Hirdetés
- ASUS routerek
- Milyen program, ami...?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS RT-AC68U
- Linux haladóknak
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
galaxys80
veterán
Sziasztok.
Néhány napja nagyszüleimhez bekötötte az internetet a T.
A router/modem (Speedport)hátulján levő ssid/jelszó párossal elvileg csatlakozik is a telefon/tablet, de mégsincsen internet. Pc nincs a háznál.
Mit kellene még tennem, hogy működőképes internet legyen végre?[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz KubanitoS #101094 üzenetére
Kérdés, hogy ilyenkor szóba áll-e veled a Telekom, mivel nem vagy előfizetője. Aztán, ha igen, amennyiben kifizeted a Telekomos szerelő vagy alvállalkozó kiszállási díját, és a Telekom által számolt óradíjat, abban az esetben talán megoldják ők is.
Milyen technológián szolgáltat a Telekom? Koax, xDSL vagy optika?Első kettőre szinte bármelyik villanyszerelő vagy hálózati informatikus rávehető. És valószínűleg olcsóbb lesz, mint a Telekom.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Van egy ingatlan, amelyben a tulajnak volt Telekomos internet előfizetése. Ez le lett mondva. Tervbe van véve, hogy visszakötteti X hónap múlva, viszont a modemet egy másik helyiségbe szeretné átrakni. Az ingatlan helyiségei újra lesznek festve, így célszerű lenne festés előtt átvezetékelni a másik helyiségbe, hogy a Telekomos modemet majd csak el kelljen helyezni. Ebben a helyzetben érdemes-e szólni hivatalosan a Telekomnak, hogy küldjenek ki valakit, vagy más megoldást kell találnom?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
wmati
addikt
válasz maxxenergie #101090 üzenetére
Csőtörés volt, és annak a feltárása közben sikerült elvágni egy optikai kábelt.
-
DJ. Ru$y
félisten
Akkor nem csak az egyik vonal szállt volna el neki, hanem mind a kettő. Itt más probléma van.
Még mindig javaslom a hibabejelentőt.
-
zolokas
aktív tag
A közelébe nem vagyok teljesen más megye!
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dumi86 #101087 üzenetére
Hiba? Hiba. Akkor le kell adni hibára. Ugyanis, ha nem gyógyul meg azonnal, akkor meg 1 nap után vered a fejed a falba, hogy bejelenthetted volna 1 nappal korábban is. Ha közben megjavul, akkor lezárják a hibajegyet és csókolom.
-
Dumi86
senior tag
válasz DJ. Ru$y #101082 üzenetére
Nem egyedi hiba ami nála volt,én is azt hittem hogy valami gubanc van nálam,de szerintem a HGW egyik napról a másikra nem javul meg csak úgy,ha annak lett volna baja Ez valami központi hiba lehetett,ami mindenkinél nem jelentkezett. Most hogy visszajött nekem a második érpár nagyobb sebesség érhető el rajta mint előtte.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
válasz zolokas #101079 üzenetére
Nálam ugyanez volt tegnap délutántól ma délelőttig,de mire megjöttem melóból már visszajött rendesen a net Érdekes nálam a Line 0 volt ilyen... Szerintem ez nem egyedi hiba,mert több helyen is olvastam erről. Már be akartam jelenteni én is hibára,de mintha mi se történt volna megjavult
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
válasz bodzasfanta #101084 üzenetére
Ez lehet antenna elmozdulás, fej hiba, koax f csatkalozó kilazult vagy korrodált, beltéri hiba , beltéri táp hiba. Be kell jelenteni és majd megoldják.
-
bodzasfanta
csendes tag
Sziasztok!
Egy problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni mielőtt felhívnám a szolgáltatót. Szüleimnél még Sat TV van ami egészen mostanáig jól működött de most az történik hogy a kép és a hang is eltűnik kb fél másodpercre majd vissza is jön. És ez ismétlődik elég gyakran, kb 10 másodpercenként. Ez a műhold antenna hibája lehetne? Vagy a settop box? A tévé és a settop box között HDMI kábel van azt megigazgattam és kipróbáltam a tévé HDMI bemenetét más forrással is és ott nem volt ilyen probléma. Nem tudom mi lehet de így nézhetetlen az adás jelenleg.
-
LSL1337
őstag
hali
végre szüleimnél is elérhető lett az optikai. (gigabit)szerelők csak a gyári sage-es modemet bedobták.
rendeltem nekik egy uj routert, csak LAN1-be dugjam be, és konfiguráljam úgy, vagy esetleg érdemes a ppoe passthrought is bedobni?
a wifi elég gyengécskének tűnik rajta, gondolom azokat is akkor érdemes lesz offolni.
köszi! -
adika4444
addikt
válasz Mauddip #101057 üzenetére
Egyrészt te a garantált értékről beszélsz, ami teljesen más mint a kínált.
HA meg alapból rossz valahol, és soha nem hozza a névlegest, akkor asztalt kell picit csapdosni, ugyanis ez nem úgy működik, hogy a névlegeset talán eléri talán nem, hanem törekedni kell rá.
(#101058) zolokas:
Sok köze nincs optikán a TV-nek a nethez, szóval ott valami más lesz. Én 920/940-et IPTV melett tudom mérni.üdv, adika4444
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lafaty80 #101073 üzenetére
HGW felületén kell keresned egy "táblázatot". Összefoglalóból idézve:
"Felhasználónév és jelszó páros eszköztípusonként eltérő lehet, ha nem változtattad meg, akkor admin / admin, vagy admin / üres, esetleg üres / üres párosokkal próbálkozhatsz. A kérdéses menüpont szintén változó helyen található, de olyat keress, ahol DOCSIS jelszinteket látsz dBmV mértékegységgel, lefelé és felfelé irányuló, esetleg angolul downstream és upstream, valamint SNR mezőkkel."Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Van itt valaki Somogy megyéből, akinek 100+ Mbit-es Vidanet-es internet szolgáltatása van?
Nálam kb. 2 hete valami történt a hálózatukban, mert azóta folymatosan 8-10 percenként eldobja 1-3 ping-re a netet. Nálam már mindent kipróbáltam, amit lehetett, de nem helyi gond van. Viszont a Vidanet felügyeleti rendszere napi 1-2 "zajt" lát csak, szemben az én tapasztalataimmal, és ez náluk belefér a 90%-os rendelkezésre állásba.Namost, a használók többsége sima böngészésnél ezt a kiesést nem veszi észre, ezért nem is jelzi, viszont aki aktívan használja, stream, online játék, videó konf-ok, azoknál 8-10 pervenként szétesik a net.
Aki esetleg tapasztalt hasonlót nyugtasson meg, hogy nem én vagoyk a hülye De kb. a szolgáltató szarik rá, amíg valami be nem döglik, akkor majd nyomoznak.... egyszer... addgi türelem.
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Mauddip
aktív tag
válasz zsero #101066 üzenetére
Gyorsító opciót a neve, azt egyáltalán nem ajánlom hogy atrakd passthrough módba, mert ez állítja és fűzi össze konkrétan a 4g gyorsítást a fizikai vonal mellé. Az a baj, h ez a gyorsítós hgw udp csomagokkal küldi az adatokat és pl torrentező és gamer ügyfeleknel vettem észre h ez ugye nem ellenőrizi le, h megérkezett e a csomag. Valószínűleg nálatok is emiatt nem elérhető néha.
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz zsero #101066 üzenetére
Az a probléma valószínűleg, hogy "leszakad" a 4G szál. Ugyanis, amíg nem áll össze a 4G és xDSL bonding, addig NAT-olt IP-d van. Amikor összeáll a bonding, akkor már publikus IP-d lesz valószínűleg.
VPN megoldás lehet szerintem.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy irodában Telekomos Netgyorsító (vagy hasonló nevű) ADSL + 4G alapon van internet, és meg kellene oldjam, hogy a szerverükön egy TCP port kívülről is elérhető legyen. Az a problémám, hogy ezzel a netgyorsítóval kívülről teljesen kiszámíthatatlan az internet, minden nap pár órában elérhető, pár órában nem.
Belülről kifelé tökéletesen működik az internet mindig.
Milyen megoldást tudnátok ajálani? Keressek egy megbízható VPN-t, ami ad egy publikus IP-t annak a szervernek? Hasonó problémát valaki oldott már meg?
-
Mauddip
aktív tag
válasz poli27 #101053 üzenetére
Névlegesen, garantált 300/50 akkor is 😂!
Amúgy én nálunk bármilyen jól is kötöm az optikat (15-18db), nem láttam még 300-450nel magasabb feltoltest. Valószínűsítem, hogy a városnak lehet rossz a fő splittere.Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
semetka
őstag
DHCP-nél a PC-nek érdemes adni fix IP-t az address reservation-nel? Régi routeremnél csak a ps3-nak, ps4-nek volt.
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
-
Mauddip
aktív tag
válasz zolokas #101047 üzenetére
Bocs, h beleszolok, de most láttam csak az aláírásod... ha rendesen akarod mutatni itt mindenkinek, h milyen csomagod van (sic!), akkor legalább lesd le a számláról! 😂😂😂
Segítek :
-Net 1000
-IPTV Szuper családi +HD Moziklubbal, és az a sebesség csupán 1000/300 a valóságban (ritka akinek ez feljebb megy) 😛.[ Szerkesztve ]
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
viktorhu
veterán
válasz #22718208 #101042 üzenetére
Sima switch esetén bármi elviszi a dolgot, router fog akadni, ha nem igmp-s. Az más kérdés, hogy mekkora pluszterhelést jelent a nem igmp switch a hálózatnak - én azt tippelem, hogy viszonylag kevés.
- A multicastot a router kezeli (párhuzamosan jön az összes tévéadás, azok közül azt küldi ki a stb-nak, amelyiket épp használja.
- Ha a stb egy switchen van, akkor a switch kapja az aktív csatornát, ilyenkor az, ha nem igmp-képes, minden portra kiküldi azt a pár mega forgalmat, ha igmp képes, akkor ő is oda viszi, ahova kell.Én használtam így nem igmp képes routert switchként iptv-hez, ment szépen, meg a net is ment róla, amíg a wifijét nem kapcsoltam be. Router üzemmódban viszont akad a tévé, ha nem igmp-képes a router, valószínűleg ott a router a teljes igmp forgalmat (az összes csatornát) megkapja, és az elárasztja a hálózatot.
-
zolokas
aktív tag
Van még olyan vezetékes telefon kedvezmény hogy körzetszámon belül ingyenes a hivás? Vagy már nem létezik?
-
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
ADSL-ről váltottam a héten Telekom 1Gbps netre .
ASUS RT-N66U B1 routert használtam ADSL-hez nagy megelégedéssel .A kérdésem, hogy az ASUS routert használjam vagy az is tökéletes amit a Telekom adott (F@st 5655v2 AC) ?
Mennyire jó ez a Telekomos cucc ? 3 IPTV megy rajta.Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tibibi #101026 üzenetére
Magától nem törlődik ki a felhasználónév és jelszó. Gondolom resetelte az eszközt ezzel törlődött a PPPoE adat is, de, mint látod belátta mi van:
"Mire megírtam ezt a hszt, le is esett, mit kell csinálni. Egyszerű volt, köszönöm, hogy segítettetek! :-)"Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz polonic #101025 üzenetére
Válts eggyel nagyobb csomagra. 150-es mellé a Huaweit adják nagy valószínűséggel hiba esetén is.
Amire lehetne hivatkozni az a jobb wifi képesség ugye, de azon meg nem garantál semmit a T, szóval azzal lehet lepattintanának.Ha "szerzel" egy Sagemcomot, azon max internetet tudsz használni, ha van VoIP és/vagy IPTV, az(ok) nem fog(nak) menni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz zolokas #100999 üzenetére
Én valami ilyet dobtam most ki a picsába,miután bekötötték az üvegszálasat Fúráshoz annyit,nekünk is az ablaknál akartak fúrni de segítettem neki,bementem a padlásra és ahol a régi vezeték bejött a telefonpóznáról ott húzattam be az üvegszálas kábelt.Neked nincs ilyen bemenőpont?
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
-
tibibi
őstag
Üdv! A CRC ,FEC hibák száma okozhat időleges lassulást,teszem azt este 18 és 20 óra között ? Mérési eredmények szerint max.1mbit a sebesség, egyéb időpontokban általában 16 mbit szokott lenni.
-
laccczka
tag
válasz laccczka #100983 üzenetére
Köszönöm a segítő ötleteket.
Sajna a lan megoldás nem opció, a repeatert nem tudom kiváltani mással.
Megvizsgáltam a csatlakozókat, rendben találtam.Viszont több helyen olvastam, hogy a bluetooth is be tud kavarni. Nálam az egér illetve a fejhallgató is bt.
Egy próbát majd megér.
"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz fkenny #101016 üzenetére
Nem megoldható ilyen módon.
A megoldás, hogy veszel egy dual dect készüléket, aminek a bázisa és az egyes készüléke az ONT mellett van közvetlen, a kettest pedig a bázis hatókörén belül bárhova viheted a második töltőpaddal.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok,
Eljött a nap (két hete), hogy én is újra, ráadásul boldog előfizető lettem. 1000/1000 Optika, 3 IPtv és telefon mindez Túrkevén! (Még mindig meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem ) Egy picinyke problémám volna csupán. A telefon ugyebár VOIP/SIP lett ami tényleg jó, de egy kicsinyke problémám volna vele. A Telefonkészülék és az ONT közt óriási a távolság. Lényeg a lényeg, van rá megoldás, hogy ne a vacak RJ11-el kelljen bekábelezni a házat, hanem szimplán be tudjam állítani a szükséges infókat egy adott VOIP készülékre?
(Kicsi esélyt látok rá, de hátha van rá megoldás)
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
Több tv-t rendeltem már telekomtol
Most is van részletre tv-m
Minden hónapban időben fizetem az előfizetésekkel együttÉvek óta magenta1es vagyok
Most akartam egy új tv-t kihozni egy új előfizetéssel és azt írja hogy előleget kell fizetnem, de miért? Korábban már fel sem hívtak csak küldték a tv-t
Mondjuk ez egy drágább készülék (Samsung qled)
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Beniii06
addikt
válasz poli27 #101000 üzenetére
Lehet, hogy hivatalosan így működik régebbi adapterekkel, sőt biztosan javít az átvitelen, nekem érdekes módon még is tudtak kommunikálni más fázison lévő powerline adapterek(tp-link), igaz csökkentett sebeséggel ~16-20 Mbps. Olyat is olvastam régebben, hogy valakinek sikerült villanyorán keresztül is vinnie a szomszédba. Amit linkeltél az egyáltalán nem szereld magad kategória. Elvileg az újabb fajta adapterek 0-án is képesek kommunikálni a gyártó állítása szerint.
"Got any other secret weapons?"
-
Livius
őstag
válasz zolokas #101004 üzenetére
Akkor valóban átbasztak, rendesen! De ha már most volt szuper felújítás, valami kábelcsatornát csak csináltál ehhez az ősrégi rézdrótokhoz, abban meg az optika röhögve elférne akár a régi mellett is.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
zolokas
aktív tag
Szerintem igen ha a ajtón keresztül 2x fúrnak lyukat! Tavaly lett kicserélve össze nyílászáró is! Meg 50 centis falon át úgy fúrni, hogy kiszakad egy darab a másik felén! Elég volt 1x!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest