-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Voltak bekötni a sat tv-t és a netnél kicserélték a modemet egy Speedport W724V Type Ci wifis készülékre (ez nem tudom mennyire lesz jó, eddig működik vele minden, de azért ráaggattam a saját routerem).
Viszont volna két kérdésem:
1.a beltérin tényleg nem lehet a csatornákat szerkeszteni? Mármint sorbarendezni.. (Sagem DS86 HD)
2.a Telekom alkalmazásban látom mostmár a mobil mellett a tvt és a netet is, viszont egyik helyen sem a megbeszélt árak vannak, hanem az “alap” árak. A csekken vajon majd a megbeszélt összeg lesz?Renault Megane IV Limited
-
veterán
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz szabogabor10 #98897 üzenetére
Kérni valószínűleg kérhető, csak nincs a használt eszközök közt CEC képes, nem?
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
veterán
válasz MikeRenton #98887 üzenetére
Nem sajnos.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
-
-
Grawens
senior tag
Nálam is szaggatott tegnap este az IPTV, majd újraindítottam a HG8245H -t és helyrejött. Annyit észrevettem, hogy frissült a szoftver és a WAN protokollhoz bekerült az IPv6.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Beniii06 #98884 üzenetére
Hiába számolgatsz felesleges... Többször le lett írva, te lehet, hogy kiszámolsz egy 7 hónapos átlagot, nálad meg majd lesz 10 vagy 11 hónap, aztán majd beírod, hogy nálad milyen sokáig tartott szemben az átlaggal? Nincs ember, kevés az alvállalkozó, lassan megy, majd egyszer kész lesz, úgyis tudni fogsz róla, szórólap + üzletkötők megjelenése várható.
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok!
Létezik, hogy az IP TV tegnap este óta folyamatosan megáll?
Nálam most se jó.Köszönöm
""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""
-
MikeRenton
tag
Telekomnál kérhető HDMI CEC kompatibilis set top box?
-
törölt tag
válasz CodeRed #98875 üzenetére
Ha wifin torrentezel ez megeshet.+ha dsl a kapcsolat ,akkor vegyél visszább kicsit a sebességekből.
Én pl. ha meghajtom a wifit full gázon, akkor a mellette lévő vezetéknélküli egér kezd akadozni 😀
--------
@kiraly.andra
Nekem pl. szinte semmi bajom nincs vele. Ha egy év alatt volt 5 perc kiesés ,akkor lehet sokat mondok. Pedig csak egy keserves 100-as(87/23) vdsl van behúzva.[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
Engem a magas feltöltési sebesség, esetleg alacsony ping érdekelne felhős dolgok miatt, sok időt és energiát lehetne vele spórolni.
Az is biztos, hogy IPTV-re sem fogok váltani semmi pénzért, a jelenlegi csomagom helyett, max csak a telefont vinném át, hogy csökkenjen a havidíj, de ez még nagyon messze van,ha tényleg optikát fognak kiépíteni.
9 hónap az tényleg hosszú idő, bár ha most nézzük, hogy november van, így esélyes a dolog itt is. Azért kíváncsi lennék másnál mennyi idő volt kiépíteni a hálózatot a konzoloktól kezdve "kulcsra" kész állapotra, de ezt már másik topikban fogom feltenni. (Tudom sok körülménytől függ a dolog, de attól még átlagot lehetne számolni.)"Got any other secret weapons?"
-
jozefgucci1
addikt
Srácok Egerben akadozik a tv+net , máshol van ilyen gond ?
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
CodeRed
tag
Köszönöm Mindenkinek a tippeket illetve tanácsokat
-
CodeRed
tag
válasz Gubek-Einste #98878 üzenetére
pláne
-
titán
-
CodeRed
tag
válasz Gubek-Einste #98876 üzenetére
Ez egy jó kérdés
Nem tudom, soha nem állítottam semmit a routeren -
titán
-
CodeRed
tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy régi nagy problémám, de nem foglalkoztam vele.
Amikor torrentről töltök, akkor gyakorlatilag nem megy a net sem azon a gépen, amin fut a torrent és azokon sem, ami wifi-n keresztül kapcsolódik a hálózatra
Van erre valamilyen megoldás?
Köszi előre is a segítséget -
villamos
őstag
Másnak is fagy az iptv most, vagy csak nekem?
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
titán
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
kb 2015 ota van io tv es net. Kb 1 hete valtottam, ezert hoztak egy uj modemet is (sagemcom). Az elozo markajra nem emlekszem.
A problemam: ezzel az uj modemmel csak a baj van: van ugye egy 5 ghz-es freki meg a 2.4-es. A szerelo azt mondta h majd az eszkozok valtogatjak a majd a ket frekvenciat. Hat nem. 2 szobaval arreb, ahol az elozo modemmel bovdn volt hatosugra, most alladoan lekapcsolodik, 5 ghz egyaltalan nem, a 2.4 meg neha mukodik. Csak az a baj h nem all vissza 5 ghz-re utana.
Korabban ios eszkozokon pikk-pakk mentek a letoltesek, most perceket vesz igenybe ugyanez, oedig 1-2 meterre vagyok a modemtol.
Ossezfoglalva: hiaba van gyorsabb netem, a hatosugara joval kisebb es nem valtogatja az 5ghz es a 2.4 ghz (korabban dsak 2.4 volt de az mindenutt).Mit lehet ezzel a problemaval kezdeni? Kerjem vissza az elozo modemet?
Koszi!
Ferikek
-
villamos
őstag
Optikán kívül nagyon mást nem igazán érdemes építgetni mostanság. Feltehetőleg légoptika lesz.
A hálózatot alvállalkozók építik. Nálunk az első kapavágásoktól számítva olyan kilenc hónap alatt épült ki a hálózat.Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Beniii06
addikt
Üdv.!
Nemrég fedeztem fel, hogy a környékünkön a T-s oszlopokra egy "C" alakú szelvényt/konzolt raktak fel az összes T-s (nem villany) oszlopra. A környéken élők szerint nem Telekomos szerelők voltak, nem Telekom volt az autójukra írva, hanem "Telecom" állítólag, én alvállalkozónak vélem őket. Még új kábel/doboz sincs kirakva, csak a tartó konzolok, kb. egy magasságban a jelenlegi telefon kábelekkel.
Arra lennék kíváncsi milyen célból tették ezt? Esetleg optika fog kiépítésre kerülni?
Tudomásom szerint jelenleg itt a Telekom VDSL-en szolgáltat(legkisebb csomag), van másik szolgáltató is, de nekik kizárólag földkábelük van, ezért ebbe a topikba írtam. Beírva a címet a keresőbe, még egy harmadik szolgáltatóra gondoltam, aki korábban a Telekomos hálózatot bérelt(10 Mbps csomaggal ADSL), de egy nagyobb cég felvásárolta, így őket meg ezért zártam ki, maradt a Telekom.
Sry ha nagyon off, csak már kíváncsivá tett a dolog és reméltem itt választ is kapok a kérdésekre.
"Got any other secret weapons?"
-
4Grider
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #98863 üzenetére
Köszönöm, legközelebb ha arra járok lesz egy reset, beállítok admin ip-t, és letiltom a dhcp-t.
A routeren egyébként felépül a pppoe kapcsolat, mert a Zyxel felületén látom a publikus ip-t és a logban is ott van. Ráadásul nem bontogat a kapcsolat. Ennek ellenére hol kilátnak a kliensek, hol nem.
Egyébként Digis bridge módba állított ONT-on is állítottam be ilyen USG-s routert, és ott a wan ip 10.0.0.x volt, de amellett simán ment a net, és felépültek a vpn csatornák a publikus ip-n. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz 4Grider #98862 üzenetére
Akkor mégsem jó az a PPPoE, ha felépülne a PPPoE akkor biztosan nem a Speedportból lenne IP-d, hanem vagy egy Telekomos NAT-olt IP lenne ott vagy egy publikus IP.
Factory reset a Speedportnak (akkor elvileg kitörli a PPPoE adatokat és gyáriak kerülnek a helyére), majd utána PPPoE Passthrough, ha nincs IPTV, akkor tiltsd le a DHCP-t is. (Utána fix IP kell, ha a Speedportot is birizgálni akarod.)
-
4Grider
nagyúr
Egy ismerősöm kért meg, hogy a Speedport Entry 2i eszköze mögé tegyek egy vpn routert. Megtaláltam a pppoe passthrough menüpontot, amit engedélyeztem is, a routerrel felépítettem a pppoe kapcsolatot, de a mögötte lévő eszközök hol eljutnak a beírt weboldalakig, hol nem. Jellemzően a bix.hu vagy index.hu (stb.) felé indított traceroutok a speedport-nál lehalnak (a névfeloldás tökéletes). Azt látom, hogy a router wan portjának ip címe a speedport dhcp tartományába tartozik, tehát mintha kettős nat lenne, de közben a routeren (Zyxel USG) látom a felépült pppoe kapcsolatot meg a hozzá tartozó publikus ip-t is. Van valakinek tippje, hogyan lépjek tovább?
-
Toby1959
csendes tag
válasz lszlogal #98847 üzenetére
Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de próbáld meg egy decimális számként beírni az IP-t. Pl. 192.168.1.2 helyett 192*256^3+168*256^2+1*256^1+2*256^0 = 3221225472+11010048+256+2 = 3232235778. A parancssorból kiadott ping működik így is és az eredeti, pontozott IP-t írja ki..
[ Szerkesztve ]
-
Dave200
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #98858 üzenetére
A szolgáltatós az Sagemcom F@st5655v2 és a saját az TP-Link Archer C1200.
-
titán
-
Dave200
csendes újonc
Sziasztok! Valahogy megoldható hogy IPTV saját router-röl működjön, vagy csak a szolgáltatótól kapót modemen keresztül működik.
-
törölt tag
válasz kiraly.andra #98853 üzenetére
Szolgáltatós "router" felejtős. A alapvető dolgokat tudja. (néha még azt sem rendesen)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Srácok akinek szintén optika van annak milyen a pingje?
Nekem 9-10 körül van, (nem olyan rossz) de pl Digi mellett labdába sem rúg (2-3 ms)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
lszlogal
senior tag
Sziasztok,
Static IP-t szeretnék beállítani az iptv set-top-boxon. Kaptam hozzá egy SAMSUNG által gyártott univerzális távirányítót, de pontot nem tudok írni vele, a nyilakkal nem tudok navigálni az IPcím beállítási menüben. Van erre valami megoldás, hogy normálisan be tudjam írni az IP cimet? Azért kellene static ip-re állítani, mert le szeretném tiltani a HGW-ben a dhcp servert.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz DJ. Ru$y #98842 üzenetére
Köszi!
Van élő szolgáltatás optikán. Régi csomag van még 30-as nettel. De váltanék már a 150-esre.Ha meg jó a router funkciója a cuccnak, akkor lehet a régi routert nem is használom. Igazából átlagfelhasználásra kell. AC-t tud, azt már láttam, mac szűrést szoktam beállítani, meg saját DNS-t. Teljesen átlagfelhasználás. Meg mondjuk filmek "streamelése" ami megy.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz polonic #98841 üzenetére
Amennyiben van már élő optikai szolgáltatásod abban az esetben megeshet, hogy futárral küldik és te csinálod. Van hozzá leírást mit merre.
IPTV-t rádugod és jó idő, ha van telefonod és nem működik, akkor pedig van egy 80-as szám megadva, ha minden igaz, azt kell hívnod és segítenek.
-
polonic
félisten
Egyébként ezt a sagemcom-ot szerelő hozzá és ő állít be mindent vagy szereld magad opció is van és mondjuk futárral küldik el?
IPTV-nél csak rádugom az STB-ket két lan portra és ennyi vagy kell még állítani valamit?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kiraly.andra #98835 üzenetére
A Telekom sem garantál semmit wifin, építs ki egy normális 2-3 AP-s hálózatot, ha szükséges, ne hagyatkozz az ONT képességeire.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kiraly.andra #98836 üzenetére
Sagemcom F@st 5655v2-t adnak.
Itt elírás van, a 2 Gbit/s csomagra gondoltak.[ Szerkesztve ]
-
kiraly.andra
aktív tag
Mit jelent a Telekom GYIK oldalán lévő "A GE-es interfész fizikai korlátja miatt az 1Gbit/szolgáltatás maximálisan kínált sebességének teljes kihasználása több eszköz egyidejű vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolódásával lehetséges." mondat? Azt tudom, hogy a névleges érték soha nincs meg, de ez nem igazán ezt jelenti. Tényleg ezt akarják mondani, vagy csak rosszul fogalmaznak?
:a:
-
kiraly.andra
aktív tag
Milyen minőségű eszközt ad a Telekom az 1000/1000 csomaghoz? A UPC ConnectBox szánalmas, a lakás szélső pontjaira már nem ér el a wifi, kénytelen vagyok a saját 10 éves Linksys-t használni, az simán képes rá. Itt is csak egy olcsó, épp csak elpöfögő darabot adnak, ami mellé kell a saját eszköz? (tudom, ez itt nem összehasonlító topik, de anélkül kevésbé érthető a kérdés)
:a:
-
goop
őstag
Telekom optikán másnak se szakad a net 1 hét után sem? Okt. 23 óta nem szakadt a netem, ua az ip cím, stb. Routeren látom.
-
DSPx
tag
-
DSPx
tag
-
lszlogal
senior tag
válasz Franky2Ster #98827 üzenetére
DMZ-t port forwardingnál mindenféleképpen kell állítanod, ha IPv4-es IPcímet szeretnél használni. Elvileg működik.
-
Franky2Ster
senior tag
F@st 5655v2 routerként beállítva nem működik a port forward ha pedig DMZ-t kapcsolok akkor minden OK!
Mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz DJ. Ru$y #98823 üzenetére
Tudtommal 22 és reggel 6 között csak hibaelhárítás van (legalábbis otthoni szolgáltatásoknál - és csak hibajegyet vesznek fel - a kivizsgálást csak a következő nap 8-18:00 közt végzik). Többször is előfordult már velem hogy 22 után próbáltam csomagot váltani, azt mondták hogy reggel 6 után telefonáljak vissza, mert csak akkor lesz olyan kolega, aki segíteni is tud ebben.
Szóval teljes körü ügyfélszolgálat 06:00-tól 22:00-ig van a hét minden napján (munkaszüneti és az ünnepnapokat is beleértve). Nem találtam erről bővebb információt, ezzel kapcsolatban lehet hogy tévedek. Azt mondom, amit mondtak nekem többször is, és amit tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Csigger
őstag
Sziasztok,
váltottunk mi is Gigabites netre s meg is kaptuk a F@st 5655v2 beltéri egységet. Mivel egy régebbi TP-link 1043nd routerem van ezért gondoltam, hogy ki tudjam használni a nagyobb netsebességet az eszközökön ezert bekapcsolom a Sagem wifijét, azóta a 2,4 és 5 Ghz is megy, de sokszor ledobálja az eszközöket a wifiről. Mi lehet a gond és mot ajánlotok? Inkább cseréljem a regebbi TP linket egy dual bandes újabb routerre és azon keresztül menjen?Apple and Android user
-
Lowy72
csendes újonc
válasz Franky2Ster #98816 üzenetére
Működik, nekem is úgy megy. Kapcsold be, majd kapcsold ki az automatikus csatlakozást. Azután már be tudsz jelentkezni a routeredről.
-
Franky2Ster
senior tag
F@st 5655v2 AC-ben nem működik a port forwarding? DMZ működik azzal nincs gond.
-
slezakimi
senior tag
A 1414 csak munkaidőbe hívható, ha netcsomagot szeretnék váltani?
Köszönöm.
""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""
-
DJ. Ru$y
félisten
Lépjünk túl azon, hogy ki mit mikor hol milyen színvonalon. Köszönöm!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz szabogabor10 #98791 üzenetére
Szerintem meg megvan adva egy időintervallum, amíg felmondhatod, ahogy azt szokta is a T, ha jól emlékszem. "Amennyiben hátrányosan érinti a változás X. hó Y. napjáig felmondhatja szerződését" vagy valami hasonló szokott lenni a tájékoztató végén. Erről is nyilatkozhatna a kolléga, aki kiírta.
-
törölt tag
válasz zolokas #98806 üzenetére
ATV Spirit az nem vallási csatorna lesz. ATV Spírit.
-
zolokas
aktív tag
válasz szabogabor10 #98805 üzenetére
van annyi ilyen hittérítő minek több, addig nyomjuk a hozzászólás meg a telekom forumon is meg kegyelmeznek majd mint a nat geonál!
[ Szerkesztve ]
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
veterán
A Telekomnak valami fétise lehet az ismeretterjesztő csatik kidobálása - lásd 2 éve majdnem a Nat Geo csatik (a HD-k repültek is)...
Hihetetlen, komolyan.[ Szerkesztve ]
-
zolokas
aktív tag
Lesz itt nép vándorlás megint a jó csatornák ki kerülnek ilyen vallási ökörség miatt!
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #98798 üzenetére
Ezt jó lenne tudatni a tech-support v. call centeres kollégákkal, mert szerintük nem lehet hibajegyet újra megnyitni.
4. hete bohóckodunk random időközönként 30%-70% pkt loss hibával. Profil reset, szűrő csere, hgw csere. Jelenleg már ott tartunk, hogy a szomszédban (40-50méter légkábel táv) is egyforma pkt loss-t produkál a 2 sagem.Asrock Gaming Z370 K6, i7 8700k, MSI RTX 2070 8GB, 4x8 DDR4 3000 CL15, ASRock H87 Fatal1ty Performance , i7 4770, MSI GTX1060 Gaming, 4x4GB Corsair Vengeance LP, Nanoxia Deep Silence 6 Anthracit
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- PH! Darts
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Mikrotik routerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest