- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz nickrivers #16523 üzenetére
Ha Java-t választottad, akkor a Netbeans jó lesz IDE-nek. Az megvan, hogy ha jól megcsinálod a webalkalmazást, akkor az PWA-ként kvázi normál app-ként is tud funkcionálni, store-ba kerüléssel, mindennel?
Szóval csak ez miatt nem feltétlenül kell a Java-hoz ragaszkodnod.A webapp saját gépről hosztolását mindenképpen felejtsd el. Feltételezem saját domain se kell neked, ez esetben ingyen tudod hosztolni akár Azure-ból, akár AWS-ből, Google App Engine-ből.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz nickrivers #16519 üzenetére
"modern és összetett weblapot szeretnék készíteni adatbázissal, PHP-vel" - no itt merül fel az első kérdés, valóban kell neked PHP? Jó (akár jobb) alternatíva még a NodeJs, Asp.Net Core, Java, Python, Go stb...
Egyáltalán kell neked saját kód, vagy elég egy CMS (ami többnyire PHP alapú)?Ha a fenti kérdés letisztázódott, akkor kelleni fog neked egy webszerver, adatbázis szerver és egy IDE.
Utána már csak több hónapnyi szabadidő, és rengeteg önképzés.
Én kérek elnézést!
-
nickrivers
csendes tag
válasz nickrivers #11987 üzenetére
Úgydöntöttem, hogy hagyom a wamp szertvert... eddig xamp volt fennt az működött rendesen. Szóval visszarakom a xamp-ot és beállítom újra. Az a kérdéem, hogyha a Joomla! telepítőfájljait a "htdocs" mappába, akkor elvileg ugyanúgy kell használni, mintha wamp-on dolgoznék, ugye ?
-
fordfairlane
veterán
-
martonx
veterán
válasz nickrivers #11987 üzenetére
Nekem skype-al szokott összeakadni. Legalábbis sok évvel ezelőtt még így volt.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz nickrivers #11801 üzenetére
MsSql-ben - de gondolom MySql-ben is hasonló limitek vannak - 2 gb lehet egy szöveg mező maximális mérete. Úgyhogy bele fogsz férni...
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz nickrivers #11798 üzenetére
Ha PHP, akkor én .po fileokkal oldanám meg a nyelvesítést. Sk8erpeter-el már volt pár eszmecserénk arról, hogy adatbázisban vagy ilyen külső file-okban jobb tárolni a nyelvesített szövegeket. Van érv mindkettőre pro és kontra.
Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz nickrivers #11798 üzenetére
"ha azt szeretném, hogy többféle nyelven is megtekinthető legyen a weblap [...], akkor minden nyelvre le kell kódolnom minden lapot, vagy megtudom csinálni mondjuk úgy, hogy egy adatbázisba elmentem a különböző nyelvű szövegeket, és a php kiíratja a választott nyelv alapján"
Persze, hogy meg tudod csinálni."Csinálok egy mappát, hogy "text" almappának HU/EN/"egyéb országkódok" txt-ben belepakolom a szövegeket, és adatbázisban fájl elérésre hivatkozok, amit a weblapra kiiratok egy PHP megoldással.
Jó a gondolatmenet?"
Nem, maradj az adatbázisnál, ne szenvedj txt-fájlokkal. Előbb-utóbb el fogsz jutni odáig, hogy csak jobb lett volna eleve adatbázisba menteni.Sk8erPeter
-
DNReNTi
őstag
válasz nickrivers #11787 üzenetére
Szerintem sokkal jobb lenne ha nem privátba menne le ez a beszélgetés. Azé' van a fórum, hogy használjuk, én azt javaslom tedd fel a kérdéseidet bátran itt a topikban, biztos, hogy választ fogsz kapni, és esetleg más is tanulhat belőle.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest