-
IT café
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
válasz adika4444 #7599 üzenetére
Unifi AC Lite AP-vel egy helyiségben, kb 2-3 méterrel allatta lévő TV (ami a spec szerint tud ac-t is) folyton csak a 2.4G-re csatlakozik (ng). Alapból band steering preferred 5G-re állítva és mindkét rádió transmit power auto-auto-n volt.
Kipróbáltam úgy is, hogy az 5G high, a 2.4G "csak" medium, de nem lett jobb. Így se tér át az 5G-re a TV.
A hiba amit érzékelek, hogy a NAS-t a TV-vel így csak korlátozott sávszélességgel érem el és így 4k tartalmakból a jobb minőség élvezhetetlen a folytonos akadások okán. A NAS-on követve a terhelést (~7-8 MB/s terhelést ad, pc-n gigabites kábelen keresztül 10-20 MB/s közt mozog, de főleg 12MB/s).Hogy lehet ezt a TV-t átterelni 5G-re?
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
Hali!
Hogy lehetne megoldani, hogy egy iptables parancs lefusson az EdgeRouter-en minden alkalommal, amikor a (Telekom-os) PPPoE interfész újraindul?
Egyetlen szabályt adnék ilyenkor hozzá, az ip6tables-hez, hogy a WireGuard VPN-ben a v4 mellett működjön a NAT-olt IPv6 is.
Köszi!
üdv, adika4444
-
tha_answer
őstag
betojt, ujrainditottam , semmi, majd reseteltem.
reset utani wizzard beallitasokat nem menti el es nem is general le dhcp servert
upgradeltem a firmwaret
erx sfp legujabb firmware 2.09 hf2 de a guin mindenutt 2.08-at mutat, versionra a 2.09hf2 image mondja activnak.
ugyanez. varazslo, ujrainditas utan semmi, de bezzeg a jelszot azt megvaltoztatta, meg eth0-ba mar nem lehet rajta csatlakozni csak eth1-be, de ugyanakkor a ppoe kapcsolat sincsen letrehozva.
de bejelentkezes utan egybol tolja hogy default minden es varazsoljak
wtf? ismetlem azert upgradeltem fmw-t mert 2.08nal is ugyanezt csinalta
elotte szuk masfel evet hiba nelkul ment.[ Szerkesztve ]
-
-
vicze
félisten
Igen csak általánosan volt bereklámozva, és a *-ot lehagyták, hogy Pro only.
Flex mini: 802.1X sincs. Akkor irodából ki is esik sajnos, minek is feltüntetni a specifikációkban...
Ennyit arról, hogy: "Every UniFi switch model is capable of authentication via 802.1X."[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
Szia
Az, hogy IP címet kap vagy nem kap az eszköz, az a routeren múlik. Kábelen se oszt IP-t?
Ezek a beállítások így vannak:
Auto-optimize settings: off
Airtime fairness: off
Wireless uplink: offController, firmware a lefrissebb?
A csatornát se tedd auto-ra, hanem RF scant csinálj és megmutatja, melyik csatorna szabad. Kézzel arra állítsd lehetőleg 1-6-11 közül valamelyikre.
A controller-ben a clients fülön megjelenik az eszköz, amikor kér és még nem kap IP-t?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
bon
őstag
válasz MasterMark #7590 üzenetére
Tehát ha jól értem akkor simán hozzak létre még egy site to site vpn-t az "A" telephelyen és állítsam be a "C"-n.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
Adott egy site to site vpn A és B telephely között. Megoldható e, hogy a C telephely kapcsolódjon az A telephelyhez még pluszban? "A" telephelyen USG -Pro, a "B" és "C" telephelyeken USG router van.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
azka79
aktív tag
Sziasztok, A régebbi kérdésemre van ötletettek?
azóta annyi történt, hogy vettem egy ugyan ilyen APt és sajnos ennél is fennáll az a problémám, hogy a 2.4ghz es eszközöket ledobja 2-3 nap múlva és nem oszt ip-t. Már próbáltam régebbi firmware-el de azok is max 4-5 napot bírtak. A controllert pcről áttettem synology nasra. Mi a, l ó f@ssz lehet vele, már baromira unom. Nagyon bánom, hogy ezt a márkát választottam, igazi usa bullshit
-
vicze
félisten
Hm jött pár Flex mini, valahogy sose gondoltam volna, hogy egy switchre azt mondom, hogy cuki.
Kb. az egyetlen dolog amit nem tud az a L2 és az Aggregation, amúgy minit minden más Unifi switch. Ubnt szerintem leg jobb ár/érték arányú terméke.
-
adika4444
addikt
Ha meg kirántják alóla a talajt, majd rakok OpenWRT-t az ER-X-re. Ilyen chipsettel nem tudom, van-e hasonló kaliberű router itthon 18k-ért. Felraktam amúgy én is a firmware-t, alap PPPoE IPv4 és IPv6 beállítva, illetve egy WireGuard, semmi problémát nem tapasztalok.
#7583user12
Valóban jó lenne egy hasonló, mint az Edge vonal, de valami vérfrissített CLI-vel, mert ez az EdgeOS-féle borzasztó, külön helyen kell konfigurálni, és külön helyen látom az aktuális állapotot, MT-n ez azért egyszerűbb. Bár az is igaz, hogy az Edge CLI-je jelen formán némi hasonlóságot mutat a Cisco-éval.üdv, adika4444
-
user12
őstag
Igen ez igaz.
Én azt gondolom, hogy az USA-ban elég jól megy a sales (és valószínűleg ez húzza az egész céget), az EU piac elvan, de azt is inkább a nyugat EU viszi.
Sokkal több vevőre tehetnének szert ha csinálna egy középkategóriát, amivel becélozná az átlag otthoni felhasználót és tenne rá egy hasonló árcímkét, mint az Edge eszközökre. Szerintem sokkal többen vennék az Ubit is, mert ebben az ársávban (10-40e FT), aki advanced routert szeretne egyedül a Mikrotik van, ami ilyen. Azt meg vagy szereti valaki vagy nem. Azt meg nem hiszem el, hogy ennyi eladási árba ne férjen bele egy az UDM-hez képest szerényebb (pl ER-X, ER-L teljesítményű) eszköz Unifi-vel.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
vicze
félisten
Amúgy a DeamMachine-eket kivéve jelenleg nincs semmilyen routing eszköz a Unifi honlapján és a Storejukban se lehet semmi már listázni, ami nem EA és Unifi. Google-lel még ki tudom bányászni az USG-ket, de nem úgy tűnik hogy túl nagy jövőjük van... Ahogy minden MIPS-esnek.
-
user12
őstag
Megszüntette az Ubi az Edge vonalat. Ettől függetlenül úgy gondolom - meg mintha írták is volna -, hogy security javítások jönnek majd ki rá, csak új eszköz ilyen márkanév alatt már nem lesz.
Ettől függetlenül jó és megbízható eszközök.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
rekop
Topikgazda
ER-X-en sajnos nem tudtam megnézni. Két ERL3-on van fent megjelenés óta. Viszonylag egyszerű konfigokkal (IPv6,L2tp,Wireguard,három vlan, mindegyikhez néhány tűzfal szabály,mdns,pár DPI kategória szűrés) eddig még nem futottam bele hibába.
Az biztos, hogy a hangsúly a fejlesztések/hibajavítások tekintetében már nem az EdgeMax-on van, inkább az UniFi-n, illetve az UISP termékcsaládon.
-
[Newman]
tag
Én két ER-X-emre is feltettem, de nem vagyok az a hardcore user. Ez a kettő IPsec-en össze van kötve, oldalanként 4 VLAN, 500 megás nettel. Nincs tonnányi port forward, DPI az off. Eddig nem volt gubanc.
VCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud
-
ricsip
addikt
ER-X-re fel merte már bárki is rakni?
A linken köpködik rendesen..."The real problem is Ubiquiti is showing no commitment to EdgeMax products, and is not dedicating any manpower to address EdgeMax issues. If you look at Hotfix 2, these were all minor fixes, small maintenance items, and not any significant improvements. The list of open issues is so long and old that most issues have been forgotten.
EdgeMax is just getting a few bread crumbs while all the manpowwer and attention is going to UniFi and Protect. It's all the same developers and their focus is not on EdgeMax.
For those that question where EdgeMax is going, you need not look anywhere else! There's enough info here for you to make your own educated guess."[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Az új Switch Lite 8 Poe-vel szemben megéri még a régi US-8-60-at venni?
-
rekop
Topikgazda
Biztos, hogy minden gyártónál lesz valami probléma. Ha nem a fw support, akkor az ár vagy a "gyenge" hardver. Mindenkinek el kell döntenie, hogy melyikkel tud kompromisszumot kötni.
Egyébként én úgy gondolom, hogy ez a sok új eszköz, amiket az elmúlt pár évben kiadtak, valamilyen szinten a szoftver fejlesztés rovására is ment. És jött ugye az UniFi OS is, az UISP/UNMS ami szintén több évig béta-ban volt(bár lehet még most is az, nem követem aktívan).
Amit viszont tapasztalatból el tudok mondani, hogy azoknál ez eszközöknél amiket én használok (Edgerouterek, Unifi AP-k, Unifi switchek) nem volt semmi komoly probléma a frissítések során az elmúlt hét-nyolc évben. Illetve egyszer igen, amit már többször is leírtam, az EdgeOS debian frissítésénél.
Talk-ról nem tudok nyilatkozni, nem kísértem figyelemmel sohasem. De például az UXG-PRO pont egy éve early access, ami azért már kínosnak tekinthető részükről.
Viszont én is csatlakozni fogok a "hivatalos" béta teszterek közé, remélem hamarosan. Amint készletre kerül EA-ben az U6-Pro, rendelek egyet. Éppen lakásfelújításban vagyok, és az egyik AC-Lite helyére kellene egy combosabb AP, ezért úgy döntöttem teszek vele egy próbát.
-
törölt tag
válasz MasterMark #7558 üzenetére
Igaz: Rpi3B+-ról kirúgtam a Rasbperry Pi OS-t, és Ubuntu 32bit lett rajta. Lehet itt lett egy kis kavarodás. Csak hát ez 2 hónapja történt, és hát azóta .... de hopp, meg is van, mikor töltöttem le azt a csúnya 6.2.26-ot, hiszen ott van a download mappában: 2021.05.28 22:00.
Bocs... de régebbinek tűnt, UniFivel egy másodperc is ezer évnek tűnik (ezt a mondatot levédetem).
Mentségemre legyen, hogy az UDMP FW hozza magával az új verziókat, és ha újabb van telepítve, mint amit magával hoz, akkor újabbat hagyja ott, és itt szoktam a fonalat elveszteni, de Excelben ezentúl vezetni fogom.
De ez az egész a lényegen (#7557) igazándiból semmit nem változtat.vincze1: +1
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Hát igen a suport jobb csak mással van a probléma. $$$
Amúgy a kritika inkább annak szól hogy még 3éve ez nagyon nem így volt 2éve történt valami belsőleg és azóta sokat romlott az SW minőség.
Amúgy szerinted az normális, hogy a Talk 2éve EA-ben van de minden dokumentációban mint feature van hirdetve? -
rekop
Topikgazda
Most visszanéztem néhány kiadást, az official 6.2.17 network coktrollert megelőzte három béta kiadás, az 1.9.3 UDM firmware-t kettő, a mostani 1.10 is már a negyedik bétánál van. De nem akarok további szőrszálhasogatásba belemenni, továbbra is azt mondom akinek ez nem felel meg, át kell menni másik gyártóhoz ahol jobb a fw support.
-
rekop
Topikgazda
válasz MasterMark #7561 üzenetére
Az előfordul, hogy beta-ból egy az egyben "official" jelölésű kiadás lesz, módosítás nélkül.
-
rekop
Topikgazda
válasz #68270080 #7557 üzenetére
Hetek óta nem valószínű, mert a "beta" 05.31-én jött ki, ez az "official" pedig 06.08-án. De miért lenne egyszerre alfa(ezt nem tudom honnan veszitek, nyilvánosan nem érhető el semmilyen alfa verzió)-beta-official? Megvan a kiadási sorrend. Értelemszerűen nyilvánosba először béta(vagy béták) majd official, (ami sokszor RC jelölésű), és végül megy ki a https://www.ui.com/download/-ra. Én mindig a fórumról teszem be az "újdonságokat", de csak "official" jelölésűt, nem kötelező feltenni senkinek. Illetve amit belinkelek, előtte fel is teszem magamnak(amihez persze van hardverem), és ha megy pár órát látszólag hiba nélkül, akkor szoktam kirakni.
-
vicze
félisten
válasz #68270080 #7557 üzenetére
Mivel kapom a maileket mindegyik release-ről, így elég vicces látni, hogy ugyan az a verzió kijön Alpha aztán béta és végül Official RC névvel. Hiába hemzseg benne a hiba, hiába jeleznek problémát vele csak meg tovább mintha misem történne.
Fel se fogom, hogy minek vannak még channelek egyáltalán.A DNS filterezés rengeteg probléma forrása, sokkal többet fog mint kéne és nem csak a reklámokat főleg ha privacy filtereket is használsz.
-
törölt tag
6.2.26 már hetek óta fent van, de nem emlékszem, hogyan sikerült frissítenem, nem is értem, hogyan lehet egyszerre béta és alfa és official és release candidate verzió is egyben
Első mondat az Official címke alatt: * This release is a release candidate.Amúgy pont ma volt egy 4 órás áramszünet "via ÉMÁSZ", nagy szerencsére a szünetmentes áthidalta, de azzal, hogy a szolgáltatói WAN leállt, a PC nem kapott megfelelő DNS címet és csak az UDMP és a Pi-Hole DNS újraindítása segített. Szerencsére a Protect rész a kamerákkal egyben maradt.
Elég X-aktás ez az Unifi-ökoszisztéma... -
b.roland82
csendes tag
válasz MasterMark #7552 üzenetére
TCP-t és µTP-t is engedélyeztem, de csak TCP-vel is fennáll a probléma. Port forward meg van, látszik is kintről a szolgáltatás és jó port van beállítva. UPnP a routerben is és a kliensben is tilva van. Jobban szeretek kézzel portot nyitni.
Na hát ezt nem tudom hogy miért fogja le a torrentkliens így a hálózatot vagy routert, ha nincs forgalom? Most mértem ugyanígy egy 570mbps-es upload speedet, de nagyon ugrál, van amikor 200mbps, van amikor 500mbps, van hogy elindul 800mbps-ről, majd a végére már csak 300mbps lesz... Ha bezárom a klienst akkor 880-900mbps amivel nem lenne gondom.. Mindez a szolgáltatói eszközzel stabilan 930+ mindegy hogy mi van.
-
MasterMark
titán
válasz b.roland82 #7551 üzenetére
Milyen protokollakat engedsz a torrent kliensben? Ha csak TCP-re állítod akkor is ez van? Port át van engedve a torrent kliens géphez? Azt a portot használja? UPnP kikapcsolva?
Ha nincs forgalom akkor miért lassulna be?
Switch Tax
-
b.roland82
csendes tag
válasz MasterMark #7550 üzenetére
Nincs bridge a portok közt.
Az eth0 a WAN port, eth1 a LAN, ezen vagy egy 8 portos "butaswitch" és ennyi. Az eth2 pedig disabled.
Ha bármelyik PC-n fut egy qBittorrent kliens a helyi hálón és vannak torrentek a listában (pontosítás, mert korábban üres klienst írtam), függetlenül attól hogy éppen van-e aktivitás a torrenteken vagy nincs, már csak max 350-(ritkán 400)mbps feltöltési sebesség van az egész helyi hálózaton (a többi gépen is, tehát nem az van hogy az adott PC-t terheli a kliens, amin fut, hanem az egész hálózatot, vagy a routert ebben az esetben). Nincsenek kapcsolódva Peer-ek, se semmi és adatforgalom sincs, szóval ilyenkor is minimum 800mbps uploadnak kéne lennie ugyanúgy mint torrentkliens nélkül. Eddig egy routernél sem volt ilyesmi probléma.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz b.roland82 #7548 üzenetére
Mármint hol fut a torrent?
A portok között ugye nincs bridge?
Switch Tax
-
addikt
válasz b.roland82 #7548 üzenetére
Ha fut torrent akkor nekem is 200-300Mbps a speedtest ER-X-el.
[ Szerkesztve ]
-
b.roland82
csendes tag
válasz MasterMark #7545 üzenetére
Úgy néz ki hogy így már jobb a helyzet, ezer köszi
Lefele most 936-ot mértem, felfele meg 912-t.
A qBittorrentes probléma viszont még megmaradt. Ha csak üresen is, de fut a háttérben, akkor az upload már csak 200-300mbps ami leginkább a cloud sync-ek miatt lehet majd gond. Alap beállításokkal max a letöltési hely lett megváltoztatva. Eddig egyik routert sem fogta meg így a qBT. Erre valami tipp? -
ricsip
addikt
válasz MasterMark #7545 üzenetére
2 mondatban megírod az MSS clamping mit számít ppoe-nél? Létezik h. ennek a hiánya miatt alacsony a digi-s internet sebességem?
-
-
MasterMark
titán
válasz b.roland82 #7544 üzenetére
set firewall options mss-clamp interface-type all
set firewall options mss-clamp mss 1452
set firewall options mss-clamp6 interface-type all
set firewall options mss-clamp6 mss 1432Ez 1492 MTU-hoz PPPoE-n. Egy próbát megér hátha.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
b.roland82
csendes tag
válasz MasterMark #7543 üzenetére
A hardver verzió alatt nem tudom pontosan mire gondolsz, de ez már a fém házas.
Szoftver: v2.0.9-hotfix.1
MTU-t az alap PPPoE 1492-re állítottam, az MSS clampinghoz nem nyúltam, az alapból 1412-n van és minden interfészre. Ezt mire/hogyan kellene beállítanom?[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz b.roland82 #7542 üzenetére
Nem ennyit tud, mert nálam ugyanilyen van, és megy rajta a 940 PPPoE-n.
Pontosan milyen hardververzió és milyen szoftver van rajta?
szerk.: Ja és milyen MTU-t állítottál a pppoe kapcsolatra? MSS clamping hova van állítva?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
b.roland82
csendes tag
HGW-ről direktben mindig 930+ fel is és le is, szóval itt valami fixen az EdgeRouterrel lesz. Már mókoltam vele mindent, de sehogy nem jön ennyi át rajta. Ez lehet hogy ennyit tud PPPoE-n, amit nem értek mert CPU póver lenne még bőven, hiszen mérések közben max 30% terhelése van. Ha a Telekomos Sagemcom HGW a router és az csatlakozik PPPoE-n, az EdgeRouter WAN-nak megfelelő portját meg DHCP-re állítom (és így dupla NAT van), akkor 900 mbps fölött mérek PC-n az EdgeRouter mögül mind2 irányba. Érdekes. Pedig reméltem hogy ki tudom váltani vele a Sagemcomot, hogy akkor a PPPoE sessiont ez kezelje, de ez így nem megy. Aztán persze ott van a DMZ a dupla NAT-tal, de az nem valami elegáns megoldás
-
a.gabriel
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy ER-X sfp routerben be lehet állítani NordVPN-t?
Kell hozzá CLI matatás, vagy elég a router webes felületén beállítanom?Stream miatt volna rá szükségem.
A minőség az nem véletlen!
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
ER-X-ről van infó, hogy chiphiány miatt nem kapni sehol vagy megszüntették?
Köszi!
-
user12
őstag
válasz b.roland82 #7532 üzenetére
Ennyi beállítás elég neki.
Nekem az ER-4-el (igaz az kicsit erősebb, de jelen esetben ez lényegtelen), minimum 900-950 megvolt mindig.
Én még megnézném az Edgerouter nélkül is közvetlenül a HGW-n mérve.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
b.roland82
csendes tag
válasz MasterMark #7533 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz b.roland82 #7532 üzenetére
show ubnt offload
Illetve a kábeleket megnézném elsőnek.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
b.roland82
csendes tag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy került hozzám egy EdgeRouter Lite Telekom 1000/1000-hez, melynek elvileg ki kellene tudnia hajtani ezt a netet. Feltettem rá a lefgrissebb fw-t, majd beállítottam a PPPoE-t, stb-t nagyjából alapszinten, hogy net legyen, viszont sehogy sem kapok gigabithez megközelítő sebességeket. A PPPoE és Forwarding Offload-ok be vannak kapcsolva, lefele irányban max 800 körül jön, felfele meg 600-700mbps, de ha fut például egy qBittorrent üresen (torrentek nélkül), akkor a feltöltés már csak 350-400mbps, hiába semmi adatforgalom nincs, bezárom a qBT-t, felmegy max 700mbps-re, viszont azért kicsit kevésnek tartom ahhoz képest, hogy direktben a szolgáltatói eszköz után kötve a PC-t 940/940+-okat mérek (még aktív torrentek mellett is). Mérések közben egyébként max 30-35%-os CPU terheltségig megy fel a cucc. És akkor még nincsenek VLAN-ok, sem Firewall rule-k, sem semmi más beállítva. Esetleg merre kezdjek el nézelődni? Valaki valami tipp? -
ArthurShelby
addikt
válasz galaktikus #7528 üzenetére
A specifikáció szerint ezek az ap-k tudnak 24v-os passzív poe-t, és 802.3af (mode A) aktív poe-t is.
A linkelt switch tud 802.3af-et, a kérdés, hogy az mode A (Pairs 4, 5+; 7, 8 Return), vagy mode B 802.3af. A switchről én nem találtam ezzel kapcsolatban információt.
Mivel ez a szabvány aktív poe, így kockázat nélkül ki tudod próbálni. A kérdés, hogy erre van-e lehetőséged.szerk: elkéstem, és az előttem szólónak igaza van, a 100Mbites lan csatlakozás ma már tud kevés lenni
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Borisz76
veterán
válasz galaktikus #7528 üzenetére
16 db 10/100-s azaz Fast Ethernet ( FE ) port van rajta.
Sebességben ez elviekben max 12.5 MB/s !
Nem szabad ilyet venni már !Minimum 10/100/1000-s azaz Gigabit Ethernet ( GE ) csatlakozókkal + extrákkal legyen felszerelve.....de az nem lesz olcsó.
GE elméleti maximuma 125 MB/s....azaz 10x gyorsabb.
AC-s AP-k pedig ki is tudják használni.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok! Jó áron tudok szerezni egy ilyen [link] switchet, és azt kellene valahogy megtudnom, hogy ezzel működnének-e az AP-k? Nem tudom mit kell nézni.. AP-AC-LR illetve AC Lite és hasonlók mennének rá.. Van valami szabvány amit támogatnia kell a poe switchnek, hogy ezek az AP-k működjenek rajta?
Illetve ez mit jelent?
16 * 10/100 Mbps Base-TX RJ45 ports (Data/Power)
2 * 10/100/1000 Mbps Base-T RJ45 ports (Data)
1 * 10/100/1000 Mbps Base-X SFP port (Combo)Ha power+data megy akkor max 100 Mbit?
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Zsivi
tag
Sziasztok!
Adott egy Cloud Key gen 1, több UAP, UAP-LR illetve UAP-AC-LR. Ha frissítem a CK firmware-ét v1.1.19-re illetve a Controller verzióját 6.2.25-15316-1-re attól még fogja látni a régebbi EOL eszközöket? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy ezzel probléma lehet.
Előre is köszi a válaszokat! -
vmk
tag
Megoldottam. Első körben ki kellett küldeni az eszközöknek az új IP-t (Settings->Contoller->Controller hostname/IP-hez beírni és bekattintani az "Override inform host with controller hostname/IP"-t. Elmentettem, akkor kb 2 perc után lecsatlakoztak az eszközök. Közben beléptem konzolon a szerverre és (mivel Ubuntu alapú) a netplan konfigot átállítottam fix IP-re. Ezután már működött is és a switchek és AP-k visszataláltak.
Felhasználók ebből nem vettek észre semmit.
-
vmk
tag
Sziasztok,
Van egy Unifi Contoller-em telepítve virtuális gépként. Ehhez csatlakozik 2 switch és 8 AP.
A Controllert át kellene raknom egy másik hálózatba (172.168.x.x helyett 10.10.x.x). Hogyan tudom ezt megtenni zökkenőmentesen? -
Pupi1973
csendes tag
Szia!
Smart queue-ban semmi sincs beállítva.
A "pmacctd" hibaüzenetek netflow-al kapcsolatosak, valamiért nem sikerül küldenie a collector-ra (134.122.54.96 port 2055).
Ezt nem tudom mi lehet, rákerestem az IP-re az Államokban van.Csak azért érdeklödöm mert, néha a modem csere után is meg szakad a netem.
-
rekop
Topikgazda
válasz Pupi1973 #7512 üzenetére
A "pmacctd" hibaüzenetek netflow-al kapcsolatosak, valamiért nem sikerül küldenie a collector-ra (134.122.54.96 port 2055). Ennek a beállításait kellene átnézni. A "HTB quantum" miatt pedig smart queue-t kellene átnézni, de nem biztos hogy lényegesek az erre vonatkozó bejegyzések.
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz Pupi1973 #7512 üzenetére
Az alsó fele a traffic shaping-re vonatkozik
Azt írják, hogy a qos értékeket vissza kellene állítani az alapértelmezettre
[link]
A felső 4 üzenet netflow hiba [link]
Ha nincs probléma a kapcsolattal, szerintem figyelmen kívül hagyhatóak.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Egon
nagyúr
Nem, az nem alternatíva, hanem egy új termékkategória (ami mellett megszűnt a régi).
Ha az Intel csak Celeron meg Pentium procikat gyártott volna, aztán egy szériaváltáskor ezeket megszüntették volna, és helyette lenne i5 meg i7 kétszer-háromszor annyiért, az se alternatíva..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
rjy08
tag
Sziasztok!
S2S VPN-t szeretnék létrehozni 2 hely között. Az egyik fix ip-s, -itt van a controller is- a másik egy sim kártyás tp-link router mögött van.
Napok óta keresem a megoldást, de nem jött össze eddig a történet. Olvastam egy olyat, hogy a double nat lehet itt a probléma.
Próbáltam Auto ipsec-et, remote site beállítással, de az adoptálás nem jelenik meg a fő kontrollerben. Port forwarding beállítva fő contorller usg-ben, és a tp-link routeren is próbálkoztam több beállítással. Alapból van egy ALG Nat forwarding menüpontja, ahol engedélyezve van az ipsec is.
Valakinek van tapasztalata ilyen megoldással, hogy mit lehetne kezdeni vele? -
-
bon
őstag
válasz CsodaPOK #7504 üzenetére
Mit vár egy nagyon régi cuccot? Örökké támogassák? Cloud key 2 és a plus is nagyon jó, van néhány amit üzemeltetek
-
CsodaPOK
senior tag
Kisebb rendszerekhez kell, ahova bőven elég lenne a G1. De mondhatnék G2-t is, az sincs sehol, csak G2 plus. De az meg több mint kétszer annyiba kerül, mint a G1 és az égvilágon semmi pluszt nem adna a rendszerhez...
(Na jó, most pl sima G2 van a Ubi store-ba, de hát olcsóbb lenne itthon G2 plus-t, venni...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Alkoholista nevelde
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- Kompakt vízhűtés
- Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest