Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m0h0senator
őstag
válasz VikMorroHun #55818 üzenetére
A hajó átépítés az adott hajó megjelenését hátráltatja a fejlesztés többi részére nincs hatással.
#55816SkyS1gn : Ahogy figyelem a játékipart már nincs nagyon olyan játék amire azt mondják és úgy is áll, hogy kész lenne.
Ez a projekt sosem lesz "kész". Különböző mérföldkövek vannak csak. Az SQ42 lesz kész. De az SC szvsz sosem.An odyssey through the realm of consciousness.
-
duvi
nagyúr
válasz VikMorroHun #55818 üzenetére
Szerintem ezek átalakítások és változtatások, nem nulláról újraírt mechanikák. Persze ettől még sok plusz meló van bennük. A motor még mindig cryengine alapokon fut, csak a saját igényeik alapján továbbfejlesztették.
[ Szerkesztve ]
-
Snoke
tag
válasz VikMorroHun #55760 üzenetére
Lehet egy rejtett bitcoin miner kód fut a háttérben, miközben játszol, mint a mobilos játékok alatt szokott.
-
wollnerd
aktív tag
válasz VikMorroHun #55662 üzenetére
És az AI?
Bár egyetértek egy másik fórum hozzászólójának a véleményével, miszerint az AI technológia még nem tarthat ott, hogy teljes mértékben lecserélje az programozókat, hiszen nem (csak) attól programozó valaki hogy tudja/ismeri a kódnyelvet és tud kódolni, hanem attól, hogy megvan az a fajta logikai gondolkodása is, amivel érti mi hogyan történik a kódfuttatás során s ennek megfelelően tud tervezni. Érti a gép logikáit.
Az a logikai gondolkodás egy játékfejlesztésnél különösen fontos.
Na, erre nem képes az AI. Szerintem sose lesz az.
Különbenis, a játékfejlesztésben nem csak a programozók vannak, hanem a grafikusok, hangmérnökök, design tervezők, tesztelők, scripttervezők, stb. (bár a programozók adják a gerincét a fejlesztésnek)
Mégis, látjuk ijesztő trendeket az általános programozók háza táján is. (lásd: programozóiskolák bezárása)PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
válasz VikMorroHun #54661 üzenetére
Nem gond, majd ha lesz valami más kártya próbálgatom tovább. Mostanában veszek mindenféle romos kártyát javítgatom hobbiból. Nem is reméltem hogy az én rétegkártyámmal egyáltalán foglalkoznak (habár furcsa hogy minden más játék meg támogatja rendesen legalább 1 gpu-val).
Nagy durranás lenne ha széles körűen támogatna 2 vagy több gpu-t explicit módon a játék. Mert az oké hogy tényleg hatalmas dolog amit most véghez visznek de még nagyobb lenne ha hardverből is lenne átlagtól nagyobb támogatás.
Ettől függetlenül tanulmányozom a crytek motort, hátha rá lehet kényszeríteni valahogy hogy gcn módba használja a kártyát rendes mennyiségű vrammal. (vagy valami emulátorral vagy hack-el megváltoztatni hogy mondjuk R9 3xx-ként ismerje fel azán gcn-ként kezelné)
Aztán tényleg lehet majd meshing után meg szárnyra kap és nem is lesz nagy jelentősége annak hogy rosszul detektálja. Illetve még vulcan supportal lehet megjavul ha kijön az is a motorhoz.[ Szerkesztve ]
-
válasz VikMorroHun #54648 üzenetére
https://issue-council.robertsspaceindustries.com/projects/STAR-CITIZEN/issues/STARC-24340
Az tény hogy egy a kártya igencsak ritka játékos szempontokat nézve de ettől még működhetne.[ Szerkesztve ]
-
válasz VikMorroHun #54646 üzenetére
Kipróbáltam 8 maggal az eredmény az lett hogy ugyan úgy nem turbózik fel a proci de az fps is egyszámjegyű lett. Ma este ha lesz időm tesztnek rakok be egy nvidia kártyát (GTX770) ami gyengébb mint az enyém de van egy olyan gyanúm hogy azzal nem lesz kevesebb fps-em és normálisan fel fogja ismerni. Vegával is rossz volt, még GTX1070-el normálisan ment szóval valami a kártyával lesz.
Írtam issue-t a bejelentő oldalon logokkal képekkel hátha foglalkoznak vele.[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
válasz VikMorroHun #54505 üzenetére
Duvi mester mar megirta, nincs olyan, hogy hivatalos viszontelado.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
duvi
nagyúr
válasz VikMorroHun #54505 üzenetére
Azért, mert itt nem létezik hivatalos viszonteladó. Amit nem az RSI hivatalos oldalán veszünk a pledge storeban, az mind szürkezóna.
-
Szőrös
veterán
válasz VikMorroHun #54502 üzenetére
Ennyi a lenyeg, greymarketes cucc, johogy nem vagy backer igy.
-
duvi
nagyúr
válasz VikMorroHun #54502 üzenetére
Az is elég ha veszel egy hajófestést 3.81dolcsiért és onnantól valóban támogató leszel.
-
aerosmith
őstag
válasz VikMorroHun #54497 üzenetére
én is arra fogadnék hogy okosban jutottál a csomagodhoz nem az oldalukon vetted.
-
Szőrös
veterán
Gondolom giftben ''kaptad'' a csomagot.
-
Drenadar
Topikgazda
Szerintem nem érted. Nem egy 5 dolláros Vackot kell venned, hanem valamit venni kell. Ha rendesen azzal az accal vetted volna a csomagot rendesen az rsi oldalán akkor backer lennél azaz támogató. De így hogy egy forintot nem fizettél még így bocsáss meg de nyilván nem támogattad még a projectet. Itt most az account a lényeg.
-
Nálam is ez volt pár éve, szürkepiacról vettem pár dolgot és csak úgy lettem támogató hogy költöttem pénzt az rsi oldalán.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz VikMorroHun #54492 üzenetére
"Programozói hiba."
Az megvan, hogy a DeadSpace első része nem fut 4c/8t-nél nagyobb procin? Konkrétan le kjell tiltani a "fölös" magokat, különben nem indul el.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Szőrös
veterán
válasz VikMorroHun #53732 üzenetére
Ezt csak példaként írta CR, kezdhette volna ezzel is, igazából tök8.
-
válasz VikMorroHun #53708 üzenetére
Kapott egy pcie nvme kártyát 3.0-ás 4x-es portba, benne egy A2000 budget ssd-vel. Majd ha lesz időm kipróbálom. A 480-as hyperx amin eddig volt egy őskövület valószínű rosszabb értékkekel mint egy mai olcsóbb márkás ssd.
Defraggler nem töredezettségementesíti az ssd-t hanem trim-et futtat, amelyiken nincs trim azon meg zero fill-el nyomatja végig az üres helyet. Szerencsére felismeri hogy ssd. Elég okos progi.
SC-be meg leginkább az ai crew vagy legalább a blade-ket várom mert addig a Reclamerem nekem használhatatlan. Kiegyeznék abban hogy egy rakás Ripley meg Johner ücsörögne a termináloknál és nyomkondák a gombokat, nem kell hogy szaladgáljanak azaz pet-nek egy kicsi alien mászkálhat a hajón aki nyalogatja a csöveket.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz VikMorroHun #53708 üzenetére
Megtévesztő lehet, mrt kis betűvel írta. A Defraggler nem defrag, hanem egy program, ami egyebek mellett azt is tud.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
duvi
nagyúr
válasz VikMorroHun #53664 üzenetére
-
kozi71
senior tag
-
duvi
nagyúr
válasz VikMorroHun #52978 üzenetére
Igen, havi bontásban itt is látszik, hogy még mindig jönnek a befizetések. Összejön az éves büdzséjük és nem lesz gond a finanszírozással. Pláne az év végi bemutató után...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz VikMorroHun #52822 üzenetére
Ha jól tudom, a Squadron42 és a Star Citizen teljesen kompatibilis egymással technikai szempontból. Nem lehet, hogy a SQ42 megjelenése után az ott szerepelő rendszerek egyből "beimportálhatók" lesznek a SC-be?
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz VikMorroHun #52695 üzenetére
A tobb mint egy oras SQ42 gameplay akkor neked kimaradt. 1.5 eves video [link]
-
Drenadar
Topikgazda
válasz VikMorroHun #52554 üzenetére
Szerintem itt elvekről van szó ebbe én nem szeretnék bele menni ha érdekel kérdezz rá nála privátban. Ezt itt ne folytassuk.
-
veterán
válasz VikMorroHun #52193 üzenetére
Nem kell, így már értem miből számoltad. Ez érdekelt
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
veterán
válasz VikMorroHun #52171 üzenetére
De a sima back-elt összegek változtak csak pár százalékot. Valamivel többet kaptak 2016-ban mint 2017-ben, de most többet kaptak 2018-ban mint 2017-ben, szóval én itt nem látok jelentős csökkenést, sőt mint mondtam, ha az előfizetések és egyéb bevételek nem esnek be, akkor konkrétan növekedésben voltak idén a bevételek.
Mi között láttál 14 illetve 19%-os csökkenést?
2014: 32.9 millió backing, 37.6 millió össz
2015: 35.9 millió backing (+9%), 44.6 millió össz (+16%), a partnership deal-ek megdobták
2016: 36.1 millió backing (+0.5%), 44.8 millió össz (+0.4%)
2017: 34.9 millió backing (-3.4%), 43.8 millió össz (-2.3%)
Idén meg már most is biztos a 35.7 millió back-elt összeg, ami 2.2%-al több mint tavaly.[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
veterán
válasz VikMorroHun #52154 üzenetére
Jelentősen? Mire gondolsz? A pledge, ami a játékkosoktól jött be, több, mint amennyi tavaly jött be. (35 vs ~38 millió). 2016 és 2017 között is 2.4%-os visszaesés volt csak.
"bizony az van, amit te is írtál: 2020-ig nem tudnák finanszírozni a fejlesztést, muszáj (volt) befektetőket keresniük."
Nono, azt írtam, hogy ha hirtelen, január 1-el pl minden bevételi forrásuk azonnal megszakadna, akkor nem tudnák finanszírozni, illetve várhatóan akkor is tudnák, csak egyéb eszközöket (amiket írtunk, újabb 10% eladása, hajó sale-ek, új csomagok, stb) kellene bevetni. De nincs olyan első játékos cég, akinél ne lenne ugyanez a helyzet. Sok sok befutott játék kell ahhoz, hogy legyen egy olyan fedezet az ember mögött, hogy abszolút bevételek nélkül is tudja finanszírozni a sok(száz) milliós fejlesztéseket.Jelenleg még arra sem mutat jel, hogy lassulna a játékosok befizetése, lévén többet fizettünk be idén mint tavaly, köszönhetően a javuló tartalomnak.
-
aerosmith
őstag
válasz VikMorroHun #52038 üzenetére
Valamire? Original Backer vagyok, még a kicktarteren szálltam be. Mire kellene előfizetnem?
-
Plasticbomb
addikt
válasz VikMorroHun #51289 üzenetére
Nos, az az idő arra van, hogy felálljon az ember, csináljon valami kaját, igyon, pisi/kaki, kis mozgás, s mire vége az útnak, megont harcra kész.
PTUn első nagy jumpom így ment végbe. Lementem, össze dobtam egy kis ennivalót, természetesen meleg kaját, italt bekeszítettem, felfrissültem, s mehettem tovább. (Ja, várj, nem. Üres volt a jump pont, meg a qt fuel is kifogyott.... )
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
asszem78
csendes tag
válasz VikMorroHun #51289 üzenetére
Néha feelinges a kötelező holt idő, E-ben is van egy ilyen űrállomás, ahová fél óra az út. Ráadásul a készítők még egy speciális bögrét is beraktak a játékba, amit csak ott lehet venni
Mondjuk ez csak egyszeri poénnak jó, hosszú távon agyfasz lenne.
Nekem az űrhajóból ki és beszállás animáció ilyen. Néha jó, de máskor örülnék, ha az áru ki és berakodását el tudnám intézni a kokpitból a fedélzeti excellel, mint Eliteben.
Máskor meg pont jó lenne kiszállni és kinyújtóztatni a space legset
-
asszem78
csendes tag
válasz VikMorroHun #50867 üzenetére
Egyébként gondolom nem vagyok ezzel egyedül, de én jobban örültem volna, ha max egy PR-os ember kiad valami közleményt oszt jónapot, míg a fejlesztők nem az utazással és az előadásra felkészüléssel foglalkoznak, hanem ténylegesen fejlesztenek.
Nem tudom mennyire őszintén örülnek és várják ezt a konferenciát....
-
kraven54
aktív tag
válasz VikMorroHun #50842 üzenetére
Szerintem ez a "road to release" a 3.3 release-re értendő, de ne legyen igazam
-
tom5598
senior tag
válasz VikMorroHun #50842 üzenetére
Hajnali 3 kor lesz az a 30 perces valami szóval majd youtube on nézi meg sztem a legtöbb Európai
-
tom5598
senior tag
válasz VikMorroHun #50645 üzenetére
legtöbben azt se tudják létezik a projekt szóval
-
devast
addikt
válasz VikMorroHun #50455 üzenetére
Ezt jelenleg senki sem tudja, aki váltig állítja, hogy márpedig biztos pénzügyi problémájuk van az se, meg aki vallásosan állítja, hogy minden rendben van az se.... szóval jelenleg max találgatni lehet
-
Szőrös
veterán
válasz VikMorroHun #50331 üzenetére
Attól még némi balansze kell, tökéletes fizika meg nincs (ahogy feljebb írta Diopapus is).
[ Szerkesztve ]
-
Rotcsa
tag
válasz VikMorroHun #50186 üzenetére
Feltettem újra, igaz a kommented már utána olvastam....
Star citizen has stopped riuning unexpectadly
Jelenleg a fenti hiba jön elő...
Ja, azt nem értem, hogy miért nincs "USER" mappám?
D/program files/Robert space industries/RSI launcher/Star citizen/a /PTU mappa hiányzik.,
ami van:
live/tools/public/
A publicban csak CrashHandler van meg valami hozzá tartozó .config file,
Amikor töröltem a játékot akkor csak a launchert tudtam, mert a játék nem volt a programeltávolítóban így azt manuálisan kinyomtam a kukába! :
Ja, a gépről annyit, hogy win7 és mert a tesóm valamiért fasiszta módon írtózik a windows update-ektől, A legutolsó 2015-ös
[ Szerkesztve ]
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz VikMorroHun #50188 üzenetére
The Mustang Alpha Starter Pack, vagy The Aurora MR Starter Pack, ez a kettő van amire gondoltam!
-
veterán
válasz VikMorroHun #50074 üzenetére
Jó hát ezen kívül kell még a Heavy Rain, a Beyond Two Souls, a God of War... Majd az újabbak közül a Detroit, az új God of War, a Final Fantasy VII, a TLoU2...
Csak hirtelen az a pár exkluzív, ami érdekel... Ami cross platform, azt pc-re veszem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz VikMorroHun #49992 üzenetére
Szintén nem vagyok túl jó fizikából, meg már régen is volt, de a gravitáció és a gyorsulás megkülönböztethetetlen. A földön állva 9.81 m/s^2 gyorsulás ér minket lefele, mert forog a föld, és mert a föld tömege görbíti a teret (einstein verziója a gravitációról). Tehát ha az űrben vagy, lebegsz, de ha elkezdesz gyorsulni, ugyanúgy hat rád g-erő, a mozgással ellentétes irányba. Emellett pedig a környező dolgok tömege is hat rád.
Ha pedig van g-erő, akkor lehet red-blackout.
-
Malibutomi
nagyúr
Fizikabol nem vagyok nagy asz, de a gravitavionak sok koze nincs hozza, a centrifugalis ero illetve a tehetetlenseg es hirtelen iranyvaltasok miatt lep fel a voros illetve fekete latas. Attol hogy az urhajo gravitacios mezejeben vagy meg ha elore haladsz 1000m/s-al es hirtelen iranyt valtasz a tehetetlensegi ero meg hat a testedre.
A voros latasnal (pozitiv G ero) az agyba tolul a ver mert az addigi (nyugalmi)allapothoz kepest a test hirtelen lefele mozdul el. Fekete latas (negativ G ero) az ellentete...a test hirtelen felfele mozdul el, emiatt a ver a labakba aramlik.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Én annyira nem értek hozzá, de mintha általánosban azzal kezdték volna hogy a gravitáció is egy erő...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
kraven54
aktív tag
válasz VikMorroHun #49941 üzenetére
"illetve az ellopott hajóra nem jár biztosítás." -remélem,ezt te sem gondoltam komolyan
-
Jack@l
veterán
válasz VikMorroHun #49863 üzenetére
Ugyanez az összevisssza ugrálás van a fejlesztésük minden területén, csinálnak valamit aztán rájönnek hogy ez nem jó, visszacsinálják,vagy átvariálják 3x. Ezért fog 3x annyi ideig tartani mire elkészül mert nincs egy rendes megtervezett koncepció, ütemezés.
Ad-hoc módon kapkodnak mindenfele, csak valamit fel lehessen mutatni a féléves bemutatókon.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
SkyS1gn
félisten
válasz VikMorroHun #49743 üzenetére
3.1 főleg az optimalizására koncentrál, meg ami addig elkészül... már egy 10-15FPS jó lenne.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Diopapa
addikt
válasz VikMorroHun #49743 üzenetére
Ősszel 3.0 környékére ígérték. Szóval talán idén...
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Sokimm
senior tag
válasz VikMorroHun #49616 üzenetére
Azért reményeim szerint a hosszú ugrások alatt csak-csak lehet valamit csinálni (az utastérben, szerelni a fegyvereket, felszerelést buzerálni, raktárt rendezni), vagy különben tényleg marad az unatkozás.
De ha ilyen interaktív dolgokat nem is, a mobiglass-on lehetne trade-elni vagy hasonlók esetleg. Vagy quest log-okat olvasni, a cél bolygó térképét nyálazni, (hova kell menni a cuccért, milyen ellenségek várhatók), tehát alkothatnánk magunknak egy BOOT képernyőt, hogy "mi jön".[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz VikMorroHun #49616 üzenetére
Kinek mi, en pl WoW-ban elveztem mikor el kellett repulni az instakhoz hogy summonoljuk a tobbieket, nem csak ott teremtunkmint manapsag. Addig dumaltunk hulyeskedtunk stb
-
nortsen
aktív tag
válasz VikMorroHun #49524 üzenetére
OBS, és válaszd a GPU-nak megfelelő codert. Nekem streamelésnél 1-2 fps-t visz el (PUBG alatt).
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
Szőrös
veterán
válasz VikMorroHun #49525 üzenetére
Majd ha véglegesnek tekinthető a HUD minden gyártónál akkor megcsinálják sztem. Addig minek?
-
nortsen
aktív tag
válasz VikMorroHun #49459 üzenetére
Az engine saját profilerére gondoltam, vmi ilyesmire:
[link]Ebből, vagy még több adatból, azért elég sok minden kiderülne számunkra és nem kéne elhinni, amit kamuznak.
UE4 engine alatt pl nagyon szuperül meg lehet találni, mi zabálja az erőforrásokat.[ Szerkesztve ]
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
tom5598
senior tag
válasz VikMorroHun #49460 üzenetére
sok minden miatt lett ilyen a 3.0 a 2 napos PTU -t meg senki sem érti hogy ez mi fasz volt. ott kellett volna hagyni amíg nem készülnek el a teljesítmény javítások legalább. de ezen már felesleges beszélni kiadták livera mennek tovább 3.1 re. abba majd januárban meglátjuk mi is lesz.
számítottak rá meg tudták is hogy fut, 2 héttel a live előtt volt a scheduleben hogy nem akarják kiadni a 3.0 a "katasztrofális kliens oldali teljesítménnyel" amit a vezetőség gyorsan átértékelt kiadhatóra. sztem ennek páran nem örültek (tényleges fejlesztők, nem a CR meg ilyenek)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MikroTik R11e-LTE Mini PCI-E hálózati kártya
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER Dual EVO OC 12GB GDDR6X 192bit (DUAL-RTX4070S-O12G-EVO/90YV0KC0-M0NA00)
- Dell WD15 USB-C dokkoló + 130W tápegység
- Zotac Nvidia GeForce GTX 1080 8GB 256BIT
- Lenovo X1 Carbon érintőképernyős laptop, I7-es processzorral, 240 GB SSD-vel, új akksival!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest