Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz Headless #66392 üzenetére
Sajnos nem tudtam tegnap kipróbálni mert a következő a helyzet:
(és itt kérnék segítséget hátha megoldható)
kb 1 évig Suste buildes OpenWRT volt a routeren. Aztán úgy 2 hónapja rendszeresen (óránként 2-3x) eldobta az internetkapcsolatot 1-2 percre. A szolgáltató modemje only modem üzemmódban van és a Routerem WAN porton keresztül "tárcsáz" be (PPPoE).
Sok kínlódás után meguntam és próbaképp visszatettem a 1043 gyári firmware-jét és azzal nem tapasztaltam a jelenséget hetekig.
Néhány napja rámjött, hogy külső HDD-t akarok rákötni a routerre és torrenteznék rajta. Ezen apropóból visszatettem az OpenWRT-t. Hát persze, hogy rögtön elkezdődött a netszakadásos anomáliaSzóval szerintetek mi okozhatja ezt? Nem szeretnék a gyárin maradni mert korlátoz de stabil netet is szeretnék emellett.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok akik használták a LEDE-t a 1043ND v 2.1 készüléken mennyire érezték gyorsnak a mentés-alkalmazás beállításokat.Arra biztosra emlékszem,hogy pl amikor firmwaret frissítettem rajta vagy egyszerűen 192.168.1.1-ről átállítottam 192.168.0.1 hálózati címre egyszerűen sokáig dolgozott.
-
Headless
őstag
válasz Melorin #66389 üzenetére
Szia!
Nem a kedvencekből, de megoldott, én írtam. Suste oldalairól letölthető. Regex-el tudsz keresni a filmekre/sorozatokra stb.. Sajnos most nem találom, pedig belinkeltem korábban, írtam róla amikor elkészült. De suste logout blogjában megtalálod a szerverekre mutató linket ott lesz leírás is szeeintem. De keress rá esetleg az rss szóra itt vagy suste fw topikban.Én suste, meg még páran biztos használjuk már jóideje.
Legújabb transmission mentés azt hiszem.[link]
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
1043 v3 LEDE alatt használok "Block-Internet-Access" forgalmi szabályt időzítve a gyermekem telefonján MAC alapján.
Az lenne a kérdésem, hogy ha be akarom ezt a szabályt állítani egy tabletere is, akkor létre kell hoznom egy új szabályt, vagy elég a telefon MAC-je mellé beírnom a tablet MAC címét?
Ha elég beírni a tablet MAC-jét, azt milyen formátumban tegyem? -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Van aki használ ezen a routeren RSS+Transmission-t? Meg lehet azt oldani, hogy a mag oldalán létrehozott kedvencekben lévő filmeket, sorozatokat töltögesse le? -
gr8tjoey
aktív tag
"Beállítani mind a két oldalon ugyanazt az SSID-t, titkosítást, jelszót?"
Ezt miért ne lehetne? Csak mind2 oldal AP üzemmódban menjen és kész.
---
Azt a részét nem látom át, hogy akkor a kliensek mi alapján választanak wifi hálózatot. Így is úgy van, hogy mindenki csatlakozik egy routerre, és ha az nem elérhető akkor vált, viszont _sajnos_ az épület mindkét végén van gyenge jel, ezért sokszor az van, hogy a nekik nem ideális wifis hálózaton vannak.Suste megadta a választ, ki is próbálom hogy fog így működni
Köszi
------((-----))------
-
woodworm
veterán
válasz code1005 #66383 üzenetére
Látsz többet is? Én csak egyet, ezért volt bátorságom konkrét név, link nélkül ajánlani. Visszább linkelték több helyről is, de ennél a verziónál jelenleg nincs szükség vagdosásra, ezért megegyeznek.
Mivel a cfw-knél legtöbbször nincs támogatás a hwnat használatához, ezért annyit tudnak, amit a soc saját erőből meg tud oldani.(#66385) Csabi1984
Például a D-Link DIR-860l B1, jelenleg ez a legolcsóbb MT7621-es soc-ot tartalmazó router.[ Szerkesztve ]
-
code1005
senior tag
-
suste
veterán
tomato -> broadcom (ha jól tudom)
az openwrt-ben van egy "lazy" WDS beállítás, és ha ezt bekapcsolod a fő routeren, akkor nem veszik össze a 2 egyforma wifi (router1-AP1, router2-AP2)
de a 2 routert természetesen nem kell kábelen ÉS wifin is össszekötni, hiszen ennek semmi értelme
elég csak kábelen, a 2. router sima AP
egyébként néha szerencsés esetben gyári fw-kel is elmegy egyes routerek esetében, hogy a 2-at sima AP-nek és azonos beállításúnak állítod be, de legtöbbször szétfagy a rendszer -
suste
veterán
válasz gr8tjoey #66376 üzenetére
LEHET!
Atheros-szal simán megy: WDS-ethernet
Hogy a Broadcom mit szól hozzá, meg hogy lehet-e vele ilyet csinálni, azt nem tudom, de atheros-atheros felállásban többször le lett tesztelve....
WDS nélkül az atheros is meg tud hülyülni a 2 egyforma wifi miatt![ Szerkesztve ]
-
tjsz
senior tag
válasz gr8tjoey #66376 üzenetére
"Lehet-e úgy bridge-et csinálni, hogy a routerek csak igen gyengén (vagy inkább nem) látják egymást, de kábelen össze vannak kötve?"
Nem, nem szabad. Mert hálózati hurok jön létre.
"Beállítani mind a két oldalon ugyanazt az SSID-t, titkosítást, jelszót?"
Ezt miért ne lehetne? Csak mind2 oldal AP üzemmódban menjen és kész.
-
gr8tjoey
aktív tag
Lenne egy kérdésem:
Adott egy épület, aminek a 2 végében van 1-1 router (linksys wrt54gl/dd-wrt, és tplink 1043 nd v1/vargalex), amiket nem lehet bridgbe rakni, mert nem igazán jó a vétel, így most 2 wifi ssid van, attól függően ki merre jár, áll át az eszköze. A 2 router kábelen össze van kötve, és itt jön a kérdés:
Lehet-e úgy bridge-et csinálni, hogy a routerek csak igen gyengén (vagy inkább nem) látják egymást, de kábelen össze vannak kötve? Mi a menete?
Beállítani mind a két oldalon ugyanazt az SSID-t, titkosítást, jelszót?
Ez így működhet, vagy van vmi más megoldás?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
------((-----))------
-
Csabi1984
addikt
Szerintetek érdemes V2-ről V3-ra (nem hivatalos módon ) frissíteni?
-
nyimsolt
tag
válasz nyimsolt #66304 üzenetére
Sziasztok,
A DDWRT-s client bridge-t nem sikerült életre kelteni, nem kaptak IP-t a fő router dhcp-jétől a telefonok.
Viszont Gargoyle féle firmware-el a Client Bridge szépen megy a 1043ND v1-en. Kábelezni sem kellett így, a telefonok, tabletek és a notebookok is simán kapnak a fő router DHCP-jétől IP-t.Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
1043 V4 LEDE Reboot 17.01.1 r3316-7eb58cf109-ról, hogyan lehet vissza állni a gyári FW-re? Kellene a hardveres NAT mert 500-as netem van és a fenti változatban 220 Mbit környékén van csak a sebesség. UPC modemmel 450 Mbit környékén megy.
plata o plomo
-
Matthewus
őstag
válasz woodworm #66362 üzenetére
Gyárival használom, a hwnat be van kapcsolva. Teljesen változó, hogy mekkora sebességet mérek vele, volt, hogy 220-at, egyszer volt 240 is, de legtöbbször csak 200-210, de azt se stabilan. Router nélkül nem ugrál, és stabilan hozza a 240-et. Még garanciás szerencsére.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok az lenne a kérdésem mennyire bonyolult V2-ről V3-ra áttérni módolással?
Tudom,hogy fizikailag nincs eltérés és szoftveresen a guest,meg IPV6 támogatásHa sok pozitívot nem is hoz, de lehet negatív hatása az áttérésnek?
Azt tudom,hogy így ugrik a garancia
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
Üdv!
v4-es routerem van és a UPC 240/20 Mbit/s netből csak 210 Mbit/s jön át a routerrel, router nélkül megvan a 240. Mi okozhatja ezt? -
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Volt-van egy 1.8-as verziójú WR1043ND routerem. Korábban DDWRT ment rajta, sima switch-ként volt használva. Azt volt az érdekes, hogy egy áramszünet után folyamatosan villogtak rajta a led-ek. Gondoltam valami gond lehet a DDWRT-vel, ezért ma szétszedtem, rákötöttem soros (USB) portra és a putty-on keresztül ezt láttam:
Le akartam cserélni openwrt-re, úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva, de a helyzet változatlan maradt: továbbra is csak autobooting-ot akar csinálni. Ez mitől van ill. hogyan lehet javítani?
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz krypton #66353 üzenetére
Szinte biztos, hogy a wifi legnagyobb bizonytalansági tényezője, a környezet miatt nem nagyobb a sebesség nálad.
Ilyen környezetbe szokták ajánlani a dual-band routereket. Ezekkel 5 GHz-en zavarmentesebb kapcsolat érhető el. Igaz, az 5 GHz-es kommunikáció meg érzékenyebb az akadályokra.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz krypton #66351 üzenetére
Az látszik, hogy 40 MHz-es csatornaszélesség van beállítva, ez pipa. Azt még megnézheted, hogy megvan-e a 300 Mbps linksebesség. Ha megvan, sok mindent nem tehetsz. Esetleg keress jobb helyet a routernek, forgasd az antennákat. Az 1-2 m távolságról ne gondold, hogy feltétlenül kedvező a wifi szempontjából! Lehet, hogy kicsit messzebb nagyobb sebességet érsz el.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan általános kérdésem lenne, hogy a routertől gyakorlatilag 1-2 méterre wifin ~70/50 körüli sebességet mérek, kábelen pedig ~95/55-öt. Ez teljesen normális vagy valamit nem jól állítottam be? Kép a hálózatokról, gyári fw, Atheros AR9462 kliens.
-
Multibit
nagyúr
válasz kmisi99 #66349 üzenetére
Mert az USB-s HDD amit rádugnék kicsit többet vesz fel.
Aktív USB hub -
kmisi99
addikt
Sziasztok, van egy V2 es ilyen routerem. Transmission-t be akarom konfigurálni rajta, illetve samba file megosztást. Van adat, hogy mennyire terhelhető áram ügyileg az USB portja? Szokásos USB 2.0 500mA? Mert az USB-s HDD amit rádugnék kicsit többet vesz fel.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van olyan alternatív firmware (LEDE, DDWRT stb) ha meggondolom magam simán visszatérhetek a gyári TP-link firmware-re?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam visszafelé, de nem minden kérdésemre találtam választ. Tp-link 1043ND v4!
Amennyire láttam, openwrt nincsen rá, viszont lede igen. Jól értelmezem, hogy ez az openwrt utódja, tehát tudásban kb ugyan azt adja?
A telepítése hogy megy? Gyári fw esetén flashelem a lede oldaláról letöltött megfelelő fw-t? Flash után van webes felülete? Ellentétes infókat olvastam, van ahol írják, első körben parancssorból telepíteni kell a lucit, valahol írják, hogy már a router IP-jén be is fog jönni a webes felület.
Van visszatérés gyári fw-re?Köszönöm szépen!
Peti -
Csabi1984
addikt
Sziasztok úgy tudom felrakható a V2-re a DDWRT de van lehetőség a visszatérni a gyárira?
Esetleg mást ajánlanátok aminek van grafikai felülete?A korábbi v1-en volt DDWRT és az valahogy kihozta belőle amit lehetett (Ap, teljesítmény növelés)
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Multibit #66337 üzenetére
Mondjuk ez a 35Mbit elég karcsú. Én elsősorban nem is a routert hibáztatnám, hanem a klienseket és a környezetet nézném meg.
(#66336) Csabi1984
Társasházi környezetben pl. nem lehet csodát tenni, bármilyen szuper routert is helyezel el sokkal jobb nem lesz. Annak idején ez a topik az akkori best buy v1 miatt lett ilyen forgalmas, nekem is az volt/van. Ugyanitt ajánlotta vargalex a dlink dir860l b1-est. A feeling hasonló az akkori helyzethez, igazi tudását csak custom fw-vel tudja megmutatni és ehhez a gazdájának egy kicsit konyítania kell a mókoláshoz. Jelerősségben jobban teljesít, mint a v1 és hozza a sebességet is. Bár, mint korábban említettem, ez erősen függ a kliensektől és a környezet zajosságától.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Multibit #66337 üzenetére
Annyit írtam, hogy elvileg több is kijöhetne a 35Mbit-nél csak nem írtam oda, hogy Wifi-re érettem. A számítógépet vezetékesen használom ahol természetesen nincs panaszom!
Azért tettem fel a kérdés(t) mert mások mondták, hogy lehet a Router Wifi képessége gyengébb -> Sajnos a laptopom már nem működik de az előző routerrel (1043ND v1) 45-50 Mbit jött Wifin!
Visszaolvastam előző hozzászólásomat és tényleg úgy tűnt mintha Wifin szeretnék 240 Mbitet
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Csabi1984 #66336 üzenetére
Úgy látom, Te is azok táborát erősíted, akiknek fejében a router=wifi. Mobil eszközökön mihez nem elég a 35 Mbps? Más klienseken (pl. notebook, NAS, stb.) meg ott a kábelezés lehetősége Gyors, stabil, van full duplex. Ez a router nem fog wifi-n 240 Mbps-sel hasítani! Főleg nem oda vissza forgalom esetén. Tehát, vagy elbúcsúzol a "kábelezés nem opció" kifogástól, vagy visszaváltasz lassabb net csomagra (ha nem akarsz feleslegesen fizetni).
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Van egy Tp-link 1043ND (v2) tipusú Routerem és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem,hogy mennyi a tényleges Mbit/s átvitel? Mert én nekem olyan szűkös 35 Mbit/s ami átjön. A másik gondom,hogy elég karcsúnak érzem a hatótávolságot. A V1-es valamivel erősebb volt.
240Mb/s internetünk van és azért váltottam tavaly erre a készülékre,hogy kitudjam használni.Annyit még hozzáfűznék, hogy vettem egy TP-link 850RE készüléket annak érdekében ahol már alacsonyabb a jelszint még lehessen használni a Vezeték nélküli internetet. Arra gondoltam esetleg ez korlátoz visszafelé mert ugye az eszközök nem tudják mire csatlakoznak mivel ugyan azon hálózatot továbbítja amit a Router és gondoltam a jel frissítő a gyenge keresztmetszet de nem mert próbára kiiktattam és ugyan úgy csak 35 Mbit jött vezeték nélküli módon abban a szobában ahol a router van.
Azt szeretném mellesleg megkérdezni van olyan készülék ami gigabites és Wifi szórása is hatásos?
-
twingo16v
tag
válasz nemadom-meg #66334 üzenetére
A leírás alapján jónak tűnik.
Nem szép (szerintem) , de egy routernek nem is az a dolga, hogy szép legyen.
Nem túl szerencsés, hogy elfektetni, és falra szerelni sem lehet.
Ja és árkategóriában nem egy tp link 1043 (mondjuk tudásban sem)Ha ennyit szeretnék költeni routerre, akkor tennék még hozzá, és vennék egy Synology routert.
Na de kinek a pap, kinek a papLAN! -
twingo16v
tag
válasz nemadom-meg #66332 üzenetére
Mit veszel a Tp-link helyett?
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz twingo16v #66303 üzenetére
Üdv.!
Még egyszer köszönöm a segítséged!
Feladtam.
Még csak nem is tudtam konfigolni, már megszakadt a net.
Nálam befejezte a kb. 3 hetes pályafutását. Ment vissza garanciába. Két hetet mondtak... És nem is fog kelleni, már kinéztem az utódját. Nem Tp-Link...Csalódtam a márkában...
Nem kérek hozzászólást köszönöm, mert alap gyári beállítások +1 szabály -kivéve a biztonság- mellett produkálta mindezt. Az elődje ugyanígy üzemelt 5 évig, mielőtt kihalt. Tehát ennek is mennie kellett volna.
Épp eleget szívtam vele az elmúlt időben, hogy befejezettnek tekintsem a további küszködést.
(És nem, nincs baj a bejövő jellel.)További jó diskurálást a témában!
"... Ha eszek, elálmosodok. Ha alszok, megéhezek..."
-
bnorci71
addikt
V4 +LEDE
ami eddig ment, HDD mount és szamba megosztás, mDLNA, Transmission
a HTPC átveszi mindezt a routertől, viszont a HDD-t kikapcsolva lehúztam a routerről, eszembe se volt, hogy már nem lesz újra csatlakoztatva.
Routert elindítottam és a szamba megosztásnál töröltem az útvonalat, mDLNA pipát kivettem hogy ne menjen feleslegesen, Transmission szintén. Újraindítás.
Kell még valamit tennem vagy ez így OK.
Router megy net van szóval hiba nincs"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Adott egy WR1043ND v3 router, gyári firmware-rel. A probléma az, hogy a router-től kicsit távolabb lévő szobában már nagyon gyenge a wifi jel, gyakorlatilag nincs. A kérdés az, hogy Openwrt-vel ez a "hiba" javítható-e? Ha nem, akkor milyen (ezzel kompatibilis) wifi jelismétlő eszközt tudnátok javasolni?
Előre is köszönöm a tippeket!
-
Gelmi
tag
Köszönöm gyors válaszod !
A környezet kialakítása hasonló lesz mint nálunk .
Egy nagy Tv és egy egyszerűbb laptop és ha ott összejön a család akkor vagy 8-10 okos telefon.Laptopon keresztül időnként online filmek és skype videótelefonálás.
Bírni fogja ?
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében!
-
sziku69
őstag
Tehát ez a sima reapeter jó megoldás arra amire használnám. Gondolom. Vagyis arra, hogy csak egy bizonyos helyen használom csak a lakáson belül. Csak azért hogy ott erősebb legyen a jel. Mint egy asztali gépet használom a laptopot, egy dokkolóban. Jól gondolom?
A lakáson belül a többi helyre már megvan oldva a jelerősítés.
-
-
Gelmi
tag
Sziasztok !
Kb 3 éve használok egy ilyen routert WR1043ND v2 00000000 és nagyon elégedett vagyok vele
Anyám rövidesen városlakó lesz mint én és ezért szeretném rábeszélni egy ilyen router vásárlására .
De mint látom már szinte csak v4-es jelölésűeket lehet kapni .
A kérdésem az mennyiben különbözik az a V2-től ?Válaszokat előre is köszönöm !
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében!
-
suste
veterán
válasz sziku69 #66319 üzenetére
kösz, hogy szóltál!
valszeg a relayd volt már a fejemben, mert elölrébb még jó az infó:Repeater: ez a fajta kapcsolat is azt eredményezi, hogy kibővül a hálózatunk, de mint a neve is mutatja, inkább jelismétlésről van szó.......................................
.............................................................................
A beállított paraméterek:
-DHCP szerver az FŐ/ELSŐ és a MÁSODIK router LAN interfészén is be van kapcsolva. -
sziku69
őstag
válasz vargalex #66314 üzenetére
Ok, értem.
(A zte ssid-jében van egy kötőjel karakter.) ezt nem fogadta el. De írtad hogy az ott nem ssid.
Ott ahol megadom a kiválasztott hálózatot, és továbblépek. Megadom a hálózat jelszavát. Minden mást úgy hagyok ahogy alapértelmezettben van. Ok.
Ezután nem sokkal megjelenik a cliensek közt ez a hálózat. Ezután a wifi-nél hozzáadok egy másik hálózatot.
Én hagytam az alapértelmezett "openwrt"-t, majd beírtam a titkosítást stb, plusz ugyan azt a jelszót amit a másiknál is használtam. Ha jól emlékszem, Te itt kipipáltad a "lan" hálózatot. Ja és átállítottad a 20MHz-et 40-re. Én hagytam 20-on, mert a ZTE-ben is ott van. "mentés, alkalmazás. Nem csináltam reboot-ot. Gondolom nem kell.Az elején, resetelés után a böngészőbe beírtam az alapértelmezett 192.168.1.1-et. Majd a jelszó változtatás után a lan-nál átírtam az előzőt 192.168.2.1-re, és dhcp tiltása kipipálva. Ezután még vissza tudtam lépni a böngészőbe írt 192.168.2.1-el.
Lehet hogy itt már fix címet kéne adnom a TCP/IPv4-nél? Viszont ha fix címeket adok, akkor utána a tudom használni egy másik wifi hálózaton?
Kicsit eltévedtem itt az "átjárók, maszkok dns-ek stb útvesztőjében![ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz sziku69 #66313 üzenetére
Szia!
Mi nem érvényes karakter abban az SSID-ben? És hol akarod azt megadni? A Hálózat neve default-ban wwan. Ez az interface neve lesz, nem SSID. Ott természetesen érvénytelen ez a név.
A videónál jobban leírni nem tudom, azt kell követni végig.
A Linksys router-ben valószínűleg BroadCom Wifi van, az tud bridged client mode-t. Az Atheros ilyen nem tud, ezért kell más hálózatban lenniük.Alex
-
sziku69
őstag
válasz vargalex #66308 üzenetére
Egy újraindítás jót tett a zte-nek.
Így már megjelenik a listában.
A videód alapján próbáltam meg a repeater verziós csatlakozást. Valamiért nem jön össze.
Amikor csatlakozok a hálózathoz ("csatlakozás a hálózathoz") akkor be kell írni a hálózat nevet is, vagy csak a jelszót?
Ugyanis a hálózat név DIGI-01020909. Vagyis ugye van benne olyan karakter is amit az openwrt nem fogad el.
A videódban azt látom, hogy csak a jelszót írod be ebben az ablakban.
Valamint a hálózat hozzárendeléseket sem értem.
Wifivel kapcsolódom a fő routerre. ZTE digi
A tp-linkhez vezetékkel szeretnék elsősorban kapcsolódni. Dokkolóra van kötve a lankábel és így csatlakozik a laptophoz.
Használom a zte routert wifin is, de akkor nincs dokkolóban a laptop.Mivel nem értek hozzá, nekem elég ködös, hogy pl. milyen hálózatot rendeljek az egyik, vagy a másik hálózathoz a repeater beállításánál.
Valamint pl. a ddwrt-nél (linksys router) jó volt az a beállítás is, hogy 192.168.1.xxx Ennél miért kell 192.168.2.1 ?
-
woodworm
veterán
válasz nemadom-meg #66311 üzenetére
Ez nem vita, egy problémára kérdeztem rá, ha még emlékszel az első kérdésemre, hogy miért kellett másikat keresni, nem kötözködésből tettem fel. Ugyanis hidd már el, a két fájl hash kódja megegyezik, tartalom összehasonlításra ugyanaz.
Az, hogy a másik problémádra nem tudtam közvetlen információt adni, miért bűn? Nincs élő tapasztalatom a kérdésben, wiki-s leírást bárki tud. Többet érsz olyan tanácsával, aki használja is a funkciót.
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz woodworm #66299 üzenetére
Nem vitatkozom veled.
Végül is: "itt voltál mellettem végig, és láttad, hogy azzal is működött"!
Már ha ennyire biztos vagy a dolgodban... Ám, építő jellegű segítséget nem adtál. Mind1..."twingo16v": Neked köszönöm a segítséget! Teszek még egy próbát, és remélem menni fog amit szeretnék.
A képed alapján megcsinálom, és majd referálok, hogy jó-e."... Ha eszek, elálmosodok. Ha alszok, megéhezek..."
-
sziku69
őstag
Szia! 2,4-en megy. Itt van róla egy kép. a csatornát azóta már átállítottam.
Milyen beállítás kell még?
[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Alex féle openwrt van a routeren. Szeretném jelerősítőként használni. A fő router egy digis zte wifis. Viszont ha az openwrt-ben rámegyek a hálózat felderítésre, nem látja a zte hálózatát. Minden más hálózatot lát. Csatornaváltással már próbálkoztam a zte-nél.
Vajon miért nem látja? -
nyimsolt
tag
válasz twingo16v #66301 üzenetére
Egészen januárig ezt a v1-es router dolgozott itthon is, nyugdíjjaztam, mert nem tudta a 240 Mbit-es UPC netet. Hibátlanul tette a dolgát, sosem volt vele bajom. Havi 1x rutinból újraindítottam.
Most "csak" az a bajom vele, hogy a DDWRT-s firware-el nem működik stabilan a Client Bridge funkció. Lehet azért mert öreg router és az új ASUS routerrel nem "értenek szót" és az N-es jel nem működik jól a TPLINK-en. De az is lehet, hogy a kondik fáradtak el és emiatt instabil a Client Bridge a TP-Linken....
Nem tudom melyik lehet a gond... nem szívesen forrasztok ha nem kell...Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
twingo16v
tag
válasz nemadom-meg #66298 üzenetére
Szia!
A LEDE alatt az internetet úgy tudod korlátozni egy adott eszközre, hogy hozol létre egy forgalmi szabályt az eszköz MAC címéhez.
Pl így:
És kézzel beállítod az idő intervallumot, mert ha nem gy teszed nem működik.
Pl.:
-m time --localtz --timestart 20:40 --timestop 06:00 --weekdays Sun,Mon,Tue,Wen,Thu
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy egy v1-es routerre hogyan lehet rácsatlakoztatni egy USB-s kamerát? (melyen keresztül majd egy madárodút szeretnék figyelni online)
-
twingo16v
tag
válasz nyimsolt #66297 üzenetére
Szia!
Tápom volt itthon (12V 2A-es), 2db 470uF 16V-ost cseréltem 470uF 25V-osra a rurer alplapjának táp áramkörében, és volt egy szűrő kondi a proci mellett, és egy a rádió mellett, 470uF 10V, ezeket 470uF 16V-ra cseréltem.
Ha jól emlékszem!Most anyuméknál van a v1-es, és hibátlanul működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest