- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz DrKapocs #24798 üzenetére
Ma volt hogy valami trufás vírus vagy trójai elkezdte feldobálni a jobb alsó sarokban a különböző gyere kattints rá című ál-vírusirtós felugrókat. A frász kitört rajtam. Gyaníthatóan a facebookkal, vagy messengerrel érkezett. Leállítottam a chrome böngészőt és elindítottam egy gyári gyors víruskergetést. A dobálás megszűnt, ezután gyorskergetés közben leállítottam a rendszert, majd beindítottam és egyből egy részletes keresést indítottam. megnéztem a telepített programok között, hogy van-e ott valami hülyeség . - . nem volt. A chrome-ot kinyitottam és az összes szemetét mindenhonnan kiráztam az előzményeket mindent. Egy szűz chrome maradt. Ezutrán kikukáztam a rendszert. Közben futott a részletes keresés és azzal zárult hogy nem talált semmit. Leállítottam a rendszert. 6 nap múlva majd meglátjuk mi lesz ! .... ?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
DrKapocs
őstag
Azért csak óvatosan a külső vírusírtóval win11 alatt, legalábbis én már így vagyok vele. Nálam az Avast Prémium szétcseszte a rendszert, eltűntek sorra a telepített programok. Szerencsére volt backup, így nem volt óriási meló a belakás, de rosszkor jött még így is. Mióta a Defender véd, azóta nincs gond.
Ugyanitt kb. 2 évnyi Avast Prémium kód és 4 évnyi Norton Antivirus Plus dobozos eladó.
[ Szerkesztve ]
-
válasz King Unique #24791 üzenetére
DD-vel ki lehet írni egy pendrájvra. Egy debián belakott telepítésből csinálgatok (viszonylag gyakran) a Thomas Mateicek féle scripttel egy linux live sqashsfs alapú bootolható buildet, aminek a boot mappájából az összes felesleges lomot kigórom és csak a initramfs és a kernel (vmlinuz) marad ott , meg a squashfs rendszermentés egy másik mappában és ezt a ventoy grub-menüjével be lehet bootolni úgy hogy az egészet feltölti a RAM-ba (legalább 4 giga ram kell neki, de több sokkal jobb) és van egy villámgyors ramban élő rendszerem, amivel bármit tudok csinálni. A kitermelődött adatokat pedig szükség esetén le tudom menteni egy felcsatolt partícióra. Ezt szeretném közkinccsé tenni. 1,7 gigabájt az egész.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Csorbi
addikt
válasz King Unique #24794 üzenetére
#24783, második link, ki van kapcsolva, az úgy van jól.
-
King Unique
titán
Arról kellene screenshotot mutatni, ami a #24793 számú hozzászólásban is látszik, hogy alul a rendszeres vizsgálat be van-e kapcsolva. Ha igen, akkor annyira nem meglepő a definíciófrissítések, de ha nem, akkor nem kellene semmilyen frissítésnek érkezni a Windows Update-en a kikapcsolt Windows biztonság (Defender) antivírus programhoz, hiszen ahelyett a külső antivírus szoftver (EIS) az aktív védelem.
-
King Unique
titán
válasz Barthezz2 #24774 üzenetére
Ha az új hardverkonfiguráció a microsoftos PC Health Check alkalmazás szerint rendben van, akkor elvileg nincs további teendő.
-
King Unique
titán
A képfájlba mentésnél is eleve kijelölhetők egesével a partíciók, tehát a válasz nyilván igen.
Aztán az mondjuk nem teljesen világos, hogy mi ennek a célja, mivel a Ventoy ISO/WIM/IMG/VHD(x)/EFI fájlokat támogat, ellenben a Macrium Reflect saját.mrimg
kiterjesztésű fájljaival már nem feltétlen fog tudni boldogulni, közvetlenül bootolni azt, de mindegy.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Greensnake #24788 üzenetére
Szóval magától nem tudja, hogy ha fent van egy külső Antivirus akkor nem kell az update?
Amúgy a régi telepítésnél nem volt ilyen. Bár ott a Win10-ről lépegettem mindig az új kiadásra. Most viszont szűz telepítés volt. -
aktív tag
-
-
sz.j
nagyúr
"A macrium reflecttel meg lehet azt csinálni, hogy három egymás mellett lévő partíciót lementek egy .akarmi.img fájlba?"
Igen. Amit bejelölsz azt menti le.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Sziasztok. A macrium reflecttel meg lehet azt csinálni, hogy három egymás mellett lévő partíciót lementek egy .akarmi.img fájlba? Erre azért lenne szükség mert egy pendrájvra csináltam egy kis ventoyos buildet és nincs tele a lemez és a lehető legkisebb IMG-re lenne szükségem. Disk klónozással sajnos benne lenne az üres terület is az img-ben. Automatikus átméretezés meg azért nem játszik, mert attól tönkremenne a ventoy.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz lypen99 #24779 üzenetére
Nem tiltottad le az OS-ben az USB portokat valahogyan? Ez nekem fura, hogy magától csinálna ilyet.
Szerk.: egyébként, amit Csorbi írt. Tölts le egy Linux Mint telepítő ISO-t, írd ki pendrájvra, majd bootolj be azzal és nézd meg, hogy működik-e.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi hibát produkálja a szerkezet Win11 alatt:
Login screen bejön - PIN felold majd billentyűzet nem reagál.
Minden ami volt megtettem (OS reinstall még nem volt) ami a billentyűzetre kell.
Hardveres lenne?
-
Csorbi
addikt
válasz Pikkolo^^ #24769 üzenetére
A problémád a DELL keyboard-hoz köthető, nem a Windowshoz.
DELL Keyboard Shortcut Key Function
Nézz hozzá aktuális, friss drivert, szoftvert (Dell Rugged Control Center Application?).
Ha továbbra sem jó, akkor csere.
"Mezei" billentyűzet F1-re nem küldi el a gépet alvó módba, hanem a súgót hívja meg.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Adott az adatlapomon lévő gép, amin legális Win 10 volt, amire "hack" - el frissítettem fel a Windows 11-et, lévén nem kompatibilis a lap/cpu.
Most gépcsere lesz(lap, cpu, vga) de szeretném megtartani a Windows-t. SSD megy az új gépbe, gondolom némi driver vacakolás után menni fog a rendszer(csináltam már ilyet), de azt miként tudom megtenni, hogy immár ne "felerőltetett" verziónak vegye, hanem hivatalosnak? Tehát, hogy a verzió frissítések is gond nélkül felmenjenek Windows update-en keresztül(új hw már Windows 11 ready)?
Egy sima Windows alaphelyzetbe állítás elég ehhez? Vagy szerezzek egy Windows telepítőt, és Win alól indítva tegyem újra?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
teptep
senior tag
-
válasz pigatt #24770 üzenetére
[UUP dump oldalon tudsz magadnak csináltatni terminálos bütykölődéssel] nem biztos hogy beletalálsz a pontos 23H2-be. Ha korábbira sikerül,akkor utólag szépen felfrissítgeti magát.
-
pigatt
őstag
válasz King Unique #24761 üzenetére
Köszönöm! Friss telepítést kellett csinálnom, és az MCT 24H2 telepítőt csinált, de úgy tele van hibákkal illetve olyan FPS droppok vannak, hogy megőrülök! Honnan tudom beszerezni a 23H2 iso-t?
i9 / 4080 / 32"
-
Pikkolo^^
addikt
válasz krealon #24768 üzenetére
Asztali gép. A billentyűzeten (Dell vezetékes) látom, hogy ott van rajta a hold. Az FN nincsen beragadva, mert a böngészőben az F11-et megnyomva teljes képernyős lesz és nem a pause/play gomb lesz az aktív. Ez igaz a kereső (FN+F9) és a többi médiavezérlő gombokra is (FN+F10-12).
-
krealon
veterán
válasz Pikkolo^^ #24767 üzenetére
Notebook vagy asztali gép?
Notebook-oknál alapértelmezetten a funkció gombok multimédia gombokként működnek újabban.
Az Fn + F1 az F1. Magában az F1 pl a némítás vagy az alvás.Ezért lenne jó tudni, hogy pontosan milyen tipusú gép van előtted. Sajnos a gondolatolvasó sipkám nincs nálam.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz Csorbi #24765 üzenetére
Windows 11, de ez gondolom egyértelmű AMD Ryzen 5xxx-s rendszer. Az energiagazdálkodási beállításoknál tiltottam le az alvást, hogy ha véletlenül megnyomom az F1-t akkor ne aludjon el.
A fő probléma, hogy nem tudom hogyan került az F1 gombra az alvás parancs. Ha az meglesz akkor az is kiderül, hogy mi a baj a többi funkció gombbal. -
Pikkolo^^
addikt
A mai napon azt vettem észre, hogy az F1 gomb lenyomásával alvó módba küldi a gépet a rendszer. Letiltottam, hogy ez ne forduljon elő, most viszont a súgó nem működik az alkalmazásokon belül. Ezen kívül azt vettem észre, hogy a többi funkciógomb sem működik az alkalmazásokon belül. Mi lehet az oka a funkciógombot összezavarodásának?
-
aktív tag
-
BoneDragon
veterán
Hali. Új laptopra szeretnék átköltözni, előzőn egy Win10 van, az újon 11.
Csináltam egy biztonsági mentést az előzőn és szeretném áthozni az újra az összes appot fájlt stb...
Egyszerűen nem találom a 11-ben, hol kéne betallozni a fájt, csak ezt a hüjjje onedrive szinkrozinálást akarja folyamatosan...
Akkor már a kérdésem. Hogyan lehetne átvinni egy az egyben mindent 10-ről, 11-re hogy minden ugyan úgy ott legyen ahol eddig, mint telefonok átköltözésénél.
Köszi. -
King Unique
titán
válasz pigatt #24757 üzenetére
• How to Install and Log In to Windows 11 Without a Microsoft Account
• Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11 • •
• Add Local User Account in Windows 11
• #13687 | #20643[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz Janika--1982 #24756 üzenetére
Szia.
128GB , hamar végzett. Elugrottam boltba ,mire megjöttem kész volt.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
24H2-nél van belehet valahogy jelentkezni Lokál fiókkal?
i9 / 4080 / 32"
-
aktív tag
-
hockeyapu
aktív tag
Miért törli időnként, teljesen random módon az e-mail fiókok bejelentkezését a Win, és újra be kell lépnem ?
Az Androidon meg folyamatosan stabil !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
King Unique
titán
válasz 5leteseN #24745 üzenetére
Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
"Type the following command to run the Windows 11 setup bypassing the hardware requirements and press Enter:"
setup.exe /product server
-
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #24750 üzenetére
Köszönöm!
Korábban szerintem már kikapcsoltam, de nem emlékeztem rá, hol kapcsoltam ki.
Ennek ellenére pár napja ismét megnyílott automatikusan. -
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #24749 üzenetére
• Enable or Disable Open Microsoft Edge at Startup in Windows 11
• How-To How to Stop Microsoft Edge from Running in the Background on Windows 10[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Amikor elindítom a gépet, az Edge megnyílik.
Az automatikusan induló programoknál tiltsam le? -
5leteseN
senior tag
válasz adika4444 #24746 üzenetére
4, : ?
"...In case you receive a message telling you a file is not found after running the OOBE bypassnro command correctly, try to edit your Windows registry to solve Windows 11 oobe/bypassnro not working.
Step 1: Also, press Shift + F10 to launch Command Prompt on the OOBE interface.
Step 2: Type regedit and hit Enter to access Registry Editor.
Step 3: Copy and paste the path – Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE to the address bar and hit Enter.
Step 4: Create a new DWORD value called BypassNRO by right-clicking on the empty area and choosing New > DWORD (32-bit) Value.
Step 5: Double-click on it to set Value data to 1."...Gugli Barátom javaslata. Van erről tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz 5leteseN #24745 üzenetére
1. Nem tudom.
2. net.exe user "Felhasznalo" /add
net.exe localgroup "Rendszergazdák" "Felhasznalo" /add
cd OOBE
msoobe.exe && shutdown.exe -r
A rendszergazdák helyett administrators kell, ha nem magyar a Windows.Hasonló helyzetet csak így tudtuk megoldani, mert itt már nincs autounattend.xml.
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
5leteseN
senior tag
Az SSD-n lévő előtelepített W11-nél telepítéskor nem műxik az OOBE\BYPASSNRO
1, Miért nem?
2, Mi más műxik?
3, -
hapakj
senior tag
válasz hapakj #24541 üzenetére
No kicsit utánajártam miért írta, s gondoltam, ha valakit esetleg érdekel a bénázásom megosztom tapasztalataimat
Szóval utána olvasgattam s azt találtam, hogy a 7700K cpu-m is tud valami félszoftveres TPM megoldást Intel PTT (Platform Trust Technology) néven, amit a Windows 11 installer el is fogad TPM 2.0-nak. Viszont ez alapból általában ki van kapcsolva a BIOS-ban és az alaplapok a hw-es TPM modult keresik.
Átnéztem BIOS beállításokat és a Secure Boot bevolt kapcsolva, viszont OS Type alatt Other OS volt beállítva. Ezt át lehetett állítani Windows UEFI-re, nem tudom, hogy számít-e.
Még mélyebben turkálva egészen eldugva sikerült átállítani a TPM típusát is dTPM-ről PTT-re (Asus Prime 270-A alaplap). Elvileg ez a Intel PTT technológiát minden 6. és 7. generációs (Skylake, Kaby Lake) processzor támogatja, viszont hogy használható-e az függ az alaplaptól.A beállítások után elérhetővé vált a Windowsban a TPM és már nem is panaszkodott a Windows 11 telepítő a TPM 2.0 hiányára. A Windows 11 Update Assistent még mindig megállt nem kompatibilis számítógép hibával, s csak kilépés volt opció.
Viszont a letöltött ISO telepítő minden probléma nélkül frissített egy még régebben felrakott Win 11 21H2-t 24H2-re. Érdekes mód, már semmilyen kompatibilitási problémára nem hivatkozott.Én már azzal elégedett leszek, ha a feature/major updateket manuálisan, original ISO-ból (nem tiszta telepítéssel) fel lehet rakni. Szóval akinek ilyen CPU-ja van értelmes átnézni a BIOS a PTT beállításért, nekem eléggé el volt rejtve.
[ Szerkesztve ]
-
-
rostiron
őstag
Köszi mindenkinek.
A winver mostmár 24H2 home verzíót ír. A bitlocker ami itt tényleg Eszköztitkosításnak neveznek, azt írja ha kikapcsolom akkor valami visszafejtés lesz ami sokáig tart. Ha kivárom akkor végleg megszabadulok tőle ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
válasz rostiron #24736 üzenetére
Leírja a kép amit feltettél. Előbb a biosban engedélyezd a secure bootot. Azután remélhetőleg be tudod bootolni az eredeti windowsodat. Ha a rendszerkezelőben azt írja hogy a bitlocker be van kapcsolva, akkor remélhetőleg a fogaskerék menüben a biztonsági beállításoknál ki lehet kapcsolni. A home-s verziót az áruházban lehet átváltani sima home verzióra. Ha az eredeti nem pro verzió volt, akkor home verzió frissítésével kell próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
rostiron
őstag
Most lett véve a laptop és home S volt rajta.Ezt a bitlockert nem én állítottam be.
Ha ez a bitlocker nem jött volna , már tiszta telapítéssel raktam volna egy prot. Csak nem akarok galibát csinálni. Nem tudom mi ez és hogy működik . lezárja az ssd-t ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
-
rostiron
őstag
válasz teptep #24729 üzenetére
Sziasztok.
Megpróbáltam pen-ről egy tiszta telepítést, de gondoltam megvárom hátha válaszoltok.
kiléptem már az elején , igazából nem csináltam semmit csk bebootoltam a penről.
De most ez van . Ilyenkor mi a teendő ?? Szerk: Megoldva a secure boot-ot megint engedélyezni kellett.[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz rostiron #24727 üzenetére
A szokásos helyről ingyenesen tudod letölteni.
Válaszd az ISO formátum letöltését: Win11_24H2_Hungarian_x64.iso
Letöltés után megnyitod (csatlakoztatod), és elindítod a setup.exe telepítő alkalmazást, amelyik a Windows 11 Home 24H2 verzióra fog neked frissíteni. -
rostiron
őstag
válasz King Unique #24722 üzenetére
Szia.
Kiléptem az s módból, most sima home, de hiába keresek manuálisan frissítést nincs. És továbbra is azt írja, hogy "A windows ön által használt verziója elérte a szolgáltatási időszak végét" Van a home verzióból 24H2 ? Vagy mindenképpen pro-ra kell váltani ?
Meg lehet úszni fizetés nélkül ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
TomiLi
addikt
Ha volt már kérdés, akkor előre is elnézést kérek!
Nem tudom hogy hívják ezt a "menü" a tálcán hivatalosan, ezért sem tudtam rákeresni.
Az alábbi képen lévő funkciók testre szabása megszűnt a 24H2 win 11 változattal?
[kép]
Csak a gépházat lehet megnyitni, de nem lehet beállítani, hogy mely funkciók legyenek láthatóak?Bogyorisz
-
rostiron
őstag
válasz King Unique #24722 üzenetére
Köszi , holnap nekiesek.
-
King Unique
titán
válasz rostiron #24721 üzenetére
Támogatási idő szempontjából a Home és Home S ugyanaz, nincsen az utóbbi tovább támogatva.
Ha a rendszerkövetelményeknek megfelelő hardverkonfiguráció (feltételezhetően igen, ha gyárilag Windows 11-gyel előtelepített laptop), akkor a Windows Update automatikusan frissíti ilyenkor újabb verzióra, vagy ha esetleg egyből nem állna neki, akkor manuálisan is lehet futtatni a frissítések keresését a gépház Windows Update menüben.
Tehát megoldható a közvetlen verziófrissítés és csak emiatt nyilván nem szükséges teljesen a nulláról újratelepíteni a Windows 11-et.[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz King Unique #24720 üzenetére
Köszi,
tehát akkor nem is lenne elég kilépni az S módból, mert csak sima home marad, aminek a támogatottsága megszűnt.
Ha kilépek s modból a mostani 22H2 frissűlne magától, vagy teljesen új telepítés kell ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
King Unique
titán
válasz rostiron #24719 üzenetére
A #14390 számú hozzászólásban le lett írva a lényeg és linkelve a szükséges információk az S módhoz.
Tehát ha a Microsoft Store alkalmazásokra akarja korlátozni a programtelepítést és használatot, akkor van értelme az S módnak, ellenkező esetben viszont kb. zéró és nyilván javasolt kilépni belőle."A windows ön által használt verziója elérte a szolgáltatási időszak végét"
Ha 21H2 / 22H2 verzió van telepítve, akkor nem meglepő az üzenet, mivel annak támogatása a Home és Pro kiadásoknál már megszűnt, ahol ez esetben értelemszerűen újabb verzióra kellene váltani, frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy barátom vett a kisfiának egy laptopot, amin win 11 home S mode van.
A win update azt írja "A windows ön által használt verziója elérte a szolgáltatási időszak végét" ez az S mode miatt van ? Milyen hátrányai lennének ha kikapcsolnánk az S módot ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Csorbi
addikt
válasz DonThomasino #24714 üzenetére
Nem, a False a Neked való beállítás itt.
-
Csorbi
addikt
válasz DonThomasino #24711 üzenetére
Az átállítás után volt reboot/restart, esetleg gpupdate /force? Ez mindenképp kell, lévén csoportházirend.
A hálózat típusa magánhálózat?
Milyen verziójú SMB van a NAS-on engedve? -
-
DonThomasino
veterán
-
Csorbi
addikt
válasz DonThomasino #24705 üzenetére
A második link tartalomjegyzékében: Disable SMB signing
Az SMB signing status lekérdezésekre mik az eredmények?Nyilván ez elég erősen nem ajánlott beállítás, ahogy eddig sem volt az. De Te tudod kinek hagyod nyitva az ajtóid.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Még egy gondom akadt amire választ kérek. Egy MS fiókhoz köthető két eszköz? Konkrétan egy laptop meg egy Pc is egyszerre? Vagy külön fiók mindegyiknek, külön email cím stb? Köszönöm ha segítetek.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
King Unique
titán
válasz zsoltip #24707 üzenetére
Ha 1x már aktiválva lett adott PC-n a Windows 10/11 digitális licenccel, akkor utána ugyanazon PC-n ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítésénél nem kell újra megadni a termékkulcsot, mivel automatikusan aktiválódni fog digitális licenccel, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Tehát az automatikus aktiváláshoz nem feltétlen kell Windows 11-gyel előtelepített PC és BIOS/UEFI OEM Key megoldás, mivel Windows 10 óta eleve adott az automatikus aktiválás a digitális licencnél.[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Adott egy Lenovo ThinkBook, amihez nem járt gyárilag Win11, de a vásárlás helyén adtak hozzá, egy ilyet: Win 11 Pro 64Bit Hungarian 1pk DSP OEI DVD Version 22H2
Megoldható-e valamiképpen, hogy ezt a licenszt, integráljam a BIOS-ba(? vagy ahová kell?), hogy a géphez legyen kapcsolva. Így amikor újratelepítem valami miatt, akkor nem kell kóddal aktiválni, hanem mintha gyárilag járt volna hozzá, internetet kapva aktiválja is magát a rendszerrel?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz GoodSpeed #24702 üzenetére
Már a legelején meg lett húzva a határ, hogy Intel Core i CPU-knál hivatalosan minimum 8. generációs, AMD Ryzen esetében pedig minimum 2. generációs szükséges (bővebben).
Mármint jövőre jár le a Windows 10 általános támogatása, de technikailag nyilván utána is működőképes marad. + Ha valaki tovább akar Windows 10-et aktív támogatással használni, akkor vásárolhat + 3 év microsoftos ESU-t, vagy akár + 5 év 0Patch támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! A "Csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőhöz" megoldás milyen elven működik a rendszerben? Tehát wifi alapú és ugyanazon a hálózaton kell lennie a két eszköznek vagy ... ?! Ezen kívül valamilyen billentyűkombinációval elő lehet-e csalni, hogy ne kelljen a Gépházban bohóckodni? Windows key + G kombót ír, amikor megjelenik, de arra a Game Bar vagy mi jön elő. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
válasz King Unique #24701 üzenetére
Jaja, egyszerűen arról van szó, hogy már nem veszik be a támogatott CPU-k listájába, mert ugye egyre kevesebb van belőle. Amúgy mint látható Windows Update is megérkezett, és azért mégis jobb érzés mint a Windows 10-aminél mindig ott van, hogy kampó neki.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
King Unique
titán
Azt biztos nem, mivel azt Intelnél már a legelső Core i generáció is támogatja, + az általa mellékelt screenshoton világosan látszik az SSE4.2/POPCNT támogatása.
Itt szimplán annyi a gond, hogy nem szerepel a CPU a támogatottak listájában, ennyi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Láncfűrész topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Hálózati / IP kamera
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest