-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rocko66
aktív tag
válasz
vargalex #7793 üzenetére
Szia.
Köszi.
Most már fel van csatolva a HDD.
De most meg már a transmission nem megy
Rámegyek,hogy webes felület megnyitása,előjön a transmission felülete,majd töltenék fel egy torrentet,de nem engedi,nem csinál semmit.
Amikor másodszor megyek a webes felületre már a feltöltés ablak sem jön be...
Beállítások így néznek ki:Most jelenleg ott tartok,hogy a meghajtót meg bírom nyitni,de ha hozzá akarom adni akkor nem jelenik meg semmi:
-
sanzi89
addikt
válasz
kaciokos #7792 üzenetére
Én is tesztelgettem tegnap kicsit a dolgot, többféle fájllal, többféle forrásból. Van ami hibátlanul ment, van ami kicsit akadt, van ami nagyon. Például - nem röhögni, csak teszt volt - egy 720p-s Barátok közt rész hiba nélkül lement, egy rész Family guy egyszer vagy kétszer akadt meg, egy rész Big bang theory kb 5 percenként akad meg, míg egy rész Trónok harca majdnem percenként megakadt. USB-ről minden fájlt hiba nélkül játszik, és PC-ről hibátlan a Trónok harca - a többit nem próbáltam -. Ahogy észrevettem nem csak a hang akad meg, hanem a kép is.
-
kaciokos
őstag
válasz
sanzi89 #7782 üzenetére
Nálam Vargalex firmware-e fut, és szintén Samu tévé, és nálam is néha elnémul a hang 1-2 másodpercre, de nagyon ritkán, mondjuk egy film alatt egyszer. Közben a kép folyamatos. És ezt csinálja ugyanúgy full HD tartalommal és 640x480-as avi-val is.
Mivel nálam szerencsére nagyon ritka, én nem nagyon foglalkoztam ezzel.
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Jelentem jó lett a router,a kábelmodem áramtalanítása után.
Viszont most szerettem volna felcsatlakoztatni a 160GB-os HDD-met amin rengeteg film van.(Előző wdr 3600-as routerral szintén vargalex firmware alatt torrentezésre használtam)
Most szeretném felcsatlakoztatni,de csak egy pár kb-os meghajtót enged felcsatlakozni.
Az előző routerral letöltött tartalmakat nem látom...Valakinek ötlet?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7777 üzenetére
Poli27 firmware-jével is beakad. Plusz valamiért csak IE-ben tudtam torrentet hozzáadni a Transmission webfelületén, Chrome alatt nem., de igazából ez mindegy is.
Kész, befejeztem, 2 napot kúrtam el a dologgal, úgy tűnik túl nagy elvárás 2014-ben nézni egy 720p-s mkv-t egy 150k-s TV-n egy jobbnak mondott routerrel.
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Visszajött a wdr 3600-as routerem(kaptam egy zsír újat)Felraktam a vargalex féle open wrt firmwaret.
(De itt megakadtam a net beálításnál)Adott ugye a wan és a lan port,de ha a lan-on a statitus kapcsolatot beállítom dynamikusra akkor a routert csak resettel tudom életre kelteni.
A wan port dynamikusra van alapból állítva ha bármi másra állítom nem történik semmi...
Ha a helyi kapcsolatoknál rámegyek a hibaelhárítóra akkor a hibaelhárító azt írja ki hogy a dns kiszolgáló nem válaszol...
Valamit a wan és vagy a dns beállításoknál kell állítani csak nem jövök rá hogy mit...
Pedig az előzön sikerült belőnöm csak már nem emlékszek mit állítottam.
Köszi előre is a segítséget! -
suste
veterán
válasz
sanzi89 #7759 üzenetére
poli27 fw a vargalex alapján készült, mindent ugyan úgy kell csinálni benne, csak nincsen NTFS támogatás és ushare
de most megmondom neked, hogy ua lesz a helyzet poli27 alatt
egyedüli dollog ami belszólhat ebbe, az az újabb libffmpeg_mini, ha tényleg a codec-kel van baj -
sanzi89
addikt
Azért nem keverném ide a torrent beállításokat, mert torrent nélkül - értsd egy torrent se volt a transmissionben leállítva se - is akadt önmagában. Csak kíváncsiságképpen írtam mi történik, ha mellette fut a transmission, mivel itt többen írták, hogy akkor sincs gondjuk vele.
A keret egy Kolink USB3.0-ás cucc, benne egy 1TB-os WD Green 100/100-as HDD.
A videók nem sajátok, letöltött anyagok.
Délutánra szerváltam egy Raidsonic keret egy 80-as HDD-vel, egy WRD4300-ast meg találtam frissítést a TV-hez. Utána feladom és vagy visszatérek az ASUS-hoz (pedig ebben is csalódtam) vagy muszáj lesz építeni egy Home szervert és elfelejtem ezeket az egybe cuccokat.
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #7756 üzenetére
10+Mbit torrent és 720P dlna már nem biztos hogy elmegy egyszerre, de azért ez is sokminden mástól is függ:
-HDD hogy bírja a párhuzamos írást/olvasást?
-torrent hány szálon tölt, mi a max peer?
-transmission cache méret
-egyéb transmission beállításokde a 2 fölötti load is árulkodik,hogy ez már sok neki
viszont a 07-08-cal nem kéne szaggatniaesetleg codec problémára gondolnék még, de mivel több filmmel kipróbáltad így talán ez is kilőve (hacsak nem valami saját készítésű mind, egyfajta kódolással)
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7752 üzenetére
Ma reggel teljesen újrahúztam a routert, újraraktam a firmware-t, de ugyanúgy akad a cucc.
A setup lépései - kérdés mi lehet benne a rossz? -
1. Jelszó megváltoztatása
2. HDD formázása
3. Transmission jelszó módosítás, egy torrent letöltése
4. miniDLNA bekapcsolása
És ennyiSzóval úgy gondolom ezen nem nagyon van mint elrontani.
Délután kipróbálom egy másik külső HDD-vel és kölcsönbe egy WRD4300-assal, kíváncsi leszek.
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #7743 üzenetére
1: szerintem a TV-ben csak 100Mbites lankártya van, így nem érdekes a gigabites kábel
2: de a 3-4MB/s-nek a 100ason is lazán át kell mennie (nálam is 100-on csatlakozik luci szerint, és simán átmennek a 720P-k)
3: ha ext4 a fájlrendszer akkor tuti bírnia kéne, és ha mégis szaggat (az FTP-s tesztet is figyelembevéve) inább a tv lesz a hibás
próbáltad már laptop-router-tv kapcsolásban a laptopon futó médiaserverrel esetleg? -
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #7741 üzenetére
Igen, tesztelt, gigabitet bíró Cat5e kábelen.
-
-
sanzi89
addikt
Beállítottam a routeren a miniDLNA-t a rákötött 1TB-os HDD-re. Egy teszt 720p-s mkv aminek 3950kbps-os a bitrátája meg-meg akad néha egy Samsung TV-n. Mellette semmi se futott, se torrent, se semmi, a terhelés 0.7-0.9 között mozog. Ezt nem kellene elbírnia a routernek?
-
Dadan01
senior tag
Hogyan tudom frissíteni a minidlna-t? Az opkg által felajánlott (1.0.24-1) verziónál van újabb, pl 1.1.2, én ezt szeretném felrakni.
-
válasz
Intruder2k5 #7735 üzenetére
nem próbáltam, csupán kíváncsiságból állítottam be először a routeren 2.4 és 5 GHz sávra is azonosan mindent (ssid, jelszó...stb), és a telefon párhuzamosan felcsatlakozik mind a kettőre.
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #7735 üzenetére
Nem akarom túlizgulni a dolgot, 90%-ban lanon megy a kommunikáció, csak a gyári max 72Mbps-es kártyát gondoltam, hogy lecserélem és utána akartam érdeklődni, hogy ilyen routerekhez milyen kártyát érdemes venni ebbe a laptopba, de akkor a válasz az Intel 6205 lett.
-
válasz
sanzi89 #7733 üzenetére
Nem feltétlen kell két router, elegendő egy router, és két-három kliens a router max sávszélének kihasználásához! Ha sebességet akarsz, használj UTP kábelt, remek eredményeket lehet elérni rajta! Vagy vegyél AC-s routert, AC-s klienssel, ott nem lehetetlen a ~400Mbps átviteli sebesség se!
kali, ez ugyancsak lehetséges, de ettől még mondjuk egy egy szálas letöltés nem fog a két sáv összeadott sebességével menni!
-
pedig a router részéről működik a szimultán dual band, tehát nem vakítás az, csak ugye ellenoldal is szimultán dual ban tudású kell(ene).
oprendszer terén nem kell a win 9-re sem várni ennek kapcsán.
halkan jegyzem meg, hogy már az iphone 5s telefonom is tudja, hogy azonos időben/párhuzamosan felcsatlakozik a routerem által szórt 2.4 és az 5 GHz sávra is!sanzi89; nem, csak a 2 antennás, 300-as n szabványos kapcsolat esetén annyi a korlát, létezik 3 antennás és 3*3:3 mimo képes router és ellenoldal is, ahol már 450-es kapcsolat adott 2.4 és 5 GHz esetén is.
ac szabvány esetén meg jóval 450 felett is megy a sebesség, a többszöröse is lehet, de az már más téma. -
sanzi89
addikt
Értem. Tehát akkor értelmes keretek között miniPCI-e-es csatlakozóval a 300Mbps sávszél jelenleg az elméleti maximum? És ezt a sávszélességet választhatom vagy 2,4GHz-en vagy 5GHz-en?
@Intruder2k5
Ezek szerint jelenleg még úgy lehet értelmesen kihasználni a marketing max sávszélt, ha két routert kötök össsze WiFi-n keresztül? Router-kliens kommunikációnál a fenti 300Mbps a max? Most ugye ne vegyük az USB-s és asztali gépbe rakható modulokat.Mert ha így van ahogy mondjátok megveszem 2.5k-ért az Intel 6205 kártyát és megoldva a probléma.
-
-
válasz
sanzi89 #7729 üzenetére
működik, de ha csak két antenna van kiépítve, akkor olyan modult is kell venni, mert amin három antennás csati van, annál probléma az üresen hagyott - fordított esetben megoldhatóbb lenne.
nekem is 6205 van az egyik notimban, 2.4 GHz sávon is 300-as, és 5 GHz esetén is 300-as, mindkét esetben 2*2 mimo képes - de ezt a 300 adja is -, 2 antennás, így passzol a tl-wdr3600 routeremhez.
routereknél szokás az n600, n750, n900 kiírás, már ha szimultán dual band képes típusról van szó. -
sanzi89
addikt
Hát, hazudnék ha azt mondanám, hogy maradéktalanul értem amit írsz.
Egyáltalán fog-e működni az 5GHz a notebook-ba épített régi antennával? Illetve a notebookban csak 2 darab antenna csatlakozó van, így gondolom a 3*3 mimo kiesik, és csak a 2*2 mimo marad, vagyis ebben az esetben a legoptimálisabb esetben is 300+300Mbps az elméleti max sebesség? Valamint hiába kutatok, ilyen kártyát nem találok sehol, csak 300Mbps-es max sebességeset. -
válasz
sanzi89 #7726 üzenetére
létezik szimultán dual band kapcsolat, a tl-wdr3600 és a tl-wdr4300 tudja, már csak olyan ellenoldali wifi modul kell, ami szintén képes rá.
a 6205 korrekt típus, bár csak 300-as, de a tl-wdr3600 is annyi mind a két sávon, amennyiben találnál olyan wifi modult, ami 5 GHz esetén 3*3 mimo képest, azt is csak a tl-wdr4300 lenne képes kiszolgálni, 2.4 GHz sávon meg ott is marad a 2*2 mimo.ampulla; ilyen szempontból nem lehet adott következtetést levonni, a csak 2.4 GHz képes modul is lehet mimo képes, nem csak a 2.4 és 5 GHz képes, de nem szimultán dual band, és a 2.4 és 5 GHz képes szimultán dual band tudású.
-
sanzi89
addikt
Nem teljesen témába vágó kérdés, de mégis ide kapcsolódik. A WRD3600-hoz otthonra, meg egy WRD4300-hoz a melóhelyre vennék WiFi kártyát egy Acer E1-531-es notiba a gyári Broadcom BCM4313gn helyett. Ki milyen miniPCI-E kártyát javasol, amivel a lehető legnagyobb sávszél kihasználható és Dual-Band kompatibilis? Illetve hogyan kell elképzelni ezt, hogy 300Mbps 2.4GHz-en és 300 Mbps 5GHz-en? Vagy egyik, vagy a másik, esetleg szimultán működik mindkét kapcsolat, és duplázódik az elvi sávszél?
Egy Intel® Centrino® Advanced-N 6205 megfelelne eBay-ről? -
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7723 üzenetére
/var/run/minidlna-t írja mint database dirt, putty/mc-vel behatolva az adott könyvtár üres
-
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7721 üzenetére
És azt hogyan?
-
-
Dadan01
senior tag
Minidlna problémám van:
Az első hdd amit rádugtam a routerre nem vált be, illetve a külső ház nem viselkedett rendesen.
Nagyjából 15 percig ment szépen a torrent is és a minidlna-n keresztül a lejátszás, de onanntól
kezdve leállt a hdd és fel sem éledt. Most szereztem egy másik házat, ugyanaz a vinyó, ftp megy, de a minidlna nem éled. Próbáltam újraindítani a szolgáltatást, megváltoztattam a nevét is (az változik), de telnettel ha kényzerítenék egy frissítést ezt kapom. Ez azért is gond, mert az a videó már rég nincs a vinyón, amit megosztásban mutat.root@OpenWrt:~# minidlna -R
[2014/06/01 22:58:49] getifaddr.c:69: error: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): Cannot assign requested address
[2014/06/01 22:58:49] getifaddr.c:69: error: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): No such device
[2014/06/01 22:58:49] minidlna.c:754: No IP address automatically detected!
[2014/06/01 22:58:49] minidlna.c:779: error: Usage:
minidlna [-d] [-v] [-f config_file]
[-a listening_ip] [-p port]
[-s serial] [-m model_number]
[-t notify_interval] [-P pid_filename]
[-w url] [-R] [-V] [-h]pls hlep
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #7717 üzenetére
Az a fenti ketto amit irtam.
Lényeg hogy azok akkor jók.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #7715 üzenetére
De, a fenti kettő olyan, csak a legutolsó boot-os.
-
-
-
GIJoe
addikt
Üdv, épp most brickeltem a dobozt, open wrtről szerettem volna a gyári fw re visszaváltani, de nem jött össze.
Most csak villog a drága a mtd -r write /tmp/fw.bin firmware parancs után lefutott az update, és azt írta cant erase the firmware... Van e esélyem életet lehetni belé, van e működő Jtag? -
poli27
veterán
válasz
vilmos.nagy #7699 üzenetére
Felejtsd el az ntfs-t linuxos filerendszer kell hozzá különben szart sem fogsz vele érni olyan lassú lesz!Telnettel udsz belépni ott jelszo aztán sssh val is be tudsz már lépni, letöltöd a luci és van webes felületed!
-
Plehboj
tag
DLNA témában tudna valaki segíteni ? Vargalex-es firm van a routeremen, és szeretném a média
file-jaimat távolról (nem LAN-on, hanem internet-en) elérni. Az elérés alatt azt értem, hogy pl okostelefonon
szeretnék lejátszani egy filmet, ami nem a telefonon van, hanem a routerre dugott wincsin.
A DLNA/Samba megosztás helyi hálózaton remekül működik, de interneten keresztül erre van valami bejáratott egyszerű megoldás pl vargalex repo-ban van hozzá külön telepíthető csomag ?
OpenVPN telepítése megoldás lehet erre vagy van ennél egyszerűbb valami... ? -
Zoolesz
csendes tag
válasz
vilmos.nagy #7702 üzenetére
Jó kérdés neked kell igazán eldöntened, te tudod hogy sokat cipeled és sok helyre akkor ntfs vagy kevés helyre esetleg kevésszer akkor valami drivert ami látja és nincs gond.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Stefi_dzsi #7696 üzenetére
Amikor nekem csinált ilyet, akkor elvileg csak reboot után érvényesítette az 5ghz ki/bekapcsolására vonatkozó változásokat.
-
kaciokos
őstag
válasz
És még egy kérdésem lenne:
Egy apró kérdésem van így elsőre: ha a fentebb leírtak szerint rakok a saját routeremre egy külső HDD-t, arra ntfs fájlrendszert, azon pedig virtuálisan egy ext3(4?)-at; az ntfs-re minden adatot, az extre pedig programokat tervezek rakni. Szóval ha szeretném a HDD-t „kihúzni”, s cipelni magammal, akkor azt hogyan tudom megtenni? Gondolom annyira nem egészséges, ha csak „lerántom” a routerről.Ha a vinyón programok is lesznek, akkor csak úgy egészséges lehúzni, ha előtte kikapcsolod a routert, és csak akkor kapcsolod vissza, amikor már visszadugtad. Ha már mindenképp le akarod húzigálni a vinyót, én a helyedben inkább egy pendrive-ot is beledugnék, arra tenném az extroot, és a vinyón csak adat maradna. Persze így is le kellene állítani pár szolgáltatást, ami az adatokat használja (torrent, dlna, ...), és unmountolni a vinyót, mielőtt lehúzod, de legalább nem kell lekapcsolni a routert. Vargalex-nek van ez utóbbira egy jó kis script-je.
-
Zoolesz
csendes tag
válasz
Hali!
Én kezdetekben még ezt a Leírás-t használtam
azóta már sajátot írtam, mert sajnos elég sokban van hiba.Igen mindent a csomagkezelővel tudsz majd felrakni, majd ha mér lesz Luci akkor akár Lucin belül is tudsz majd csomagokat kezelni
NTFS-t nem biztos hogy olyan jó ötlet az igaz, hogy hurcolni lehet de iszonyatosan leterheli a routert ha dolgozol vele.
HDD-t tényleg nem egészséges csak úgy lehúzni főleg hogy ha sok cuccod van fent fele lehet onnét fut, a leírásban amit adtál van ez a rész nano /etc/init.d/merevlemez és ha így csinálod akkor utána a merevlemez START/STOP/RESTART parancsokkal tudod vezérelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- The First Berserker: Khazan
- Vírusirtó topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest