-
IT café
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
nem az en statom, a szamok az sc2ranks mai adataibol vannak, en csak a szazalekszamitasokat vegeztem
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
-
sith7
félisten
-
sith7
félisten
Mindkettő jó, kedvem szerint szoktam váltogatni, de mostanában inkább colossus , gyorsabb, kevesebb macera van vele, könnyebb mikrózni
HT lehet többet sebez, de lassabb , meg egy - két lövéstől pusztul, igaz felsőbb ligákban inkább HT - t szoktak használni
Tudod mit ?
Expelj korán, és használd mindkettőt ... volt már rá példa ... ... ütős hangszerEagle3
Mire eljutok colossus - ig, arra van 1-2 sentry , + 10 - 15 stalker ... önmagában sosem küldöm őket -
oxox
addikt
nekem tegnap frissitett valamit....amiben az ultrakat is buzeraltak....lejebb gorgettem es ott olvastam hasonlot...meghogy a reaper is tovabb tart...pont mentunk vendegsegbe, es csak atfutottam...
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
-
v2izzy
tag
Köszi hogy megnéztétek!
Viszont: nem kell annyira odalenni, hogy milyen szar vagyok, mert én csak silveres játékos vagyok ami azt is tükrözi, hogy még nagyon sokat kell fejlődnöm, és jó hogy leírtátok ezeket ebből legalább tanulok is De azért is bénázgattam az elején még többet, mivel mint írtam töltésnél jutott eszembe, hogy egyefene kipróbálom ezt a falazós dolgot, tehát nem kellett profi falra számítani, erre főleg akkor jöttem rá amikor épp odafért a nexusom... mivel még nem vagyok olyan jó ezért nem tudok annyira figyelni mindenre, épp elég figyelmemet elvett a fastexpand meg az abból befolyó nyersanyag elköltése ezért nem volt időm még a bázisának minden négyzetcentiméterét végignéznem. Azt mondjuk én is észrevettem, hogy simán győzhetett volna, az elején pl még egész jól mikrozta ki a storm alól a bio army-ját a de a végén elfelejtette vagy mi...
Éreztem közben én is, hogy nem vagyok a helyzet magaslatán, de ez az új taktik miatt volt legfőképp szerintem (meg hát az alacsony skill ).http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
Ghoosty
őstag
Akkor nyered meg a játékot, ha az ellenfél feladja, vagy elfogy az összes épülete. Néha van olyan helyzet, hogy nem érdemes visszamenni megvédeni a bázisod, hanem az ellenségét kell minél előbb legyalulni. Gyakorlatilag versenyzel, hogy kinek a bázisa fogy el hamarabb. Ez a baserace. Terran ilyenkor reptet, a protoss, meg különböző pontokra épít pilont, hogy tovább húzza a végét. Zergnek sajnos csak hatchery marad, meg esetleg köptet az overlordokkal talajt, de ha már a lairnek vége, akkor az se megy.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Ha meglepnek dt-vel, akkor én úgy szoktam építeni tornyot, hogy körbeállom az egységeimmel, így nem tudnak a dt-k hozzáférni, vagy valamivel elterelem a figyelmüket, pl feláldozok pár egységet, akár scv-t is, amíg valamelyik elkészíti a detektort. Vagy baseracebe kezdek és a dt-k nem tudják ütni a repülő épületet. Mondjuk ha egyserre sokkal lepnek meg, akkor csak a második megoldás jöhet szóba.
-
mistixx
tag
Volt egy meccsem az elején practice ligában ahol az ellenfelet beszorítottam a bázisára és az expjét is legyalultam. Meg voltam nyugodva, hogy meg lesz a mérkőzés erre egyszer csak elkezdenek hullani az scv-im meg az egységeim. Mondom király jönnek a Drak Templarok. DE nem tudtam, hogy melyik T egység látja a cloak-ol egységeket. Azt tudtam, hogy a rakéta torony igen, de azokat nem lehet mozgatni. Tudatlanságom miatt veszítettem is. Na azóta minden P ellen gyártok 1-2 Raven-t.
[ Szerkesztve ]
<huf> "A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station." @bash.hu
-
föccer
nagyúr
Hát, azért kell időben scout-olni, hogy számíthass rá.
Én tipikusan nem az ellen bázisára küldöm az első lordot, hanem a saját bejáratomhoz, pont, hogy lássam az ilyen proxykat. Ha a bázisra beküldött dronnal meg nem azt látom, hogy szépen épül a gazdaság, vagy a gyártó épületek/egységek, akkor egyből lehet tudni, hogy proxy rush jön.
Mistixx: ne aggódj. Ha meglesz a kellő játékszámod, akkor szépen lassan eltönnek ezek a hibák. A BO-kat meg meg lehet lesni a jútyúbon lévgő sok-sok tutorial videóból. Ajánlom Day9, vagy Psy videóit. Nagyon frankók.
Terrannal a legtipikusabb kezdés a 9 supply 11 barack supply falazás. Az első supplyt épító scv-vel mennek deríteni. Mellette folyamatos scv gyártás. Ha megjött a barack, akkor 1, vagy 2 marin legyártása, és az orbital command kifejlesztése. Valahol a barack építése közben kell eldönteni, hogy milyen buildet akarsz az elején megvalósítani. Reaperek, mass marin rush, mmm, bansheek... Ennek megfelelően lerakni 1, vagy 2 gázt, és elkezdeni tolni az első 5-6 egységet.
GL HF.
Üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
A costum game-ket nem számítja be a ladderbe, így nem fogja elrontani a hotrunt-t
Egyébként meg nem csak a winrate számít, hanem az is, hogy hogyan gyersz, milyen hosszú meccseket játszol, milyen gazdaságot építesz. Állítólag minden, a csata végén kilistázott számot figyelembe vesz.
Üdv, föccer
ps: egyébként én is szivesen kipróbálnám magamat a híres, hírhedt taktikád ellen
Üdv, föccer
mod:
powerbuldog: Ha nyersz egy mecset, akkor az ellenfél legyőzése után járó pontokhoz kapsz némi bónusz pontot. Feltéve, ha van a pool-ban pontod. A poolba folyamatosan, automatikusan kapod a feltöltést. Azér lett ez kitalálva, hogy azok is lépést tudjanak tartaqni a ladderben, akik kevesebbet játszanak.
oxox: nézd meg az arcivmentek listályában.
üdv, föccer
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
WayneGace
őstag
Ha jól értettem, te bronz ligás vagy. Ha silveres is, akkor is, azt ne felejtsd el, hogy amikor te arany ligást kapsz, akkor az két dolog eredménye. Te jól játszol a saját ligádban, ő pedig rosszul a sajátjában. Tehát nem stabil, nyerő arany ligásokkal rak össze.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
WayneGace
őstag
Ezzel csak az a baj, persze lehet nincs igazam és tudsz változtatni, szóval, ha majd feljutsz olyan ligában, ahol tudnak gondolkodni az emberek és tisztában vannak azzal, hogy mi mi ellen jó, akkor könnyen pórul járhastz egy ilyen taktikával, föleg, ha rögzül.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
Alg
veterán
-
föccer
nagyúr
Ház, ezt kb azért nem buktad be az elején, mert
1: az overlordot átküldte a te bázisodra, és nem ki a bejárathoz
2: nem nézett körbe a bázisán
3: az első 6 linget eszetlenül küldte át hozzád, pedig akkor már igazán ildomos lett volna észrevenni a proxy-t az udvar végén.Szóval inkább ő vesztette el a mecset, mint te nyerted... És bocsesz, hogy ezt írom (de gondolom már marhasokan elmondták) z ellen cannon rush-t. Úgy igazándiból csak azt lehet vele szivatni, akkor nem tud gondolkodni. Nekem volt már, hogy az oázison beépítettek vagy 20 cannonnal... És kb semmire nem mentek vele. A 10-12 perc körül már nem votl esélye az ellennek, de nem lépett ki. Ekkor már poénból is kitakarítottam a bejáratból a cannonokat
Üdv, föccer
-
iSonic
addikt
jatek fele eléggé effektiv.. mivel ha átgondolom úgy 15 perc után nem 5 reaper fog jönni, hanem annyi, ami leszedi két shotból a basedet plusz ha elején reaperezel érdemes arra építeni, mivel ha buksz úgyis kikaptál, mivel eléggé gáz heavy és csak marauder, amit nagyban csinálhatsz.. vagy marine-t..
-
föccer
nagyúr
Persze, hogy a P-t lehet ezzel a legkevésbé szivatni. Odawarpol egy kissebb sereget, és máris vége a harassnak. A Terran megintcsak kezeli a kiesett bevételt, mert lehoz 2-3 mule-t, és még elősébb is van. És minő meglepetés, hogy megint a Zergnek kell szívnia a fogát, ha bekap egy rush-t, és lekapdosság a szedőinek a felét. Persze lehet mondani, hogy ne kapjunk be ilyen harasst, de most abba gondolunk bele, hogy kinek lehet ezzel a legkönnyebben, a leg nagyobb kárt okozni.
sírás off
üdv, föccer
-
nofi
addikt
igen azt tudom, de én pont ezért szoktam meglepni az ellenfelet 4-5 reaper a játék közepén is elég sok galibát okoz mikor szétkap pár gyártó épületet. A lényeg h csak akkor mozgolódok velük ha tuti megindult a seregével. Ha sikerül akár 1-2 fontos épületet tönkretenni a visszavert támadása után egyből lehet megindulni, mivel még az építéssel lesz elfoglalva.
Xbox GT: nozsolt
-
aDM|RaL^
őstag
Ma reggel pedig olyan emberrel kerültem össze, aki eddig 438 gamet játszott, mégis megpróbálkozott olyannal, hogy szépen a bázisom elé épített egy barakkot, meg egy factory-t... a cc-jét meg ott hagyta lazán mindenféle védelem nélkül, 3 db (!!) marauderrel kaptam szét az scv-ket, mire lelépett. Nem ééértem!
Volt még egy emberünk, aki ráment ma voidokra, de nem jött össze neki, mert elkezdtem mass vikingelni, pedig szerintem simán verhetett volna, ha nem engedi be azt az scv-met, hogy lássam épp 4db stargate-et dob le...
Tegnap elkezdtem nézni a saját replayeimet, néztem APM-et, nem mondhatnám hogy csúcson van, a maximum az 120 volt.http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
Alg
veterán
Nem tudom egyébként mit számít, hogy hogyan működik a rendszer, amíg működik...
Ha jó vagy,feljebb dob.
Tartja az 50% közeli arányt, pl. mikor nekem 60% körül volt, dobálta be sorra a diamondosokat, mikor lerontottam 40% köré akkor meg kaptam a goldosokat amíg nem értem el megint az 50%-ot.Ha stabilan vered a fentebbieket is, akkor előbb-utóbb úgy is felrak.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
csuszi
aktív tag
én speciel értem a besorolást.
vannak a placemant meccsek, eleinte könnyebbeket ad, lenti ligákból, aztán egyre erősebbet buktáig, utána visszalép és besorol.
900pont felett sokan vannak, a barátaid között lehet nem, pedig van egy rakat.
lásd
a bronzos 1000 pont ezüstben nemtom pontosan mennyi, de átdobásnál váltja, töredéke. goldban megint vált stb. tehát egy bronzos 1000pont mire diamond-ig jut, lesz belőle 10pont sacc persze ez csak elméleti, mert mire felverekedi magát, folyamatosan gyűjt az adott ligában, de tény hogy max 100pontja lesz mire feljut, esetleg 200.
feldobás:
kurva egyszerű, nem a win rate számít, nem a pont. egyszerűen egy bizonyos helyezés felett elkezd adni nehezebb, fentebbi embereket. lehet neked 60%-os statisztikád is, és nyerhetsz zsinórban 10-et, ha nem vered meg a fentebbi ligát 50%ban, a büdös életben nem rak fel. ezért jön létre olyan statisztika, hogy egy ligában valaki az élen áll sok ponttal, jó statisztikával, mást meg feldob kevesebb ponttal és rosszabb statisztikával, hisz ő veri a fentebbi ligát 50%ban, a rank1 meg csak a saját ligája miatt jó statisztikával és sok ponttal rendelkező, a vesztes meccseit mind a fentebbi ligákból szerzi...engem speciel rank 20körülről dobott fel gyémántba, mivel zsinórban sacc 10 meccsből 8szor vertem a gyémánt ellenfeleket, a rank 1 meg lehet 10-20-30%verte őket, vagy úgy se, ezért marad platinában.
ennyi.ui.: ezért nincs semmi különös a linkelt bronzos srác statisztikájában, a 19 lossból valszeg a többség ezüst, és a győztes meccseinél pedig bronzosokat ver. ennyi a magyarázat.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
kovsol
titán
kérlek ma 2 platinás zerg ellen is a roach+hidrát vetettem be és sima win volt, nem mindig kell a muta
én holnap megyek szüretelni, amúgy nem mindig a játékon jár az eszem, csak mivel épp munkanélküli vagyok így elég sok a szabadidőm, aztán meglesem néha kik vannak fent
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
kérlek most jöttem a kondi teremből és nem voltam online 3 egész órán át !
amúgy le van rakva tálcára had menjen ezen nem múlik elfér a 4GB ramban a játék isamúgy 3v3 -t silverből goldba úgy toltam fel anno, hogy kb egyedül nyertem a mérkőzéseket ott még olyan embereket adott, de utána már egy rossz társ bukóra fordíthatta a játékot, főleg most, hogy folyton dimondost adogat már be, 2v2 -t nem tudom milyen ott eddig 2-0 vagyok, de ideje lesz ott is letolnom a placmentet
felraktam 2db 3v3 -t amit Alg vel toltunk, nagyon jó gamek voltak, nem az a rush és 5 perc alatt vége
[ Szerkesztve ]
-
Arhquis
aktív tag
Egy dolog nézni valamit, megint másik dolog megcsinálni, és annyira elsajátítani, hogy kisujjbol menjen! Ha sajnálod rá az időt, akkor az nagy butaság, mert pont ez az, amire nem szabad sajnálni. A kampány achi-aiban is vannak olyanok, melyeket csak akkor tudod megcsinálni, ha megvan a képességed több helyre párhuzamosan figyelni, vagy elég gyorsan tudsz gazdaságot építeni. Ezek minden fajnál visszajönnek multiban is, csak más az egységek neve.
Nem azt mondom, hogy kár trükközni, de trükközni akkor kell, miko rmár van mivel. Nem maga a DT a halott ügy, hanem az, ahogyan te használod. A DT nem MAIN egység, arra találták ki, hogy harrasholj vele, vagy eltereld az ellenfél figyelmét, hogy a main seregeddel utat csinálj magadnak, vagy csak jobb pozíciót.
És ahogy föccer is említette, nem a rush megy magasabb szinteken sem, hanem a megfontolt, folyamatosan alakuló játék. A videókon is látszik, hogy csak addig tol valaki mass linget, míg észre nem veszi, hogy counterleték, akkor átáll másra. De míg neki mass lingje van, védve van, és az ellenfelet kényszeríti a váltásra, és kibillenti a ritmusból például.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Hát, pont a challengek azok, aminek a videói kb szart se érnek. Azok pont arról szólnak, hogy ismerd fel, hogy milyen egységnek mi a counterje, hogy mekkora sereggel lehet megtámadni mekkora sereget, hogy szokd a hotkey-eket és használdő őket. Meg ugye vannak a spec, fajspecifikus kihívások is, ahol meg kell tapasztalnod a fajokra jellemző legfonotsabb, és leginkább előnyös tulajdonságokat. A challengeket igenis roppant fontos megcsinálni. 2 kivételével nekem is megvan mind aranyba. A maradék 2 P-s küldi csak ezüstbe. Ezeket azért nem erültetem, mert nem játszom P-vel, így nincs szükségem az expert P unitkezelésre. De az acsi miatt azt is megfogom
A kampányt meg megint a tapasztalat miatt is érdemes megcsinálni. Szépen vegig mutatja az össze egység használatát a T-vel, és ha másra nem, akkor arra jó, hogy meglasd, hogy az ellenfél mire lesz képes vele. A jó játékos legalább annyira ismeri az ellenfél seregének képességeit, mint a sajátját. Ha nem is tudná olyan magas szinten kezelni, mint a sajátját, de pontosan ismeri, hogy mire lehet velük jutni.
És nem, a játék nem arról kell hogy szóljon, hogy az első rush-al elintézd a meccset. Alapvetően azok csak arra vannak, hogy 1: megzavarják az ellent és kibillentsék a ritusából 2: ha lehet gyengítsék a gazdaságát 3: nyomás alá helyezés. Mind a 3 dolog nagyon fontos. Persze vannak olyan vakparasztok, aki nem tud védeni egy egészséges rusht, és ezzel el is dől a meccs. Persze ezek az arcok vannak a legjobban felháborodva. De ha megnézed a pro expert videókat, ott se úgy megyx a játékmenet, hogy elősszől a 200/200-as seregek csapnak össze...
No, más téma:
cylával toltam egy 2v2-t, amolyan bemutató jelleggel az egyik lakótársának.
Egy kicsit elbambultam a játék közepénél, és ez majdnem megbosszulta magát, amikor az ellen egy timeing attackal beküldött hozzánk 48 stalkert, de szerencsére még időben kapcsoltam, és visszahoztam a kellő mennyiségű ultrát ahhoz, hogy védeni tudjuk. No meg kellett a győzelemhez az is, hogy a jó P játékos mellé egy igen gyenge játéktudással rendelkező Z társult, aki nem igazán tudott túl sokat tenni a játékért.
Ha valakinek van kedve, nézze meg, és kommentelje.
üdv, föccer
-
Arhquis
aktív tag
Mivel megígértem, ezért elmondom a véleményem a replay-ről. Én sem vagyok egy nagy játékos, és ez most lehet picit fájni fog, de még mindíg sírok (nagyon!!!). Nem főképpen tőled, mert igenis, négyőtök közül te voltál a legjobb, de ezt nem azért mondom, hogy ebből különösebben királyfrankónak érezd magad, csak megjegyeztem.
Ez lehet baromi hosszú elemzés lesz, max kimoderálják, vagy leölnek.
A társad: remélem nem ismerős, vagy valami, de ő nemhogy nulla, hanem egyenesen minusz végtelen. Se gyorsbillentyűk, se azt nem veszi észre, hogy a közel 50 lingje közül össz-vissz 5 támad, mert a többi be van szorulva (megoldás az A-val támadás), és otthagyja a majdnem halott maraudereket, és megy a lingekkel a fullos MM tömegbe. Áh, nem érdemel szót. A techelést meg nem ismeri.
Az ellenfél: nem hiszem el, hogy nem a rozsdás vasszög ligába kerültek be! Méghogy Gold, meg Silver. Látták az egész mapot, ment a scout, és voltak olyan hülyék, hogy egy helyben kakáltak, és megvárák a DT-ket! Nem használták a scant sem. Elárulom, ha azok megindultak volna ellenetek, akkor annyi! Mondjuk még mindíg nem értem, hogy ha látták, hogy mass ling van, és betojtak, miért nem techeltek banshee-re.
Te:
- Ha nem csinálsz gáz intenzív egységeket, akkor ne rakj le 2 assimilatort! Elviszi 3 probe-od, és az építése is mineral.
- Ha van pénzed, költsd el. Ha megintvan, megint költsd el. A rossz játékos ismérve, hogy rengeteg lóvéja van. Az azt jelenti, hogy nem építi a gazdaságát, és az egységeit.
- Egy gateway nem gateway!!! (volt bőven rá pénzed!)
- 3 stalker nem stalker!!! (a végén volt aztán vagy 8, de minek? Meg sem mozdultak, és még csak gyorsbillentyűn sem voltak, de még ez is roppant kevés, főleg mass MM golyó ellen!)
- Mázlid volt, hogy ilyen totoja elleneket kaptál. Itt most elmondom neked, ez a DT taxra gyúrás már halott dolog, és ezt nyugodtan zsebelheted! Mázlid volt. Még párszor tuti mázlid is lesz vele, de nézd végig a meccset, gyakorlatilag az első 10-12 percben konstans halottak voltatok, csak a halál nem ment el értetek!!!És úgy általánosságban:
- Expelni, expelni, expleni!!!
- Gyorsbillentyű, gyorsbillentyű, gyorsbillentyű!!!
- Scoutolni eszméletlen fontos. Úgy mentél DT taktikára, hogy még a játék leges legvégén sem láttad az ellenfeled fél bázisát! Vakon nem lehet játszani.
- Scout után tudod, hogy milyen egységeket kell csinálni, na azokat nyomatni, ahogy nem szégyelled! (pl mikor mind2 terran rakta a gázt, már akkor mondtam, hogy reaper lesz... (lett, de még ezt is képesek voltak elcseszni )Végezetül ha az őszinte jótanácsomra hallgatsz, végigtolod a kampányt legalább hardon, de inkább insane-en, és az ÖSSZES challange-et goldra kitolod! Nem vagy reménytelen, én is így kezdtem, de ami hiányzik belőled, azok nagyjából mind a legalapabb alapok.
Én is ilyen voltam, hogy majd trükkel, meg ésszel játszom, és mekkora király leszek. Aztán még bétában beverekedtem magam Gold ligába, és csak pislogtam, hogy nekem még éppen kijött a spawning poolom, de már 3 zealot jött rendet rakni!Úgyhogy gyakorolj sokat, és ne extrázz, alap taxokat nyomj. Meg nézz HDStarcraft videókat.
Bazze, ez de hosszú lett
[ Szerkesztve ]
-
Arhquis
aktív tag
Félreértesz. Ne az achik miatt csináld meg a challange-eket, hanem olyan multihoz alapvető, és feltétlen szükséges küldetéseket tartalmaz, melyek nélkül nem tudsz majd megélni nagyvilágban.
És a legfontosabb, hogy jónéhány, playerek által alulhasznált egységet bemutat, melyekből ha már egy is van a csapatodban, megfordíthatja az egész meccs kimenetelét. (pl lehet neked 200/200-az protoss sereged, kb 2 ghosttal egy lövéssel lefelezi az életüket, kihozza a DT-ket láthatatlanságból, és ezt gondolom tudod, mit jelent...)
-
Arhquis
aktív tag
Linkelj pls pontos mecset, ne csak a főoldalt.
Mondjuk most kizárásos alapon az utolsót gondoltad, de elsőre nem esett le.
Szerk: ha rám hallgatsz, mihamarabb goldon kiviszed az összes challange-et, és utána folytatod a muti karriered.
A replayt pedig megnézem, és arról is írok neked majd véleményt. (már ha igényt tartasz rá)
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Semennyire. Max showmach-eken. T részről inkább reaper rush, mert azt elég nehéz jól kivédeni. De ezen kívül... Max még a Void rush, de kb ennyi. A többi jó esetben harassra jó, vagy csak azért hogy visszavesd a saját gazdaságodat.
üdv, föccer
-
hajsza
aktív tag
Igen, protoss-szal a legnehezebb megállítani, mert ott nem tudod az épületeket javítani, csak újabbakat építeni a megtámadott mögé + a zealot-ok közelharci egységek, vigyázni kell arra, hogy ne hagyjanak rést, amikor harcolnak.
Egyébként érdemes a srác youtube csatornáját meglátogatni, rengeteg hasznos stratégiát és néha azok ellenszerét lehet ott megtalálni.
-
emmm
őstag
Nem tudom, ha én megláttam egy probe-ot a térfelemen, hamar kikergettem onnan, mielőtt bármit is csinálni tudott volna. Szóval ellenem nem működik a taktika. Ha kell, atomot is dobok utána. Egyedül gyakorló meccseken láttam ilyet, a csapattársam megszívatta a többieket ezzel, nem falaztak.
De hogy zerggel hogy lehet megcsinálni azt a pár perc alatti 20 zerglinget, arra kíváncsi lennék. Mindig kb. 3-4 másodperccel maradok le. Bár nincs valami sok időm játszani.
-
föccer
nagyúr
Ha scout azt mondja, hogy nem csinálnak semmit a bajárathoz, akkor az azt jelnti, hogy proxy gémet csinálnak, ami ellen (szerintem) nem a legjobb taktika a cannon rush.
Ha cspattárs rusht erőltet, akkor neked az lesz a dolgod, hogy védd mindkettőtök bázisát, ugyanis, ha védik a rusht, és indítanak egy kontrát, akkor végetek van. A másik dolog, hogy ha a társ rushra gyúr, akkor ezerrel építeni a gazdaságot, hogy legalább az egyikőtőknek legyen valami bevétele. Ha bukjátok a rusht, onnantól meg azonnal fosni az egységeket, lásd előző pont.
A DT warp in pedig teljesen jó taktika. Én általában minden bázisra rakok overseert, de nem mindenki elővigyázatos.
Ha egy Zerget még mindig megtámadsz cannonokkal, akkor azt kell mondjam, hogy még nem tudod, hogy hol a határai a cannon rush-nak.
üdv, föccer
-
Arhquis
aktív tag
1. kérdésre a válasz: Az első fele igen alap kérdés, hiszen már ingame is megkapod a válasz.
Itt van rá a link: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Phoenix
És a válasz: mindent felemel, ami földi, kivéve a masszív unit-okat. Hogy melyek a masszív unit-ok, szintén abban a wikiben megtalálod, vagy ingame az egységet kijelölve mindenhez írja, hogy milyen besorolása van. Pl.: az ultralisk az Armored, Biological, Massive, tehát ez ellen hatástalan. De az Immortal nagyobban sebez rá, mert Armored, és a biological miatt lehet healelni Queennel sőt még Medivac-el is!A második rész a kérdésednek az már sokkal inkább ide való, és van is értelme feltenned.
Én nem vagyok Prot király, de azt mondanám, helyzete válogatja. Mutalisk counternek sztem igencsak kiváló, lévén cefet gyors, és menet közben lő. Emellett felderítésre használják, és kis 2--5 fős csapatokban early scv/probe/drone harrashra kiváló. Nagyobb tömegekben csak igazán indokolt esetben gyártandó! (mondjuk siege tankok átmeneti kikapcsolására igazán jól leht haszjnálni, hiszen 1 másodperc is számít, mégha meg is hal a phoenix!2. kérdésre a válasz: (9566)Föcer megírta, tessék szépen elolvasni a hsz-eket, ha kérdezel. Ez általános hiba szokott lenni embereknél, no problem, most ezt is megtanulod.
[ Szerkesztve ]
-
Arhquis
aktív tag
Pár dolgot had fűzzek hozzá a dolgokhoz. És semmi személyeskedés, vagy támadás.
- Respect, hogy csak cannon rushal elérted azt, amit elértél. De ez nem életképes a későbbiekben.
- A forum valóban arra is való, hogy ha kérdésed van, feltedd. De nem arra való, hogy tömeges, alap kérdéseket tegyél fel, melyeket minimális utánaolvasással, vagy google-özéssel magad is gyorsan megtalálhatsz. Mi is szoktunk kérdezni, és mi sem tudunk mindent, de az alapokat már lefektettük. És mi is utánaolvasással sajátítottuk el a tudást.
- iSonic-nak valóban csak félig van igaza a DC-zett társ ügyében, hiszen habár dupla léből tud gazdálkodni, elveszti a dupla micro/macro lehetőségét, mert egyedül marad. Ezen alap elgondolásokon túl kár is szájkaratéval, és fejben játszott meccsekkel tovább gondolni a dolgot, mert sehova nem vezet.
- Nem vagyunk superpockok, de a hozzászólásokból ítélve vélhetően nagyobb ingame tudással és tapasztalattal rendelkezők is vannak itt, megkockáztatom, hogy többségben. De ez nem baj, hiszen mi is kezdtük valahol. A lényeg az utánaolvasás, a sok játék. (mondjuk a hol látszódik a társad supply-ja az télleg jó kérdés volt!)
- És most a többiekhez szólnék annyiban, hogy mi is kezdtük valamikor, és mi sem tudtunk sokmindent. Szájkarate helyett adjunk linkeket (pl az első oldalra pár replayes, tutorialos link elfér, mert sokan nem tudnak angolul), és ne nézzük le a másikat azért, mert nem, vagy csak kevésbé tud játszani mint adott esetben mi.
[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
Én nem vagyok pro, de válaszolok a kérdésedre
Igen lehet az, hogy 2 ember lenyom 3 -at, nem egyszer volt már, hogy DC - ztem, és pont akkor amikor már 24 - 26 probe szedte a cuccot, meg volt pár zea, stalker
A két társam terran volt, abban a pillanatban, hogy kiléptem, az egyik elkezdte fosni az mmm - et, a másik a marine + thort ... még szikla se maradt a térképen, nem ellenség
Az igaz, hogy 1 emberrel kevesebb, de a másik kettőnek kapásból van egy + fél exp, és tud gyorsan fejleszteni, gyártani, úgy, hogy nem költött egy fillért se az exp - re, és mégis van.Protoss esetén, ha kiszámolod az 400 min a nexus + 2*75 a gáz + mondjuk 24 *50 a probe - ok .. meg tegyen csak 1 pylon - t, hogy gond esetén tudjon warpolni, és a végösszeg 1850 mineral
Az mire behozza az árát , nem 2 perc, de a 2 társ kapásból kap a pénzből
Persze ezt az elején kell kihasználni, mert ha a másik 3 beássa magát, elkezd techelni, akkor gond lehetSajnos voltam én is a cumi másik végén, ugyanis kaptunk ki 3 - an, 2 embertől egy dc után
Aki dc - zett zerg volt, és már volt exp - je a main - en kívül ... gondolj bele mennyi pénzt kapott hirtelen a másik 2 -
föccer
nagyúr
Nem tudom, hogy mit aggódsz az egységek száma miatt. Úgyis csak cannonokat pakolsz le, ami nem eszi a supplykat
Egyébként meg ha a kilépett csapattárs egyik eségére/épületére kattintesz (kijelölöd), akkor fent a supply count automatikusan az övére vált.
üdv, föccer
mod: jah, meg elkezdtem rabszolgázni. Costum solo game insane/very hard/hard/ medium A.I. legyőzése 100x. Az első 10 megvan Összesen nem sok öcsipontot jelent, de asszem ez volt a következő a sorban...
Üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
hát erre nem tudok mit írni, mert ez megint egy nagy butaság.. egyrészt szétven osztva a pénz.. na nézzünk egy példát.. nekik van 1000-1000 mineral nekem 2000 mineral de mellette 500mineral/per perc mondjuk nekik 250/250.. ha logikusan számolok akkor nekik egy idő után ha folyamatosan támadok elfogy a zseton és akkor annyi lesz.. tök mindegy, hogy mekkora seregük volt, mivel nekik kevesebb mineralbol gazdálkodnak, nekem előbb lesz meg a 200/200.. és én többször nyithatok ellenük.. szóval nekem stabilan lesz mindig 200/200, míg nekik kevesebbszer lesz counternyi egységük.. plusz neked lesz pénzed fejleszteni
és ha az egyik meghal akkor a másikkal már akkora fölénybe leszel, mivel neki nem lesz pénze és eltiprod
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
na amit leírtál egy részt egy oltári nagy baromság már bocsáss meg.. hidd el neked előbb lesz 200/200-as egységed, míg nekik lesz úgy 300/400.. és ez tapasztalat.. plusz ha van eszed fejlesztesz közbe, mint a franc és, mivel sok pénzed és gázod van, így több egységed lesz szóval, ha meg is haltál közbe gyártod az egységeket és expandolsz vagy te vagy a csapattársad egységeivel simán nyersz.. és hidd el ez mind összehozható nem kell hozzá sok apm, meg egyéb butaság csak szimpla odafigyelés és hát pár gyors gomb
-
iSonic
addikt
elárulok valamit-> ha véletlenül ki dc-zik a csapattársam megkapom a pénzét felhúzok vele egy újabb expandot és supportnak használom, mert inkább probe-okat vagy drone-t küldözgetek, mint egységet csinálok vele.. én meg közbe felhúzok plusz 5 barrackot még 2 factoryt és hidd el gyorsabban gyártok majd.. nem egy bonyolult dolog, csak egy pici logika
[ Szerkesztve ]
-
goku_sama
tag
Azt, hogy hogy áll pylonnal nem tudom hol lehet megnézni. Egyszer jártam így, akkor nem láttam sehol.
Ha viszont egységeket gyártasz, az a Te nyersanyag készletedet apasztja (amikor kilépett, akkor szétoszlik a maradék nyersanyag, továbbá a munkások is a bennmaradt csapattársaknak termelnek szétosztva). -
kovsol
titán
-
-
kovsol
titán
ha shiftet nyomod közben és a kijelölt egységre kattintasz leveszi róla a kijelölést (vagy így adhatsz is hozzá újakat) és újra csapatba rendezed és már nincs is bent
mod:amúgy jah most olvasom megint nem is a kérdésre válaszoltam, igazából kiszúrni ? én úgy szoktam csapatot randezni shift duplla katt mondjuk a stalkeren és kijelölni az összeset majd shift dupla katt mondjuk a zealotokon és hozzá rakja a stalkerekhez és így rendezem őket csapatba és tuti nem kerül bele más
amúgy tab al csak azért érdemes váltogatni, hogy a speciális képességeket tudd aktiválni, amúgy mozgatni csak együtt tudod őket[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Digitális Állampolgárság Program
- Nyomtató topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Need for Speed Heat (PC, PS4, XO)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest