-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Heimdallr75 #152498 üzenetére
Oksi!
-
boborján2
aktív tag
válasz
Lauda #152493 üzenetére
Azt mondtad ,hogy nem jelenleg nem tényező az emelés ,mert nem szól bele az árba. Ezt én érvelésnek vettem, hogy így akkor minden oké. Szerintem téged az sem zavarna ha 5000ft-ot emelnek. Hiszen nem szól bele az árba.
Én is tudom ,hogy nem a mostani árakról beszélgetünk. Hiszen ezután jön az hogy okosan beleterelik az embereket az új csomagba. Már akit bele lehet.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
Lauda #152497 üzenetére
"endelkezés 2022. szeptember 1-jei hatálybalépéssel került be az Általános Szerződési Feltételek közé, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztói árindex mértékével egyezően változnak."
azért nem annyira régen került be az ászfbe.
-
válasz
Heimdallr75 #152496 üzenetére
Ez már jóideje bent volt a szerződésekben, csak nem éltek vele. Amikor rájukvágták az extraprofitadót, akkor kezdett el emelgetni az összes.
-
snyper990
őstag
válasz
Heimdallr75 #152494 üzenetére
Az Európa-rekorder inflációnkért viszont lehet, hogy nem a szolgáltatókat kellene hibáztatni...
-
gabo89
senior tag
válasz
seger #152479 üzenetére
Az nem lehet, hogy a Cloudflare - Telekom problémát érzékeled? Előzmények
-
seger
addikt
válasz
kabelmania27 #152486 üzenetére
Egy darabig jó. Saját router előtt csak a sagem volt. Akkor is ez volt a jelenség. Ezért vettem saját routert, hátha gyenge a sagem.
-
Killing
addikt
Az 1000/25 koaxos netből stabilan 1000/40 lett egy ideje, valamit mókoltak Szegeden?
-
seger
addikt
válasz
kabelmania27 #152481 üzenetére
Talán van osztó, ők rakták be.
-
seger
addikt
válasz
kabelmania27 #152475 üzenetére
-
szalai112
senior tag
A 2000/1000-es netem díja
Az új 2/1 net díja 7630Ft kösz de kösz nem
-
Aurig@
őstag
Egy gondolat:
Az összefoglalóban a két 1412, 1430-as számot törölni kellene, mert már jó ideje megszűnt.
Igaz alatta írva van az - akkor még - új 1414-es szám, de az említett, másik két szám már nem hívható. -
kicsako
őstag
Sziasztok,
"
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy a Telekom weboldalon megjelenő előfizetői árak, nem feltétlen tükrözik a valóságot! Új megrendelés, vagy hosszabbítás esetén az ügyfélszolgálat [1412] akár (sokkal) kedvezőbb árat is kínálhat, mint a weboldal. "
Ez még mindig működik? Ha igen akkor mit kéne felhoznom? Hogy lemondanám, aztán majd ajánlanak olcsóbb szolgáltatást, vagy rákérdezhetek nyíltan, hogy kéne olcsóbban net?
-
seger
addikt
Telekom sagem eszköz koax net. 1000/25
Több alkalommal tapasztaltam, hogy az eszközök néha meg-meg állnak, 8-10 mp homokórázás után megy tovább. Vettem egy routert és DMZ beállítással elkezdtem használni. A jelenség továbbra is megmaradt. Szolgáltató azt mondja, hogy a jelszintek rendben, ezért nem tudnak mit csinálni.
Lemondtam a tv előfizut, mert nem használtuk az 1db boxot, mert több tv van, ahhoz hogy mindegyiken legyen box, túl nagy költség lenne, annyit nekem nem ér.
Kérdésem az lenne, ha átrakatnám a sagem-et Bridge módba, lehet változna a helyzet? -
AnonymusX
őstag
válasz
tobias40 #152469 üzenetére
Ahogy írták előttem. Az ONT-tól nem tudsz megszabadulni. Ha kell két WiFi sugárzó eszköz, továbbá VPN úgy ahogy kifejtetted és egyetlen hálózat, akkor kell még egy hálózati eszköz.
Ez lehet egy újabb Asus router vagy egy egyszerűbb, nyilván a router feladatokat és a PPPoE kapcsolatot az erősebbre bízva, a gyengébb router vagy egy szimpla Access Point pedig az Access Point feladatokra. ONT-on WiFi kikapcsol, ha van TV előfizetésed, akkor a beltérik továbbra is az ONT-ra dugva maradjanak.
tobias40 #152471
Látom közben írtál, úgy rendben lesz, ahogy ebben a hozzászólásban írtam. -
AnonymusX
őstag
válasz
tobias40 #152465 üzenetére
Ez már inkább a hálózatos topik témája. Amint átteszed router módba az Asust, akkor az ONT és az Asus eszközei külön hálózatban lesznek. Ha egy hálózatot akarsz, akkor mindegyik eszköznek az adott routerre kell csatlakoznia, így maradnak egy hálózaton belül.
-
Capella
senior tag
válasz
tobias40 #152460 üzenetére
Belépsz a Sagem 5670 webes felületére egy böngészővel a 192.168.1.1 IP címen.
Az Internet Connectivity menüpont alján bekapcsolod a PPPoE passthrough kapcsolót.
Az Asus router WAN beállításainál a WAN kapcsolat típusát PPPoE-re állítod, és alul a fiók beállításnál beírod a felhasználónevet és a jelszót.
A felhasználónevet kinézheted a Sagemből, vagy a Telekom szerződésen szerencsés esetben rajta van, plusz a @t-online.hu domain hozzáírandó a felhasználónévhez, ami a szerződésen van.
A szerződésen kellene rajta lenni a jelszónak is, vagy az ügyfélszolgálat tud segíteni.
Az Asus router alapértelmezett IP címe 192.168.50.1 lesz, itt tudod majd elérni.
Ha létrejön a net kapcsolat, érdemes létrehozni az Asuson egy DDNS címet, ami ingyenes és megkönnyíti majd a távoli elérést.
Az Asuson nálam OpenVPN, IPSec és WireGuard VPN szervert lehet kiválasztani, én a WireGuardot állítottam.
A Nord VPN használatának utána kellene nézni. -
válasz
boborján2 #152454 üzenetére
Oksi!
A cég szerintem is nagyon minőségi optikai internetszolgáltatást nyújt. Hogy kinek melyik csomagokra van szüksége, azt az előfizetők majd eldöntik. Például én sem használom ki az 1000/1000 -et' , viszont olyan kicsi a havidíj különbség, hogy akkor inkább kértem ezt.
-
tobias40
veterán
Ide is bereakom a kérdésemet hátha..
'
Adott a telekom optika1000/1000 sebességgeé ha jól tudom 2 bejelentkezés lehet optikán.
A telekom sagem 5670 jelenleg ami betárcsáz(192.168.1.1 ip) az Asus AC87U routerem pedig(192.168.1.2 ip) AP módban van.
Azt szeretném beállítani az asus routeremen hogy a Nord vpn szolgáltatás menjen rajta és az asusra kapcsolódó eszközök a vpn mögött legyenek,tehát tudjak vele pl. német ip-t beállítani,mintha ott lennék....
Mit és hogyan kell beállítani?
Annyit látok hogy AP módban nem tudok VPN-t beállítani tehát gondolom az asusnak is router módban kellene lenni és betárcsázni a telekomos adataimmal.
Tud ebben vki segítséget adni?(ha megoldható egyáltalán amit szeretnék)"A telekomos maradna ahogy van mert az emeleten szórja a wifit...
-
scream
veterán
válasz
Capella #152455 üzenetére
Nálam pl nem 90 nap szerepel a megkezdésben, hanem 30.
De itt van a maradék része az első oldalnak (a következő 3 oldalon meg az én választásaim szerepelnek (egyedi értékhatár, természetes személyként veszem igénybe, stb). Illetve én is rendeltem telefont is, hogy olcsóbb legyen, a telefonszám se szerepel ebben a dokumentumban.
Nálam nem szerepelnek az említett adatok - de gondolom ez fog frissülni, mivel ennek a kelte az online megrendelés utáni napra van datálva, míg ugye a tényleges szerződés tegnap előttről indul majd.
-
adika4444
addikt
-
Capella
senior tag
válasz
scream #152433 üzenetére
Mondták már mások is, hogy az ő szerződésükben nem szerepel ez az adat. Furcsállom, de nyilván el tudom hinni, ha tényleg másképp van.
Hogy létezik, hogy a Tekekom rendszere ennyire alapvetően más tartalmú szerződéseket generál?Egyébként nem ott van az adat, amit belinkeltél kikockázva, csak majdnem, mert egy kicsivel alatta.
Van az első bekezdés, aminek nálad csak a teteje látszik. Eddig azonos az enyémmel.
Utána nálam vastag betűvel Az Előfizetői szerződés tárgyát képező előfizetői szolgáltatás sor, és ez alatt a hozzáférési pont helye, határidő, hogy 90 napon belül megkezdik a szolgáltatást, hogyan fizeted a számlát, és utána jön a net csatlakozás adatai.
Internet bejelenkezési jelszó
AD szám
Interternet bejelentkezési azonosító
Még lejjebb, az Adatkezelési nyilatkozatok alatt ott a telefonszám, mert azt is rendeltem, hogy csomagban olcsóbb legyen.Ha nálad és másnál nem így van, akkor passz. Nem tudom mi okozza, ha nem mindenkinek azonos tartalmi követelményekkel generálja a szerződést a Telekom szoftvere. Mondjuk én az ügyfélszolgálatnál személyesen kötöttem, nem neten keresztül, ha ez jelent valami különbséget.
-
-
boborján2
aktív tag
válasz
sziszi-fuszi #152447 üzenetére
a, Nem a net sebességre mondtam hogy a kutyának sem kell,hanem a kiegészítő "pro" cuccra felárral.
Hiszek akinek ez kritikus pont, már rég megoldotta , a többieknek haszontalan. De mint mondtam ez egy jól eladott okosság, amivel iszonyat pénzt fognak behúzni, nagyjából befektetett energia nélkül. (Amúgy jól teszik ez a dolguk)
b, Neked 600 ft, amire reagáltam , ott 2000ft.
c, Ne +600Ft támogatásért nyújtson alap szolgáltatást hibátlanul hanem a havi csekkért amit befizetsz.
De csak fizesd be a nyugodtan minél többször, azok fura frizurájú emberek köszönik adományod.
Illetve reméljük elköltik a droid tv szoftver fejlesztésére, bár erre nem mernék fogadni. -
tuto558
aktív tag
válasz
Roland-87 #152449 üzenetére
Az IP cím biztosan nem marad, a műszakis kolléga, akihez ma átirányítottak 1414-en, direkt felhívta rá a figyelmemet, hogy a Telekom mobilnetje mindenhol natolt és arra fog csatlakozni, és nyilván nem lehet elérni azokat az eszközöket addig, aminek ez akadály. Ez ugyan nem szerencsés, de amire nekem kell, arra jó (munkahelyi hálózathoz bármikor tudjak csatlakozni) és a tájékoztatás is korrekt volt telefonon keresztül a részletekről.
Szerk.: + nálam még értelme is van, júliusban költöztünk, azóta van optika, és azóta azért volt már pár kimaradás, nyilván a legrosszabbkor.
Koax-os területen meg még ha szünetmentesre lesz dugva a HGW, akkor áramszünet esetén is marad a net. -
Roland-87
aktív tag
válasz
tuto558 #152448 üzenetére
Szerintem is szuper ötlet és nem is drága, és a koaxos területeken élőknek ez hatalmas segítség lesz mert ott azért előfordulnak hálózati problémák elég rendszeresen sajnos, már csak az a kérdés mennyire sikerült ezt jól megcsinálniuk, tényleg átáll-e időben majd vissza, illetve hogy amikor átállás történik marad-e az IP címem, tehát az otthoni szerverem ugyanúgy elérem-e majd ilyenkor is vagy az addig pihen mert csak simán átáll egy natolt mobilnetre, persze még úgy is jobb mint amikor nincs net, és böngészni elég is.
-
tuto558
aktív tag
Úgy látom ez a változás negatívan jött le többekben, de szerintem az utóbbi évek leghasznosabb újítása. Persze kérdés, hogy tényleg jól tudja-e majd ezt kezelni az ONT szoftvere, de már évek óta mondtam, hogy alap lenne mobilnet backup/failover opció egy olyan vezetékes szolgáltatónál, aki ennyire erőteljesen ott van a mobil piacon is és ki van építve a hálózata. Hogy ne kelljen mindenképpen saját router + saját stick + mobilnet után néznie annak, akinek jól jön ez a szolgáltatás. Meglátjuk hogyan működik majd, de én örülök hogy végre meglépték.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
boborján2 #152442 üzenetére
Tudsz meggondolatlan dolgokat mondani. 2/1 nem azért kell, mert állandóan ki is haszálod. Az autóval sem padlógázon közlekedsz mindig. Akkor használod ki, amikor szükséged van rá, hogy gyorsan ott legyen amire szükséged van. Ne kelljen várni lehetőleg semmire. Árban pedig jelentéktelen a különbség. Néhány száz Forint. (Nálam pontosan 600 kemény magyar forint). Ha csak támogatásként adom a T-nek, mert hibátlan szolgáltatást nyújt nekem több helyen évek óta, akkor is megéri. Nem sok hely van a világban ahol fillérekért ilyen sebességű szolgáltatáshoz lehet jutni. Tudod itthon nem a vezetékes szolgáltatások árával van a gond, mert azok nem azok.
-
válasz
enginev3.0 #152438 üzenetére
Milyen hátrány éri emiatt a felhasználókat, amennyiben az optikai szolgáltatás működik? Nálam mondjuk van mindkettő és csak 700ft a különbség.
-
snyper990
őstag
válasz
szalai112 #152437 üzenetére
Szia!
Egyáltalán nem olyan, mint az ADSL gyorsító opció.
Itt nem adódik hozzá a a mobilnetes sávszél a vezetékeshez. Csak ha a vezetékes net elszáll valamiért (értelemszerűen csak a vezetékes hálózatot érintő probléma esetén), automatikusan átvált a HGW a mobilnetre, így nem marad az előfizető internetelérés nélkül. De nem lehet egyszerre használni a 2 kapcsolatot. Gyorsabb nem lesz az internetelérés, csak stabilabb.
Ez egyébként régóta bevált módszer olyan helyeken, ahol kritikus, hogy folyamatosan legyen internetelérés -
boborján2
aktív tag
válasz
Ezeknek a csomagoknak pont ez a lényege.
Van benne egy húzó erő , ami itt a 2G/1G net. De ha az kell akkor fizess többet mert mást is kapsz mellé. Igaz az kb a kutyának sem kell, de sokan kifizetik majd ,mert kell a 2/1. Marketing -
szalai112
senior tag
válasz
enginev3.0 #152440 üzenetére
Főleg ha valaki torrentezik
, ezért van korlátlan mobil netem amit magamal hurcolok
-
szalai112
senior tag
válasz
Nekem is 2/1 netem van, mintha hülyének néznék a felhasználókat
-
enginev3.0
félisten
Király, megszűnt a sima 2/1gbit, lett helyette Pro, ami 2ezerrel drágább mint a mostani sima 2/1gbitem
kösz nem.
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
A optika internet pro-nál
KB olyan mint adsl-nél a gyorsitó opció, 4G lehet netezni.
Feltalálták a spanyol viaszt megint -
-
scream
veterán
válasz
Capella #152430 üzenetére
Nekem az említett dokumentumban nem szerepel se a telepítés címe, se a telefonszám, se egyéb dolog, az MT azonosítón és a saját adataimon (név, stb) kívül.
-
Capella
senior tag
válasz
scream #152429 üzenetére
Pontosan így van. Egyik a WiFi, a másik az ONT beállítás.
Egyébként a PPPoE bejelentkezési adatok a az Egyedi előfizetői szerződés - általános rendelkezések doksi első oldalán vannak.
Telekom fiókból letölthető a szerződéskötés napjától. Nekem ehhez képest két hónappal később lett csak még az optika, de a usernév és jelszó már megvolt, plusz a vonalas telefonszám. -
snyper990
őstag
válasz
scream #152422 üzenetére
Admin felületen jobb esetben nem lehet láthatóvá tenni a jelszót biztonsági okokból.
A jelszónak elvileg rajta kell lennie valamelyik papíron, amit kaptál, vagy megtalálható a telekomos fiókodba belépve a dokumentumok között valamelyik dokumentumban.
Vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül lehet újat megadni. -
Rise17
tag
válasz
patrikcoc #152405 üzenetére
Igazábol mindent megcsináltam amit a régi sdmc boxon,google appokat letiltottam a fenébe,energiatakarékos üzemmod kikapcs, alkalmazasoknal adatok/gyorsítótár törlése ,Fejlesztői beállításokba meg az animációkat kikapcsoltam így most hasít.
Annyi problémát vettem észre hogy ahol dolby hang van (királyi tv csatornák) Ott néha első kapcsolásnál beakad a kép oda vissza kell kapcsolni és akkor megyen(a hang beállításokban a térhangzás ki van kapcsolva ,szoval ez nem lehet baj,ezt betudom a fos Telekomos alkalmazásnak,hátha jobb lesz)Ja meg az infra portja nagyon el lehet dugva,mert sokkal nehezebben érzékeli a samsung tv taviranyitojat
Ahogy nézem Június óta ez se kapott frissítést,szóval a jó munkához idő kell, a rosszhoz meg...
-
tuto558
aktív tag
Az még egy érdekes kérdés, hogy mennyire lesz konfigurálható a szoftverben a WAN failover-es rész. Le lesz-e korlátozva erre a stick-re, vagy bármilyen másik stick-et belerakhatok, esetleg egyik LAN-ra rákötni a digitől kapott netet és azzal is működne.
-
scream
veterán
Hali!
Tegnap kötötték be a T-s optikán a netet, Technicolor ONT-t kaptam. Technikus azt mondta, hogy a PPPoE passthrough-t simán be tudom majd állítani, mert a jelszót úgyis láthatóvá tudom tenni - viszont ma belépve az admin felületre sehogyan sem tudtam láthatóvá tenni.
Hogyan tudom ezt kideríteni?
-
AnonymusX
őstag
válasz
Heimdallr75 #152412 üzenetére
Ó, akkor ezért is ezzel az ONT-tal reklámozzák a szolgáltatást az ismertető oldalon: [link] Valamint itt eléggé ködösen is fogalmaztak, hogy nem minden forgalomban lévő modemmel működik, akkor konkrétan eggyel
.
Viszont, aki Technicor ONT-ot szeretne, akkor megvan a biztos módja
.
Köszi a többi infót is, rögtön felmerült bennem, hogy mi akadályozza az előfizetőt abban, hogy visszaéljen a stickkel vagy a benne lévő SIM-mel, de az oldal szerint is csak a stickben használható a SIM és csak az adott helyszínen.
Ha 72 órán át működik, akkor ez olyan, mint a magentás netgarancia, csak extra díja van, cserébe nem kell magentásnak lenni, és kényelmesebb, hogy nem a telefonodban használt SIM kártyára kapsz 72 óra korlátlan netet.
-
Renwick
őstag
válasz
Heimdallr75 #152412 üzenetére
Elvileg kábelnetnél is rendelhető, ott melyik hgw-vel megy?
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Rise17 #152403 üzenetére
Az energiatakarékos opciót majd kapcsold ki, úgy nem fog 2 percig bootolni
Olyan akadást, amit az SDMC produkál nem tapasztaltam ezzel a boxxal, ritkán mikrolaggos a kép, de az a 633-as app óta, 2x vissza gomb megoldja.
Nekem ami pozitívum ezzel a boxxal, hogy nem fagy, nem állítja át a felbontást és nem omlik össze random. -
Rise17
tag
válasz
Rise17 #152402 üzenetére
Egyébként elég gyors a másikhoz képest,viszont a Telekom appja ugyan olyan lassú. Ahogy nézem ebbe már S905X4 van ami nem is olyan gyenge soc,a mi box s gen2-ben is ez van.. Csodát nem kell tőle várni, itt sztem nem is magával a boxal van gond,hanem a telekom szoftverével,félek hogy ugyan ugy akadni fog
-
Rise17
tag
Na ma bejelentettem 1 orakkor, 15:44-re már itt is van a 2 sei Robotics uj boxok. Reméljük jok lesznek!Azért ez gyors volt
-
gabo89
senior tag
válasz
csababarca #152386 üzenetére
Yettel Otthonnet.
Nem értem, miért nem lehet rákötni. Majd ha áthelyezik, úgyis le kell venni a T optika utcai főkábelt, és vissza tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- PlayStation 3
- Politika
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gitáros topic
- NBA és kosárlabda topic
- Overwatch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest