- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
Szerintem is így van, ahogy (#1776) tomp fórumtárs írja.
Ma reggel 5:50 körül indítottam HUF utalást CIB-ről TW egyenlegre, 9h után nemsokkal meg is jelent.
Innen utaltam is tovább szinte azonnal.
Partner akinek utaltam, nem szolt hogy nem érkezett meg.Nagyon off:
Nagypéntek előtt, 04. 09.-én de. 11-kor utaltam Revolut-ról CIB-re, több fiókból (fiókonként jó pár 100 e.Ft-t).
04. 14.-én de. érkezett meg.
Jó lett volna ha csütörtök megérkezik, ez benne van a "pakliban".Átálltam a reggel 06h előtti utalásokra, TransferWise és Revolut esetén is.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Tuomas
addikt
Van valami a rendszerrel? Délelőtt indítottam egyenlegfeltöltéshez utalást fél 11-11 fele, még ezidáig nem ért át a pénz TW egyenlegre.
Nem rémlik, hogy lett volna már olyan, hogy ennyire elhúzódott.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Reverting
őstag
válasz ad4m1337 #1788 üzenetére
Epp most vettem fel a TW kartyamat is a gpay-ba es azt irja h mukodik az erinteses fizetes... Tegnap a curve karit is sikerult beraknom erintesesre... Lehet valami elkezdodott... persze a revolut es unicredit kartyak nem tamogatottak...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
PeteePeti
őstag
Még nem!
De valahol azt olvastam, hogy naponta 10000 forint a keret, havonta meg 30000! Ehhez képest több száz, de inkább több ezres GBP kereteket ír! Azért nem mindegy melyik! Na majd kipróbálom amit írtál! KösziOnePlus 13 5G 16/512 Black | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
KTU
addikt
válasz PeteePeti #1790 üzenetére
Fizettél már vele Garmin Pay használattal?
Nyomj rá az opciókra és látod hol mennyi kereted maradt.
Ebből ki tudod következtetni minek számít."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
PeteePeti
őstag
Üdv!
Garmin Pay használata esetén melyik limit érvényes?
És az ott található GBP limitösszegek valósak? Tehát az ott angol fontban meghatározott (aktualitásan) átváltott forint értendő akkor?OnePlus 13 5G 16/512 Black | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Nektek mukodik az NFC fizetes TW kartyaval?
Illetve sikerul OTP simple alkalmazasba integralni a kartyat?
Nekem eddig nem mukodott... :/
-
titán
válasz HussarF #1784 üzenetére
Nem erre gondoltam, de a bankszámlaszám eleje egy bank azonosító lenne, az hogy egy bróker cég használhat ilyet azt sem halottam, de mindegy, tárgytalan.
Maradjunk annyiban amit írtam azt nem vonatkoztasd rá, ez egy speciális valami, nem valószínű hogy TW támogatja.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1782 üzenetére
Csak CHF, $, GBP és € amit elsőre látok. Melyik bank ez, lehet hogy engem is érdekelne. És forintban fizeted a költségeket? Nagyon hihetetlennek tűnik és a kettő nem ugyanaz, hogy Mo-n devizaszámlát nyitok.
Forintot csak ilyen kettős, fel és elutalással.
De a forint mint külföldi bankban deviza hát nem is tudom. Mert ha CHF-ben őrzöm a pénzt lehetséges hogy jobban járok.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HussarF #1780 üzenetére
Biztos ez a Svájcban forintban vezetett számla, lehet hogy tudatlan vagyok de ilyenről nem hallottam még, de itt a magyar nyelvű oldal.
Nem IBAN, hanem ez kell: 24 számjegyből álló helyi számlaszám.
Ők nem fogadnak swift utalást. Te nem ezt kérdezted. Az volt hogy külföldre forint. Írtam a TW forint egyenlegről, arra előtte a saját bankszámládról utalni kell.
De ki is próbálhatod, jelez ha nem lehetséges, miután beírtad a számlaszámot.[ Szerkesztve ]
-
Akkor is, ha a másik forint számla külföldön van, CH-s IBAN-nal?
Most kutakodtam kicsit és ezt találtam: [link]Who can I send HUF to?
You can send HUF to any bank account in Hungary.Where can I send from?
You can only send HUF to TransferWise from banks within Hungary. You can't send HUF by SWIFT.Aláhúzások tőlem. Nem tudom, hogy ez pontosan azt jelenti, amire gondolok, de gyanús...
-
Speciális kérdésem lenne.
Ha külföldi (CH) forint(!) számlára szeretnék forintot küldeni belföldi számláról, akkor azt meg tudom tenni TW-szal? Jó ilyesmire? -
tomp
félisten
válasz Stanlee #1775 üzenetére
Ott egyszerű a magyarázat. Hiába utaltál gyakorlatilag Raiffeisenen belül de a TW rendszere nem figyeli folyamatosan a beérkező forgalmat. Ahogy megfigyeltem reggel az éjjel utalt pénzek miatt mintha gyorsabban feldolgoznák a pénzt. Gondolom akkor realtime a rendszer. Aztán pedig átállnak x időnkénti feldolgozásra.
-
Stanlee
őstag
szerintem odaer. amugy a TW sem sieti el a dolgokat, mivel a TW-nek Raiffeisen-es a HUF szamlaja, nekem nem volt egyertelmu, hogy mi tartott a TWnek majd 2 oraba, hogy megerkezzen a forint utalas es feldolgozza a rendszeruk.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Stanlee
őstag
Nalunk a nemet anyavallalatnak 2 banknal van szamlaja. az egyikrol ha utaljak a magyar EUR szamlankra a suskat, majdnem 2 nap mire ideer, a masikrol meg napon belul. Meg nem jottunk ra, hogy miert van igy.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Stanlee
őstag
Tegnap a kovetkezo volt:
Raiffeisen szamla => TW Raiffeisen szamlaja: 14:51-kor utaltam, 16:03-kor lett a TW-os HUF szamlamon jovairva. Instant konvertalas EURO-ra es kiutalas comdirect-es EUR szamlara 16:43-kor, megerkezes par masodperccel kesobb a nemet szamlara.
Szerintem Nemetorszagban keves bank nincs rajta a sepa instant payment-en, lehet, hogy pont egy ilyet fogtal ki. A hivatalos elektronikus utalasi ido 1 banki munkanap, tehat holnapra legkesobb ott kellene, hogy legyen.
-
tomp
félisten
Tegnap este utaltam egy német bankszámlára IBAN számmal. Reggel 7:53-től ebben az állapotban van: "A pénzedet elküldtük xy bankszámlájára. A bank feldolgozása akár ennyi időbe is telhet: 4óra".
Mennyi idő amíg célba ér? -
merqree
őstag
Dokumentációs jelleggel írom, hogy 10 órakor visszakaptam az Edigitaltól a TW egyenlegemre a vásárlás összegét.
-
-
titán
válasz HussarF #1762 üzenetére
Nézd, én eddig elégedett ügyfelük voltam, nem szeretném ha kiszállnának a magyar piacról mert a vezetésük figyelmen kívül hagyja az EU-s szabályozás változását. Ha nem lennének sokat veszítenék az 5 különböző devizaszámla egy helyen és kedvező áron történő kezelésével.
Pontosan úgy értem ahogy írtad, inkább felveszem a telefont és írok. Csak a bankkártyával minimum évi 25000 Ft-ot spórolok meg. -
titán
Nincs átírva, mindenhol ahol említve van vagy ingyenes vagy free szöveg van. Oliverda vette észre elsőként, aztán másnak is jött a 2000 Ft-os kártyaigénylés díj ablak.
Pont ezért írtam és beszéltem velük hogy ilyent nem kellene csinálni mert alapon 100 milla a kezdő bírság.
Legutóbb a PayPal az 500 millától úgy szabadult meg hogy elébe ment a vizsgálat befejezésnek és önként megcsinálták a kifogásolt dolgokat. Azóta egy kicsit magyarabb az oldaluk és a szerződési feltételeik is, és még az értesítési határidőket is tartják ha változtatnak[ Szerkesztve ]
-
titán
Nem volt róla szó, teszt jellegű ez is, de valószínű, mert azokat is le kell gyártani és postázni, de nincs ezzel gondom, mert a kártya 3 éves.
Kérnek az MC kártyáért 2000 Ft-ot és 3 év múlva mondjuk megint 2000 Ft ez akkor 4000 Ft. Viszont most a bankom 3*8317 Ft azaz 24591 Ft-ot kér az MC kártyáért 3 évre. Szóval 20000 Ft csak megmarad.
Itt inkább az a gond hogy amíg ingyenesnek van írva addig az az legyen.
Megértem hogy a gyártási és a posta költséget áthárítják, ismerve a másik oldal költségeit.[ Szerkesztve ]
-
titán
Beszéltem a kártya díjjal kapcsolatosan az ügyfélszolgálattal.
Elmondtam a kétségeimet és hogy jelezzék a megfelelő helyen. (Kiírások és szerződés módosítása és a GVH vizsgálat)
Tehát a lényeg.
Nem sokára (időpont még nincs) nem lesz ingyenes a bankkártya igénylés, mert a kártya és a postázás díja drága. Most tesztelik hogy miként reagálnak rá az ügyfelek.Most ha kéri aki ezt a kifizette visszaadják a pénzt. Mivel a kártyáért fizetünk ezért a 20 £, $, € vagy 5300 Ft nem kell letétnek.
Viszont ha valaki bankszámlaszámos egyenleget szeretne annak kell a 20 £, $, € vagy 5300 Ft letét az egyenlegen.
-
merqree
őstag
Van-e valakinek tapasztalata vásárlástól való elállás esetére a TWnél?
Konkrétumok:
Vásároltam az Edigitálnál (OTP a bank) online egy terméket, majd éltem a 14 napos elállással. A visszatérítés a TW kártyára fog menni. -
titán
válasz HussarF #1751 üzenetére
Én úgy értelmezem hogy a pénz az egyenlegen marad. De ez gyorsan kiderül elméletben ketten is akarnak igényelni kártyát, ha megteszik, akkor lehet látni hogy ott marad a pénz vagy nem.
Holnap mindenképp beszélek velük, mert ez teszt akár 100 millájukba is kerülhet.[ Szerkesztve ]
-
titán
Na válaszoltak:
Köszönjük, hogy megkeresett minket.
Egyelőre, még csak tesztelés alatt áll a kártya rendelés díja. A kért összeg befizetése szükséges a kártya megrendeléséhez ez után a kért összeget visszatudjuk téríteni a forrás számlára.
A megrendelést követően, ha a továbbiakban igényt tart a kártya rendelés díjára, válasz email-ben jelezze felénk is visszatérítjük az összeget.
Remélem ez segít, ha további kérdése van, jelezze felénk ismét.
Üdvözlettel,
Alex
Transferwise -
titán
Érdekes, amit pénteken indítottam forintos utalást az egyenlegre ma 10:04-kor jóváírták, pedig igencsak húsvét van.
-
PeteePeti
őstag
Üdv! Garmin Pay-t használ valaki ezzel a szolgáltatóval? Működik rendesen? Elvileg a Garmin oldalon Magyarországon elfogadott ez is és a Revolut is!
OnePlus 13 5G 16/512 Black | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
titán
válasz Oliverda #1745 üzenetére
Az nem lesz elegendő. Emlékszel rá tavaly a PayPal-t is a GVH eljárás alá vonta és idén januártól az EU-s területen pénzügyi szolgáltatással foglalkozókra ki lett terjesztve a szabályozás, így bizony ezen a mulasztás következménye nemcsak abból áll hogy az ügyfeleknek vissza kell adni a pénzt. Eleve ilyen változtatás előzetes bejelentéshez kötött.
De mindjárt nézem a szerződési feltételeket, hogy van-e utalás az ingyenesség megszüntetésére.
No sehol nem írnak összeget, mindenhol free szó van használva, ha a help szöveget nem is módosítják, a szerződési feltételeket akkor is kötelező.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Oliverda #1739 üzenetére
Értem én a képet, de sehol nincs a változtatás írva.
Én
1. nem látom már az app-ban az igénylési lehetőséget,
2. minden magyar nyelvű nekem, mert az Android is magyar.
De a deviza ott választható, mi van ha $-ra állítja, illetve magyar fiók, magyar címmel?
Megnéztem a mobil app-ban, ott sem írja csak a letéti összeget.
Biztos az hogy van rajta 20 $ elérhető vagy minimum 6200 Ft[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Arról ami a screenshoton világosan látszik. Vagy az angol szöveget nem érted? 20 dollár van rajta, de ugyanúgy kér 2000 forintot a kártya rendeléséért.
Böngészőben még nem nézte.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
titán
válasz Oliverda #1737 üzenetére
Nem tudom miről írsz. A magyar magánszemély Több pénznemű számlához tudomásom szerint nem változott a kártya igénylés, kell a letét, de utána elköltheted.
Amikor megrendeled a kártyádat, arra kérhetünk majd, hogy adj pénzt a TransferWise számládhoz, mielőtt a kártyát elküldenénk neked. Ez nem egy díj — a pénzt felhasználhatod.
Legalább 20 GBP/EUR/USD, vagy 30 NZD/SGD értékben kell pénzt adnod az egyenlegedhez a kártya megrendeléséhez. Alternatívaként egy ezzel megegyező összeget is hozzáadhatsz bármilyen más pénznemben, melyet egyenlegeiden tárolhatsz.A kártyád igénylése
A kártyád igénylése ingyenes. Azonban lehet megkérünk, hogy adj hozzá az egyenlegedhez legalább 20 GBP/EUR/USD, 30 NZD/SGD, vagy ezzel megegyező összeget egy másik, általunk támogatott pénznemben, mielőtt a kártyát megrendelnéd. Ez nem egy díj hanem a saját pénzed, amit szabadon felhasználhatsz, amint a kártyád megérkezik. Ha a kártyát Ausztráliában rendelted, nem szükséges, hogy pénzt adj hozzá az egyenlegedhez.Esetleg a böngészős felületen és magyar nyelvű oldal is ezt adja ki?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Már nem ingyenes a TW kártyája? Az oldalukon hirtelen nem találtam erre vonatkozó változást.
Az egyik ismerősömnek próbáltunk kártyát igényelni. Már korábban regisztrált, most pedig meglett az ID check is, az utolsó lépcsőnél viszont a fenti befizetéssel jön.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Gabás
addikt
-
Stanlee
őstag
-
Oliverda
félisten
válasz encoder #1732 üzenetére
Tudtommal a Raiffeisen számlájának van a legkedvezőbb díjazása, viszont azt nem lehet online kötni, ha jól tudom. A Gránitnál van ilyesmire lehetőség, de ott magasabbak a költségek.
-
encoder
tag
Köszi! Esetleg hazai (OBA védett) devizaszámlát tudsz ajánlani, ahol jók a kondíciók, esetleg online is megköthető?
-
encoder
tag
Egyszerre váltottad át mind a 12-t vagy szétszabdalva több kisebb összegre?
-
Stanlee
őstag
Azert tettem off-ba, mert nem tudom, hogy az en beazonositasom mennyire volt extrem reszletes es miert, mivel a legtobben egy egyszeru szemelyi felmutatasa utan is tudnak nagyobb osszeget valtani.
Ahogy a Verification FAQ-ban leirjak, kerhetnek plusz papirokat a beazonositashoz.
Feltetelezem, hogy nalam a jogsi azert nem volt jo, mert 18 eve van nemet jogsim, amin csak kiallitasi idopont van, ervenyessegi ido meg nincs es a TW-nel gondolom neztek, hogy van-e rajta ervenyesseg vege, nincs, nem jo. Lakcimbejelnto ugyanigy a nemeteknel egy darab papir, ugy hamisitod ahogy akarod. A TW helyeben ha valakit azonositasra szurunk ki, akkor en se nagyon fogadnam be azt a zsirpapirt amit bekuldtem.
Ha nincs jogsi, majd megkuldi TW, hogy mi kell neki. Visszautasitani barmikor visszautasithatnak, mert jogukban all.
De hogy pozitivat is irjak roluk, mult heten papirmunka nelkul atvaltottam majd 12 misit, es nem kertek semmit, gyorsak voltak, csak ajanlani tudom oket.
-
titán
Ezt írod: saját HUF számláról -> TW -> saját deviza számla 1 napon belül az már teljesen szabálytalan
Mint ha nem értenéd a különbséget a kettő közt, ha "shortolásra" használod a Transferwise számládat, vagy ha normál használatról van szó.
Amit írsz azt megcsinálhatod, de ha naponta végzed, akkor az már a tiltáshoz vezető dolog lehet. Gondolom ők sem hülyék és neked is a jövedelemmel majd el kell számolni. -
Sub-S
senior tag
"De ahogy már írtuk nincs betétbiztosítás, mert ez nem olyan számla."
Igen, ez világos, akkor ha úgy használja valaki, hogy saját HUF számláról -> TW -> saját deviza számla 1 napon belül az már teljesen szabálytalan? Vagyis ha ténylegesen csak 'azonnali' váltásra van használva saját célra(évente 1x, nem össze-vissza)? Ahogyan használják Revolutot is hasonlóan sok esetben.
Tudom nem erre van kitalálva a dolog."De a bankodban is el lehet játszani ezt a váltásos mókát ha van deviza számlád is."
Igen, csak a díjak optimalizálására használnák a TW/Revolut-ot és ennek konkrét tiltását nem láttam még. -
titán
Értem amit írsz, abban igazad van hogy többet lehet realizálni, mint az évi 2%-os kamatozású bankbetétbe tartott pénzzel, de azokat a veszteségeket (igaz nálunk hivatalosan nincs infláció) amit írtam le kell vonni belőle. és romlani kell a forintnak. Most is van aki nyert, nyer a gyenge forinttal, csak épp milliárdokban játszik.
Szerintem ha 2 havonta váltanál akkor sem szólnának érte, de nem erre van kitalálva a TW, azért meg esetleg figyelmeztetnek. De ahogy már írtuk nincs betétbiztosítás, mert ez nem olyan számla. De a bankodban is el lehet játszani ezt a váltásos mókát ha van deviza számlád is.[ Szerkesztve ]
-
Sub-S
senior tag
Úgy írtam, hogy 1-2 évente egyszer, az nálam nem gyakori kategória.
Konkrét példa lehetne mondjuk az ha valaki attól tartott év elején, hogy nagy válságot hoz majd a járvány és 300/335 körül átváltotta volna megtakarításait USD/EUR-ra mert nem bízott abban, hogy egy ilyen helyzetet jól viseljen a HUF.
Ha utána teszem azt 1 évvel később 360/400 körül visszaváltja forintra az már a nyerészkedés kategória lenne? De akkor mi a másik oldal, hogy üljön a forintjában és nézze, hogy ér egyre kevesebbet? Nem gondolnám, hogy látunk 330 körüli eurót mostanában valószínűbb, hogy már sosem. -
titán
Ahogy Tajrexi és HussarF is írja.
Én nem tartok a forint gyengülésétől, ez a normál állapota, de te váltogatást írtál, ami úgy tűnt hogy gyakori lenne
Az hogy van forintod és átváltod $-ra az oké. Aztán ha olyat sokat romlott a forint hogy realizálódik 6,5% haszon, akkor te azt visszaváltod forintra, lenne a koncepciód. Ezzel csak az a bökkenő hogy közben előkerült 5%-os inflációval és 10 %-os áremeléssel valójában veszíteni fogsz. De ha erősödik a forint akkor meg mindenképp veszítesz, hiszen akkor 1 $-ért kevesebbet kapsz, mint amikor át váltottad. Bár csodákban nem hiszek. -
Sub-S
senior tag
You agree that you will not use our Services for speculative trading.
Mi számít speculative trading-nek? Ha valaki csak feltölti saját számláról, hogy átváltsa és más pénznemben visszautalja 1-2 évente egyszer az már annak minősül?
Vagyis nem kereskedni akar vele csak mint most például tartva a forint gyengülésétől inkább más devizában tartaná a megtakarításait amíg normalizálódik a helyzet. -
Én egy adagban küldtem el egy Stanlee által említettnél nagyobb összeget, HUF-ból USD-be két hete. Az utalás indításánál kérte, hogy fényképezzem be a személyigazolványom elejét és hátulját. Megtettem. 5 perc múlva jött a visszajelzés, hogy minden okés, utalják a pénzt. Én sem tapasztaltam semmiféle macerát, hogy számlák meg minden lósz.rt mutogatni...
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nem kell jogosítvány!. Ami nincs azt leírod hogy nincs és nem kérik. Nincs ilyen a szerződési feltételek közt hogy szerezzél jogosítványt. Az sem hogy váltsál ki útlevelet.
A pénz birtoklás jogszerűsége van előírva hogy ellenőrizzék, de ezt nem ők találták ki, csak készítettek egy átvilágítási szabályzatot a törvény alapján.
De holnap felhívhatod őket és rákérdezhetsz, vagy megvárod amíg kérik és akkor egyeztetsz velük.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ott volt benne:
a korabban leadott szemelyi + lakcimbejelnton felul
Tehát ezt eleve magától értetődőnek tekintettem (ezek nélkül ugye eleve kártyát se adnak), de az nem magától értetődik, hogy van jogsid és tudsz vezetni vagy utazgatsz olyan helyekre, ahova minimum útlevél kell.
-
Stanlee
őstag
Az elso nagyobb utalasom, talan 12 ezer euro volt, az euros nemet szamlamrol a sajat magyar HUF szamlamra tortent, es a TW mindent ellenorzott, a korabban leadott szemelyi + lakcimbejelnton felul (amivel 1000 eurokat minden gond nelkul valtogattam), kert egy a nevemre kiallitott kozmuszamla melle a jogositvany es utlevel masolatat, valamint egy legutolso havi bankszamlakivonatot, amin latszik, hogy mennyi a kezdo es a ho vegi penzmennyiseg, ill. az aktiv bankszamlahasznalat is.
A heten 2 adagban 12 milliot valtottam es nem kertek semmit.
-
Tajrexi
tag
Az első pénzküldésnél, amikor a TW-s számládat töltöd fel, elvileg akkor is befagyaszthatják a számlád mindaddig, amíg meg nem bizonyosodnak róla, hogy a pénz legit és nem pénzt akarsz mosni. Ha fel tudsz nekik mutatni ilyenkor egy bankszámlakivonatot, meg pár fizetési csekket amikkel a számok stimmelnek, akkor nagy gondod nem lehet. Ha ezek nem állnak rendelkezésedre, én nem kockáztatnék. További info erről.
-
Sisco2
tag
Rendben, akkor ezt levédték a Customer Agreement -ben. Más kérdés a gyakorlat mit mutat, milyen méretű és gyakoriságú saját számlák közötti tranzakciok verik ki a biztosítékot náluk. Mindenesetre ezt tudva érdemes óvatosnak lenni. Mert ha közben az ember költ róla használja, és ritkásabban váltogat devizák között az még beleférhet egy átlagos ügyfél gyakorlat kategóriába. Egyébként Revolut-on hallottam már indoklás nélküli ügyfél eltanácsolásról, de TW-n még nem.
-
titán
Tiltva van.
15.3 You accept the risks of holding balances in multiple currencies. You agree and accept all the risks associated with maintaining balances in multiple currencies including any risks associated with fluctuations in the relevant exchange rates over time. You agree that you will not use our Services for speculative trading. -
Sisco2
tag
Sziasztok.
Utalok HUF bankszámlámról forintot TW HUF számlámra és onnantól elkedek váltogatni de közben nem költök róla vagy utalok ki, ez müködik? TW nem szól azért ha oda vissza váltogatok mondjuk egy honapon belül többször a HUF és USD számlám között nagy összeget különböző árfolyamokon mondjuk
olyan 5-10m ft -os nagyságrendben árfolyam nyereségeket bezsebelve?Azután meg mondjuk elégedetten visszautalom bankszamlara HUF -ból HUF -ra.
Használja így valaki, vagy korlátoznak kitiltanak ezt nem engedik? -
anadroid
senior tag
1. Nincs költsége, de az igényléshez 6000 Ft-ot be kell fizetned saját kártyával, amit persze akár azonnal el is költhetsz. Kódot kell kérned hozzá, úgy, ahogy a Revoluthoz.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, még most ismerkedem a TW-vel. Lenne 2 kérdésem ami eddig nem egyértelmű számomra. 1, Most alap standard számlához tudok igényelni bank kártyát, ha igen akkor ennek egyszeri ill. éves költségei mekkorák? 2, Van külföldön Interactive Brokernél számlám, amiről a megadott bankszámlára tudok utalni. Kérdés az, hogy ha a TW számlám és az IB számlám eltérő néven fut akkor is tudok utalást fogadni? Mert mint ha úgy olvastam volna, hogy feltöltésnél csak akkor tudok rá utalni, hogy ha az a számla szám is ugyan azon a néven fut, mint a fogadó TW. Jól értelmeztem?
-
norbi2010
őstag
Sikerült nekem is, erre vártam már mióta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Revolut
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen TV-t vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Android szakmai topik
- További aktív témák...