Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rushmoon
csendes tag
Talán a számlázó (vagy dokumentumkezelő?) rendszer kotlott meg ismét.. Év elején nem ment, pár hete a februári emelt számlát meg tudtam nézni, hurrá megjavult! De most megint nem nyílik meg egy számla sem..
-
spider23
aktív tag
Nekem is mondta a nő hogy emailon fogom kapni a dokumentumot. Jött is az email meg sms is róla. Viszont a linkre rányomva és belépve a Vodafone oldalára sehol semmi csak a régi dokumentumok... Nagy a káosz.
-
geri173
csendes tag
Az korrekt! Ja, nekem kettőt küldtek. Kattints ide a dokumentumokhoz!! De nincs link, csak a számlához. Akkor várunk, majd csak történik valami. Ha esetleg van valami fejlemény, akkor írd meg légyszi! Majd én is beírom!
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz geri173 #127691 üzenetére
Most rendeltem én is a héten, ugyanúgy kaptam 0 forintos számlát. Azért ilyenkor -nincs karácsony- elvárná az ember hogy gyorsak legyenek.
dokumentumoknál nálam sincs nyoma semminek, holott 4 darab email jött amiben erre hivatkoznak.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
geri173
csendes tag
Igen, az mondjuk lehet, mert most, hogy mondod, valamiért az állítólagos 0 forintos számla határideje 04.11. Az pont 2 hét tegnaphoz.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
geri173
csendes tag
Ja igen, én is ettől tartok. Várni a semmire nem kellemes. Nem sokat sikerült fejlődniük azóta sem akkor ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
geri173
csendes tag
Hali! Tegnap készülékkedvezménnyel rendeltem egy tv-t + szerződéshosszabbítás, új hűség. Engedte, szerződés megkötve, megjelent az új hűség. Küldtek egy számlát a készülékről, de ezen kívül semmi jele a rendelésnek sehol. Ez normális? Dokumentumok közt sincs semmi. Gondoltam, hogy nincs a toppon a rendszer, de ennyire? Lesz ebből valami? Legalább kiírhatnák, hogy feldolgozás alatt.
[ Szerkesztve ]
-
spider23
aktív tag
Igen üzletiről van szó. Akkor még várok egy napot. Csak furcsa volt hogy a feltöltés egyből duplázódott.
[ Szerkesztve ]
-
spider23
aktív tag
Vodafone hívott ma hogy lejárt a hűség és újat kellene aláírni. Több hd csatorna és emelik a netet 350/30 ra. 200/15 volt előtte. Na most megmértem és a letöltés többszöri próbálkozásra sem érte el még a 200 at sem, a feltöltés az jó mert ott stabil a 30 aminek lennie kell. Reklamálni kell, vagy majd frissül a box vajon? Mondjuk az ügyfeles azt mondta hogy nem kell semmit csinálni a boxxal, én azért újra indítottam de nem javult, letöltés továbbra is max 200 körül volt de inkább 150...
-
vigyory71
tag
Figyelem, hülye kérdés következik, kövezzetek meg, de én még ilyet nem láttam! (ettől persze biztosan van rá logikus magyarázat)
Ismerősömnél fehér ConnectBox, (nekem is volt korábban a fekete előtt, de sosem tapasztaltam ilyet) időnként hangosan csengő hangot ad, mintha riasztás, vagy valamiféle jelzés indikálódna rajta.
Nekem sosem csinált ilyet, nem tudok róla, hogy lenne rajta bármi ilyen funkció, de ettől még hátha találkozott vele valaki. Van bárkinek hasonló tapasztalata a fehér CB-nél ilyesmivel? -
Elektrosokk
veterán
Lenovo Legion 5 Pro 82JS000HHV 16
láttátok mostanában a kínálatban ? 🤔
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
pjen
félisten
VTV boxon se műsorújság se visszanézés, az áramtalanitás sem segített. Service gomb nyomva tartása mellett áram ki-be. Szovtver frissítés. Megy minden.
-
cocka
veterán
válasz rushmoon #127667 üzenetére
Van voda app PC-re?
Tudtommal csak a tv.vodafone.hu böngészős verzió van PC-re. Klasszikus értelemben nem is lehet ezen a felületen tekerni, hanem csak ugratni tudod.
Igen ez ilyen raklap szar, valószínűleg a boxon van rendes tűréshatár. Most írta le nemrég gduck, hogy ez úgy nagyjából 2 óra. Ezek szerint a weblapon 0 perc. Mondjuk nekem is volt már olyan, hogy néztem egy adást, megállítottam, hogy na majd fél óra múlva folyt. köv. de addigra kilépett.
Pedig hát PC-n tényleg nem a net az akadályozó tényező, ha papíron gigabites a port is.
-
wjbhbdux
veterán
OTP ATM-en lehetséges már a vezetékes számlát befizetni, nem próbálta valaki mostanában?
[ Szerkesztve ]
/s
-
rushmoon
csendes tag
Eddig kétszer használtam (volna) a voda appot PC-n, mindkétszer a következő lett a vége:
1. Választok egy random adón egy filmet, visszatekerem az elejére.
2. Reklámokat áttekerem, hurrá!
3. Amint időben elérkezik a következő műsor kezdete a stream megszakad. (akkor is ha csak 5 perc lett volna hátra az előzőből)
Persze végül nem maradtam le semmiről, de nem a vodán múlt a dolog..Ez a voda app + nem élő adás nézése másnál is így "működik"?
-
-
cof
veterán
válasz ventoos #127664 üzenetére
Elméletileg ez így működik, igen. Gyakorlatilag meg attól függ, hogy ahova rákötöd milyen erős még a jel. Minden osztó ami előtte van csillapít, plusz a kábel is minimálisat (100 méterenként nagyjából -20dB).
Én a mostani helyén is néznék egy modem le/feltöltési értékeket. 192.168.100.1 oldalon látod. Meg az új helyen is. Ha összekötöd az új helyen, 2 percen belül működnie kell a netnek is már.
Viszont ha hosszú a koax, és sok a toldás akkor lehet, hogy nem lesz jó. Csak abból tudok én is kiindulni mivel nem látom a kiépítésedet, ha a TV okés, akkor a modemre is van esély, hogy jó lesz. Először is az osztókat nézném át, és ha van magasabb csillapítású -7dB ami az új helyen a modem elé kerülne, azt cserélném -3-4dB-s osztóra.
Ideális esetben a modem előtt 1 db 2-es osztó van, így a bejövő kábelről 1 leágazás a modemre megy közvetlen, a másikat meg lehet osztani a TV-k között, akár további osztással.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
ventoos
csendes tag
Nagyon köszi a gyors választ! Viszont hadd kérdezzek vissza, mert az IT hardveres részéhez elég hülye vagyok. Ez azt jelenti, hogy megfoghatom a connect boxot és simán átdughatom egy másik szoba koax kábelére, és elméletileg ugyanúgy működnie kell? Szükséges bármit átállítani vagy aktiváltatni rajta? Mert egyszer próbálkoztam már hasonlóval, és akkor nem jött a net, bár ez elég régen volt, és nem emlékszem pontosan, hogy csináltam.
-
ventoos
csendes tag
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni. Adott egy 100 m2 körüli családi ház, ahol még a UPC-s korban lett bekötve internet és TV, azóta is a fehér connect box és a most már ősréginek számító internet nélküli, belső felvevős set top box van.
A probléma, hogy a connect box a ház "legszélén" van, közvetlenül abban a szobában, ahol bejön a kábel az utcáról, és emiatt a wifi lefedettség nagyon rossz. Sokkal praktikusabb lenne áttenni a routert pl. a nappaliba, ennek szeretném a lehetőségeit megvizsgálni.
A TV miatt a ház többi részében is ki van építve koax kábelezés, viszont azt nem látom át, hogy mi mire csatlakozik, és ezeken keresztül is jön-e a net. Szerintetek megoldható lenne, hogy átkerüljön a connect box a nappaliba, rákötve a jelenlegi TV koax kábelre, és ezzel elkerüljük a további kábelezést és fúrást? Vagy ez nem ennyire egyszerű/nem lehet megmondani ennyiből?
Nagyon köszi előre is!
-
hhgygy
senior tag
Üdv mindenkinek. Most nincs kedvem keresgélni, másnak is jött 0 forintos számla? Ezmiez?
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
-
Csabi1984
addikt
válasz cocka #127654 üzenetére
Na ez amivel én is találkozunk pontosabban anyum:
"A kapcsolat megszakadt a kiszolgálóval hibaüzenet"Mindenhol van internet csak ez a retek nem érzékel, de a hálóózathoz kiírja, hogy csatlakoztatva.
De ahogy olvasom nálad még rosszabb a helyzet
Ennek a szolgáltatónak ezen technikai csodája egy rakás bughalmaz és ez finom kifejezés. Legszívesebben a torkukon dugnám le! Nem az a megoldás, hogy az ügyfél mondjon le róla hanem a szolgáltató korrigálja ezen anomáliákat. -
cocka
veterán
válasz Csabi1984 #127651 üzenetére
Nem nagyon. Magával a lejátszással, ha elindul általában nem szokott gond lenni, néha van egy-két érdekes, vicces pixelhiba, de ritkán és nem túl zavaró.
Viszont a többi anomáliából jut bőven.
Pl. ilyenek, hogy ha engedik tekerni és már az elején a leggyorsabb sebességen próbálod előretekerni, simán belefagy. Ki kell lépni és vissza és akkor megint jó.
Sőt fagyásból már volt olyan is, hogy vagy ugye tekerés közben fagyott ki vagy lejátszás közben egyszer csak megállt a kép és így nézel, hogy most mi van. És a legjobb, hogy ilyenkor hibaüzenetet se ír, mert hát ugye a net az patika mögötte, tehát csak a kapcsolatmegszakadós baromságot írja esetleg, HA szerencséd van. LOL
Ilyen esetekben persze semmire nem reagál a távirányító. LOL Kikapcsolni sem lehet a boxot.Vagy a lejátszás indításakor: a kapcsolat megszakadt a kiszolgálóval hibaüzenet jobb felül
Meg mostanában volt nem is egyszer olyan, hogy a felvétel rosszul lett időzítve és mikor lejátszod már az adott sorozatrész közepén tart és nyilván ebből kifolyólag hamarabb is vége lesz, mint amennyi időt szántak neki, utána meg reklám, ajánló és társai és már jön is a következő műsor elejéből is valamennyi.
Olyan is szokott lenni, hogy a csatornaváltás szarul működik és 2 perces lag következik egy váltás után, amit ha kivársz odakapcsol ugyan, de megint jöhet egy újabb 2 perces a következő átkapcsolásnál.
Aztán szokott olyan lenni, hogy a konkrét sorozat felvételeinek menüjében lépkedve, amikor egy újabb epizódra lépnél, egyszerűen nem vagy nem azonnal jelenik meg a menüsor. LOL Tehát olyan, mintha a menüpontok megjelenítése is attól függne, hogy éppen milyen a háttérnet. Pedig ezeket azért offline állapotban is meg kéne tudni jelenítenie.
Vagy mostanában olyat játszik, ha bekapcsolom: csatlakozik a netre, majd kiírja, hogy "ismeretlen lejátszási hiba" majd betölti az adást. LOL
Utóbbi időben meg az volt, hogy vagy az élő adás ment hibátlanul, de visszanézni felvételt vagy műsorvisszanézős cuccot nem lehetett, mert "megszakadt a kapcsolat" LOL (magyarul hazudik)
VAGY a visszanézős anyagok mentek hibátlanul, de élő adást nem lehetett nézni.Természetesen egyik sem az access point hibája volt, mert ha ANNYIRA nem lenne net miatta, akkor a PC-n se vagy laptopon se lenne vagy ott is szakadozna. Majd kipróbálok már játékot is access pointon keresztül, hogy a pinget is lássam.
Hozzáteszem nálam is neten jön az egész, ahogy nálad.
Ja és még a kedvencem: a közelmúltból: a Beállítások menü menüpontjaiban ugyan lehetett lépkedni, de az OK gombra egyik sem reagált. Csak mutatja az animáció, hogy "rányomtál" a gombra, meg a fehér led is villog egy kicsit, de belépni nem volt hajlandó.
Felvételeknél az adott sorozat egy epizódjánál is volt ilyen, hogy azért nem tudtam kitörölni egy feltévelt, mert a gombnyomásra nem reagált... á lá Beállítások menü. LOL
Ezeket a szarságokat általában egy áramtalanítás megoldja, csak most már firmware szinten is kezdhetnének valamit ezzel a sok ostobasággal, mert szerintem aki ezt használja is, az valószínűleg nem akar naponta áramtalanítgatni. Nekem elég heti egy idegbaj.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
élvezik ha minél többen hívják őket.
Ez már nekem is eszembe jutott. A 80%-a a telefonos ügyfélszolgák munkájának tuti látszattevékenység.
Hál istennek engem valahogy elkerülnek azok a problémák, hogy állandóan hívogatni kelljen őket. Ha hívnám őket, valószínűleg abban sem lenne köszönet.
Modem módot és IPv6-ot szerencsére nekem nem kell állíttatnom hardveres okokból. VTV box meg szerencsére van és ott ki tudom törölni az esetleges többletet.
Amit viszont nem értek, azt állítják, hogy minden PC-t/laptopot tv.vodafone.hu használata után állítólag max. 1-2 órán belül törölnek. Nekem egy mindig marad, amit nem törölnek, szóval még ebben is nagy a káosz.Lehet finomhangolták a cookie-kat és most már nem azonnal hajint ki, ha 1 nap múlva újra be akarsz lépni.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Másnál is sűrűn van felvett videó akadozás a vodafone box eszköz alatt?
Nincs olyan hét, hogy valami hibánk nincs ennél a retek eszköznél. Valamikor a frissítés után képtelen volt visszajönni, resetelni kellett. Mennyivel jobb volt amikor volt egy hdd-s settop boxod és felvetted és semmi internet vagy háttér szolgáltatás nem köpött bele a lejátszásba. -
pjen
félisten
válasz cocka #127645 üzenetére
Mert nem gyakorlod, az olvasót le se kell venni az auchanban . Az átlagos méretű dolgokat simán alá tudod tartani. Csak elhúzod és teheted rögtön a szatyorba és a mennyiséget is könnyen meg tudod adni.
Egyébként nem teljesen mindegy, hogy 5 napja mennyibe került. Akkor is megvetted már, ha nem látod mennyibe került 5 napja legalább nem idegeskedsz.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Rászántam a kis időt, azért tudok ennyit róla.
Az Auchan nekem messze van, ha néha el is jutok oda és elesz a fene az automata pénztárig, szentségelek is, mert sokkal kisebb, mint a tescoé vagy a sparé meg még a kézi olvasóval is többet kell szarakodni.
Tipikus francia különc gondolkodásmód, ha eddig jó volt mindenkinek a viszonylag nagy raktérrel rendelkező automata pénztár, akkor mi csináljunk már kicsit, mert mi franciák vagyunk, nehogy már bármit is úgy csináljunk, ahogy a többségnek elfogadható.Tulajdonképen egy tescos blokkon 5 nap múlva mit akarsz olvasgatni?
És ezt pont egy olyan időszakban kérdezed, amikor 5 percenként árat emelnek?
-
gduck
addikt
A DIGI-nél nagy frekvencia "egységesítés" folyik (panaszkodnak is az alacsony bitrátákra ), kíváncsi vagyok ez esetleg a Vodával való "egyesítés" miatt történik-e... Azaz egy esetleges Voda DVB-C a Digi optikán. Hiszen óriási pénzkidobás két vivőközeget üzemeltetni párhozamosan...
[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
De egy béna ez a Vodafone, 2 hete előfizetést módosítottam HBO csomagra, de nem történt semmi, most néztem bele a mobil alkalmazásba hát ott van hogy kapcsold be magadnak, bekapcsoltam és megy, viszont ki kellet kapcsolni a műsor rögzítést mert azt mondta túl sok szolgáltatás van bekacsolva.
De miért nem lehet ezt a WEB felületen is látni??
Ráadásul a mobil alkalmazásban ott van mindhárom Stream szolgáltatás kódja is, a Web felületen a TV2 nem látszik.[ Szerkesztve ]
-
válasz cocka #127636 üzenetére
Köszi, tökéltes összefoglaló. Hajdúszoboszlón élek, szerintem még itt sincs ilyen Mondjuk nekem annyira nem hiányzik
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
cocka
veterán
válasz gduck #127635 üzenetére
Na végre megvan a kérdésemre a válasz. Köszi.
Ugye megkérdeztem vodkafonéktól többször is, hogy ugyan meséljék már el, hogy az újrakezdés funkciónál mi a tűréshatár, amíg nem lép ki az élő adásba a lejátszás, tehát ha az ominózus műsort pl. 5 perccel a vége előtt újrakezdem (mert mondjuk se felvétel, se műsorvisszanéző nincs hozzá), akkor lejátssza végig vagy 5 perc után kilép?
És részükről semmi válasz. De most már tudom, hogy az élő adás végétől max. 2 óra.
-
cocka
veterán
válasz GoodSpeed #127625 üzenetére
Ha ez megvan, akkor mehet be a szatyorba ...
Amíg el nem fogadja a kifizetést, addig nem veheted el, mert egyből ugatni kezd, hogy "árucikk eltávolítva a csomagolóterületről". Meg úgy láttam egyesek a táskájukat is arra pakolták, akkor meg: "ismeretlen árucikk a csomagolóterületen".
Az is rábaszás, ha egy cuccból többet akarsz, megadod a mennyiséget, leolvastatsz egyet, de ha mondjuk vettél valamiből 7 darabot, akkor nem hagy annyi időt, hogy átpakold és akkor jön a várjon míg munkatársunk megérkezik baromság. Szóval "gyorsabb" kéne legyen, de egyesével beolvasva nem lesznek ilyen hibák.
Arról nem beszélve, hogy a pénztári blokkhoz képest, itt egy-egy tétel neve sokkal kisebb, szinte alig látható, a nyomtató meg nem szokott a helyzet magaslatán lenni. A vásárlástól számított kb. 5. napon már kiolvasni is alig lehet, hogy mit vettél.
pjen:
Amit te írsz, az ez: Scan & Shop De ez sokkal kevesebb Tescoban érhető el, mint az automata pénztár. Nekem pl. menet közben nem lenne kedvem ezzel szarakodni.
ufonauta:
odateszi a telefonját a terminálhoz és az kiírja, hogy használd a kontakt részt, de egy telefont nem tudsz bedugni a kártyanyílásba,
És egy bankkártyát olyan nehéz magaddal vinni? Ráadásul ha vadi új a kártya, nem is fogsz tudni másképp fizetni vele, csak ha bedugatod a kereskedővel.
-
-
pjen
félisten
válasz ufonauta #127628 üzenetére
Valahová csak utalod, hiszen ha árút rendelsz akkor se mész egy táska pénzel a nagykerbe. Gondolom amúgy se azonnali fizető vagy. A KP nagy előnye, ha nem ütöd be a pénztár gépbe a számlát fél áfával el lehet adni olyan válalkozónak akinek kell a számla.
[ Szerkesztve ]
-
NB2
aktív tag
Mondom még a motorverseny előtt megnézem az éjszakai UFC-t. Elindítom az adást, a kis képen alul (mikor tekerek) totál más van mint az adásban. Ezt meg hogy sikerült?
-
ufonauta
aktív tag
Lehet igazság abban, amit írsz. De miért is vinném postára a bevételt? Legalább 15 éve nem jártam postán. Mindegy. Szerintem ne OFF-oljunk. Inkább azon lennénk, hogy a semmirevaló szar technológia jobb legyen. Amikor XY odateszi a telefonját a terminálhoz és az kiírja, hogy használd a kontakt részt, de egy telefont nem tudsz bedugni a kártyanyílásba, marad a 100-200 ezer forintos számla (amit a gyorsaság érdekében már kinyomtattál) sztornózása. Jobb esetben kifizeti kp. szarabb esetben elnézést kér és a mögötte sorban álló ízes tájszólással küldi a jó édes felmenőjébe.
-
pjen
félisten
válasz ufonauta #127624 üzenetére
Nem fizet ingyen kártyával, de összességében sokkal olcsobb mint a KP. A KP nek egy hatalmas előnye van, nem mindíg látja a nav. A tetves bankárok igy is keresnek, például mikor a postára viszed a bevételt, gondolod a KP t ingyen kezelik. Aztán nem Tudsz vissza adni, elmész a számla kezelődhöz pénzt váltani, gondolod az ingyen van.
-
Nos én ezt úgy szoktam csinálni, hogy a rolleren van a kosár. Telerakom a kosarat, aztán odamegyek az automata pénztárhoz. Beolvassa a Club Cardomat, de mondja is, hogy a kosarat rakjam a bal oldalra, majd egyenként olvastassam le a QR kódokat. Három részből áll... 1. ahova felteszed a kosaradat, egy ahol méri (ez van középen), majd leolvasás után oda kell pakolni a csomagolóterületre. Ha ez megvan, akkor mehet be a szatyorba ... speciel én azért használom, mert nem kell olyan gyorsan pakolni, mint az emberes kasszánál De biztosan én csinálom rosszul KP-val viszont sosem fizetek. Ja meg kuponnal szoktam az applikáción keresztül ...
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
ufonauta
aktív tag
válasz Toth_Jani #127618 üzenetére
Az nem zavar, hogy bizony emlékszem a 2 analóg csatornára, sőt a hétfői és pénteki adásszüneti napokra is. 64 k ISDN-en már 98-ban interneteztem, de te csak isteníts egy technikát, ami a bankokon és az államaparátuson kívül mindenkinek rossz. A sok marha elhiszi, hogy ingyen fizet a bankkártyával. Mit gondolsz mi kereskedők nem úgy alakítjuk az árainkat, hogy a tetves bankárok által levett jutalékot a vevő fizesse meg? Ráadásul ha te gyorsabban fizetsz bankkártyával, mint kp. akkor ott valami baj van. PEACE! Ezt a témát részemről lezárom. Mivel ez ide nagyon OFF.
-
pjen
félisten
válasz GoodSpeed #127622 üzenetére
Szerintem ez nem kortól függ. Nálunk a tescoban van gyors kassza és vonalkód olvasó. Tehát az árút egyből a szatyorba lehet tenni és a végén csak be kell olvasni az olvasót. Mégis kortól függetlenül tele szedik a kosarat, oda tolják a gyors kasszához aztán mindent egyenként beolvasnak, lerakják a csomagoló részre, fizetnek, sokszor KP vel. ezelután elkezdenek elrámolni.lassabban halad mint a sima pénztár.
-
válasz Toth_Jani #127618 üzenetére
Szerintem rosszul tippelitek. Nem ismerem, de olyat ismertem, aki ugyanígy gondolkozott, nincs ezzel semmi gond, csak azt kell tudni, hogy jellemzően 55+-os korosztály!
-
-
Toth_Jani
őstag
válasz ufonauta #127616 üzenetére
Az nem zavar hogy az analóg adás már sok éve megszűnt, tudod amikor te még nem voltál, akkor nem kábelen jött az a 2 csatorna hanem a levegőben analóg módon.
A másik ki az az örült aki elmegy a bankautomatához kiveszi a pénzt, majd fizet vele olyan boltban ahol ez egy lépés kártyáról, és ráadásul sokkal gyorsabb a fizetés folyamata is.
Meg a szerencsétlenek ott állnak sorba a pénztár vagy az önkiszolgáló pénztár előtt, miközben a kártyás pénztáraknál senki sincs[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Koaxos netünk van, tegnap dél környékén fehér box újra indult ma megnéztem és 500/22-es csomagba találtam magunkat sebességügyileg. Előtte egy ezeréves 150/10-es volt UPC időszakból (amit akartunk váltani), értesítés nem igazán jött róla. Hasonlóval találkozott valaki? Nyilván üfi majd csak mondom addig itt kérdezek egyet.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
ufonauta
aktív tag
válasz kabelmania27 #127600 üzenetére
Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Ha egy technológia szar abból nem lehet várat építeni. Ez olyan, mint a villanyautó a benzines helyett (úgy szar ahogy van), vagy a NAV által követelt online pénztárgépek és online számlázás. Valamint az elektronikus fizetés kötelező elfogadása. Basszus, ha vásárolni megyek, akkor előbb kiveszem a lóvét az automatából és utána azzal fizetek. Imádom amikor előttem a pénztárnál a paraszt előveszi a bankkártyát és kifizet vele 3 kiflit. Ami nem megy azt ne erőltessük. Ez a technológia majd talán 50 év múlva éri el azt a színvonalat, hogy az analógot le lehessen kapcsolni. :mad:
-
pkaresz
őstag
válasz 1krimar #127609 üzenetére
Szia.
Én kilőtem a torrentet, illetve minimalizáltam, alig használom. Valamint egy régi Tp-link router, levettem. Azóta, hify lekopogjam, megy szépen. Nálunk is újraindulások voltak, s nincs net. Modem módban vagyok."Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
1krimar
csendes tag
válasz kabelmania27 #127610 üzenetére
Ha a routerről közvetlenül pingelek kifelé semmi probléma nincs, így kétlem, hogy bármi probléma lenne az általad említettekkel, de javíts ki ha tévedek
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz 1krimar #127609 üzenetére
Üdv!
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken.
Érdemes lenne megpróbálni kikapcsolt ipv6-al modem üzemmódban hátha stabilabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
1krimar
csendes tag
Sziasztok!
Már január óta szenvedünk a Vodafone-nal, valamikor jobb, valamikor rosszabb a helyzet, a kövekezőt produkálja az internet:
Random időközönként teljesen belassul a net, van amikor csak nagyon lassan töltenek be a weboldalak, viszont van, amikor "elszállnak" connection timed out-tal, vagy socket error-ral. Ezzel párhuzamosan, ha próbálok "kifelé" pingelni jönnek a request timed out-ok, vagy ha még esetleg ki is megy rettenetesen magas a válaszidő. (Ez tesztelve lett 3 különböző gépen, 2 upt-vel /különböző kábel, különböző port/ és 1 pedig wifivel csatlakozott a routerhez, minden ugyanezt produkálta)Láttam, hogy tavaly ugyanilyen tünetekkel szenvedtek többen is, szóval elsősorban tőlük kérdezném, hogy sikerült-e valahogy megoldani ezt a problémát, vagy inkább elmentek más szolgáltatóhoz?
A vodefone-tól már többször voltak kint és kb csak vakarták a fejüket, hogy nem értik, volt már router csere, ipv4-ről ipv6-ra, meg vissza váltogatás, meg valamit lent is mókoltak a "dobozukban", de semmi nem oldott meg a problémát.
Az egyetlen dolog, ami ideig-óráig működik az az áramtalanítás kb 5 percre, amikor előjön ez a probléma.. Viszont, mivel itthonról dolgozok és elég sok meetingem van, így kezd kellemetlenné válni, hogy sokszor 1 képernyőt se tudok megosztani annyira rossz a net, ráadásul még a dc is folyamatosan ledobál..
Én arra jutottam, hogy 99%, hogy a router a ludas, szoftveresen (ugye a hardver volt cserélve), mert ha közvetlenül a router-ről próbálok kifelé pingelni akkor úgy tökéletes a ping.. (miközben mellette gépről pingelem ugyanazt az ip-t és ott már rossz)
A válaszokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Sanya #127605 üzenetére
-
Faby
senior tag
válasz Sanya #127605 üzenetére
Manapság szerintem átlag usernek sokkal fontosabb a feltöltési seb, mint a letöltés.
Fényképek, videók feltöltése a közösségi oldalakra, megosztókra (pl YT), a felhős szinkronizálások során nem mindegy, hogy 10 , 100, vagy éppen 300 Mbit a sebesség.
A letöltést én sem érzem kritikusnak, átlagos felhasználást bőven ki tudnak szolgálni a jelenlegi sebességek is.
Nyilván ideális világban egy szimmetrikus 1000/1000 optikai net 99,99% rendelkezésre állással kellene, de sajnos nem ideális világban élünk.Szigorúan szerintem, lehet másnak más a preferenciája.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
-
Faby
senior tag
válasz cocka #127601 üzenetére
Abszolút támogatom.
Anno azért mentem át a DIGI-hez, mert a legnagyobb elérhető feltöltési sebesség koaxon 22 MBit volt. 500-as csomaghoz!
Azóta ez 40, ha jól tudom, de még mindig vicc. 500/200, 1000/400 csomagoknak lenne értelme.
(Backupnak meghagytam A Vodától egy 150/10 csomagot az online oktatás/home office idején, de lehet, hogy lassan le fogom mondani)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
cocka
veterán
válasz kabelmania27 #127600 üzenetére
Na arra aztán marha nagy szükség van! Feltöltési sebességet kéne feltornázni legalább 60-ra vagy 100-ra. Ki a fenét érdekel a letöltési sebesség, ha a szerverek 90%-a ki sem szolgál azon a sebességen? LOL
Mondjuk sajnos találkoztam az ellenkezőjével is, hogy a másik oldal nem engedett nagyobb sebességgel feltölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest