- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Microsoft Excel topic
- Proxmox VE
- Windows 10
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris837
senior tag
Pontosan nem emlékszem, hogy hány nap volt, de egy-másfél hét kb. Telefonon rendeltem meg, mondta a telekomos hölgy, hogy ha szállításra kerül akkor kapok emailt, illetve ha hozza a futár előtte keres majd telefonon. Erre egyik nap édesanyám hív, hogy hoztak egy nagy csomagot a Telekomtól.
A szállítással egyébként semmi gond nem volt, szerencse volt mondjuk, hogy volt itthon valaki. A televízió amit rendeltem náluk volt a legjobb áron, a legjobb konstrukcióban. -
titán
válasz totron #61592 üzenetére
Sajnos igen, elég szigorúan dolgozik a T rendszere és akkor is korlátoz amikor egyáltalán nincsen rá szükség.
Hogy tényleg ez történt nálad, látni kellene egy vonal diagnosztikát.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
Akkor még egyszer... DIGI, és minden más témával ami nem csak Telekom, kéretik ide átfáradni!
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Nem kell itt feszíteni a húrt, amikor a másik témában nyugodtan meg lehet ezt beszélni.
Köszönjük a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
-
bango
tag
A Telekom vajon miért nem tud lassan már 1,5 hónapja átszerződtetni mint Datanetest (akiket megvettek)? Néhány nap múlva megszűnik a szolgálatásom se internetem se telefonom, se régi telenfonszámom nem lesz és gyak. ott tart az ügy hogy majd jelentkeznek.
-
totron
addikt
válasz Gubek-Einste #61562 üzenetére
Azon túl, hogy a jel-zaj viszony a témakör, mit tesz ez? Szolgáltatónál osztogatják? Szájzárat kap magától a hálózat? Miről van szó?
-
Nooeca
senior tag
válasz Dilikutya #61589 üzenetére
Ezt itt tényleg fejezzük be mostmár szerintem! Nem ide tartozik.
Nem hoztam volna fel egyetlen egy szolgáltatót sem ha az a csodaszabvány tényleg olyan jó lenne, mint amire céloztak vele.Egyáltalán nem azt írtam hogy a 1000/200 legyen a minimum, hanem azt, hogy amíg a koax nem hozza ezt a sebességet, ami még nem is egy "fair" csomag, mivel a feltöltés nem a letöltés 1/3-a (ami olyan 350 lenne), addig nem remélek nagy jövőt a koaxnak. Főképp azért is, mert a Telekomnál sincs már tervben hogy bárhol is koax legyen. Optika vagy vDSL.
Azt meg másik nagy FAIL hogy én ott lakok mert közöm sincs hozzájuk, nincs is itt Digi... sőt... egyébként meg ott van sülysáp, 8000 fős város, alig van panel, mégis ott a Digi, vagy épp ott van Úri ami szintén egy kisváros, oda is megy a Digi. Itt pedig szinte csak családi házakba kötnek, mivel nagy részük csak az.
De ha te 500 ft-ot keresel bolt tulajdonosként egy bizonyos terméken más meg 3500-at és csak szigoruan adott körletből mehetnek hozzád meg hozzájuk vásárolni az aki 3500-ért árul hamarabb tud majd terjeszkedni, mert több pénze lesz. Ez a hátulütője az olcsó és kis havidíjnak.
[ Szerkesztve ]
-
Sasos
senior tag
válasz Meridius11 #61587 üzenetére
Állítólag a tápja szokott gyengélkedni a Cisconak. Esetleg egy próbát megérne, hogy egy másik (paramétereiben egyező) táppal megpróbálod.
-
Dilikutya
félisten
válasz Nooeca #61583 üzenetére
Ja, megoldja. Az ne zavarjon, hogy DIGI csak belső kerületekben van mindenhol, csak oda húzzák be, ahol ráülhet az egész lépcsőház, kertvárosokban, kisvárosokban, falvakban pedig nincs sehol. Szolnokon még a nagy lakótelepen sincs DIGI, mert a UPC már behúzta oda a saját kábelét, nekik meg gondolom nem elég vonzóak a 10 emeletes szoci panelházak. A lefedettségük töredék a Telekomnak és UPC-nek, míg utóbbiak országosan szolgáltatnak, ilyen-olyan módon mindenhol elérhetőek a TV és internet szolgáltatások, akár kábelen, akár műholdon, akár ADSL, ebből kifolyólag komoly infrastruktúrát kellett kiépíteniük, a DIGI behúzza oda, ahova olcsón és azonnal jó hatásfokkal megtérülőn be lehet, így van nagyobb sebesség és alacsonyabb ár. Neked szerencséd van, mert ott laksz, de nem csak te és a lépcsőházad létezik, az egész ennél nagyobb.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Meridius11
aktív tag
Apropó, itt még nem próbálkoztam, hátha:
Adott egy Cisco EPC3925 nevű csoda kertvárosi övezetben, családi csomagban, mióta ezt beszerelték, változó időközönként (30mp-2perc) felugrik a pingem akár 2-3000 környékére. Ügyfélszolgálat megerősítette (modemből mindent kihúztam), de mivel nincs csomagveszteség, a T szerint minden fasza, erről sms-ben is kaptam értesítést.
Valahogy így néz ki:
Ötletek?
-
Meridius11
aktív tag
Már majdnem azt hittem hogy nem egy utolsó szarrágó banda a Telekom miután 2 hónapja szopok ping spikeokkal és cserébe megháromszorozzák a sávszélességet, de akkor megnyugodtam hogy csak tesztelés folyik és nyugodt szívvel várhatom a hűségidő végét.
-
Sharkweb
aktív tag
válasz KamuMazsola #61560 üzenetére
Az nekem is, csak még a távszámlából átkerül a telekomhoz a lóvé az 3-4 nap. Ezért már veszekedtem is velük fizetési felszólítás miatt. Azt mondta kedves távszámlás hölgy, hogy beszéljem meg a szolgáltatóval. Pedig sztem a szomszéd szobában ül az ügyfélszolgálatos.
-
MODERÁTOR
Más szolgáltatókkal, és azok szolgáltatásaival történő összehasonlítást itt lehet megtenni, akár kérdezni, akár véleményt nyilvánítani szeretnél a kérdésben, ne ezt a topikot OFF-old vele!
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra -
Nooeca
senior tag
válasz Gubek-Einste #61582 üzenetére
majd meglátod, a Digi ha nem is most de pár éven belül megoldja, a nagyobb feltöltési sebességeket... a másik két szolgáltató meg majd akkor éri el a Digi jelenlegi állapotát
Aztán majd ez lesz a címe "Már már "megint" megalázó amit a Digi művel a piacon".
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Nooeca
senior tag
válasz Gubek-Einste #61580 üzenetére
Hogyha bírja produkálni majd a Digi csomagjait, akkor majd meggondolom a véleményem a koaxról. Ezalatt 1000/200-at kell érteni és még ez is egy sovány sebesség, mert vallom azt az elvet hogy a feltöltés legyen legalább a letöltés 1/3-a ha nem a fele.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tibibi #61574 üzenetére
Jobb a koax, mint a réz drót, bár ezt lehet dchard megcáfolná, hogy egy jól kiépített réz jobb, mint a koax. Kérdésedre a válasz lehet IPTV és még jobb net is, mint rézen.
sanzi89
T ad koaxon IPTV-t természetesen.MrT
Jól összezagyváltad a dolgokat. Koax nem lesz. Vagy VDSL2-re kerülnek a DSLAM-ek és a userek, vagy optikára. Koaxot ne is keverjük ide. Az, hogy a mezei villnek milyen hálózata van, nem sokat számít a T-nél a T kiépíti a saját hálózatát. Nálunk is van külsős koax hálózat, a T mégsem nyúl(hat) hozzá, külön központos nincs köze hozzá. A mezeiék biztos, hogy a saját koax hálózatukon adják a saját internetet és nem rézen...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
sanzi89
addikt
-
tibibi
őstag
sziasztok mi a különbség a rézdrótos és a koaxos internet közt ? Csak koax érhető el az utcában azon is lehet iptv?
-
MrT
csendes tag
Koax hálózaton mekkora sebesség tud átjönni?
Azért kérdem mert nálunk minden háznál adott az ADSL2+ hálózat mellett egy koax hálózat, legalábbis minden egyes ház előtt egyenként ott lóg ki a földből a koax vége, 7 éve így van mióta lefektették, azóta lehet beköttetni kábelTV-t meg olyan netet ami max csak 1mbps és csak a mezei-vill kft-től lehet igényelni, gondolom néhány ADSL2+ csatlakozást használnak amit 1mb-enként szétosztanak (erre az életemet tenném hogy így csinálják), a lényeg hogy ha már VDSL-re fejleszteni kis településen drága, akkor mi van ha azt akarják csinálni hogy a koax hálózat forrása a telefonvezeték helyett az optikai vezeték lesz, azt osztják el koaxon (így csak az elosztóhoz megy optika, nem pedig minden házhoz) és így gyorsan és nagyon olcsón eljut minden házhoz az a nagy híres fejlesztés? (Ami a legújabb EU-s rendelet szerint bekötésenként 30mbps kell legyen de abból csak 7,5mbps kell legyen a garantált minimum.) Vagy nagy baromságot mondtam ezzel a koax-os összeesküvés elméletemmel?
-
Nooeca
senior tag
válasz Dilikutya #61570 üzenetére
A szerződésed nem érinti a dolog, ha aláírsz két éves és mondjuk optika lesz bent, akkor ugyanúgy élni fog tovább egy más közös megegyezésen, vagy pedig felbontják és köttök egy újat. De nem fognak kötelezni arra, hogy maradj még ADSL-es amíg a hűséged él, mert mindenhol át fogják váltani optikára, ahol van ADSL-es előfizető és igényli még a szolgáltatást.
Természetesen ez is teljesen díjmentes. De ha vDSL lesz akkor szintúgy.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dilikutya #61570 üzenetére
A kábel net nem egyenlő az optikával... A kábel net koaxon megy. Az optika az optika. Ha fejlesztenek, akkor úgy viszik általában az optikai kábelt (ha az lesz), ahol eddig a réz kábel ment a DSL-nek, be fogják vinni az optikát is, ha eddig bent volt a DSL.
-
Dilikutya
félisten
válasz DJ. Ru$y #61568 üzenetére
Azért gondoltam nehezebbnek a kábelre váltást, mert a telefon/ADSL bent van a házban, a másik nincs. Nem tudom, miben gondolkodik a Telekom, légkábel, vagy ásás. Az egyetlen másik szolgáltatónak légkábele van, ők verték le hozzá az oszlopokat is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Nooeca #61567 üzenetére
Hatezres kisváros Szolnoktól 10 km-re. DJ. Ru$y szerint kábelnet nem (gondolom ez lenne a B, optika), ha meg a vDSL nem éri meg, akkor mi marad.
Az oldal szerint valami lesz, mert szerepelünk a listában, a szomszédos falu meg nem.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dilikutya #61566 üzenetére
Kábel net biztos nem lesz, miért lenne nehéz váltani? Náluk voltál eddig is, náluk leszel ezután is, olyan, mintha nagyobb csomagra váltanál, hűséggel csak mondjuk adott esetben optikát kötnek be. Szerintem nem lesz ez ennyire bonyolult.
-
Nooeca
senior tag
válasz Dilikutya #61566 üzenetére
Egyik kérdésedre se lehet válaszolni.
Hogy mikor, idén. Azon belül egy nagy kérdőjel ( ilyen ni: ?? ). Sokszor az alvállalkozók sem tudják, mert vannak olyan egyéb körülmények ami nem rajtuk függ (pl. Démász).
Hogy milyen szolgáltatás? Találgatni lehet, meg minden, de láttunk már arra példát hogy:
ADSL-t vDSL-re fejlesztettek.
ADSL-t optikára fejlesztettek.
vDSL-t optikára fejlesztettek.Mivel jelenleg ez a 3 opció él, ezért szimplán találgathatunk, hogy A, vagy B opció lesz nálatok esedékes. Túl kis város esetében nem éri meg az vDSL, túl nagy város esetében szintén.
-
Dilikutya
félisten
Az idei Telekom hálózatfejlesztésekről mit lehet tudni? A T fejlesztős-megnézős oldala szerint idén nálunk is lesz valami, de nem derül ki, hogy mi és mekkora. Lejár a hűségem az ADSL, jó lenne tudni, hogy azt fejlesztik-e, mert akkor aláírhatok, menetközben azt lehet nagyobb csomagra váltani, de ha esetleg kábelnetet is hoznak, arra problémásabb lenne váltani.
-
törölt tag
válasz #15241216 #61520 üzenetére
Egy kis módosítás: Ma kipróbáltam kábeles kapcsolattal is, a max amit mértem 82/10Mbit volt, ezek szerint a 120Mbites csomagot kaptam. Wififel csutkára 50Mbit-et tudtam kihozni, a wifi n-es. A laptopban lévő wifi vagy a HGW nem tudja a nagyobb wifi sebességet.
Köszönöm a tesztet a t-nek, mert legalább megláthattam, hogy mennyit bír el itt a hálózat, és a 120Mbites csomag ennyivel jönne max.
-
titán
-
totron
addikt
Adott egy 10mbites DSL csomag, eddig 890-900KByte/sec stabilan megvolt, néha ment csak le 1-2 secre 650-700ig. Most már a 750, de inkább a 650 az alap, 800 fölé ritkán megy, akkor is 1-5 sec erejéig. Havonta van rálátásom, így a lassulás mértékét, hogy hirtelen vagy fokozatosan történt nem tudom, de ha javítani nem is lehet rajta, a technikai háttere nagyon érdekelne, a lehetséges okok. Legjobb persze az lenne, ha visszaállítható volna az ideális, mára már elmúlt állapot, nem tudom mekkora bizodalmat érdemes ebbe fektetni, tapasztalatok?
-
Sharkweb
aktív tag
Na végre előrelépés történt (legalább is nálam) az online ügyfélszolgálat terén. Már be tudok lépni és látom a számláimat, még ki is tudom fizetni, de azon kívül még semmi mást nem tudok csinálni az online felületen. Ki is írja legfelül, hogy az online ügyfélszolgálat csak korlátozottan érhető el.
-
Nooeca
senior tag
Frissen átadott településeken is így szokták... terheléstesztet néznek. Legalábbis itt a körzetben Optikán.
Leginkább a feltöltést nézik a letöltés az nem sokkal több az eredetinél, de láttam már olyat hogy 130/120. De általában 120+/80-90 környékén szokott lenni pár napig/hétig a legnagyobb csomag.Persze nem hetekig... 1-2 napig. Mondjuk sok értelmét nem látom, friss közet, friss alapanyagok, legfejlettebb technológia... Ha nem bandzseszek, akkor müködik, ha kihagytak egy-két fontos elemet, akkor meg szimplán bandzseszek
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
van valami csoda most a telekomnál? a 20 megás netem helyett 100-as jön ma este
-
anadroid
senior tag
válasz Andris837 #61535 üzenetére
Nálam a telefonon történt megrendeléstől számítva a TV Alap->CS+HD váltás 15 perc, az internet L->XXL 1 és negyed óra alatt megtörtént. A vezetékes telefon Alap->Hoppá+ váltás valahol elakadt, az csak kb. 24 óra múlva lett meg, a mobilomhoz meg még a beszélgetés alatt hozzárendelték a korláltlan TV és film opciót. (Magenta1 aktiválás volt).
Viszont elég érdekesen néznek ki a tarifák:
TV
IPTV Családi+HD
Hűségkedvezmény: 2017.08.25 -ig
4 390 Ft/hóInternet
NetMánia XXL
Hűségkedvezmény: 2017.08.25 -ig
8 090 Ft/hóTelefon előfizetésed:
Egyéb Telefon díjcsomag (mi ez? ) -> Régi díjcsomaggal rendelkezel, ezért díjcsomagod bizonyos adatait nem tudjuk megjeleníteni
Hűségkedvezmény: 2017.08.26 -igA kedvezmények táblázata is tartalmaz érdekességeket:
Bruttó kedvezmények (Ft/hó)
Lakossági ügyfelek részére
Magenta 1 10 M Magenta 1 20 M Magenta 1 30M Magenta 1 120M
TV (IPTV / SAT)
Családi +Hd
1300 1300 1300 790Internet
NetMánia S NetMánia M NetMánia L NetMánia XXL
1000 1500 1833,33 6166,67Telefon (Hoppá Plusz) 800 800 800 800
Azt, hogy mitől vannak a tört értékek (bruttó díjaknál) és miért van a visszalépés a CS+HD-nál a 30 és 120 megás csomagok között (1300->790), a legöregebb indiánok se biztos, hogy tudják. No meg azt se, hogy a Hoppá+ miért régi díjcsomag.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Andris837
senior tag
Ma délután rendeltem a Családi csomagom helyett Családi + HD csomagot. Érdeklődnék, hogy a gyakorlatban mennyi idő, mire aktiválódik a csomag, mikortól tudjuk nézni a HD csatornákat? Valamint a csatornalista változni fog és bekerülnek a HD csatornák a többi csatorna közé?
Köszönöm.
-
OldMike
őstag
válasz #78121280 #61514 üzenetére
Ezek szerint, mivel még én is ilyen korlátozottan működő vagyok, még nem érdemes a 2 HD streamet kérnem . Talán majd az is eljön, egy tyúklépés már történt a jó irányba.
Más téma, nem is közvetlenül Neked szóló:
A Telekom fórumára való belépéskor ez fogad:
Tudom hogy változik a fórummotor, várni kell még, vagy esetleg nem biztonságosan belépni?
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
mirci18
addikt
válasz #78121280 #61523 üzenetére
Érdekes nekem tegnap jött a levél a telekomtól hogy küldjem vissza postán a megszűnt előfizetés cuccait.
Mert ha nem büntetés lessz.
A másik érdekesség hogy bár édesapám halála miatt lett megszüntetve az előfizetés most, pedig tavaly halt meg májusban még így is a halálra való tekintettel az utolsó számlától eltekintenek.
Rendes tőlük.
Legalább 10800 ft-ot megspóroltam.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
őstag
Vajon miért kell szerelőknek kijönniük ahhoz, hogy aktiválják az ip-telefont, ami ugye a cisco EPC3925? modemből "jön ki"? Ezt nem tudják távolról megcsinálni, időpontegyeztetés, várakozás nélkül?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #61522 üzenetére
2. pont Link
A szolgáltatóknak biztosítaniuk kell, hogy az előfizetők a szerződés megszűnésekor a szolgáltató tulajdonában lévő eszközt – például médiaboxot – bármelyik ügyfélszolgálaton visszaadhassák, és a visszaadásról egyúttal igazolást is kötelesek adni, a felmondás elfogadását pedig továbbra sem tehetik az eszköz leadásától függővé.
-
MODERÁTOR
Öt lényeges változás a távközlési szolgáltatásokban
Tovább, én még hallottam olyat is napközben a rádióban, és amit most hirtelen nem találok meg sehol, de feltehetően T specifikus változás, hogy felmondás esetén az eszközöket bármely ügyfélszolgálati pont át kell vegye, nem lehet az előfizetőt arra kötelezni, hogy xy helyre juttassa azt el.
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdekes dolgot véltem ma felfedezni. 30/5 internet előfizetésünk van, koax. Ma nagyobb letöltési sebességet tapasztaltam, ezért speedtestel megnéztem, hogy mi a helyzet, és azt az eredményt dobta ki, hogy 50/10Mbit.
Ilyen csomag nincs is a telekomnál. Mi lehet ez? -
DJ. Ru$y
félisten
PPPoE Passthrough-t és a modem módot nem kell összekeverni, előbbi módban működik az IPTV és a VoIP a Speedportról, ha modem mode-ba teszed, akkor csak és kizárólag a netet tudod elérni egy mögé kötött routerrel. Nekem sima PPPoE Passthrough móddal van lassan közel egy éve ugyanez az eszköz és egy TP-Link router beállítva és semmi probléma, néha, ha kicsit megszaladnak a szálak, akkor eldobja magát a TP-Link, de ennek semmi köze a Speedporthoz.
-
mirci18
addikt
-
ripo05
tag
Ha weben keresztül rendelek 2 év hűség mellé részletre egy TV-t, vagy tabletet, arra is vonatkozik a 14 napos elállási idő?
-
törölt tag
Hihetetlen több mint 1 év után végre be enged a My T-Home igaz kicsit fals adatokat mutat meg hiányos
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Többieket kérdezd meg.
De igazad adnak nekem hogy ez sem teljesen így van.
1: Nekem meg akarták a telekomnál magyarázni hogy a 30 megabites netemből 2 ip tv után maradt 10 megabitem ha ment a hd adás csak 3-5 maradt hogy ez normális mivel a net működik ők pedig csak 1 megabitet garantálnak.
Ráadásul ők hibát nem látnak.
Aztán második levelemben küldtem egy általam eszközölt mérést plussz fogyasztóvédelmi ellenőrzés kilátásba helyezése és láss csodát működik minden. A netem átlagosan 22-27 megabit és mikor teszteltem kábellal volt hogy 32 megabit is volt.
Az a baj hogy pont a T az eggyik szolgáltató ahol figyelned kell mert sokszor vagy sumákolnak vagy elodáznak dolgokat.2: Kiszálló szakinak ne higyj mert azt mond amit akar.
Nálunk is azt mondta ez egy csúcs szuper router el lehet felejteni a régit.
Aha amint meséltem is neked sávszélességben ráver köröket telefonnal való netezésnél meg főleg a régi kis mezei tp link routerem.
Arról nem is beszélve mikor annó sat tv-nk volt használt boxot és egyéb cuccokat kaptunk.
Mondván ezt adja a cég ha nem tetszik visszaküldjük és kapunk másik használtat.[ Szerkesztve ]
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Aslan
aktív tag
válasz mirci18 #61508 üzenetére
Sajnos mikor új eszközt akartam kérni a már említett válaszokat kaptam:
1. Voltaképpen az a lényeg nekik, hogy kábelen működjön, a wifi az csak egy grátisz. Az ügyfélszolgáltatos hölgy mondókájának lényege legalábbis ez volt.
2. Egyszer egy kiszálló szakinak is mondtam, hogy szarakodik a wifi ezzel a csoda eszközzel, de ő azt mondta, hogy de ez a legjobb eszközünk VDSL-re.
És ezek után, mintha teljesen el is felejtették volna a dolgot. Ergo a szolgáltató nem hajlandó esetemben az eszközcserére. Pff!
SAMSUNG GALAXY S22 Ultra - azé me jóóó!
-
mirci18
addikt
Szerintem kérj inkább másik gépet.
Én most kaptam iptv miatt egy dlink dcm 704-es routeres wifit ami működik ugyan de borzalmas.
Elvileg miatta megy el naponta többször is másodpercekre a hang ráaádásul nekem erre a routerre van egy másik router is rákötve.
(Családi házban lakom földszinten van a telekomos router az emeleten egy másik router)Az a vicces hogy a telekom által adott router fele annyi netet ad wifin a telefonomnak ami 2 méterre van tőle lásd 11-12 megabitet míg a felső emeleten levő router amit több falon is átmegy 23-25 megabitet ad.
Arról már nem is beszélek hogy az emeleti router lefelé teljes jelerősséggel küldi a jelet míg a telekom routere fölfelé az emeletre 1-2 csíkkal jön átlagban 1 megabittel.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Aslan
aktív tag
Szerk:
Vagy egy dolog, amit még nem próbáltam.
A hálózatba be van iktatva egy TP-LINK TL-WR710N (150Mbps) jelismétlő. Azt a célt szolgálja, hogy a wifi jelet kilője hátra, az udvarba. Ez az eszköz is tökéletesen működött az előző szolgáltató idejében a nevezett TP-LINK routerrel összehangolva. A szolgáltató váltást követően természetesen az új eszközhöz lett hozzá hangolva!!
Érdekes, hogy nem jutott eszembe. hogy ez (is) okozhatja esetleg a galibát wifi fronton. Az a lényeg, hogy most kiiktattam az ismétlőt és várok, hogy mi lesz az eredménye.
Mindenesetre érdekes. A volt szolgáltató idejében semmi baja nem volt. Most meg a Telekom esetében meghülyült. LOL! (Már ha tényleg ez kavar be).
Ha ez lesz a ludas fújhatom a hátsó udvarban a wifi jelet. Éljen!
-
Aslan
aktív tag
válasz Gubek-Einste #61505 üzenetére
Telekom fórumán ajánlották, hogy kapcsoljam be a PPPoE passthrougt-t és ezzel lényegében "modem módba" raktam az eszközt. Minden egyéb beállítás maradt alapértelmezetten, csak ezt kapcsoltam be. Beiktattam a TP-Link routeremet de úgy, hogy egy kábel a T-Fos eszközből ment a gépbe és egy kábel a TP-LINK routerbe, mindkettő működött. Az asztali gép kapta az atomstabil jelet a SpeedPort eszköztől közvetlenül kábelen, a TP-LINK router is kapta a jelet egy másik kábelen, amit wifin szétosztott ugye. Valamivel jobb is volt, mint a SpeedPort saját wifije, de !sűrű! időközönként itt is eltűnt a net a wifiről. Már a falat kaparom és itthon a család többi tagja, akik wifi-t használnak (csak én használom kábelen a netet) már szinte kiabálnak velem, hogy ilyen szar már évek óta nem volt a net. (Mert ugye a wifi tényleg kritikán aluli. Vagy iszonyú lassú - ez gyakori - vagy eltűnik a net a wifi hálózatról) És már egyszerűen fingom sincs, hogy mit tehetnék, pláne, hogy a szolgáltató szarik bele.
Szolgáltatói válaszok:
1. Voltaképpen az a lényeg nekik, hogy kábelen működjön, a wifi az csak egy grátisz. Az ügyfélszolgáltatos hölgy mondókájának lényege legalábbis ez volt.
2. Egyszer egy kiszálló szakinak is mondtam, hogy szarakodik a wifi ezzel a csoda eszközzel, de ő azt mondta, hogy de ez a legjobb eszközünk VDSL-re.
Oké. Ezzel tehát a szolgáltatónak esze ágában sincs kicserélni vagy cseszni vele valamit.
Elnézést a keményebb szavakért, de már totálisan ki vagyok akadva.
Fontos megjegyezni, hogy ha a TP-LINK router nicns beiktatva a wifi akkor is rohadt szar, ha be van iktatva akkor is, csak egy hajszállal jobb, de amennyivel jobb az szinte teljesen elhanyagolható.
Az előző szolgáltató esetében ez a TP-LINK router kiválóan működött, itt meg szar. Ki érti ezt?
Megjegyzés: Sem IPTV sem VoIP nincs, és nem is lesz!
[ Szerkesztve ]
-
titán
Először ide kellett volna írnod.
Ha modem módban van az eszköz akkor hogyan tudsz egyszerre két eszközzel felcsatlakozni a netre? Vagy nincsen a HGW modem módban vagy valami mást állítottál be.
Amit még megtehetnél az, hogy a HGW-t valóban modem módba teszed vagy beállítod a PPPoE passthrough-t és csak a saját router-edet használod.
Nem szoktunk ajánlani kombo eszközöket mert elég sok velük a baj, ha van VoIP és/vagy IPTV is net előfizetés mellett akkor ki sem váltható a szolgáltatói eszköz.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Aslan
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A Milyen routert topicból linkelném a kínomat, arra kérném a kedves kollégákat, ha valakinek van ötlete a problémámra megoldás gyanánt, az ne tartsa magában!
Előre is köszönöm!
És akkor íme a kínom: [link]
-
törölt tag
Mondjuk ez a járás dolog kb olyan, hogy a fél megye benne van:
-
adika4444
addikt
Hali!
Jelszinteim, utóbbi pár percben volt 2 szakadás is. Ami ebből lényeges az az, hogy a ds szint meg az snr is leesett egy szakadás után, a felfelé irány 47 és 50 köré ment, majd megint szakadt, és most ilyenek lettek a szintek, remélem marad ez.
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -1.4 dBmV 38.4 dB
Channel 2: -1.2 dBmV 38.2 dB
Channel 3: -0.8 dBmV 37.9 dB
Channel 4: -1.4 dBmV 37.8 dB
Channel 5: -0.9 dBmV 41.4 dB
Channel 6: -0.6 dBmV 41.9 dB
Channel 7: -0.5 dBmV 41.6 dB
Channel 8: -0.5 dBmV 41.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 45.2 dBmV
Channel 3: 45.0 dBmV
Channel 4: 44.0 dBmVüdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Okos Otthon / Smart Home
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Wii U
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Proxmox VE
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest