- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz teptep #24933 üzenetére
Nem, itt a leírtakból inkább az látszik, hogy te nem tudod elfogadni azt, hogy vannak az általad preferáltan kívül más módszerek is, amik másoknak lehet hogy egyszerűbbek. Ahol pl. az alaphelyzetbe állítást maga a Microsoft is javasolja, sőt a gyári alapállapota állítás a FreeDOS / Windows / Linux rendszerrel gyárilag előtelepített laptopoknál amúgy is reális opció szokott lenni és némelyiknél akár még külön nyomógomb is van hozzá a laptopon, amit ilyenkor illik megemlíteni és így pláne nincs mit firtatni.
Használd a DiskPart módszert ha annyira megfelel számodra, csak ugye nem kellene úgy előadni, mintha az lenne az egyetlen reális és jó opció, majd erre fel kritizálni a többit, meg pláne hogy nemrég még magad is leírtad ("nem feltétlenül a legjobbat"), hogy nem feltétlen az a legjobb módszer ilyenkor.Dehogynem kapcsolódnak, a microsoftos leírás eleve szemlélteti az alaphelyzetbe állítást, a blogbejegyzés az alaphelyzetbe állítás mellett az egyéb windowsos törlési módszereket is, kiegészítésképpen a #14790 és #15088 hozzászólások pedig szintén az alaphelyzetbe állítást a WinRE menüből és egyes laptopgyártók saját megoldásával egyaránt, amely utóbbiakat nem is említetted, holott nyilván kellett volna ilyenkor használatos alapvető megoldások lévén.
Nem, azt csak próbáltad szintén tévesen állítani, hogy én a DiskPart módszert kifejezetten javasoltam volna, holott csak egy blogbejegyzés lett ahhoz linkelve, amiben a több közül egy lehetséges opcióként van csak megemlítve.
Na meg ugye világosan leírtam, hogy én SSD-knél a teljes lemezterületen futtatott trimmelést és a standard Secure Erase-t javaslom, ahol ha valaki kicsit is kapiskálja ezt a témát, akkor pontosan tudja hogy azoknál ezek a leggyorsabb + leghatékonyabb módszerek és felesleges a teleírással vesződni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz teptep #24931 üzenetére
Azok nem "össze-vissza linkek", mert eleve a microsoftos útmutatóval lett kezdve, amiben világosan és érthetően le van írva a Microsoft által javasolt teendő. A linkelt blogbejegyzésben szintén (pl. a mellékelt magyarázó screenshot és szöveg alapján a
DiskPart clean all
parancs használata is szvsz kellően egyértelmű), ahol a szakmai hozzáértés okán kb. minden lehetséges opció fel lett felsorolva és eldöntheti a felhasználó, hogy számára melyik használata a legmegfelelőbb. Ha valami esetleg nem világos számára, akkor meg ugye adott a lehetőség kérdezni.
Hát ha SSD-ket mindig a 0-kkal teleírásos módszerrel törölsz a jóval gyorsabb és felesleges írásmennyiséget + az abból fakadó kondíciócsökkenést mellőző teljes lemezterület trimmelése vagy Secure Erase módszer helyett, akkor az nem éppen vall ezen témában nagy tájékozottságra.
A "hogy guglizzak letöltsek és boot pendrájvot készítsek" megint mese, mert ugye a rendszermeghajtó SSDDiskPart clean all
módszerrel való törléséhez ott is eleve újra kell indítani (jelen esetben ) a Windows 11-et és vagy a WinRE menübe bootolni, vagy a Windows 11 telepítőjét pendrive-ról bootolni, ami kb. semmivel sem egyszerűbb, mintha a BIOS-ba kellene bootolni a Secure Erase tool használatához, vagy az SSD gyártójának (vagy külsős fejlesztő) saját Secure Erase szoftverét pendrive-ról bootolni.
A "Ez a törlési folyamat átlagos esetben kb 3 perc" szintén, mivel átlagosan nyilván nem minden PC és HDD (azoknál pláne nem) / SSD meghajtó esetében lesz annyi, sőt nem olyan régen egy laptopban egy SATA3 MX500 500 GB SSD-nél kb. jó háromnegyed+ óráig elszórakozott aDiskPart clean all
parancs és baromi zavaró volt, hogy folyamatjelző híján nem lehetett tudni éppen hol tart a törlés.Még valami esetleg? Szívesen pontosítom vagy ha kell akkor megcáfolom a további állításokat is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz teptep #24927 üzenetére
Ha esetleg nem egyértelmű a kérdező számára, akkor azért van a topik hogy kérdezzen tovább, ami ugye a linkelt leírások vonatkozásában nem történt meg, vagyis ha nincs további kérdés, akkor elvileg érthető az abban leírtak.
Ja, megoldotta az SSD-knél az írásmennyiség-növelő és abból fakadó kondíció-csökkentő módszer, ami amúgy SSD-knél eleve felesleges, ha adott a Secure Erase, + akár a teljes lemezterületen futtatott trimmelés, stb.
De mindegy, most akkor legalább össze lett újra gyűjtve és kifejtve a téma, hogy aki legközelebb ilyen ügyben érdeklődik, az teljes képet kapjon, meg hogy vannak opciók az időigényes, valamint írásmennyiség-növelő és kondíció-csökkentő full teleírásos módszeren kívül is.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz teptep #24923 üzenetére
Amire kapott is konkrét választ, benne a lehetséges opciókkal.
Mert ugye többféle módon is megoldható ilyenkor a meghajtó biztonsági törlése, amire egy kellően informatív válasz ki is tér és nem szimplán csak 1 db módszert említ a több közül, ami ráadásul még csak nem is feltétlen a legjobb, mert nemcsak hogy időigényes lehet és folyamatjelző híján még kissé zavaró is, hanem SSD-knél a tárolókapacitástól függően ráadásul még X 100 GB / X TB felesleges írásmenyiséget is generál a 0-kkal történő felülírás miatt, holott anélkül is simán megoldható lenne.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz teptep #24921 üzenetére
Mivel nem írta, hogy pontosan milyen laptop és milyen meghajtó van benne, ezért az SSD nyilván inkább csak találgatás, meg ugye SSD is lehet 2,5" SATA és M.2 SATA / M.2 PCIe Gen 3 / 4 / 5 egyaránt. + Az SSD-k is csak addig gyorsak és hozzák a szekvenciális maximumokat, amíg az SLC cache területet tudják írni, utána viszont nagyon belassulhatnak.
Nem, én célirányosan nem javasoltam, max. linkeltem egy blogbejegyzést, amiben a több közül egy opcióként van csak megemlítve a 4. pontban a DiskPartclean all
módszer.
Én SSD-knél eleve a Secure Erase-t szoktam javasolni, az a leggyorsabb (másodpercek alatt lefut) és legbiztosabb módszer az SSD-k biztonságos törléséhez, ami ráadásul modern asztali PC-k és laptopok esetében akár már a BIOS-ban is elérhető.
A linkelt blogbejegyzésben lehet nincsen minden egyes pont 20 mondatban szájberágósan kifejtve, de ugyanakkor nem is feltétlen szükséges, ha pl. a DiskPart esetében is eleve mellékelve van screenshot, ami világosan szemlélteti a lépeseket.
Ha van jelenleg a laptopra egy Windows 11 telepítve, akkor a másik egyszerű módszer az alaphelyzetbe állítás, aminél beállítható adatmegsemmisítéses biztonsági törlés is, a linkelt microsoftos leírás is az alaphelyzetbe állítást javasolja.
Ha megvan még a gyári FreeDOS partíció (OS nélküli laptop gyakran FreeDOS szokott lenni), akkor a gyári alapállapotba történő visszaállítás (restore factory settings
) is opció lehet, amihez a már linkelt #14790 és #15088 számú hozzászólásokban vannak információk.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz teptep #24912 üzenetére
"clean all
Ez a törlési folyamat átlagos esetben kb 3 perc, utána kapod vissza a kurzort."Ja, pl. kis / közepes tárolókapacitású M.2 PCIe Gen 4 / 5 NVMe SSD-knél lehet, de nagyobb tárolókapacitású és lassabb SSD-knél, meg főleg lassú HDD-knél nyilván nem 3 perc lesz a teljes adatterület teleírása 0-kkal - mert ugye a törlés mellett azt csinálja ez a parancs - hanem akár órákig (vagy napokig) is eltarthat, + közben ugye folyamatjelző sincsen.
[ Szerkesztve ]
-
-
rostiron
őstag
válasz teptep #24729 üzenetére
Sziasztok.
Megpróbáltam pen-ről egy tiszta telepítést, de gondoltam megvárom hátha válaszoltok.
kiléptem már az elején , igazából nem csináltam semmit csk bebootoltam a penről.
De most ez van . Ilyenkor mi a teendő ?? Szerk: Megoldva a secure boot-ot megint engedélyezni kellett.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz teptep #24365 üzenetére
Kösz, ezzel megy.
Nem értem, hogy miért kell kivenni ilyen alap funkciókat, mit zavarta őket ott az az 1 mondat 1 pipával, ha már egyszer van.
Én betenném a beállításokba, ahol a helye lenne: Mit akarsz? Jelszót, PIN-t, apjaf.t, automatikus bejelentkezést, stb.Barkácsolnom kell a telepítőt, hogy ne nézze a cpu-t egyebeket, utána, hogy helyi fiókom legyen, majd kell 12db kis .exe meg .reg fájl, hogy visszahozzak ilyen-olyan funkciókat amik korábban megvoltak.
Mibe tartana, ha megnézné a cpu-t egyebeket, aztán kiírná, hogy nem jó, ebben és ebben érinthet, de lenne egy gomb, hogy "nem érdekel és tovább".
-
King Unique
titán
válasz teptep #24315 üzenetére
Adding a Boot Menu option for system Image recovery
Megoldható a program saját kezelőfelületén is a boot bejegyzés hozzáadása.
[ Szerkesztve ]
-
válasz teptep #24315 üzenetére
Az csak akkor kell ha csak 1db fizikai lemez van a gépedben. Ezért írtam az egyszerűbb megoldást, ami biztonságosabb is (nem kell bcd mahinálás)
Amúgy meg ott a lehetőség a macrium saját megoldása: nem iso-ba generálod hanem közvetlenül a win bootmenübe, ahogy a képeken látszik.
-
Dendytv
senior tag
válasz teptep #23754 üzenetére
Mivel tudnám esetleg javítani ?
"Valószínűleg a külön telepített alkalmazásokban / beállításokban és felhasználói szokásaidban keresendő a dolog, amit mi nem ismerünk-látunk..."
Milyen kérdésekre válaszoljak, hogy átlássátok ?[ Szerkesztve ]
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
coco2
őstag
válasz teptep #23454 üzenetére
@teptep
@DrKapocs
@MasterDeeJayA kérdés mindannyiótokhoz - és lehetségesen még másokhoz a csatornán. Használtok most / vagy terveztek használni a közeljövőben win 11-et HDD rendszer meghajtóval?
Lehetőség szerint tesztelnék egy régi HDD app-ot, ami win 7 óta védi a mobil hdd-imet attól az idegesítő klittyegéstől, amikor az OS kikapcsolja. Ha gondoljátok, segítsetek nekem kicsit a teszteléssel, hogy 11 alatt még mindig teszi-e a dolgát. (ToDo: OS boot után elindítani, aam/apm-et 128-ra aktiválni, tray ikonok közé lerakni, ott hagyni.)
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
válasz teptep #23454 üzenetére
Pont most telepítek több régebbi gépre win10 (home) után 11-est (24h2). i3 4170, 8gb ram, 120gb ssd.
Rufusos telepítő gyönyörűen kihagyta az erőszakos dolgokat, beleérve az MS fiók megkövetelését és automatán aktiválta is.
Nagyon meg vagyok elégedve a mostani rufussal, végre nem ezer kattintás a telepítés.
Drivereket megtalálta és töltötte is le szépen. Nem érezni lassúbbnak a Win10-hez képest.
Lehet cégnél is jövőre átállunk a win 7-10-es gépeken (4-6-7-8-9 gen gépek vegyesen) a 11-esre ha minden szoftvert tesztelve rendesen kezel.
Az otthoni egyik régebbi gépre is nemrég raktam fel a 24h2-est, ráadásul legacy módban mivel a bios nem uefi-s, sata vezérlő is IDE módban van és még a Trim is működik hdsetinel szerint. (Xeon X5690, 24gb ram, vega56)Amit észrevettem viszont hogy az update eléggé furcsán működik, tök egyforma gépen simán kiírja hogy naprakész a gép és sokadik frissítés keresése gomb után kezdi el tölteni a dolgokat. Ez persze lehet azért van hogy ne egy egész gépparkot csesszen szét egy hibás frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
jimmy399
senior tag
válasz teptep #23087 üzenetére
@azbest:
@teptep:A rendszer működik hiszen mindíg töltőn van a gép.
Nem a boot sorrenddel van a baj, hanem megy a gép folyamatosan és egyszer csak újraindul és eltűnik az ssd a gépből amit a bios se érzékel. Egy forced ki-be kapcsolás után mintha mise történt volna ismét működik.
Ha az elem merült volna le csak írná a bios indítás során, ezt már 25 éve is írta az akkori gépen hogy low battery.[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
Kiflikoch
kezdő
-
King Unique
titán
válasz teptep #22850 üzenetére
Mármint Windows 11 24H2 verzióra nem támogatta eddig az in-place upgrade-et, ellenben más verzióknál már a 3.18-as programverzió óta igen.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz teptep #22462 üzenetére
Githubon irtak mar, hogy tiszta telepitesnel tokeletesen mukodik a Rufus 4.5.
"in-place frissitesnel" par usernek volt gondja, arra most van workaround, illetve 4.6-ban mar benne lesz.De ha tiszta telepitesnel valami nem oke 4.5-el, akkor 4.6-al sem lesz oke.
(En tisztan tettem fel 4.5-el a Release Preview ISO-t, ment minden, bar van tamogatott hardver)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz teptep #22462 üzenetére
CPU-t nem lehet megkerülni. Ami nem támogatja az SSE4.2-t és az ez által új/kibővített utasításkészlethez tartozó POPCNT utasítást, az elhasal, nem törhető. A Te gépedre azért ment fel, mert a CPU-d hivatalosan támogatja az SSE4.2-t és ezáltal a POPCNT-t.
(A POPCNT egy gépi kódú utasítás, a CPU utaskészletének a része. A legalacsonyabb szintű programozási nyelveben (Assembler) is ez az ún. mnemonic neve, így is lehet meghívni pl.popcnt rax
. Hiába törik meg esetleg a telepítőt, a W11 24H2 "kismilliószor" fogja meghívni a popcnt-t utasítást direktben, és ha egy CPU ezt az utasítást nem ismeri, ott csontra fog fagyni minden. Ha mégsem így lenne, akkor az MS kamuzott.)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
válasz teptep #22075 üzenetére
A win10 nem csoda ha nem frissül 22H2-nél frissebbre, mivel az az utolsó kiadás, nincs 23H1 belőle.. Felesleges bármit trükközni.
growler
A magyar 24H2-ben (jelenleg) nincs "Felidézés/Recall" funkció úgyhogy felesleges pánikolni láttatlanba, de ha lenne akkor is van volna kikapcsoló gombja. A rémhírterjesztés sajnos nagy divat manapság. -
-
válasz teptep #21829 üzenetére
Nem fog menni.
Pedig de. Tessék:
MCT-vel kiírt ISO, mindenféle hack és bypass nélkül simán felment arra a gépre, amire a PC állapotellenörző egy órával korábban azt mondta, hogy a CPU miatt nem kompatibilis:
És a támogatott processzorok listájában nincs bent az i7-7700.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Tappancs2001
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Google Pixel topik
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Hardcore café
- iPhone topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Elemlámpa, zseblámpa
- Torrent meghívó kunyeráló
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest