-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Olyan kérdésem lenne a nagyérdeműekhez, hogy ha van egy igen erősen ubuntu alapú disztró, akkor ha abban alapból nincs wubi, akkor hogy lehetne megtrükközni, hogy wubival tegyük fel?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Nem tesz semmit, köszönöm az eddigieket. Feltettem normál módon.
Viszont van egy olyan gondom, hogy bármilyen ubuntu alapú rendszert vagy akár ubuntut tegyek fel, az installálás végétől a rendszer használatáig és onnantól folyamatosan, sistereg a hangszóró, de mint állat. Folyamatosan ilyen zúgás jön belőle. Ez megvan ubuntunál, mint-nél, pear-nél. Meg lehet ezt oldani?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Na, még mindig szívok... Szóval ájemdé procis és chipsetes noti...PackardBell TK81. A gond az,hogy sistereg, zúg a hangszóró alapból is, mint az állat.
Javasolták,hogy alsamixert indítsak terminálból és ott kapcsolgassam ki a dolgokat, hogy meglássuk melyikből veszi fel a zavart. No, hát addig jutottam, hogy ahol hang van egyáltalán, ott zavar is. Más ötlet?-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Telepítési gondom akadt. Feltenném a lubuntut. A gép úgy nézne ki,hogy van egy ssd, azon a windows, egy merevlemez, annak az elején a linux és utána három ntfs partíció. A gond ott van, hogy a grub telepítéséhez a windows loader-el megjelent ssd-s partíciót választottam, viszont így nem kérdez semmit induláskor, csak indul a windows. Hova kellett volna tenni a grub-ot, illetve, hogy tudom most indítani a linuxot?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Srácok (lányok)!
A Lubuntu grafikus felületét milyen paranccsal lehet leállítani, hogy a vga drivet fel tudjam tenni?
Ctrl+Alt+F1 és utána kéne, de próbáltam pár neten találtat, egyik se mükszik.-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Úgy hozta a sors, hogy egy régi Toshiba L30-as notin kéne dolgoznom, amiben 1.8-as celeron proci, 2 giga ram, ati x200m vga és 80gb-os hdd van.
Az eredeti xp valahogy fos rajta, win 7-től kivan... Szerencsére elvagyok én linuxal is, amennyiben debian alapú. Feltettem az ubuntu 12.04-es verzióját, de az azért kifektette a vasat.
A kérdés az,hogy melyik ubuntu alapú linux verziót javasoljátok erre a vasra, ami gyorsan, zökkenőmentesen futna?
A következő programok mennének leginkább: libre office, chromium, Evolution levelező ( Thunderbird-et nem vagyok hajlandó használni ) .
A zökkenőmentes futás mellett azért nem árt ha kulturáltan néz ki, ezért xcfe felület csak a végső esetbe...
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Tud valaki linkelni egy aktuális leírást,hogy egy 8 gigás pendrive-ra, hogy tudom úgy feltenni az ubuntut, hogy teljes értékűen fusson róla? Megmaradjanak a beállítások, stb. Amit régebbi leírást találtam, az már nem aktuális az universal usb installerrel, mert amikor bejön az ubuntu ,akkor vagy telepít vagy live cd verzió van.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Létezik valami olyan program, ami több gmail-es címet tud kijelezni egyszerre? olyanra gondolok, mint a windows alatt a gmail notifier pro....vagy a google talk csak több fiókot lehessen beállítani, de letölteni nem kell a leveleket, csak jelezze.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A következő két kérdésem lenne:
- Vannak ezek a letölthető google hangouts vagy google talk plugin-ok. Ezeket letöltés, telepítés után hogy lehet használni? min keresztül?
- A másik kérdésem, hogy itthon is és a munkában is van nfs megosztásom (synology). Hogy lehet olyan parancsot, szkriptet írni, hogy azt elindítva a benne megadott hálózati meghajtókat felcsatolja? Itthon ugye nem akarom a cégeset, a cégnél az itthonit, ezért mikor kellene, egy gombnyomással csatlakoztatnám, amelyiket épp kell. A csatlakozáshoz IP/mappa és név/jelszó kell...
+1 Apple telefon tulajok az itunes helyett mit használnak a telefon kezeléséhez vagy hogy oldják meg ezt a hiányosságot?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Sok év után újra feltenném az ubuntut, mert tele a csukám a windows 10-el. Az lenne a kérdésem,hogy ssd-s notinál, 8 giga ramnál, kell csinálni swap partíciót még mindig?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Hogy tudok windows telepitő pendriveot készíteni iso-bol?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Terminálban hogy lehet valahogy előbányázni, hogy az oprendszer mikor lett felinstallálva?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van a Mate Ubuntu Raspberry Pi 3-ra, de elég nagy a telepítő - 8 giga. Nem tudja valaki, hogy nincs-e ebből egy "Lite" kiadás, kisebb telepítővel és helyigénnyel?
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Win 10 mellé tenném fel az ubuntut. Az lenne a kérdésem, hogy uefi-s telepés során kell-e külön swap (16gb ram van) és külön /home partíció?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz lev258 #39158 üzenetére
Hát ettől nem lettem okosabb. Azt olvastam visszaolvasva, hogy ennyi ramnál swap nem is nagyon kell, mert lesz swap fájl. Viszont a /home partícióval kicsit bajban vagyok. Gondolom újratelepítésnél megmarad az az előnye.
Ha nem releváns, hogy megmarad-e, akkor elég csak egy / és kész?-
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm, egyenlőre minden nélkül telepítettem. Csak próba képpen.
Az ablak animációkat ki lehet kapcsolni? Valamiért laggol, ami némiképp zavar. Pedig van kraft a gépben.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Valaki próbálta már ezt? Tényleg van lehetőség iCloud használatára?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van valami olyan app, hogy letöltök pár képet egy mappába, kijelölöm és átkonvertálja őket jpeg-é, bizonyos felbontásba? Egyszerre. Valami egyszerűsített cucc, amivel egyszerre több képből tudok kisebbet és más formátumot varázsolni.-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ubuntu alá van az XnView-nek valami alternatívája? A feladata az lenne, hogy valami egyszerű, gyors módon - tehát csoportosan - képeket tudjak méretezni és konvertálni?
Win alatt valahogy így néz ki:
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- BestBuy topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Formula-1
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Politika
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest