- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezen kívül én nem vettem észre semmi új problémát (saját részről), az meg egyénfüggő, hogy a tűzfal találatok kijelzése mennyire fontos. Mint eredetileg is írtam, ha a jelzett hibajavítások nem érintenek, akkor érdemes lehet megvárni amíg az SRM-ben jelez az automatikus frissítés.
-
-
Teljesen jó az RT2600ac ehhez, és így lenne a leggazdaságosabb. Nálam is így van megoldva, számomra egy külön NAS az felesleges lenne. Ugyanakkor az USB 3.0-ás HUB-okkal általában az gond, hogy nem jó az árnyékolásuk. Próbálkoztam anno én is vele, de mellette gyakorlatilag teljesen lehalt a 2,4 GHz-es Wi-Fi. Illetve mikor bebugyoláltam alaposan alufóliába, akkor jó lett. Csak igen hülyén nézett úgy ki.
Ezért szerintem célszerűbb lenne egyetlen, 2,5"-es vinyóban gondolkozni, időnkénti mentéssel. Lehetőleg natív, ext4 fájlrendszert használva. -
Az Apple termékét nem ismerem, de ha a behatárolt keretek közötti maximális teljesítménnyel üzemel, akkor a Synology sem fog többet nyújtani (különben nem lehetne kereskedelmi forgalomban kapni). Annyi előnye talán van, hogy az antennái szabadon mozgathatóak (vagy akár cserélhetőek is), így esetlegesen a MIMO kárára jobban lefedhető a lakás/ház.
Az 5 GHz-es jelet jelentősen csökkentik a falak, de a levegő páratartalma is negatív hatással van rá. A 2,4-es rádióval ilyen téren kicsit jobb a helyzet, de távolodva a sebesség akkor is jelentősen csökken.
Hogy mégis jobb lenne-e a helyzet a lefedettség kapcsán, az sajnos csak a gyakorlatban dőlhetne el. Annyi viszont biztos, hogy maga a router az igen megbízható és stabil.
Az elérhető átviteli teljesítmény is többtényezős, sajnos az általad említett 3-4 MB/s így önmagába nem mond semmit, nem összevethető (mi a közeg, protokoll és honnan hová másolsz?). Azt sem tudom megígérni, hogy ez az egyetlen router elégséges lehetne számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest