Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz mr_ricsi #899 üzenetére
Ez igaz, ha megint lesznek ilyen kellemes finom 40 fokok, mint idén. Ha addig kibírja ez a jó kis Codegen.
Egyébként kap friss levegőt bőven, mert a ház oldalában egy 12cm-es Revoltch RL026-os fújja a friss levegőt befelé, és ennek a nagyrésze megy keresztül a tápegységen.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Ma végre rászántam magam, és kicseréltem a tápegységben a ventit. Már nagyon hangos volt a gyári. Egyenlőre működik, és sokkal halkabb lett a gép is összességében.
Teljesítményben ugyebár jó az F12-es a gyári helyett papíron, ha ma nem füstöl el a táp, akkor gondolom a valóságban is jó.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Fisherhun
tag
Hali!
Lenne egy kérdésem corsair táppal kapcsolatban.
Nem rég vettem egy tx 650 es tápot és nem nagyon tudom működésre bírni a ventit terhelt állapotba sem .
Most láttam a dobozán hogy 35% ig meg se kéne moccannia de ha terhelem a gépet akkor már szerintem be kéne ,hogy induljon.Amit hajt :
Alaplap:Asrock 990Fx extreme 4
Memória:8Gb Kingston 1600MhzBlu hyper
Videokártya: 1db Sapphire HD 7870 oc
Merevlemez: 2db Sata 2 HDD Winchster 1db 250 ,1db 500
SSD 120GB ocz Sata3
1db dvd meghajtó
3db 12cm házventilátorA tápegység gyengén langyosodik ha terhelve van.
Mi a véleményetek gariztassam vagy ez így teljesen normális??
(Induláskor felpörög a venti tehát müxik)
Válaszotokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz mr_ricsi #895 üzenetére
Már visszaraktam.
Am így alapon érzésre nem nagyobb a légszállítása mint a ledesnek de néha elégé fel tud pörögni na akkor hangosabb is de nyomja rendesen a levegőt, itt a ledes már jól elmaradna tőle.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Hi
Lecseréltem a tápom ventijét (CTG-500) egy zöld ledes cooler master TLF-s12-EG-GP-re. A gyári ventije elég brutálisnak tűnik ehhez képest, sokkal gyorsabb és nagyon erős -de hangos is!!
Elegendő ez is.A tápomban nem tudja valaki van e hővédelem?
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
pcsabat
őstag
válasz skilled88 #890 üzenetére
attól a scythe-tól megsüketülsz az tuti
Olyat nézz bele ami azonos feszültségen indul mint a gyári és maximum 10%-al kisebb a légszállítása mint a yate loon-ak. Feleslegesen nem kell bele ilyen brutális teljesítményű venti és csak hangosabb lesz tőle sokkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
McDog
aktív tag
Sziasztok!
A Gigabyte tápom kezd hangosodni, és van egy bevált, halk ASUS ventim, amit gondoltam beépítek.
Az ASUS ventit nézve viszont kék-narancssárga-zöld vezeték található.. se fekete, se piros....
Nem tudja valaki, hogy itt melyik felel meg a feszültségnek és melyik a testnek? -
skilled88
tag
Reggelt!
Nem akarok hülyeséget írni ,de
Yate Loon 120mm D12SH-12 ventit szeretnénk cserélni ..mit tudtok ajánlani helyette ??
Én a Coolink 2120P néztem aminek a tulajdonsága
Méret: 120 x 120 x 25mm, Légszállítás: 60, 4-127, 6 m3/h, Zajszint: 8, 5-27, 1dB/A, 800-1700rpmvagy a ..
Scythe Gentle Typhoon 120mm 5400rpm
Méretek: 120 x 120 x 25 mm
Súly: 205 g
Ventilátor sebesség: 5400 rpm
Zajszint: 50,5dBA
Légszállítás: 150,1 CFM = 255 m³ / h
Fogyasztás: 13,68 Wesetleg..
Be Quiet! Shadow Wings T12025-HR-2 12 cm
Fordulatszám (RPM) : 2200 RPM
Zajszint : 29.7 dBA
Levegő szállítás : 76.2 CFM
Tápellátás : 3 tűs alaplapi csatlakozó
Magasság: 25 mm
Szélesség: 120 mm
Mélység: 120 mmmi lenne vagy melyik venti helyettesítené legjobban ??
"Powered Forever*Corsair HX520 Modular" Lumia 800 Black
-
andrade
senior tag
A 74 köbláb /perc szállítás több mint 120m3/h annak elégnek kell lennie a táphoz.nem találom az áramfelvételt de 2W fölött van szerintem az is megfelelő, egyébként sokan építették be és nem jött olyan jelzés hogy nem felelt volna meg.én F8-at használtam processzorhűtőre és nagyon jó.
-
taranis
addikt
Sziasztok! Enermax Liberty 500-as tápban cserélnék ventit. 12cm-es van benne, 0.3A-es. A táp szabályozza a fordulatszámot, a feszt emeli ha szükség van rá. Van valakinek tapasztalata, hogy milyen ventit érdemes venni ebbe? Azt olvastam, hogy vannak ventik amik el sem indulnak vele egy bizonyos feszültségig. Halkat szeretnék, mert a házban elég jó a légáramlat. Ill. azt is olvastam, hogy a kék és piros vezetékek fel vannak cserélve ennél a tápnál, így valószínűleg forrasztgatni kell új ventinél..
colorizer.net
-
kissdani
senior tag
Végre már valaki aki nem alázza porrá a codegent! Én azt elismerem hogy nem a legjobb sőőt, de ha nincs túlterhelve akkor évekig végzi a dolgát sok ismerősömnek van és senki nem panaszkodott még rá!
Igaz vannak hibás darabok de az minden márkából vannak!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
-
-
kissdani
senior tag
A tápos topikban kiejtem a Codegen szót, felér egy istenkáromlással, megöveznek érte!
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
pcsabat
őstag
-
kissdani
senior tag
Hát nemtudom, lehet igazad van de ez igy marad már megrendeltem a ventit hozzá!
Meglehet valahogy nézni hogy ezek a védelmek benne vannak-e? Nem találok rólla leirást!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
pcsabat
őstag
válasz kissdani #875 üzenetére
hát a PFC-vel maximum az áramszolgáltatónak kedvezel. Valószínűleg menni fog vele, nem ez a gond. De pl. ha nincs benne vagy nem működik a túl áram védelem, akkor az egész géped elviheti, ha meg mondjuk a rövidzárlat elleni védelem hibádzik akkor elfüstölheti/felgyújthatja akár az egész gépet is (kevésbé szerencsés esetben mindent ami körülötte van). Nem az a baj ezekkel a tápokkal, hogy nem megy el velük a gép, hanem, hogy veszélyesek - én spec biztos nem hagynám ott egy fél napra a gépem ha codegen vagy HKC vagy LC power vagy egyéb csuda táp lenne benne.
-
kissdani
senior tag
Nézegettem PFC benne van! Tudom hogy ez egyéni de sok ismerősömnek codgene van és sose volt vele bajuk!
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
Egy ilyet rendeltem bele!
Igazatok van hogy nem ér annyit de, egy minimális fogyasztású htpc-be kell házzal együtt kaptam a tápot és ugygondolom hozzáteszem laikusan hogy 50-60w-ott ki tud szolgálni egy uj 450w-os codegen!
Nem akartam sokat rákölteni ugyhogy két választásom volt, vagy veszek itt a ph-n egy használt de jobb minőségú tápot, vagy veszek ebbe egy ventit! Ami nekem fontos hogy minél halkabb legyen, mert mindig menni fog a gép, és a használt táp még mindig lehet zajos!
Ezért döntöttem inkább a biztos megoldásnál venticsere![ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz kissdani #870 üzenetére
annyit hozzátennék, hogy egy XFX Pro 650W van a gépemben most, ebben egy olyan 14 centis (13.x bocsánat) venti van ami tesztek alapján olyan 28-30 db-es (terheléstől függően, mérve és nem papíron). Na már most ezen kívül van még az általad is linkelt coolink swif2-ből 6 db (nem is az 1200 RPM-esből hanem a 800-asból ami halkabb elvileg valami röhejes 8 db-t írnak rá) meg 2 db Alpenföhn wing boost 12 cm (ami híresen jó és halk ventilátor és kb. 700-800 rpm megy ha épp netezek vagy filmezek csak és a coolinknél halkabb). Amit ki akarok hozni belőle, hogy a táp még ilyen jó és halk ventik mellett sem hallatszik igazán ki, pedig papíron sokkal nagyobb zajt kellene csapnia mint a többinek. Úgyhogy nem feltétlenül kell törekedni 20 db-re, de én még mindig tartom, hogy a codegen tápot dobd ki és vegyél helyette egy normálisat olcsón az FSP ANP sorozatból.
-
kissdani
senior tag
Szinte szót elétettem tudom hangtalan nem lesz soha csak nem akarom hogy a tép legyen a leghangosabb alkatrész a gépben! Igen gey 20db-val már kibékülnék! Lehet akkor rendelek egy f12-őt és kicserélem a tápba!
-
kissdani
senior tag
Az igazat megvallva nem nagyon tudom mi tévő legyek ebbe az uj codegen tápba cseréljem ki a ventit vagy vegyek egy használt de jó minőségú tápott itt a ph-n 5k-ért! Te mit ajánlanál?
Ha ebben kicserélem a ventit erre amit küldtél akkor szinte hangtalan lesz?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
andrade
senior tag
válasz kissdani #866 üzenetére
Hogy az a 94,2 mi akar lenni mert ha köbláb akkor még sok is ha m3/h akkor meg nagyon szűkös.Lehetne 100 feletti m3 szállítás. A 3 pines csatlakozó nem jó az egyedi 2pines helyett mindenhogyan át kell polaritáshelyesen szerelni vagy forrasztani.De nem árt egy 65-68 CFM szállítású venti.
Pld ez inkább megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Sziasztok!
Egy Codegen 450w-os tápból szeretném kicserélni a ventit! Szétszedtem leirtam amik rá vannak irva de sajnos nem találok rólla adatot mennyi légszállitású stb..
Ezek voltak ráirva: nj12025sm dc12v 0.22a ning jie electronic
Valaki tudna segiteni milyenre cseréljem ki? 120x120x25mm
Egy ilyet néztem bele de ez 3pines ami van benne az 2pines szerintetek jó bele? Ilyenkor kicseréljem a csatalakozóját?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
Pld ez a venti megfelel már egy tápba, általában 65-68 köbláb/perc szállítású már jó. Lényege hogy az eredeti ventillátor szállításánál 10%-al legyen max. kevesebb.Direkt tápba nemigen tartanak az üzletek olyat ami az eredeti, és a ventillátorok többsége csak forrasztással csrélhető mert ha dugós csatlakozású is azt a kis dugót átszerelni nem egyszerű, és bármilyen cseréhez kis gyakorlat azért kell. Garanciásan is javítaniuk kell az időn belül azt meg kell kérdezni az eladótól.
-
Nauda
tag
Sziasztok.
Segítsetek légyszi. Iszonyat hangja kezdett lenni a Chieftec GPS-500A tápomnak két év alatt..... Ha jól láttam akkor a forgással is akad egy-egy pillanatra probléma
Még garanciális a dolog, csak nem tudom mitévő legyek, mert én pécsen csücsülök a garancia meg ipon
Ha nagyon egyszerű rajta ventit cserélni, akkor ajánljatok légszi valami ventilátor típust, mert nem vagyok képben. Csatis ebben a ventilátor, vagy forrasztgatnom kell? Amúgy nem érdekes hogy világítson meg ilyenek, csak jól működjön ezzel a táppal, és megfelelő hűtést adjon + ne legyen repülőgép
Vagy inkább gariztassam? egyáltalán ez garanciális téma? mai világba már semmi se biztos
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
Sima is kell mert a Hexaban termisztoros kis vezérlő van amihez a piros fekete szál kell csak A TC nem jó mert abban a ventillátorban van termisztor csak bezavar PWM meg tök fölösleges!.65-68CFM-es legyen legalább.Ahogy nézem 57CFM-es hát lehetne több is
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
FSP Hexa 500-ba is jó lehet egy sima Arctic F12?
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy FSP 400W-os táp amibe nagyon hangossá vált a ventilátor, jelenleg pontos táp modell típust nem tudok mondani de a benne lévő venti 120mm-es 25mm magas és 12V +- azaz két eres vezetékkel ellátott megoldás. Milyen ventire érdemes kicserélni a lehető legköltséghatékonyabb módon? Válaszokat előre is köszi.
-
andrade
senior tag
válasz hekkerman #851 üzenetére
A pro-t hogyan akarod ventillátorba beépíteni? Az egyik oldalon félkör alakú rács van nem? Csak kifúvónak lehet házba tenni! És azt is ki kell deríteni hogy a táp ventillátora milyen vezérléssel megy mert azt nem ajánlatos PWM-re változtatni.Többnyire termisztoros hőre vezérelt ventik vannak, ahhoz meg elég a +- szál.
[ Szerkesztve ]
-
hekkerman
tag
Üdv!
CM Real Power M520ba szeretnék ventit cserélni.
Itthon Arctic F12 PWM Prom van, ami 54cfm vagy 92m^3/h 0,15A ez kiválthatná a táp 61/103-as 0,19A-os ventijét? Hangra ez tetszik a legjobban. Full terhelésen nem használom, kb max 250w a gépem fogyasztása.
Ez közelített legjobban a táp ventijéhez azok közül ami van most itthon: cm 0,37A-es, aerocool 0,35A-es, ezek 2000 felett pörögnek azthiszem. vagy van még egy xilence 0,1A ez 68cfm-et ír, 6v-ról indul, de a hangjára nem emlékszek.
Csak annyit szeretnék elérni, hogy netezés közbe azért ne süvítsen a ventillátor. A tápot most takarítottam ki.
Előre is köszi a választ. -
F34R
nagyúr
CTG 450-be milyen venilatort lehet tenni ? yateloon-n kivul
-
mr_ricsi
veterán
"úgy 3 vezetékes, tehát gondolom az is fordulat szabályozós lehet."
A 3. vezeték a fordulatszám jeladó. Ezen mérik a venti fordulatszánát. Abból, hogy 3 vezetékes, egyáltalán nem következik, hogy fordulat szabályzós lenne.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
draco31
veterán
válasz mr_ricsi #845 üzenetére
Igen, én is így voltam a tanácsával.
Közben eszembe jutott, hogy a gépházam oldalán lévő szintén 12cm-es venti a tápegységre van kötve egy molex átalakítóval, ahogyan gyárilag volt rajta. Vagyis lehet úgy kötni hogy a molexbe, vagy pedig az alaplapra, és úgy 3 vezetékes, tehát gondolom az is fordulat szabályozós lehet. Szóval rádugom a molex csatlakozóra, és úgy meglátom hogy mekkora orkánt csinál.
Egyébként miért van 4 vezeték ezen a ventin? Kettő az áram, egy a szabályozás miatt, és mi a negyedik?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
mr_ricsi
veterán
"kipróbálom majd ellentétesen is bekötve."
Az nem túl jó ötlet, mert a fekete drót minden ventin a test vezeték. Csak az változhat, hogy a +12V piros vagy sárga."A mostani annak ellenére, hogy rá van írva, hogy gigabyte azért nem egy csúcsminőség, sőt a gagyi fajtából való - anno erre volt keret."
Mégis sokan örülnének, ha használtan megvehetnék az LCpowerjük vagy a HKC-jük helyett, ha nem amortizálod le teljesen.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"A boltos azt tanácsolta, hogy kössem az alaplapra, és így tudom állítani maxra a fordulatot."
Ez egy teljesen rossz tanács volt."Ha a tápba kötöm, akkor milyen fordulaton fog menni a szabályozó nélkül?"
Mivel a Codegenben venti fordulat szabályzás is csak elméletben lehet, ezért maximális fordulaton pörög majd. (Vagy 0 fordulaton, ha rosszul kötötted be.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
draco31
veterán
Hello!
Sikerült beszereznem egy Arctic F12 pwm-et 1300-ért. Teljesítményben oké, csak épp fordulatszabályozós. A boltos azt tanácsolta, hogy kössem az alaplapra, és így tudom állítani maxra a fordulatot. Ha a tápba kötöm, akkor milyen fordulaton fog menni a szabályozó nélkül?www.arctic.ac/en/p/cooling/case-fans/73/arctic-f-pwm.html
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
pcsabat
őstag
válasz mr_ricsi #841 üzenetére
kipróbálom majd ellentétesen is bekötve. Viszont a themaltake ami szabványos 3 pines kábellel bír, bekötve csak ugrott egyet majd állt. Nem hiszem, hogy rosszul kötöttem be, bár meglehet, kellett a gép így nem akartam vele sokat tökörészni, betettem a chieftec-et amivel pöccre indult is, elvileg ez is tud 1600-1700-as fordulatot, bár légszállításra kevesebbet írnak.
Tápcsere érik, ugyanis ez már nem garis - ezért is mertem megbontani - és előfordulhat, hogy lesz 2 vga-s rendszer a jövőben, arra már bőven kevés lehet. Szeretnék egy komolyabb 600-650W-osat (valami olyat amiben 3 év múlva sem kell ventit cserélni). A mostani annak ellenére, hogy rá van írva, hogy gigabyte azért nem egy csúcsminőség, sőt a gagyi fajtából való - anno erre volt keret.
A forrasztós dolgot viszont megfogadom
-
mr_ricsi
veterán
"hát érdekes módon egyikkel sem működött"
A PWM ventiknél kétféle kábelszínezés fordulhat elő. Szerintem rosszul kötötted be a ventiket."ha behal akkor veszek egy másikat - már egyébként is érik régóta."
Ezt nem értem Van egy márkás tápod, ami a gépedet is elbírja. Miért kellene ennek a cseréjét tervezni, de legfőképpen miért kellene szándékosan kinyírni?"sztem nem kell forrasztani."
De kell forrasztani. Ahol rezgés és hőmérséklet változás van, ott az összetekert vezetékek idővel kontakthibásak lesznek.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
pcsabat
őstag
sztem nem kell forrasztani. Ahogy nézem a belsejét, sztem itt is elegendő összekötni a vezetékeket és körbe szigetelő szalagozni normálisan. Én pont most csináltam meg a giga tápomban. Arra érdemes odafigyelni azért, hogy ha összekötöd a vezetékeket ne lógjanak rá semmire a tápban (én a venti mellett a táp falához szorítottam őket).
-
t256
őstag
Sziasztok! Nálam egy FSP PNF-400 ATX tápban hangoskodik a ventilátor.
A Scytche Slip Stream ebbe is jó lenne? Cserét bármelyik szervizben mehcsinálják? Forrasztani kell ha jól láttam.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
pcsabat
őstag
válasz mr_ricsi #836 üzenetére
no, hát érdekes módon egyikkel sem működött így egy valamivel gyengébb 65 cfm-es chieftec venti került bele (ezt egyébként is tápokba szokták rakni). Ezzel megy, bár gondolom nem lesz túl hosszú életű a kisebb teljesítmény/légszállítás miatt, de ha behal akkor veszek egy másikat - már egyébként is érik régóta. Egy kísérletnek azért jó lesz - eddig fél óra prime 95 után szépen muzsikál, nem mutatkozik hiba.
-
pcsabat
őstag
válasz mr_ricsi #834 üzenetére
köszönöm, így fogok tenni! Majd referálok az eredményről. Egyébként ha a thermaltake-t csak a + és - kábelével kötöm be a tápba (így gyakorlatilag ki van iktatva teljesen a potis szabályozása és egy mezei ventilátorként fog üzemelni), akkor is max fordulaton fog menni? Igazából nem értem azt, hogy a hőfokszabályzója a tápok hőmérsékletéhez van igazítva, nem a táp fogja szabályozni hőmérséklet/teljesítmény függvényében?
Bocs, ha értetlen vagyok, de ebben a témában eddig annyit tettem max, hogy az alaplapra rádugdostam a ventiket
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"Igazából ilyen blade master hever itthon parlagon már egy ideje"
Ha nem kerül pénzedbe, akkor kipróbálhatod. Amikor szétkapod a tápod, kiderül, hogy Protechnik van-e benne. Annak a helyére tedd be a CM-t. A PWM vezetéke szabadon marad, csak a + és - drótokat kell bekötni.
Bekapcsolás után, még hidegen ellenőrizd hogy forog-e. Ha nem forog, vagy csak remeg, akkor nem jött össze, cseréld vissza a gyárit."ez külső fordulatszám szabályzós (nem pwm) ... Ez megfelelhet a giga tápba?"
Házventi, ezért a hőfokszabályzója a tápok hőmérsékletéhez van igazítva. Bekapcsolás után pár perccel már teljes fordulaton fog menni. Tehát nem alkalmas.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
pcsabat
őstag
még találtam egy ilyet itthon: Thermaltake TT-1225A - ez külső fordulatszám szabályzós (nem pwm), de normál 3 pin vezetéke van, 0.48A és 12v van megadva rajta. Ha jól emlékszem ez tud akár 2500-as fordulatszámot is és alacsony fordulaton sokkal halkabb mint a gyári venti. Ez megfelelhet a giga tápba?
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz mr_ricsi #829 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a választ, már épp azon gondolkodtam kinek írjak pm-et .
Akkor elvileg a pwm miatt bekötve ezt: [link] figyelemben tartva sem biztos, hogy működne a dolog?
Esetleg Ő nekem is megfelelő lehet? Mert akkor írok merlinnek
Igazából ilyen blade master hever itthon parlagon már egy ideje, ezért gondoltam, hogy belerakom, hátha nem kell másikra költeni, de 2k-t még megér, hogy halkabb legyen a táp.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
A tápodban vagy Protechnic MGA12012HS-25 (12V, 0.38A, 80.48CFM, 2500RPM) vagy Yate Loon GP D12SH-12(f) (12V, 2200 RPM, 88CFM) venti van.
A CM venti a Protechnic helyére elvileg jó lenne, de a PWM alkalmazása elvi hiba, ugyanis a táp a jelenlegi ventijét is szabályozza, PWM nélkül és 2 dróton. Ha a PWM kihagyásával kötöd be a tápba, nem biztos, hogy el fog indulni hidegen.A "hosszú élettartamú csúszócsapágyban" pedig annyira nem tudok hinni, főleg a táp nagyon poros belsejében.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Gigabyte SuperB 550W típusú tápomba szeretnék "beleheggeszteni" egy CM blade master-t a jelenlegi gyári helyett, ami kissé már megfáradt hangot bocsájt ki - és a leghangosabb eleme a gépemnek. Szerintetek erre van lehetőség? Megoldható úgy, hogy szabályozza a fordulatot (4pin pwm venti a blade master)?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
andrade
senior tag
44,03 köbláb/perc az megegyezik 75m3/h-val, az nagyon kevés! 65-70 CFM kell legalább!
35,3CFM szállítás megegyezik 60m3/h-val!
Amúgy az áramfelvétel adatai abnormálisak olyan ventillátor nincs ami még egy wattos sincs!Mivel szállítana? A lapátok alakjától és a turbolenciától is függ a szállítás a fordulatszámtól nem annyira és az a zajosságot növeli.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Ez esetleg? Máshogyan van megadva a teljesítmény, és nem tudom a váltószámokat. vagy esetleg fordulatszámból lehet következtetni, hogy melyik lenne jó?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Ilyen a matrica rajta. Nálam 2 éve megy, de max 10 órát naponta. 2 éve vettem használtan számtechboltban 2500-ért.
-
draco31
veterán
Hello!
Codegen tápegység van a gépemben. Tegnap azt kezdte csinálni, hogy bekapcsoláskor szép traktor hangot ad ki benne a venti, de ha valamivel megállítom, és utána elindul magától, újra csendben van. Ez ugye azt jelenti, hogy hamarosan elromlik a venti igaz? Kitudom benne cserélni, mindegy milyen teljesítményűre cserélem, csak a méret legyen az eredeti, most egy 120mm-es van benne.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
mr_ricsi
veterán
válasz #92049152 #810 üzenetére
"Amúgy ha ventilátor (fordulat) szabályzást is akarok a táp ventijére"
Ne akarj, mert van ilyen a tápodban."az azzal jár h a feszültség 5 és 12 volt között fog ingadozni ugye?"
Nem. Ha te csinálod a szabályzást, akkor 0V és 12V, vagy 11 és 12V, vagy 3 és 6V, vagy bármennyi között fog ingadozni, ahogy a szabályzót elkészíted és beállítod.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
andrade
senior tag
válasz #92049152 #815 üzenetére
Amit én mutattam az egy kéttranzisztoros termisztoros vezérlő. Neked a piros fekete venti vezetéket kell követni úgy néz ki az alaplapról kap 12 voltot és még az islehet hogy tranzisztor nélkül csak egy termisztor van sorba kötve az is változtatja a fordulatot mert az ellenállása csökken.Ott van egy borda a közelben, meg kell nézni mi van ott rajta, mert FET-ek Schottky diódák szoktak a hűtőbordán lenni.
-
-
-
andrade
senior tag
válasz #92049152 #812 üzenetére
Itt van egy termisztoros vezérlő a fekete műanyagban van a termisztor
Szemre kell vételezni a ventillátor két vezetékét honnan jön.Két eset van vagy egy kis panelon van a hűtőbordákra csavarozva és a termisztor a bordára van erősítve olyan mint egy lencse.. Vagy az alaplapon vanegy részen ezt nehezebb már meglátni..
-
törölt tag
Azt nem tudom, hogy az én tápomban van-e ilyen szabályzó.
Most hirtelen az jutott eszembe, hogy ezt a fordulatszám szabályzást egy Zalman Fan Mate 2-vel oldanám meg ha a tápból ki tudom vezetni a kábelt. Azért kérdeztem a feszültséget mert a fan mate-en 5-11V között lehet állítani a feszt.Zalman Fan Mate 2
[link]gyorsan paint-el készítettem egy képet, hogyan is képzeltem el a dolgot.
[link]Amúgy érdemes lenne ezt az ötletet megcsinálni vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz #92049152 #810 üzenetére
Attól füg milyen szabályzást akarsz! A legtöbb tápban van termisztoros szabályzó az FSP Hexa 400-ban pld szobahőmérsékleten 6,5V-al indít és a termisztor melegedésével annak ellenállása csökken ami azt jelenti hogy az átengedett fesültség közelít a 12V felé ennek megfelelően a fordulatszám nő és a szállított levegő is.A harmadik vezeték nem változtatja a fordulatszámot az csak jelzi.
-
törölt tag
Amúgy ha ventilátor (fordulat) szabályzást is akarok a táp ventijére az azzal jár h a feszültség 5 és 12 volt között fog ingadozni ugye? attól függően. hogy éppen mennyi a venti fordulatszáma.
Érdemes amúgy ezt megcsinálni és ha igen akkor a feszültség különbség okoz-e valamit a táp működésében, légszállításban, vagy maradjak a "2 vezeték összeforrasztása" és "a sárga kábel kivezetése az alaplapra" verziónál? -
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Régebbi Enermaxban cserélnék 80mm (67m3/h) és 92mm(88m3/h) ventilátort. A tápot nem szedtem szét, az adatok a netről vannak.
A 80mm helyett a Coolink SWiF2-80L (65m3/h) lenne. Ez gondolom teljesen jó.
A 92mm helyett a Coolink SWiF2-921 (57m3/h) elég lehet vagy a 33m3/h már túl nagy eltérés? Mit lenne érdemes ide venni?Köszönöm.
-
törölt tag
visszaolvastam, már tárgytalan.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy gigabyte superb 460-as tápban szeretnék cserélni ventit(Yate Loon D12SH-12) és annyi kérdésem lenne,hogy egy AeroCool Shark venti elég lenne-e hozzá?
http://www.quietpc.com/ae-shark-120-black
Van egy másik venti is amit kinéztem, ez a Zalman ZM-SF3 Shark Fin csak ennél nem tudom, hogy elegendő lenne-e a légszállítás? 12Volt-al 60,4CFM a gyári meg 12Volt-al 88CFM
Yate loon:
http://www.youtube.com/watch?v=32l8yovxlrMhttp://www.jab-tech.com/YATE-LOON-120mm-Case-Fan-D12SH-12-High-Speed-pr-3771.html
Zalman zm-sf3:
http://www.youtube.com/watch?v=Dk1kmg35SxA&feature=plcphttp://www.quietpc.com/zm-sf3
A válaszokat előre is köszönöm!
-
zsolti1902
aktív tag
Valószínűleg a honlapon a gyári adatok nem pontosak.
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
andrade
senior tag
válasz zsolti1902 #804 üzenetére
-
zsolti1902
aktív tag
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
andrade
senior tag
válasz zsolti1902 #802 üzenetére
"125.7 m3/h-t tud 0.15A-en"
Arra kíváncsi lennék hogyan.Nem lehet független a wattos teljesítmény a szállított teljesítménytől 1,8W mibul szállítana 120m3-t? A másik 5,7W a tekjesítmény 159m3-re
Arról nem beszélve hogy egy 120-as lapátú ventinek több áram kell mint egy 80-asnak.Túl sok a felrevezető információ a gyári lapokon is.[ Szerkesztve ]
-
zsolti1902
aktív tag
válasz mr_ricsi #800 üzenetére
Az Arctic Coolingnak van olyan ventije ami 125.7 m3/h-t tud 0.15A-en.
De van itthon egy Thermaltake ventilátorom, ez 159.2 m3/h-t szállít 0.48A-en.Köszi mindenkinek az infókat.
-
mr_ricsi
veterán
válasz csikonrox #798 üzenetére
"M-tech KOB AP4600XA 600W tápom ... ventilátorja már egy ideje elég hangos, le szeretném cserélni."
A táppal együtt kellene..."Az interneten sokat kerestem ugyanerre a típusra de sajnos semmit sem találtam."
DFS122512M
Sleeve Bearing
Operation Voltage=6.0~13.8 Vdc
Rated Current=0.23 A
Rated Speed=2000 RPM
Air Flow=76.9 CFM (131 m3/h)
Staticpressure=3.5 mmH2O
Noise Level=38 dBA"Érdekelne, hogy új típusú ventilátor beszerelésénél mit kell figyelembe venni.Elég csak a feszültséget ,és körülbelül ugyanolyan teljesítményűt venni, vagy van benn több is?"
A feszültségnek egyezni kell. A légszállítás nagyon fontos, 10%-on belül egyformának kell lenni. És vagy 2 vagy 3 vezetékes venti kell, a 4 vezetékes PWM venti nem jó.
És a jelenlegi csúszócsapágyas helyett érdemes volna golyós- vagy fluid csapágyasat venni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest