Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
Pamdemicből mindenképpen az Iberia-t érdemes (9 éves esetleg tudja, ha felolvasod neki az angolt, vagy a telefonja)
Nagyon jó középnehéz cím a Pan Am.Apróságoknak meg jöhet valami egyszerűbb, de izgis, mindjuk El Doradó Legendája, Akropolis, Hősök, Kívül tágasabb, vagy a Karak, Reptáv sárkányos téma. Pandemic helyett meg Tiltott sivatag.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz noPublicFG #7246 üzenetére
Hátőőő.... ezek nagyon különböző nehézségű játékok.
A nagy részük vacak, vagy hosszú, vagy drága.Objektíven is nézve ha választani kell a lenti listából, a Vinhos a legjobb játék (leszámítva a pontozó lapkákat), mondjuk a Cuvée-t még nem játszottam, de lehet sejteni, hogy nem lesz kiemelkedő.
Van még La vina, de az is rossz.Viticulture + Tuscany + Látogatók Rajna völgyből, ez így egyben ajánlható, hogyha nem zavar hogy igen hosszúra nyúlik. Középnehéz, mindenki meg fogja tudni tanulni, ellentétben a Vinhos-szal, ami már feltételez egy megfelelő szintű előképzettséget.
A javaslatom az, hogy ne tematika alapján válassz társast. De tudom, hogy emberek autót is a formája után választanak főként, így nem akarlak semmiképp sem elítélni emiatt...
Szóval Vinhos + felpimpelve fa hordókkal, vagy Viticulture ezer szükséges kieggel... mind a kettő sok pénz.
Ha nincs ennyi pénz, talán rámennék egy Tzolk'in-ra sok háziszabállyal az nem rossz és szép, és agrár.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz guftabi96 #7224 üzenetére
Én ezeket venném:
- Azul mini
- 7 Csoda párbaj
- Ganz schön clever - Hoch Drei
- Kartográfusok
Ami vicces applkációban Codenames Duel a weben és tud magyarul, ágyban, paplan alatt sokszor játszottuk (magas labda, hogy mi más helyett)Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz Tristis #7203 üzenetére
Bocsánat, nem Arkadia-t (az is jó egyébként) akartam írni, hanem Akropolisz-t.
Az általam ajánlatott játékok nehézségi foga a Boardgamegeek.com oldal szerint max. ilyen 2.2. Én láttam már játszani 10 éves kislányt 3,4-ös nehézséggel kényelmesen (szülei társasosok). A skála ötfokú és exponenciálisan nehezedő. Gyakorlat teszi a mestert, de biztos vagyok abban, hogy ez az a szint, amit már a szülő is élvez és a gyerekek is. Ők már stabilan tudnak számolni stb. Hajrá!Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Amit ne:
Rókanyomon: nem nekik való már, a 4 éves lányom már kezdi unni
Carcassone: nagyon gonosz, kicseszős, jó játék, de tudja fene
Ébredő Erdő: középszerű
Amit inkább:
Forest Shuffle - ez mehet az ébredő erdő helyett.
Arkadia - gyors, könnyed valami
Luxor - mert a lépegetős játékokat mindenki szereti zsigerileg és azok közül talán ez a talán a legjobb
Kütyük - nekem ez a személyes kedvencem
Renature - ez is kicseszős, de van benne egy óriási retro feeling a dominokkal és fillérekért meg lehet venni. Óriási kedvencem 3 főreAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Behúztam 18-ért használtan egy magyart, haverommal egymásnak karácsonyi ajándék (mint két elvált fasz). Ha nem jön be, max. kis bukóval megy tovább.
A kedvenc játékom a 7th Continent. Elkezdtük játszani a játékot, de nem tudtuk, hogy mi a cél. 7 óra alatt majdnem végigvittük (elfogyott valami pakliból a megölhető állat, kb. azon múlt). A végén kiderült, hogy a játék lényege az, hogy megtaláld, hogy mi a játék célja Jah.... mondom én ehhez túl eurós vagyok, bocsika.
-
Tristis
őstag
válasz dorika87 #7157 üzenetére
Köszönöm! Közben sikerült végigböngészni az Auchan kínálatot (gondolom a Tesco-nak felesleges nekikezdeni is, majd Karácsony után), egyértelműen a Too Many Bones a legkimelkedőbb ajánlat 30e Ft-ért (igen, működik rá a kasszánál a 25%). Kár, hogy a játék nem elég kiforrott, szükséges neki egy második kiadás... Mondjuk ezért az árért, aki szereti ezt a műfajt... lehet jó választás még így is.
Aki nem tudja, hogy mit vegyen, de szeretne valamit családit, bíztatnám a Knarr nevű játékra, nagyon kis jópofa cucc (bár annyira color blind friendly, hogy már normálisan látó ember nem is látja a játékot rendesen ).Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
-
Tristis
őstag
Jó, de az a baj, hogy a második legduminánsabb stratégia meg a koponyás....
Én inkább olyan játékokkal szeretek játszani, ahol a játékosok döntik el, hogy mi mennyit ér: pl. Keyflower, Concordia vagy mondjuk egy sorrendet "állítanak fel": Lorenzo.
-
Tristis
őstag
Én szívesen vállalnék egy műsort, amiben összegyűjtöm azokat a játékokat, aminek általános elismertsége van, de számomra mégis játszhatatlanok. Csak egy-két példa:
- Arnak elveszett romjai: ha jó kártyákat tudsz venni az elején, nagyon nehezen fognak meg
- Dűne: igazából a körbeverés után, aki éppen jó kártyát húz, az fog nyerni?
- Tzolnk'in: egyértelmű, és domináns nyerő startégia
- Ticket to Ride (első sok része): nagyon sokáig csak húzgálod a kártyákat és utána egyszer csak elkezdesz mindent lerakni pl. Ticket to Ride USA-ba csinálsz egy Y alakot és az kb. a küldetések 80-90%-át betakarja: boooring
- Heat: nagyon szerencse függő sajnos, hogy éppen hogy jössz ki egy-egy lassítóból, úgyhogy a kategória király nekem továbbra is messze a Flamme Rouge + Peleton
stb-stb-stb.[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz noPublicFG #7110 üzenetére
Attól, hogy valami sok, attól még nem jó. Attól, hogy valami magyar, ne azt vegyük, nem kenyér ez kérem!
Nekem is van ismerősöm, aki sok játékot csinál, szeretem is: kedves ember. De attól még nem játszom a legtöbb társasával... mert helyette inkább Lorenzo-zok, vagy Arkadia-zom, vagy Brass-ezek.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz perge666 #7093 üzenetére
Ha én a helyedben volnék, inkább vennék néhány bizonyítottan jó, de erősen leárazott társast. pl. Vörös katedrális 5-6e Ft, Szkítia fosztogatói (szokott lenni 8e Ft körül) Draftoszaurus 4e Ft, Vad kozmosz 3-4e Ft.
-
Tristis
őstag
válasz Ereshkigal #7092 üzenetére
Oké, the a Monopoly BGG komplexitás értéke 1,6, a 7 Csoda párbajé 2,2, a Korokon át-é pedig 4,44... azért ez már jelentős különbség.
-
Tristis
őstag
válasz MZsoltee #7057 üzenetére
Yokohama, Beyond the Horizon, Endeavor Deep Sea, Várgrófok kettő kieggel és egyéb újdonságok. Most jön a tél, most lendül be majd a hobby. Nekem is be van hűtve most kb. 40 cím, amit majd át kell nézni, hogy jó lesz-e.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz attiati #7036 üzenetére
Én eddig életem során olyan 550 társasjátékkal játszottam, a Concordia volt közülük a legjobb.
Miért jó: mert a játékosok határozzák meg mi-mennyibe kerül.
Miért jó még: úgy van benne "területfoglalás", hogy még sincs benne királycsinálás
Miért jó még: szerintem már a létező összes stratégiával nyertem
Miért jó még: nincs benne stratégia. Olyan vagy, mint egy folyó, úszol az árral, arra folysz, amerre kisebb az ellenállás...
Vedd meg, játszál minél szűkebb térképen (tehát Itália térképen inkább 3 fővel, mint hárommal), két főhöz meg kell venni Corsica/Creta térképet.
Szart ne vegyél az Auchanból, ha kevés pénzed van vegyél mondjuk Vörös Katedrálist (leginkább 4 fős), vagy használtan mondjuk Várgrófokat (3 főre).Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Az idei felhozatalból szerintem nagyon jelentős cím a Yokohama újrakiadása. Ameddig az Istanbul 4-5 fővel az igazi, Yokohama 3 fős, így tökéletes versenyjáték. 2 főre pedig marad a Quest for El Dorado, így a sor már teljes is. Szóval bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt
-
Tristis
őstag
Jah, 10 évvel ezelőtt, amikor még volt 15-20 fős társaságom, akkor jó lett volna. De a korral ez is változik. Meg az is, hogy az embernek van-e kedve társasjáték klubba menni, vagy inkább a szokott 4-6 fő valamelyikével pendül inkább egy húron.
Egyébként igen, egyébként must have.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Fogd meg a söröm:
- Igen, Igen és és a többi szánalomvölgy....
- Monopoly
- Cover your assets
- Cards Against Humanity
- Hellapagos
- Tokaido
- Scrabble
- Uno
- Gazdálkodj okosan
- Parks
- Panic Station
A többit már nem merem leírniAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz noPublicFG #6957 üzenetére
Ne bánd, a neten is lehet kifogni akciókat, csak türelemmel kell lenni. Úgy 500 játék után már nem kergeti az embert annyira a tatár
-
Tristis
őstag
Én már rég nem járok ilyenekre. Benzinpénz, jegy, várakozás, kínlódás. Inkább egy társas a haverokkal, használtan megvenni egy éve volt friss címeket, kicsi bukóval eladni. Hatékonyabb, kényelmesebb és még szórakoztató is olykor.
-
Tristis
őstag
válasz TrollBalint #6913 üzenetére
Az én csöppöm hamarosan 4 éves. Rókanyomon-t tudja jól játszani. Neki igazából az a fontos, hogy legyen igazi doboza, meg legyen táblája, mert attól társasjáték. Még egy picit nagyobb lesz, rámegyek a Kingdomino-ra. Memória játékokat nagyon nem szereti, de pl. a Spot it az megy neki
-
Tristis
őstag
válasz petyus_ #6900 üzenetére
Nehezebbek
Concordia - világ legjobb játéka szerintem
Troyes - 1,5 órába pont belefér
Keyflower - régi kincsKözépnehéz
Pan Am - légitársaság felfal mindent
Red Cathedral - fillérekért egy remek játék
Egizia Shifting Sands - nagyon jó taktikai elemekkel rendelkező kicsiszont klasszikus
Small Samurai Empire - El Grande minőség 3 főre, szigorúanLehet kicsit túl könnyűek
Castles of Mad King Ludwig vagy Isle of Skye, talán könnyedebbek, mint, amit keresel, de jó licitálós játékok
Istanbul versenyjáték
Renature - könnyedebb talán, de nézz ráAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
-
Tristis
őstag
válasz nepszter1 #6751 üzenetére
A legjobb a Stellar. Utána talán a Photograph és a Parade, Fox in the Forest, Jekyll and Hyde, Memoarrr! ez mind a kettő egy kis pakli kártya.
20 lap alatt: Air, land and Sea (zseni) és a Sprawlopolis jut eszembe, bár utóbbi inkább solo.
Egyéb, nem kártya: Ganz schön széria (hoch drei a legjobb) vagy Vad Kozmosz vagy Hanamikoji (zseni)
Amihez csak net kell: Fedőnevek négyszemközt két telóval.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Van valami szokásos árzuhanás? Tesco, Auchan? Érdemes valamerre elindulni vadászni?
-
Tristis
őstag
Nekem egy különlegesség volt: Nippon + kieg.
Illetve egy csomó játék próbája még, amit lehetne említeni. Semmi sem ragadt meg, lassan lehet írni az éves összegzőt....Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz Revolit #6556 üzenetére
TJÜ vélemény
Szerintem egyszer egy életben el lehet menni egy ilyenre a poén kedvéért, de egyébként nagy ívben kerülni kell az ilyen vásárokat. Ez nem ásvány kiállítás és vásár, ahol egyedi szépséget láthatsz és megveheted azt a kis kövecskét, ami neked tetszik. Ezek dobozok, amiket meg lehet venni bárhol ugyanennyiért. Ha van eszed ugyanúgy meg kell tanulnod a szabályokat előre utána meg szívni a rossz levegőt, várakozni, kínlódni, kerülgetni a népet...
Egyszer tök jó ez, érdekes, de utána hagyni kell. Régen még volt bennem, hogy az esseni újdonságok miatt elmentem egyszer... Manapság közel 500 kipróbált játék után már menne a fene... Az esseni újdonságokat is bőven elég kipróbálni 500 BGG értékelés után, amikor lecseng a hülyeség, és jönnek a normális értékelések. Csak egy vélemény.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz mike1334 #6441 üzenetére
Azért a két főt tartják a legjobbnak, mert jó hosszú játék. Amikor én játszottam vele, nagyon sokáig tartott, ahhoz képest, hogy egy elég egyszerű játék. A döntések, amiket meg kell hozni benne nem eléggé vonzóak a hosszú (3 fővel 3 órás) játékidőhöz képest. Magyarul unalmaska, sok dekórral
-
Tristis
őstag
Ajánlom neked nagyon a Star Trek Ascendacy-t is. Ennyire nem csiricsáré, de nem is annyira drága. Nálam eddig a legjobb 4X játék, három fővel meg toronymagasan a legjobb. (igen, beleértve az Eclipse-t is). Hogy miért írom? Az szerintem le tud menni 2,5-3 óra alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
-
Tristis
őstag
Ezt még nézd meg, miután megtanultátok a játékot egy kör kb. 1 óra szerintem, talán picit több.
https://boardgamegeek.com/boardgame/257518/claustrophobia-1643
Olyan 40e Ft körül van az ára, jó nagy doboz, jó sok mini.Általánosságban: a coop játékok sajátja a karakterfejlődés, tehát vagy competitive játék kell vagy karakterfejlesztős... te döntöd el.
Karakterfejlesztős coop (folyamatosan jön rád a nép és darálni kell): Massive Darkness 2. Angol verziók 35e körül mennek, a Delta Vision hozza majd magyarul, az 45e Ft lesz majd.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Nagyon nehezen találni jó játékokat mostanában. Szinte minden heavy euro-ra rá lehet írni, hogy nincs benne interakció, pontzuhatag és az elegancia teljes hiánya jellemzi. Sajnos covidos voltam az utóbbi időben, de így legalább át tudtam nézni 80-100 játékot, hogy melyikkel érdemes foglalkozni.
Amiket ajánlok:
- Mind MGMT: hiszem azt, hogy a legjobb rejtett mozgásos játék (nem rég játszottam a Sniper Elite-tel, de ebben sokkal több a potenciál akkor is, ha maga a téma csapnivaló szvsz).
- Black Orchestra: Pandemic-hez hasonló coop játék. Hosszban és komplexitásban is olyasmi, viszont ennek a játéknak nagyon erős a story vonala és ez egy pár játék erejéig remek kikapcsolódást ígérhet
- Stationfall: az árulós játékokban azt mondják az a legjobb, ha te lehetsz az áruló szerepében. Képzelj el egy játékot, amiben mindenki áruló! Ahol egy űrhajón bárkit irányíthatsz és keresztbe tehetsz bárkinek. Rengeteg lehetőség, egyedi képességek, egyedi célok... Ha szeretnél valami sokkal-sokkal komolyabbat, mint egy Secret Hitler és uncsi a kiszámíthatósága mondjuk a Kifűrkészhetetlen, akkor lehet ez való neked. Nagyon nehezen tanítható igazi szörny, de ha egyszer legyőzöd és nem veszed túl komolyan, akkor jó szórakozás!A negyediket nem árulom el bocsi, irgalmatlan nehéz beszerezni és rajta vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Szerintem max. akkor érdemes elmenni, ha budapesti vagy és nagyon nincs más dolgod. Ami érdekes szokott lenni, azok az esseni újdonságok kipróbálása. Csak úgy érdemes menni, hogy tudod a szabályát annak, amit ki akarsz próbálni. Akciók: néha van valami, szerintem idén több lesz, mert érzésre annyira nem mennek jól a társaseladások. Nekem tavaly barátom egy Luxort hozott 10e Ft-ért, aminek nagyon örültem (17-volt akkor a bolti ára).
-
Tristis
őstag
Nálam az a jó, hogy annyi társas tetszik, hogy mindig van valami, amit ki tudok fogni jó áron. Nem rég vettem egy Arkadia-t 5e Ft-ért (be is vált), most majd várok egy Kütyüket, ami jó áron lesz, megy egy Akropiloliszt is. Alakul ez
-
Tristis
őstag
válasz Bullitz #6245 üzenetére
Nekem Arnak repetitív cserebere csóri játék. Kieggel sokkal jobb! Ha veszed, csak kieggel vedd.
Kettő főre én Grand Austria Hotel játékot javaslom. Rutinos játékosok 2 fővel kb. 60-80 perc alatt lejátsza, de legutóbb egy sráccal, akinek ez volt a 2. játéka vele, letoltuk 45 perc alatt.
-
Tristis
őstag
-
Tristis
őstag
Kb. egy éve volt hozzá szerencsém, így csak homályosan:
- szinte semmi interakció nincs benne, szinte mindenhová kényelmesen oda lehet férni, tehát csak pakolgatunk egymás mellett
- rendkívül repetitív, végig ugyanazt csinálod, túl sok bónusz nincs (inkább érdemes játszani akkor már a "Föld" nevű játékkal, ott legalább a tabló kicsit érdekesebb)
- vannak akciók, amik teljesen feleslegesek, ilyen a kártyák beváltása pontra. A játék levégén kell csinálni, aki hamarabb teszi ezt veszít. Miért nem csináltak hozzá valami bónuszt, hogy legyen döntés helyzet?! Hibás játék...
- emelett mérhetetlenül szerencse alapú az, hogy sikerül-e olyan kártyákat húznod, amire szükséged van...
- és ahhoz képest hosszú isSzóval összegezve egy rendkívül repetitív játék, amiben mindig ugyanazt csinálod, és sok izgalom nincs benne. Mindezt egymás mellett ülve kb. Mindenki, aki ezzel a játékkal akar foglalkozni, az inkább vegye meg a Föld nevű játékot. Gyorsabb is (két fővel ajánlott), izgalmasabb is valamelyest. Bár az is full random de egy fokkal jobb, mint az Enciklopédia az biztos. Vagy akkor már Ravers of Midgard pl., ott is van szerencse, de ott azért sokkal izgalmasabb a móka. Uhh, vagy egy jó Whistle Mountain, ami már kifejezetten jó játék!
A fenti vélemény, a teljes társas csapatnál egyhangú volt, mindannyiunk veterán, többszáz játék után van...Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Én fantasztikus játéknak tartom a Renature-t, igazi genyózós kiszorítósdi (3-an jó!).
Enciklopédia szerintem egy nagyon elcseszett darab, ezer sebből vérzik.
Imperium classics oké játék, nem az én műfajom, és elég hosszú is.
-
Tristis
őstag
-
Tristis
őstag
válasz petyus_ #6197 üzenetére
A világ talán legjobb és legelegánsabb játékát Concordia-nak hívják mind a mai napig. 3 fővel 1 óra felénk.
Keyflower(+ Merchants kieg.) szintén ide kínálkozik, érdekes licitálós, akcióhelyes csoda.
Troyes hárman fantasztikus, és kőkemény
Brass Birmingham (Concordia-szerű elegáns csoda, úgy egyébként a BGG-n vezeti a ranglistát, ergo olyan, mint sorozatok között a Braking Bad: mindenki szereti.)
Lorenzo il Magnifico - tökölőseknél ez már határeset hosszban.
Coimbra - tökölőseknél ez kb. kiesikEzek mind a mai napig a világ talán legjobb euro-i. Ezekben van interakció is, meleg szívvel ajánlom az egymás mellett ücsörgős oszt pakolgatós játékok helyett. Hosszban fentről lefelé, de talán a Keyflower is okozhat több AP-t. Nálunk 3 fővel 70 perc, kettővel 45 max.
ui.: én nem fogok soha, senkinek passziánszt ajánlani, de ha másnak ez megfelel, egye... (pl. Föld)
[ Szerkesztve ]
-
-
Tristis
őstag
válasz Quent1n #6144 üzenetére
Négy főre a kerek asztal a legjobb, ez sajnos tény. 6 főre inkább a téglalap.
Szerintem 90x160 vagy a 100x160 cm-es asztal elég kel legyen mindenre. Most lehet kivétel ez alól két dobozni mini, de az elfér valahol a környéken... Én játszottam 100 vm szélesség feletti asztalon is, az már nagyon nem jó... A 75 cm kevés, az csak akkor ha kempingezünk.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz Davebowman #6123 üzenetére
Én az elődjével játszottam az jópofa. Most olcsón van (csak kieg nélkül).
-
Tristis
őstag
válasz mike1334 #6118 üzenetére
Én azt javaslom, hogyha kastályokra vágysz, akkor vegyél ebből egy régi verziót, a többi pénzt pedig sörözd el!
-
Tristis
őstag
Én nagyon javaslom, hogy a Civ. New Dawn+Terra Incognita kieget vedd meg inkább, hiába dupla annyi, esély van rá legalább, hogy megverje a Scythe-ot .
Egyébként Brazillal nem játszottam, de nekem is az jött le a végigjátszás videók alapján, hogy hasonló a két játék
-
Tristis
őstag
A Scythe-ba az a 4x, hogy a játék 80%-ban matatsz a saját tábládon, a főhőssel elmész egymáshoz teljesen hasonló "kincsekhez", harcolsz pontosan egyet (ott ha legyőzöl valakit, utána gyorsan legyőznek téged is ), majd próbálsz szétterpeszkedni a térképen?? Háát....
Civilization New Dawn: Terra Incognita az inkább 4x vagy a Space Empires 4X....
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz mike1334 #5999 üzenetére
Nekem nem szoktak annyira tetszeni ezek a coop játékok (kivéve a Robinson Crusoe-t), de a kutyulu nem fog beleférni másfél órába. Ha tudtok angolul, vegyetek régi Arkham LCG-t szerintem 10 körül. Az új hamarosan sorra kerül nálunk is, kíváncsi vagyok miért a kategória etalonja.
Amivel eddig játszottam, abból talán az Eldritch Horror a legjobb ezekből, de az is 2 fővel, 4 karakterrel inkább 3 órácska... régi Arkham (2nd ed.) olyan 5 óra inkábbMás játék, amit érdemes lehet beszerezni: Isle of Skye Big Box. A régi még kapható fillérekért a Könyvbagolyban, de a Druida kieg igen sokat ad a játékhoz és sajnos nehéz beszerezni... Sajnos így húzós érte az a 20-as, de erőt vettem magamon és behúztam. Nagyon kellemes 3-4 fős játék, kieggel a 2 fős is sokat javult (5 fő kicsit hosszú és sok, akkor már inkább mást).
Heat már fent van a polcon.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz mike1334 #5991 üzenetére
Instant buy, igen. Én mindenképpen veszek egyet, bár most egy izgalmas kategóriát is sikerült felfedezni: price setting
Ami jön belőle: Isle of Skye Big Box és Castles of Mad King Ludwig. Ebben a kategóriában még mi az, ami érdekes?Neume Heimat/Estates hasonlítgat erre, kellemes játék is, de nem annyira kifinomult elsőre, mint a fentiek.
Modern Art-ot csak kis részben sorolnám ide.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz Davebowman #5947 üzenetére
Nekem még nem volt olyan játék, ami elsőre nem tetszett és másodikra igen.... Max. olyan volt, hogy elsőre határeset, nézzük meg, de másodikra biztosan kialakult az álláspont.
Lehet másoknak több játék kell, én ezt megértem persze, de egyszerűbb játékoknál a 2-3 játék nagyon max. elég kell, hogy legyen.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz mike1334 #5897 üzenetére
4 db Ganz Schön, Keltis, Elveszett Kincsek Tengere, Sprawlopolis, Stellar, Parade, Vad Kozmosz (rengeteg hely, de ez az egyik új), Illusion
Mehetett volna a Claim is, de most adtuk el...
Kartográfusok is befért volna még.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz mike1334 #5843 üzenetére
Sosem adom talán el, pedig egy éve nem került elő kb.: csak egy ilyen van; Robinson Crusoe
Rossz szabály, újra tanulás: Robinson Crusoe
Gyüjtemény méret: szerintem kb. 60-70 a teteje, ha sokat játszol. (Úgy 100, hogy pár megvan barátoknak is.)
Csak jó kategória: igen, ez pont így van, az már kevés.
Megtalálni a zseniálist: kb. 1500 játékon vagyok túl (videós részletes szabály/végigjátszás szint legalább). Még most is néha rettentően fel tudok sülni egy-egy választással
Heat: nagyon várom!
-
Tristis
őstag
válasz jansky1 #5814 üzenetére
Decathlonos törcsi menő. Arra kell vigyázni, hogy ne gyűrje az ember. Nekem van viaszkos vászon is, meg van ilyen szövött műanyag-szerű anyag is az asztalon. Mind a kettő tökéletes, ez a szövött anyag még esztétikus is... Én sosem kínlódtam ilyenekkel emiatt, de megértem a kínotokat, fa asztalról felvenni ilyen picsa kicsi kártyákat.... az kín rendesen.
-
Tristis
őstag
válasz mike1334 #5770 üzenetére
Az RC belépési küszöbe magasabb még a Grand Austria Hotelnél is. Ami még érdekes lehet, hasonló témakör, sokkal egyszerűbb, az a Paleo nevű játék. Még nem próbáltam, de itt van a polc tetején.
Üdv, egy Robinson Crusoe szerelmes
-
Tristis
őstag
válasz mike1334 #5747 üzenetére
Viticulture az egy hibás játék, semmiképpen sem ajánlom. Úgy lehet nyerni benne (leginkább), hogyha egy bort sem csinálsz. A játékot a Tuscany kieg + a sárga-kék pakli cseréje javítja ki (valamelyik kis kieg) de az meg kicsit sok pénz/hűhó... lecserélni az egész játékot, hogy játszható legyen... Egyébként szép, meg cuki játék, de szerintem lassú is... vannak jobbak no.
Arnak: csereberélgetős játék, némi interakció. Kieg sokat fob rajta. Biztosan ez a jobb a kettő közül.
-
Tristis
őstag
válasz refrigerator #5733 üzenetére
Szerintem a Furnace tudja ugyanazt, sőt még jóval többet is (aukciós mechanizmus), fele idő alatt. Ha még nem próbáltátok volna, szívből ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen routert?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- BMW topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- További aktív témák...