Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
viperabácsi #152246 üzenetére
Egyik ismerősnél albérletben egymás után volt két router router üzemmódban, semmi gond volt, igaz ott nem votl szükség, hogy egy lanhálózat legyen, amikor a második ap módban volt nem volt stabil a kapcsolat volt mert az első routernek sok volt 10 eszköz, de ez az eset 10 éve volt. Amennyiben jól emlékszem a második routeren ki volt kapcsolva a net. Ha egy router osztja ki az összes eszköznek a címeket nagyobb terhelést kap az eszköz mintha szét lennének választva, ha egy hálózatra van szükség akkor nem tudod router üzemmódban használni az eszközt.
-
Ghostface
senior tag
válasz
kabelmania27 #152183 üzenetére
Köszönöm szépen a sok segítséget amit adtál, meg persze mindenki másnak is, úgy néz ki sikerült megoldani a dolgot!
Tegnap nem volt időm foglalkozni vele, de ma szét szedtem a kábelezést, elvezettem nagyjából normálisan, újraindítottam a HGW-t, firmware-t upgrade-eltem a TP Link routeren, és letöröltem a C-FOS speed nevű progit a gépről, és azóta 860 mega körül mér a speedtest. A firmware upgrade is érdekes volt, mert szerintem azért kellett megcsinálnom, mert a Telekomos ember resetelte a routeremet, mivel nem tudott belépni webes menüjébe. Én kódot nem változtattam rajta, ő meg próbálgatta a default kódokat, és mikor már csak 2 próbálkozásunk volt akkor inkább resetelte...
A C-Fos speedet, nagyon régen használtam forgalomalakításra mikor még csak ilyen 5-10 megás vagy kisebb netünk volt, azóta már csak azért volt a gépen, hogy lássam a letöltés mennyivel jön mert grafikonon mutatta, és ezen egyből láttam ha valami nagyon lassú volt. Most csak az tűnt fel hogy mikor mértem speedtesttel, ez mindig csak 40-50 megát mutatott mikor a speedtest meg 400-at. Letöröltem és azóta 760-860 között mérek, 2x még a 915 is megvolt... Egyelőre ez így nekem jó, még egyszer köszi mindenkinek! -
dm1970
aktív tag
válasz
kabelmania27 #152241 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy elvileg TV-zés mellett marad a net sebesség?
Így már csak az a kérdés maradt, hogy nézhető lesz-e egyszerre 2 FHD adás?
De gondolom ezekre 100%-os választ csak akkor kapok, ha bekötik? -
viperabácsi
addikt
válasz
enginev3.0 #152243 üzenetére
Szia ! Mert egy hálózatnak kell lennie a 3 lakásnak ( egy telken van ) annélkül nem látják egymást az eszközök. + nem illik egymás után 2 routert használni
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
prisz #152244 üzenetére
Üdv!
Vodafone szempontjából társszolgáltatói területen vagy, ilyenkor a vario csomagok közül tudsz választani. Fontos, hogy társszolgáltatói területen Vodafone-nál nincs bridge és dmz mód, azért írom le mert a Vodafone témában előfordult, hogy bekötés után derült ki, hogy ezek nincsenek ezért az illetőnek elállási időn belül le kellett mondania a szolgáltatást és visszamenni a Telekomhoz. Amennyiben nincs szükséged ezekre a funkciókra (ezek nélkül is lehet saját routert használni csak portforward esetén kétszer kell beállítani) és van 70-es számod akkor havidíj szempontjából nem jársz rosszul. -
prisz
senior tag
Sziasztok!
A társasházunkban van telekom koax, és digi optika. Ahogy nézegetem, megjelent a voda is a telekomos hálózaton. Gondolom bérli a koax-ot a telekomtol. Ami erdekes, ott a gigabites koax net 1000/40, a T-s 1000/25 helyett. Ha váltanék, árban es szolgáltatásban kb. tök egyforma csomag jönne ki. Van ezzel valakinek tapasztalata? Érdemes váltani? Ahogy olvasom, sagem hgw-t hoznak, csak voda szoftverrel. Digi optika nem kell, marhára nincs kedvem újrakábelezni az egész lakást. -
enginev3.0
félisten
válasz
viperabácsi #152242 üzenetére
Miért AP módban használod?
-
viperabácsi
addikt
válasz
kabelmania27 #152214 üzenetére
Most vissza tettem az asus-tAp -módba , és elé tettem egy 5 portos gigabites d-link switch-et arról magy ip tv rendesen.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
dm1970 #152240 üzenetére
Szia!
Igen, nálad VDSL kapcsolat van.
Amennyiben saját routert szeretnél használni és a modem oldalán bekapcsolod PPPoE Passthrough funkciót a saját routered fogja végezni a bejelentkezést, ehhez ismerned kell a felhasználónevet és a jelszót, ha nem kapcsolod be ezt a funkciót akkor a hgw fog osztani ipcímet a routered számára. -
dm1970
aktív tag
válasz
kabelmania27 #152224 üzenetére
-
boborján2
senior tag
válasz
kabelmania27 #152226 üzenetére
Így volt alapból. De anno telefonon jeleztem ,hogy ez viccnek is rossz és bekapcsolták a 3HD -t.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Matrox1995 #152232 üzenetére
Ne panaszkodj, ez teljesen jó
Igen, az ott B/s. -
Aurig@
őstag
válasz
patrikcoc #152209 üzenetére
Ez elég érdekes!
Ugyanis, a fiam mióta kimaradt az általánosból /most tizedikes/ minden este beszél a volt osztálytársakkal, nem is keveset és csak elvétve, néha fordul elő, hogy gond lenne a Discorddal. Azt mondta az is csak egy-két perc max. /Egyébként hallom is, hogy használja, mert főleg hétvégén gyakran előfordul, hogy még este 11-kor is vihorászik./
Telekom 1000/1000 optika, Kom.-Eszt. megye. -
asynur
tag
válasz
Én is hallottam már korábban amit írsz, de mindenhol ahol utánaolvastam azt látom, hogy gyakorlatilag ugyanazt a sávszélességet használja mint az internet. Valamint az IPTV neve is eléggé ezt sugallja Internet Protocol TeleVision.
-
boborján2
senior tag
válasz
Ahhoz valaminigen jó vdsl kell
Én anno láttam az ablakból a központot. Valami 55/25 sebességem volt. 3HD csatornával az 55 fele bőven eltűnt.
-
asynur
tag
válasz
dm1970 #152217 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is #152123 bár nálunk azért gyorsabb a net és valószínűleg nem lenne technikai akadálya az iptv-nek, de mi pont a gyorsabb netet preferáljuk a tv-vel szemben. 2 HD stream amúgy max kb. 24 mbit/s (ha jól információt találtam), de a feltöltött képed alapján ez nálad már elég határeset akkor is ha éppen nem netezik senki.
Mi valószínűleg műholdas szolgáltatót váltunk, digi vagy direct one.#152222 : kiváncsi lennék a válaszra, a legjobb nálunk is az lenne ha maradhatna a jelenlegi felállás.
-
dm1970
aktív tag
válasz
skroy #152221 üzenetére
Szia!
Amire nekünk kell, arra bőven elég ez a sebesség. Pár éve elérhető a településünkön nagy sebességű hálózat, de csak bizonyos részeken. Valami miatt megálltak a fejlesztéssel. Egyelőre csak ez az ami elérhető:
[kép]
De nagy frászok
Éveken keresztül fizettem a 20 megás csomagot 12-nél több nem jött, hiába reklamáltam, belefért a minimumba.
Ennek a megszűnése óta van a fenti csomag, ami érdekes, hogy a "váltás" után, egyből felment 15-re.
Már rég mértem (sajnos nem mentegettem el az eredményeket) ezért csináltam egy mérést. Milyen érdekes, megkezdték az előkészületeket az átálláshoz, mégis lehet gyorsítani?
Ez így gondolom még mindig a nem ajánlott kategória?
Egy biztos, elindítottam egy kérelmet, hogy amíg műszakilag nem tudják biztosítani 2 TV-n egyszerre a FHD minőséget a "gyors"
netem lassulása nélkül, addig tekintsenek el a SAT TV megszüntetésétől.
Kíváncsi leszek milyen válasz érkezik. -
skroy
senior tag
válasz
dm1970 #152220 üzenetére
Ezen az oldalon meg tudod nézni, hogy milyen csomag elérhető, és ha mákod van, kiírja, hogy már fejlesztik a "gigaerős" hálózatot. Az a 15Mb csomag nagyon karcsú. Nem is tudtam, hogy még van egyáltalán olyan.
-
dm1970
aktív tag
válasz
skroy #152219 üzenetére
Én felejteném, ha hagynák. Ráadásul, ha a régi HGW helyére kerülne az új össze-vissza kellene kábelezni a lakást a TV-khez. Ha meg a TV-khez kerülne a HGW, akkor az asztali gép miatt kellene kábelezni.
Nem tudom a xarra miért erőltetik ezt.
Jó lenne tudni mi lehet műszaki akadály. -
dm1970
aktív tag
válasz
kabelmania27 #152216 üzenetére
Köszi!
Én is ettől tartottam. Csak a gond az, hogy felmondták a SAT szerződésünket, mert ahol lehet ki akarják vezetni ezt a szolgáltatást. Csak akkor maradhat, ha a megrendelt IPTV létesítése során műszaki akadályba ütköznek. Én kérdeztem a telefonos kisasszonyt, hogy nem lesz-e kevés a NET az IPTV-nek, váltig állította, hogy nem. Így nem nagyon számíthatok műszaki akadályra.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Felénk még mindig csak DSL technológia van. Mérések alapján az elérhető max letöltési sebesség 15 Mbit/s, felfelé 1,5. Mennyire ajánlott erre IPTV-t kötni? Ha nem jelent gondot ez a hatalmas sebesség, 2 TV-n lehet már egyszerre FHD-t nézni. Emlékeim szerint valamikor nem ment egyszerre. Most keresgettem, de nem találtam rá az infóra.
Köszi DM
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
viperabácsi #152213 üzenetére
A modem oldalán a docsic adatok menüpontban a letöltés és feltöltés füleknél.
Esetleg próbáld meg a modem oldalán fixre állítani és dmz-be tenni a routered címét hátha így tudnád a routert router üzemmódban használni. -
viperabácsi
addikt
válasz
kabelmania27 #152211 üzenetére
Azt hol tudom megnézni ?
Illetve vissza kellett raknom AP-be mert nem látta a másik lakásban lévő plex szervert.Nem voltak így egy hálózaton.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
viperabácsi #152205 üzenetére
Nincsmit. Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy kell-e szakadástól tartanod.
-
válasz
atika88 #152203 üzenetére
Értelek.
Amit tényként ki tudok jelenteni:
A technicolor fga 2233 mag ont-hoz is cat5e kábel jár gyárilag. Ezt az ont rendelkezik 2,5g kimenettel.
Én is vásároltam cat6 kábelt, aztán ment is vissza, mert a cat5e is hozta pontosan ugyanazt.Ebből gondolom, hogy nálad is menni fog vele.
-
TiMoN
senior tag
Másnál is van gond Telekomon keresztül a discordal?
-
yogibear
addikt
válasz
AnonymusX #152200 üzenetére
ha vennék a fáradságot és betelefonálnának a központba
Betelefonálnak, nem ér semmit...
Számhordozásnál első alkalommal betette a tkom kártyát a rendszerbe, egy percre rá letiltotta a rendszer a kártyájukat, mint később kiderült, így nem működött, nem ment át a folyamat
Második látogatáskor 20 perc telefon a központtal, indítsa újra a folyamatot... semmi eredmény.
Harmadik alkalommal 20 perc telefonálgatás után annyiba maradt a 3. szügyintéző hogy hibajegyet állít ki...
Negyedik alkalommal, ez kb 2 héttel a 3. után volt, arra jutott a 4. szügyintéző, szintén 20 perc telefonálgatás után, hogy a folyamatot inaktív, de nem deaktív... Vagyis nem törölték a rendszerből, így nem lehet nulláról újra indítani...
Ennyiben maradtam a kártya azóta is maradt a másik szolgáltatónál, a hibajegyre kb 1-1,5 hónap után jött sms, hogy "demostmáraztánmindenklappol"...
Persze az sem arra a számra ami meg lett adva... és ami az előfizetésnél értesítendő szám...
Hagytam az egészet a fenébe ami nem megy nem erőltetem... -
viperabácsi
addikt
válasz
kabelmania27 #152198 üzenetére
Router módban engedélyeztem igmp és megy az iptv . Remélem nem lesz ütközés a router mód miatt.
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Olyan "fura" problémám lenne telekomos internet kapcsolattal (gyári routerrel), hogy naponta legalább 3-4 alkalommal megszűnik pár nagyobb szolgáltatás elérhetősége, mint facebook, google, viszont az internet maga nem megy el. Ez kábelen/wifin is bekövetkezik, kb addig, amíg nem indítom újra a routert. Chates ügyfélszolgálat elküldött, mondván, hogy náluk minden ok. Lehet-e valami megoldás, azon kívül, hogy szolgáltatót váltsak? (Sajnos csak ez elérhető az épületben.)
-
atika88
senior tag
válasz
Lauda #152196 üzenetére
Tudomásom szerint nem
Legtöbb oldalon annyit írtak eddig, hogy max 1Gbit/sec és viszlát pl itt. Éppen ezért fura és egyben megnyugtató is, akkor hogy ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Megnyugodtam. Több tényező is fontos, eleve a modem, a bejövő jel minősége, a kábelhossz pláne...
Új a házikó, frissen minden behúzva, minden szobába, nem szeretnék jó darabig én ehhez hozzányúlni. Nézem a kábelt Cat5e, villanyos azt mondja elég lesz (nyilván a jövőre is gondolok) és Telekomos friss optika itt van jelenleg 1000 Mbit/s is hasít. Nade később idővel lesz 2000 is tuti, ezért ne kelljen már ugye újrahúzni mindent
Legrosszabb esetben is 15-20 méter a hossz ahogy számolgattam, de ott is szépen hozza a 960 Mbit/s szerencsére.
-
válasz
enginev3.0 #152194 üzenetére
Régóta nem tapasztalunk semmi problémát, pedig home office során használunk azért nem mindennapi platformokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Xbox One és 360 játékok eladók!
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad A285 laptop (12,5FHD/Ryzen5/8GB/256SSD/Win10)
- Kioxia 256GB NVMe SSD 2230-as méretben 51% és 83% közötti kondíciókkal 6db van
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest