Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Zlcsi #5910 üzenetére

Basszus, igazad van, én valahol a Holdon jártam, miközben olvastalak, elnézést :R

Na, felhívtam a hawert. Aszongya, hogy ő az egyik kimenetet rakta rá egy ESP8266-os kütyü GPIO bemenetére, majd azt kapcsolta a Domoticzra MQTT-n, mert sajnos az UniFi olyan zárt rendszer, hogy egyelőre nincs átjárás más módon ezen két platform között (UniFi <--> Domoticz).

Magyarul: ha a UniFi Access relékimeneteket egy ESP12-re épülő wifi-modulra kötöd, és Tasmotásítod, akkor azt bármilyen okos vezérlő (Domoticz, HA, miegyéb) megeszi, és a jelek továbbíthatóak az otthon további eszközeinek felokosításra, de emellett magukat a beavatkozó szerveket is vezérlik (ajtózár, csengő). Ügyelni kell a jelillesztésre, azaz 12V ne menjen közvetlenül az ESP8266-ra, azt feszültségosztással max 3.3V-ra kell redukálni.
    Ugyanez érvényes a mozgásérzékelő/ajtónyitás (DPS) érzékelő bemenetre: ESP8266 GPIO kimenetre kötheted, relével/optocsatolóval/tranzisztorral megfelelő jelillesztést végzel, és így közvetve felokosíthatod.

Új hozzászólás Aktív témák