Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #68862 üzenetére
Asszem közben rájöttem:
Ez így helyes?Ha a portforwardot beállítottam, akkor van szükség a triggeringre?
MAC cím alapján ki vannak osztva az IP címek DHCP által nem kezelt területre.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, port forwardinggal kapcsolatban:
Adott egy 1043-as (asszem v3-as) router, ahol be kellene állítanom port forwardingot egy játékhoz, e szerint:Ahol 1 port van, az még (talán) tiszta is, hogy hogyan kell, hiszen más eszközöket (NAS) használok, ahol különböző szolgáltatások portjai forwardolva vannak, de ezzel így próbálkoztam:
A Forwarding menüben a virtual servers résznél:
Amikor a Ubisoft tartományt ad meg, lásd pl 33000-33499, akkor azt hogyan és hol kell beállítani?
Ami a képen van, csak beírtam, hogy legyen példa, meg hogy elfogadja-e egyáltalán.
Ha forwardolni akarok, akkor be kell írni mind a virtual serversnél és a triggernél is?Előre is köszönöm a segítséget, mert kicsit elakadtam ebben a port tartomány forwardban...
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Nagyker oldalon megjelent a WR1043ND v5 is, de semmi extrát nem látok a v4-hez képest, TP-Link oldalon még csak v4-hez van támogatás...
Képet nem tudok felrakni, mert mindenhova sikerült a miniatűrőket nekik belinkelni
Színre szagra ugyanaz mint a v4, gondolom kezelőfelület meg miegymás lesz más
Árban is ott egyforma.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz Intruder2k5 #67299 üzenetére
Hát ha a gigabitet nem számolod bele...
-
Anonymus23
veterán
válasz HummeRC #67292 üzenetére
Nagyker oldalán a v4 már "ideiglenesen nem rendelhető" státuszban van, míg a v5-re 1-3 nap beérkezést látok.
Mások a ledek rajta azt látom, de a nagyker leírás is üres (ár sincs).
Bár azt nem tudom, hogy ott a neve nem jó, vagy csak elírás, de csak "TL-WR1043N", azaz a D hiányzik...
Akkor lehet nem ugyanaz?[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz gr8tjoey #64256 üzenetére
A router olyan 5W, szerintem az APC az ami a legtöbbet fogyasztja ott.
Nekem is van szünetmentes, de együtt megy egy NAS, APC, router, modem, mondjuk így együtt még nem néztem, hogy mennyit is fogyasztanak, de kb hasonló fogyasztás jönne ki nekem is...;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Akkor kb így jártam. De végül is sikerült jó áron gigabites routert venni
Ráfaragni nem faragtam rá, mivel a funkcióját ellátja szépen.Köszönöm a további infókart, mivel ez a switch/AP funkció nem volt ismert előttem, de így otthon is megoldódott a wifi gond, és a másik is teszi a dolgát.
Más kérdés:
US-t érdemes beállítani ha picivel nagyobb erőre lenne szükségem? Távol közel nincs wifi egyik helyen sem, kertes házakról van szó, ahol nem annyira elterjedt a wifi. Pl nekem is csak nyugdíjas szomszédaim vannak, akik alapból jól helyettesítik a megfigyelő kamera funkciót;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Alapvetően arra gondoltam, hogy ha be van kapcsolva a 450 Mbps, akkor csatornánként is többet tud, még ha nem is MIMO-s az eszköz, de egy csatornán csak többet tud..
Vagy rosszul logikáztam?A firmware amivel jött, abban nincs ez, az új firmware már tudja, és mivel jelenleg a többi funkció nem érdekes (ipv6, vendég wifi) így elbizonytalanodtam, hogy van-e értelme, főleg mivel a címkén rajta van egyértelműen, hogy v2.1, és esetleges gariztatásnál problémás lehet, ha v3 firm wan rajta, bár ahogy olvastam elvileg vissza lehet rakni, de nagyon már nem mélyedtem bele, mivel lassan elveszti a jelentőségét a firm csere...
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #62592 üzenetére
Nem kérdeztem, összefoglalót átfutottam és megtaláltam a kérdésemre a választ...
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #62517 üzenetére
Rendeltem az EMAG-ról 1043-as routert 11900-ért, és rendelés előtt nem tudtuk eldönteni, hogy melyik verzió az ennyi pénzért, ígértem, ha megjönnek, akkor referálok a verzióról, és V2.1-esek.
Ha valaki onnan rendelne, akkor kb. erre számítson.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Köszönöm!
Akkor ez lesz. Meg is rendeltem még egyetCsak egy kérdés, hogy jól gondolom-e akkor: a WDR4300-asban a 1043-as MAC címére lefoglalok egy IP-t, a 1043-asban meg értelemszerűen ezt az IP-t beállítom. A többit pedig amit még írtál.
A LAN-ból jelenleg elég a 3, a wifi jelen kellene erősíteni, mert az nagyon gyenge, és mindig szakad a laptop is, de ezzel megoldódik minden. Gondolom még arra figyeljek, hogy másik csatornára tegyem a wifit, mint amin a másik van...Fogyasztást is meglestem most, a WDR4300 fogyaszt ~5W-ot, ettől még a villanyszámla sem fog elszállni.
Király, ezért már megérte ma fennmaradni;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz Gyurka6 #62511 üzenetére
Kösz, így gondolom én is!
Mindenesetre megrendeltem, mert ha v2 is, akkor is jó az ár. Amire kell, bőven elég lesz. ha megjön azért referálok, hogy melyik verzió.Más:
Egy gondom van a jelenlegi itthoni rendszeremmel, hogy a hálóban a wifi az már harmatgyenge. Kábelen is jön a hálózat/net, de az meg a médialejátszóba megy. Olyan eszköz kellene ami kábelen kapja a netet/hálózatot a jelenlegi routeremtől (WDR4300), és mind wifin és mind kábelen továbbadná, mint a router, de ugye nem osztana IP címet.
A főnökömnél szívtam egy hasonló eszközzel, ott ha jól rémlik egy WA701ND volt, ami wifin kapta a hálózatot, és wifin mint range extender működött, de kábelen is továbbadta, asszem Multi-Bridge vagy mi. De ez nem igazán jó nekem, mivel HD filmekhez kell a nagy sávszél a médialejátszónak, wifin ez nincs meg.Ti mit tennétek a helyemben?
Mondjuk ha betennék akár egy ilyen 1043-ast, annak van ilyen módja? Vagy másik alhálózattal ezek is kapnának saját IP címet amit a 1043-as oszt ki? Statikus IP-vel csatlakozna a "fő" routerhez.
Mondjuk az merül fel bennem, hogy akkor a másik hálózaton lévő NAS-t pl látnák-e a hálóban lévő eszközök (Médialejátszó, TV, laptop, stb)
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Bátyáméknál egy kis hálózatfejlesztés lenne, és kellene egy wifis router.
Nekem még régebben volt egy v1 verzió, azzal nagyon meg voltam elégedve, gondoltam jó lenne nekik egy v2 vagy v3.
Nem tudom, hogy van-e különbség a két verzió között tudásban? Először arra gondoltam (leírások alapján), hogy 300/450 Mbps wifi, de itt sem egyértelmű (számomra)... Igazából a 300-as is bőven megfelel, nincs MIMO képes eszköz ami ki tudná használni a pluszt.2 kérdés igazából:
1., Alap felhasználásra, 10 mbites nethez, de gigabites hálózathoz van-e különbség a v2 és v3 között? Nincs torrentezés, csak megtbízható wifi és router kell.2., PL ez melyik verzió lehet? Itt jó árban találtam...
Előre is köszönöm, ha valaki kiokosít.
-
Anonymus23
veterán
Kösz.
A nyers adatokból hasonló következtetésre jutottam, igazából azt nem tudom, hogy mondjuk egy 25/4-es netnél van-e jelentősége ennek a hardveres különbségnek.
Bár okulva a korábbi dolgokból, a számítástechnikában a több memória és erősebb processzor miatt még nem sokan panaszkodtak.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz Intruder2k5 #47677 üzenetére
Nekem elfelejtette, de mivel előtte csináltam egy mentést a beállításokról, egy perc alatt vissza lehetett tölteni az új firmwarre.
-
Anonymus23
veterán
Egy kérdésem hadd legyen már a profikhoz.
Jelenleg van egy 1043 v1, igazából nincs vele gondom, teszi a dolgát, 4 lan eszköz, 4-5 wifis. Gyári firm van rajta.
Ha le tudnám most cserélni, akkor mit érdemes helyette venni? 1043 v2-t nézegettem, vagy esetleg a 4300-as már legalább igazi előrelépés lenne?
Mennyire megbízhatóak ezek mostanság, kicsit furcsa, hogy 5 évről visszamentek 2-re.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Leírtam, ha letörlöm, akkor nem marad meg ISO-ban vagy bármilyen telepíthető formában, hanem letölthetem újra. Régiek közül még van olyan, amit le lehetett tölteni, és majd telepíteni, de ezek már szinte mind telepíthető csak. Én se vagyok már fiatal, azért van ennyi, mert a legtöbbet a humble-n vettem, kb fele az ami érdekel.
-
Anonymus23
veterán
válasz mackosajt #47553 üzenetére
Igaz, nekem is most 25/4-es net van, ami azért ki van használva.
A Steamen van 32 játék, Uplayen 7, Originon is van vagy 8, és ezek egyike sem úgy jön le, hogy letöltöm és megvan, majd telepítem amikor akarom, hanem letölti és telepíti magának. Annyi helyem nincs a gépben lévő winyókon, hogy mindet letöltsem és feltelepítve tartsam, de ha 2 megás nettel kellene újra és újra leszedni ha rálennék, hogy játszak újra valamelyikkel, akkor bizony befonnám a hajam.
Ilyenkor el tudnám képzelni a 150-es netet is, mert azért az sem mindegy. hogy 2-3 órát tölt lefelé, vagy csak perceket...;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz siddis #47519 üzenetére
Azt nem teljesen értem, mivel ott azt írja, hogy azt az IP-t írjam oda, amivel kívülről el akarom érni, és akkor kell 255.255.255.255, ha bárhonnan el akarom érni.
Belső hálózatról a router IP:most beállított porton elérem.
Belső hálózatról dyndns: most beállított portnál bekéri a hitelesítő adatokat, de utána azt írja ki, hogy nem vagyok jogosultKínomban meglestem már, hogy mit szól mobil neten, és láss csodát mobil netről be tudtam lépni, és látszik minden szépen.
Lehet ez normális működés, csak nekem volt furcsa, mivel más eszköz is van a hálózaton, ahol nem zörög amiatt, hogyha belső hálózatról, mégis dyndns-t használva lépek rá.Pl közben most megpróbáltam, hogy a mobilról, de wifivel, dyndns-t használva ugyanúgy jelszó után azt mondja, hogy nem vagyok jogosult, megint mobilnetre váltva, csak ráfrissítve azonnal megjelennek a menüpontok.
Nem tudom, hogy vajon milyen IP-t láthat akkor amikor belső hálóról, de mégis dyndns-el próbálom elérni ami miatt nem enged be.
Mindegy, így viszont működik elvileg kívülről is.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Egy kis segítséget hadd kérjek már.
Adott a 1043-as router alap firmwarrel, és szeretném elérni webről.
Beállítottam neki egy portot (Security/Remote management), átírtam 255.255.255.255 az IP címet, rebott.Rápróbálkoztam, és az azonosításig eljutok, de utána az fogad, hogy nincs jogosultságom ehhez a routerhez.
Lanon keresztül bejutok, de ha weben keresztül próbálom (dyndns) akkor mindig elutasít.
Mit kellene vajon még beállítanom?
Előre is köszönöm ha valaki segíteni.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Buék!
Egy kis segítséget kérnék, 1043-as router, egy ideje nem enged be akezelőfelületre, incorrect pass-t ír ki. Már vagy 10x reseteltem, böngészőkben töröltem mindenféle előzményt, de hiába, mindig login incorrect képernyőfogad. Valaki tudna segíteni? Előre is kösz. Ja és teljesen alap nincs moddolva.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz Intruder2k5 #15443 üzenetére
Én is így sejtem, viszont, mivel olcsóbb, mint a "kisebb" testvérei, ezért úgy gondoltam, hogy így legalább biztos le lesz lőve a veréb is
-
Anonymus23
veterán
válasz Intruder2k5 #15441 üzenetére
Kb, 4-6 méterre lenne...
Mint írtam volt, ez még olcsóbb, mint a többi külső antenna, így akár még ez is beleférne.
Nem nekem lesz, és most akarják kipróbálni, hogy megy-e simán a saját antennáival, ha nem megy, akkor lenne egy ilyen felrakva. A másik meg hogy egy havi 6000 Ft-os mobilnet lenne kiváltva, ennek a fele lenne egy 15 Mbites net megosztva, azaz 1 negyedév (max 4 hónap) alatt visszahozza az antenna és a kábel árát is, már ha szükséges, és jelerősségben csak jobb lenne, ha lenne egy plusz antenna.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy adott egy WR1043 router, és két szomszédos ház közötti megosztáshoz az alábbi antenna megfelelő megoldás lenne, vagy azért ez már kicsit túlzás kategória?
[TL-ANT2424B]Gyakorlatilag ez olcsóbb mint a kisebb nyereségű antennák.
Ezt rákötnénk valamelyik antenna kimenet helyére, mivel a hozzáadott antennákkal nem igazán vehető a jel, (5-6 falon keresztül kellene mennie, ez meg mondhatni direkt rálátna a másik házra.
Ez így működik, ugye?;) - The Power of the Light Side
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Óra topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Logitech Z906
- Mazda topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest