- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Microsoft Excel topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
solti
senior tag
Az SD-s Pace beltéri is csinált ilyet, hogy kikapcs után 10 perccel bekapcsolt 1 percre, azt tudja valaki, hogy ezt miért csinálja? Én arra tippeltem, hogy esetleg elküldi hogy melyik csatornát nézted hány percig, és tudtunk nélkül segítünk a nézettség mérésbe, de ez csak egy kósza tipp
Valaki tudja esetleg, hogy ilyenkor mi történik? (mediacardra váltás óta hálistennek nem kell ezzel törődni
-
solti
senior tag
-
solti
senior tag
A HGW (homegateway vagy mi) tudja a wan és lan port között megkívánt sebességet (nálam ez 120 mbit/s). Viszont a rá kötött mondjuk két pc közt nem tudja, csak a kb ~40 mbit/s-et, ami nagyon-nagyon gyenge. Én speciel a WDTV-m és a pc közt szoktam másolni nagy fájlokat sokszor, és a 4,5 MB/sec elég lehangoló
(Ha a wdtv-n futna mondjuk egy letöltés netről, az valszeg gyors lenne...) -
solti
senior tag
kicsit off ide, de azért megosztom: "gyorsítottam" , 120 mbites netem lett, és ehhez kellett új modem (persze van díja, amit nem teljesen értek, de mindegy...).
Küldtek egy Technicolor 7200-as modemet (valamiért a Tom&Jerry jutott az eszembe), és a tapasztalat pedig az, hogy szépen gigabiten csatlakozik, és a 120 mbit/s meg is van (13 MB/sec felett kicsivel ment a letöltés), viszont a LANon a sebesség borzasztó, 5 MB/s alatt van, ami a sok éves gagyi routeremnél is rosszabbBeállítási lehetőség persze kb 0, úgyhogy eszközcsere mellett még vehettem egy kicsi gigabites switchet is
A WiFi se túl erős, ráadásul vagy 2,4 GHz vagy 5 GHz, kettő együtt nem megyWifivel a sebesség meg olyan 3,5 MB/sec környékén volt, de attól nem is vártam többet.
-
solti
senior tag
válasz
Schizoka #12571 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem ért hozzá? Például a legtöbb adatátvitelnél van legalább 2 oldal, tudod, mennek a bitecskék A-ból B-be. Namármost ha egy ilyennel van gond, akkor célszerű, ha mind a két oldalon van egy-egy ember, és mi sem egyszerűbb módja a kapcsolattartásnak, mint a telefon... dolgoztam kis mikrós internet szolgáltatónál, ott is rengetegszer ment a telefon folyamatosan, hogy mi a helyzet a másik oldalon.
(de tegyük fel igazad van, és nem ért hozzá de kér telefonon segítséget, az miért gond neked? vagy fizess tripla havídíjat, hogy minden sarkon üljön ugrásra készen egy szakember, ha bezizisedik a kép? Eleve jó, hogy van valaki, aki kiment, és foglalkoznak a hibával)
-
solti
senior tag
válasz
kabelmania27 #12542 üzenetére
Sorry, a lassú válaszért:
Downstream:
Channel ID 9
Downstream Frequency 402000000 Hz
Modulation 256QAM
Bit Rate 55616000 bits/sec
Power Level 14.5 dBmV
Signal to Noise Ratio 37.9 dBmVUpstream:
Channel ID 5
Upstream Frequency 59800000 Hz
Modulation 64QAM
Symbol Rate 5120 Ksym/sec
Power Level 40.5 dBmV -
solti
senior tag
Hali! Nálunk (7.ker) egyre gyakoribb, hogy elkezd akadozni a digitális adás (mediacard, samu ue32d6100). A tünet kb az, hogy van egy 100% jelerősségem, és egyszer csak bejön pár kocka 1 mp-re, pattan/akad egyet a hang, majd megy tovább. Szerencsés esetben a jelinfónál azt látom, hogy hirtelen leesik 0-ra a jelszint és mondjuk bejön 5% bithibaarány (vagy 5 bithiba, passz).
Bekötés: lakás falának túloldalán a UPC doboz, onnan bejön kábelen, majd 2 way splitter, majd egy ground breakerrel megy a tv-be a kép. Van egy csillapítóm is, de most nincs bekötve, azzal 97%-ra lemegy a jelszint, de a hiba ugyanúgy előjön (azért adta anno a upc-s csákó, mert túl magas volt a szint anno a doboznak). Próbáltam kiszedni a ground breakert is, de semmi változás.
Ami érdekes, hogy teljesen időszakos az egész, egyszer van a hiba, egyszer meg nincs, de most pl megint 2 napja gyönyörű a kép míg szombaton már nézhetetlen volt.
Bejelenteni félek, mert a tv nincs a hivatalosan támogatottak listáján, ráadásul nem is mindig áll fent a hiba. (1x bejelentettem, aztán reggelre jó lett, és lemondtam...).
Van valami ötletetek, hogy mit lenne érdemes kipróbálni? Vagy valszeg a házban valami zavarja a jelet időszakosan, és éljek együtt vele...
előre is köszi! -
solti
senior tag
válasz
Gubek-Einste #12412 üzenetére
tudtam hogy valami lemaradt: 7.kerület
-
solti
senior tag
Hali, nektek nem volt gondotok tegnap este (06.11) a tv-vel? Egész este el-elment a kép (mediacarddal), mintha valamelyik eszköz beleszemetelt volna a képbe 10-20 másodpercenként. Még a rádió is akadozott, meg az analógon is volt néha valami hiba... Felhívtam őket, azt mondták, hogy nem tudnak hibáról, aztán reggelre megjavult. Tapasztalt már valaki hasonlót?
-
solti
senior tag
Sziasztok,
olyannal már találkoztatok, hogy a UPC mintha vágna a képeken? de ebbe se vagyok biztos, mert lehet, hogy a TV csinálja. RTL híradónál jól látható, hogy a rendes csatornán (mediacardos vagyok) a balra alul forgó h betű széle néha kilóg a képből, de most a HD változaton viszont tökéletes. Már gondoltam, hgy szerelőt hívok a tv-hez, mert ez elég fura, bár együtt lehet vele élni, de ez most elbizonytalanított, hogy mégse a tv lenne a ludas...
(a tv: samu ue32d6100 legújabb gyári fw-vel) -
solti
senior tag
válasz
-=RelakS=- #10202 üzenetére
"Eredetileg a filmek is 4:3-ban lettek forgatva."
mondjuk úgy, hogy 4:3-as filmre lettek forgatva, de a belinkelt anyagokból is látszik, hogy maga a film nem 4:3-ba került rá, ahogy más is írja... -
solti
senior tag
Nagyjából mióta létezik a film mint olyan, azóta szélesvásznú. A tv-k voltak 4:3-asok (mozik asszem elejétől kezdve szélesek voltak), és emiatt kellett újravágni a filmeket. Ez egy elég durva folyamat, teljesen megváltozik a film tőle, pl új kameramozgások kerülhetnek bele...
Mikor a csatornák elmennek filmet/sorozatot venni, akkor választanak, hogy wide legyen ,vagy 4:3, valszeg nem kapnak meg mindent (ez csak tipp). Úgyhogy amiből 4:3 van, abból azt fogják leadni, nem hiszem, hogy megveszik újra szélesbe. Az újaknál még a 4:3-as régi tv-ken bemutatkozik a fekete csík alul felül, mert abba belenagyítani, hogy újra 4:3 legyen, iszonyat tré dolog, talán nem is csinálják sehol (remélem).
Egyébként egyre több mindent digitálisan rögzítenek, nem hiszem, hogy a sorozatok még analóg kamerára mennének, de filmekből is jó pár éve már a digitális a divat (nem csak Avatar).
Persze az más kérdés, hogy milyen felbontásban tolják, mert hamar belátható, hogy a fullHD elég kicsi, mozivásznon már nem is néz ki olyan jól...Mondjuk szépen csendben kezd megjelenni a 4K elég sok helyen, itthon is lehet már ilyen kamerát bérelni...
-
solti
senior tag
valaki letudná írni, hogy az STB-ken az új HD csatik hányas programhelyre kerültek? Tudom,hogy semmi értelme nincs a TV-t is így beprogramozni, de már megszoktuk, így egyszerű, és tartanám a hagyományt
köszi!
-
solti
senior tag
válasz
Vakondgyar #9671 üzenetére
Ha hozzáadod kézzel azt az 1-1 frekit, akkor sajna arról a frekiről mindent hozzáad, és onnan ahol álltál, feltölti az üres lyukakat a csatornalistádban, és persze, ha valami már 2x lenne, akkor azt törli az eredeti helyéről.
Úgyhogy miután hozzáadod, érdemes visszarendezni a sorrendet, mondjuk a samu tv-vel ez nem olyan nehéz.. -
-
solti
senior tag
D szériás Samsungon se volt jó az idő elsőre, a megoldás a volt, hogy:
óra: auto
időzóna: autóba volt, de sietett az átállítás után egy órát, úgyhogy manuál, majd nyári időszámítás kikapcs, majd vissza autoba minden, és így jó marad
ui: UPC miért nem ad ki letölthető csatorna listát mondju a Samu tv-khez? Nem lenne egy nagy szám összedobni, és akkor legalább nem a tv-k hangolására lenne bízva... -
solti
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9100 üzenetére
Ez így nem igaz. 2012-ben ritkaságot veszel fel TV-ből, mert minden más letölthető vagy szarrá van ismételve. Egy ilyen ritkaságról viszont nem az EPG-ből fogsz tudomást szerezni, ergo adott, hogy mikor és hol lesz.
Soha eszembe nem jutott, hogy az EPG-ből állítsak be valamit felvételre...
Aktív témák
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest