Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Ez azért meglehetősen érdekes, mivel ha a WD Green-nél is sokkal lassabb 2.5"-os noteboook hdd-k (raid0 tömb esetén) is tudnak már ~80MB/s-t és a specifikált legnagyobb elméleti sebessége alig több, mint 100MB/s a DS213J-nek (feltételezem a leggyorsabb @7200rpm HDD-vel mérték), így nem is értem, hogyan lehet ez amit írsz. :?
(saccra nem lehet közte számottevő sebességkülönbség - talán 2-3 MB/s max.)Mellékesen nem mindegy szerintem, hogy milyen FW van az adott típusú HDD-ben (esetleg még a HW verzió is szerepet játszhat abban, hogy milyen hangja van)
[ Szerkesztve ]
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
-
Dzsolo
senior tag
válasz Ear001 #11485 üzenetére
Szerintem látja mind a 2,73 TB-ot, csak a tároláskezelőnél a megosztott mappánál 1302 Gb-ot ír, a rendelkezésre áll-nál 1443 GB-ot. Mi foglalja le azt az 1 TB-ot, ami hiányzik?
Amúgy van még egy 3TB Red is. SHR Adatvédelemmel (1 lemez meghibásodása esetén) vannak kezelve 1 kötetben. Még mielőtt 1 SHR kötetté egyesítettem őket, már akkor is 1 TB használva volt valahol.
De gondolkozok rajta, hogy a helykihasználás miatt átrakom JBOD Raid-be, a legfontosabb adataimat meg egy másik HDD-re mentem, amit nem használok, csak ha kell.
-
Delfi
tag
válasz Ear001 #67692 üzenetére
Azért ez egy kicsit túlzás, azzal a belépő szintű nassal szenvedni fog. A torrent mellé feltesz valami video lejátszó szervert, vagy elindul a képek feldolgozása, akkor nagyon hamar kifut az erőforrásokból. Adattárolás biztonságáról meg nem beszélhetünk egy egylemezes nasnál.
-
Downsampling
senior tag
válasz Ear001 #67971 üzenetére
Milyen gond lehet, mire gondolsz? Egy Netgear R7000P router van előtte, ami nem éppen gagyi cucc. A net valós gigabites T-s. CAT6-os kábelekkel, fix IP címekkel. Amikor csak két letöltés elindult egyszerre, a 20-25 mb/s film lejátszása a Dune-on teljesen leállt. És lényegében a DSM felülete is lehalt. Újra kellett indítanom a NAS-t, hogy ,működjön.
Most egy letöltés megy, így elfogadható a működése.
Nem létszükséglet a Download Station használata, csak gondoltam, ha már van... -
paolinho
őstag
válasz Ear001 #74017 üzenetére
Nekem nincs béta csomag opció, de a Plex oldali lehetőség jó ötletnek tünt, ahonnan sikerült is letölteni az appot. Viszont sajnos ezzel is elakadtam annak ellenére, hogy egy egész jó leírásba botlottam a telepítését illetően. Viszont amikor végigmentem a protokolon, az írja, hogy Nem hitelesített - Nincs hozzáférése ehhez a kiszolgálóhoz. Szóval ez sem hozott eredményt sajna.
-
Noresz7777
csendes újonc
válasz Ear001 #92684 üzenetére
A Telekom routeren gyakorlatilag semmit nem lehet állítani (lásd lentebb)...
Annyit megpróbáltam, hogy direktben erre dugtam a NAS-t, fix ip beállít, port forward beállít (próba néven).
Gyakorlatilag ugyanaz mint eddig.
Se a belső, se a külső hálózatról nem lehet elérni.Eddig azt hittem, hogy router beállítás gond lesz, de most már a NAS-ra is gyanakszom, bár azon nem tudom mit lehet elrontani...
Valamilyen más beállítás a NAS-ban hatással lehet erre? -
kis.zsolt
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest