- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsy
senior tag
Am melyik a leghalkabb táp?
-
Troy.
addikt
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #195 üzenetére
Hasonló konfigurációm van, köszönöm nem kérem.
utána olvastam a dolgoknak és volt aki kifejezetten nem ajánlotta a Swif2-őt bele..
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #192 üzenetére
Pedig ez egész jó konfigurációnak tűnik!
Alapjáraton illetve játék közben ( már ha játszol) a ventilátor hangjának van különbsége igaz? Elviselhető felpörögve?.
-
talpas
aktív tag
Ez a vicc kategória szerintem.Ilyet eddig még nem láttam.
Gondolom terelő lenne az áramkör felé. De ezt így megoldani.? Ezek a ventik középen amugy is nagy holt teret hagynak. Ha nem lenne ott akkor esetleg szabadon /abban/ áramolna a hátsó perforáció felé. A megtervezett hűtés már nem lenne az aminek kitalálták. Vagy az összeszerelő rosszul tanulta a munkafázist és a nyáklap alól odaillesztette azt a lapot. És ezt teszi régóta mikor ő van a gépsoron. De akkor hol a MEO. Használd míg van türelmed aztán tényleg a Te döntésed /pénzed/kiszeded-e."Veled, Uram, de nélküled..."
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #189 üzenetére
Régen annyira nem is használtam játékra a gépet, viszont mostanában rákaptam. Most megmutatta a foga fehérjét ( hogy milyen hangos is tud lenni). Keresem a lehetőségeket, mit, hogyan kéne csinálnom.
Egyébiránt megkérdezhetem milyen konfigurációt használsz?[ Szerkesztve ]
.
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #187 üzenetére
Meg lesz nézve! Egyelőre sajnos nem tudom kivitelezni, lehet, hogy majd csak nyáron ugrok neki. De tudni, hogy nem megoldhatatlan feladat
.
-
DonThomasino
veterán
Mondom úgy emlékszem, hogy forrasztva volt.
Lehet a tiédben csati lesz.
Esetleg kérdezd mástól is, biztos csak akkor lesz ha megbontod .Ha végképp nem akarsz forrasztani próbáld meg zsugorcsővel.
Igen a 3 PIN es vágtam el, így a 4 es megmaradt sértetlenül.
Akkor ezt tűnt a legjobb megoldásnak, egyszerűbbnek a találtam két vezetéket forrasztani.
Ha esetleg cserélsz később csak lehúzód és kész.DT
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #185 üzenetére
Ha jól értelek akkor a 3 pin-es elosztó végén vágtad el, mert nem található a tápon ilyen csatlakozás igaz?
Azért örültem volna, hogyha mindenféle forrasztás nélkül megoldható lett volna!.
-
Troy.
addikt
-
DonThomasino
veterán
Úgy emlékszem forrasztva van,
Én a vezetéket vágtam el szépen össze forrasztottam a
Coolinkhez kapott külön csatlakozóval.Így ha esetleg ha legközelebb csere lesz akkor már csak széthúzom a csatit
és rádugom az új ventit.Érdekes még hogy a coolink 5 év garanciát ad, ami ugye egy fontos szempont a választásban.
Korábbi HSZ ekben mindent leírtam vezeték színek; rögzítés stb.
Ha kérdésed van írj nyugodtan.
DT
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #180 üzenetére
Nem, nem arra gondolok!
CT GPS 450 AA 101AÉn is ventilátor cserét tervezek, de egyelőre még nem volt bátorságom!
Forrasztva van a ventilátor a tápon? azt hittem, hogy csatlakozóval van rádugva!
Egyébként én is egy COOLINK SWiF2 120P -t terveztem rátenni![ Szerkesztve ]
.
-
DonThomasino
veterán
Hőmérsékletet nem mértem.
Hangja lényegesen csendesebb.
Összehasonlításnál, gyártó légszállítási adatait kell,de
nagyon kell figyelni a mértékegységekre.Nem egy nagy munka, némi forrasztási ismeretet igényel,
de az is elkerülhető, ha mondjuk zsugorcsövet használsz.DT
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #178 üzenetére
Akkor valaki más posztol a regisztrációddal? Akkor ki cserélte ki? (Lehet korán van, de komolyan nem értem! üdv).
-
Troy.
addikt
válasz DonThomasino #129 üzenetére
Hello! mik a tapasztalataid? Jól hűt? Miképp lehetne összehasonlítani a régi ventilátor teljesítményét a házban és az új hűtőjét? Hőmérsékleti adatot mértél?
Hallásra milyen az új hűtővel? 1 hónap alatt azért lehet valami véleményed már Várom válaszod, üdv!.
-
Troy.
addikt
-
DonThomasino
veterán
Nem találkoztam még ilyennel.
Kérdezz rá a boltban hátha másnak is volt hasonló panasza.
Esetleg megpendítheted ezt a szétszedést óvatosan.Aztán mérlegeld a dolgokat.
Ha ügyesen szeded szét nem hiszem, hogy úszna a gari.DT
[ Szerkesztve ]
-
szepsy
senior tag
Hali.
Nemrég vettem a tápomat, lásd lent (Tt Evo 650 W)
Már elég csendes a házam, csak a táp hangoskodik.
Majd keresek róla képet ha találok, de a venti alatt van egy vékony műanyag lap szerűség ami kb. a fele ventit eltakarja és ez zörög szvsz.
Mit szolgál ez, érdemes e szétszednem, mert a gari úszik.
Vagy kérdezzem meg ahonnan vettem? -
Bali27
addikt
Sziasztok..
Nekem a tápomból ilyen periodikus bugó(majd elhalkuló) hang jön ki..
Ez a tápventi lehet? Vagy komolyabb baja lehet? -
gyurgyevo
csendes tag
-
gyurgyevo
csendes tag
A zajos ventiket nem olajjal, hanem egy MILITEC nevű motorolaj adalékkal érdemes megkenni. Ez több évre megoldja a problémát, tekintettel arra, hogy viszkozításra a
műszerolajjal megegyezik, de van egy olyan tulajdonsága, hogy tapad a fémekhez és szinte beépül az anyagba.(prospektusa szerint kb.80C fokon Autósboltokban lehet venni, csak a ventillátor miatt nem nagyon érdemes,(kb 6000 két dl.) de egyúttal az autót is meg lehet vele adalékolni- nagyon megéri.
Egy kicsi maradékból meg évekig lehet kenni a ventillátorokat, fegyverekbe is nagyon jó,
egy régi légpuskával pl. csodát képes tenni. Egyébként úgy tudom a NASA is használja.
Nem reklámozni akartam, én eredetileg az autómhoz vettem, de mióta rájöttem, hogy a ventikhez jó, nincs egy zajos ventillátorom sem.Már az újaknál is ezzel kezdem.üdv, Gyuri
-
-
GEPESZ66
veterán
A héten megszereztem Németországból az FSP SAGA 450P táphoz a gyári Yate Loon ventilátort.Elvittem a tévészerelő ismerősömhöz, hogy berakjuk.Kicsit bonyolítottam a dolgot.Nem akartam a régi ventilátor vezetékét elvágni, s ráforrasztani az újat, hanem a nyákból lett leforrasztva a régi, s így berakva az új.Ha ilyen problémám lesz legközelebb, akkor lehet, hogy csak a kábelt csípem el.Az új ventilátoron 3 vezeték volt.A harmadikat rövidre vágtuk, s zsugorcsővel bevontuk.Egyik ismerősöm azt mondta, hogy miért nem próbálkoztam először a szilikon zsírral.Azt mondtam neki, hogy a fórumon többen írták, ez csak 1-2 hónapra oldja meg a problémát.Egyébként tegnap óta szép csendben dolgozik az új ventilátor.A szereléskor annyi problémám volt, hogy a tápegység csatlakozójáról, amivel az alaplapra csatlakozok, a biztosító pöcök letört.Gondolom, mivel nem cipelem a gépet ide-oda, nem jelent ez problémát, így is megfelelően szorol az aljzat az alaplapba?Amikor visszadugtam az alaplapba, elég szorosan men bele az aljzatba.
-
ates84
tag
válasz DonThomasino #136 üzenetére
Nos megtörtént ma a tápventi csere. (Coolink SwiF2-120P)
Nagyon halk lett a táp, szinte nincs is hangja. Köszi az instrukciókat a forrasztással és a kábelszínekkel kapcsolatban! Én is inkább lecsavaroztam. Az a tutiAMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1
-
Catman
aktív tag
válasz DonThomasino #160 üzenetére
Koszi az otleteket. Szerintem megprobalkozok elso korben a noctuaval legnagyobb fordulaton. kicsit szellosebbe teszem a tap kornyeket, igy hatha eleg lesz a kisebb legszallitas is.
-
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #159 üzenetére
Egy Yate Loon (ezzel szerelik chifetec tápokat)
D80BH-24 40CFM
[link]" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #158 üzenetére
Esetleg egy zalmann:
[link]Érdekes, hogy mindegyik kevesebb, pedig ezek elég komoly gyártók.
Lehet, hogy a táblázat adatai nem pontosak." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
DonThomasino
veterán
-
Catman
aktív tag
válasz DonThomasino #156 üzenetére
Hasznaltam, es igy jott ki, hogy a noctua 20m3/h-val kevesebb lenne, mint a jelenlegi. A kerdes, hogy ez mennyire veszelyes...
Es meg mindig nem tudom, mi az a "sima 1201".
-
Catman
aktív tag
válasz DonThomasino #151 üzenetére
Hu, ezt a linket pedig neztem, de valamit benezhettem, mert nem talaltam meg a tipust.
A "sima 1201" mit takar? Az adatok alapjan a noctua kevesnek tunik ide, jol gondolom? Vagy az a 20m3/h nem olyan veszes?
-
djculture
félisten
válasz DonThomasino #147 üzenetére
Az a baj elég nehéz úgy megválasztani a ventit hogy jó legyen oda.Sokszor légszállitási adatok jó adag kamuk.Akkor jön rá az ember mikor egy adatilag jó ventilátort betesz a helyére az ember aztán játék közbe észleli hogy a táp háza is átment sütőbe
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Kalkulátor [link]
A sima 1201 is jó lehet, de azért nézd meg te is.
[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
válasz DonThomasino #145 üzenetére
Itt a venti: SUPERRED CHA8012DS-A (igaz, a kepen "-A" nelkuli van, de ugyanez. ) Ebbol nem igazan tudom megallapitani, mennyi lehet a legszallitasa...
-
Abri
senior tag
válasz DonThomasino #144 üzenetére
nem sok az bele?
esetleg vmi lassab és halkabb ?
vezérli a ventit vagy fix fordulaton megy mindig? -
Abri
senior tag
hy all
Van egy Chieftech 450W táp amibe döglődik a venti, milyenre cseréljem?
Forrasztanom is kell? -
Catman
aktív tag
válasz DonThomasino #138 üzenetére
Koszi a valaszt. Pont azert akarom kicserelni az eredetit, hogy halkabb legyen... Amugy teljesen atlagos ventinek tunik a mostani, de majd szetszedem, es megnezem, mi van rairva.
-
DonThomasino
veterán
Hy!
Meg kell nézni gyárilag milyen ventivel volt szerelve.
A paraméteri alapján kiválasztani a fokozatot.
(vigyázz mértékegységre)Szerintem az legjobb, ha az eredeti ventijét veszed meg, ha van rá lehetőség.
Az eredeti is ilyen fokozatos volt?DT
-
Catman
aktív tag
Sziasztok,
Van egy chieftec 300W-os micro atx tapom, ebben szeretnem a ventilatort kicserelni egy noctua nf-r8-ra. Ennek a ventinek 3 fokozata van. A kerdes, hogy melyik az a legkisebb fokozat, aminel nem melegszik tul a tap? A gep egy athlon x2 245, az alaplapon minden integralt, plusz 2 vinyo, tehat abszolut nem egy erogep.
-
ates84
tag
válasz DonThomasino #134 üzenetére
Nem, még nem.
Majd jövő héten tudom csak.AMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1
-
ates84
tag
válasz DonThomasino #132 üzenetére
A Swif2 120P-t választom.
A vezetékek színeivel voltam gondban, mert nincs piros a Coolinken, de erre is adtál választ!
Köszi!AMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1
-
DonThomasino
veterán
Ha mást választanál akkor a áram felvételt és a légszállítást kell figyelembe venni.
A buktatója a dolognak, hogy a légszállítást szokás más-más mértékegységben
megadni amit könnyen félreért az ember. Át kell váltani egy erre alkalmas váltó programmal.DT
-
DonThomasino
veterán
Szia!
Én is ezzel nyitottam, de elképzelhető hogy kevés lenne.
Szerintem válaszd a nagyobbat. CL 120P, nem sokkal drágább.A táp fogja majd szabályozni magának a hőmérséklet függvényében.
Csak két vezetéket kell majd használnod.
Fekete a feketéhez, piros a sárgához AZ ÉN ESETEMBEN.
A coolink ad hozzá egy kis átalakító kábelt, én azt elvágtam és beforrasztottam.A coolink mellet szól a plus kábel és 5 év garancia.
DT
[ Szerkesztve ]
-
ates84
tag
Sziasztok!
Elkezdett zörögni a táp ventim.
Táp: Gigabyte Suberb 460wEbben a tápban elvileg egy 2 pines 12 cm-es cooler van.
Ezt a ventit néztem ki: [link]Mivel csak 2 pines a csatlakozási lehetőség a Gigabyte tápban, így ha összeforrasztom, akkor max. RPM-en fog pörögni az új venti?
Esetleg van jobb javaslatotok ventit illetően?
Köszi
AMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1
-
hohoo
senior tag
Valaki magyarázza el, miért érdemesebb bonyolult csúszóérintkezős/permanens mágneses ilyen olyan DC ventilátorokal szerencsétlenkedni, mint mondjuk egy 12v-ra transzformált AC-vel meghajtott indukciós motoros ventillátort használni ami mondjuk kb soha nem megy tönkre teljesen igénytelen és csöndesebb egyszerűbb, és az egész hatékonyabb is maga a motor meg az is hogy kimarad az egyenirányítás?
Gép számoló egységeinek továbbra is dc kell, az oké de miért nem lehet néhány 12V AC kivezetés is a tápra, főleg a tápon belüli venti miért nem AC?
Ez az egész ATX rendszer a hozzá tartozó tápokkal nagyon gagyinak tűnik, tele ősrégi "megmaradt" dolgokkal (3,3V, 5V meg -12V), túlbonyolítva az egészet, pazarlással (dc ventik).[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
erpi
csendes tag
Egy 4 éves ASUS. Szóval a hibát szerintem úgy követtem el, hogy zörgött a csilli-villi kék led-es ventilátor. Egy másik, vagy ebben a fórumban olvastam, hogy a legegyszerűbb megoldás az olajozás, így egy pár csepp olajat kapott tőlem. Eleinte ment rendesen, de valószínű, hogy a benne lévő kenéssel együtt, és a párásabb levegő miatt (télen bentre teregetünk) inkább ragad, mint csúszna. Meglöktem a kezemmel a ventit, és alig forgott, mintha folyamatosan fékezve lett volna, meg is állt.
A ventit ma kicseréltem, egy cooler masterre. Az volt itthon, tudtam, hogy jól működik, már kipróbáltam. A ford szám visszajelzése is jól működik, és 5v mellett is teker szépen. A tápon, dicséret legyen: szabványos csatlakozó van. (nem kell semmit forrasztani, gányolni...stb) De a vezeték sorrend más! A ventiken általában: Fekete/Piros/Sárga. Ugyanúgy tartva a csatlakozót itt: Sárga/Fekete/Piros a bekötés. Így egy tű segítségével ki tudtam venni a szálakat, és átvariáltam a vezetékeket a megfelelő sorrendbe. Most rendben működik. Minimum feszültséget kaphat az "ú"j ventilátor, mert nem forog gyorsan (ezért szerintem arra érdemes odafigyelni, hogy alacsony feszültség mellett (pl. 5v) is elinduljon a ventilátor) de hátul érzem, hogy van légáramlás. Jobb, mint a semmi, és legalább csendes. De a kérdésem maradt: hogy szerintetek károsodhatott-e a tápegység, vagy ugyanolyan megbízhatóan működik, mint előtte? -
erpi
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem észre, hogy a tápom ventilátora nem pörög. Ez egyébként egy hiper-szuper márkás táp lenne, de azért nem írom le hogy mi, mert nem akarom rontani a presztizsét (Delta belső). A hibát sajnos én okoztam, csak nem vettem észre.
Szóval egy 450w-os márkás, minden féle védelemmel.
A gép fogyasztása nem sok, cpu max 65w, integrált vga, 1db 500GB HDD, és dvd olvasó.
Nem tudom mióta nem megy a ventilátor, úgy gondolom pár napja lehet. A tápon van gomb, és kikapcsoláskor vettem észre, hogy melegebb, mint szokott, és sajnos csak ma néztem meg, hogy megy-e a venti...
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek károsodhatott a tápegység? Most működik, de jobb lecserélni? Vagy megtarthatom? Ugyanolyan megbízható maradt ezután is?
köszönöm -
szmissz
senior tag
Sajnálom, nekem bevált a csere, hisz a tápomnak semmi baja, okos, jó minőségű, 12 centis, stb, csak a venti volt picit morgósabb mint ahogy azt elviselem Most gyakorlatilag nincs hangja, de szó szerint, hisz olyan lassan forog, hogy szinte el tudom olvasni a venti cimkén a feliratot A táp pedig kézmeleg, hisz 1%-os terheltséggel megy az esetek 99%-ban a gép. (mediastream kiszolgálás, letöltés)
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
PyCos
tag
Hiába vágtam le és forog 2000-en a venti vlmi nem stimm .
Azóta 2x is lefagyott a gép. A fagyás először csak programokat érintette, majd 2-5mp az egér is leállt és még 2-3 mp elsötétül a kép.
Érdekes, hogy speedfan -5V, alig mutat vlmit, -12V-n pedig csak -0.5V -ot mutat.
Ugyhogy lehet hogy krakkk .Ugyhogy tápcsere kell, mert elég veszélyesnek érzem ezt.
Kár, pedig jó megoldásnak tűnt a szimpla venticsere, hisz ha zúg a venti, az 1.5k, míg a táp 5-6k és abban is csak ugyanaz a szar venti van.Bár 7-8 k körül már rendes táp és 12cm-s ventis tápot is találni (FSP, Chieftec)
Hát okosabb lettem ... csak szegényebb egy működő táppal és egy ventivel.
A térerő legyen Veletek ... és a vizeskulacs!
-
PyCos
tag
Nos, működik a dolog, a két ért összecsavarva 2000 rpm a végeredmény, stabilítás még nem ismert, de sajnos a zaj vagyis a hangja megközelíti az eredeti ventillátorét.
Nem zúg, hanem a levegő áramlása által keltett súgás hallatszik.
Sajnos be kell hogy lássam, asszem 12 cm-s korrekt tápegység a probléma megoldása.
Ezeknek általában megfelelő ritka a hátsó szellőzése , fordulatszabályzós a 12cm-s ventijük.A térerő legyen Veletek ... és a vizeskulacs!
-
szmissz
senior tag
Kísértetiesen hasonló problémám van/volt, csak a 12 centis verzióval, illetve az egy tesz-éjszaka alatt nem volt gond.
Ehun olvasható:
http://prohardver.hu/tema/modding_es_elektronikai_kerdesek/friss.html
Engem is nagyon érdekelne, hogy mi történik, ha levágom a hőérzékelőt, mert felesleges, hogy a venti is okoskodjon, elég, ha a táp mondja meg a kellő feszültséget, ő pedig akadálytalanul engedi pörgetni magát.
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
PyCos
tag
Sziasztok.
Kis segítségeteket kérném.
Adott egy alap Codegen vagy nevenincs tápegység 350W.
A hangos ventijét cseréltem ki egy AC F8 -ra, de sajnos TC-os verziót szereztek be nekem.
Vagyis a venti egy kéteres hőmérségletérzékelővel ( Thermal Control-al) vezérli magát 32-38 fok között (500-2000rpm).
Én jelenleg úgy kötöttem be, hogy kivezettem a 3 pin-es csatlakozóját és alaplapi SYSTEM FAN 1-re került, a TC szenzor pedig a tápon kívülre, a táp és proci közti légtérbe celluxxal.Problémám: már másodszor műveli azt, hogy kifagy az egész.
Félek, hogy kevés neki a venti és a hűtés.Kérdésem, hogy a TC szenzort hogyan iktathatom ki? ha levágom a kábelét, akkor 500 rpm-re, vagy 2000 rpm-re fog beállni a venti.
Van vlkinek tapasztalata vagy ért ilyenhez? Gondolom a TC szenzor nem más mint egy változó ellenállás és az alapján kapja a venti motorja a feszt, de milyen összefüggésben, ez a kérdés.Igen jogos a felvetésetek, cseréljek tápot, vagy megfelelő ventit, de jelenleg költséghatákony megoldásban gondolkodom, vagyis az AC F8 TC és a noname 350W-es táp.
Köszi
[ Szerkesztve ]
A térerő legyen Veletek ... és a vizeskulacs!
-
kircipeti
senior tag
Hali!
Mivel mindegyik ventinek lehet allitani a fordulatszamat, igy termeszetesen tudja majd az 1000rpm-es ventidet is allitani. Altalaban csak a feketet es a pirosat kell bekotni.
Ha kozel van az uj venti legszallitasa a regiehez, akkor okes. Ha nem tudod ezt az erteket, akkor a fordulatszamuknak kell nagyjabol egyeznie es akkor valoszinuleg a legszallitasuk is kozel lesz egymashoz.Meg lehet ugy is oldani, de biztosabb es igenyesebb is a forrasztas.
Neked nem is kell tudni, hogy szabalyozza-e, tudja azt a tap magatol Szetszeded, megnezed a venti tipusat, rakeresel neten, elkezdesz kutakodni valami hasonlo utan, szetvagod oket es osszeforrasztod. En anno ugy csinaltam egy cseret, hogy vettem ventihosszabbito kabelt es azt forrasztottam oda a regi, levagott venti vezetekere. Igy az uj venti vezeteket nem kellett szetvagnom, hanem csak siman radugtam a hosszabbitora.
Eszerinte allitja a fordulatszamot: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ugux
tag
Sziasztok,
Olvasgattam a topicot, és egy valami nem világos nekem, segítsetek légyszi
Ha a tápom olyan ami szabályozza a venti fordulatszámát, és én beleteszek egy pl fix-en 1000-el pörgő ventit, akkor azt is fogja tudni szabályozni? Vagy az mindig 1000-el fog pörögni. (tegyük fel, hogy csak a fekete és a piros kábel lett bekötve)
Baj-e ha ilyet csinálom (hasonló teljesítményű ventit tennék bele mint az eredeti)a másik, hogy valaki írta, itt hogy forrasztás nélkül a vezetékek összesodrásával és leszigetelésével is meg lehet csinálni a cserét....szerintetek ez mennyire gáz?
Nekem egy DTK PTP3007P-s Tápom van 300W-os, de sajna nem tudom, hogy ez szabályozza e a venti sebességét, neten nem sikerült egyértelműen megtalálnom a választ.
Hát kb ennyi lenne, köszi
-
kircipeti
senior tag
válasz DonThomasino #108 üzenetére
Jo lehet, de en nem tennek bele egy hasznalt ventit a tapba. Ha mar megbontod, akkor erdemes lenne ujat venni.
Persze, meg.
-
kircipeti
senior tag
válasz DonThomasino #106 üzenetére
Ilyen Coolinket mar biztos nem talalsz. Az a Spire is jo lehet, de szerintem a swif2 halkabb lesz. Szerintem elegnek kell lennie a 120P-nek.
Sot meg talaltam egy ilyet: [link] Ez is jo lehet es olcsobb is.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #105 üzenetére
Coolink VS4B ?
http://prohardver.hu/teszt/gigantikus_ventilatorteszt/levegoszallitas_9_2_es_12_cm.html
-
kircipeti
senior tag
válasz DonThomasino #103 üzenetére
A sarga a fordulatszam jel, de itt a kepek alapjan ugy latom, hogy az sem fog kelleni Neked.
Szoval csak a feketet es a pirosat kell osszeforrasztanod. -
kircipeti
senior tag
válasz DonThomasino #101 üzenetére
A PWM szallal tovabbra sem kell torodnod. A tap altalaban szabalyozza a ventit (ha melegszik, akkor gyorsit rajta).
Csak a fekete es a piros vezeteket kotod ossze a tappal. Ha van sarga is a tapon, akkor azt is termeszetesen (fordulatszam). A PWM-et nem kotod sehova, csak leszigeteled. -
DonThomasino
veterán
válasz kircipeti #100 üzenetére
PWM-et a táp szabályozza magának a feszültséggel?
Vagy a venti is szabályozza magát valahogy?
A választásnál nem muszáj hogy a venti PWM es legyen?
Bekötésnél akkor csak két vezeték össze kötésésről van szó?
Köszi Peti T
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Eredeti játékok OFF topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- PlayStation 5
- GTA VI