Hirdetés
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Pár hete nagyon akadnak az online játékok már mindent próbáltam LAN kábelt cseréltem LAN drivert frissítettem de mindtha a PING-el lenne baj szaggatnak az Online jétékok csomagvesztések lennének..
Most is High Ping miatt dobtak ki egy szeróról de nem iez a lényeg..
1000/1000 Optikám van mértem egy PINGTESTET ez jött ki ez annyira nem jó, mit nézzek mit lehet tenni ez ellen
Köszönöm 3 éve használom soha semmi gond nem volt folyt minden de mostanában akármit csinálok szaggat minden.
Köszönöm !
-
veber0937
tag
HI
5670-es ont-t a 2 gigas portját ki milyen kábellel használja?
-
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Az miért lehet hogy HD adást nem tudok nézni IPTV-n? Valami olyasmit ír ki hogy a rendszer ennél több HD adást nem tud kiszolgálni... Eddig sose volt még ilyen
-
mlinus
őstag
-
DevKiller
senior tag
-
törölt tag
válasz
Túzok22 #121179 üzenetére
Számomra a "hdd kell a gigás nethez"(nem rád értem, csak ezzel sokan dobálóznak) kicsit urban legend kategória. Bár nem mindegy milyen hdd.
Nekem a böngésző (firefox)cache pont hdd-re van rakva, hogy a sok netflix és youtube ne kajálja az ssd-t fölöslegesen.
Ugyanúgy 960-at mérek.
960/8=120 megabájt/sec. A hdd-m meg tud 180-190 megabájt/sec -et.
Szóval számításaim szerint a gigabites tesztet röhögve megoldja. És meg is oldja , bármikor.
(a proci meg egy öreg i7) -
IP1954
aktív tag
válasz
Túzok22 #121176 üzenetére
Mindenesetre két napot elcsesztem az Ookla Speedtest CLI miatt ...
Nemrég jött le egy nagyobb anyag tartósan 480 Mbit sebességgel azon a gépen,
amelyik a CLI szerint legfeljebb 300 Mbitet tud.
A másik gép, amit 950-re mért az is kb. ugyanerre képes.
Ha nem veszem észre, hogy 60 MByte/s körüli adatsebességgel jön az anyag,
akkor még most is a nem létező hibát keresném. -
user12
őstag
válasz
tobias40 #121171 üzenetére
Otthoni felhasználásra is veszik, aki használja úgy tudom meg van vele elégedve, azért is mertem belinkelni. De nyilván ez is olyan, hogy kinek a pap, kinek a paplan. Ha érdekel, van külön topikja is: [link] Van wifis változata is.
Azért írtam azt a típust, mert szerintem ilyen célra best buy. Természetesen van jobb, drágább, gyorsabb, ki mit szeretne
Van olyan is, aminek van több 2.5G vagy 10G-s portja, csak nyilván több delláért
Vagy van 5-8 portos 2.5G switch is az egyik nagyobb NAS gyártótól, de az csak egy normál L2-es switch (tehát nem menedzselhető) és 50-60ezer között van az ára . -
-
kopa1
aktív tag
válasz
tobias40 #121171 üzenetére
Na átolvasva a sztoridat...
Ha veszel egy 2,5G WAN-os routert és nem akarsz rajta semmit se használni csak betárcsázni, azzal kb. semmire se mész, csak kidobtál az ablakon egy valag pénzt, mert a LAN-ja ugyanúgy 1G marad. Ezt elérheted simán bármelyik ONT-vel is párhuzamos 1G-s sebesség használatával.
Ha van egy géped amin tuti ki akarod használni, akkor elég egy hálókártya/USB-C adapter amivel direktbe rákötöd az ONT 2,5G portjára és használod. Ha sok van, akkor egy 2,5G switchet+LAN kártyákat kell venned. (Bár nekem ez már furcsa felhasználás, hogy x gép véletlenszerű időközönként akar 2G-vel forgalmazni)
Amit most tehetsz, hogy:
A) megnézed, hogy a NAS-od tud-e valami load balancingot két ethernet portra. 802.11AD-t NEM támogat az 5670, tehát az eszközödnek kell ezt menedzselni
B) Élvezed a 2G valódi előnyét, hogyha a NAS 1G-vel tölt le, akkor neked a többi eszközre marad még 1G forgalmad, amin bármit csinálhatsz. -
tobias40
veterán
válasz
Tompika777 #121170 üzenetére
Azt hittem hogy a router eleve tudja a 2,5-öt LAN-t,meg se néztem jobban.
Egy AX-es Asus router nem jobb megoldás ami tudja a 2,5-es LAN-t?
Lehet hogy drágább
Amúgy ez milyen router,jobb mint az asus-ok?Látom ez csak vezetékes.
És így az csak az az egy port lesz 2,5-es?
Ez egy rendszerbe való?Nem nézegettem még ilyen eszközöket,azt tudom hogy ez a márka a felső osztály... -
mlinus
őstag
Én nem kaptam semmilyen értesítést de újraindítottam az ONT-ot és letöltöttem egy 120 gigás játékot, 117 MB/seccel stabilan végigment mindenféle probléma nélkül, ez az elmúlt héten lehetetlenség lett volna.
-
HTomee
tag
válasz
fredike2020 #121163 üzenetére
Restart is kell.
-
-
IP1954
aktív tag
Kettő gép azonos hardverrel, szoftverrel és beállításokkal
Elkövettem a legnagyobb hibát, amit egy informatikus tehet. Hittem a Speedtest CLI programnak, mert olyan jó számokat (950 Mbit/s) hozott az egyik régi gépre, és nem hittem el a lényegesen rosszabb (300 Mbit/s) értéket a másik gépnél.
A Speedtest CLI időnként „hazudik”, bizonyos körülmények között nagyon nem mér pontosan. A tényleges letöltéseknél és más sebességmérőknél a kettő gép közel azonosan (450-550 Mbit/s) viselkedik. A 10 év nagy idő, hiába csak az alaplap és a processzor régi. A „jobb” gép sem képes 950 Mbit-re és „rosszabb” is többet tud 300 Mbit-nél.
Szóval a sebességmérések eredményeit csak némi fenntartásokkal fogadjátok el ... -
user12
őstag
válasz
tobias40 #121153 üzenetére
Itt a fórumon is több helyen olvastam, hogy még nem kiforrott az új ont, ezért ha nincs problémád a jelenlegivel és a dupla sebességre sincs égető szükséged, maradj a jelenlegi eszközöknél és sebességnél. Lehet, hogy van akinél jól működik, de való igaz, hogy sokan panaszkodnak rá.
Ahhoz, hogy ki tudd hajtani az új ont-vel a 2 gigát, kell egy ilyen [link] és egy ilyen [link] minimum. -
tobias40
veterán
válasz
user12 #121152 üzenetére
Lehet hogy maradnom kel ennél az ont-nél mert csak egy eszközöm-el lehetne kihajtani a 2 gigát (tehát a NAS-al sehogy nem) a többi eszköz meg alkalmatlan a 2 gigára...
Nem tudom az 5670 stabilabb-e mint a mostani de ha passth.-ba van téve akkor meg majdnem mindegy,igaz?
Jó ez a 2 giga sebesség de hogy minden régi eszközt cserélni kelljen ez cumi!
A routert,swich-et,gépeket,NAS-t, ez több százezer ft.(gépek nélkül) és annyit meg nem is ad nekem,tehát marad a régi rendszer úgy érzem!
Meg úgy látom hogy szenved itt mindenki a sebességgel,ha új routere van ha régi (én is).
Nekem is csinál olyat gyakran hogy böngészés közben behalnak az oldalak,és nem is megy padlón a letöltés,sima böngészés közben is.
Ezért is gondoltam az ONT cserére de nem tudom ez megoldaná-e ezt a problémát. -
user12
őstag
válasz
tobias40 #121150 üzenetére
Ha passth. módba állítod az ONT mindeképpen a saját routedet kell használni.
Ha nem állítod, akkor használhatod a saját routeredet is, de akkor az erre csatlakozó eszközök dupla nat mögött lesznek + a routerre csatlakozó eszközök nem fogják látni a nast (kivéve ha lehet static route-ot megadni privát címmel wan irányba). Max akkor ha ap módban használod az Asus-t, de akkor ugye nem fog routolni.
Az ont sztem nem tudja a bondingot, épp ezért van rajta 2.5g port, hogy azt kell használni. -
tobias40
veterán
Érdemes kicseréltetnem az ONT- 5670-re ha 2 gigás az előfizum de saját routert használok,ha az ont-t csak modemként használom?(telekom iptv is ONT-ről működik)
Van olyan gépem amiben van 2.5-es hálókártya de ritkán használom,ami megy állandóan az a Syno 220+ NAS,de az meg nem alkalmas a giga kihajtására...
Vagy van rá megoldás hogy a 2 Lan-on összefogjam a 2 szálat a NAS-on ha az 5670-ről hajtom meg?
Ha saját routert használok az ONT pedig PT-ba van téve(NAS innen menne) akkor az nem megoldható hogy a NAS-ra 2 kábellel kapcsolódok(ha lehet akkor 2 gigával) és megy a torrent,és a saját routeremről meg megy a belső hálózat?
Kicsit sokat akarok tudom de hátha van rá trükk!
-
Dino69
aktív tag
válasz
sziszi-fuszi #121143 üzenetére
Akkor már kapcsolom is befelé
Köszönöm a gyors válaszokat
-
Dino69
aktív tag
válasz
enginev3.0 #121141 üzenetére
Csak Bridge.. semmi extra. Köszönöm a választ :)
Az iGMP snooping-ot megéri bekapcsolni, vagy kb mind1 is?
-
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy megérné e lecseréltetni a Huawei HG8245H ONT-t az "új" 5670-esre úgy, hogy jelenleg mindent (iptv + net ) egy Tp- link Archer C6 v2 intéz?
Szerencsére nincs gond, csak gondoltam eszközt frissítenék..
-
Beni2360
félisten
Nem tudom, hogy volt-e?
Ingyen nézhetővé tesz 6000 filmet ügyfeleinek a Telekom -
Túzok22
senior tag
Nektek is meghalt egy kis időre a prohardver?
-
-
mlinus
őstag
válasz
zolokas #121129 üzenetére
szia
sokunknál van ez a probléma most, ha visszolvasol láthatod
tipp: nem kell áramtalanítani, elég ha vársz 10 percet ,rendbejön magától vagy bemész az ONT menüjébe és a pppoe kapcsolatát átrakod manualra, leokézod, aztán vissza always on-ra hogy újraépítse a kapcsolatot, ettől azonnal megjavul
tipp2: limitált 90 MB/secre a letöltési sebességed, így nálam stabil
-
Túzok22
senior tag
válasz
Túzok22 #121128 üzenetére
Ha van itt olyan fórumozó aki 1000/1000-re nettel rendelkezik és játszik Epic Games-es játékokkal az nézze már meg légyszíves, hogy mennyivel töltődnek le a játékok Epic Games-ről. Én arra gondolok, hogy nagyon terhelt az Epic Games, de azért megkérdezem, hátha van itt olyan fórumozó.
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok,
Mostanában olyat csinál a telekomos router, megy a letöltés ezerrel egyszer csak megáll a egész , és csak akkor oldódik meg a probléma ha újra indítom a routert áramtalanítás után!
Cserés lesz vagy csak hard rezet kell neki?
Típus: Sagecom F@st 5655 v2
-
Túzok22
senior tag
válasz
enginev3.0 #121112 üzenetére
Nekem az előző 5655v2 csinált ilyet többször is hogy az internet led teljesen kialudt, a telefon led meg pirosra váltott. Olyankor amikor ezt csinálta, akkor nem volt se net, se vezetékes telefon, újraindítás megoldotta, de ezután az ONT felületét nem lehetett elérni, úgy értem teljesen meghalt. 2 hete vasárnap cserélték az ONT-unkat egy ugyanolyan 5655v2-re és azóta megszűnt ez a jelenség, a 192.168.1.1-es felülete is tökéletesen működik.
Ami érdekes hogy a sebesség az 900/900 körül van a budapesti szerverekre, de mai napon amikor tesóm töltötte le Epic Games-ről a Fortnite-ot és a GTA V-t, mind a kettő játék csak KB/s és 5 MB/s között töltődött le valamiért, holott 100 MB/s-al kellett volna lejönnie mindkettőnek. Lehet hogy az Epic Games-nél van valami szűk keresztmetszet, na de ekkora? -
-
DFlash
tag
Hogyan lehet működésre bírni ezt a csodálatos telekomtvgo-t? elindítottam 2 csatornát belenéztem az adásba az egyik csak töltögetett, aztán meg folyton azt írja, elértem a limitet s előbb zárjam be.
-
donmackó
addikt
válasz
IP1954 #121122 üzenetére
ftp.fsn.hu itt választhat hogy mekkora üres fájlt szeretnél letölteni, és a sávszélesség is jó.
-
IP1954
aktív tag
Nem találtam meg a probléma okát.
A sebesség mérők eltérő adatokat adnak.
Ami igen érdekes, hogy letöltés közben 500 Mbit felett volt pecekig folyamatosan.
(A Feladatkezelő-Teljesítmény-Ethernet és a NetWorx grafikonja szerint.)
A Speedtest CLI viszont maximum 300-at mér.
Tudtok adni olyan linket, ahonnan nagyobb fájl 1000 Mbit közeli sebességgel tölthető? -
mlinus
őstag
bejelentettem ezt a gyors letöltés közben félig meghal az internet jelenséget ügyfélszolgálaton harmadjára(először leráztak, aztán ONT csere volt, az se segített), most már emlegetve a ph-s topikot is, picit kezd frusztráló lenni már.
-
HTomee
tag
válasz
fredike2020 #121116 üzenetére
Sajnos tömegessé vált ugyan az a hiba.
Remélem már nem nézik az embert hülyének mint eddig, hanem sürgősen lépnek.Elvileg dec.18 körül jön új frissítés és talán rendben lesz és hamar kiküldik rá..
-
DevKiller
senior tag
válasz
fredike2020 #121116 üzenetére
Próbálj újraindítani, ha még nem tetted volna meg.
-
fredike2020
csendes tag
válasz
mrzed #121113 üzenetére
Eddig még nem számláztak ki semmit pluszban. Fejlemény: ma délelőtt jött egy sms: ...a Telekom hálózatában hibát találtunk, megkezdtük az elhárítását... pár perc múlva: ...a Telekom hálózatában a meghibásodát megtaláltuk, és elhárítottuk...
A gyakorlatban pedig semmi nem változott, a hibajelenség megmaradt. -
HTomee
tag
válasz
enginev3.0 #121112 üzenetére
Nem lesz jobb.
Közvetlen az ONT-re kötve is ugyan ezt csinálja...
-
mrzed
senior tag
válasz
fredike2020 #121078 üzenetére
Milyen tarifával számláztak a fizetős 1422-ön, hogy a saját oldalukon megpróbálják kijavítani a hibát?
-
De jó hogy vasárnap cserélték ki ezt a szart, mert az előző ugyan ezt csinálta
De oks... kivettem a saját routerem, most csak az ONT van, nincs AP módban lévő router sem ami a wifit ossza tovább
ha ezek után se lesz normális netem, és lefagy ez a szar, kidobom és vissza rakom a v2-t ami évekig normálisan üzemelt
-
user12
őstag
válasz
IP1954 #121108 üzenetére
A bios-t is ellenőrizted, nincs pl visszavéve a PciE sín sebessége?
Nincs valami alkalmazás, ami a háttérben letölt vagy szinkronizál (pl most húzza le a G drive-ot vagy a fotókat)?
Miközben megy a speedtest vagy az ominózus korlátozott sebességű letöltés, nézd meg a feladatkezelőben a Hálózat-ot, hogy mit mutat.
Nincs valamilyen szülői szűrőprogram a gépen vagy valami hipszerszuper internet optimalizáló utiliti?
Esetleg egy ilyet érdemes volna csinálni: [link] Lehet, valami registry beállítás van elállítódva. -
mrzed
senior tag
válasz
IP1954 #121108 üzenetére
Mielőtt nekiesel még jobban a hardvernek és a kábeleknek, zárd ki az operációs rendszer hibáját. Készíts pendrive-ra egy Linux Mint 20 MATE -t, arról boot-olva mérj sebességet. A gyerekeimnél elő-előfordul, hogy összekuszálják a win10-et, emiatt nincs meg a teljes sávszélesség a net irányába. Egyelőre a hamachi a gyanúsítottam, de leszedve nincs javulás win alatt, újratelepíteni még nem volt érkezésem, viszont live linux alatt nincs hiba.
-
mlinus
őstag
válasz
maddionmax #121103 üzenetére
Nekem speedtesttől nem akad ki.
Ami legmegbízhatóbban kiakasztja, az a Steam.
Egy 100 gigás játék letöltése közben legalább 3x lehal, de van hogy többször.
-
IP1954
aktív tag
válasz
Tompika777 #121107 üzenetére
Cseréltem kábelt és portot, kötöttem közvetlenül a digitális elosztóba.
A helyi hálón megy a gigabites másolás.
115 MByte/s
A Google kidob sok eredményt a problémára:
"A helyi hálóban egy gépnek lassú az internet sebessége, miközben a többié jó."
Eddig olyan válasz nem volt, ami megoldotta volna a problémát.
Nálam az a különös, hogy teljesen egyforma a két gép. -
-
IP1954
aktív tag
válasz
DevKiller #121097 üzenetére
SSD
Kb. másfél éves Realtek PCIe kártya van mindkét gépben.
8 GB memória
Ethernet állapota: Gigabites
Kapcsolat sebessége: 1000/1000 (Mbps)
Minden paramétert azonosnak látok, ahogy a hardver is egyforma a két gépben.
A hálókártyákat még nem cseréltem meg, hogy azzal esetleg átmegy-e a hiba a másik gépre. -
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest