-
IT café
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco78
tag
kicseréltem a ventit a tápban végülis egy sharkon silent ment bele mert itt a környéken nem találtam ac-t elötte kipróbáltam és teljesen hangtalanul ment.
Meg szerencsére mert a beépités után majd a guta ütött meg mert a csikorgó folyamatos zörgés ami a tápból jön nem szűnt meg!!!
Mi a fene lehet ez????
Segitsetek mert baromi idegesitő meg lehet veszélyes is lehet?Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
*Ropi*
félisten
Kicseréltem a 700-as FSP Epsilonomban az MGA12012HB-O25 Protechnic Electric 12VDC 0.45A 87.85 CFM 2400rpm 38.3 dBA-t egy Noctua NF-S12B FLX-re. Hangja semmi, és a légszállítása is nagyobb. Ezzel együtt 7 ilyen ventillátor van a házban, de még mindig a winchesterek a leghangosabbak...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Stirbi
addikt
válasz DonThomasino #249 üzenetére
nekem is ilyen s-flex 800rpm-es van fixen forgatva az fps bluestorm II 400w-ban.
[ Szerkesztve ]
-
patai0122
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne h van egy Forton Atx 400PNF tápom és mostanában hangos a ventije sztem csapágyas. Kiszeretném cserélni erre a ventire:
http://www.pcx.hu/termek/coolink-swif2120p-ventilator-40204
Légszállítása nagyobb mint a gyárinak a tápban de a fordulatszáma nem 2200rpm hanem csak 1200. Nem tom sokat befolyásolna-e melegedésben?[ Szerkesztve ]
A tyúkbél adja a gépnek a lelket:D
-
patai0122
csendes tag
http://www.pcx.hu/termek/coolink-swif21201-ventilator-42277 vayg esetleg még ez jó lenne?
-
patai0122
csendes tag
Aham de akkor a 127cm3/h-s megfelelne szerintetek?
-
DonThomasino
veterán
válasz patai0122 #261 üzenetére
KÖBMÉTER/ ÓRA
vagy
CFM
Ez a két mértékegység.Amit te írtál olyan dimenzió sztem nem létezik.
Javaslom olvass vissza elég jól le vannak írva ezek a dolgok.
Az átváltás hoz használj kalkulátort.A Coolink 120P mehet vagy még
Scythe ami sztem jó lehet.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
patai0122
csendes tag
válasz DonThomasino #264 üzenetére
igen bocsesz látom elírtam nem cm3/h hanem m3/h akart lenni. Köszönöm az infókat!!
-
Sz.L.
aktív tag
Sziasztok,
A minap Disciples III Resurrection alatt elkezdett zörögni a tápom.
Szétszedtem, és megdöbbenve láttam, hogy nem lehetséges "kenést" adni a ventinek.
A kupak, mialatt a tengely leledzik, bele van ragasztva a venti házba.
Nos, a ventit nemes egyszerűséggel kukába vágtam -nem, nem tudom milyen voltVan itthon egy új Arctic F12 -em. ( 96,8 m³/h, 57 CFM, 1350RPM)
Szerintetek jó lesz a Gigabyte superb 720 -ba?
Ha túlmelegszik, úgy is lekapcsol. Vagy nem?!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Sz.L.
aktív tag
válasz DonThomasino #267 üzenetére
"Nos, a ventit nemes egyszerűséggel kukába vágtam -nem, nem tudom milyen volt "
Jelenleg a Gigabyte-al levelezek, hogy megtudjam mit ajánl helyette
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Tibl
tag
Hello. Olvasgattam a neten de sehol se találok leirást , vagy tapasztalatot az én gondolatomrol. Gondoltam rákérdezek mi a véleményetek??
Na most a helyzet az , hogy nekem a tápomban, ami 550wattos 2 db 8 cm venti van.
Na most én kicsit komolyabb dologra gondoltam mint egy ventillátor csere. Totál átalakitanám a tápot házilag, méghozzá ugy , hogy mivel a 2 db 8cm es venti a táp elején és hátulján van, mind a 2 öt leszedném. és a tápház alját kivágnám és oda raknék egy ultra halk 12 cm est.
A belsö 8 cm es helyét lezárnám a kölsö helyét pedig megszélesiteném.
Na erröl mi a vélemény. Köszi elöre is a válaszokat.Hardstyle i's my style ! Feel the beat !
-
Danex
addikt
hello, olyan kérdésem lenne, hogy ügyesen meglehet-e oldani a táp venti cserét (vx450) garanciavesztés nélkül? mert a gépem legtöbbször ilyen 150W-180W körül fogyaszt vagy alatta 85W (80%-ban) de full terhelésnél se megy 310W-nál többet. a Corsair oldalán néztem, hogy kb 400W-ig le van szabályozva a venti(sztem olyan 50% vagy kicsit alább) ezért gondoltam, hogy ha 1 halkabbat raknék be persze ha ügyesen meglehetne azt oldani, hogy a garancia is megmaradjon.
(tervem az, hogy szinte passzivan menne a gép netezés közben, és csak akkor indulnának be a ventilátorok amikor elérne 1 bizonyos hőmérsékletet valamelyik alkatrész (persze a tápban folyton menne 1 halk venti, és lényegében már csak a tápom az ami ezt megakadályozza)
-
mitkov77
aktív tag
Meg tudnád oldani, de kérdéses, hogy mennyi a táp hőtermelése? Mert ami venti belül van, az befúja a levegőt a tápba, a hátsó meg ki. Ebből arra következtetek, h sok hőt termel, amit cs így tudnak elvezetni. Meg kell nézni a ventik típusát, h mennyi levegőt mozgatnak meg, és ennek megfelelően kell méretezni az új méretesebb ventillátort.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
Fejeltsd el a passzivitást. A tápokba nem véletlenül tesznek ventillátort.
Cserélni tudod a ventit, mert csatlakozóval rögzített, de semmiképpen ne próbálkozz passzívitással.CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
-
mitkov77
aktív tag
Igazából kicserélheted a táp ventit, cs nagyobb és halkabb változatra. Meghajthatod az alaplapról is, így tudod monitorozni is a működését, persze szabályozatlanul.
Gar vesztés nem lesz, mert nem kell levágni, cs lehúzni, de ne tüntesd el mélyre.....CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz jobbacsabba #275 üzenetére
Nem tudom meglehet, de én nem tapasztaltam még, pedig szedtem már szét pár tápot. Csavar nem volt védve.. talán a rögzítésnél matrica, de arra sem emlékszem, h lett volna ilyen korlát. Meg kell nézze, ha nincs akadálya a cserének, akkor kicserélheti
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
khm... Nem hiszem.. elég erős ragasztó van a matricákon... Ameddig nem hangos maradjon a gyári... Ha meg nagyon hangos lesz azt garban javítani kell
-
mitkov77
aktív tag
válasz jobbacsabba #279 üzenetére
Nem a matrica, mint inkább a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Karex
senior tag
Sziasztok!
Kicseréltem a ventit egy fsp bluestorm 400-as tápban, mert már szegénynek igencsak volt hangja 5 év után. Mivel terhelés/hőtermelés hatására változtatja a fordulatszámot, én pedig sikeresen vettem egy olcsó ventit, hidegen indítva a gépet, az új ventillátor nem indul el.
Ha viszont tolni kell a kakaót a proci és a vga alá, akkor persze elkezd pörögni a szabályzás miatt. A kérdésem az, hogy hosszú távon lehet-e attól baja a ventinek, hogy csak magasabb feszültségen indul el, és teszem azt, kevésbé erőforrásigényes használat közben közben nem is forog?
-
Stirbi
addikt
A tápnak nem kellemes ha nem pörög ott a levegő, én ugy csináltam meg hogy először betettem egy 800rpm-es scythe s flexet és kivezettem és rátettem molex-3PIn átalakittóra és fix 800on forgott mindig, ám terhelésnél jobban jön a jobb légkavarás,szoval vettem egy 1200rpm-es scythe s flexet, ezt is ugyanugy molex to 3PIN átalakittóról van táplálva, fixen forog mindig, és nincs hangja.
Tehát ajánlom neked is ezt a ventitáplálási megoldást. Nem ajánlott egyáltalán egy aktiv hütést igénylő tápot légmozgás nélkül használni!
-
Karex
senior tag
Hmm, tulajdonképpen 10p üresjárat után is beindítja a ventit, szóval a tápnak sem érdeke, hogy megfőzze saját magát.
Valamint fél nap aktív használat után sem volt semmi probléma.Szóval én a tápot nem félteném a túlmelegedés miatt, illetve közvetve mégis. Azaz továbbra is kérdés, hogy a venti nem megy-e tönkre hamarabb az ilyen használattól? Mert akkor egy idő után tényleg nem fog pörögni...
-
mitkov77
aktív tag
Ha nincs külön power szabályzó csati az alaplapon, akkor kösd molexel 12V ágra, mert el fog füstölni a tápod.
-
mitkov77
aktív tag
eyet értek az előttem szólóval. Nem gány.. kivezeted a venti vezetékét, és betápolod. Mind1, h molex, v az alaplapra. Én utóbbiról vezérlem, és monitorozom, legalább látom mit csin
-
Karex
senior tag
-
Sz.L.
aktív tag
Szia!
Valóban nem egészséges, ha nem indul el a venti, mivel nincs semmi légmozgás.
Én egy Arctic F12-est raktam a Gigabyte superb 720-as tápomba. - bekapcsolás után azonnal indul.
(Én is inkább tápon belül maradtam.)Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Kombájn
csendes tag
Üdv Urak!
Corsair cx400-ba cserélném a ventit, SWIF2 120p-re gondoltam.
Ha ezt rádugom a tápon belüli csatira, akkor a táp fogja szabályozni a fordulatot?
Milyen ventit ajánlotok esetleg ezen kívül? -
mitkov77
aktív tag
A swif2 120P PWM-es 4 pines venti. Ha a saját tápomból indulok ki, abban 2 pines csati van, és a táp a feszültséggel, saját hőmérő diódájával karültve szabályozza a feszkót. Ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél egy olcsóbb swif2 1200 ventit. ez 800 rpm-mel forog, ami nem zajos, és tedd rá a tápra.
Másik. Ha van alaplapi power fan csatid, akkor oda kivezeted (én ezt tettem, így látom mennyivel pörög a venti) és max fordulaton használod. Nekem 1200 rom-es van benne, mert ledest használok, de kellően hűti a tápot.CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
Sz.L.
aktív tag
Szia,
Nem tudom, nem mértem
Olvastam néhány tesztet, köztük ezt is. -itt írja, hogy 5V is megy.
Nekem az volt a fontos, hogy elinduljon, utána pedig majd a táp emeli rá a feszt. -annyit amennyi kell a hűtéshez.
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #249 üzenetére
Hello!
Miért ezek közül? Szerintem a lehető legjobb választás volt a swif 120P. Bár itt a nyár, ventilátort még mindig nem cseréltem..
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #297 üzenetére
Kétségtelen, hogy nagyobb a légszállítása, viszont 37 dB megközelíti a gyári hűtőét! Nem a hang miatt lett lecserélve? Egyébiránt várom az új tapasztalatokat a scythe-el.
[ Szerkesztve ]
.
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #299 üzenetére
Értem! Valami viszont nem tiszta. Mi alapján szabályozza a ventilátort a táp? Pwm-esnek kell lennie a ventilátornak?
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- Thermaltake SWAFAN 12 RGB 120x120x25 (CL-F137-PL12SW-A)
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest