- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lszlogal
senior tag
válasz viktorhu #102797 üzenetére
Feltéve ha az a hardware el is bírja. Láttam már egy 2006-os felvevős set-top-boxot a legfrissebb sw-vel futni. És a CISCO ISB boxok alatt sincs akkora vas. Van benne egy kis szar Motorola proci (amit direkt a Telekomnak gyártanak), valamennyi ram és szevasz. Broadcom chipsettel sokkal többre mennének.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Sapphi #102798 üzenetére
Ne haragudj, rosszul tudtam. 90 nap a maximum. Itt az ÁSZF vonatkozó része.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
viktorhu
veterán
válasz lszlogal #102796 üzenetére
Nem az a lényeg, mert ezek az eszközök már kint vannak, és a szoftvertelepítés lehetősége miatt gyorsan bevezethető bármilyen új iptv technológia / szolgáltatás anélkül, hogy eszközöket kellene cserélni.
Egyébként kicsit nézegetve az oldalt arra tippelek, hogy a videotéka szolgáltatáson akarnak tekerni egyet (van aki a netflixet kötötte be ezen a cégen keresztül) + online visszanéző / szerverre felvevős funkció lenne még kézen fekvő.
-
viktorhu
veterán
válasz Adama123 #102794 üzenetére
Érdekesen hangzik, kíváncsi vagyok, hogy milyen szolgáltatásokat építenek rá, meg hogy ha új platform lesz, növelik-e végre a sávszélességet.
A set top boxok windowsosak, szóval valószínűleg sima távoli szoftvertelepítéssel megoldható a migrációnak a háztartásokon belüli része.
-
Adama123
aktív tag
Magyar Telekom to deploy MediaKind’s cloud-based TV platform
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz jzsolt11 #102792 üzenetére
Valószínűleg pont annyira, mint ezt a hozzászólást neked. Remélem tényleg lezártad magadban. Még véletlenül sem szerettem volna megsérteni a lelki békédet.
Zárjuk az OFF-ot. Akinek problémája van írhatja privátban.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz jzsolt11 #102790 üzenetére
Ismételten leírnám, amit egy korábbi hozzászólásomban:
"(Egy költői kérdés volt, nem véletlen írtam OFF-ba, azt a mondatot.)"
Költői kérdés = nem vár rá választ az ember.
A Smart TV-t pedig ne keverd a TV adással. Nekem is van Smart TV-m mégsem nézek rajta TV adást. Nem a TV-ről, mint készülékről volt szó, hanem TV-ről, mint szolgáltatásról.Szerintem ezzel le is zárhatjuk a témát.
[ Szerkesztve ]
-
jzsolt11
tag
válasz DJ. Ru$y #102782 üzenetére
Mondjuk az, akit érdekelnek a kedvenc tv-műsorai, élőben kényelmesen szeret sport és más eseményeket követni (főleg ha egy csatornának van rá csak közvetítési joga), bizonyos műsorokat felvenni és azt később bármelyik boxon visszanézni letöltögetés, hdmi-kábelezgetés, tv-okosító vásárlás stb. nélkül? És még sorolhatnám. (Smart tv meg nem csak arra alkalmas hogy a tv adást lehessen rajta nézni.) Mi olyan meglepő vagy érthetetlen azon, hogy erre van igény? Egy 8 vagy több fős család/lakóközösség esetében a 4 tv-t sem mondanám kirívóan soknak.
Samsung Galaxy S20 / Samsung Galaxy Tab S5e / Galaxy Watch4 LTE / Asus Vivobook S15
-
DJ. Ru$y
félisten
Rosszul. Ne láss bele többet abba, mint, amit ír az ember. Leszűröd a hozzászólásaimat, megnézheted hány alkalommal próbáltam segíteni IPTV miatt, és ezt a 3+ TV-s felállást is hányszor vázoltam már fel másnak, ha "baj" lenne a TV, akkor nem segítenék, nem gondolod?
-
DJ. Ru$y
félisten
Mondtam, hogy baj? Felvázoltam a lehetőségeket? Adtam alternatívát? Mondd már el nekem, hol írtam azt, hogy baj. Azt írtam, hogy én magam nem értem, hogy a mai világban ki néz még TV-t. Előbb fizetnék elő valószínűleg olcsóbban az általad említett szolgáltatások valamelyikére, mint TV-re.
(Egy költői kérdés volt, nem véletlen írtam OFF-ba, azt a mondatot.)
[ Szerkesztve ]
-
blg
senior tag
Ez egy többek között TV előfizetéssel foglalkozó topik. Legalább itt ne legyen már baj, hogy valaki tévézik.
Én pl. sorozatokat nézek tv-n is, felvételről. Miért ne, ha HD-ban adják? Jobb, mintha le kéne tölteni a virágboltból... (nem minden érhető el legálisan a Netflix/HBO Go/Amazon streaming platformjain, és ha mégis, fizessek elő mindháromra?)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz grabber #102783 üzenetére
Saját vélemény: gyereknek elindítasz valami play listet YT-on, amibe te rakod be a videókat, tudod, hogy mit néz és ráküldöd a TV-re neki. Akár egy TV okosítóval, ha nem okos TV van nála.
A nagyszülős résszel teljesen egyetértek.
-
addikt
Amikor a nagyszülők is egy házrészben laknak,akkor kell még tv,meg gyerek is van. Mindenki saját házat akar stb,de az elég drága mulatság és idő is kevesebb marad. De ez más téma. Én még el lennék nélküle,de nem mindenki ennyire modern. Sportot a egyszerűbb tv-n nézni,mint streamet vadászni.
Nem mondom le a régi analóg tv szolgáltatást és akkor meg van oldva a több tv.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz grabber #102780 üzenetére
Jobb lenne, de nincs koax. Akármennyire is jó lenne. Optika mellé már a SAT TV-vel is voltak problémák. IPTV van 3 STB-ig, utána köthetsz még egy TV előfizetést, arra kapsz még egy ONT-ot, és onnan húznak kábelt a 4. STB-ig.
(Ilyenkor felvetődik bennem a kérdés, ki néz a mai világban egyáltalán TV-t? Nem, hogy 4 TV-n.)
-
jzsolt11
tag
válasz grabber #102778 üzenetére
Nem koax lesz, hanem utp megy majd a stb-ig. Iptv és sat van már csak. Szerintem optikán soha nem is volt más csak iptv. Koax területeken érhető még kb 25-30 csatorna dvb-c rendszeren ingyenesen. De olyat se lehet már külön rendelni. Iptv bekötésnél kérésre kialakítanak a digitális ktv-hez is egy végpontot oszt jónapot.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 / Samsung Galaxy Tab S5e / Galaxy Watch4 LTE / Asus Vivobook S15
-
addikt
Sziasztok!
Csak Optikai bekötéshez lehet kérni COAX-ot a tévékhez vagy csak IP tv van? Diginél van ilyen,csak a telekom is csinálja-e?
-
chungee
addikt
Estét!
Bocsánat az OFF-ért Telekom Domino feltöltőkártyás milyen feltöltési egységek vannak postán, benzinkúton stb 1.500-2.500...
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
-
lszlogal
senior tag
válasz draco31 #102773 üzenetére
Elvileg csak akkor, ha rendelsz más előfizetést is és vállalsz rá két évet (legalábbis a Telekom kedvezményt akkor kapod).
Másolom:
"Kedvezményes árakon az alábbi feltételek teljesülése esetén vásárolhatsz:
- Feltétel a 6 hónapos folyamatos Telekom otthoni vagy mobil számlázás, és számlafizetés megléte.
- Legalább 6 hónapja otthoni szolgáltatással rendelkező előfizető vagy és további 2 éves hűségidőt vállalsz.
- Legalább 6 hónapja arany/platina kártyás havi díjas mobil előfizetőnk vagy és új otthoni előfizetés mellé 2 év hűségidőt vállalsz.
- Amennyiben kizárólag otthoni telefon szolgáltatással rendelkezel, és ebben az esetben újabb otthoni (TV és/vagy otthoni internet) szolgáltatást rendelsz.
- Otthoni előfizetéshez rendelt eszköz kiszállítása legkésőbb 30 napon belül megtörténik."
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Hali!
Lehet hogy gyagya a kérdés, sőt biztosan nem a válasz, de megkérdezem.
Kb 15 éve van vezetékes telefonunk, vagyis hát antennás, de vezetékesnek szokás hívni.
Erre az előfizetésemre tudok én TV-t vásárolni részletre? Vagy csak akkor, ha lenne valamilyen TV szolgáltatásom is?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
jzsolt11
tag
válasz savior #102771 üzenetére
A set top boxon nincs tv go, az egy online szolgáltatás, ami PC-n, iOS-en és Androidon érhető el. A boxon a videótékát lehet blokkolni a Beállítások/Gyerekzár és Fizetős szolgáltatások zárolása menüpontban PIN-kóddal.
Btw: véletlenül nem nagyon lehet kölcsönözni, hiszen nagy betűkkel írja hogy az adott tartalom kölcsönzése hány Ft, és kétszer is meg kell a szándékot erősíteni.
[ Szerkesztve ]
-
savior
őstag
Regisztráltam az MT azonosítóval a tvgo.hu oldalon.
Beállítottam a böngészőből, hogy fizetős és felnőtt tartalomhoz pin kód kelljen (gyerekzár).
Ez érvényes akkor is, ha a tv-n akar valaki a családból fizetős tartalmat nézni (tehát akkor is kell a pin kód)?
Vagy tv-n külön kell beállítani, hogy a tvgo-s filmeket ne lehessen csak úgy megnézni?Nem lenne jó, ha véletlenül a szülők elindítanának valami filmet, aztán meg megnőne a számla.
[ Szerkesztve ]
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Sapphi #102769 üzenetére
Szerződést kaptál? Azon van egy keltezés, attól számítva 30 nap a telepítési határidő. Utána szerintem kötbér igénnyel élhetsz(?). Az ügyfélszolgálat nem fogja megmondani az ennyire technikai jellegű dolgokat szerintem, ezen ne is csodálkozz.
-
Sapphi
aktív tag
Sziasztok,
olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy rendeltem egy magenta 1-es csomagot és ennek az internetbekötésével akadt meg a folyamat.
Már többször beszéltem a telekom-mal (kb. 6-8 alkalom, egy idő után már nem számolja az ember.), mert a probléma az, hogy az utcában lévő telekomos csatornát a kiérkező szerelők nem tudták felszedni, le van rohadva így azt ki kéne cserélni.
Ez másfél hónapja történt és még mindig nincs kicserélve... Az ügyfélszolgálat nem tud semmit se mondani, hogy mikor fog megtörténni a csere (még annyit se, hogy kb.).
A kérdésem igazából az, hogy ilyen az esetben a telekom-ot terheli valami felelősség, hogy mennyi idő alatt kötelesek megcsinálni a bekötést, vagy jelezni felém, hogy ők erre képtelenek?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
blg
senior tag
1, nincs emlékeztető funkció, vedd föl, ami érdekel
2, ez ilyen. a felesleges sorozatfelvételes tételeket még felvétel előtt törölheted a felvételre vár menüpontból.
3, műsorújságban az előretekerés >> gombbal tudsz napokat ugrálni előre, vagy pedig az opciókban tudsz konkrét napot kiválasztani. -
lucky07
aktív tag
Így van pontosan ez van nálam is.
Pedig már a telefon is volt párosítva anno megvétel után tesztként. TvGo regisztráció is van.
Nem értem mi lehet a baj.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
taip
senior tag
válasz lucky07 #102748 üzenetére
Nálam is pont ugyanez van.
Ha QR kóddal próbálom, akkor kiírja, hogy hibás PIN kód. Ha manuálisan, akkor a PIN kódnál azt írja, hogy "ERROR".
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
Franky2Ster
senior tag
Srácok olyan problémám adódott a F@st5655 v2-vel ,hogy napokig megy szépen aztán nem segít semmi csak az áramtalanítás. A logban ez található: Incorrect Modem credentials was provided at login from 192.168.1.109
Ez a gépem ip címe. Mi lehet a problémája?
-
lszlogal
senior tag
Ma tettek át engem ED 3.0-ra, és egy Sagemcom FAST 3686 V1 eszközt kaptam egyenesen attól az embertől, aki a körzetemben felelős a hálózatért (most mindenkit rak át rézről ED.-re, mert jövőhónaptól már a rezes hálózatot nem tartják karban - csak ezért ő jött kötni).
Mondta, hogy 150Mbps-nél magasabb sávszélre ne nagyon számítsak (300-as csomaggal). Csúcsidőben (21:00) lement a sávszélességem 10-15 Mbps környékére (a Telekom 15/4Mbps-t garantál le-feltöltés irányban koaxon). VDSL2-n stabilan megvolt a 83/25 Mbps.
A végére egy kis jó hír:
A Telekom felvett a területünkre egy szintezőcsoportot, akik rendbe fogják kapni a hálózatot, szóval sokkal jobb lesz a helyzet (elvileg).
[ Szerkesztve ]
-
nagyle
csendes tag
válasz HTomee #102757 üzenetére
Nálam 6 hónapja megy az optika, kezdetektől fogva -25dBm-es Rx-el, és beton stabil, mindíg megvan a gigabit sebesség fel/le. Szóval Nálad nem a -20dBm miatt akad a TV.
A szerelő egyébként rendkívül igénytelen mechanikai kötést csinált, pl. semmi száltörés meg tisztítás, csak simán levágta fogóval és ennyi. Szóval ha később mégis kellene, tudom, hol a vételi tartalék :-) -
wmati
addikt
-
HTomee
tag
válasz wmati #102754 üzenetére
Amúgy mostanában tényleg sok a gány.. Tesóm Maganta1-es lett Optika. Tudni kell róla, hogy nem műszaki beállítottságú. A szakembör piros GPON leddel (-29db) otthagyta, hogy elindult a TV és a net is...viszlát. és ez ennyi., ilyen
Persze akadt, szakadozott 2 órán belül..este fele. Másnap T-s ember (Nem maszek johnny) -17db re levitte. Zöld lett a LED és persze azóta is hibátlan..[ Szerkesztve ]
-
lucky07
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #102727 üzenetére
Szia
A TvGo az már regisztrálva volt nekem de kér valami összerendelést de nem tetszik neki a QR kód.
Manuálisan sem haggya mert a kód helyére azt írja a TV hogy ERROR
Szóval nem akar összejönni.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
middleaged
tag
Sziasztok!
Telekom internet szolgáltatást veszek igénybe, ez koax kábelen érkezik egy Sagemcom routerbe. Többen állítják, hogy ezzel együtt 20 csatornára kiterjedő tv-szolgáltatás is érkezik, csak nem publikálják.Miként gyözödhetnék meg erről, ill. ha ez így van, miként tudnám ezt a tv-mre csatlakoztatni? -
taip
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy user error, de nem igazán tudok összebarátkozni ezzel a Telekom TV-vel... Rögzítős boxom van, de nagyon bután működik (legalábbis az eddig használt UPC-hez képest). Pl. nem találom, be lehet-e állítani, hogy egy adott műsorra majd ugorjon át automatikusan, ha eljön az ideje. Vagy pl. a sorozatfelvételnél nem sikerült azt beállítani, hogy egy hetente 1x ismétlődő adást vegyen fel, csak olyan opció van, hogy minden nap veszi. Ami talán még működne is, ha az adott műsort hetente 1x adnák, de valójában a heti premier után többször ismétlik eltérő időpontokban és azokat is szorgalmasan felveszi, nem jön rá, hogy ugyanaz a műsor, törölgethetem le kézzel.
Van amit annyiszor ismételnek (mármint ugyanaz a műsorcím, de régebbi évad), hogy inkább nem is állítok be sorozatfelvételt, hanem megpróbálom nem elfelejteni és kézzel beállítani. De itt meg az a gond, hogy hiába jut eszembe, hogy majd jövő héten fel kellene venni, nem tudom, hogyan lehetne a műsorújságban több napot előre lapozni egyszerűen (mondjuk egy gombnyomás 1 nap és nem 1 óra...)Szóval nálam használhatóságból gyenge kettes alá...
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
Kapanyél
őstag
válasz DJ. Ru$y #102743 üzenetére
Az építőiparban dolgozok és 2 éve házfelújítok... Olyan sztorijaim vannak, hogy a legnyugodtabb ember is fojtogatni kezdené az ilyen "szakikat". Sosem voltam ordibálós, sőt, egy türelmes lúzer vagyok általában, mert sokszor borravalót is adok a fos munkáért. Azt viszont észrevettem, hogy ha nem szólok be vagy nem kiabálok konkrétan, akkor alapból a nulla szolgáltatást akarja adni minden szarházi, jó drágán. Szerintem ez a balkáni, nem az, hogy egy ilyen esetnél felcsattanok és leordítom, akit le kell. Ezek a semmirekellők a seggüket nem emelik meg, ha 20 percnél többet kell dolgozni egy címen. Számtalan megoldás lett volna, aminek a vége az, hogy működik a szolgáltatás, amiért bevasalják a díjat, szerintem maradhatunk ennyiben.
Köszönöm az eddigi információkat!
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Kapanyél #102742 üzenetére
Nem védem, mert semmi közöm hozzájuk, de, ha kimenne hozzád, nem vagy otthon és mondjuk falat kell fúrni a kábel miatt, (vagy egy szobában van a két TV?) akkor ő megfogja és átfúrja, ott ahol neki a legkönnyebb, akkor nem biztos, hogy te örülsz. Nálam mikor légkábelt és bejövőkábelt cserélt az alvállalkozó megkérdezte, hogy hol szeretném, ha behoznák. Teljesen más nyomvonalon jön, mint anno jött, normálisan megcsinálták, mondtam, hogy a szoba át lesz alakítva pár hét múlva, ráhagytak 7.5 méter(!) kábelt, hogy tegyem majd, ahova szeretnék, a többit vágjam le, szóval ilyen is van.
Ordibálni és asztalt borogatni pedig nem kell, be kell jelenteni, hogy nem teljesült hiánytalanul a megrendelés, és mihamarabb jöjjenek ki megoldani. Ha szerencséje van nem is ugyanaz megy ki, és nem is alvállalkozó, hanem már Telekomos ember, de ez majd kiderül, ha megvalósul.
(Az ordibálás, asztalborogatás tipikus balkáni módszer, ezek alapján akarunk "felérni" a nyugathoz.)[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Kapanyél
őstag
válasz DJ. Ru$y #102704 üzenetére
Nem gondolom, hogy az előfizető hölgy hibája, hogy nem üzemelték be a második STB-t. Ha ő van otthon és nem a szomszéd, akkor sem ért hozzá. Ráadásul a második STB-t odatette a technikus a másik TV készülék mellé (egy 1,5 szobás lakásról beszélünk, aminek mindkét szobájában van TV és az egyik szoba a másikból nyílik...)
Azt pedig, hogy kábelezett le, ne firtassuk: ha én lettem volna ott, a kezét eltöröm. De a probléma az, hogy nem üzemelte be a második STB-t, tehát hibásan/hiányosan teljesített. Az előfizető egyetlen hibája, hogy vélhetően aláírta jóhiszeműen a munkalapot. Utálom az áldozathibáztatást, amikor egyértelmű, hogy ki a szarházi. Szóval ezért jár az ordibálás, teljesen jogosan. Gondoltam, ha csak egy kábelt kell valahova bedugni, azt megteszem én, de így elkerülhetetlen a technikus úr újbóli kiszállása.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
macilaci78
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #102740 üzenetére
Amit eddig láttam szolgáltató általi behúzás címszóval, azt inkább nem minősíteném szavakkal.
Még nem tudtam beszélni a felújításkor dolgozó villanyszerelővel, hogy a behúzásról mi a véleménye, de kb 1 hónapja írtam alá újabb 1 évet a UPC-nél, most nem sürgős nekem a váltás.
Ha megoldható az optika behúzása, akkor számolok kicsit. A UPC-vel alapvetően elégedett vagyok, így csak árkérdés.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz macilaci78 #102737 üzenetére
IGMP képesnek kell lennie a routernek és akkor be lehet, de javasolni szoktuk, hogy direktben menjen az ONT-ról az UTP a STB-ba, ugyanis, ha saját eszközön keresztül megy a TV és bármi probléma van vele (jogosan) mondhatja a szolgáltató, hogy a saját eszközöd miatt van. Ha csőben van a kábel, akkor 10 perc alatt be lehet húzni még egy kábelt szerintem. (Én behúznám, mert meg tudom oldani magamnak.)
Másik opció: az optikát nem neked kell behúzni... A Telekom viszi be a lakásba oda, ahova te szeretnéd, ha van egy jól kialakított csövezés, amibe be lehet húzni mondjuk az UTP helyére az optikai kábelt, akkor, ha megkéred őket még talán be is húzzák az UTP helyére, és akkor a kamrádban lesz az optikai szál vége.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #102736 üzenetére
Az ONT és a STB közé be lehet tenni egy routert a kamrába? A villanyóra és a kamra közt csak 1 UTP szál van.
A bejárati ajtó egyik oldalán az FK-tábla van, a másikon (lépcsőházban) a villanyóra. Sokkal könnyebb kivinnem a villanyórához egy konnektort, mint az optikát behúzni a kamrába. A konnektort és az ONT-ot meg beteszem egy szellőző dobozba a villanyóra mellé.Ha váltok Telekomra, akkor a TV-t is váltom.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz macilaci78 #102735 üzenetére
Ha van 230-as leállás a villanyóránál, akkor minden további nélkül.
Modem nem kell a kamrába, mivel a modemet az ONT fogja váltani.
A TV előfizetésed marad a UPC-nél? Telekom esetén nincs kártyaolvasó és kártya, csak STB-szal IPTV vagy SAT TV.
-
macilaci78
nagyúr
válasz AnonymusX #102730 üzenetére
Azt meg lehet csinálni, hogy a villanyórához kirakom az ONT készüléket és onnan UTP-vel be a lakásba? A kamrából meg 8 UTP végpont a lakás különböző pontjaira és a kamrában van hely modemnek, routernek, nasnak, egyebeknek.
STB nem kell, mert PCMCIA kártyával megy az egyetlen TV.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
AnonymusX
senior tag
válasz macilaci78 #102729 üzenetére
Szia!
Optikai vezeték megy a lakásba az ONT-ig és onnan UTP a set top boxba.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Ma reggel kezdték a lépcsőházba behúzni a Telekom optikát, mit jelent ez számomra?
3,5 éve volt lakásfelújításunk, a villanyórától a kamráig (itt az IT-központ) van behúzva UTP és koax, utóbbin most a UPC modem van.
Telekom optika esetén a lakásban elhelyezésre szánt eszközhöz milyen vezeték megy?
Köszi!Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
törölt tag
Sziasztok.
Nem tudná valaki megmondani, hogy kb fel éve Telekomnal vásárolt Philips TV-re lehet e valahogy utólag plusz garanciát, töréskárra biztosítást kötni? Köszönöm -
DJ. Ru$y
félisten
válasz lucky07 #102726 üzenetére
Letölteni sehogy, Műsorújság app-on keresztül tudod rendezni.
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy hogy tudom lementeni a csatorna listát testre szabni aztán vissza tölteni?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
lszlogal
senior tag
A Telekom lekapcsolja a falunkban a réz hálózatot. Mit kezdenek a központban lévő régi eszközökkel (MSAN, DSLAM, stb.)?
[ Szerkesztve ]
-
vizslakutya
senior tag
válasz Intruder2k5 #102721 üzenetére
Köszönöm,a Classic Mobils miatt nézegettem,ha ennyi volt,akkor ennyi volt.
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
MODERÁTOR
válasz vizslakutya #102719 üzenetére
Nem csak a Telekomnál szűnt meg, hanem minden más szolgáltatónál is.
-
veterán
válasz vizslakutya #102719 üzenetére
Maga a csatorna szűnt meg, és jelezték előre.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
vizslakutya
senior tag
A DOQ csatorna eltűnése volt előre jelezve??
A felirat szerint tegnap éjféltől megszűnt a Telekomnál!>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
e90lci
senior tag
válasz Elemental #102714 üzenetére
Tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be a Sagemcom F@st3686 egy sz@r nekem is az van így tudom.
Én is mögé dugtam egy routert (mikrotik)úgy használom így ok minden az IPTV is.Most szervízbe ment ,mert a POE out port nem adja az áramot az AP-nek.Ezért egy régi netgear rotert tettem a sagem mögé ahol szintén tökéletesen megy az IPTV,HD is.CFW vel.Nem ismerem a tp-linket nagyon,csak buta switchem volt itthon belőle,de szerintem az igmp proxy még kevés lesz ha saját firmware-vel akarod használni oda még tűzfal szabályok is kelleni fognak (de nem ismerem egyébként a routert)CFW a routeredhez,leírás az IPTV-hez.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Köszi a válaszokat!
Nem a tében keresem a hibát, az ő rendszerük jól működik.
Azért nem tudom közvetlenül a tés eszközbe dugni az stb-t, mert egy utp megy minden tévé alá, amit tovább osztok switch-el media playernek (ami a szerveremről kapja az anyagot), steam linknek. Vagy teljesen kiiktatom az én routerem, vagy maradok hd csatorna nélkül. Amikor lecserélték a ciscot a sagemcomra, két hétig nem volt benn az én routerem, de valahogy nem jól müködött a sagemcom, akkor tettem be az én routerem.
A legfrissebb gyári fw van a routeremen, igaz az 2015-ös.
Restart volt sok, resetet még nem próbáltam, lehet, hogy nyomok egyet neki.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Elemental #102710 üzenetére
Ez tipikusan az a jelenség , mint amikor a routeredben elfelejt jól működni az igmp proxy.
Restart, hard reset megvolt?
Véleményem szerint törekedni kellene valahogyan arra ,hogy az iptv boxok a telekom végpontba csatlakozzanak.
Én is kipróbáltam már sokféle konfigot és persze tud működni, de ha bármi gond van a telekom azonnal a saját eszközöd hibájára fog mutogatni(jogosan).A legegyszerűbb megoldás ha nincs semmi az stb-k és a végpont között. Így ha bármi gond van, nem kell elkezdeni keresni a hibát , hanem azonnal bejelenteni és oldják meg ők.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Elemental #102710 üzenetére
Miért kell minden áron az IPTV-nek is a saját routeredről mennie? IGMP funkció kell az IPTV-hez igen.
Mintha lett volna már róla szó, hogy TP-Linkkel másnak is problémája lett volna. TP-Linken legújabb FW van? Esetleg egy custom FW rá? Hátha...
A Telekom meg azt fogja mondani, hogy dugd az IPTV-t a saját eszközére és viszont látás, ők ebben nem fognak segíteni sajnos.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Telekomos otthoni csomagom van, tévé, internet, telefon.
Az utóbbi pár hétben előjött egy hiba. Ha bármilyen hd csatornára váltok, az nagyjából 20mp múlva kifagy, néha ugrik egyet, de akkor is teljesen szétesik a kép. És amikor ez van, vagyis, hogy kifagy egy hd csatorna, akkor elmegy minden, a többi set top boxon is megáll a kép, és az internet is elmegy.
Ma volt itt a tés szerelő. Kérdezte mik a beállításaim.
Van a tés sagemcom FAST3686 (szoft ver. : MAGYAR_3.97.0) a nullás tartományban, az dmzbe van téve az én routerem ip címére.
A routerem tp link archer c7 v1. az egyes tartományban oszt ip-t. Upnp letiltva.
A szerelő kapásból mondta, hogy szerinte ez a gond, ez bekavarhat az iptv-nek. Mondom kizárt, mert így meg évek óta hibátlanul. Kipróbáltuk, hogy a set top boxot közvetlenül a sagemcomba dugtuk, és valóban jó lett. Viszont ez nálam nem mehet így, mindenképpen az én routermbe kell dugni mindent. Azt mondta, hogy a d-link routerekben van egy opció, valami iptv streaming, azzal állítólag menne.
Az én routeremben is van valami iptv állítás, IGMP Proxy, ami engedélyezetten van.
A kérdésem egyszerü, mit csináljak?
Találkoztatok már ilyesmi gonddal? Mi lett a megoldás? -
kkp900
senior tag
válasz DJ. Ru$y #102708 üzenetére
Köszi szépen.Át lett állítva a jelszó és az volt a baj.Itt volt a szerelő.Vissza lett állítva.Rendben akkor oda fogom majd feltenni a kérdést csak ugye ez meg a szolgáltató és a hozzá tartozó router topikja.Ott hiába mondanak valamit ha a Telekom router ugye az nem olyan mint a nagy átlag sajnos.Valami lebutitott,és nem lehet fix IP cím se magán embernek csak üzleti előfizetőnek.Most mondta a szerelő.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kkp900 #102707 üzenetére
Másik böngészőt próbáltál? Egyiken sem enged be?
Plexhez gondolom vagy DDNS és/vagy port nyitás kell hozzá. Plexben a Plex topicban tudnak segíteni.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Van egy Sagemcom F@st5655v2 AC tipusú router amit telepítettek!Eladtam a Macbook promat és vettem egy új Mac Mini 2018-as asztali gépet.Nem tudok belépni a beállítási oldalra.A Macbookon ment a Minin nem.Nem változtattam a Username Password pároson semmit az ami gyárliag az alján meg van adva az lenne elvileg.Beírom és mindig hibát dob fel.Reseteltem is ahogy mondták utánna se ment.Bejelentettem a hibát majd ki is jönnek de hátha valakinek van ötlete.Nincsen semmi nagy betű benne szóval csak betűk és számok a felhasználó meg ugye admin.De nem tudok belépni a 192.168.1.1 felületre.Plusz az lenne a kérdésem,hogy ha egyszer sikerülne belépni ,hogy mit kell beállítani,hogy kívülről is el tudjam érni a hálozatot majd.A Plex nevű progival el tudjam érni majd egy Iapd Proval vagy teloval a Mac Minin levő mappát amiben a filmek vannak.Tudom ,hogy valamit be kell állítani de mit és hol?Mert jelenleg is azt írja ki a Plex szerver ,hogy kívülről nem elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DJ. Ru$y #102704 üzenetére
Azt csak zárójelben, hogy ezeket az embereket technikusnak nevezni , enyhén szólva is túlzás! Amikor egy csatit az utp-re szebben és jobban tudok feltenni magamnak, az sokat elmond róluk.Vagy amikor szerinte a HD adás 30 megabittel megy és az istenért nem tudod meggyőzni,hogy nem így van.
Tehát ha egy ilyen ember technikus , akkor én meg professzor vagyok :-)Viszont a lényeg , hogy a szerelő , addig nem mehet el a címről , amíg a rendelést nem teljesítette. Vagy nem adott tájékoztatást arról az efinek ,hogy miért nem fejezte be a munkát.
Véleményem szerint , legalább telefonon illett volna megpróbálni az efit elérni. Vagy ha azt sem tudta mit,merre,hogyan ,akkor bele sem kellett volna kezdeni a telepítésbe!
Olyan nincs ,hogy kimegy és félig megcsinálja ,majd távozik.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Kapanyél #102702 üzenetére
Ahonnan a PC-hez megy a LAN kábel, onnan kellene, hogy elmenjen LAN kábel a STB-hoz is.
Nem a technikust védem, de azért úgy beköttetni valamit, hogy nem vagyok otthon érdekes. Honnan tudná az a jó ember, hogy hova kell a beltéri? Hova húzzon kábelt stb? Nem fogja felderíteni a házat, gondolom nem örült volna az EFI sem, ha minden hova benéz, és körülnéz.
Fele az alvállalkozó javára, fele az előfizető javára írható. Nem is értem az üvöltözés tárgyát és az asztalborogatást.
-
havri1
félisten
válasz Kapanyél #102700 üzenetére
Valami nem jó. A boxokat össze kell tanítani a hgw/ont-vel, anélkül nem nézhető, ezt csak a T-s szerelő tudja megcsinálni úgy tudom.
Alapvetően az a felállás, hogy valamilyen technológián (réz, koax, optika) bejön a delej, kap egy végponti eszközt hgw/ont, és abba mennek a beltérik.
Netet milyen router osztja?[ Szerkesztve ]
havri
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest