-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #42854 üzenetére
A zsugorcsövezés - cinezés kombóhoz elég hosszú darabot kell az egyik oldalon kibontani, hogy a zsugorcsövet annyira félre lehessen húzni, hogy a zsugorcső nehogy összepunnyadjon már idő előtt a cinezés folyamatának hőenergiájától. meeeer akkó nagy a méreg és gutaütés helyett remélhetőleg csak basszázás következik be.
-
csixy
addikt
a gThumb is használható némileg.
-
csixy
addikt
Köszi megfontolom őket. Mindenesetre a hajam feltolta sapkámat ezektől.
-
csixy
addikt
válasz
SkiDev #40957 üzenetére
Ez debian, de fogyasztható.
[Q4OS_live]
Ingyen el kell kérni. Vagy egy peppermintet nézz meg. -
csixy
addikt
válasz
Mtbsrác #40951 üzenetére
A négy meghajtó közül bármelyikre teheted a grubot, tehát általánosítva a /dev/sdx -re , ahol x lehet a, vagy b, vagy c, vagy d.
Tehát írhatod például ezt:sudo grub-install /dev/sda
sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
Az 1K nagyságú partíciók mi célra vannak?
1MiB-es partíciót szoktunk tenni bios_grub jelzővel GPT partícióra, az funkcionál legacy MBR-ként a GPT partíción , ha nem akarunk EFI bootot csinálni. -
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #40806 üzenetére
Azért legacyn is lehet EFI. Itt van lentebb egy kép a mostani Legacy-MBR-EFI öszvéremről. Egy MBR, két ESP partíció és minden működik.
- Az sda5-be telepítettem egy Sparky linuxot , az sda2-ben van az EFI bootja. Ebben megcsináltam a Sparky Slax verzióját amit
- az sda1-re terlepítettem , övé az MBR boot, és az EFI bootja az sda3 ESP paríciójába lett pakolva. ....
-
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #39821 üzenetére
.... pont ezt írtam le
, illetve nem olyan egyszerűen , hanem kicsit nyakatekertebben.
-
csixy
addikt
válasz
gregory91 #39818 üzenetére
Én azt az úri huncutságot csinálnám, hogy egy USB-s SSD-re, vagy HDD-re telepítenék egy rövid kis linuxot UEFI-set , de úgy, hogy saját efi partíciója legyen, így nem barmolná szét a régi telepítés grubjait és ez már felvenné a saját grub menüjébe az összes többi os-t. Az új rendszer grub menüje segítségével bebootolnám a suse linuxot és ha már ott vagyok a Suse linuxomban akkor lehet partizánkodni (sudo grub-install /dev/.... vagy ahogy azt a suse wikije diktálja, sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg ) és kész. Tudom, kicsit munkás, de az én paraszti eszemmel a tudási hiátusaimat áthidalva célra vezet. De ha van egy bootolható USB-s linux telepítésem, akkor már megint győztem ... sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
-
csixy
addikt
válasz
gregory91 #39777 üzenetére
Most már láthatjátok, hogy UEFI és GPT rendszerről van szó. Típusos windows telepítős partíciós séma a 100MiB esp, a 16MiB msftres, a windows NTFS partíciók és még a négy-ötszáz MiB-es windows recowery-izé-bizé partíciók is megvannak. Midkét telepítésen ott van a linux gyökér partíciója is. Kérdés hogy a linux ubuntu mappája rendesen betelepült-e az EfiSystemPartícióba (a HDD esetében az előzmények alapján igen). Ez a linux mint esetében a lenti képen van ábrázolva. Én az Ubuntut csak ugatom, nem értek hozzá eleget. Próbáljatok Ti segíteni. A linux índításához szerintem be kellene szállni ebbe az utálatos Főnix BIOS-ba és a bootsorrendben a linuxot előre tenni ugye felfele. Figyelek, segítek, ha lesz ötletem. Üdv ... CsIxy
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
A végén úgyis össze fog jönni.
Jó kis gép az, csak BIOS-t ne frissíts rajta soha, mert attól meghal könnyen, frissítés közben úgy csinál mintha hirtelen lemerült volna valami áramforrás és marad a BIOS- ból egy roncs , amit már nem tudsz használni semmire. Én így öltem meg sajnos .
Az efibootmgr paranccsal majd vigyázni kell, hogy nehogy az összes boot sort kitakarítsd belőle, mert akkor nem tudod indítani az UEFI rendszered és majd abból fakad az ötlet, hogy nincs más hátra mint a BIOS felülírása ,de ott lesz a vége akkor. -
csixy
addikt
sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo apt install gparted
synaptic van?
synaptic
sudo apt install synaptic
synapticA synaptic az univerzális csomagkezelő, abból könnyű a gpartedet telepíteni, meg mindent, gyanítom, hogy az ubin is fent van eleve, mert a linux mint frissítéskezelője azt használja.
-
csixy
addikt
konzolba beírod, hogy gparted . Enter , majd kéri a jelszót , ha indulni akar. Vakon beírod a jelszódat és enter. A konzolban látod, hogy megy-e vagy nem. Ha megy akkor oldalról megint lehet hogy be kell vonszolni. Ha nem indul , akkor
sudo apt install gparted és enter
kéri a jelszót, vakon beírod enter és telepítiutána: gparted satöbbi. És kéne egy ilyesmi kép:
Az eszközinformációkat a nézet menüpontban találod.
-
csixy
addikt
Az [eredeti windows 10 UEFI GPT partíciós séma kb] így néz ki, és a tied is ilyen volt valaha , ha jobban megnézed. EZT a windows 10 bootot nem fixboot fixmbr módszerrel kell visszaállítani, mert ez UEFI, GPT-s telepítés volt, hanem mindjárt rákeresek. A te képeden az az első 1MiB-es pici partíció a GPT-s séma elülsö fő partíciós táblája, ebből van egy tartalék is a lemezhátsó végén, de az nem látszik soha.
-
csixy
addikt
válasz
gregory91 #39751 üzenetére
Nem olvastad az előzményeket és az általad idézett mondatom alapján nem kellett volna ugyanazt leírnod mégegyszer más mondatszerkesztésben. hisz ugyanazt ítram én is hogy :
"Az mbr max 4 elsődleges particiót támogat.Akkor miből veszed hogy gpt az adott partició?"
Nézd meg a 39736 hsz képeit.Most nagyon pontosan mellélőttél.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #39749 üzenetére
De látszik a partíciós képekből, hogy az GPT-s lemez, mert 4 primary partíciótól több van rajta. Ha átalakítja MBR.ré akkor meghal a windowsa. Ha mindenáron legacy módra akarjátok telepíteni a linuxot, akkor meg kell hagyni a GPT-s partíciós sémát a windows miatt és kell csinálni rá egy 1 MiB-es formázatlan partíciót és rá kell akasztani a bios_grub flag-et és mehet fel legacy módban a linux, mert azt a pici partíciót fogja MBR-ként használni.
A grubot ez esetben is a /dev/sda célba kell irányítani.
-
csixy
addikt
Jajj most mazsoláztam ki , nem lehet, hogy nopae bajod van? 32 bites disztróval kellene próbát tenni, nopae verzióssal. A 64 bites windows10 pro meg simán felment rá az enyémre.
A te keskenykliensed ugyanaz a kétantennás doboz mint amit a 39714-es hsz-ben belinkeltem? Ha igen, akkor én 2018 február-márciusától szórakoztam vele és a vekengéseim a kezdő linux topicban kb a 60000-es hozzászólásoktól kezdődően tudod megtalálni. Ubiegonnal elpolémizálgattunk rajta , ekkor jött be a napi szóhasználatba flexelt SSD fogalma. -
csixy
addikt
Az is lehet, hogy az egyik képernyő a Dysplay porton, s a másik a vga-n (vagy HDMI-n, vagy mittomén már hogy mi van azon a vason) lesz és a két képernyő felbontása nem egyforma.
-
csixy
addikt
válasz
lev258 #39740 üzenetére
Igen be kell szállni a biosba és a sima hagyományos bioszos pofájú, de UEFI funkcionalitású biosban be kell állítani a bootsorrendet. Az első sor fog indulni. (Főnix BIOS , ha jól emlékszem.)
#39742 lev258 : Persze értem, de a későbbiek során majd így fog tudni választani a két rendszere közül. Apropos meg kellene nézni, hogy a windowsa mit ír ki az eszközkezelőben a videokártyájáról.
-
csixy
addikt
A szúrós tekintetű oroszlánnál az egereddel keresni kell egy másik képernyőt avagy munkaasztalt, át tudod belóle huzigálni az ikonokat. Igen már emlékszem told ki az egeredet jobbra vagy balra le a képernyőről és vakon kattints rá valami horgászati célra és reméld, hogy megfotál valamit és at továbbra is fogva az egérrel húzd be a saját képernyődbe. Szóval horgászni kell. . Ha jól emlékszem valami amd radeon kártya lesz benne és a hülyéje eleve két képernyőt csinál. Szóval neked valahogy el kell találnod a másik képernyőhöz (furi módon ezt csak linuxxal csinálja windowssal nem). Még az is furi, hogy sikeres telepítés után a mindennapi gyakorlattól eltérően erre linuxban egyetlenegy proprietary driver fog beválni. Na erre varjál gombot.
-
csixy
addikt
válasz
lev258 #39717 üzenetére
'Az EFI System Partition-t kell választani. Épp ez az, hogy ahhoz nem kell csatolási pont, az már definiálva van azzal, hogy kiválasztottad EFI-nek.' Az UBI telepítők esetén biztosan ígyvan, de más distrók esetén be kell neki állítani a /boot/efi csatolási pontot grub esetén, mert systemd-boot esetén meg /boot a csatolási pontja.
-
csixy
addikt
A grubot nem a /dev/sda1-re, hanem a /dev/sda -ra szokás installálni. Nekem is volt egy Wyse keskenykliensem. Annak a BIOS-a a kinézete ellenére UEFI-s volt, ha itt is ez van, akkor kell valahol lenni egy EFI system partíciónak ami FAT32-es partíciós sémás és azt /boot/efi kell a telepítés folyamán felcsatolni és ha azon van a win botmanagere is akkor nem szabad megformázni. Sok mindent elkövettem a Wyse kliens ellen, azt hittem, hogy mindent kibír, végül egy BIOS upgrade-del sikerült kinyírnom, ... ez szerencsétlen lépés volt. Egy flexxel formára szabott aluhútőhátlapú elődekli nélküli 320-as Samsung SSD volt kissé ferdén befeszítve benne a 4 gigás SSD helyére és egy plasztik kártyával izolálva a wifi kártyától. Nagyon szerettem azt a vasat.
-
csixy
addikt
Nem. Arról van szó, hogy az 5.9-es kernel utáni frissebb kernelekben x@r a gyári fw támogatás az RTL88xx akármilyen wifi kártyákra.. Ami a live usb-n múkodik az jó, de amit felrak attól utána bex@rik a rendszer. Nekem konkrétan csontra fagy. Tegyél be az USB lukba egy ócska biztosan támogatott WIFI dugót, és úgy telepítsd, újraindítás után is ezt használd, ne nyúlj az rtl8821ce wifi kártyádhoz. Telepítés után szedd le ezt: [https://github.com/tomaspinho/rtl8821ce/archive/refs/heads/master.zip] és tömörítsd ki. Majd terminálba ezt: sudo nano
/etc/modprobe.d/blacklist.conf
, és ezt tedd bele a blacklist.conf -ba:blacklist rtw88_8821ce
; és mentsd el (ctrl o ; enter ctrl x ) . Ezután ubuntu és társai esetén :sudo apt install bc module-assistant build-essential dkms . sudo m-a prepare
Most lépj be a kitömörített rtl8821ce.master mappádba és add ki a :sudo ./dkms-install.sh
parancsot és ezután indítsd újra a vasadat és közben szedd ki az másik ócska eddig használt wifi kártyádat és győztél !!!!!Magyarán a blacklisttel kitiltod a x@r gyári támogatást és felraksz egy DKMS jól múködő modult, ami minden egyes kernel újításkor fel fogja rakni magát.
[https://github.com/tomaspinho/rtl8821ce]
Ezt már egyébként kb 3x leírtam , ez van.
Hajrá
-
csixy
addikt
válasz
gyulank #39551 üzenetére
Dupla katt az iso fajlra . Nézd meg hogy a rajta levő fájlok között van e 4 gigabajtosnal nagyobb fajl. Ha nincs akkor egyszeruen tudsz UEFIs winnyoz telepitot csinálni.
A pendrajvra egy darab fat32-es partíció legyen csinálva és másold rá az iso tartalmát és kész is van a telepíto. -
csixy
addikt
A legelső 101 MiB-es unallocated volt valaha a GPT első 1 Mib rejtett partícioja és a mögotte levő 100Mib-es EFI (ez együtt 101), ezt tórólte afi0903. fene ebbe az amerikai billentyuzetbe , matricat meg megse adtak hozzá.
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
válasz
growler #39476 üzenetére
Már hogyan láthatná másképp a telepítő. [a korábbi oprendszer látja]
-
csixy
addikt
Simán. Telepítés közben legyen bedugva a kis pendrájv is. Tegyük fel, hogy mondjuk a pendrájv a /dev/sdc. Legacy telepítés esetén a bootmanagar telepítésének helyéül jelöljök meg a /dev/sdc-t. UEFI telepítés esetén az efi partíciót tegyük a pendrájvra (nem feltétlenül kell rá GPT partíciós tábla, lehet hogy működni fog régi fajta dosos partíciós tábla is) egyes rendszerek (ilyen a linux mint is) kérik hogy a grub telepítésének helyéül jelöljük meg a /dev/sdc-t. Az efi partíciót természetesen grub esetén /boot/efi kell mountolni.
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
válasz
lionhearted #37519 üzenetére
-
csixy
addikt
Hát megszenvedtem mire az ubi 20.04 x86_64 desktopoot felbarkácsoltam EFI telepítéssel az nvme SSD-re. A linux mintet könnyebb volt becsapni. Ez annyira eltévedt, hogy még a grub-efi-amd64-bin csomagot sem tette fel. Az i386-pc mappa volt csak a /boot/grub mappában és úgy futott efi fw-vel. Persze magától nyilván nem bootolt. Másik telepített rendszer grubjával bootoltam be. Ez valami debian - ubi-linux mint sajátosság, hogy az EFI telepítés bootja nem akar az nvme SSD-re felkúszni, vagy csak az én SSD-mmel van baja? A gép egy hp 250 g7-es vas.
-
csixy
addikt
válasz
gyulank #37481 üzenetére
Ezt múltkor csináltam. Gparteddel két Fat32-es partíció egy pendrájvra. Az első kisebb partícióra Unetbootinnal írtam ki a kedvenc live distrómat. A második pedig adatpartíció, bármit rá tudok írni. Egy körömnyi pendrájv , ott van a pénztárcámban az aprópénz között. Bárhol van egy masina, be tudom bootolni és lehet netelni, gépezni. Szükségmegoldásnak jó és van adattároló része is.
#37482 májmiki: Köszönöm, ezt én is megnézem.
-
csixy
addikt
válasz
bringasisti #36071 üzenetére
már tárgytalan
-
csixy
addikt
Kétféle ember van. Az egyik előbb elméletben tanul, aztán gyakorol és próbálgat (ez elméletileg nem vágja el az ujját kenyérszelés közben), a másik belepróbál, szerez egy-két jó, vagy rossz támpontot és így már tud utólag belelátni, meglátni, ráérezni (ez szinte biztos, hogy előbb elvágja az ujját, később bátrabban fog szelni). ... Szóval hajrá Szigii !! Keríts egy occó vasat és kezdd el kalapálni. Fog az menni, ha komolyan beleállsz.
-
csixy
addikt
válasz
lev258 #35754 üzenetére
A mintet a kolléga említette. Én sem értettem pontosan, hogy miért ebben a topicban tárta fel a témáját. De végül is ubuntu leszármazott, ha jól gondolom a Mint. Mintet már többször telepítettem UEFI-ben és eleinte nekem is összeakadt a két szemen, hogy miért ilyen furcsán írja a mint telepítője, de így működik.
-
csixy
addikt
válasz
peterattila #35745 üzenetére
Egyetértek!
A partíciós táblákat Gparteddel inicializáld GPT-re. Telepítsd fel először a Windowst .... egy üres partíciódarabot mutass meg neki telepítéskor. Oda befészkeli magát. Fog csinálni egy 499 megás recovery , egy 100megás EFI , egy 16 megás partíciócskát, amit windowsból nem fogsz látni és a fentmaradó helyre megcsinálja a C:\ meghajtót.
Ezután érdemes a Linux Mintet telepíteni. Secure bootot kikapcsolni. Telepítéskor érdemes a "valami más" lehetőséget választani a partícionáláskor. Nem ajánlott az LVM használata. Ha Linux Mint, akkor Grubot fog telepíteni. Legyen egy / partíció (min 25Giga), lehet egy /home partíció is (ez lehet sok Giga , ide kerülnek az adataid), egy Swap partíció (legalább akkora legyen mint a RAM-od mérete), az EFI partíció gyanánt a windows által megcsinált EFI partíciót kell csatolni (formázni nem szabad) /boot/efi lesz a mount pointja. A boot managert valamelyik meghajtó hegyibe kell tenni , nem partícióra ( például /dev/sda, arra a meghajtóra irányítanám ahol az EFI partíció van).
A windows telepítése után a linux telepítése előtt a gyorsindítást ki kell kapcsolni (powercfg -h off a rendszergazdai powershellbe és az energiagazdálkodásnál is ki kell gyomlálgatni a gyorsindítást). Ha van ilyen menü a BIOSban (az UEFI-ben) , akkor onnan is ki kell szedni.
Szerintem köbö ennyi az egész. -
csixy
addikt
válasz
peterattila #35736 üzenetére
Legacy módot, ha be tudsz kapcsolni a BIOS-ban, akkor el tudod indítani, de tiszta UEFI esetén szerintem nem fog menni. Valószinüleg újra kell telepíteni.
Ha telepítesz egy harmadik SSD-re GPT-re UEFI-ben egy másik grubos linuxot, akkor frugal installal lehet, hogy az MBR-es linuxodat átmenetileg be tudod brűgetni , vagy annak a grubja felveszi a menüjébe a linuxodat, vagy valahová beszorítasz egy EFI partíciócskát és rámásolod a hozzávalókat és kényszerből összeszerkesztesz egy systemd bootot,de végleges megoldás egyik sem lesz.
Újratelepítés ..... lesz sajnos a stabil megoldás. -
csixy
addikt
válasz
peterattila #35731 üzenetére
"biosról uefi"
Úgy érted, hogy jelenleg egy MBR-es HDD-ről, vagy SSD-ről bootolódik a Linux Mint rendszered? Van másik rendszered is telepítve esetleg dual, vagy multibootban? -
csixy
addikt
válasz
MoRT2195 #35377 üzenetére
Ha sikerült egy winnyózt telepítened, és be van aktiválva , akkor rendszergazda fiókban tölts le egy friss Media Creation Toolt a Microsofttól és azzal készítsd el a telepítő pendrájvodat.
Azzal telepítsd újra a windowst , telepítéskor a másik adathordozó kábelei legyenek lehúzva. A telepítőnek egy üres frissen feltett msdos partíciós táblás ( Legacy Mbr esetén) vagy GPT partíciós táblás (UEFI esetén) adathordozót kínálj fel partíciók nélkül üresen. A biosban a SATA legyen AHCI módra állítva , ez SSD esetén fontos és az UEFI is szereti. -
csixy
addikt
Szívesen!
Egy Fat32-es partíció (100 mega elég lehet , de én 1023 megásra csináltam hogy az elejével együtt legyen kerek egy giga), nekem ez lett az első partíció. Van boot és esp flagja.
Grubos UEFI boot esetén ez /boot/efi csatoltatik, systemd boot esetén csak /boot csatolódik. -
csixy
addikt
-
csixy
addikt
Nekem már indul a felső UEFI-s sorból is és az alsó legacys sorból is, de bebootolás után ugyanazt látom.
Hogy tudom bebizonyítani, hogy most épp legacyban , vagy UEFI-ben vagyok?
A chroot nem ment , mert a grub mbr-be telepítésekor hiányolt valamit.
Ezért újratelepítettem legacy bootból úgy , hogy előtte gparteddel kiszedtem az ESP flagjait. Ezután újratelepítettem UEFI módra , de a /boot csak csatolva lett és azt nem formáztam , a /-t tök újra telepítettem formázással és az ESP csak csatolva lett /boot/efi.
Most mindenhogy jól bootol , csak nem tudom bebizonyítani , hogy most épp legacyban vagyok , mert az ESP is mountolva van. -
csixy
addikt
Siman tanulo modra kiirtam mintstickkel pendrajvra a telepito isot.
Gparteddel csinaltam az ssd re egy msdos particios tablat , megcsinaltam ra a particiokat , majd iskolas modon feltelepitettem ra UEFI modra, kozben kaptam egy figyelmeytetest, hogz ez igy nem lesz jo es azt bannoltam. Ennyi.Most itt vagyok liveileg bebootolva legacy modra es rakeresek a chrootra, csak most azt nem tudom, hogy nem csak per mappam van, hanem per boot is . Ez maa nekem bonyolult lesz.
-
csixy
addikt
Na én most egy L Mintet toltam egy USB-s Sony SSD-re MBR partíciós táblára UEFI módra. Jelentem él !
Most be kellene bootolni a live telepítőmet legacy módban és betessékelni a grubot az MBR-be is! Azt hogy is kell? Van /boot partícióm is és nincs titkosítás és kéri a jelszót induláskor.
Sima DD-zett telepítőm van , semmi unetbootin!
Szóval lehet, hogy sikerülni fog. Mit is csináljak pontosan?
Vagy az islehet, hogy nincs semmi teendőm, csak próbáljam bebootolni legacy módra? -
csixy
addikt
-nem derül ki a leírásból, hogy a telepítendő pendrájvon MBR, vagy GPT partíciós tábla van-e.
-ha GPT , akkor nem fogja az MBR-be tolni a grub a dolgait, akkor a Fat32-es partíciót kellene /boot/efi csatolni.
-egy nyakatekert ötlet, hogy nem lehetne-e megcsinálni egy MBR partíciós táblás pendrájvra elölre egy fat32-es partíciót (mondjuk 512mega) , mögé egy Ext4-es / partíció, hátra a swap menne. Beletelepítve egy sima MBR-es linux. Ezután DD-vel elmentve a boot sector. Ezután ugyanilyen beosztással újra telepítve UEFI módra a linux , majd visszaDD-zve az előbb mentett boot sector. Csak ekkor lehet, hogy kettő darab /boot mappa kellene, amit nemigen lehet megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Diablo 3 Collector's Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest