Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #60294 üzenetére
Valami 10.akármennyi IP a harmadik állomás, azt pingeltem, de most persze jó volt. Nagyon random hogy mikor jön elő, és igazság szerint telefonon terveltem jelenteni, de a kép miatt lehet hogy jobban megéri a mail, csak arra meg nem tudom hogy még ebben az életben kapok-e választ, vagy az ükunokámat állítsam rá
üdv, adika4444
-
Teejay83
tag
válasz Intruder2k5 #60296 üzenetére
Köszi a megerősítést
Csak azért kérdezem mert az LCD TV-n kívül van egy sima analóg tv amibe most bemegy a koaxon az analóg jel, ezért megcserélném a dolgot most egy scart kábellel az iptv vevőegységet raknám hozzá. Az LCD-be meg már úgy sem kell.[ Szerkesztve ]
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
MODERÁTOR
válasz Teejay83 #60295 üzenetére
Szia!
Pontosan így van! Sőt, ehhez még a boxot sem kell kivenned, úgy is jó, ha elosztod a koaxot. Persze ez csak akkor jó megoldás, ha van elegendő jelszint. Azok a csatornák amik elérhetők (vagy elérhetők voltak) nálad analóg formában, mennek DVB-C szabvánnyal is.
[ Szerkesztve ]
-
Teejay83
tag
Sziasztok
Ha jól értem ezt az analóg/digitális átállást akkor ha most nekem van egy LCD TV-m amiben van digitális tuner(jelenleg egy IPTV BOX van hozzákötve) akkor ha kiveszem a BOXOT és simán bedugom a koax kábelt a TV-be menni fog a digitális kódolatlan adás?[ Szerkesztve ]
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
MODERÁTOR
válasz adika4444 #60293 üzenetére
Szia!
A csomagveszteség nem normális dolog, jelentsd be, és esetleg mellékelj screenshot-ot is hozzá, ha neten jelented.
Javaslom csinálj egy tracert-et, mondjuk a prohardver.hu címre, majd ott nézd meg, hogy mi a saját hálózatod utáni első hop, tehát mivel HGW-t használsz és saját routert, akkor ha jól számolom ez a harmadik állomás lesz a nyomkövetésben, és azt az IP címet pingeld meg mondjuk 100x, és az ebből készült screenshot-ot küldd el mellékletként. Amennyiben az első címen tiltva van az ICMP echo, vagyis nem válaszol a pingre, úgy csináld a következő lehetőséggel, és így tovább. A lényeg az lenne, hogy Telekom-os hálózatban lévő eszközt ping-elj, vagyis lehet akár a DHCP szervered, amitől az IP-t kaptad, az alapértelmezett átjáró, stb... is.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
Valami nem ok a netemmel!
A weboldalak időnként nem töltenek be, egyszerre több gépen is.
viszont eközben netrádió megy rendben.
DNS-t átírtam a Google-ére, majd a Level3-ra, de nem oldotta meg.
Amikor szakadás van, a cmd-ben is csomagveszteség van pár mp-ig.
Ha pingelem a bix.hu-t, akkor sokáig pingelve 10% körüli a veszteségem, a routert pingelve 2600 csomag után sem volt gond, tehát a helyi hálóm rendben van.
Jelszintjeim rendbenvannak, így az sem lehet problémaPower Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -0.3 dBmV 38.4 dB
Channel 2: 0.1 dBmV 38.3 dB
Channel 3: 0.4 dBmV 37.9 dB
Channel 4: -0.2 dBmV 37.9 dB
Channel 5: 0.2 dBmV 41.4 dB
Channel 6: 0.4 dBmV 41.9 dB
Channel 7: 0.6 dBmV 41.5 dB
Channel 8: 0.4 dBmV 41.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 43.7 dBmV
Channel 2: 44.0 dBmV
Channel 3: 43.5 dBmV
Channel 4: 43.0 dBmVEPC3925, mögötte egy TL-WR1043ND v2.
routert kihagyva már próbáltam...
Úgyhogy ha így minden jó, akkor gondolom be kéne jelenteni, de mivel? Ha megmondom h csomagveszteség van, szakadozik a net random időnként, akkor vajon csinálnak valamit? Szerencsére pár hét és DIGI-re váltunk, de nekem addig se szakadozzon, mert én se szakadozva (hol igen hol nem) fizetem be a havidíjat!
Ja eddig hibátlan volt a net, ma délelőtt kezdett rá, de nagyon zavaró!
Helyileg XVII. kerület, D3 NetMánia L[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
KamuMazsola
őstag
Hozzáértőktől kérdezném:
Ma beléptem a telekom oldalára MT+jelszóval, megadtam a kért biztonsági kérdést és választ. Ezután az oldalon semmilyen előfizetésem nem látható, valami inaktív felhasználó lettem. Ezt gondolom majd orvosolják, viszont egy tabletet akartam megrendelni otthoni előfizetés mellé online kedvezménnyel. Kiválasztottam, ráklikkeltem a megrendelésre, a vásárlási igény bejelentése bejött és a kosár mellett a nevem helyén ott pörög az az izé és percek óta nem történik semmi. Értsd 10-12 perce. Szóval lesz ebből a megrendelésből valami?Üdv.: KamuMazsola
-
#TOTTI
őstag
Valaki tudja, hogy optikai nethez és családi+HD csomaghoz milyen eszköz lesz internethez és milyen beltéri egységet kapok? Illetve milyen az az ajándék Samsung tablet amit még ma adtak utoljára?
-
-
adika4444
addikt
válasz Fooler89 #60285 üzenetére
Ajjaj.
TP-LINK-et állítsd vissza, és a WAN ip-re nyiss DMZ-t.
És még egy jótanács, wan ip-címet állítsd be fixre, például 192.168.0.43, és akkor restartnál sem fog változni a dolog.
Bár így a router funkciókat kihagyni nem tudod, mert azt hívják bridged módnak, de az a Telekomnál nincs.
Esetleg a dmz környékén van ip-passtrough, talán azzal tudsz nyerni külső IP-t, bár utóbbi időben az sem igazán megy.üdv, adika4444
-
Fooler89
őstag
válasz kabelmania27 #60284 üzenetére
Szóval DMZ-be akartam rakni a routert de nem engedte. Gondoltam mivel 192.168.1.1-es a cím a cisco meg 192.168.0.1.
Tp-Linket átraktam 192.168.0.25-ös címre minden rendben, most viszont nem érem el a cisco felületét. -
Fooler89
őstag
Lehet hogy sokszor ismétlődött ez a kérdés de nem találtam rá választ.
Van egy Cisco EPC3925 router meg egy TP-Link 1043nd router és a cisco router szeretném csak modemként használni azaz, semmilyen router funkcióra nincs szükségem.
Ilyenkor elég az 1-es portba bedugnom a routert és kikapcsolnom a cisco wifi részét vagy még dmz-be kell raknom a routert?
Esetleg valami mást kell csinálni?
Szeretném kizárni a routert hátha a miatt van 2 óránkénti 5 másodperc net kimaradás. -
hawyka
tag
Azert jó lenne mégis megoldani valahogy.. rakerdezek naluk mindenkepp, ha meg nem kell nekik a pénzunk akkor igy jartak Köszi a választ!^^
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz hawyka #60277 üzenetére
Nekik kell képben lenniük. A weboldalra ne alapozz, az nem mindig ad megfelelő képet. Fel kell őket hívni, meg kell kérdezni, ha nincs és nem járható út, akkor egy emailt érdemes írni, hogy el fogsz költözni, egyeztettél, nem tudnak ott szolgáltatni, szeretnéd, ha kötbér nélkül megszüntetnék a szerződésedet x dátumtól fogva.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
hawyka
tag
Igen, enis ettol féltem amugy az ufsz nemtom mennyire van kepben ezzel (is), ezert gondoltam h inkább ide írok^^ de akkor futok majd náluk egy kört, hátha
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bopeti98 #60270 üzenetére
Rendszer frissítés volt pár napja otthoni és mobil részen, azóta van ez. Nem kell aggódni aktívak a szolgáltatások stb.
Tisztelt Ügyfelünk! Hamarosan újdonságokkal, még kényelmesebb funkciókkal bővül honlapunk! A fejlesztések bevezetéséhez azonban szükség lesz egy rövid technikai szünetre. Honlapjaink, online shopunk emiatt 2015. július 23-án 22 óra és 2015. július 24-én 8 óra között nem lesznek elérhetőek. Az átmeneti kényelmetlenség miatt türelmüket és megértésüket ezúton is köszönjük!
Tisztelt Ügyfelünk! Hamarosan újdonságokkal és még kényelmesebb funkciókkal bővül honlapunk! A fejlesztések bevezetéséhez azonban szükségünk van egy rövid átállási időszakra, emiatt online shopunkban 2015. július 24-én 8 és 16 óra között átmeneti rendszerleállások előfordulhatnak. A kényelmetlenség miatt türelmüket és megértésüket ezúton is köszönjük
[ Szerkesztve ]
-
Teko001
őstag
válasz hawyka #60273 üzenetére
Ennek ellenére előfordulhat, hogy nálad meg nem építették ki, mert a lakópark/kertváros/stb... nem velük szerződött erre a közműre. Igazából egy lehetőséged van szerintem: megkérdezed őket, hogy elérhető-e, ha nem, akkor pedig megkérdezed, hogy kiépítik-e/mennyibe kerülne neked az. Mondjuk ha földkábel van, valószínűleg nem lenne olcsó mulatság, még ha mondjuk csak egy részét kellene is kifizetned.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
hawyka
tag
Értem.. A weboldal (tudom nem megbizhato) szerint az utcaban nem erhető el, de a szomszed utcaban (kb200 meterre) igen, és a matav doboz is ott figyel.. Ezert nem tudom, hogy ilyenkor mi a szitu. Egyebkent lehetőleg a t-nél szeretnénk maradni (nem csak a hűség okán)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz hawyka #60269 üzenetére
Rákérdezhetsz, hogy csinálnak-e (tudnak-e) bekötést, ha igen, akkor minden probléma megoldva, ha nem, akkor létezik olyan, hogy mivel azon a címen nem tudnak szolgáltatni, ezért felmondhatod a szerződést, vagyis kétoldalú megállapodással felmondjátok, és eltekintenek a kötbértől.
Még jó, hogy 2x megnéztem, hogy senki nem válaszolt-e.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
bopeti98
őstag
Annak, hogy az online ügyfélszolgálat szerint nincs semmilyen szolgáltatásom, és így inaktív vagyok, lehet valami köze ahhoz hogy még mindig nem kaptam meg a júniusi számlát? ( Távszámlán keresztül fizetem. )
-
hawyka
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Nemsokára kertvárosba költözünk, egy újépítésű házba, ahol továbbra is a T szolgaltatásait szeretnénk igénybe venni (hűségidő is köt).
A környéken van rézhálózata a t-nek, sőt a haztol kb 600 méterre most pakoltak le 1 új dslamet is.Ez eddig tökjó, csakhogy: itt a T a 2010 utan épült házakba (sok ilyen van a környéken) jellemzően már nem építtette/építi ki a vonalat, csak a upc.
Kérdésem: ilyenkor kérvényezhetjük-e külön a kiépítést és van-e ennek vmilyen anyagi vonzata? Vagy hogy zajlik ez?Egyébként ez egy épülő, 3lakásos tarsashaz, semmilyen vezeték nincs még behuzva, minden földkábelen fut az utcában...
-
M_AND_Ms
veterán
válasz kisapa #60258 üzenetére
Ere mondják, hogy a szövegkörnyezet is számít.
Nyilvánvaló, hogy személyesen lehet ügyet intézni. Tehát nyilvánvaló, hogy a "személyesen viszont nem tudja az előfizető elintézni." azt jelenti, hogy az illető nem tud elmenni személyesen az ügyfélszolgálatra azért mert nem tartózkodik az országban, beteg, magára zárta az ajtót a kulcsot meg elvesztette, stb. De tuti, hogy nem azért, mert az ügyfélszolgálatra nem lehet személyesen bemenni ügyet intézni.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Vangelis
félisten
myt-home öcsémnek még mindig nem jó.
Jó lesz még ez egyáltalán?
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
KurtCobain
őstag
Tököm tele van már a T-vel. Sorozatban az 5. hete, mindig kedden van leállás. Átlag 10-12 órás.
Ilyenkor nem lehet hivatkozni valamire, hogy felmondhassuk a szolgáltatást?Mmm'kay?
-
lufi7
aktív tag
Hello!
Tudna valaki segiteni?
Kulfoldon vagyok es bekene jelenteni a gazora allast, mert ugye megszunik a gaz szolgaltatas a Telekom reszerol. A vegelszamolashoz kizarolag egy 80-as szamot lehet hivni, amit innen nem enged. A szomszedomat megkertem, de tegnap 1 orat vart, hogy kapcsoljanak valakit, de nem. Nem varhotom el tole, hogy a munkaja helyett ezzel szorakozzon. Valaki tud valami megoldast?"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
kisapa
senior tag
válasz M_AND_Ms #60256 üzenetére
"nem tudjátok, hogy van-e a T-nek meghatalmazás formanyomtatványa? telefonon nem engedik lemondani a SAT tv-t egy 7 éve kapott 5 jegyű jelszóra hivatkozva, amit természetesen nem tudunk, szemèlyesen viszont nem tudja az előfizető elintézni."
Ebből nekem az látszik,hogy az előfizető nem tudja személyesen elintézni és ez nem igaz. -
M_AND_Ms
veterán
válasz vatafakk #60251 üzenetére
Bármilyen, két tanú által is álírt meghatalmazás jó, amelyben egyértelmű, hogy ki, kit, milyen ügyben, mire hatalmaz fel.
(Sajnos egy ilyen megírására sem tanítják az embert az iskolában, pedig másfél mondat az egész).Amúgy, miért nem kérdeztétek a T ügyintézőt a meghatalmazásról? Mi az elvárásuk, van-e nyomtatványuk, stb.)
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
hzx0
aktív tag
válasz kabelmania27 #60252 üzenetére
Köszi. Veszek a héten 2db-ot. Ennyi belefér.
-
kisapa
senior tag
-
kabelmania27
Topikgazda
Okés, köszi, ez egy hpf 85-ös szűrő, tehát csak két jófajta kettes splittert kell venned, a szűrő és az összekötő idom marad, amelyek az első kettes splitter out és a második in közé kerülnek, első osztóba modem másodikba két tévé. A linkelten kívül más típus is jó csak legyen rajta ce és 5-1000Mhz-s felirat.
[ Szerkesztve ]
-
vatafakk
aktív tag
sziasztok,
nem tudjátok, hogy van-e a T-nek meghatalmazás formanyomtatványa? telefonon nem engedik lemondani a SAT tv-t egy 7 éve kapott 5 jegyű jelszóra hivatkozva, amit természetesen nem tudunk, szemèlyesen viszont nem tudja az előfizető elintézni. -
n@p@lm
őstag
válasz Sharkweb #60191 üzenetére
Nekem Gigaset AS200-as készülékem van. [link]
A telefonszámok (pölö az enyém) 0670xxxxxxx formátumban vannak lementve, mikor megcsörgetem a nevemet írja ki.
Úgy néz ki a te problémád helyi sajátosság.
Van egy Panasonic dect teló is a családban (majd 10 éves), majd kipróbálom rajta is.szerk.: látom írod hogy a Gigaset kiírja
[ Szerkesztve ]
-
hzx0
aktív tag
válasz kabelmania27 #60247 üzenetére
Most nem mászok fel ujra a padlásra. Még du lefényképeztem. Ha ez mond valamit neked. Még akkor rakta be az osztot kábeltv szerelö mikor még csak kbel tv volt a t-nek . Net nem volt elérhetö.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
A sárga színű kettes splitter nem való ktv-s jelosztásra ezért dobd ki, nem v vegyél két kettes splittert.
Bejövőre első kettes, egyik kimenet modem, másik kimenetre mmwo osztóról átteszed a hpf-et utána a két osztó közötti összekötő idom, majd a másik új kettes és a két tévé.
Nézd meg az mmwo tévés kimenetén lévő szűrőre mi van ráírva.
Azért kérdezem mert ha csillapító akkor rendelned kell hpf-et.[ Szerkesztve ]
-
pecze
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60243 üzenetére
DSL
-
MODERÁTOR
-
pecze
aktív tag
Erre mondjatok valamit, nézem a TV-t és néha-néha leáll az adás kb. fél percre, megmerevedik a kép, vagy 10x előfordult a nap folyamán, korábban már párszor beszóltam Telekomnak, mert volt rosszabb is, ment 1 percig, aztán megállt, jó szórakozás volt, akkor ki se jöttek, hanem a központból valahogy megoldották a hibát, de voltak már kinn is, akkor kicserélték a kütyüjüket. Ritkán vagyok itt, szüleim lakása, ők már beletörődtek, hogy ilyen, ha lejár a hűség, majd szolgáltatót váltanak, addig is valami ötlet?
Még annyi, hogy IPTV szolgáltatás, van mellette net is, amit legfeljebb hírek olvasására használnak, azt se túl gyakran, nem úgy látom, hogy a hibának lenne köze a nethasználathoz. -
hzx0
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60239 üzenetére
Hát ismét csak köszönöm a segitséged. Holnap megprobálom a reszetet. Aztán ha nem segit egy uj tápot. Most pingetem a 8.8.8.8 at. Persze most épp nem csinálja.
-
MODERÁTOR
-
hzx0
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60236 üzenetére
Igen pár mp lehet csak. Bejövö net szakad valoszinü. Ftpn másoltam minap a nas-ra mikor minden megáll az ftp simán másolt. Eddig anyira nem volt gáz a HGW-mel hogy sajnálnám lecseréltetni.
-
MODERÁTOR
Szakmai részről teljességgel igaza van dchard-nak, illetve valahol abban is, hogy ne irkáljunk hamis információkat - rossz megnevezéseket - a kérdezőknek, ugyanakkor bár ez egy szakmai fórum, a kérdezők többsége valóban nincs tisztában a pontos kifejezések, megnevezések jelentésével, csupán néhány tanácsért jönnek, és lehet Ők tényleg jobban megértik hétköznapi szavakkal fogalmazva a választ. Nem egyszer láttunk már olyat, hogy valaki megkapta a szakmai választ, aztán visszakérdezett, hogy esetleg számára érthetően is leírhatnánk.
-
MODERÁTOR
Gondolom akkor ezek ilyen rövidebb, pillanatnyi kimaradások, így hiába mondanám, hogy ha legközelebb ilyen van, akkor próbáld meg pingelni a 8.8.8.8 címet, vagy megnyitni a HGW admin oldalát. Bár, ha nem hetente egyszer jelentkezik, akkor azért megpróbálhatsz két DOS ablakban indítani egy-egy folyamatos pingelést, az egyikben 8.8.8.8, a másikban pedig a HGW LAN IP címére, ebből talán kiderül, hogy hol szakad a kapcsolat.
Bár, hogy aztán ezzel tenni mit tudsz majd az kérdéses, tehát jobban jársz, ha inkább már most bejelented hibára, hátha kapsz egy másik HGW-t, és megoldódik a probléma.
-
btz
addikt
válasz dchard #60228 üzenetére
Ok. Akkor ezen túl tunernek írom, bár sokan életükben nem hallották ezt a szót és fogalmuk sincs hogy mi is az.
Pl DVB-C-t már sok helyen le sem merem írni vagymondani mert visszakérdeznek hogy milyen WC? Ezért próbálok magyarosítani Digitális kábeles/földfelszini adás stb stb...[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
hzx0
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60233 üzenetére
Cisco EPC3925. Nincs mögöte másik router. Reset nem volt miota megvan vagy 4-5 éve. Probáltam már kikapcsolt wifivel. A hiba akkor is megvan. Iptv veszem észre és netrádión.
-
MODERÁTOR
Mivel az osztó nem egy vagyon, így meg lehet próbálni, ha nem is az a rossz, sokat nem vesztettél vele. Ha rossz lenne, akkor azt a jelszinteknek is illene alátámasztani.
- Használsz saját routert?
- Milyen HGW-d van? Próbáltad már reset-elni?
- Kábelen is szakadozik, vagy csak WiFi-n? -
hzx0
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60231 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
dchard
veterán
Kevered a dolgokat:
Az ige a tune (hangolni), a képzett alak a tuner (hangoló, aki hangolja, például régen a TV szerelő), a tuner viszont itt főnév, ami egy eszköz neve (a tuner magyarul is tuner, átvett műszaki szakkifejezés). Ráadásul a tuner az amit behangolsz, nem önmagát hangolja be, azt a fejlett TV-kben az elektronika csinálja vételi szint, frekvencia mérés és alapján.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
vacs
veterán
válasz Sharkweb #60197 üzenetére
A mi Panasonic KX-TG6811 telefonunknál megtaláltam a megoldást!!
Mivel "+" jelet nem lehet a telefonszám elé írni, ezért átírtam nemzetközi formátumra: 003630/003692 stb és így már működik!
Tudok hívni és ha hívnak, akkor kiírja a nevet is.
Próbálja ki mindenki, akinek Panasonic telefon problémája van, hátha jó lesz.(^)(>.<)(^)
-
Teaway
veterán
válasz Sharkweb #60201 üzenetére
Nálam tökéletesen lehet fogadni (név- és hívószámkijelzéssel) és kezdeményezni hívásokat a telefonkönyvből.
Telefon: Panasonic KX-TG6411HG
Telefonkönyvi tárolt formátum: 7 jegyű helyi hívószám, előtagok nélkül
Hely: Budapest
Szolgáltató: Telekom
Hálózat: normál réz légkábelNincs itthon csokid??
-
DJ. Ru$y
félisten
-
xyzikeee
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60215 üzenetére
Na ez az....
De itt ha letekerem, a felsorolt települések között nem találom Nagymarost, tehát minket elvileg nem érint a lekapcsolás.
Bonyolult ez a dolog... Előbb utóbb mindenképp váltani kell majd, tudom. Majd új tv-t is szeretnénk venni, bár nem mind a 4 et szeretnénk lecserélni.
Elég tanácstalan vagyok... -
btz
addikt
válasz xyzikeee #60202 üzenetére
Egy esetben lehet. Ha koaxon szolgáltat a Telekom nálatok. Az analóg lekapcsolásáig (ami hamarosan megkezdődik) tudod nézni, utána már csak a helyi TV vételére lesz jó mindegyik TV box nélkül.
Utána vagy veszel új TV-ket ami digitális hangolóval rendelkezik vagy veszel a régi TV-idhez digitális külső tunert, azaz más nevén BOX-ot.
Ha optikán vagy DSL-en jönne az IP TV, akkor se DVB-C (digitális kábeles) adást nem kapsz se Analógot, csak Multicast streamet, amihez mindenféleképp jelátalakító kell, hogy a TV-d értelmezni tudja.ⓑⓣⓩ
-
MODERÁTOR
válasz xyzikeee #60213 üzenetére
Hogy a másik szolgáltató mikor kapcsolja le az analóg adást, azt csak Ők tudják megmondani, a T ügynökei semmiképpen se.
Habár, most olvasom a Kalásznet honlapján...
"A KalászNet Kft. a Magyar Telekom Csoport tagja"
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz xyzikeee #60213 üzenetére
Mint előtted írták ED3 vagyis koax van, a T hálózatán a T analóg adása van, szóval mivel ők tuti le fogják kapcsolni az analógot, így a digitálishoz mindenképpen kell majd minden TV-hez BOX. A T fogja lekapcsolni az analógot.
[ Szerkesztve ]
-
xyzikeee
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #60211 üzenetére
Azt mondták, hogy minden szolgáltatás lemondását elintézik.
Itt járták az utcákat, csöngettek be a házakba, próbálták áttéríteni az embereket. Nemrég jöttek be hozzánk Nagymarosra. Azóta sokan átmentek hozzájuk.
Eddig Invitel egyeduralom volt internet terén, és helyi kábel tv.Azt mondták, ha szerződést kötsz a T-nél velük, akkor az invitel és helyi kábel tv-s szolgáltatást ők intézik.
Nem tudom milyen box van a mamáméknál sajnos típusra.... Fekete szinű ennyit tudok ez gondolom nem segít. De IPTV van maroson az invitelnél is már azt lehet kötni...
A helyi kábeltv analóg, amikor jöttek a T-től téríteni, akkor azt mondták hogy az analóg adást hamarosan lekapcsolják, ezért érdemes átmenni hozzájuk.
A helyi kábeltv-t a kalásznet biztosítja. fellépve az oldalukra azonban semmi oylan hír nem található, hogy lekapcsolnák az analógot.
-
wmati
addikt
válasz Intruder2k5 #60210 üzenetére
Nagymaroson ED3 koax van csak a Telekomtol.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz xyzikeee #60205 üzenetére
"a korábbi kábel tv-t elvileg lemondja a telekom"
Miért mondaná le? Ezt az előfizetőnek kell megoldania, valószínűleg még él a másik előfizetés a másik szolgáltatónál is, szóval azért van a másik TV-n is adás.
További kérdések: Milyen kábel megy be nagymamádékhoz, amin a T szolgáltat? A helyi érdekeltségű szolgáltató valószínűleg koaxon szolgáltat, ez nem is lényeg, csak a T vonala. Milyen box van azon az egy TV-n amin van, ebből is kideríthetjük, hogy IPTV vagy sem.
Nagyon kevered amúgy a dolgokat, érdeklődj utána, hogy mit és min szolgáltat nálatok a T.
Hiába nem szeretnél több BOX-ot, ha IPTV van, akkor muszáj, különben nem tudsz TV-t nézni, ha lekapcsolják az analógot, esetleges koax esetén, akkor is kellene fog a BOX, CRT TV-hez biztos
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz xyzikeee #60209 üzenetére
Sajnos nem ismerem a nagymarosi T-s rendszert, de amennyiben van ott másik kábeltv szolgáltató, akkor erősen kétlem, hogy a T-nek is lenne koax hálózata. Vagy optika van, vagy pedig csak xDSL, bár utóbbi esetén nem hiszem, hogy nagyon át akarnál jönni Invitel-től. Viszont ha xDSL vagy optikai hálózat van, akkor sajnos nincs sem analóg adás, sem pedig szabadon fogható DVB-C, csak IPTV, ami kizárólag box-al működik. De azért várj meg más véleményt is, megerősítés vagy cáfolatként, hátha valaki ismeri a helyi T-s viszonyokat arra.
-
xyzikeee
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60208 üzenetére
Elnézést valószínűleg nehezen tudom megfogalmazni hogy mit is szeretnék
Jelenleg a helyi kábeltv-nél vagyunk, mind a 4 CRT tv-re innen van az adás koax kábelen ha jól tudom.
Emellett van az invitelnél egy internet+telefon előfizetésünk.Átmennénk a T-hez. TV+internet+telefon szerződést kötnénk, az eddigieket pedig lemondanánk.
4 TV van a házban, legfeljebb 3 Boxot lehet bérelni.
Valamint nem is kéne nekünk még csak 3 BOX se, ha meg lehetne úgy oldani mint a mámáméknál.
Azaz, hogy 1 box valamelyik tv-nél, a többihez pedig nem szeretnénk boxot.Ezt így, 1db tv+telefon+internet szerződéssel, plusz költségek nélkül, meg lehetne oldani?
Köszönöm és bocsánat.
-
MODERÁTOR
válasz xyzikeee #60207 üzenetére
OK, tehát akkor gondolom a koax még mindig megvan, és azon feltehetőleg van is még valamennyi analóg adás, illetve mellette ott vannak DVB-C formában is szabadon vehetően ugyanazok. Amennyiben CRT TV-d van, úgy analógot jelenleg is tudod fogni, a DVB-C vételhez kell a box, amit vagy megveszel vagy bérelsz T-től, vagy veszel magadnak boltban.
-
xyzikeee
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60206 üzenetére
Ha jól tudom sokáig csak koax volt, nemrég jött be az IPTV.
Nagymaros 2626
-
MODERÁTOR
-
xyzikeee
aktív tag
válasz Intruder2k5 #60204 üzenetére
Annyira nem vagyok otthon a témában. Mamáméknál 2 öreg batár tv van (CRT?).
és nálunk is 4 ilyen tv van. Ezért kérdezem, hogy akkor nálunk is meg tudják azt oldani, hogy amíg nem újítunk be tv-t, addig csak 1 box legyen és a többin analógon jöjjön továbbra is az adás?Csak az fura nekem hogy a korábbi kábel tv-t elvileg lemondja a telekom, tehát elintézik hogy csak az ő szolgáltatásuk maradjon, mégis a mámáméknál megy a boxos és a box nélküli tv is.
-
MODERÁTOR
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz xyzikeee #60202 üzenetére
Kivezetik az analógot, ahol eddig volt analóg, ott most digitálisan megy majd az összes csatorna kódolatlanul, ami eddig is volt analógon, de ahhoz is kell venned egy boxot, akár boltból, akár T-től, ha a TV nem képes a digitális vételre.
-
xyzikeee
aktív tag
Üdv!
Valaki világosítson fel légyszives, hogy hogy lehet az, hogy nagyszüleimnél úgy kötöttek szerződést, tv+telefonra, hogy egy tv kapott boxot, a másik tv ami a házba van viszont nem de ott is van adás ( korábban helyi kábel tv volt bekötve ahhoz nem is nyúltak csak lemondták). Szval arra lennék kiváncsi, hogy ha mi is szerződést kötnénk, lehetne-e úgy, hogy ha 4 tv van a lakásban, hogy 1 box lenne valamelyik tv nél, a többinél pedig nem. Ugyanis maximum 3 box lehet ha jól tudom, de nekünk 4 tv van, viszont ezek még régebbi tv-k, szval nem is lenne érdemes boxot bérelni hozzájuk.
A következőt szeretnénk tehát:
TV+net+telefon, 1 box valamelyik tv-re, a többihez nem szeretnénk, ott mehet tovább az analóg adás, a mostani kábel tv-t lemondjuk. Ilyet lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest