-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
vilmos.nagy #8004 üzenetére
Szia!
A képen balról a második led a sys led. Én napnak mondanám. Failsafe módban nagyon gyorsan villog.
-
vilmos.nagy
tag
válasz
vilmos.nagy #8003 üzenetére
Pf, na ilyet is régen b*sztam. Néhány YT videó megnézése után hajlandó volt az ssh csatlakozni, s volt minden, már van LuCi is, működik...
Elnézést a vaklármáért.
Ellenben rájöttem arra, hogy nem az a sys led, amit én annak gondoltam, mert az „űrhajó” rendes indítás után is ugyanúgy villog. Akkor világosítsatok fel, pls, melyik a sys led?
Üdv
Vili -
suste
veterán
válasz
vilmos.nagy #8001 üzenetére
hosszan nyomva tartott resetet próbáltad (HR)?
(telneten/SSH-n ilyen esetben egy "firstboot" parancs elvileg alapra állítja, de most már ez nem segít) -
poli27
veterán
válasz
vilmos.nagy #7699 üzenetére
Felejtsd el az ntfs-t linuxos filerendszer kell hozzá különben szart sem fogsz vele érni olyan lassú lesz!Telnettel udsz belépni ott jelszo aztán sssh val is be tudsz már lépni, letöltöd a luci és van webes felületed!
-
Zoolesz
csendes tag
válasz
vilmos.nagy #7702 üzenetére
Jó kérdés neked kell igazán eldöntened, te tudod hogy sokat cipeled és sok helyre akkor ntfs vagy kevés helyre esetleg kevésszer akkor valami drivert ami látja és nincs gond.
-
kaciokos
őstag
válasz
És még egy kérdésem lenne:
Egy apró kérdésem van így elsőre: ha a fentebb leírtak szerint rakok a saját routeremre egy külső HDD-t, arra ntfs fájlrendszert, azon pedig virtuálisan egy ext3(4?)-at; az ntfs-re minden adatot, az extre pedig programokat tervezek rakni. Szóval ha szeretném a HDD-t „kihúzni”, s cipelni magammal, akkor azt hogyan tudom megtenni? Gondolom annyira nem egészséges, ha csak „lerántom” a routerről.Ha a vinyón programok is lesznek, akkor csak úgy egészséges lehúzni, ha előtte kikapcsolod a routert, és csak akkor kapcsolod vissza, amikor már visszadugtad. Ha már mindenképp le akarod húzigálni a vinyót, én a helyedben inkább egy pendrive-ot is beledugnék, arra tenném az extroot, és a vinyón csak adat maradna. Persze így is le kellene állítani pár szolgáltatást, ami az adatokat használja (torrent, dlna, ...), és unmountolni a vinyót, mielőtt lehúzod, de legalább nem kell lekapcsolni a routert. Vargalex-nek van ez utóbbira egy jó kis script-je.
-
Zoolesz
csendes tag
válasz
Hali!
Én kezdetekben még ezt a Leírás-t használtam
azóta már sajátot írtam, mert sajnos elég sokban van hiba.Igen mindent a csomagkezelővel tudsz majd felrakni, majd ha mér lesz Luci akkor akár Lucin belül is tudsz majd csomagokat kezelni
NTFS-t nem biztos hogy olyan jó ötlet az igaz, hogy hurcolni lehet de iszonyatosan leterheli a routert ha dolgozol vele.
HDD-t tényleg nem egészséges csak úgy lehúzni főleg hogy ha sok cuccod van fent fele lehet onnét fut, a leírásban amit adtál van ez a rész nano /etc/init.d/merevlemez és ha így csinálod akkor utána a merevlemez START/STOP/RESTART parancsokkal tudod vezérelni.
-
poli27
veterán
válasz
vilmos.nagy #7697 üzenetére
Ha nem kész buldet teszel van ara figyelj, hogy a tunkban nincs webes felület,csak parancssorból lehet konfigolni amig le nem töltöd hozzá a lucit!A másik fele, valszeg exroot is szükséges lesz ha sok csomagot akarsz feltenni,mert nem férsz el a routeren!Gyárira a Factory kell, owrt-owrt re sysupgrade!
-
Tamarel
senior tag
válasz
vilmos.nagy #7687 üzenetére
PÜ akart lenni...
-
válasz
vilmos.nagy #7689 üzenetére
nem nagyon tudok rosszat mondani, sokat letelepítettem ilyenből is különböző környezetekbe, és nincs jellemző probléma, a pozitív tapasztalatok alapján magamnak is beüzemeltem egyet januárban, ami azóta is hibátlanul működik.
bírja a terhelést, sosem fagyott le vagy indult újra hiba miatt, és wifi tekintetében is nagyon okés - bár én csak gyári firmware alatt használom, így anno sem futhattam volna bele a moddolt firmware alatt korábban említett, azóta már javított hibába, ami amúgy érintett volna, mivel 1.4 zöld ledes verzió -, pedig 150 lakásos panelről van szó, sok elérhető idegen hálózattal. -
válasz
vilmos.nagy #7687 üzenetére
szia,
moddolt firmware szempontjából van különbség a verziók között, mert a gyártó úgy középtájt eszközölt egy kis változtatást a wifi tekintetében, amit eleinte nem követtek le a moddolt firmware verziók - a gyáriak természetesen igen -, és ez problémát okozott a wifi szórás tekintetében, a problémáról és javítás módjáról itt olvashatsz bővebben; link
mostanság már az újabb veziókat árulják, de mióta moddolt firmware alatt is orvosolták a problémát, azóta nincs jelentősége.
Új hozzászólás Aktív témák
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest