenetére
Az biztos, hogy érdekes ez a licenc kérdés.
Mert a BME-n volt jó nagy pakk. Sokkal több volt benne, mint amire értelmesen lehet használni.
A Semmelweis Egyetemi ahhoz képest kicsi. Pl ebben elvileg csak online office van. Ehhez képest a gyerek, BME, és SE között válogatva előkerült az az oldal egyszer véletlenül, amint a gyerek officeát lehetett volna letölteni. De a végén a SE is engedte az offline office letöltést, és telepítést (mármint aktiválást a SE fiókkal)."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
King Unique
titán
Nem lehet hogy az SD memóriakártya vagy az USB-s kártyaolvasó hibás és amiatt van ez, egy gyors pendrive vagy külső SSD nincs kéznél Windows To Go célra?
Egyébként miért "MicroSD kártyára telepítenék Win11-et", a PC-ben lévő SSD-n talán nincsen hely, vagy azon pl. Windows 10 van és nem opció a Windows 10 & Windows 11 dual boot? -
Aureal
őstag
válasz King Unique #25690 üzenetére
Az inplace lehetőséget vhogy átugrottam, majd megnézem holnap…
Amúgy próbálta volna már Ventoyról is a w11 telepítést másik kolléga, de gondolom az eleve csak gpt-re tud telepíteni, mert ha nagy lassan elér azt mondják 100%-ig a wimboot progress, utána se kép se hang újraindul a gép… Ezért is akartam a Rufussal csinálni telepítőt, hogy az kihagyja a w11 kompatibilitási ellenőrzést.
Csak ugye az meg a lemezformázóban nem tudta elkezdeni a telepítést az mbr miatt…[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Aureal #25688 üzenetére
Lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik válaszban és az ebben leírtakat, ott van a lemezkarbantartó és tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, stb. De ha csak 60 GB-os a C rendszerpartíció, akkor már lehet ott el lett rontva, mármint helytelenül túl kicsire lett megválasztva a mérete az egyéni felhasználói szokásokhoz mérten.
Az előző válaszokban pont az lett leírva, hogy megoldható adatvesztés nélkül az MBR-ről GPT-re konvertálás, Windows 10-ről Windows 11-re a közvetlen frissítés (in-place upgrade), a Windows 11 tiszta telepítése (clean install) az adatpartíció megtartása mellett, stb., nem feltétlen csak az "Akkor marad a több napi mentegetés, átvizsgálás + w10 reinstall" lehet opció.
Az újratelepítés megoldható a Windows 10-bél is az alaphelyzetbe állítással, ahol kiválasztható hogy megtartja a C -sé egyéb meghajtón lévő személyes fájlokat, vagy mindent töröljön.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz King Unique #25680 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Új hír: valószínűleg semmi köze a driverekhez, ugyanis rendszer betöltését követően mindenféle driver telepítés nélkül kipróbáltam, hogy mit szól egy restarthoz és kíméletlenül kifagy kékhalállal ugyanúgy.
Most akkor ilyenkor mi a helyzet? Egyszer tud bebootolni a rendszer és utána vége. Ennyi a tudománya. Mi lehet ez?
-
Aureal
őstag
válasz King Unique #25686 üzenetére
MBR és GPT a teljes meghajtóra vonatkozik
Köszi, ez mindent megmagyaráz.
Sajnos régi gép, nincs pénz a modernizálásra, marad a hdd. A ram is kevés 4GB. A kolléga viszont már nem tudott rajta dolgozni annyira fel volt hízva a w10. 6-7GB szabad hely volt már csak a rendszernek 60-ból. Akkor marad a több napi mentegetés, átvizsgálás + w10 reinstall… -
Armagedown
őstag
válasz Aureal #25685 üzenetére
Nem lehet csak egy particiót GPTre konvertálni, mert az az egész meghajtó jellemzője.
WinPE alól konvertáld Minitool Partition Wizard-al GPTvé, majd bootolj GPT módban, és törölj az adappartición kívül mindent, majd válaszd ki célnak a szabad területet.
Van beépített parancssoros megoldás is rá, de ezeket én nem kedvelem.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
King Unique
titán
válasz Aureal #25685 üzenetére
Az MBR és GPT a teljes meghajtóra vonatkozik, nem szimplán csak egy partícióra.
Windows 10/11-es rendszermeghajtó a beépített MBR2GPT parancssori eszközzel átkonvertálható MBR-ről GPT-re adatvesztés nélkül.
Ha fontos adatok vannak azon az adatpartíción, + a meglévő Windows 10-es szoftverkörnyezet megtartása is cél, akkor a konvertálás előtt nem árt biztos ami biztos alapon mentést készíteni.
Megoldható a közvetlen frissítés (in-place upgrade) Windows 10-ről Windows 11-re, nem feltétlen kell a 0--ről újratelepíteni a Windows 11-et.
Windows 10/11 alá rendszermeghajtónak manapság kb. alap az SSD, lehetőség szerint azt kellene használni és nem egy lassú HDD-t, ha SSD helyett tényleg HDD-ről van szó és nem csak elírás.
Ha a Rufus illetve inkább a Windows telepítője problémázik az MBR miatt, akkor talán nem GPT-UEFI telepítőt kellene vele kreálni, és UEFI módban bootolni hanem MBR-BIOS/UEFI szerintit és Legac (CSM) módban bootolni, akkor nem problémázna az MBR miatt, meg akkor a GPT-re konvertálás sem kellene.[ Szerkesztve ]
-
Aureal
őstag
Ha egy hdd-n win10 volt telepítve egyik partíción, a másik csak egy adat partició volt, akkor lehetséges-e gpt-re konvertálni a win10 particióját amire új os (win11) kerülne, mialatt az adat partíció nem sérülne?
A win11 telepítő (by Rufus) ugyanis nem tud új partíciót létrehozni, vagy az adott lemezre telepíteni, mert azt mondja, az mbr típusú…[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Armagedown #25682 üzenetére
Sebességgel nincs gond, ez egy i5-2430M, nem sok különbség van. Jól megy vele.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Armagedown
őstag
válasz Graphics #25654 üzenetére
Érdekes, én egy Hp Probook 4540sre telepítettem fel próbaképpen, elég fürge i3-3110M, 8 GB ram és 256 GBos ssd mellett.
Az intézőt sokat lehet gyorsítani és a memóriahasználat is csökkenthető a StartAllBack segítségével, ha Windows 7 remastered stílust használsz.
Kíváncsi vagyok, hogy hosszabb távon kiütik-e ezt a programot a biztonsági frissítések, de ilyet hasonló programokkal eddig csak a feature update-ek csináltak.
Én mindig is angolul használtam a Windowst, nem okoz gondot, hogy ilyen nyelven van.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
King Unique
titán
válasz vegyszer #25678 üzenetére
A közoktatásban, felsőoktatásban tudtommal a Microsoft 365 (korábban Office 365) az ami ingyen jár a tanulóknak a tanulmányuk idejére, ellenben ebbe a Windows 10/11 licencek nem tartoznak automatikusan bele, az utóbbit külön kell igényelni, ha van arra lehetőség az adott oktatási intézménynél, amit már értelemszerűen ott kellene megérdeklődni.
A diákok tanulási módjának átalakítása a Microsoft 365 Oktatási verzióval
A csomagok összehasonlítása részletezi a Microsoft 365 A1, A3, A5, de Windows licencet nem találni egyiknél sem.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha ez a "feldriverezem" manuális módszert akar jelenteni a hardvergyártó weboldaláról egyesével letöltve és telepítve az illesztőprogramokat, ami után aztán BSOD lesz, akkor lehet inkább a Windows Update-re kellene bízni a szükséges illesztőprogramok automatikus letöltését és telepítését.
Ha ez a "MicroSD kártyára telepítenék" USB-s kártyaolvasóba helyezett SD memóriakártyára telepítést akar jelenteni, akkor ahhoz alapesetben Windows To Go szerinti telepítés szükséges.
Ha ez a "MicroSD kártyára telepítenék" USB-s kártyaolvasóba helyezett SD memóriakártyára telepítést akar jelenteni, akkor ott nem feltétlen minden USB-s kártyaolvasó annyira okés, akár amiatt is lehetnek ilyen-olyan problémák (példák). Na meg a memóriakártya olvasási és írási sebesség, valamint írásterhelhetőség tekintetében is gyatrább szokott lenni mint pl. egy külső SSD, lehetőség szerint inkább külső SSD-t kellene használni ilyen célra.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
az a kérdésem, hogy a közoktatási diák számára regisztrált gyermekem office fiókjában a https://portal.office.com/account/?ref=Harmony#subscriptions linken az látszik, hogy a licencek nem csak az Officee365-re vonatkoznak, hanem annál sokkal több van a "kalapban"
Ezek szerint Windows 10/11-et is be lehet a gyerkőcenk szerezni?
Ezt hogyan kell érteni? Mert mikor 3 éve BME-s voltam, ott is az egyetemi licencek között volt minden fiinomság (W10, W11, számtalan Office, Visio, és Azur hozzáférés is). Bár ott a telepítési kódok az Azuron keresztül voltak elérhetőek.Vagy csak valamit remélek, de az nincs benne?
Homályosítsatok már fel lécci!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
hito
nagyúr
válasz Doky586 #25673 üzenetére
Kezdtem nulláról megint. Most nem telepítettem a drivereket windows alól, hanem egyből nyomtam egy frissítések keresését a gépházból. Ezzel viszont az a gond, hogy vagy 30-at feldobott, amiben vannak olyan driverek is, amiket a gyártó honlapjáról lehet letölteni, ergo megint ugyanaz lesz a probléma, ha ezeket telepítem.
Hogy tudok szelektálni a win update-ben, hogy mit szeretnék telepíteni és mit nem? Kerestem a beállítások között, de nem találtam ilyesmit. Vagy elfogadom az összes letöltését és telepítését, vagy egyiket sem.
-
norba69
senior tag
válasz Speeedfire #25675 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
szeretném a rendszeremet egy másik ssd-re felrakni. Létezik valami ingyenes megoldás, amivel a partíciót át tudom másolni?
Easeus, aomei ezen részei mind fizetősek.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
hito
nagyúr
válasz simonjoe #25672 üzenetére
Megnéztem bios-ban. Nincs állítási lehetőség. Ilyet se láttam még
Ennek lehet hozzá köze? Hiszem driverezés előtt rendesen betöltött a rendszer.
Doky586: pont ezen agyaltam, hogy driverezés helyett win update-et eresztek rá.
[ Szerkesztve ]
-
-
hito
nagyúr
Tudom, már megcsináltam, működik is De sajnos csak addig, amíg rendszer alól fel nem driverezem az SD-n lévő OS-t az adott eszköz illesztőivel. Ezt követően rendszerindítás után kékhalál, többé nem bootol be az OS.
-
pinnacle
nagyúr
3uToolsnak írtam a probléma miatt. Utána meg rákerestem. Első találat végén írják.
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
MicroSD kártyára telepítenék Win11-et. Fel is ment, be is bootolt. Igen ám, de ha feldriverezem és nyomok egy újraindítást, kékhalál a vége és innentől kezdve mindig. Tehát driverek nélkül működik, driverezve nem tud bebootolni a rendszer.
Vajon miért? És mit tudnék tenni, hogy ez nem így legyen?
-
Toomy
senior tag
Sziasztok!
Feldobtam az új rufus-al egy 11-éves i5-ös laptopra a rendszert. Minden tökéletesen ment, de az egyik indításnál bejelentkezési jelszót kér, amit én be sem állítottam.
Azt írja hogy a bejelentkezés előtt meg kell változtatni a jelszót.
Az asztali gépem nevét kapta a win 11(amin a rufus telepítőt csináltam).
Valamit beikszeltem a rufus-ba amit nem kellett volna?
Kipróbáltam már az összes létező jelszavamat, de nem enged be.
Ez így gondolom reinstall ugye?Közben sikerült!
Mivel nem állítottam be jelszót így a régi jelszó mezőt üresen kellett hagyni,
majd beírni az újat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Most kezdtem foglalkozni Win10 -> Win11 upgrade-del.
Jól gondolom, hogy Windows 10 Home verzióról úgy tudok Windows 11 Pro-ra frissíteni, hogy először a Win10-et upgradelem Win11 Home-ra, majd a gépházban lecserélem a licence kulcsot, ugye?Köszönöm a segítséget .
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #25653 üzenetére
Egyelőre probakepp került csak fel, köszönöm a leírást és a linkeket.
Ma valahogy elémkerult ez a verzió, és egy régi Inteles HP laptopra tettem fel. ( 4530s Probook)
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
King Unique
titán
válasz Graphics #25652 üzenetére
• Windows 11 IoT LTSC - Magyar nyelv, áruház és alkalmazások telepítése
• Install Language Pack in Windows 11
• Add a Language in Windows 11
• Change Display Language in Windows 11
• Change Keyboard Layout in Windows 11
• Add Language for Live Captions in Windows 11
• Change Display Language for Copilot on Web, Windows 11, and Windows 10A "nyelvet átállítottam" nem derült ki hogy pontosan mit jelent, de a linkelt leírások, pl. az oprendes egész jól szemlélteti a lépéseket.
Az új megjelenítési nyelv beállítása után a módosítások érvénybe léptetéséhez nem árt legalább egy kijelentkezés - bejelentkezés a Windows 11-nél, vagy inkább a Windows 11 újraindítása.
Az utólag telepített nyelvi csomagoknál előfordulhat, hogy nem feltétlen lesz 100%-os mindenhol az új megjelenítési nyelv, pont ezért alapesetben eleve a használni kívánt nyelvnek (magyar) megfelelő ISO-val célszerű telepíteni.
Ja, hogy az IoT Enterprise LTSC esetében nincsen magyar nyelvű ISO? Hát az már egyéni probléma, meg ha a céges PC-n azt kell használni speciális ipari, orvosi stb. célokra és berendezésekhez, akkor azt kell. Otthoni saját PC-n viszont nyilván nem kötelező, oda normál esetben a Home és Pro kiadások valók, meg pláne hogy az Enterprise LTSC hivatalosan nem feltétlen otthoni általános használtra való és ott a jogtiszta licencelése is eleve kérdéses.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv!
IoT LTSC 24H2-es van telepítve, nyelvet átállítottam, de nem igazán akar magyar lenni, pedig elvileg nyelvi pakk telepítve van.Van még valami trükk?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Így már lefutott, de nincs változás. Azt kellene megtudni, hogy mi a különbség a PC-s iCloudon, Windows Fényképek és a 3uTools, Google fotók, webes iCloud importálás között, mert az utóbbi esetben sem jelennek meg a miniatűrök.
Nem kodek probléma, hiszen akkor nem az lenne, hogy hol látszódik a miniatűr, hol nem.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
-
pinnacle
nagyúr
ExifTool-t, hogy kell futtatni? Oldaláról letöltöttem a 7,2MB, 10,7MB-os verziót. Kicsomagoltam egy mappába, bemásoltam ide a fájlokat is, a Címsorba beírtam a cmd-t, bejött a parancsor, bemásoltam a exiftool -m -P -overwrite_original -Keys:FullFrameRatePlaybackIntent= *.MOV, de hibaüzenet jött fel, mindkettőnél. Előbbi parancsot elmentettem convert.bat-nak, ezt is bemásoltam a mappába, erre kattintva, egy fekete ablak felvillan, de még mindig nem látszódnak a miniatűrök.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! 18.1.1 van rajta. Szerintem ez Win11 hiba. Valakinek megjelennek a miniatűrök Win 11-en? Majd megkérdezem az iPhone topoikban is. Felettem egy laptopra is a 3uTools-t. Azon sem látszódik a miniatűr. Azt hittem az volt a gond, hogy nem telepítettem az iTunest, mintha régebben ez is kellett volna, de most eleve jelzi, hogy kell az iTunes vagy a driver.
PC-s iCloudon, Windows Fényképekben viszont látszódnak a mappában a miniatűrök. Windows valamit korlátoz ha a 3uTools-al vagy a Google fotókból importálom.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz pinnacle #25646 üzenetére
Másik topikban is írtam, hogy ellenőrizd a kép/hang codec-eket (pl. intézőben, vlc-vel, vagy a mediainfo programmal). Ha nem ismeri a Windows, nem is fog indexképet gyártani hozzá.
Hanyas iOS? Mert pl. itt és itt egy nagyon hasonló problémára az exif adatok módosítása lett a megoldás.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pinnacle
nagyúr
-
coco2
őstag
válasz cog777 #25644 üzenetére
Ja igen egy kicsi adalék a modern cpu-k teljesítmény szabályozásához. Egykoron ugye volt az alaplapi freki, meg a frekvencia szorzó, aztán hagytuk, hogy azon az órajelen had ketyegjen. A mai cpu-k csak egy átlagos teljesítmény értéket kérnek, és saját maguk szabályozzák automatán a frekvenciát. Leheg ugyan precízen használni a throttle tool-okat, de egyszerűbb azt a cpu-ra bízni. És hogy őszinte legyek, egy tényleg egyszerű esetben a win 11 beépített teljesítmény szabályozása is bőven elég jó: best power efficiency + energy saver always on.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
-
Sanyi.mTs
addikt
értesítések megjelenítési idejét, amíg látszódnak, hogyan lehet meghosszabbítani?
w11 pro -
pinnacle
nagyúr
válasz krealon #25626 üzenetére
Köszi! Mit is kellene csinálni? Nehogy elrontsam. E:\Teszt mappában egy Teszt nevű fájlal? Hiába adtam meg mindent engedélyt, akkor sem jelenik meg a miniatűr. Egyébként ezt miért is van? Windows 11 telepítés után, mindenkinél csak a régi videók képei látszódnak, utána meg már külön kell engedélyezni?
-
-Nomad-
tag
Köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz -Nomad- #25636 üzenetére
Ezt megmondja ám a webes kereső is.
Amióta digitális licenc van, digitális licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása, telefonos újraaktiválás, stb., azóta akár OEM licenc esetén is megoldható a Windows 10/11 újraaktiválása jelentős hardvermódosítás (pl. alapalapcsere) után (bővebben).
[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
aktív tag
válasz -Nomad- #25636 üzenetére
Az OEM licenc az első aktivált hardverhez (általában az alaplaphoz) kötött, és nem vihető át másik számítógépre. Ez azt jelenti, hogy ha a számítógép hardvere jelentősen megváltozik (például alaplapcsere), az OEM licenc érvényét veszti.
A Retail licenc ezzel szemben átruházható egy másik számítógépre, amennyiben a korábbi gépen deaktiválják. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít azoknak a felhasználóknak, akik idővel új hardverre váltanak.
Szerintem ez a legfontosabb.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
-Nomad-
tag
Sziasztok!
Mi különbség van az OEM és a retail W11 között?
-
coco2
őstag
válasz cog777 #25624 üzenetére
Ha olyan részletességet akarsz, valami célirányos tool-t kell használnod hozzá (a link egy példa). Alapból olyasmi van, mint Settings / System / Power & battery alatt a Power mode és az Energy saver.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Nescafé #25627 üzenetére
"olyankor mit lehet tenni ha nem indul el a program, feladatkezelőbe pedig mutatja hogy fut..?"
Lehet, hogy csak az a baj, hogy az aktuális képernyőn kívüli területen rajzolja ki a saját ablakát a program.
[Alt] + [Space] előhozza az alapértelmezett ablak-menüt (Windows 3.1 óta létezik),
utána [M] az angol veziónál (Move, Mozgatás, magyarul nem tudom),
majd a nyíl gombokkal, balra és felfelé mozgatni az ablakot, amíg láthatóvá nem válik,
végül az [Enter] gombbal rögzíthető a pozíció. -
Nescafé
őstag
üdv
olyankor mit lehet tenni ha nem indul el a program, feladatkezelőbe pedig mutatja hogy fut..?
Garmin express[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
krealon
veterán
válasz pinnacle #25625 üzenetére
Az új telepítés miatt a biztonsági azonosító (SID) megváltozik, így a régi SID-del meghatározott hozzáférési jogok "érvénytelenné" válnak.
Nincs"most minden legyen jó" nyomógomb. Rendbe kell hozni a hozzáférési engedélyeket.
pl
Store ACLs for one or more directories matching name into aclfile for later use with /restore:
ICACLS name /save aclfile [/T] [/C] [/L] [/Q]
Restore ACLs to all files in directory:
ICACLS directory [/substitute SidOld SidNew [...]] /restore aclfile [/C] [/L] [/Q]https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/icacls
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #25621 üzenetére
Nincs valami ötletetek?
Akkor sem jelenik meg a miniatűr kép, ha olyan mappába másolom a fájlt, ahol a többinek látszódik. Lehet valami hozzáférés tiltást kapott, mert amikor importáltam a fájlokat és törlésnél is jelzi, hogy ehhez rendszergazda jogosultság kell. -
cog777
senior tag
Linux alatt be lehet allitani a CPU energiatakarekossagat, frekvencia skalazodas agresszivitasat. En ott lejjebb vettem, ami azt jelenti hogy 1-2%-os CPU terhelesnel nem emeli meg a frekvenciat.
Windows alatt van hasonlo? Tehat sokkal konzdervativabb energiatakarekossagot szeretnek, kesobb ugorjon fel a frekvencia.
Itt van egy pelda, par szazalekos CPU hasznalat soran is majdnem a max frekin porgeti a Windows a CPU-t. Igy remelem hogy meg lejjebb megy az uresjarati homerseklet.[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
pinnacle
nagyúr
Windows 11 telepítése után, mappában nem jelennek meg a telefonról feltöltött videók miniatűrjei. Fotóknál viszont igen. Biztos a Windows 11 miatt van, mert a telepítés előtti korábbi mappáknál nincs ilyen probléma. Azoknál ha korábban nem nyitottam meg őket, akkor is megjelennek a miniatűrök. Rendszer ikon, miniatűrre vált. A mostani, Windows 11 alatt feltöltéseknél már nem vált át. Mi lehet a probléma? Megosztottam, teljes hozzáféréssel, akkor sem vált át miniatűrre.
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Ezt miért írhatja,természetesem eredeti win11 van a gépen
24H2 nem akar felmenni ,Lenovo LOQ noti , feleségem HP notijára simán felment
-
Indyke
csendes tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra jelentkezett a hiba. Eszközkezelőben HID- kompatibilis egérként írja.
Eltávolítás és újratelepítés nem segített. Mindenféle egérre ezt írja, amit csak csatlakoztatok.
Végigpróbáltam a registrys videókat is a youtuberól, de nem oldódott meg.
Billentyűzetről elég macerás mindent is csinálni...
Biosban és preloaded os alatt jó az összes egér. Windows 11 pro fut teljes naprakész frissítéssel. A hibe előtt két nappal volt az utolsó update.
Segítséget kérnék! -
-
coco2
őstag
Van rá mód lecserélni a system drive jelet D-ről C-re? A normál eljárás nem működik (a disk manager hibára fut, és nem cseréli).
-
King Unique
titán
válasz Erwinke #25603 üzenetére
Windows 11, version 24H2 update history
Világosan látszik a microsoftos leírásban is, hogy nincsen itt semmilyen "heti ciklusu updatet", havonta 1x telepít a Windows Update előre ismert időpontban (minden hónap 2. keddje, helyi idő szerint 19 órától) kumulatív frissítéseket, meg van azon kívül a választható (preview), de azt alapesetben nem telepíti automatikusan, az csak opcionális frissítés.
Pause and Resume Updates for Windows 11
Ha épp nem alkalmas a frissítés, akkor adott a lehetőség max. 35 napig szüneteltetni a gépházban.
-
PuffyDog
aktív tag
Volt újraindítás többször is.
Sőt, volt egy néhány hónapos biztonsági mentés, arra az időpontra vissza tudtam állítani.
Vírusra tippeltem, de néhány irtó is lefutott találat nélkül.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Geth
veterán
válasz PuffyDog #25605 üzenetére
Ha egyáltalán nem látszik az eszközkezelőben és nincs rá valamilyen kapcsoló, akkor én firmware vagy hardware bugra tippelnék.
Előbbinél BIOS frissítéssel próbálkozhatsz, és/vagy ha a BIOS-ban van opció rá, akkor kikapcsolod-bekapcsolod.
Utóbbinál érintkezési hibára gyanakodnék, de laptopról lévén szó, lehet, hogy ebben az irányban is limitáltak a lehetőségeid.A Windows újratelepítés utáni működés inkább puszta véletlennek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap egy érdekes jelenség történt. Az eddig hónapok óta hibátlanul működő laptopról konkrétan eltűnt a WiFi.
Billentyűzet kombináció nincs, ami kikapcsolja.
Eszközkezelőből is teljesen eltűnt.
Beállításokban hiába kerestem, sehol nem találtam.
Alul a tálcáról is eltűnt az ikonja.Windows újratelepítés megoldotta. Kíváncsi lennék ez mitől történhetett?
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Geth
veterán
válasz Erwinke #25603 üzenetére
Nem tudom pontosan mire gondolsz.
Egyrész nincs heti ciklusú update, ha az opcionális frissítések nincsenek engedélyezve, jellemzően havi egy frissítés van (minden hónap második kedd).
Másrészt OOBE jellemzően csak a nagy build upgrade után van (perpill évente egyszer).Mielőtt frissítések tiltásába kezdesz, nézd meg a beállításokat itt:
Settings | System | Notifications | Additional settings (az oldal alján) -
Erwinke
aktív tag
Szep napot!
Van ra opcio,h win 11en a heti ciklusu updatet letiltsuk?
Az a baj,h fontos programok futnak rajta amik bootolaskor frissites utan nem indulnak el mivel eloszor a frissites ismertetojevel bootol a win...(Teamviewer se fut fel olyankor...)
Igy lekene tiltani,h ne kelljen estenken v akar hetvegente 2percert bejarnom...Koszonom!
Tisztelettel Ervin -
teptep
senior tag
válasz 52utas #25600 üzenetére
Ha én jól értelmezni amit te leírni, akkor az USB telepítőd betölt, elindul, de a céllemez kiválasztó képernyőd [üres]. Oka: a Win11 telepítőnek nincs beépített támogatása az Intel VMD vezérlőhöz vagy az Intel Rapid Storage Technology (IRST) meghajtókhoz. Megoldások:
1.) Az alaplap gyári support lapjáról letöltöd az IRST drivert és kicsomagolod a telepítő egy mappájába. A [képen] klikkelsz a Load driver feliratra, és kitallózod.
2.) Vagy a BIOS Advanced lapján: "VMD Controller disable" Néha ezt a menüpontot elrejtik, és csak speciális billentyű kombinációval hozható elő: Ctrl+S, ALT+F2, Ctrl+F2, RightCtrl+F2, Shift+F2 ...[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz Curtain #25591 üzenetére
Szintén nem rég vergődtem ezen, de eddig nekem is pozitív csalódás. A HDR kezelés Win 10-hez képest pedig ég és föld. Számomra megérte a váltás, de ha nagyon kell, csináltam azért egy Win 10 klónt, biztos ami biztos alapon.
És természetesen még egyszer köszönöm mindenki segítségét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest