Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Hogy tudnám egy Form-ba a windwos saját context menüjét importálni?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Krallure
csendes tag
Sziasztok!
Windows Phone XNA-ban kezdtem el mozgolódni, a játék magja kész is lenne nagyjából. Menürendszert szeretnék belerakni (Main Menu, Game Over, Pause), nézegettem a Game State Management tutorialokat, de nemigazán sikerül magamévá tenni, mert a meglévő kódomat kellene szétszabdalni amit nem tudok. Enum-mal is próbálkoztam, ez tűnt megvalósíthatónak de ezzel se sikerült.
Tudna valaki ehhez egy érthető egyszerű angol, esetleg magyar tutorialt mutatni vagy segíteni?
Chat-es személyes tanácsadás, közös lépésről lépésre történő véglegesítés esetén fizetni is képes vagyok, nekem mindenképp megérné a tudás magamévá tétele
-
cemi74
csendes tag
Elnézés a hibákért köszönöm a infót
kicsit arrébb és -
martonx
veterán
Egyrészt ez itt egy C# topik. Te pedig windows shell-lel próbálkozol.
Másrészt amit szeretnél az windows shell-el megoldhatatlan (mintha erre is céloztak volna előttem).
Script nyelvekkel (előttem javasolták a kiváló autoit-t), de ez lehet akár egy sima vbscript is, tudsz billenytű lenyomást, egér kattintást szimulálni.Én kérek elnézést!
-
cemi74
csendes tag
Akkor szeretnék ha valaki tudna abban segíteni hogyan kellene ezt elkészíteni maradnék a első verziónál :
Ameddig eljutottam hogy letöltöttem a programokat egy mappába és létre hoztam egy setup.cmd fajt aminek a tartalma következö:rem
cd /d %~dp0
rem Silent Install
"Apache_OpenOffice_incubating_3.4.1_Win_x86_install_hu.exe" /S
"vlc-2.0.5-win32.exe" /S
"AdbeRdr11000_hu_HU.exe"
"tcm801x32.exe"
"SkypeSetupFull.exe"
"picasa39-setup.exe"
"mseinstall.exe"
rem Registry
rem CleanUp
rem Parancsikon
rem CrackEXIT
-
cemi74
csendes tag
Akkor szeretnék ha valaki tudna abban segíteni hogyan kellene ezt elkészíteni maradnék a első verziónál :
Ameddig eljutottam hogy letöltöttem a programokat egy mappába és létre hoztam egy setup.cmd fajt aminek a tartalma következö:rem
cd /d %~dp0
rem Silent Install
"vlc-2.0.5-win32.exe" /S
"AdbeRdr11000_hu_HU.exe"
"tcm801x32.exe"
"SkypeSetupFull.exe"
"picasa39-setup.exe"
"mseinstall.exe"
rem Registry
rem CleanUp
rem Parancsikon
rem Crack
EXIT[ Szerkesztve ]
-
cemi74
csendes tag
-
cemi74
csendes tag
Sziasztok
először írok a fórumon elnézést a hibákért. Azt szeretném megoldani hogy egy ingyenes program gyűjteményt amit csendes telepítés móddal fel tudok telepíteni. Ameddig eljutottam hogy letöltöttem a programokat egy mappába és létre hoztam egy setup.cmd fajt aminek a tartalma következö:
rem
cd /d %~dp0
rem Silent Install
"vlc-2.0.5-win32.exe" /S
"AdbeRdr11000_hu_HU.exe"
"tcm801x32.exe"
"SkypeSetupFull.exe"
"picasa39-setup.exe"
"mseinstall.exe"
rem Registry
rem CleanUp
rem Parancsikon
rem Crack
EXITKérdés: programok egymás után települnek de amiknek nincsen csendes telepítés módja az megáll és vár a válaszra. hogyan lehet megadni előre a kívánt beálltásokat. Hogy magátol tovább lépjen min a [link]
oldalón találhatóval hasonlóan. Előre is köszönöm a segítséget. -
fatal`
titán
válasz Peter Kiss #4081 üzenetére
XNA-val azért sokmindent lehet csinálni
-
wmati
addikt
C# menyire alkalmas játék készítéshez ?
-
ubid
senior tag
Valaki nem tud véletlenül a 70-583 as vizsgához könyvet?
Nem találok sehol sajnos.-.-
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Van egy elég bonyolult XML dokumentumom, amit fel kellene dolgozni. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy van valami egyszerű módja annak, hogy mondjuk a dokumentum legbelsejébe beágyazott node-ot elérjek.
Olyan módon én is eltudok, hogy mondjuk indexelgetem az elemeit... és mindig beljebb megyek a fában.
de ez elég költséges művelet szerintem..
Egy függvény hívással nem lehet ezt megoldani ?Viszont ez elég bonyolult.
Valami ilyesmit alkottam meg, működik ugyan tökéletesen, viszont valami szebb megoldást keresnék esetleg ha van ilyen...
List<string> locList = new List<string>();
IXmlNode resourceSets = list[6];
if (resourceSets != null && resourceSets.HasChildNodes())
{
IXmlNode resourceSet = resourceSets.ChildNodes[0];
if (resourceSet != null && resourceSet.HasChildNodes())
{
IXmlNode resources = resourceSet.ChildNodes[1];
if (resources != null && resources.HasChildNodes())
{
IXmlNode location = resources.ChildNodes[0];
if (location != null && location.HasChildNodes())
{
string name = location.ChildNodes[0].InnerText;
locList.Add(name);
lat = location.ChildNodes[1].ChildNodes[0].InnerText;
lon = location.ChildNodes[1].ChildNodes[1].InnerText;
}
}
}
}[ Szerkesztve ]
-.-
-
martonx
veterán
válasz balázs xp4e #4069 üzenetére
Üdv a Visual Studio-t használók között. Mit értesz basic változat alatt? A C# és a C++ az, ahogy a nevük is mutatja két különböző dolog.
Én kérek elnézést!
-
balázs xp4e
tag
Üdv mindenkinek!
Még nem használtam visual studiot. Most akarom elkezdeni. A basic változatban benne van a c# és a c++ nyelv is vagy az valami más?http://www.flickr.com/photos/96103507@N05/
-
-
izsolt
csendes tag
válasz acélkemény #1001 üzenetére
Én már egy hete kapom a System.Boolean nem kompatibilis a rendszerrel üzenetet. Tegnap letöltöttem a frissítéseket, azóta nem találkoztam vele.
-
trisztan94
őstag
válasz sztanozs #4064 üzenetére
Köszi, de a column width-re már rájöttem, a TopLeftHeaderCell és a Column headercelljének szeretnék szélességet adni! (tehát ahol az a szöveg van, hogy: A Versenyzők sorszáma) A wrapper résznél függőlegesen, tehát magasság szempontjából gondoltam.
Ui.: most látom,hogy this.width / 2-őt írtam, nem ezt akartam, hanem this.height/2-t. De gondolom ez nem így néz ki kódban..[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
-
sztanozs
veterán
válasz trisztan94 #4063 üzenetére
Google-fu: datagridview column width
"Wrapper"-ből meg úgy nem lóg ki, ha az oszlopok összélessége kisebb, mint a wrapper szélessége...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
trisztan94
őstag
Hello
DataGridView-nek szeretném a TopLeftHeaderCell illetve a DataGridView.Rows[index].HeaderCellméretétszélességét nagyobbra állítani. Hogy kell? Már vagy fél órája bogarászom a funkciókat, minden mást megtaláltam csak ezeket nem Esetleg külön színt lehet adni nekik?Így néz ki most:
Estleg azt hogy adom meg, hogy ne lógjon ki a megadott wrapperből? (az wrapper, nem?)
én valami olyasmire gondoltam, hogy this.width / 2 (vagy valami ilyesmi, nem nagyon mentem még bele, a lényeget gondolom értitek )Köszi,
T[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
-
sztanozs
veterán
Itt a magyarázat. No meg egy link a válaszban egy kis segítséggel:
http://bytes.com/topic/c-sharp/answers/895868-load-modified-dll-runtimeJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
NoMan
csendes tag
Kedves Fórumozók!
A következő problémával fordulnék hozzátok. Már 1 napja a google-t bújom, de igazi megoldást még nem találtam a következő problémára: Adott egy DLL fájl, benne egy formmal.
Ebből a DLL-ből kellene betölteni a Formot (erre már találtam több megoldást is), viszont van egy kis csavar a dologban (erre nem találtam megoldást). A példányosítás előtt ellenőrizni kéne, hogy futás közben változott-e a DLL és ha igen, akkor újra kéne tölteni a DLL-t és úgy példányosítani.
Ez azért lenne fontos, mert a főprogramból egy példány fut és az nem zárható be / nem indítható újra. Viszont a DLL-ben megvalósítottt formon időnként változtatnom kell. Melyet úgy szeretnék megoldani, hogy kicserélem a főprogram alatt a DLL fájlokat és amikor újra azt a Formot szeretné a főprogi betölteni, akkor már az új, megváltoztatott változat töltődik be.
Ezzel a módszerrel próbálkoztam:
Assembly assembly = Assembly.LoadFile(Path.GetDirectoryName(Application.ExecutablePath) + Path.DirectorySeparatorChar + "dashboardBasic.dll");
Type type = assembly.GetType("dashboardBasic.FormDashboardBasic");
Form form = (Form)Activator.CreateInstance(type);
form.MdiParent = this;
form.Show();Ez betöltötte a DLL-t és az alapján meg is jelenítette az űrlapot, de ha kicseréltem a DLL-t, akkor a régi űrlapot nyitotta meg, egészen addig, amíg a főprogit újra nem indítottam.
Egy másik megoldás, de ez szintén ugyan ezen ok miatt zsákutca volt:
AppDomain TestDomain = AppDomain.CreateDomain("dashboardBasic");
Assembly testDLL = TestDomain.Load(AssemblyName.GetAssemblyName(Path.GetDirectoryName(Application.ExecutablePath) + Path.DirectorySeparatorChar + "dashboardBasic.dll"));
Type type = testDLL.GetType("dashboardBasic.FormDashboardBasic");
Form form = (Form)Activator.CreateInstance(type);
form.MdiParent = this;
form.Show();
AppDomain.Unload(TestDomain);Valakinek valami jó ötlete a probléma megoldására?
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. -
amargo
addikt
válasz leximester #4055 üzenetére
Ez valami hobby alkalmazás lesz vagy beadandó - mert a marketre jószerivel nem fog bekerülni -?
Egy "randa" megoldást mutatok: static property
Most képzeld el, hogy a property a tömböd és annak tartalmát adja vissza.Ezeket azért elküldöm [link] és egy számodra talán méghasznosabb [link]
szerk: Ha ezeket kiolvastad és a példákat is megcsinálod/követed, utána újra tudod gondolni, hogy mit is szeretnél csinálni. Az nem segítség, hogy egy kezdő szájába rágjuk, hogy most akkor ezt ide és ide írd, mert abból az égvilágon semmit nem fogsz tanulni és még érteni sem fogod, hogy mit csináltál, így a segítő szándékot nézd és olvasd el - ugyan a legegyszerűbb megoldást is megadtam az elejében, csak nem fogod feltétlenül érteni.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
martonx
veterán
válasz leximester #4055 üzenetére
amargo már írt neked pár variációt: "messenger vagy statikus adatként is elérheted, akár IS-be is lementheted és felolvashatod a másik helyen"
Én kérek elnézést!
-
leximester
tag
Mert az elsőn, állítom be a játékidőt(2 vagy 3 perc) illetve néhány apróbb beállítás is lehetséges lesz. Bonyolultabb eltüntetni a gombokat feliratokat, majd betölteni ugyanide maga a játék alkotóit, ugye a 9db gomb stb. Köszönöm, a mintát de én kicsit máshogy szeretném magvalósítani a dolgot, illetve algoritmus szinten megvan az egész. Csak itt akadtam el hogy hogyan is tudnám használni a másik lapon. Nem PrivotControl-t használok, két külön oldalt hoztam létre, amikor elkezdtem nem gondoltam hogy ez ilyen nehézkesen megy. Feltettem az MVVM-t de nem igazán tudom hogy ez hogyan is segít nekem. Szóval erre tudnál mutatni egy step by step leírást hogy az első oldalon lévő tomb[3,3]-t hogyan tudom ,így használni a 2. oldalon: mytextblock.Text= tomb[1,2] ?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz leximester #4053 üzenetére
Szókeresőnek miért kell két külön oldal?
Miért töltöd fel az egyik oldalon és miért csak a másik oldalon akarod használni, ezt nem értem valamiért nem jó az első oldal? Valami logika épül arra, hogy így vitelezed ki? Mert ez egy telefonon szerintem borzasztó zavaró tud lenni a felesleges váltogatások. PivotControl-t használsz hozzá?
MVVMEzt csak segítségként küldöm, ne másold!
Itt az egész kód és ablakterv is“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
leximester
tag
Elég kezdő vagyok, így ha tudod kicsit részletesebben is leírhatnád hogy melyik megoldást hogyan kivitelezhető.
Egy szókereső játékot csinálok, van egy racs [3,3] tömböm, ezt a mainpage-n írt kóddal töltöm fel adatokkal(a,b,c stb) és van egy másik oldalam, ahol használni szeretnem a tömbömet, vagyis pl a 2. lapon található, textblock-oknak szeretnék értéket adni( racs tömb értékeit) . Remélem érthetően fejeztem ki magam. Előre is köszönöm a segítséget. -
amargo
addikt
válasz leximester #4051 üzenetére
WP7-nek szerintem itt a helye.
MVVM-et ismered?
Bár elképzelni sem tudom, hogy ugyan azt a tömböt miért használnád a másik oldalon, ezt megválaszolhatnád.
De messenger vagy statikus adatként is elérheted, akár IS-be is lementheted és felolvashatod a másik helyen. De azért kérdem, hogy mi a cél, mert kicsit sántít ez nekem.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
leximester
tag
Sziasztok nem biztos hogy ez a legmegfelelőbb helye a kérdésemnek, de nem találtam jobbat.
Szóval, windows phone 7-re írok egy appot, két darab oldalam van, az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom használni az egyik oldalon bevezetett két dimenziós tömböt a másik oldalon is. -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan service-t mondani ami benzin árfolyamával foglalkozik ?
Nagyon fontos lenne!
Köszönöm!
-.-
-
ferensz
senior tag
Sziasztok!
Keresek olyan személyt, aki szokott maszekban fejleszteni, lenne egy két kérdésem.
Előre is köszi.
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
stigma
addikt
Hali. Abban kérnék segítséget tőletek adott egy WPF project amit létrehoztam, azon nagyon sok elemet helyeztem el.
Label, Textbox, Image,slider és egyéb nyalánkságok, saccra olyan 30 darab lehet.
Arra kellene megoldást találnom ha lefuttatom a project-et akkor ahogy a Window ablak megjelenik és ha átméretezem, akkor ezekhez igazodjanak az elemek, tehát méretük a Window-hoz legyen alakítva.
Találtam okosságokat, jelenleg az egész egy Grid-be van téve és azokk tartalmazzák a felsorolt elemeket, de már olvasgattam Stakpanel,Docknapel és egyéb dolgokról ezekkel lehetne emgvalsóítani.
Tud valaki ebben segíteni?Előre is köszönöm ha tudok segíteni.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
j0k3r!
senior tag
válasz Neil Watts #4042 üzenetére
osszedobtam egy ilyet, remelem ez alapjan mar menni fog. amire viszont figyelj oda:
- hasznalj valami modelt, ami reprezentalja az osszetartozo adatokat
- 1 db taroloban tarold el a beolvasott dolgokat (ahogy az en peldamban is), felhasznalva a modelled
- a file beolvasasnal hasznald a using blokkot nyugodtan, mivel a StreamReader IDisposablemod: a kod reszben Athlon64+ kollega muve
[ Módosította: philoxenia ]
some men just wanna watch the world burn...
-
veterán
Ez a teljes, de ugye a vége nem az igazi. mert mondjuk egy hasonló listán nem igazán működik [link]
A 7 8 25 jelzi az utolsó fuvart, amit tudom hogy miként kéne elérnem (a nap számával megegyezőt - 7) lépek vissza a km-es listában, csak éppen azt nem tudom hogy miként...
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
válasz Neil Watts #4040 üzenetére
megint csak azt tudom mondani, hogy mutass kodot. mi az a nap? hogy jon letre? peldaadatokkal mutasd meg, hogy mit szeretnel vele csinalni. egyebkent az ilyen __OrDefault() metodusoknal erdemes null-t ellenorizni hasznalat elott.
-
veterán
Sziasztok!
Közben mindent megoldottam - igaz kissé favágósabb módszerekkel -de lényeg az hogy működik.
Van viszont egy ugyanilyen listám ugyanezzel az elrendezéssel, legnagyobb elemnek az egyszerűség kedvéért ugyancsak a 7 8 25 -öt választottam.
Az utolsó nap utolsó szállítsésnak utolsó km adatát szeretném megtudni, s az adat pon úgy helyezkedik el, hogyha a kilómáteres listámon visszalépek hetet akkor pont ott vagyok. Ezt hogy kéne megvalósítani?
int vissza = 0;
if (nap.Last() == 7)
{
int fuvmax = fuvar.LastOrDefault();
int napmax = nap.LastOrDefault();
vissza = fuvmax - napmax;
}
labelLegutolsoKM.Text = "A hét " + nap.LastOrDefault() + ". napján " + (fuvar.Last() - nap.Last());de ez nem jó a Last miatt.
Üdv. core2
-
amargo
addikt
válasz martonx #4035 üzenetére
Sso azert lenyeg, mert domainba leptetett gepnel legudja zavarni az iis el, itt nem szamit a ket site. Ugyan akkor, ha egy domainen kivuli geprol erkezel az iis fele az mind a ket site-on azonositast fog kerni. A lenyeg a ket kulonbozo site. Az egyiknek at kell adni a masikhoz a ticket-et, nyilvan elsonel, ha domainen kulul vagy, be kell jelentkezned. Az sl kliens es szervizek kulon siteon vannak, ezert szervizhivaskor a masik site is authentikaciot fog kerni, mar az auth xml letoltesehez is. Erre irtam, hogy az ntlm el atverheto elvileg a ticket masolasaval, de a kerberos nem.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
veterán
-
j0k3r!
senior tag
válasz Neil Watts #4036 üzenetére
Athlon64+ peldaja alapjan:
var utolso = from m in list where m.A == 7 select m;
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szia!
S akkor mi a teendő ha a hét utolsó bejegyzéséhez tartozó utolsó út utolsó km adatát szeretném elérni?
pl 7 8 25
Akkor már ez a metódus nem működik, s csak magának a listának vannak olyan tulajdonságai melyekkel így tudnék rendezni, de ott meg nem tudok az adott elemre hivatkozni.
Üdv. core2
-
martonx
veterán
Én magát az alap problémát nem értem. Ha van ntlm, meg kerberos, akkor ez azt jelenti, hogy van Active Directory, nem? Ha pedig az van, akkor .Net vonalon (mondjuk én ASP.NET-ezek, inkább csak erről nyilatkozok) automatikusan megy az autentikálás, miért kell ehhez SSO, meg nagy átalakítás?
Én kérek elnézést!
-
vlevi
nagyúr
válasz Neil Watts #4033 üzenetére
"ha a lista első számhármasának harmadik tagját szeretném elérni "
Kicsit átcsavartam, és az orderby helyett írtam belőle linq-t, ami után már elő lehet szedni a harmadik elemet. Természetesen, ha van harmadik elem. Mert ha nincs, abból exception lesz...A változás:
var sorrend = (from x in listam orderby x.ertek1 select x);Aztán már egyszerű:
var harmadik= sorrend.ElementAt<Sor>(3);
Console.WriteLine("{0} {1} {2}", harmadik.ertek1, harmadik.ertek2, harmadik.ertek3);u.i.: Igazat megvallva, arra nincs szükség, hogy a "var sorrend = listam.OrderBy(x => x.ertek1);" helyett linq kifejezést használjunk, mert a listam.orderby extension is ugyanazt az IEnumerable-t adja vissza, mint amit a linq-val kapot, és ugyanúgy mehet rajta az ElementAt. Kipróbáltam működik mindkét verzióban.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szia!
Tökéletesen sorba is rendezi, de pl. ebben az állapotában ha a lista első számhármasának harmadik tagját szeretném elérni akkor azt hogy teszem meg
Pl. csak annyit tudok, hogy az első oszlop 1-7 mehet, mivel az a hét napjainak jelzője. Tehát monjuk ha az első nap (első adat) első útjának (második adat) kilométeradatait szeretném kiiratni (harmadik adat akkor az kb. hogy teszem meg?
Üdv. core2
-
amargo
addikt
Nem használtok titkosítást vagy ilyen problémába nem akadtatok még? Az ntlm-et át lehet verni ezzel, de a kerberos-t nem.. aztán lehet a kerberos-t kellene elfelejteni, erre.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszi!
Üdv. core2
-
Peter Kiss
őstag
Másik lehetőség:
using System;
using System.Collections.Generic;
namespace ConsoleApplication1
{
internal class Model
{
public int A { get; set; }
public int B { get; set; }
public int C { get; set; }
}
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
var sorted = new SortedList<int, Model>
{
{1, new Model {A = 1, B = 5, C = 7}},
{3, new Model {A = 3, B = 7, C = 9}},
{2, new Model {A = 2, B = 5, C = 4}},
{5, new Model {A = 5, B = 3, C = 1}}
};
foreach (var item in sorted.Values)
{
Console.WriteLine("{0} {1} {2}", item.A, item.B, item.C);
}
Console.ReadLine();
}
}
}Ha nem simétlődik az A adat:
using System;
{
internal class Model
{
}
class ModelComparer : IComparer<Model>
{
public int Compare(Model x, Model y)
{
if (x.A > y.A)
{
return 1;
}
return x.A == y.A ? 0 : -1;
}
}
class Program
{
{
var sortedSet = new SortedSet<Model>(new ModelComparer())
{
new Model {A = 1, B = 5, C = 7},
new Model {A = 1, B = 5, C = 7},
new Model {A = 3, B = 7, C = 9},
new Model {A = 2, B = 5, C = 4},
new Model {A = 5, B = 3, C = 1}
};
foreach (var item in sortedSet)
{
Console.WriteLine("{0} {1} {2}", item.A, item.B, item.C);
}
Console.ReadLine();
}
}
}[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Közben látom, más is rajzolt valamit. Közben megszületett az én megoldásom is: Kiemelttem vastaggal az egyetlen lényeges részt, a sorbarendezést.
var sorrend = listam.OrderBy(x => x.ertek1);
using System;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace Sorrendezo
{
struct Sor
{
internal int ertek1;
internal int ertek2;
internal int ertek3;
}
class Program
{
{
var listam=new List<Sor>(){
new Sor{ertek1=1,ertek2=5,ertek3=7},
new Sor{ertek1=3,ertek2=7,ertek3=9},
new Sor{ertek1=2,ertek2=5,ertek3=4},
new Sor{ertek1=5,ertek2=3,ertek3=1}
};
var sorrend = listam.OrderBy(x => x.ertek1);
foreach (var item in sorrend)
{
Console.WriteLine("{0} {1} {2}",item.ertek1,item.ertek2,item.ertek3);
}
Console.ReadLine();
}
}
}A végeredmény :
1 5 7
2 5 4
3 7 9
5 3 1[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
válasz Neil Watts #4026 üzenetére
Miért olvasnád be külön-külön az adatokat, mikor egy sor egy valamit jelent? (Ugyanez vonatkozik a Tuple alkalmazására: átmeneti tároló olyan alkalmazásban, ahol van már model azokra az adatokra, akkor WTF?)
using System;
using System.IO;
using System.Linq;
{
internal class Model
{
}
class Program
{
{
var list = new List<Model>();
using (var sr = new StreamReader("tavok.txt"))
{
while (!sr.EndOfStream)
{
var line = sr.ReadLine();
if (string.IsNullOrWhiteSpace(line))
{
throw new Exception("Empty line");
}
var parts = line.Split(' ');
list.Add(new Model
{
A = int.Parse(parts[0]),
B = int.Parse(parts[1]),
C = int.Parse(parts[2])
});
}
}
list = list.OrderBy(x => x.A).ToList();
}
}
} -
vlevi
nagyúr
És ha nem három különböző listába rakod, hanem egy listába, ahol mindegyik elem egy olyan struct (vagy ojjektum, mindegy), aminek három mezője van? Akkor mehet a list.orderby.
Megpróbálom gyorsan lerajzolni.
-
veterán
Őszintén megmondom először megpróbáltam három külön listába berakni, gondoltam, hogy azt úgy tudom egymáshoz viszonyítva rendezni.
StreamReader sr = new StreamReader("tavok.txt");
List<int> a = new List<int>();
List<int> b = new List<int>();
List<int> c = new List<int>();
while (sr.Peek() > 0)
{
string sor = sr.ReadLine();
string[] darabolt = sor.Split(' ');
a.Add(Convert.ToInt32(darabolt[0]));
b.Add(Convert.ToInt32(darabolt[1]));
c.Add(Convert.ToInt32(darabolt[2]));
}
sr.Close();de ez így nem lesz jó, mert egymáshoz viszonítottan nem tudom a listákat rendezni, legalábbis még nem jöttem rá hogy miként kéne.
Üdv. core2
-
j0k3r!
senior tag
válasz Neil Watts #4024 üzenetére
mutasd mar meg a kodot, onnantol kezdve, hogy elkezdodik a file-bol olvasas. ahhoz, hogy tobbet tudjunk segiteni, jo lenne latni, hogy milyen strukturat hasznalsz az adatok tarolasara.
amit most mutattal peldat, arra gyakorlatilag eleg egy OrderBy is, viszont, ha van mondjuk 2 db 1-el kezdodo adatod, akkor nem fogja a masodik elem szerint novekvo sorrendbe rendezni, hanem csak egymas utan pakolja oket, ahogy a txt file-ban vannak.
mod: ha teljes kodot mutatsz, az se lenne baj
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
j0k3r!
senior tag
válasz Neil Watts #4018 üzenetére
valami ilyesmire gondoltam. itt most A szerint csoportositva, es B szerint rendezve vannak az elemek.
[ Szerkesztve ]
-
ferensz
senior tag
válasz Peter Kiss #4021 üzenetére
Ideiglenes tarolasra szerintem tokeletes. Egy projektben CSV fajlokat olvasok be, majd azokat a megfelelo szures utan egy sqlite db-be dobom be, eddig tokeletesen mukodik.
-
ferensz
senior tag
válasz Neil Watts #4016 üzenetére
Esetleg meg a beolvasott ertekparokat pakolhatnad tuple-okbe is, amik meg mehetnek egy darab listaba, es utana a tuple elso item-je alapjan rendezhetsz, igy a hozza tartozo ertekparok is arrebb vandorolnak a rendezesednek megfeleloen.
-
Ezekiell
veterán
válasz Neil Watts #4018 üzenetére
Ha összetartozó értékek, akkor tárold őket egy Dictionary-ben, ahol mondjuk az a integer a key, b és c pedig a value, pl így:
Dictionary<int, ValuePair> dictionary = new Dictionary<int, ValuePair>();
ahol a ValuePair egy struct:
struct ValuePair
{
public int Value1;
public int Value2;
}Ezek után már LINQ-val, az OrderBy-al tudod rendezni a Dictionary-t:
var items = from pair in dictionary
orderby pair.Key ascending
select pair;az items ugye egy KeyValuePair<int, ValuePair> struktúra lesz.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
veterán
-
j0k3r!
senior tag
válasz Neil Watts #4016 üzenetére
-
veterán
Sziasztok!
Van egy text fájlom, benne egésztípusú adatok szóközzel elválasztva (a b c alakban melyek összetartozó értékpárok) ezeket beolvasom, feldarabolom, és fel is töltöm vele a megfelelő listákat. Egyetlen kérdésem lenne csupán: Tegyük fel hogy az a adat a listában az év hónapjait jelöli. Miként tudnám az első adat szerint az összetartozó értékpárokat sorrendbe rakni? Merre induljak el? Az OrderBy kell nekem? Megoldható vele?
Köszönöm!
Üdv. core2
-
amargo
addikt
Sziasztok!
SSO-ra térünk át, de jelenleg az SL-es app-al van egy kis szívás. A kliens és a szerviz külön site-on található meg, így ha egy nem domain-be léptettet gépről próbálom elérni a klienst, akkor a szervizhívások ismételten authentikálni akar.
Egy lehetséges megoldás: http://timheuer.com/blog/archive/2010/04/23/silverlight-authorization-header-access.aspx
De furcsállanám, ha nem lenne rá natív támogatás, ha van még más ötlet azt szívesen veszem.
Köszönet![ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz #78927104 #4013 üzenetére
Szerintem ha van hozzá megoldás, az csak "kerülő utakra" sarkall, azaz inkább megnézi az ember a nehéz probléma megoldását, minthogy eltöltsön vele 2-3 napot.
Pár jó oldal, elég jó problémákkal/megoldandó feladatokkal:
Project Euler
Klasszikus programozási feladatokIlletve ilyen témában a Head First könyve(ke)t ajánlom tanuláshoz.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
törölt tag
Sziasztok!
Már egy ideje tanulgatom a c# nyelvet és úgy érzem az alapok valamennyire megvannak, a nagy problémám az az, hogy egy könyvben (amikkel eddig találkoztam) van fejezetenként kb. 2 feladat.
Na most ennyi feladat édes kevés arra, hogy begyakoroljam.
Tudtok ajánlani egy jó gyakorló könyvet vagy honlapot, ahol rengeteg programozási feladat van és c# nyelven van hozzá a megoldás?
Előre is köszi a segítséget! -
sztanozs
veterán
válasz kkdesign #4010 üzenetére
Exception-re, ha nem tudod pontosan mit kell elkapni:
az a legyegyszerűbb, hogy csinálsz egy általános Exception catch-et és debuggerrel megnézed, hogy pontosan milyen kivételt dob...Amúgy meg ne sima parse-ot használj, hanem tryparse-ot és akkor nem kell kivételkezelés sem...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Ezekiell
veterán
válasz kkdesign #4000 üzenetére
Hú, hát ha ennyire alapok hiányoznak, akkor szerintem kezdd először az elmélettel:
Az int (Int32) egy típus, ami numerikus egész értékeket tud tárolni. Természetesen van ennek egy határa is: -2,147,483,648 és 2,147,483,647 között tud tárolni.
Ha ennél nagyobb számok kellenek, akkor a Decimal/BigInteger típusok a barátaid - de egyelőre legyen elég az int, és inkább az alapokat vedd át. Ajánlom Reiter István jegyzetét!
A FormatException pedig pont az, amit keresel: akkor dobja, ha nem számot írtál be, pl betűt.
[ Szerkesztve ]
-
-
kkdesign
senior tag
válasz kkdesign #4008 üzenetére
mégis lenne még gondom mert nem elég a dolog... kellene egy olyan kivételkezelés, hogy típusra, Egyet tettem overflowra, az addig jó, de kell egy ami nem minden hibát kap el, hanem akkor kapja el, ha nem szám, ergo ha nem int.
szerk: NotFiniteNumberException ezt találtam, ezzel jó lesz? mert el elkapja csak kérdés azért-e...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hardcore café
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple TV+
- Vodafone mobilszolgáltatások
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest