-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
base-soft
lelkes újonc
Kicsit OFF.
A Voda Tv boxnak nincs audio kimenete, így a hangját kénytelen vagyok most tv-n hallgatni.
Van küllső DAC-om végfokkal. Ez fogad digitális jelet és van több digitális bemenet, de ezek között nincsen hdmi. A Tv -n nincs digitális kimenet. A Tv-n van analog audio kimenet, de a végfokon nincs több bemenet, ezt az utat válaszvta ide venni kellene egy rca átkapcsolót.Viszont vannak hdmi audio extractorokat. Ezzel gondolom a video/audio jel különválasztható.
Ez lenne a kérdésem ezek milyen audio jelet adnak ki digitálisan?
-
kanál01
tag
Sziasztok. Nagy családi most bővített házunkba tesómék is húzattak be 500megás nettel ugyan olyan boxxal komplett csomagot. Nekem már van 3 éve kb, rendben.megy. Az övüké 1ideig rendesen ment, kb 2hét, utána pirosan kezdett villogni a box és csak 2,4ghz ment. Újraindítottam, reseteltem(hátul tű), de nem akarja beadni az 5ghz et. Nincs rá semmi, se router kötve, se vezetéses eszköz, csak 2_3.mobil egyenlőre még. Wi-Fi nem lett átnevezve, gyári wifi név és jelszó van náluk. Mi lehet a probléma? Köszi, pár kép a menüről.
-
-
picsirti
tag
Akkor kettő kikapcsoló gomb, az lett volna a legegyszerűbb.
-
-
*Mukeey*
addikt
Sorry, ha láma kérdés, de most végülis mi lesz a horizon go app-el? Én csak ezen tv-zek, androidos boxokon (x96max és társai). Vtv is menni fog ezeken, ha esetleg lelövik a horizongo-t?
-
anglergab
addikt
Először a boxnak küldi a jelet, utána 1-2 másodperc múlva a TV-nek. Azaz csak a boxot lehet kapcsolni így is, ha nem kapja meg a jelét a TV (pl. kapcsolás után rögtön letakarjuk/nem a TV-re irányítjuk). De elég erős az infrája, nem egyszerű kitakarni.
Az is gond, hogy előfordul, hogy a TV nem veszi a jelet, innentől pedig ellentétesen fognak kapcsolni. Meg persze akkor is előfordulhat ez, ha használjuk a TV távirányítóját is közben (ha páratlan számú alkalommal van kapcsolva a TV be-ki).
-
vargalex
félisten
Ilyenkor érdemes nem megállni az első kikapcsoláskor (akár a saját távval rögtön vissza is kapcsolni a TV-t), mert jellemzően több típus előre letárolt kódjai között azonos a be-/kikapcsoló szekvencia. A sorban "később" lévő típus lehet a még inkább megfelelő. Elképzelhető, hogy a sokadik "találat" lesz a legjobb.
-
anglergab
addikt
Nálam sem tökéletes a TV+box kombi távirányítás.
Bekapcsol, kikapcsol mindkét eszköz majdnem egyszerre. De ha túl kevés idő telik el a TV és a box bekapcsolása között (ami ekkor így van), akkor a TV nem találja meg a HDMI jelet. Újabb ki-be kapcsolás (a saját azaz TV távirányítójával) után sem. A HDMI csatlakozót kell ki-be csatlakoztatni és csak akkor érzékeli a kábelben a HDMI jelet.
Azaz ha mindkét eszközt a saját távirányítóikkal kapcsolom be, de egyidőben/kis késleltetéssel, akkor is ugyanez van: nem talál HDMI jelet a TV, ami ott van a kábelben.
Először azt hittem, a box van kifagyva, úgy kapcsol be hogy nem ad HDMI jelet. De HDMI kábel ki-be csatlakoztatás megmutatta, hogy a jel ott van, csak a TV "nem kapja el" valamiért.Ja és mivel a be-kikapcs infra jelek azonosak, ha egyszer egyik eszközhöz az nem jut el, akkor ellentétesen fognak kapcsolni, azaz egyik be lesz a másik ki. Könnyen előállhat ez a helyzet...
-
Bobby G.
senior tag
Azt nem tudom, hogy észrevettétek-e már, hogy a VTV távirányítóján páros infra van. Így nem kell annyira pontosan a box felé irányítani. Gondolom azért is, mert nem biztos, hogy a TV alatt-felett-mellett van a box, és így is tudod egyszerre vezérelni őket. Bocsi, ha már volt.
-
pogi1
tag
"Sikerült! Nagyon köszönöm!"
Azért nem mindig tökéletes.Nekem például akármit csináltam nem volt hangerőszabályzás.Úgyhogy visszaállítottam eredeti formájába.Majd ha a frissítések lezajlanak akkor megint megpróbálom,
-
-
tomp
félisten
válasz
Bobby G. #96870 üzenetére
Nem egyszerre hanem egymás után.
Nem véletlenül villan 2x a power gomb.
Ha az első villanás után elrántod a távirányítót, a TV-t már nem fogja bekapcsolni mert a 2. villanás a TV vezérlő jel. Olykor nekem emiatt nem kapcsolja be a TV-t mert az első villanás után már dobom is a távirányítót az ágyra. -
gduck
addikt
válasz
szabogabor10 #96864 üzenetére
Köszi, sikerült!
-
-
gduck
addikt
Hali!
VTV távkacsolót hogy kell resetelni? Mert beállítottam a TV-hez, de kutyára nem tetszik, hogy VTV kikapcsolásakor a TV-t is kikapcsolja!
-
válasz
szabogabor10 #96861 üzenetére
Nyitottam is egy jegyet, kíváncsi leszek, hogy milyen választ kapok majd... Fotóztam is nekik és bekereteztem, hogy a Duna World csatorna infónál hiányzik a HD ikon...
-
-
válasz
szabogabor10 #96857 üzenetére
Ezt le lehet jelenteni hibának, vagy nem megfelelő szolgáltatásnak? Az MTVA kérése nem kötelezettség is egyben?
-
-
kezo0
addikt
válasz
szabogabor10 #96854 üzenetére
Márpedig csak az lehet, hogy lekonvertálják, mivel elvileg a Duna World mától kezdve csak HD streamet küld ki. Ráadásul annyira LEkonvertálják, hogy szerintem ez most még az eddiginél is szarabb minőségű SD.
Köszönjük, Vodafone! -
-
csabi63
senior tag
válasz
szabogabor10 #96854 üzenetére
2020. szeptember 12-én 00.00 órától a MinDig TV-n és a keleti 9 fokos műholdas terjesztésen (Eutelsat 9B) is HD minőségre vált a Duna World. Ettől kezdve a Duna World és az M4 Sport+ osztott műsoridőben, egyazon erőforrás használatával működik.
A kábelszolgáltatók is csak a Duna World HD jelet fogják kapni, az MTVA pedig kéri őket, hogy a Médiatörvény 74§ (1b) bekezdése alapján a kapott audiovizuális jelet HD minőségben továbbítsák (az M4 Sport+ tematikus médiaszolgáltatás és a Duna World médiaszolgáltatás a 74§ (1a) bekezdése szerinti továbbítási kötelezettség alá esik).
Idő kérdése csak, ha már az MTVA ilyen szépen kéri őket. A Mediaklikkben pedig máris 720p lett a Duna World, sokkal jobb, mint a Vodás moslék SD. Plusz az cast-olható is.
-
-
-
csabi63
senior tag
válasz
LyonnaisFan1 #96849 üzenetére
SD továbbra is...pedig elvileg mától minden szolgáltatónak HD-ben kellene adnia.
-
LyonnaisFan1
őstag
SZiasztok.
A DW/M4S+ csak nekem borzalmas minőségű?
Esetleg újrakeresést kellene csinálnom, hogy a HD bejöjjön? VAgy egyelőre nincs? -
ztsoft
őstag
Most kaptam kézhez a számlát, hát, nagyon nem vagyok boldog.
Olyan jól sikerült az egy hónappal ezelőtti lemondás, hogy csak a vezetékes telefont írták jóvá. A második Mediacard-ot nem, hogy jóvá nem írták, még erre a hónapra is kiszámlázták, holott már 08.12.-e óta nincs nálam.
Most marhára pipa vagyok, nem hiszem el, hogy azt a kib***ott rendszert nem lehet normálisan működtetni vagy rendesen kioktatni az ott dolgozókat.
Megint telefonálgathatok, hogy igazoljam, hogy nincs nálam meg, hogy jóvá írják a jogtalanul kiszámlázott tételt. Az biztos, hogy panasztétel is lesz belőle.
Már előre kíváncsi leszek, hogy a 09.15.-ei TV előfizetés kikapcsolásnál is ez lesz majd.
Semmit sem változott az ügyfélkezelés, ugyan az, mint a UPC-nél volt.
-
anglergab
addikt
Wi-Free authentikációs hiba fejlemény:
nagyon gyakran időtúllépés (30 sec) történik az azonosítás közben ("Failure" válasz ez esetben). Vagy egyszerűen nem is válaszol a rendszer ("Failure"-t sem), csak újrakezdi az authentikációt.
Ez megerősíti, hogy a Liberty Global központi rendszerben lehet a probléma, sokszor az LDAP lekérdezés nem sikerül valamiért, egy link vagy szerver, talán load balancer miatt.
Tavaly még nem volt ilyen hiba.
Ügyfélszolgálat nem foglalkozik vele, mert "wifire nincs garancia".
-
anglergab
addikt
válasz
vargalex #96845 üzenetére
Jogos észrevétel, köszi. Akkor még az is lehet, hogy több eszköz egyszerre 1+ Gbps fölé mehet. Vagy Ethernet bonding-gal egy eszköz, de ez nem támogatott. Illetve ott a wifi, az is 1 Gbps fölé mehet (talán).
A 100 Mbps-es Ethernet kábelt is megelőzheti már az n-es wifi. -
vargalex
félisten
válasz
anglergab #96842 üzenetére
Az Intel Puma7 Product Brief-jét elnézve a SoC-ba integrált a switch 4x1Gbps porttal ami valószínűleg a 2,5 Gbps-es interface-on csatlakozik a CPU-hoz. Tehát elvileg akár lehetséges is lehetne több porton nagyobb sebességet elérni...
-
-
base-soft
lelkes újonc
válasz
kabelmania27 #96839 üzenetére
Azok nem változtak.
-
anglergab
addikt
válasz
balage25 #96841 üzenetére
Miért ne lehetne?
A plusz egy 60 MHz-es ED3.1 csatorna plusz 400 Mbps-et jelenthet (256QAM - lásd a fenti képet, sokaknál azon megy - max. 850 MHz-es rendszer). Azaz így a szegmens 1.4 Gbps körül lehet (egy előfizető pedig ugye max. 1 Gbps-et kap ebből). Viszont ha nincs direkt feljebb állítva az előfizetői profil (azaz 1 Gbps), akkor lejön belőle némi overhead, és 950 Mbps-et kapunk.
Pont mint a gigabites Ethernet esetén.
Persze logikus, hogy az Ethernet "fogja" meg, hiszen hiába lenne feljebb állítva a profil (1+ Gbps), egy gépen nem lehetne kimérni az egy db UTP miatt. És mivel a modemben lévő switch gigabites, ezért több eszközzel sem lehet 950 Mbps fölé menni. -
base-soft
lelkes újonc
válasz
kabelmania27 #96834 üzenetére
-
anglergab
addikt
válasz
#75501312 #96831 üzenetére
Igen, Budapestről jön az OTT adás.
Direct peering, cache szerverek, mint a Youtube.
Csak ugye a Google-nak nagyobb tapasztalata van ebben, de ez is alakul.
Annyi előnye van a szolgáltatónak, hogy a saját hozzáférési hálózaton/DOCSIS-on még priorizálni is tudja a saját OTT-jét (és nem is csökkenti a végponton a netes sávszélességet). Az a biztos, ha a modembe van csatlakoztatva a box, de router/switchen keresztül is működik. Nem kell multicast támogatás. Más hozzáférési hálózaton persze nem tudja priorizálni a szolgáltató (a box nem is használható azon), cserében nem is az ő rendszerét terheli/terhelné az adatfolyam. -
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #96834 üzenetére
Az milyen? Voda feliratos?
-
bigdady
nagyúr
Ma jönnek cserélni a UPC connect boxot. Ugyanilyen hoznak? Lehet választani? Igazából bridgeben mindegy is nem?
Mediaboxot nem lehet csereltetni? Elég ratyi
-
tomp
félisten
Az létezik, hogy a VodaTV boxon a Netflix SD-s HDR-ben megy?
Eléggé pocsék lett a minősége. Nem jöttem még rá, hogy miként lehet az infót kiiratni.
Médialejátszón is max HDR van de ott 4K és tökéletes a kép. -
base-soft
lelkes újonc
Az aug 13-au 1 gigás net beketésre (akkor 15 csatotna), szept. 10-én megérkeztek a hiányzó csatornák (25+1) . 950 Mbps
-
Ledi
aktív tag
Most már nálam is jó a visszajátszás. Tegnap este a felvétel csak egyszer akadt, de többször ugyanott. Gondolom az adásban volt hiba.
Optimista vagyok, de tudjuk minden csoda 3napig tart vagy @tomp esetén addig sem.
-
gduck
addikt
válasz
szabogabor10 #96820 üzenetére
Nálam is stabil. Véégre!
Már csak azt lenne jó tudni, hogy fogok így Olimpiát nézni jövőre. Ugyanis M4 se nem visszajátszható, se nem rögzíthető. Szép ez a digitális jövő
UI: Bárki bármit mond, az emberi hülyeség határtalan! Bár ennél csak akkor vagyok jobban kiakadva, mikor valamilyen logót kitakarnak valakinek a pólóján
-
peter303
tag
válasz
peter303 #96818 üzenetére
Csak siman cloud kapacitast akartam irni. A keves info kozt tavasszal annyi kiderult hogy:
"A Vodafone TV platform tartalmai egy központi hazai szerverről érhetőek el, így bármilyen eszközön megtekinthetőek jogosultság alapon"
Gondolom igy mondjak naluk hogy sajat TV felho.
-
válasz
szabogabor10 #96815 üzenetére
Továbbra is stabil minden. Véégre.
-
ates2
senior tag
adott egy TC7200 modem még UPC újraindításnál elfelejti,hogy a wifi-t előtte kikapcsoltam benne,lehet valami gáz van vele?
-
peter303
tag
válasz
szabogabor10 #96817 üzenetére
Biztos ezt tettek, tobb Cloudflare kapacitast vehettek (vegre).
-
De azért remélem úgy skálázták fel a környezetet, hogy ne legyen megint ez a katasztrófa, amikor ismét x számmal nő a Voda TV-t használók száma. Már ha ezt tették.
-
Nem akarom elkiabálni, de eddig nagyon stabil a visszanéző meg az élő is.
Ezt most ide beírtam, csak nehogy most emiatt pusztuljon meg.2 napja ilyenkor gyakorlatilag nem bírtam normálisan visszanézni a hajnali NHL meccset, most meg simán megy az NFL.
-
ztsoft
őstag
Nálam egyre jobb a helyzet, pedig a jelszintek a határon belül vannak.
2020-09-11 15:42:10: [Major] Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ... 2020-09-11 10:52:26: [Info] Authorized;CM-MAC=fc:52:8d:be:4c:b3;CMTS-MAC=00:01:5c:49:2c:4... 2020-09-11 10:52:23: [Info] TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=fc:52:8d:be:4c:b3;CMTS-MAC=0... 2020-09-11 10:52:22: [Warn] DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC... 2020-09-11 10:52:19: [Info] Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4 2020-09-11 10:52:13: [Major] No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=fc:52:8d:be... 2020-09-11 10:50:55: [Warn] B-INIT-RNG Failure - Retries exceeded;CM-MAC=fc:52:8d:be:4c:b... 2020-09-11 10:50:55: [Major] No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=fc:52:8d:be... 2020-09-11 10:50:09: [Warn] B-INIT-RNG Failure - Retries exceeded;CM-MAC=fc:52:8d:be:4c:b... 2020-09-11 10:50:09: [Major] No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=fc:52:8d:be... 2020-09-11 10:49:29: [Warn] B-INIT-RNG Failure - Retries exceeded;CM-MAC=fc:52:8d:be:4c:b... 2020-09-11 10:49:29: [Major] No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=fc:52:8d:be... 2020-09-11 10:48:28: [Warn] B-INIT-RNG Failure - Retries exceeded;CM-MAC=fc:52:8d:be:4c:b... 2020-09-11 10:48:28: [Major] No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=fc:52:8d:be... 2020-09-11 10:47:46: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-11 10:47:44: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC f... 2020-09-11 10:47:36: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-11 10:47:19: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un... 2020-09-11 10:47:19: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-11 10:47:07: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un... 2020-09-11 10:47:07: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-11 10:47:06: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un... 2020-09-11 10:47:06: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-11 10:46:48: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un... 2020-09-11 10:46:48: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-11 10:46:11: [Warn] MDD message timeout;CM-MAC=fc:52:8d:be:4c:b3;CMTS-MAC=00:01:5... 2020-09-11 10:46:11: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-11 10:46:04: [Warn] MDD message timeout;CM-MAC=fc:52:8d:be:4c:b3;CMTS-MAC=00:01:5... 2020-09-11 10:46:04: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-11 02:20:00: [Minor] DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-M... 2020-09-10 09:18:14: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... 2020-09-10 09:17:50: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
Akadozó net, időnként megálló TV adás (Mediacard-dal, igaz, már csak 15.-éig). Megvárom még, hogy a TV nélkül hogyan változik a net, ha rossz irányba, akkor ismét megy a hibajelentés.
-
Ledi
aktív tag
válasz
picsirti #96806 üzenetére
Éppen délután hívtam a visszanézős problémával kapcsolatban őket. Azonnal kaptam ügyintézőt (!). Mondta tudnak a hibáról és már dolgoznak rajta.Nem tudta megmondani mikorra javítják ki. Majd közölte, hogy lezárta a hibajegyet és gyorsan elköszönt.
Estére kiderül, hogy tényleg javították-e.
-
-
picsirti
tag
válasz
szabogabor10 #96807 üzenetére
Bízzunk benne. Néztem a CB értékeit, de nincs érdemi változás, tehát bizakodó vagyok
Másnál nincs változás?
-
válasz
szabogabor10 #96807 üzenetére
Jé, és a csativáltás is gyorsabb lett.
-
-
picsirti
tag
Nálam meg a VTV visszanéző ma javult meg. Eddig sokszor megállt, használhatatlan volt. Ma viszont déltől mostanáig teszteltem és hibátlan. Még egy észrevétel : eddig lejátszás indításakor pár másodpercig nagyon kockás volt a kép és utána tisztul ki. De most egyből HD-n indul el.
-
-
gduck
addikt
Na nekifogok és próbálok egy panaszos levél formájában üzenni a fejlesztőknek... Ugyanis a műsor visszanéző ebben a formában egy bughalmaz
Ráadásul folyamatosan akad, érdekes mikor megjelent a VTV box 3 hétig volt nálam és semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
-
Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest