-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Jön lefele.
-
woodworm
veterán
Na, már a települt rendszer alól írok. Torrenten szedtem le, én a ubuntu.hu oldalát figyeltem.
Érdekes módon eltűnt a hír, a tegnapi az utolsó.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Az csak a windowsos telepítő.
Maga a rendszer egy grub4dos-ból és a zip tartalmának a rámásolásával működik. Az iso fájlokat is csak a könyvtárrendszer megfelelő helyére kell másolni.
Minden művelet elvégezhető linuxon is."Making an Easy2Boot USB drive involves just 3 steps, (1) Format a USB drive, (2) install the grub4dos bootloader and (3) copy over the E2B files. This can be done using linux or Windows."
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz #35202114 #15511 üzenetére
Androidos backup img fájlokkal próbálkoznál?
Annak mountolásához kernelszintű támogatás kell. Windowson én a yaffey-t használtam, úgy emlékszem 10.04-es ubuntun működött wine alatt is. A 14.04-en nem próbáltam még. Régen találtam egy oldalt leírással, hogyan lehet linuxra buildelni egy nativ yaffey-t[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz szundybence #19405 üzenetére
Nem a vita kedvéért, csak szeretném tudni mik lehetnek azok az opciók, amit mondjuk a k3b nem tud. Én is sokáig keresgéltem, gnome alatt nem is találtam, ezért kellet mindig feltenni a k3b-t. Ha leírod, később aki keres hasonló lehetőséget, legalább találatot kap.
-
woodworm
veterán
válasz szundybence #19407 üzenetére
Akar a franc, tényleg kíváncsi lettem volna.
Évek óta nem használtam windowsos égetőt, még a régi neró lehetőségeit kerestem linux alatt és nem pótolta semmi, csak k3b-ben találtam hasonló opciókat. De ha nem, nem. -
woodworm
veterán
@Aethelstone
@N0zer0
Nem akarok az ördög ügyvéde lenni, mert jószándékú érdeklődésem ellenére megkaptam a magamét. De akkor mondjatok nem kde-s alternatívát olyan dvd író alkalmazásra, ahol részletesen beállíthatom a különböző fájlrendszerbővítéseket, ill. eltérhetek a szabványtól, vagy mondjuk manuálisan beállíthatom a rétegváltást.
A k3b-t szoktam használni, de az felrakja rendesen a függőségeit. A linkelt wikioldal csak karcolja felszínt a programok összehasonlításával, de a lényeg ott sem jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest