Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Ma érnék rá (vagy holnap) a router FW cserére (gyári -> OpenWRT). Mondtátok korábban, hogy az általam linkelt cikk (http://tothszabi.info/blog/tp-link-tl-wr1043nd-okositas) használható a V3-as típushoz is, viszont itt már nem kell a LuCi-t külön telepíteni, mert az a Backfire óta integrálva van a FW-be. Valóban, a cikk is kitér rá, van egy kis megjegyzés erről:
"UPDATE!!!
Az új backfire firmware-ben már benne van az alap Luci, így egyből be lehet állítani a netet a webfelületen is. Bővebben a Luci menüpont alatt!"Most lehet hülye kérdés, de hogy értve a Luci menüpont alatt? "
"A Luci bemutatása" résztől, vagy onnantól, hogy "Ha beléptünk akkor már elég sok mindent tudunk ott is csinálni..."
Kérdezem ezt azért, mert az előbbinél már túl vagyunk a QoS, Tűzfal, és egyéb finomságok beállításán, míg az utóbbinál itt kezdődik a dolog.
Tehát ha én feltelepítem a LuCi-t tartalmazó OpenWRT-met, akkor mettől kell kezdenem a konfigurálást?
Sajnálom, ha egy ilyen egyértelmű(nek tűnő) kérdéssel piszkállak titeket, de ez az első FW cserém routernél. Nehezíti a helyzetet, hogy most vettem, tehát az új FW-vel a garancia is ugrik, noha állítólag okosan meg lehet csinálni úgy, hogy ne vegyék észre, de akkor is felmerül a kérdés, hogy vajon megéri-e a kockázatot. Mindenesetre az beszélt rá a dologra, hogyha már kiadtam 16.000 Ft-ot, akkor tudjon is valamit (nálam a valami ott kezdődik, hogy legalább Wi-Fi-t lehessen időzíteni rajta, de ezen kívül még van pár tervem, maximálisan ki akarom használni). Mielőtt belevágok, mindennek utána akarok járni, nem akarok egy router helyett téglát kapni
Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest