- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
-
IT café
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
Csak hogy a helyesen megépített folyadék hűtés nem közlekedőedény. (*) Abban az esetben lesz mindkettő tartályban azonos vízszint, ha párhuzamosan vannak bekötve, valamint azonos magasságban helyezkednek el. Minden más esetben az áramlási sorrendben második (alacsonyabban lévő) tartály feltöltődik (légtelenedik mint minden más komponens a rendszerben.
Leon77: abban az esetben nem folyik ki a nyitott tartály esetén a folyadék, ha a visszatérő ág a folyadékszint alatt van.
(*): amikor a visszatérő ág a tartályban lévő folyadékszint fölé esik, akkor a magasabban lévő vízmennyiség a zárt rendszer nyitásakor működik közlekedő edényként. -
Leon77
őstag
És akkor miért nem folyik ki a víz, ha kinyitjuk? (mármint a tartályt)...
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
hash99
senior tag
Hát ez az csak játék... BF1 meg Total war warhammer.
Én is úgy emlékeztem hogy 50 fokkal kéne mennie kb. Ráadásul alapon megy a vga.
Lehet hogy a blokk nem lett jól felrakva? Nem tudom nincs eléggé meghúzva vagy rossz gapadmérettel tette fel a srác szar paszta ilyenek okozhatnak ekkora különbséget?
A ddc -t átkötöm molexre ezzel kizárom az áramlást.
Még arra tudok gondolni hogy nem volt normálisan feltöltve a predator és kevés benne a lötty bár a srác állította hogy 1 napig légtelenítette. Tudom az lenne a legegyszerűbb ha szétszedném csak kéne cső meg folyadék mert kifogytam és addig nem akarok nekiesni.
-
-
Weareus
addikt
Én is azok közé tartozom, akiknél ez az új (már nem is annyira új) ek dizájn nem bejövős, de hát ez csak egy dolog, attól még tudom, hogy jó minőségű cuccaik vannak.
Alkalmasint nekem pl. egy hk-blokk mennyivel szebb már!
Az aluról meg: még a végén elterjed, és komplett alu-szetteket lehet majd kapni. Akkor még az is lehet, hogy életképes lesz a dolog.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Leon77
őstag
Lassan már rgb-s is lesz, hiánypótló lenne
Amúgy a hőleadó felületet is lefesthetnék, gondolom van jó vezető festék erre, vagy nincs???
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
-
Leon77
őstag
Tekintettel arra, hogy nem ref kártyám van (giga g1) így lehet az necces lesz...
-
fuvi
senior tag
és az első teszt:
EK Fluid Gaming A240G CPU & GPU Liquid Cooling review -
DigitXT
nagyúr
Igazából a hőtermelés nem csökken, ha nagyobb radival, halkan hűtöd a géped:
az én 1 db 780Ti-m is befűti a szobát (Mo-Ra 3-mal), igaz, hogy halkan teszi.
De ettől még a gép által elfogyaszott villamosenergia sajnos hővé alakul... Pont.Attól tekintsünk el, hogy a hűvösebb hardver valamivel kevesebbet fogyaszt...
-
Atke
senior tag
Mostanában egyre több helyen látom ezt a 240-es radival hűtőm a CPU+VGA-t...
Vagy Slim 360-al az SLI-t.Szerintetek ez normál használat mellett(játék) nem fő szét?[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Szia
Köszönöm a választ, ez már sokat segített mert akkor konkrétan számomra kilőve az S360 Kit is mivel puha csőves és ha jól értem van hangja a pumpának is és akkor ez esetben gondolom olyasmi hangja lehet mint a kraken x61 pumpájának ami miatt épp cserélni készülök..
Illetve a fittiveket se tudom belőle használni
A blokkból mindenképp a jobbat szeretném ha nincs akkora ár különbség köztük..
Szóval lényegében több sebből is vérzik úgy hogy ez teljesen kilőveAkkor viszont szeretném kérni a segítséged vagy segítségeteket hogy miket vásároljak össze?
Tehát össze állítani a saját kitem darabokból
Kellene akkor:
csendes ekweb pumpa
CPU Blokk lehetőleg evo
merev csővek és hozzá fikktivek vagy mik
illetve akkor Vadar ventilátorokat is külön venni rá
ja és egy 360 as radiátor ami szintén ekweb legyen
Elvileg ennyi ? vagy még ezen kívűl kell hozzá valami ?
gondolom minden egyes komponenshez adnak csavarokatNagyon megköszönném ha linkelnétek a megfelelő darabokat
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
flexomaci
tag
Köszönöm az eddigieket. Lecserélni nem nagyon szeretném. A teljesítménye bőven elég nekem. Igaz vannak már újabb sorozatok, de jelenleg számomra nem ér annyit a teljesítményük, amennyit rá kellene fizetnem erre.Az ek blokk már el van mentve nekem is, de ha van valami mód a beépítésre, nem vertem volna magam plussz kiadásokba. Ám, ha nincs más megoldás az marad.
A másik kérdés: Alphacool petg csövekhez milyen folyedékot javasoltok. Eredetileg vöröset szerettem volna, de elég sok negatív véleményt találtam a szines lötyikkel kapcsolatban. De megcáfolhattok, ha ez nem így van. Mi a helyzet a deszt víz+ alkohol keverékkel? Mennyire jó, esetleg rossz?Üdv: István
-
tomcat78
őstag
Azt nem nézegettem,nekem még VIII van,de erre is annyi kb az EK,Bitspower valamivel húzósabb.Legalábbis az enyémre.Plusz a blokk az M.2-re,és tényleg kijön az a 60 környéke.Postával meg lehet több is,mivel nem egy cég gyártja őket.
De ettől függetlenül,ha a többit is figyelembe vesszük,akár még jó vétel is lehet,még ha nem is olcsó.
Persze az is igaz,hogy ha elavul,cserélni kell,lehet kezdeni totál előlről a víz építgetését.Kicsit olyan ez,mint a vga FC blokkok kontra univerzális...De a vízhűtés nem olcsó játék,és sztem ezután sem lesz az.A hardverek pedig mindig elavulnak idővel."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
Mondjuk az az áramlásmérő kicsit viccesnek hat benne ennyiért...Igaz,ettől még lehet életképes.Alapjaiban,ha azt számoljuk,hogy mit kapunk ennyiért....is drága,viszont cserébe nem kell külön vadászni FC blokkot a deszkára,és az M.2 is megoldott.Hasra ütve azt mondanám a vizes rész dob rajta vagy 60-70 ezret,akkor már annyira nem is elvetemült az ára.Pláne,ha valamennyire használható vezérlést kapott a vízhűtés részleg,mondjuk egy Aquaero kiváltására,akkor meg már kifejezetten jó ára van.Szívesen látnék tesztet róla,hogy mennyire életképes és milyen teljesítményü a hűtése.
A vizes blokk is Aquacomputer gyártmány rájuk.De az csak bővítőkártyával használható."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Weareus
addikt
Az a két kémcső a blokkon mire jó? Kémiai kísérleteket is lehet vele végezni vagy a közlekedőedények szemléltetésére szolgál?
Amúgy a zöld trutyi karcol rendesen.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Omli85
őstag
overclok.net-en keresztül találtam rá kell hozzá kis forrasztgatás ugyebár de azzal meg nálam nincs probléma :
DIYINHKItt meg van egy elég korrekt kis összefoglaló [link]
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Tikakukac
titán
Remek. Hát, nekem nincs rajta a dobozon, meg a blokkon se. Ennél jobb technológia a fillérb@szás okozta mélytorkos kikerülésére nincs a mai napig szerencsére. Matricákról meg én is tudok mesélni, javítóiparban vagyok, reményeim szerint termelőben folytatom, aztán kicsit én is segíthetek rajta, hogy ne termeljünk ennyi szemetet meg kamut.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Weareus
addikt
A "villanyt" és vizet be tudom szerelni a házba.
Most, hogy mondod, festeni is tudok.
Veszek valami Neoluxot, azt hadd szóljon.
Zseni vagy.[ Szerkesztve ]
-
ericdrawen74
senior tag
Bakus, fuvi egy SilverStone Raven 3-as házam van, egyik elhelyezése sem okoz gondot. Az Alphacool VPP655 szivattyúján van egy 5 állású kapcsoló az pontosan mire való, mert semmit nem találtam róla?
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
LLKobe
veterán
Nekem tartós full terhelés után (Battlefield 1 ~1 óra játék) amikor CPU és VGA is konstans 100%-on pörög, a CPU magok 65 fok körül vannak, a VGA 55-57 fok.
Nekem az is sokat számít, hogy valszeg megreked a házban a meleg levegő, és az egyetlen 120-as venti ami tolja kifele a meleget a házból, az előtt is van egy radi, ami megfogja a légáramlást. Ezt onnan gondolom, hogy levett házoldallal 3-5 fokot esnek a hőmérsékletek.
Egy külső radi ezen azért is segítene mert az teljesen a házon kívül disszipálná el a meleget, valamint a 120-as radit is kivehetném, és jobban ki tudná tolni a meleg levegőt a házból a venti.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Hobbbyt
őstag
Ennek megvan a böjtje is. Egyszer itthon 2 eurósokkal fizettem 200 forintosok helyett, nem szóltak.. másnap vettem észre, hogy drágább volt a sör mint hittem. Hát na, sötét is volt, hangulat is volt.. fogásra meg eléggé hasonló a kettő. Azóta nem tartok magamnál egyszerre 2 valutát..
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
mackosajt
addikt
azokra ment az itthoni készletből tappancs, a fet-ekre meg kis paszta.
Nem elektromosan vezető fajták.
Jah, és megy faxán így már.
Csak az egyik Sata kábel szivat, és a rendszer SSD-t néha eldobja a gép, és fagyás.
De tegnap már nem volt időm azzal is kínlódni, a lányomnak nyűgös napja volt tegnap.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
Mert egy pwn-es ventilátor sincs.
Illetve valahol láttam, hogy oda rakják.Hutobordat szereztem. Nemsokára rá faragom.
A pumpa "bosszant".
Pláne ha tényleg extra kell hozzá...http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
Amennyibe került, ennyi pénzért egy "mezei" vezérlő is lehetett volna, sima automata vezérléssel.
De a pumpa akkor miért nem, vagy hogyan tud pumpakent üzemelni?
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
A 3 pines csati van radugva az egyik kimenetre.
Jelenleg ez a 4-es.
Borda nincs. De intézem ma.Nem akarom azt mondani, hogy kissé csalódtam, de sajnos igen.
Úgy gondoltam, hogy a ketyere nem azért LT, mert minden lofaxt szerezni kell hozzá az alap mukodeshez, hanem csak a kijelzo hiányzik, és működik.Ehhez képest ez így...
-
nagyúr
szerintem is rossz az a diagram. meg a második is. a harmadikon látom, hogy azok a görbék passzolnak a szöveghez, amit írt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Weareus
addikt
Ez így van, de ha a kupak és a mag között elsz@rják a hőátadási tényezőt, akkor hűtheted te akármivel...
-
Weareus
addikt
Mondjuk, hogy igen. 2017-01-12 09:36-kor közzétett prohardveres cikkből idézet:
Végül csak a szokásos módon, azaz a szorzó, illetve a feszültség emelésével próbáltuk kihozni a léghűtéssel még stabilan elérhető maximumot a két processzorból. Némi kísérletezést követően 1,4 volt környékén állapodtunk meg az i7-7700K, míg 1,38 V körül az i5-7600K processzornál, amivel előbbiből kereken 5000, míg utóbbiból 4800 MHz-et sikerült kipréselnünk, legnagyobb meglepetésünkre és örömünkre. Mindez annyit is jelent, hogy ezen a téren, úgy tűnik, megszűnt az enyhe csökkenő, illetve antituning tendencia. Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a Sandy Bridge még 5 GHz-et is könnyedén elért, az Ivy Bridge, a Haswell, a Devil's Canyon és a Skylake is 4,7-4,8 GHz körül állapodott meg, a Broadwell pedig már 4,2-4,3 GHz körül kifeküdt. A konzisztens növekedés itt egyértelműen a gyártástechnológiai finomítások eredménye.
A hőmérsékleti értékek terhelés mellett 90-95 Celsius-fok körül alakultak, a kupak alatt ezeknél a chipeknél továbbra sem forrasztással, hanem (megkérdőjelezhető minőségű) pasztával biztosít hővezető kapcsolatot az Intel a chip felületével, így ott alakult ki a nagy hűtőnk ellenére is szűk hővezetési keresztmetszet.
-
LLKobe
veterán
A mostani nem a ház miatt hangos... Ez valami spéci típusú DDC, amit okosba vettem itt az aprón. Tartaléknak akarom eltenni, és venni egy jobbat.
(#44350) Csokilama: A mostani is ilyen okos beszerzés, aztán látod Nem sajnálok többet egy kicsit jobbra, az remélem tényleg halk lesz teljesen.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Leon77
őstag
Nálam deszt víz (vagy annak hazudott aldis víz) és alkohol (gyógyszertári) teszi a dolgát és semmilyen színeződést nem láttam.
A hőfok nálam meg 23-24 fokos szobában olyan 26-28 fok szokott lenni.
-
geotigris9
tag
Nálam a radi után van a tartály előtt a szűrő.
Szerintem minden képen a blokkok elé érdemes beépíteni hogy az esetleges szennyezés ne a blokkoknak a hőátadó részében akadjon meg ha nem még előtte a szűrőben.
(Új nem használt alakaktrészeböl "sterilen" összerakott rendszernél meg szerintem hasztalan.)
Az áramlásmérő/jelzőm meg a tartály és a pumpa között van./Jim Tonic köszi az infót./
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
DigitXT
nagyúr
Nem volt teljesen egyértelmű, hogy a jelenlegi rendszered bővítése lenne a cél.
Szóval a 360-as radi marad az egyik komponensnek (vagy VGA, vagy CPU), az új
180-as radi meg menne a maradéknak. Nem tűnik megoldhatatlannak a dolog. Az
biztos, hogy a hűtőfelület növelésével halkabb ventik elegendőek, DE egy második
DDC beüzemelésével a szivattyúzaj is nő, amivel szintén érdemes számolni.Szerk: az Alphacool 45 vastag, az EK csak 35. Ahhoz képest a MO-RA3 meg 60:
nem mindegy... 4x180-as. Csak úgy tud viszonylag halk lenni 600 RPM-en, 350W
leadása mellett. Radiátorra szvsz NE rakj Air Penetrator ventit, teljesen felesleges
az irányított légáram. Ha Silverstone venti lesz, akkor AP181 helyett az FM181-et
javaslom. Nekem nagyon bevált. 3V-ról indul, 300 rpm körül néma. De tud 1200-at.Persze ha nálad csak VGA lesz a 180-as radin, akkor nyugodtan mehet feljebb a
hőfok, és akkor az is halkan le tud adni tetemes hőmennyiséget... Nekem a HDD
miatt van belőve, hogy ne legyen 37 foknál melegebb a víz. (Ehhez viszont eléggé
kicsi WATER-AIR dT-vel kell üzemeltetni a rendszert, ezért kell a ~600 rpm.)[ Szerkesztve ]
-
fuvi
senior tag
-
seniman
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Politika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...