Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
neverDell #42645 üzenetére
Amikor a SUN-t megvette az Oracle, akkor az Openoffice-szal más tervei voltak, mint anno SUNnak s ez rengeteg fejlesztőnek nem tetszett.
Emiatt átpártoltak s a meglévő forráskódot a nagyjából openoffice fejlesztők egy másik vonalon vitték tovább, ezt libreoffice-nak hívnak.
természetesen egyik s másik is átvehet a másiktól fejlesztéseket, hiszen mindkettő szabadszoftver liszensz alás esnek. -
Sanya
nagyúr
felraktam a 11.10-es ubuntut. elérhető-e ez unity felület nélkül? ha már felraktam, akkor mit tépjek le hozzája?
-
Sanya
nagyúr
Sziasztok!
végre sikerült megoldani, hogy az express gate helyett a laptopomon az ubuntu 11.10 bootoljon. Az oprendszer kezelőfelülete szokatlan, valamint van egy érdekes dolog:
van egy microsoft notebook bluetooth 5000 nevű egerem, ami tökéletesen megy windows alatt és linux alatt is, csak a probléma, hogy ha váltok, akkor újra kell kerestessem az oprendszerrel. nem lehetne fixen beledrótozni? pl ubuntuba, ott gondolom egyszerűbb lenne. -
Sanya
nagyúr
-
Sanya
nagyúr
UPC: van rá topik, és ott is biztosan válaszolnak.
UPC szerint a 15 megabites netet ne oszd meg otthon, mert érzékelhető lassulást okozhat, emiatt fiber power 15 esetén a modemből kijövő madzagot ha switch-be dugod be, akkor nem fog menni semmi, csak az asztali géped, amelynek a hw adress-ét beregisztráltad.
upc fiber powa 30-60-120 esetén már 3 gépre továbboszthatod gond nélkül, csak azokat is be kell regelni amegfelelő oldalon.
router mac address klónozással nyugodtran oszthatod a neted, bódog-bódogtalannak.
utolsó: ha véletlen FIX ip címet szeretnél, akkor kapcsold be az SMTP szolgáltatást, és fix lészen az ip címed.
ezt itt éred el.naggyából ennyi
-
Sanya
nagyúr
egy amilo 7300-as notebookra ( 1,4Mhz cel @2ghz pentium m, 512ddr@2gb ddr, integralt s3 unichrome igp, 60gb döglassú pata hdd@sata2 döggyors 7200-es hdd--sata-pata átalakítóva) melyik ubuntu alverziót ajánlanátok? a gépet főként webezésre, használnám. ubuntu netbook edition jó választás lenne?
-
Sanya
nagyúr
na újra leírom.
Ati x1600 pro-m van, amelyet a legújabb ati 9.4-es ( áprilisi ) drivere nem támogat, csak a 9.3-as.
A 9.3-ast az ubuntu 9.04-es verziója nem szereti.
Az ubuntuban alapból bennelévő opensource drivernek nincs 3d gyorsítása, szóval szoptam mint a torkosborz. vagy találok vmi megoldást, hogy felkússzon a 9.3, vagy juniusi linuxos ati drivert megvárom, ami elég nagy égés mind az atinak, mind az ubuntunak ( atinak inkább, ubuntu részéről egy mior jellegű probléma lehet.) -
Sanya
nagyúr
na van egy gané x1600 pro-m.
Ha ati drivert telepítek az ubuntu telepítő menüjéből, akkor lerohad a rendszer.
ha manuálisan felrakom a 9.4-es ati drivert, akkor lerohad a rendszer
ha manuálisan felrakom a 9.3-as drivert, akkor unsupported kerneltversion-t ír
ha végigcsinálom body007 által leírtakat, és karakteresen telepítem, még jobban lerohad a rendszer( lerohad = mindenféle hibaüzi nélkül csíkosra fagy amikor betölti az asztalt. megoldás?
-
Sanya
nagyúr
30 perc alatt megöltem. csak telepíteni kellett egy 9.045-es ati drájver hozzá. teljesen hulla...
-
Sanya
nagyúr
felraktam a 8.10-es Ubuntu-t. letéptem hozzá a nemalegfrissebb wine-t, majd megadtam, hogy honnan frissítsen automatikusan.
Most a kedvenc progim (WOW) még mindig szemetel alatta ( -opengl paranccsal futtatva) . úgy gondolom, hogy a vga driverrel lehet a gebasz. a zárt forráskódú driver engedélyezve.
mikor raknám fel a elgújabb drivert ezt írja ki:
[code]
sanya@sanya-desktop:~/Asztal$ sudo ./ati-driver-installer-8-10-x86.x86_64.run
Created directory fglrx-install.mc8391
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.542...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
==================================================
ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
==================================================Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:i686:lib::none:2.6.27-7-generic; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistroRemoving temporary directory: fglrx-install.mc8391
[/code]ötlet?